Ο Χριστουγεννιάτικος μποναμάς της κυβέρνησης στους λάτρεις του αυτοκινήτου, είναι η επέκταση του ευνοϊκού μέτρου της απόσυρσης.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η κυβέρνηση αποφάσισε να ενισχύσει την αγορά των καινούριων αυτοκινήτων και να δώσει μια ακόμη ευκαιρία σε όσους θέλουν να αποκτήσουν ένα καινούργιο και ασφαλές αυτοκίνητο.
Η απόσυρση των παλαιών αυτοκινήτων και η αντικατάσταση τους με καινούργιο όχημα, επεκτείνεται μέχρι τις 20 Απριλίου 2016. Σημειώνεται ότι το μέτρο έληγε στις 20 Δεκεμβρίου. Αυτή η σημαντική απόφαση αυξάνει την δυναμική της αγοράς καινούργιων αυτοκινήτων και ενισχύει την αγοραστική ικανότητα των καταναλωτών.
Είναι μια δίκαια απόφαση, η οποία δείχνει την ευαισθησία της κυβέρνησης στα θέματα της οδικής ασφάλειας, του περιβάλλοντος και της μείωσης του αριθμού των παλαιών αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους.
Η απόφαση είναι έτοιμη και σύντομα θα ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία, για να αποτελέσει μια ολοκληρωμένη προσπάθεια ενίσχυσης της αυτοκίνησης.
Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα το μέτρο αφορά όσα αυτοκίνητα είχαν ταξινομηθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2011 με τους φορείς της αγοράς να ζητούν την επέκταση του διαστήματος αυτού έως τις 31 Δεκεμβρίου 2005.
Βάσει των στοιχείων του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων τα πέντε χρόνια ισχύς του μέτρου, από τον Φεβρουαριο 2010 έως το τέλος του 2015, έχουν αποσυρθεί από τους δρόμους 450.000 επιβατικά οχήματα και ελαφρά φορτηγά.


Euro2day.gr