29.10.15

Το μετρό της Αθήνας όγδοο ανάμεσα στα δέκα καλύτερα του κόσμου


Το μετρό της Αθήνας όγδοο ανάμεσα στα δέκα καλύτερα του κόσμου

Ογδοο ανάμεσα στα 10 καλύτερα μετρό του κόσμου αναδείχθηκε τομετρό της Αθήνας, σύμφωνα με τον αμερικανικό ταξιδιωτικό οδηγό Frommers.com.

Τι είναι αυτό που κάνει ένα μετρό ή έναν υπόγειο σιδηρόδρομο καλύτερο στον κόσμο; Φυσικά πρώτα στην λίστα είναι η ασφάλεια, η καθαριότητα και η τιμή του εισιτηρίου, σύμφωνα με τον αμερικανικό οδηγό Frommers.com. Ωστόσο, μεγάλο ρόλο παίζουν και οι ανέσεις, όπως η αρχιτεκτονική ή τα υπόγεια καταστήματα και εστιατόρια. Επίσης, μπόνους θεωρείται αν στους σταθμούς διέλευσης δεν υπάρχει μεγάλος συνωστισμός ή αν δεν έχουν ατελείωτες σκάλες.
Όπως γράφει το frommers για το μετρό της Αθήνας: «Ένα από τα κορυφαία επιτεύγματα της πόλης αυτής εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2014 ήταν η δημιουργία του «Αττικό Μετρό», ένα σύστημα με σταθμούς που στεγάζουν αρχαιολογικά εκθέματα και αντικείμενα που αποκαλύφθηκαν κατά την διάνοιξη του μετρό (τείχη, δεξαμενές, τεφροδόχοι ακόμη και σαρκοφάγοι). Ακόμη κι αν δεν χρειάζεται να πάτε κάπου, αξίζει τον κόπο μία επίσκεψη στον σταθμό του Συντάγματος ή της Ακρόπολης για να θαυμάσετε τα αρχαία, ή στο σταθμό της Εθνικής Άμυνας για πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις τέχνης. Αν και τα τρένα δεν είναι υπερσύγχρονα η εικόνα γύρω τους αξίζει τον κόπο».
Η τελική κατάταξη:
Μόσχα
Λονδίνο
Στοκχόλμη
Τόκυο
Νέα Υόρκη
Παρίσι
Ντουμπάι
Αθήνα
Χονγκ Κονγκ
Πεκίνο

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου