30.10.15

ΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ...ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ !!!Απεργιακή... καταιγίδα για το νέο μνημόνιο

Απεργιακή... καταιγίδα για το νέο μνημόνιο
Στον... δρόμο βγαίνουν αγρότες, δημόσιοι υπάλληλοι, εργαζόμενοι στα λιμάνια, στις αστικές συγκοινωνίες και στην Τοπική Αυτοδίοικηση αντιδρώντας στα μέτρα «φωτιά» που προβλέπει το νέο μνημόνιο που εφαρμόζει η κυβέρνηση.
 
Οι αγρότες αναμένεται από σήμερα να λάβουν αποφάσεις για την περαιτέρω στάση τους μετά τη χθεσινή συνάντηση αντιπροσωπείας του μπλόκου της Κουλούρας με τον αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, ο οποίος υποσχέθηκε διάλογο στα αιτήματα που θέτουν αγρότες και κτηνοτρόφοι.
Ωστόσο πριν από τη συνάντηση, αγρότες και κτηνοτρόφοι προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της Εγνατίας οδού στον κόμβο της Κουλούρας (και στα δύο ρεύματα), διαμαρτυρόμενοι για τα προωθούμενα μέτρα, κυρίως για το ασφαλιστικό και φορολογικό τους.
Στη συνάντηση που διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα, οι εκπρόσωποι των αγροτών παρουσίασαν στον αναπληρωτή υπουργό τις θέσεις τους για τη φορολογία των αγροτών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται το αίτημά τους για αναγνώριση δαπανών κατά τον προσδιορισμό του φορολογητέου εισοδήματός τους.
Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο συντονιστής της αντιπροσωπείας Θεόδωρος Παπακωνσταντίνου συμφωνήθηκε να ξεκινήσει διάλογος για τα θέματα αυτά, ενώ είπε ότι ο αναπληρωτής υπουργός τούς παρουσίασε τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης που απορρέουν από το τρίτο Μνημόνιο για την αύξηση των συντελεστών φορολόγησής τους, χωρίς να δεσμευτεί σε κάποιο από τα αιτήματά τους.
Για το 2015 όπως εξήγησε ο Τρ. Αλεξιάδης στους αγρότες, ο συντελεστής φορολογίας τους θα παραμείνει στο 13%, ενώ η αύξηση στο 20% θα ισχύσει για τα εισοδήματα του 2016 και στο 26% για τα εισοδήματα του 2017, όπως προβλέπει άλλωστε το Μνημόνιο.
«Θα το παλέψουμε και θα το πετύχουμε» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Θ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ανέφερε ότι θα ενημερώσει και τις υπόλοιπες αγροτικές ομοσπονδίες σχετικά με τα αποτελέσματα της συνάντησης προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τη συνέχιση ή όχι των κινητοποιήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Για τον ΕΝΦΙΑ και για τις αλλαγές που μπορούν να γίνουν στη φορολογία των αγροτεμαχίων, όπως ειπώθηκε στη συνάντηση, θα γίνει διάλογος που θα ξεκινήσει στις αρχές του 2016.
Τονίζεται ότι το πρόγραμμα της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) περιλαμβάνει και άλλες περιφερειακές κινητοποιήσεις σε επίπεδο νομών, που είναι οι εξής: Χαλκιδική (29/10), Κομοτηνή (3/11) και θα ακολουθήσουν -μεταξύ άλλων- η Θεσπρωτία, η Αιτωλοακαρνανία και η Ηλεία.
Στην Κρήτη οι αγρότες πραγματοποίησαν συλλαλητήριο στο Παγκρήτιο Στάδιο στο Ηράκλειο. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Αντιπεριφέρειας Χανίων και από μέλη του κτηνοτροφικού συλλόγου της πόλης.
Ναυτική Ομοσπονδία
Στην προκήρυξη 48ωρης προειδοποιητικής απεργίας τη Δευτέρα και την Τρίτη προχώρησε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, με αποτέλεσμα τα πλοία να παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια.
Η ΠΝΟ αντιδρά στη συρρίκνωση των εισοδημάτων των ναυτικών, στη μεγάλη ανεργία που πλήττει τον κλάδο, στη διάλυση του ΝΑΤ και απαιτεί να μη μειωθούν οι συνθέσεις των πληρωμάτων.
Υπενθυμίζεται πως η ΠΝΟ έχει δηλώσει πως θα συμμετάσχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 12 Νοεμβρίου την οποία έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στις πολιτικές της κυβέρνησης και στα μέτρα «εις βάρος των μεσαίων και ασθενέστερων οικονομικά στρωμάτων».
Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί. Συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.
«Η υπερψήφιση του 3ου Μνημονίου, με μεγάλη μάλιστα κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ήρθε να επιβεβαιώσει τα εφιαλτικότερα σενάρια για το μέλλον των εργαζόμενων και των ανέργων, των συνταξιούχων και των νέων.
ΣΤΑΣΥ
Σε προειδοποιητική στάση εργασίας από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιοας προχωρούν οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς την ερχόμενη Τρίτη 3 Νοεμβρίου (μετρό, τραμ. ηλεκτρικός σιδηρόδρομος). Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στο 3ο μνημόνιο το οποίο περιλαμβάνει αλλαγές στις αστικές συγκοινωνίες προκειμένου να μετατραπούν σε κερδοφόρες εταιρείες.
ΠΟΕ - ΟΤΑ
Σε καταλήψεις σε δημαρχεία και ΧΥΤΑ την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου και σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 12 του ίδιου μήνα προχωρούν οι εργαζόμενοι των δήμων αντιδρώντας σε μέτρα που προβλέπει το νέο μνημόνιο.
Ο κλάδος ζητά να διατηρηθούν σε καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών οι υπάλληλοι στην καθαριότητα, ενώ εκφράζονται αντιρρήσεις και σε επικείμενες αλλαγές στο μισθολόγιο, την κινητικότητα και την αξιολόγηση.
  • Αγρότες 
    Καλούνται να αποφασίσουν εκ νέου για τις κινητοποιήσεις τους, χωρίς ωστόσο η κυβέρνηση να έχει ικανοποιήσει κανένα αίτημά τους.
  • ΠΝΟ 
    48ωρη πανελλαδική απεργία την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη.
  • ΣΤΑΣΥ 
    Στάση εργασίας από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας την ερχόμενη Τρίτη .
  • ΑΔΕΔΥ 
    24ωρη απεργία για τις 12 Νοεμβρίου.
  • ΠΟΕ ΟΤΑ 
    Καταλήψεις σε δημαρχεία και ΧΥΤΑ την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου και 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 12 Νοεμβρίου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου