28.11.15

Προσοχή: Απίστευτη κομπίνα απατεώνων για να αποσπούν χρήματα

Ένα απίστευτο κόλπο σκαρφίστηκαν απατεώνες προκειμένου να τρομοκρατήσουν γυναίκα με σκοπό να της αποσπάσουν μεγάλο χρηματικό ποσό.
Η άτυχη γυναίκα βρισκόταν μόνη της στο σπίτι όταν δέχθηκε τηλεφώνημα από αγνώστους, οι οποίοι προσποιούμενοι τους γιατρούς την ενημέρωναν ότι η κόρη της είχε δήθεν τραυματιστεί σοβαρά στο πόδι και έπρεπε να υποβληθεί αμέσως σε χειρουργική επέμβαση.
Για να γίνουν, μάλιστα, πιο πειστικοί της είπαν ότι έπρεπε να της τοποθετήσουν βίδες, οι οποίες είναι πολύ ακριβές και χρειάζονται άμεσα χρήματα ενώ έφτασαν στο σημείο να την τρομοκρατήσουν, λέγοντας της ότι υπάρχει κίνδυνος να κόψουν το πόδι της κόρης της, αν δε βρεθούν τα χρήματα για τις βίδες!
Στην κομπίνα συμμετείχε και μία γυναίκα, που κλαίγοντας παρίστανε την κόρη του θύματος και της φώναζε να κάνει ότι μπορεί για να τη βοηθήσει γρήγορα!
Οι απατεώνες με διάφορες δικαιολογίες δεν επέτρεπαν στην γυναίκα να κλείσει το τηλέφωνο, για να μην επικοινωνήσει με τα παιδιά της.
Έντρομη εκείνη τους πίστεψε, πήρε όσα χρήματα είχε στο σπίτι και βγήκε στο δρόμο. Εκεί θα συναντούσε έναν υποτιθέμενο νοσοκόμο που θα έδινε τα χρήματα στον γιατρό για την εγχείρηση.
Για καλή της τύχη, όμως, στο δρόμο περιμένοντας τον νοσοκόμο, συνάντησε τον κουμπάρο της, του εξήγησε τι είχε συμβεί και εκείνος πιο ψύχραιμος της πρότεινε να πάνε στο νοσοκομείο για να δουν τι συνέβαινε.
Την ίδια ώρα ένας από τους δράστες πέρασε από το δρόμο, αλλά βλέποντας πως η δουλειά είχε χαλάσει επικοινώνησε με τους συνεργούς του και εξαφανίστηκαν.
Πάντως, την προηγούμενη ημέρα είχαν σταθεί πιο τυχεροί, αφού με τον ίδιο τρόπο κατάφεραν να εξαπατήσουν μία ηλικιωμένη και να της πάρουν χρήματα.
Και για τα δύο περιστατικά έχει ενημερωθεί η αστυνομία που έχει στη διάθεσή της την περιγραφή τουλάχιστον ενός από τους απατεώνες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου