6.11.15

Συνελήφθη νεαρός νεοναζί για τη φασιστική επίθεση κατά του Γ. Κουμουτσάκου - Αναζητούνται άλλοι τέσσερις


Συνελήφθη νεαρός νεοναζί για τη φασιστική επίθεση κατά του Γ. Κουμουτσάκου - Αναζητούνται άλλοι τέσσερις

Συνελήφθη άτομο στη Δ. Αττική και συγκεκριμένα στο Μενίδι για την υπόθεση Κουμουτσάκου. Πρόκειται για έναν νεαρό 22 - 24 ετών που φέρεται να είναι ένας από τους δράστες της επίθεσης στον βουλευτή,  ενώ άλλα τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων είναι και μία γυναίκα, αναζητούνται από την Κρατική Ασφάλεια, για να συλληφθούν στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Όλοι έχουν ταυτοποιηθεί και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τουλάχιστον δύο από αυτούς έχει εξακριβωθεί ότι είναι μέλη της Χρυσής Αυγής.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, συλληφθείς είναι ένας νεαρός από το Αιγάλεω, ο οποίος φαίνεται στο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, να αγκαλιάζει τον κ. Κουμουτσάκο και να τον οδηγεί προς τα ΜΑΤ. Ο συγκεκριμένος νεαρός έχει ποινικό παρελθόν, αφού συμμετείχε σε επιθέσεις εναντίον μεταναστών και πολιτικών προσώπων. Μάλιστα, χαρακτηρίζεται από την αστυνομία ως "σκληρός νεοναζί"
Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι προστάτεψε τον βουλευτή και δεν τον χτύπησε, αλλά οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν με βάση τα στοιχεία της έρευνας, τα οποία περιέχονται στην δικογραφία που σχηματίζεται.
Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι προσαγωγές, στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό των άλλων τεσσάρων, ενώ οι οκτώ που προσήχθησαν αρχικά χτες το βράδυ, αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι.
Συνελήφθη νεαρός νεοναζί για τη φασιστική επίθεση κατά του Γ. Κουμουτσάκου - Αναζητούνται άλλοι τέσσεριςΗδη οι Αρχές έχουν προσαγάγει 25 άτομα από νωρίς σήμερα (συνολικά 5 ήταν τα πούλμαν που ήρθαν από την Δυτική Αττική και είχαν μέλη της Χρυσής Αυγής).
Επίσης η Αστυνομία αναζητά έναν άνδρα και μία γυναίκα, ενώ συνολικά έχει φτάσει στο συμπέρασμα ότι πέντε ήταν οι δράστες της επίθεσης.
Μάλιστα, για τους 3 εκ των 5 δραστών υπάρχουν στοιχεία ότι ανήκουν σε ακροδεξιά νεοναζιστική οργάνωση.
Από την Αστυνομία διέρρεαν ότι αναζητούν έναν ψηλό, νεαρό γνωστό στους κύκλους των ακροδεξιών οργανώσεων με το προσωνύμιο «γυμναστής», δύο άτομα γνωστά στην αστυνομία γιατί πριν μήνες είχαν συμμετάσχει σε επεισόδια και επιθέσεις εναντίον αστυνομικών των ΜΑΤ και ένα ακόμη πρόσωπο που κινείται σε ακραίους χώρους αποτελούν τους τέσσερις πρώτους στόχους της Ασφάλειας για το επεισόδιο με τον ξυλοδαρμό του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κουμουτσάκου έξω από το κοινοβούλιο.
Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την επίθεση σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος.
Για τον έναν από τους δράστες του επεισοδίου με τον ξυλοδαρμό του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου έχει ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση και επίκειται και γίνονται ενέργειες για να συλληφθεί, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, διευκρινίζοντας πως από την έρευνα προκύπτει πως είναι στέλεχος ακροδεξιάς οργάνωσης, είναι στέλεχος της Χρυσής Αυγής.
Για τους άλλους τρεις που ενεπλάκησαν στο επεισόδιο ο κ.Τόσκας ανέφερε πως βρίσκονται στη διαδικασία της ταυτοποίησης ενώ υπογράμμισε πως υπάρχει έρευνα και για περισσότερα άτομα.
Όπως αποκάλυψε ο κ. Τόσκας, οι άνθρωποι αυτοί στο μεγαλύτερο μέρος έχουν ταυτοποιηθεί και μάλιστα για τον έναν από αυτούς έχει ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση και αναμένεται να πραγματοποιηθεί η σύλληψή του. Για άλλους τρεις ανθρώπους, τόνισε πως βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της ταυτοποίησης.
Σχετικά με τη στάση της αστυνομίας στον άγριο ξυλοδαρμό του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Τόσκας δήλωσε πως η αστυνομία έκανε ότι μπορούσε για να προστατέψει τον βουλευτή, το οποίο βέβαια δεν φαίνεται από τα βίντεο και τις φωτογραφίες των επεισοδίων. Ο κ. Τόσκας έσπευσε να καλύψει την αδράνεια των αστυνομικών δυνάμεων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη λέγοντας πως η αστυνομία αιφνιδιάστηκε με τον δόλιο τρόπο που ενήργησαν αυτά τα ακραία στοιχεια.
Για το εάν οι δράστες προέρχονται από κάποιον πολιτικό χώρο, ο κ. Τόσκας δήλωσε πως είναι προφανές πως προέρχονται από τον χώρο της ακροδεξιάς, σημειώνοντας πως στο σημείο των επεισοδίων ήταν και βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Όπως είπε, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, από την ταυτοποίηση προκύψει πως προέρχονται από τον χώρο της Χρυσής Αυγής. Δήλωσε πως ο πρώτος που έχει ήδη ταυτοποιηθεί είναι στέλεχος της Χρυσής Αυγής και τώρα εξετάζουν και τα άλλα πρόσωπα.
Συγκεκριμένα, η Αστυνομία ήδη ερευνά τους επιβάτες πέντε πούλμαν που έφτασαν σήμερα στην πλατεία Συντάγματος από την περιοχή του Μενιδίου και φέρονται ως μέλη της Χρυσής Αυγής. Ανάμεσα σε αυτούς, η αστυνομία αναμένεται να ερευνήσει και ένα συγκεκριμένο στέλεχος της Χρυσής Αυγής που φέρνει το προσωνύμιο "Ο Γυμναστής".
Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την επίθεση σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος.
Εντολή του εισαγγελέα είναι να σχηματιστεί δικογραφία, προκειμένου να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι υπαίτιοι για το χθεσινό συμβάν κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης ποντιακών συλλόγων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου