2.10.15

Παγκόσμιο πανηγύρι της χορωδιακής μουσικής στην Καλαμάτα!

Ένα μεγάλο πανηγύρι της χορωδιακής μουσικής, που θα προβάλει την Καλαμάτα, τη Μεσσηνία και την Ελλάδα στον κόσμο, αλλά θα δώσει τη δυνατότητα και σε όποιον το παρακολουθήσει να έλθει σε επαφή με τον πολιτισμό πολλών χωρών, ακόμη και μακρινών σαν τη Βραζιλία και την Κίνα, θα είναι ο Διεθνής Διαγωνισμός και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας 2015.

Από τις 14 μέχρι τις 18 Οκτωβρίου, στην Καλαμάτα, 39 χορωδίες από 14 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, θα αγωνισθούν υπό το πλαίσιο της ευγενούς άμιλλας, στο χώρο της χορωδιακής μουσικής.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το απόγευμα της Τετάρτης 14 Οκτωβρίου, στις 17.00, με μεγάλη παρέλαση των χορωδιών από το Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής μέχρι την Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, με τη συνοδεία πολλών Φιλαρμονικών. Στην Πλατεία θα διεξαχθεί εκδήλωση καλωσορίσματος, με μουσικό πρόγραμμα. Στη συνέχεια και ώρα 21.00, η Καλαμάτα θα έχει την ευκαιρία να δείξει στους φιλοξενούμενους τον τόπο και τον πολιτισμό μας, στην Τέντα, όπου θα πραγματοποιηθεί η συναυλία έναρξης. Στη συναυλία αυτή θα τραγουδήσουν και ξένες χορωδίες, ενώ προβλέπεται επισκέπτες και οικοδεσπότες να τραγουδήσουν και μαζί!
Θα ακολουθήσει ο διαγωνισμός, στο Μέγαρο Χορού και στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Καλαμάτας, πλαισιωμένος από Συναυλίες Φιλίας, στις οποίες θα τραγουδούν ελληνικές και ξένες χορωδίες, καθώς και από δύο συναυλίες gala, στο Μέγαρο Χορού, την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου στις 22.00 και την Παρασκευή 16 του μήνα, στον ίδιο χώρο, την ίδια ώρα (οι δύο συναυλίες galaθα έχουν εισιτήριο).
Το πρωί του Σαββάτου 17 Οκτωβρίου, στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, θα διεξαχθεί το κομμάτι του διαγωνισμού που είναι αφιερωμένο στη θρησκευτική μουσική.
Και το βράδυ, στις 21.00, στην Τέντα, θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης και βραβεύσεων.
Το συνεπτυγμένο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας 2015, που διοργανώνουν ο Δήμος Καλαμάτας και ο πολιτιστικός οργανισμός Interkultur, μπορείτε να δείτε εδώ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου