”Σε μια από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου, την Αθήνα, συναντάς σε κάθε σου βήμα τη φιλοσοφία της ζωής” τονίζει η ηλεκτρονική έκδοση της βρετανικής The Daily Mail και γοητευμένη από το αρχαίο πνεύμα της Αθήνας, την ανακηρύσσει στο σπουδαιότερο ανοιχτό πανεπιστήμιο του κόσμου.

Ο δημοσιογράφος David Constable, στο πλαίσιο δημοσιογραφικού ταξιδιού που διοργάνωσε η Marketing Greece, ταξιδεύει στην Αθήνα και προσκαλεί τους Βρετανούς να επισκεφθούν και να ανακαλύψουν την αρχαία ιστορία της πόλης που βρίσκεται διάχυτη σε κάθε της σημείο. Ενθαρρύνει τους ταξιδιώτες να εξερευνήσουν τα αρχαία θέατρα, μνημεία και ναούς της, και να «παρακολουθήσουν» τα μαθήματα αρχαίας ιστορίας που προσφέρει απλόχερα, μετατρέποντας σε πιο ουσιαστική και έντονη τη ζωή. Ταυτόχρονα, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και στο ενδιαφέρον της να προβάλλει τις τέχνες, είτε πρόκειται για παραδοσιακές είτε για σύγχρονες.

”Δεν υπάρχουν δίδακτρα και καθηγητές. Ούτε εργασίες. Δεν χρειάζεται καν να είσαι παρών σε καθημερινή βάση. Απλά να είσαι εκεί όταν εμφανιστεί κάτι που θα σου τραβήξει το ενδιαφέρον” δηλώνει ο δημοσιογράφος.

Μέσα από ένα εκτενές ρεπορτάζ, το online έντυπο, προτρέπει τους επισκέπτες να εξασφαλίσουν μερικές μέρες παραμονής στην ευρωπαϊκή μητρόπολη για να μπορέσουν να διαπιστώσουν μόνοι τους την ιστορία που εξακολουθεί να «διδάσκει» η σύγχρονη πόλη. Παράλληλα, τους παρακινεί να επισκεφθούν το γεμάτο θησαυρούς Μουσείο Ακρόπολης και να παρακολουθήσουν μια καλοκαιρινή παράσταση στο αρχαίο θέατρο του Ηρώδου Αττικού.

”Πρόκειται για μια χώρα που υπάρχει στη συνείδηση μας, είτε την επισκεφθούμε είτε όχι. Τα ονόματα των αρχαίων θεοτήτων, μας είναι γνώριμα από τα πρώτα μας σχολικά χρόνια και οι διδαχές των φιλοσόφων της αποτελούν και σήμερα σημεία αναφοράς για την κοινωνία” συμπληρώνει ο δημοσιογράφος.

Η ηλεκτρονική έκδοση της The Daily Mail, απαριθμεί περισσότερους από 234 εκατομμύρια unique visitors τον μήνα και αποτελεί, σε παγκόσμιο επίπεδο, τη δημοφιλέστερη online εφημερίδα στην αγγλική γλώσσα.

traveldailynews