16.10.15

Βόμβα από Spiegel: Η Γερμανία «αγόρασε» το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006


Βόμβα από Spiegel: Η Γερμανία «αγόρασε» το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006

Ενώπιον ενός εκ των μεγαλύτερων σκανδάλων στην ιστορία του βρίσκεται το γερμανικό ποδόσφαιρο, μετά τις αποκαλύψεις του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel ότι ενδεχομένως έχει εξαγορασθεί η διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006 που φιλοξένησε η χώρα. Σύμφωνα με το Spiegel η γερμανική επιτροπή διεκδίκησης των αγώνων έστησε ένα «μαύρο ταμείο» μέσω του οποίου εξαγοράστηκαν οι ψήφοι τεσσάρων μελών της FIFA. O Mπέκενμπαουερ γνώριζε για την ύπαρξη του ταμείου.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το περιοδικό, η γερμανική επιτροπή διεκδίκησης των αγώνων έστησε ένα «μαύρο ταμείο» που χρηματοδοτήθηκε κρυφά από τον τότε CEO της Adidas, Ρόμπερτ Λουίς Ντρέιφους. Το μέγεθος του ταμείου ήταν 10,3 εκατ. γερμανικά μάρκα. Σημειώνεται ότι η Adidas είναι η εταιρεία που προμηθεύει την εθνική ομάδα της Γερμανίας.
Ο επικεφαλής της επιτροπής Φραντς Μπέκενμπαουερ γνώριζε για την ύπαρξη του ταμείου από το 2005.
O κ. Ρόμπερτ Λουίς Ντρέιφους δάνισε χρήματα στην επιτροπή πριν από την απόφαση να διοργανώσει η Γερμανία το Παγκόσμιο Κύπελο, η οποία λήφθηκε στις 6 Ιουλίου του 2000.
Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι το δάνειο χρησιμοποιήθηκε έτσι ώστε να εξασφαλιστούν τέσσερις συγκεκριμένοι ψήφοι Ασιατών αντιπροσώπων στην FIFA οι οποίοι τελικά συντάχθηκαν με τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους και ψήφισαν Γερμανία.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου