5.11.15

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΙΛΗ - Αγριο ξύλο στη διαδήλωση των Ποντίων στο Σύνταγμα - Προπηλάκισαν και χτύπησαν τον Κουμουτσάκο

Αγρια επεισόδια σημειώθηκαν στο Σύνταγμα κατά τη διαδήλωση διαμαρτυρίας των Ποντίων για τις δηλώσεις Φίλη. Άγνωστοι που βρίσκονταν δίπλα σε βουλευτές της Χρυσής Αυγής προπηλάκισαν και χτύπησαν τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Κουμουτσάκο. Αγρια επεισόδια στη διαδήλωση των Ποντίων στο Σύνταγμα - Προπηλάκισαν και χτύπησαν τον ΚουμουτσάκοΕρωτηθείς σχετικά, ο βουλευτής απάντησε ότι δεν γνωρίζει ποιοι τον χτύπησαν, δήλωσε, ωστόσο, ότι «ως διπλωμάτης 20 χρόνια υπηρέτησα τα εθνικά συμφέροντα όσο όλη μου τη ζωή. Αγωνίστηκα γι αυτήν την ιστορία, δεν πρέπει να χτυπιέμαι».
Στη θέα του κ. Κουμουτσάκου άγνωστοι που βρίσκονταν στο συγκεντρωμένο πλήθος άρχιζαν να φωνάζουν συνθήματα όπως «αλήτες, προδότες, πολιτικοί» και ομάδα κινήθηκε κατά του βουλευτή.
Ακολούθησαν επεισόδια στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, με τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση χημικών, ενώ λόγω των επεισοδίων, η Προεδρική Φρουρά αποχώρησε από το σημείο.










Πόντιοι είχαν συγκεντρωθεί στο κέντρο της Αθήνας από τις 16:00, διαμαρτυρόμενοι για τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για τη γενοκτονία των Ποντίων.
Από την Ομοσπονδία αναφέρονται στην "παραμονή του αρνητή του χειρότερου Εγκλήματος κατά της Ανθρωπότητας στο υπουργείο Παιδείας", ως προσβολή της ιστορικής αλήθειας.
Οι διαδηλωτές κρατούν σημαίες ελληνικές και  του Πόντου και φωνάζουν  «να μείνει στα σχολεία του Πόντου η ιστορία να μάθει ο κόσμος όλος για τη γενοκτονία».
Επιπλέον, η Ομοσπονδία εκφράζει τη διαμαρτυρία της για την αφαίρεση από τη διδακτέα ύλη της Γ' Λυκείου του κεφαλαίου "Παρευξείνιος Ελληνισμός", αφού όπως σήμειώνει πρόκειται για το μοναδικό με σαφή αναφορά στον όρο Γενοκτονία, αλλά και στην "κατάργηση του βοηθήματος επιβίωσης των ομογενών συμπατριωτών μας".

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου