17.12.15

Προβλέψεις ΣΟΚ: Σεισμοί και εκρήξεις ηφαιστείων από αστεροειδή-τέρας την παραμονή Χριστουγέννων

Επί ποδός βρίσκονται οι υπηρεσίες διαστήματος που εκφράζουν ανοικτά φόβους για τον αστεροειδή-τέρας που θα περάσει μία ανάσα από τη Γη την παραμονή των Χριστουγέννων.
Πιο συγκεκριμένα, ο κολοσσιαίος αστεροειδής, ο οποίος σύμφωνα με τους ειδικούς ενδέχεται να είναι ακόμα μεγαλύτερος από ό, τι υπολογίσουν, καθώς μέρος της μάζας του ίσως περιβάλλεται από σκοτάδι, θα πλησιάσει τη Γη σε πολύ κοντινή απόσταση.
Close: A Near Earth Asteroid above the planet (digital artwork)
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η βαρυτική έλξη του να είναι ανάλογη του μεγέθους και να «πυροδοτήσει» την εκδήλωση φυσικών φαινομένων, όπως μεγάλων σεισμών και εκρήξεων ηφαιστείων.
Σύμφωνα πάντα με στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι επιστήμονες, ο διαστημικός βράχος, πλάτους περίπου 2,5 χιλιομέτρων θα μπορούσε να εξαφανίσει μια ολόκληρη ήπειρο εφόσον τη χτυπήσει, ενώ είναι ένας από τους 17 που παρακολουθείται από τη NASA λόγω αυξημένης επικινδυνότητας για τον πλανήτη μας.
Hot: Meteor heats up as it enter atmosphere (digital artwork)
Όπως ήταν... αναμενόμενο, δεν είναι λίγοι οι κασταστροφολόγοι που αναφέρουν ότι «επίσκεψή» του αστεροειδούς ίσως σηματοδοτήσει και το «τέλος του κόσμου».
Υπολογίζεται ότι ο αστεροειδής θα πλησιάσει τη Γη σε απόσταση λίγο μεγαλύτερη των 10 εκατομμυρίων χιλιομέτρων. Όμως, λόγω ενός φαινομένου γνωστού ως Yarkovsky, οι επιστήμονες (φοβούνται ακόμα περισσότερο) ότι υπάρχει πιθανότητα να αλλάξει τροχιά.
Orbit: Pieces of rock rotate around planet
Discovered back in 2003, asteroid 163899 will only be visible to people using a telescope. It currently moving at a speed of 17.5 miles/second, and appears to take about one week to rotate fully week. Pictured is a computer of simulation of its path

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου