3.10.15

Η «ΑΝΥΠΑΚΟΗ» ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΘΟΡΥΒΗΣΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.

Γράφει: Ο Αιρετικός Μεσσήνιος

Ο 37χρονος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας με την υποψηφιότητα του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας ουσιαστικά χαλάει τα σχέδια και την «συμφωνία» Καραμαν
λή –Ντόρας. Και πέραν αυτού, διαφοροποιεί τις ισορροπίες και τις καταστάσεις στην όλη διαδικασία. Ο Τζιτζικώστας ναι μεν σέβεται τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή αλλά δεν είναι yes men .Και το αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ,δείχνοντας άλλη αντίληψη για την πολιτική. 
Ο Τζιτζικώστας είχε συναντηθεί στο σπίτι του Καραμανλή στη Ραφήνα με τον πρώην πρωθυπουργό ,δίνοντας η έτσι το εννόησε ο Καραμανλής ,ότι δεν θα κατέβει υποψήφιος .
Ο περιφερειάρχης όμως ,όπως και επί Σαμαρά ακολούθησε το προσωπικό του ένστικτο για την υποψηφιότητα του στη Περιφέρεια και του βγήκε πανηγυρικά απέναντι τον Γιάννη Ιωαννίδη. 
Και πλέον η διαδικασία εκλογής προέδρου της Νέας Δημοκρατίας δημιουργεί αλλά δεδομένα και άλλη προοπτική. Όπως και να έχει η «ανυπακοή» Τζιτζικώστα θορύβησε τον Καραμανλή που συνεχίζει και αυτό επιθυμεί να κάνει, τον κακό διαχειριστή της ιστορικής παράταξης που με την στάση του ζημιά της κάνει παρά προσφέρει θετικές υπηρεσίες όπως έχει κληρονομικό χρέος.
Αντί λοιπόν ο Καραμανλή να στηρίξει δημόσια την υποψηφιότητα του 37χρονου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, κινείται στο… παρασκήνιο για να συντήρηση στην… Ναφθαλίνη την Νέα Δημοκρατία, ώστε να συνεχίσει να την ελέγχει η οικογένεια του!!!Ακόμη και ο αείμνηστος εθνάρχης αν σηκωνόταν από εκεί που είναι θα κατσάδιαζε τον ανιψιό του, για τις επιλογές και την τακτική του.
MΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Η ΝΔ.
 Η περίπτωση της υποψηφιότητας του Απόστολου Τζιτζηκώστα για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας είναι χρυσή ευκαιρία για την τελματωμένη Νέα Δημοκρατία.
 Ο νεαρός περιφερειάρχης που έχει μεγάλη απήχηση στη νεολαία και αποτελεί επιλογή σε πανελλαδικό επίπεδο επιλογή μεγάλων κοινωνικών ομάδων ,είναι ο μόνος από τις υποψηφιότητες που μπορεί να φέρει πίσω τους Νεοδημοκράτες που ο Σαμαράς και ο Καραμανλής με τις παρέες του απομάκρυναν από την Ιστορική παράταξη. 
Ο Τζιτζικώστας δεν έχει αποδοχή μόνο στους 7 νομούς της περιφέρειας του, αλλά και στο νότο όπως για παράδειγμα στην Αχαΐα με την δημόσια υποστήριξη του πρόεδρου του επιχειρηματικού επιμελητήριου ιδιοκτήτη της εταιρίας αναψυκτικών «ΛΟΥΞ». 
Για να ξεκολλήσει η Νέα Δημοκρατία από τα στεγανά ,τις φατρίες και τους Βυρωνισμούς της θα πρέπει να εκλέξει τον Τζιτζηκώστα ώστε το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι να απομακρύνει τους επαγγελματίες υποψήφιους πολιτευτές, τα υποτιθέμενα στελέχη επίσης επαγγελματίες καρεκλοκενταύρους της εξουσίας ,ανάλογους βουλευτές και διάφορους άλλους που το πολιτικό ποινικό τους μητρώο είναι γεμάτο. 
Ούτε με τον Μεϊμαράκη, ούτε Με τον Μητσοτάκη, Ούτε φυσικά με τον Άδωνη Γεωργιάδη, δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο. 
Ήδη με τις υποψηφιότητες και έχουν αρχίσει τα αρχηγιλίκια ,οι αλαζονείες και οι ομαδοποιήσεις για την επόμενη ημέρα. Για αυτό τόσο αυτοί που θα ψηφίσουν και θα επιλέξουν, όσο και πολύ περισσότερο σαφώς ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έχει προσωπική και ιστορική ευθύνη, για αυτά που κάνει στο παρασκήνιο ,και έχει προκαλέσει ακόμη και την αρνητική αντίδραση τόσο του περιβάλλοντος της φαμίλιας του αλλά και ανθρώπων που τον πίστευαν και τον στήριζαν. 
Δεν δικαιούται να σέρνει έτσι την ιστορική παράταξη.

* Νέο επεισόδιο έγινε μεταξύ της Ντόρας Μπακογιάννη και του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα εκλογικά της προεδρίας στη Νέα Δημοκρατία. Ρε τον φουκαρά τον επίτιμο. Αλλά περιμένει τόσα χρόνια να δει αλλά βλέπει τώρα στο τέλος…

* Τά …μοίρασε τα σπόρια ο Αντώνης Σαμαράς.Εστειλε δικούε του να υπογράψουν ακόμη και στο Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως τον Γιώργο Κίρτσο και την Μαρία Σπυράκη, αμφότεροι εκ Βρυξελλών. 
Για την Σπυράκη μπορεί να το ήθελε και ο Κουμπάρος της και κολλητός φίλος του Σαμαρά, στα νιάτα του κεντρική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ ,μεγαλοτραπεζίτης και ουσιαστικά αφεντικό της Πειραιώς Μιχάλης Σάλας.

*Ο Κώστας Ζωντανός ΟΤΕτζής επι διακυβερνήσεως Σαμαρά την είχε βγάλει ζωή και κότα στα μέσα και στα έξω ,και στη ΔΕΗ και από εδώ και από εκεί. 
Τώρα μαθαίνω το πρωί είναι στη Συγγρού στο Βαγγέλη Μεϊμαράκη και το απόγευμα δίνει …παρόν στο Κώστα Μπούρα στη Δημοκρίτου. 
Τις ημέρες που ο Μπούρας δεν είναι απασχολημένος με τα αισθηματικά του… Δίπορτο δηλαδή. Το ένα πόδι στο Βαγγέλα και το άλλο στο Σαμαρά… Κάτι τέτοιοι κατέστρεψαν την Νέα Δημοκρατία… Μαζί με Φιλιππίδηδες, Μουρούτηδες  και άλλα μπουμπούκια επίσης…

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου