Στις 11:00 ορκίζεται η νέα Βουλή που προέκυψε από τις εθνικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου και αμέσως μετά θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να αποφασίσει τη συνολική της πρόταση για τη σύνθεση του προεδρείου.
Αύριο Κυριακή 4 Οκτωβρίου, στις 11:00 το πρωί, η Βουλή θα εκλέξει το νέο της πρόεδρο, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να έχει ήδη προτείνει το Νίκο Βούτση. Ο νέος πρόεδρος θα εκλεγεί με μυστική ψηφοφορία και το μεσημέρι θα ακολουθήσει η ψηφοφορία για τα υπόλοιπα μέλη του προεδρείου.
Τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου ξεκινά η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ως τον μόνο ομιλητή την πρώτη ημέρα της τριήμερης διαδικασίας.
Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της τρίτης ημέρας, οπότε η κυβέρνηση λαμβάνει ψήφο εμπιστοσύνης με φανερή ονομαστική ψηφοφορία. Πριν από αυτό πραγματοποιούνται οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών όλων των πτερύγων της Βουλής, οι οποίοι και τοποθετούνται επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.