Η απόφαση αυτή ελήφθη ενώ ο πρωθυπουργός βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ. Κατά πληροφορίες, σε σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και άλλους υπουργούς αποφασίστηκε ότι το πολυνομοσχέδιο με το παράλληλο πρόγραμμα αποσύρεται.
Είναι προφανές ότι μετά τα διαβήματα των Ευρωπαίων που χαρακτήρισαν την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου με το παράλληλο πρόγραμμα μονομερή ενέργεια, η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να «παγώσει» μέχρι νεοτέρας τις ρυθμίσεις που ήθελε να προωθήσει για έγκριση από τη Βουλή.
Σύμφωνα ωστόσο με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Νίκο Βούτση, η απόφαση αυτή, ελήφθη μετά τις ενστάσεις που διατυπώθηκαν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης ως προς την διαδικασία σύντμησης των συνεδριάσεων.
Το νομοσχέδιο αναμένεται να επανέλθει σε συζήτηση μετά τις 7 Ιανουαρίου, οπότε θα συνέλθει εκ νέου η Διάσκεψη των Προέδρων ώστε να καθορίσει τον χρόνο και τον τρόπο συζήτησης και εισαγωγής του προς ψήφιση.
Το νομοσχέδιο εισήχθη χθες το απόγευμα στις αρμόδιες Επιτροπές προς επεξεργασία, σήμερα το πρωί ακολούθησε η ακρόαση των φορέων σε δεύτερη συνεδρίαση, ενώ για το απόγευμα είχε προγραμματιστεί η τρίτη συνεδρίαση και αύριο η τελευταία για την δεύτερη ανάγνωση. Επρόκειτο να εισαχθεί στην Ολομέλεια την ερχόμενη Δευτέρα και αναμένετο να ψηφιστεί την Τρίτη.