11.11.15

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Νέες κλοπές σε ελαιόπανα κατά την διάρκεια της νύχτας στην Μεταμόρφωση

ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ Η ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ !

Σε μάστιγα εξελίσσεται πλέον η κλοπή σε ελαιόπανα από ελαιοκαλλιέργειες στην Μεταμόρφωση του δήμου Πύλου -Νέστορος 

Κατά την διάρκεια της νύχτας είχαμε ακόμα δύο νέα κρούσματα κλοπής ελαιοπάνων από χτήματα στην ευρύτερη περιοχή
Στην πρώτη από κτήμα με ελαιόδεντρα που βρίσκεται επί της επαρχιακής οδού Χώρας –Μεταμόρφωσης άγνωστοι δράστες  «σήκωσαν » κατά την διάρκεια της νύχτας ούτε ένα ούτε δύο αλλά ….Πέντε ελαιοπάνα από  ελαιοκαλλιέργεια  εν χηρεία ευρισκόμενης ιδιοκτήτριας.
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι από το συγκεκριμένο χτήμα  την αντίστοιχη περσινή περίοδο είχαν κλέψει τσουβάλια με ελιές
Στην δεύτερη περίπτωση σύμφωνα πάντα με πληροφορίες από κάτοικο της Μεταμόρφωσης αφαίρεσαν μεγάλο αριθμό από ελαιόπανα σε περιοχ΄΄η του δήμου Τριφυλίας
Οι κλοπές δεν δεν γνωρίζουμε αν καταγγέλθηκαν στο οικείο Α.Τ
Δυστυχώς,  λίγοι είναι εκείνοι που απευθύνονται  τελικά στην αστυνομία, ακόμη και σε περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπής γεωργικών μηχανημάτων από κτήματα και αποθήκες…
Ίσως από φόβο μην βρεθούν μόνιμα στο στόχαστρο αυτών που τα τελευταία χρόνια πυρπολούν και κλέβουν ανενόχλητοι σπίτια αποθήκες και κτήματα στην Μεταμόρφωση ή ίσως επειδή εσφαλμένα θεωρούν ότι… δεν αξίζει τον κόπο.
Η αστυνόμευση είναι ανύπαρκτη και φυσικά αποτέλεσμα δεν πρόκειται να υπάρξει όπως έχουν δείξει έως τώρα τα διαδοχικά κρούσματα κλοπών και εμπρησμών στην περιοχή
Τουλάχιστον οι πολίτες  να καταγγέλλουν τα συμβάντα  ίσως κάποια στιγμή οι αστυνομικές αρχές της περιοχής δεήσει και ασχοληθούν ενεργά με το «φαινόμενο » Μεταμόρφωση .
Ακόμη, οι πολίτες που διατηρούν αγροκτήματα, πρέπει να ασφαλίζουν οι ίδιοι όσο μπορούν την περιουσία τους και να μην διευκολύνουν τους επιτηδείους, αφήνοντας εκτεθειμένα υλικά και εργαλεία που είναι απαραίτητα στη δουλειά τους.
Τέλος, το ξανατονίζουμε  ας ελπίσουμε ότι η αστυνομία  θα εντείνει τους ελέγχους στις αγροτικές περιοχές, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που είναι σε εξέλιξη η ελαιοσυγκομιδή .

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου