21.11.15

ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ ! Σοβαρά επεισόδια, τραυματισμοί, χάος και αναβολή του ντέρμπι

Μια ακόμη μαύρη σελίδα γράφτηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα σε αναμέτρηση του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.
 Πολύ σοβαρά επεισόδια, ένας σοβαρός τραυματισμός ανώτερου αξιωματικού της Αστυνομίας, τραυματισμοί άλλων και διακοπή του αγώνα συνθέτουν την εικόνα της ζούγκλας που στήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο γήπεδο της Λεωφόρου
Το ντέρμπι που όλοι περίμενα δεν άρχισε ποτέ για λόγους ασφαλείας, ενώ και μετά την ανακοίνωση της αναβολής του το γήπεδο της Λεωφόρου μετατράπηκε σε πεδίο μάχης.
Αναβλήθηκε το ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού - Σοβαρά επεισόδια Η ένταση ξεκίνησε γύρω στις 17.30 έξω από την θύρα 13, όταν οπαδοί των «πρασίνων» συνεπλάκησαν με τις αστυνομικές δυνάμεις, όταν αντέδρασαν στις εντολές της αστυνομίας να μπουν ανα τμήματα στη συγκεκριμένη θύρα του γηπέδου.

Ζούγκλα στη Λεωφόρο - Σοβαρά επεισόδια, τραυματισμοί, χάος και αναβολή του ντέρμπι

Τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν με τους αστυνομικούς να ρίχνουν δακρυγόνα και τους οπαδούς του Παναθηναϊκού να απαντούν πετώντας τους πέτρες, σίδερα και γενικά ό,τι έβρισκαν μπροστά τους.

Ζούγκλα στη Λεωφόρο - Σοβαρά επεισόδια, τραυματισμοί, χάος και αναβολή του ντέρμπι
Αν και η κατάσταση ηρέμησε λίγο αργότερα, αφού η ατμόσφαιρα είχε ήδη γίνει αποπνικτική, σύμφωνα με την αστυνομία η ένταση συνεχίστηκε με νεαρούς οπαδούς να ανάβουν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων γύρω από το γήπεδο της Λεωφόρου, ενώ κατά διαστήματα σημειώνονται αψιμαχίες με τις αστυνομικές δυνάμεις.
Αναβλήθηκε το ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού - Σοβαρά επεισόδια
Ωστόσο το καθοριστικό συμβάν που φέρεται να επηρέασε την απόφαση των διαιτητών ήταν η ρίψη δύο φωτοβολίδων στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου, λίγα λεπτά μετά την είσοδο των παικτών του Ολυμπιακού (18:15), η μία εκ των οποίων πέτυχε στο πόδι τον παίχτη των ερυθρόλευκων Άλφρεντ Φινμπόγκασον ενώ ελαφρά τραυματίστηκε και ο Μιλιβόγεβιτς.
Αναβλήθηκε το ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού - Σοβαρά επεισόδια
Μετά τις διαβουλεύσεις που ακολούθησαν από το διαιτητικό team, αποφασίστηκε η αναβολή του αγώνα «για λόγους ασφαλείας», μια απόφαση που και πάλι εξόργισε τους οπαδούς με αποτέλεσμα το εσωτερικό του γηπέδου να μετατραπεί σε πεδίο μάχης, με αστυνομικούς και ανεγκέφαλους οπαδούς να δίνουν μάχη σώμα με σώμα. Μόλις οι οπαδοί του Παναθηναϊκού αντιλήφθηκαν πως το παιχνίδι δεν θα διεξαχθεί, έβρισαν τον Κοντονή, έβρισαν τον Ολυμπιακό και μέσα σε λίγα λεπτά εισέβαλαν εξαγριωμένοι στον αγωνιστικό χώρο. Περίπου 200 κουκουλοφόροι έκαναν ντου και προσπάθησαν να μπουν στην φυσούνα. Πετάνε πέτρες, ξύλα, καθίσματα, φωτοβολίδες και ό,τι βρουν. Τα ΜΑΤ επεμβαίνουν και επικρατεί σκηνικό πολέμου! Ο πάγκος των φιλοξενούμενων έχει πάρει φωτιά! To ειρωνικό είναι πως στους ηλεκτρονικούς πίνακες περνάει το μήνυμα: «Η βία δεν είναι παιχνίδι»!

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου