30.11.15

ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ για Πατρινό : Θυμήθηκαν μετά από 15 χρόνια δάνειο που δεν… πήρε !!!

Την «έπεσαν» στον εγγυητή παρόλο που ο δανειολήπτης δεν πλήρωνε από το 1998!!! 


Εγκεφαλικό κόντεψε να πάθει γνωστός πατρινός ο οποίος ασχολείται και με τα κοινά, όταν πριν από λίγες ημέρες παρέλαβε από δικηγορικό γραφείο το οποίο εκπροσωπεί τα συμφέροντα της τράπεζας Πειραιώς έγγραφο με το οποίο τον ενημέρωναν πως τις επόμενες ημέρες η τράπεζα θα κινηθεί δικαστικά εναντίον του, για κάθε αστική και ποινική του ευθύνη,  εάν δεν εξοφλήσει το δάνειο που έχει  πάρει.
Το περίεργο στην υπόθεση ήταν πως ο συμπολίτης εγκαλείτο από την τράπεζα για την άμεση εξόφληση ενός δανείου το οποίο είχε μεταφερθεί σε οριστική καθυστέρηση από το τον Απρίλιο του 2000.
Αφού συνήλθε από το πρώτο σοκ, έψαξε , ρώτησε και άλλα μέλη της οικογένειάς του, αλλά δάνειο να έχει λάβει το οποίο είχε μπει σε οριστική καθυστέρηση από το 2000 δεν του προέκυπτε από πουθενά.
Τελικά απευθύνθηκε στο δικηγορικό γραφείο που του είχε στείλει το απειλητικό έγγραφο όπου και έκπληκτος πληροφορήθηκε πως η «οφειλή» του αφορούσε σε δάνειο ειδών που είχε χορηγηθεί σε άλλο πρόσωπο και στο οποίο εμφανιζόταν πως είναι εγγυητής.
Τα ωραία αρχίζουν αμέσως μετά καθώς στο ερώτημα και γιατί η τράπεζα από το 2000 δεν φρόντισε να τον ειδοποιήσει για τη μη εξυπηρέτηση του δανείου από το πρόσωπο για το οποίο είχε εγγυηθεί και περίμενε να περάσουν 15 χρόνια, απαιτώντας τα χρήματα εν μέσω οικονομικής κρίσης,  η απάντηση ήταν άλλα λόγια ν’  αγαπιόμαστε.
Στο ερώτημα επίσης γιατί στο έγγραφο τον εμφανίζουν ως το πρόσωπο που δανειοδοτήθηκε και όχι ως εγγυητή η απάντηση ήταν του στυλ, «ή θα καταβάλλετε τα χρήματα   εντός πέντε ημερών, αλλιώς το λόγο τον έχει η δικαιοσύνη…» με αποτέλεσμα και με φυσική συνέπεια την ανταλλαγή …Γαλλικών.
Να σημειωθεί πως η απειλή  για τις συνέπειες από ενδεχόμενη μη εξόφληση του δανείου αφορά σε ποσό το οποίο ανέρχεται σε 2.191.26 ευρώ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου