30.11.15

ΟΙΧΑΛΙΑ ...Εμπρός στον έτσι που χάραξε ο τέτοιος !!!

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΜΠΑΜΗΣ Ο ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ !!!

ΤΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΝΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ

 Η ΚΟΙΝΗ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΣΗ 

Όλες τις προηγούμενες μέρες δεν θελήσαμε να αναφερθούμε στους πραγματικούς λόγους που μας οδήγησαν να υποβάλουμε παραίτηση μόνο από τα αξιώματα μας και ποτέ από δημοτικοί σύμβουλοι γιατί δεν θέλαμε να πυροδοτήσουμε την ήδη εκρηκτική κατάσταση. 
Όμως αφενός οι ασφυκτικές πιέσεις των συνδημοτών μας και αφετέρου η άτυχη, άστοχη και διχαστική τηλεοπτική συνέντευξη του δημάρχου Οιχαλίας μας αναγκάζουν να δώσουμε μια πρώτη απάντηση. 

Μια πρώτη απάντηση για να πληροφορήσουμε τους ανθρώπους που μας στήριξαν, που μας πίστεψαν και που μας εξέλεξαν προκειμένου να υπηρετήσουμε τα συμφέροντα του δήμου και όλων μα όλων των δημοτών και όχι μόνο μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, μιας κλίκας ή ενός καπετανάτου.
 Οι πραγματικοί λόγοι λοιπόν και όχι αυτοί που λένε τα παπαγαλάκια των καφετεριών είναι:
  1. Με βάση την απάντηση του κυρίου Κούκη αλλά κυρίως με αυτά που εμείς βλέπαμε και ακούγαμε στο δήμο θεωρούμε ότι η παύση του είναι πέρα έως πέρα άδικη διότι στο αιτιολογικό της παύσης αναφέρεται η δυσαρμονία συνεργασίας με αντιδημάρχους και πλημμελή εκτέλεση καθηκόντων το οποίο είναι παντελώς ανειλικρινές. Το μοναδικό λάθος του  κύριου Κούκη είναι ότι δεν διόρισε στο δήμο άτομα της οικογένειας του ως αντιδήμαρχος χωρίς αντιμισθία, ότι δεν είχε μια επιχείρηση προκειμένου να τιμολογεί το δήμο και ότι δεν είχε κάποιο γνωστό εργολάβο να τον επιβάλει.
  2. Ο τρόπος λειτουργίας του δήμου δεν ήταν ο ενδεδειγμένος γιατί πραγματικά δεν λειτούργησε ποτέ η εκτελεστική επιτροπή οπότε δεν γνωρίζαμε που οδηγείται ο δήμος. Αν είναι διαφορετικά μπορούν να μας προσκομίσουν υπογεγραμμένα πρακτικά εκτελεστικής επιτροπής; Επίσης δεν λαμβάναμε γνώση της αλληλογραφίας όπως αποδείχτηκε στο δημοτικό συμβούλιο από την αναφορά του κυρίου Ντονά αφού εμείς δεν πήραμε ποτέ στα χέρια μας την επιστολή του κυρίου ΧΑΪΝΗ για την επισκευή των μηχανημάτων του δήμου  αν και ήμασταν παραλήπτες.
  3. Ο τρόπος που χειρίστηκε ο δήμαρχος το θέμα της σύμβασης του ηλεκτροφωτισμού ήταν τουλάχιστον ατυχής και προκάλεσε έντονες διαφωνίες και διαμαρτυρίες από το μέρος των αντιδημάρχων αφού το πρόσωπο που επιλέχτηκε για όλες τις δημοτικές ενότητες έτυχε να είναι συγγενικό πρόσωπο του σύμβουλου του. Λίγες μέρες πριν τη λήψη της απόφασης του δημάρχου είχαμε συμφωνήσει στο γραφείο του όλοι οι αντιδήμαρχοι και ο δήμαρχος ότι θα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις διαφορετικοί εργολάβοι προκειμένου να μοιραστεί η πίτα και να μην κατηγορηθούμε ότι αναγκαζόμαστε να πειθαρχήσουμε σε ιδιωτικά συμφέροντα. Εννοείται ότι κανένας δεν έβαλε θέμα δικού του ή μη δικού του εργολάβου αφού όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στην περιοχή ξέρουν καλά ότι οι εργολάβοι αυτοί δεν στήριξαν το συνδυασμό μας. Όμως εκείνο που μας ενδιέφερε ήταν να μην υπάρξει αναστάτωση στην περιοχή και να μην περάσει στον κόσμο ότι εμείς θέλουμε να στήσουμε νέους μεγαλοεργολάβους στο δήμο Οιχαλίας. Επειδή ακολουθούσαν και άλλες εργολαβίες είπαμε ότι οι χειρισμοί έπρεπε να είναι λεπτοί αφού η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια πρέπει να φαίνεται κιόλας, όμως με τους χειρισμούς του δημάρχου  φαίνεται;
Όταν κριθεί απαραίτητο θα μιλήσουμε και θα δώσουμε και τις απαντήσεις που πρέπει για να μάθουν οι δημότες της Οιχαλίας τις κλειστές και τις ανοιχτές προσφορές που υπήρχαν για τις συμβάσεις αυτές καθώς και ποιος τις διαμόρφωνε τελικά.
  1. Ο τρόπος λειτουργίας των μηχανημάτων του δήμου ήταν επιεικώς απαράδεκτος αφού δεν υπήρχε πρόγραμμα και γι’ αυτό δεν ήταν δυνατό να εξυπηρετηθεί ο κόσμος. Δεν είναι τυχαίο ότι τόσο οι πρόεδροι των χωριών όσο και οι συνδημότες μας είχαν φρικτά παράπονα και ισχυριζόταν δικαιολογημένα ότι τους κοροϊδεύαμε.
  2. Σε συνάντηση που είχαμε στο γραφείο του δημάρχου στις αρχές Σεπτεμβρίου μας είπε ότι και αυτός είχε εντοπίσει τα σημαντικά προβλήματα με τον ηλεκτροφωτισμό και τα μηχανήματα και πως τις επόμενες μέρες θα έβρισκε τρόπο προκειμένου ο ηλεκτροφωτισμός τριών δημοτικών ενοτήτων να αλλάξει χέρια και στο όποιο συναινούσε και ο σύμβουλος του. Όσο για τη διαχείριση των μηχανημάτων θα την έπαιρνε αυτός αφού ο τρόπος λειτουργίας μας είχε εκθέσει ανεπανόρθωτα στους δημότες. Άλλωστε αυτό είχε ισχυριστεί και στην δεκαεξάδα που έγινε μερικές μέρες αργότερα όπου όταν μάλιστα του τέθηκε το θέμα ότι είναι υπερσυγκεντρωτικός και πρέπει να αφήσει μερικές αρμοδιότητες είπε ότι μπορούμε να συζητήσουμε ότι θέλετε αλλά την διαχείριση των μηχανημάτων θα την κάνω από εδώ και πέρα εγώ.
  3. Ενδεχομένως κάποιος θα ισχυριστεί ότι σημαντικότερα προβλήματα δεν έχει ο δήμος που εσείς παραιτήστε γι’ αυτά ή κάποιοι θα πουν εμείς σας ψηφίσαμε για να παραιτηθείτε;
Χωρίς αυτά να είναι μικρά θέματα, βέβαια και υπάρχουν σημαντικά προβλήματα όπως είναι το θέμα της προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων, το θέμα της ΒΙ.ΠΕ και τα οικονομικά του δήμου μας (έσοδα –προμήθειες – προϋπολογισμός) .
Όμως εμείς δεν παραιτηθήκαμε από δημοτικοί σύμβουλοι που μας εξέλεξαν οι συνδημότες μας γιατί αυτό θα ήταν προσβλητικό και γι’ αυτούς που μας ψήφισαν, αλλά παραιτηθήκαμε από αξιώματα γιατί θέλουμε να υπηρετούμε τον τόπο μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και θεωρούμε ότι αυτή η ενέργεια μας θα αναγκάσει το δήμαρχο να δει τα θέματα που ταλαιπωρούν τους συνδημότες μας με διαφορετική ματιά.
Προς αποφυγή οποιασδήποτε παρανόησης εμείς θα είμαστε παρόντες και θα υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των συνδημοτών μας όπως άλλωστε κάναμε και στο τελευταίο συμβούλιο που εναντιωθήκαμε στην ενδεχόμενη συλλογή των απορριμμάτων από ιδιωτική εταιρία και στην ταυτόχρονη εργασιακή αβεβαιότητα των υπαλλήλων του δήμου.
Επειδή σε ερώτηση δημοσιογράφου για το τι συμβαίνει στον δήμο Οιχαλίας ο δήμαρχος είπε να απαντήσουν οι κύριοι συνάδελφοι, νομίζουμε λοιπόν ότι αυτή είναι μια ξεκάθαρη, μια διαυγής και μια αποστομωτική απάντηση.
Ως προς τα καπετανάτα που είπε ο δήμαρχος στην ίδια διχαστική συνέντευξη μας εκφράζει η απάντηση του κυρίου Κούκη την οποία και παραθέτουμε «…θέλω να πληροφορήσω όσους δεν γνωρίζουν ότι καπετανάτο είναι μειωτικός χαρακτηρισμός για μια ομάδα ανθρώπων που λειτουργούν ως κλίκα προκειμένου να επιβάλλουν τις απόψεις τους και πολύ περισσότερο τα συμφέροντα τους. Με βάση την παραπάνω ερμηνεία καπετανάτο αποτελούν αυτοί που κατασκευάζουν οχήματα και εργαλεία του δήμου, καπετανάτο αποτελούν αυτοί που διορίζουν τα παιδιά τους και όχι μόνο, καπετανάτο αποτελούν αυτοί που προωθούν συγγενικά τους πρόσωπα ως συντηρητές, καπετανάτο αποτελούν ορισμένοι προμηθευτές, καπετανάτο αποτελούν όσοι επιβάλουν τις απόψεις τους για συγκεκριμένα πράγματα λειτουργίας. Αφού μάθαμε ποιοι είναι αυτοί που αποτελούν το καπετανάτο δεν είναι καιρός να μάθουμε ποιος είναι ο καπετάνιος; »
Επίσης επειδή ο δήμαρχος μάλλον ισχυρίστηκε ότι εκβιάστηκε και λέμε μάλλον γιατί αρχικά είπε ότι εκβιάστηκε και έπειτα είπε ότι δεν τον εκβιάσαμε έχουμε να απαντήσουμε ότι πότε δεν εκβιάζουν αυτοί που έχουν την αξιοπρέπεια να παραιτηθούν και να χάσουν τα νόμιμα προνόμια που έχουν, μόνο και μόνο για να υπηρετήσουν τα συμφέροντα των συνδημοτών τους.
Στην δεκαεξάδα ο δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα άλλαζε το καθεστώς στον ηλεκτροφωτισμό και το καθεστώς στην λειτουργία των μηχανημάτων. Επειδή ακόμα περιμένουμε τις αλλαγές θέλουμε να ρωτήσουμε αν στην δεκαεξάδα έλεγε αλήθεια και αν έλεγε αλήθεια ο άνθρωπος, μήπως εκβιάζεται ακόμα;

Δρούμπαλης Παναγιώτης
Μαργαρίτης Στάθης
Παναγιωτόπουλος Δημήτρης 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου