2.10.15

Με ποια βότανα θα νικήσετε το κρυολόγημα

Ο καιρός σιγά-σιγά μας δείχνει το χειμωνιάτικο πρόσωπο του και ήδη τα πρώτα κρυολογήματα
μας χτυπούν την πόρτα.
 Τι καλύτερο για να ζεσταθούμε και να ξεπεράσουμε το κρύωμα από ένα ζεστό ρόφημα από αρωματικά φυτά το οποίο βέβαια θα έχει και άλλες ιδιότητες.
Στη χώρα μας έχουμε πληθώρα αυτοφυών αρωματικών φυτών με σημαντικές ευεργετικές και φαρμακευτικές ιδιότητες.

Ας γνωρίσουμε λοιπόν μερικά από τη μεγάλη λίστα:

Τσάι του βουνού: Το γνωστό σε όλους μας τσάι του βουνού αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές για τις κρύες μέρες και βοηθά στην αντιμετώπιση κρυολογημάτων και φλεγμονών του ανώτερου αναπνευστικού. Επιπλέον έχει ιδιότητες όπως αναλγητικές, αντιοξειδωτικές σε βαθμό αντίστοιχο του πράσινου τσαγιού προστατευτικές στο γαστρεντερικό σύστημα και αντιβακτηριδιακές.
Ειδικά αν προσθέσουμε και μέλι τότε θα έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.
Πράσινο Τσάι: Ενισχύει το ανοσοποιητικό και αντιμετωπίζει τα κρυολογήματα. Είναι ευρέως γνωστό για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Βοηθά ελαφρώς το κεντρικό νευρικό σύστημα και «ξεκουράζει» από φορτωμένες μέρες. Η κατανάλωση του μπορεί να γίνεται καθημερινά σε αντίθεση με άλλα βότανα. Επίσης μέλι και λεμόνι απογειώνει την γεύση και προσθέτουν αντιβακτηριδιακή δράση και βιταμίνες.
Χαμομήλι: Το ταπεινό χαμομήλι δεν είναι και τόσο ταπεινό αφού οι ιδιότητές είναι πάρα πολλές και το φέρνουν στο προσκήνιο. Αρχικά είναι πολύ καλό τονωτικό του ανοσοποιητικού απαραίτητο τώρα που ο χειμώνας δείχνει τα δόντια του. Καταπραΰνει τους πονοκεφάλους, βοηθά στην αντιμετώπιση του άγχους, και της αϋπνίας. Βελτιώνει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και έχει και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
Δυόσμος: Όλοι γνωρίζουν ότι ο δυόσμος είναι ένα εξαιρετικό μυρωδικό για σαλάτες, φαγητά ακόμα και γλυκά. Φυσικά είναι αρκετά διαδεδομένη η χρήση του στη φαρμακοβιομηχανία και συστατικό σε τσίχλες και καλλυντικά. Πολλοί όμως δεν ξέρουν την εξαιρετική δράση του δυόσμου απέναντι στα κρυολογήματα αφού αποτελεί εξαιρετικό τονωτικό του ανοσοποιητικού. Ακόμα ενδείκνυται ενάντια σε στομαχόπονους, ναυτία, άγχος και ένταση. Δοκιμάστε τον και θα εκπλαγείτε.
Μέντα: Ένα ζεστό τσάι με μέντα θα βοηθήσει στην πτώση του πυρετού και θα οδηγήσει στη γρήγορη ανάρωση. Επιπλέον διώχνει τον βήχα και ανακουφίζει από τον πονοκέφαλο. Μειώνει την τάση για ναυτία και βοηθάει στην πέψη. Βάλτε το νερό να βράσει και αφήστε εκτός το κρυολόγημα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου