24.1.15

ΣΟΚΑΡΕΙ ! Μετέφεραν αδέσποτα από την Ελλάδα στη Γερμανία για πειράματα και κτηνοβασίες!


Μετέφεραν αδέσποτα από την Ελλάδα στη Γερμανία για πειράματα και κτηνοβασίες!

Εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία του Ελευθέριος Βενιζέλος διεθνές κύκλωμα εμπορίας και διακίνησης αδέσποτων σκύλων από την Ελλάδα στη Γερμανία.

Τα ξημερώματα, συνελήφθησαν ένας Έλληνας και δύο Γερμανίδες καθώς προσπάθησαν να μεταφέρουν προς Μόναχο και Αμβούργο συνολικά δεκαπέντε αδέσποτα σκυλιά σε άθλια κατάσταση τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες από φιλοζωικές εταιρείες θα χρησιμοποιούνταν είτε ως πειραματόζωα, είτε σε οίκους ανοχής για κτηνοβάτες στη Γερμανία.

Η Αστυνομία είχε πληροφορίες ότι κάθε Σαββατοκύριακο το κύκλωμα μετέφερε δεκάδες αδέσποτα σκυλιά είτε από το Ελευθέριος Βενιζέλος είτε από την Πάτρα με τα πλοία της γραμμής.

Τα ζώα ήταν σε άθλια κατάσταση και ναρκωμένα ενώ οι ίδιες πληροφορίες λένε πως οι Γερμανοί πλήρωναν στα μελή του κυκλώματος 400 ευρώ για κάθε δύστυχο ζώο. Από την έρευνα της Αστυνομίας προέκυψε επίσης πως πολλές ελληνικές φιλοζωικές εταιρείες γνώριζαν για τη δραστηριότητα που ελάμβανε χώρα τους τελευταίους μήνες και σε μια προσπάθεια να μπει φρένο στο βασανισμό και την εκμετάλλευση των αδέσποτων προχώρησαν σε καταγγελίες στην Αστυνομία.

Τα ξημερώματα στο Ελευθέριος Βενιζέλος

Η αντίστροφή μέτρηση για την αποτρόπαια δράση του κυκλώματος ξεκίνησε χθες τα μεσάνυχτα. Στον επόπτη ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης του αεροδρομίου έφθασε πληροφορία από αστυνομικό, ευαισθητοποιημένο σε θέματα ζώων ότι ίσως μέλη του κυκλώματος θα προσπαθούσαν να περάσουν δεκάδες κακοποιημένα σκυλιά στο εξωτερικό. Έτσι, στήθηκε μια επιχείρηση της Αστυνομίας με δύο κλιμάκια. Το ένα ανέλαβε το χώρο των εμπορευμάτων και το άλλο ακροβολίστηκε στον χώρο των επιβατών. Λίγη ώρα αργότερα ένας Έλληνας μέλος του κυκλώματος εντοπίστηκε να έχει στην κατοχή του πέντε σκυλιά τα οποία παρέδωσε προκειμένου να επιβιβαστούν στην πτήση για Μόναχο. Ο αριθμός πέντε είναι κομβικός αφού τόσα επιτρέπεται να έχει στην κατοχή του ένας πολίτης χωρίς να θεωρείται ότι κάνει εμπορία. Όταν τον ήλεγξαν οι αστυνομικοί έπεσε σε αντιφάσεις καθώς υποστήριξε ότι θα πήγαινε για δουλειά στη Γερμανία και θα έπαιρνε μαζί και τα σκυλιά του. Όμως τα εισιτήρια που είχε κλείσει έδειχναν ότι θα επέστρεψε αύριο ή την Κυριακή. Λίγη ώρα αργότερα δύο Γερμανίδες προσπάθησαν να περάσουν άλλα δέκα σκυλιά και όταν έγιναν αντιληπτές συνελήφθησαν από την Αστυνομία.

Οι πληροφορίες από τις φιλοζωικές οργανώσεις λένε ότι το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μια τέτοια παράνομη δραστηριότητα από Ελλάδα στη  Γερμανία και τα ταλαίπωρα ζώα χρησιμοποιούνται είτε ως πειραματόζωα είτε για κτηνοβασίες σε γερμανικούς οίκους ανοχής.



Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής κ. Γεώργιος Καλλιακμάνης
Το protothema.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής κ. Γεώργιο Καλλιακμάνη ο οποίος εργάζεται στο αεροδρόμιο. Ο ίδιος επιβεβαίωσε το συμβάν καθώς μάλιστα είναι επόπτης ασφαλείας και χειρίστηκε την υπόθεση τονίζοντας πως έφτασαν πληροφορίες στην αστυνομία ότι κάθε σαββατοκύριακο παρατηρείτο ένα μπαράζ διακίνησης μεταφοράς αδέσποτων σκυλιών από την Ελλάδα στη Γερμανία.

protothema.g

Σόιμπλε: Ξεχάστε την αναδιάρθρωση χρέους - Αν δεν κάνετε μεταρρυθμίσεις δεν θα πάρετε ευρώ από το «πακέτο Ντράγκι»

Νέο σκληρό μήνυμα προς την Ελλάδα και τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές, στέλνει το Βερολίνο. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε δηλώνει ότι «η αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας δεν αποτελεί αυτή τη στιγμή καν θέμα» και προσθέτει με νόημα ότι «αυτό που εξακολουθεί να χρειάζεται η Ελλάδα είναι ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων».

Αναφερόμενος στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο Σόιμπλε επισημαίνει ότι “σε περίπτωση που όπως έχει αναφερθεί στην προεκλογική εκστρατεία η Ελλάδα θελήσει να αφήσει πίσω αυτές τις μεταρρυθμίσεις, τότε δεν θα πληρούσε τους όρους για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης”.
Πρόκειται για μια ξεκάθαρη προειδοποίηση προς την Αθήνα να μην εγκαταλειφθεί ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων και να μην βγει η Ελλάδα εκτός προγράμματος. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε αποκλεισμό της χώρας από το «πακέτο Ντράγκι», με ότι αυτό συνεπάγεται. Είναι ένα μήνυμα που όπως λένε πηγές στο Βερολίνο και τις Βρυξέλλες θα ενισχυθεί και θα σκληρύνει από τη Δευτέρα το πρωί όταν θα έχει ξεκαθαριστεί και ποιος θα κυβερνήσει και με ποιους θα πρέπει να διαπραγματευτούν οι δανειστές.

ΒΙΝΤΕΟ - Τα θέλει ο κ@λ@ς σας !!! Οι “Ράδιο Αρβύλα” αποκαλύπτουν γιατί τελικά θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ

Η επιτομή της επιλογής του “μέσου Έλληνα” (ψηφοφόρου) από τους “Ράδιο Αρβύλα”

Σπαρταριστό βίντεο…

Στην Πύλο ο Αντώνης Σαμαράς

Στην Πύλο από αργά το απόγευμα βρίσκεται ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα αύριο το πρωί στο δημοτικό σχολείο Πύλου .
 Στην συνέχεια ο κος Σαμαράς θα αναχωρήσει για το γραφείο του στην Αθήνα για να παρακολουθήσει την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας μαζί με τους στενούς του συνεργάτες .
Στο  ξενοδοχείο που κατέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους συμπατριώτες του οι οποίοι του ευχήθηκαν κάθε επιτυχία στην κρίσιμη αυριανή εκλογική μάχη


ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Βρήκαν τους αρχηγούς σπείρας και αναζητούν τα μέλη

Συνελήφθησαν δύο τσιγγάνοι 37 και 35 ετών οι οποίοι οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα 

Οι «εγκέφαλοι» της σπείρας διαρρηκτών που δρούσαν στα χωριά της Μεσσηνίας, ήταν ένα αντρόγυνο τσιγγάνων στους οποίους οι φυσικοί αυτουργοί παρέδιδαν τα χρυσαφικά, τα κοσμήματα και τις ηλεκτρονικές συσκευές που έκλεβαν και εκείνοι αναλάμβαναν να τα πουλήσουν και να τους αποδώσουν μερίδιο από τα κέρδη.

Όταν, μετά από μεθοδική έρευνα, οι άνδρες της Ασφαλείας και της Ο.Π.Κ.Ε. έφτασαν στα ίχνη του 37χρονου «αρχηγού» και της 35χρονης συζύγου του και έκαναν έρευνα στο σπίτι του σε κοινότητα του δήμου Καλαμάτας, βρήκαν πλήθος κλοπιμαίων αυτού του είδους, κάποια από τα οποία είχαν κλαπεί στις 8 Ιανουαρίου από δυο σπίτια στα χωριά Άνθεια και Πλατύ και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Η προέλευση των υπόλοιπων χρυσαφικών, κοσμημάτων και ηλεκτρονικών συσκευών ερευνάται και οι αστυνομικοί καλούν τους πολίτες που έπεσαν θύματα διαρρήξεων να τα αναγνωρίσουν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας. Στο σπίτι του ζευγαριού κατασχέθηκαν ακόμη μία ζυγαριά ακριβείας, μία πλάκα γραφίτη και δύο μπουκαλάκια με ειδικό οξύ για την διαπίστωση της γνησιότητας των, καθώς και 145 ευρώ.

Και οι δυο οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες κλοπές και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Ωστόσο, ο αριθμός και η ταυτότητα των δραστών των διαρρήξεων δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη και οι έρευνες συνεχίζονται για την πλήρη διαλεύκανση και άλλων περιπτώσεων κλοπών στις οποίες θεωρείται βέβαιο ότι εμπλέκονται.

ΛΑΚΩΝΙΑ - Ο διακινητής στη φυλακή και η ηρωίνη στο σπίτι του

Στις φυλακές Ναυπλίου είναι προφυλακισμένος εδώ και σαράντα ημέρες ένας 35χρονος, μετά τη σύλληψή του για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας.

Εκείνος, όμως, ήταν ήσυχος ότι θα έπεφτε στα «μαλακά», γιατί στην κατοχή του δεν είχαν βρεθεί «σκληρά» ναρκωτικά.

Ακόμη κι αν γνώριζε πως έγινε έρευνα στο σπίτι του στη Νεάπολη, πίστευε ότι το μυστικό του θα έμενε κρυφό για τι δεν είχε ενημερωθεί ότι βρέθηκε κάτι επιβαρυντικό. Όμως, δεν ήξερε ότι οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος της περιοχής είχαν ανακαλύψει μια ποσότητα σκόνης άγνωστης σύστασης βάρους 68,3 γραμμαρίων.

Οι αστυνομικοί έστειλαν τη σκόνη για ανάλυση στη Χημική Υπηρεσία Τρίπολης στις 12 Δεκεμβρίου και μόλις τώρα πήραν το πόρισμα, που δείχνει ότι πρόκειται για ηρωίνη! Έτσι, σχημάτισαν συμπληρωματική δικογραφία με την έκθεση της Χημικής Υπηρεσίας και την διαβίβασαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γυθείου, που αναμένεται να μετατρέψει σε κακουργήματα τις κατηγορίες σε βάρος του 35χρονου.

Οι εννέα Έλληνες του Norman Atlantic που δεν βρέθηκαν ακόμα

Δύσκολες στιγμές περνούν οι οικογένειες των αγνοουμένων του Norman Atlantic καθώς τέσσερις εβδομάδες μετά το δυστύχημα, ψάχνουν να βρουν μία είδηση που θα τους δώσει ελπίδα.
Οι έρευνες συνεχίζονται στο σημείο που συνέβη το περιστατικό, αλλά τα δημοσιεύματα ιταλικών μέσων που ανέφεραν ότι υπήρξαν τραύματα από καρχαριοειδή στις σορούς που βρέθηκαν, αποθαρρύνουν για πιθανή εύρεση επιζόντων.
Αυτή τη στιγμή αγνοούνται ο Αλέξανδρος Κουφογιώργος, ο Γιάννης Συμεωνίδης, ο Βασίλειος Τσάμης, ο Απόστολος Νικολάρας, ο Γιώργος Δούλης, ο Νίκος Σαγιρίδης, ο Γιώργος Παπαδόπουλος, ο Βαγγέλης Καραβαγγέλης και ο Γιάννης Σοφός. Νεκροί εντοπίστηκαν ο Νίκος Παράσχης, ο Κωνσταντίνος Κουφόπουλος και ο Γεράσιμος Καζαντζίδης.
Ο αδελφός του Κωνσταντίνου Κουφόπουλου δήλωσε μάλιστα ότι η οικογένεια του εκλιπόντος έχει κινηθεί νομικά. Το γεγονός όμως ότι η δικογραφία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί αποτελεί επιβραδυντικό παράγοντα. Ο ίδιος ρίχνει ευθύνες τόσο στις εταιρείες, όσο και στο κράτος και ζητάει να αποδοθούν εκεί όπου χρειάζεται.

Στις 21.30 την Κυριακή η πρώτη ασφαλής εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος

Με τα αποτελέσματα από περίπου 25% των εκλογικών τμημάτων θα έχουμε 2,5 ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης, στις 21.30,  μια πρώτη ασφαλή εικόνα για το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών 2015. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 19.00, και περίπου δυόμιση ώρες αργότερα, στις 21.30, θα έχουμε την πρώτη εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος, σύμφωνα με την Singular Logic.
Δικαστικοί αντιπρόσωποι σε 4.815 εκλογικά τμήματα, που αντιπροσωπεύουν το 25%, των εκλογικών τμημάτων θα έχουν κινητά τηλέφωνα με τα οποία μόλις ολοκληρωθεί η καταμέτρηση θα στέλνουν με κωδικοποιημένο μήνυμα τα αποτελέσματα.
Το σύστημα ονομάζεται SRT και τα μηνύματα δεν θα είναι από μικρά εκλογικά τμήματα.
Τα μηνύματα υπολογίζεται ότι θα σταλούν από τις 20:00 έως τις 21:00. Από το βράδυ της Κυριακής θα δούμε ποιοί βουλευτές εκλέγονται σε Αθήνα και Πειραιά και ως είθισται τα αποτελέσματα για όλες τις υπόλοιπες περιφέρειες θα τα ξέρουμε την Τρίτη.
Το βράδυ των εκλογών κατά εκλογικό τμήμα, θα μεταδοθούν πρώτα τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας υπέρ συνδυασμών κομμάτων ή συνασπισμών συνεργαζομένων κομμάτων ή μεμονωμένων υποψηφίων από τις Περιφερειακές Ενότητες της έδρας κάθε νομού τηλεφωνικά στο Υπουργείο Εσωτερικών. Ακολούθως θα γίνει η μετάδοση του αποτελέσματος υπέρ υποψηφίων (σταυροί).

Συνεχίζονται οι έρευνες για την ηλικιωμένη που αγνοείται στην Μάνη !

Από το πρωί της Τετάρτης 21 Ιανουαρίου αγνοείται η Σταυρούλα Μητσέα 89 χρόνων.

Η ηλικιωμένη βγήκε για μια βόλτα από το σπίτι της στο χωριό Κάμπος της Δυτικής Μάνης όπου μένει με το σύζυγο της και από τότε δεν έχει δώσει σημεία ζωής.
Έχει ύψος 1.55 και όταν χάθηκε φορούσε μαύρο φόρεμα με κίτρινα λουλούδια, γαλάζιο πουλόβερ και μπλε μαντήλι στα μαλλιά.
Για την εξαφάνιση της έχει σημάνει Silver Alert.

ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ - Κρατήστε τα «ΘΑ» και τις προεκλογικές παροχές του Αλέξη στην Καλαμάτα !!!

Κρατήστε τα «ΘΑ» και τις προεκλογικές παροχές  του Αλέξη από την προεκλογική του ομιλία στο γήπεδο Τέντας στην Καλαμάτα  για να τις….θυμηθείτε με την υπογραφή του …3ου  μνημονίου από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Δείτε τι …έταξε  στην προεκλογική του  ομιλία  στην Καλαμάτα ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟ !!!


«Δεσμευόμαστε για την εφαρμογή μιας Εθνικής Αγροτικής Πολιτικής
Δεσμευόμαστε για την επαναφορά του αφορολόγητου ορίου
Εγγυόμαστε τη σύνταξη του αγρότη και της αγρότισσας.
Δεσμευόμαστε ότι θα στηρίξουμε κάθε νέο που θέλει να ασχοληθεί με την αγροτική παραγωγή μέσω της τράπεζας επενδύσεων
Εγγυόμαστε ότι δεν θα γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας και χωραφιού.
Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη
Δωρεάν ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά.
Επίδομα σίτισης σε 300.000 άπορες οικογένειες.
Δωρεάν ιατρική περίθαλψη.
Δραστική μείωση συμμετοχής στην φαρμακευτική δαπάνη.
Επίδομα στέγασης σε 25.000 οικογένειες.
Δώρο Χριστουγέννων σε συνταξιούχους με σύνταξη ως 700 ευρώ.
Κάρτα μετακίνησης σε άνεργους και άπορους.
Κατάργηση της εξίσωσης φόρου πετρελαίου θέρμανσης/ κίνησης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί επίσης σε μια πολιτική ανάσχεσης της καταστροφής και επανεκκίνησης της οικονομίας.
Θα αποκαταστήσουμε τις συλλογικές συμβάσεις
Θα βάλουμε φραγμό στις μαζικές απολύσεις
Θα επαναφέρουμε τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ
Θα καταθέσουμε σχέδιο για 300.000 νέες θέσεις εργασίας.
Δεσμευόμαστε τέλος μπροστά σας σε μια πολιτική κάθαρσης και δικαιοσύνης.
Που θα απαλλάξει τη χώρα από το καρκίνωμα της διαπλοκής.
Θα δώσει τη δυνατότητα στη δικαιοσύνη εντοπίσει και να καθίσει στο σκαμνί τους αυτουργούς των σκανδάλων και της διαφθοράς.
Θα επανεξετάσει τις άδειες λειτουργίας των ΜΜΕ από την αρχή και θα ελέγξει την χρηματοδότησή τους
Θα βάλει τέλος στις φωτογραφικές ρυθμίσεις και θα επιβάλλει διαφάνεια παντού
Θα διεκδικήσει αποζημίωση του δημοσίου από τις αμαρτωλές συμβάσεις
Θα τελειώσει μια για πάντα το πελατειακό κράτος»

Β.Μ.

Ένα περίεργο μυστήριο με δύο σκελετούς στο Βάραθρο Μονής Αστερίου του Υμηττού

Βρίσκεται σε υψ. 480μ., βόρεια της Μονής Αστερίου του Υμηττού και σε απόσταση 500μ. (ευθεία γραμμή ) απ’αυτή.

Ο τελευταίος πριν τη Μονή χωματόδρομος (αριστερά ανεβαίνοντας) περνά 80μ. δεξιά από το βάραθρο, που βρίσκεται ακριβώς στο πρώτο αντέρεισμα, μετά τη δεύτερη μικρορεματιά (650μ. από τον κύριο δρόμο της Μονής) και από το οποίο πρωτοβλέπουμε στα δεξιά μας (ανατολικά) το διάσελο του Αστερίου (ΟΤΕ).

Η είσοδος του είναι ένα άνοιγμα 1,50×1,50μ. Το βάραθρο αποτελείται από τρεις θαλάμους, το έναν κάτω από τον άλλο, που συγκοινωνούν μεταξύ τους με πολύ στενά ανοίγματα.

Εχει κατακόρυφο βάθος 20μ. και συνολικά 73μ. Ο πρώτος και μεγαλύτερος θάλαμος (30μ.x6μ.) εξερευνήθηκε το 1938. Η πλήρης εξερεύνηση του βαράθρου έγινε στις 21.11.1943 και 19.12.1943.

Στο βάθος του τρίτου θαλάμου βρέθηκαν, σε τάξη, δύο ανθρώπινοι σκελετοί (νέου και νέας) ηλικίας τουλάχιστον 100 ετών, χωρίς να έχει δοθεί κάποια ικανοποιητική εξήγηση για το πως βρέθηκαν εκεί, αφού για να φτάσει κάποιος στο βάθος των 73μ. θεωρείται σπηλαιολογικός άθλος.

Το πιθανότερο είναι ότι από κάποια άλλη είσοδο που μετά έκλεισε, τοποθέτησαν τους δύο νέους (αφού είχαν πεθάνει) για να διατηρηθούν όσο το δυνατό περισσότερο τα σώματά τους, όπως συνηθιζόταν επί αιώνες σε σπηλιές του Υμηττού, και γραφόταν μάλιστα σαν εντολή στις διαθήκες πολλών (εφημ. «Καθημερινή» της 28.8.1949 του Κ.Μπίρη για τον Εβλιά Τσελεμπή). Αναφέρεται στο Δελτίο της ΕΣΕ τευχ.1 του 1979.

Πηγή: ΕΣΕ

Στιγμές αγωνίας για 160 επιβάτες αεροσκάφους

Οι θυελλώδεις άνεμοι δυσκόλεψαν την προσγείωση 

Η πτήση αναχώρησε στις 19:30 από το αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» για το «Οδυσσέας Ελύτης» της Μυτιλήνης με 160 επιβάτες. Κατά τη διάρκεια της πτήσης υπήρχαν αναταράξεις, ωστόσο κανείς δε φανταζόταν τι μπορούσε να συμβεί μετά.

Όταν το αεροπλάνο, γράφει το kalloninews.gr, έφθασε πάνω από τον διάδρομο προσγείωσης, οι θυελλώδης άνεμοι και ριπές ανέμων διαφορετικών κατευθύνσεων, δεν του επέτρεπαν να προσγειωθεί, κάνοντας μεγάλους ελιγμούς, με τους επιβάτες να φωνάζουν από αγωνία.

Μετά από τρεις προσπάθειες το αεροπλάνο δεν κατάφερνε να προσγειωθεί, ώσπου ο πιλότος επιχείρησε και τέταρτη. Σε αυτήν τη προσπάθεια, το αεροπλάνο κατάφερε να προσγειωθεί, όμως οι αναταράξεις ήταν τόσο μεγάλες, που το αεροπλάνο δεν μπορούσε να παραμείνει σε σταθερή τροχιά, αναστατώνοντας όλους τους επιβαίνοντες.

Μόλις αυτό «πάτησε» έδαφος, αρκετοί ξέσπασαν σε κλάματα από την τεράστια αγωνία, και όλοι μαζί σε χειροκροτήματα, καθώς η εμπειρία ήταν πολύ τρομακτική.

Μια συνέντευξη η αιτία για τα χαστούκια του Β. Βαρελά στον Χριστόδουλο Ξηρό

Η πρόθεση του Χρ. Ξηρού να δώσει νέα τηλεοπτική συνέντευξη ήταν σύμφωνα με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους η αιτία του επεισοδίου με τον ποινικό Β. Βαρελά.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός ήθελε να δώσει νέα συνέντευξη στον δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο για να «επιτεθεί» στους φυλακισμένους Πυρήνες, μετά τις απαξιωτικές αναφορές προς το πρόσωπό του, και τον σχεδιασμό «απόσυρσης»-εξόντωσής του.
Η επιθυμία του φαίνεται να εκφράστηκε «φωναχτά», και διαδόθηκε ανάμεσα στους κρατούμενους των φυλακών υψίστης ασφαλείας στο Δομοκό.
Αυτή ήταν, σύμφωνα με σωφρονιστικούς υπαλλήλους, η αιτία της αρχικής φραστικής επίθεσης εναντίον του, από τον 53χρονο βαρυποινίτη Βασίλη Βαρελά και μετέπειτα ακολούθησαν τα... χαστούκια στον «Μανώλη της 17Ν».
Ο Βασίλης Βαρελάς, ο παλιός κασκαντέρ του Τζακ Νόρις, σχεδόν άμεσα... ντούμπλαρε τους Πυρήνες, λειτούργησε για λογαριασμό τους και επιτέθηκε στον Χριστόδουλο Ξηρό. Όλα έγιναν λίγες ώρες μετά τις αποκαλύψεις των σημειώσεων των φυλακισμένων Πυρήνων, που με υβριστικές εκφράσεις καταφέρονται εναντίον του «Μανώλη της 17Ν». Ο 53χρονος ισοβίτης συναντήθηκε, χθες το μεσημέρι, με τον Χριστόδουλο Ξηρό, στο κυλικείο των φυλακών υψίστης ασφαλείας του Δομοκού.
Μετά από μία σύντομη και έντονη συνομιλία, που φαίνεται να είχε ως αιτία τις πρόσφατες αποκαλύψεις, ο Βασίλης Βαρελάς κατάφερε ένα ισχυρό... μπάτσο στο πρόσωπο του Χριστόδουλου Ξηρού.
Με την παρέμβαση άλλων κρατουμένων το επεισόδιο φαίνεται να είχε μικρή χρονική διάρκεια. Ο «Μανώλης της 17Ν» μεταφέρθηκε στο ιατρείο, με ένα σκίσιμο στο χείλος. Δεν υπάρχει γιατρός στις φυλακές και ο νοσοκόμος ανέλαβε να του παράσχει τις πρώτες βοήθειες. Κάποια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χριστόδουλος Ξηρός επικαλέστηκε ζάλη, με τον νοσοκόμο να καλεί τη διεύθυνση των φυλακών για το ενδεχόμενο μεταφοράς του σε νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις. Ο «Μανώλης της 17Ν» αρνήθηκε και μεταφέρθηκε και πάλι στο κελί του.
Σύμφωνα με σωφρονιστικούς υπαλλήλους, ο Χριστόδουλος Ξηρός αρνήθηκε το γεγονός ότι τον χτύπησε ο Βασίλης Βαρελάς και δικαιολόγησε το τραύμα του από πτώση στον... τοίχο. Οι κάμερες ασφαλείας των φυλακών όμως τον «πρόδωσαν», καθώς είχαν καταγράφει το επεισόδιο και τη σκηνή του χαστουκιού. Αρχικά καμία από τις δύο πλευρές δεν φαίνεται να είπε την αφορμή της μικρής συμπλοκή.
Να θυμίσουμε ότι ο 53χρονος Βασίλης Βαρελάς, τον περασμένο Μάρτιο, κατηγορήθηκε και πάλι, για τον συντονισμό κυκλώματος εκβιαστών στην Καλαμάτα, μέσα από τις φυλακές Κερκύρας, που ήταν έγκλειστος τότε, με... λαρυγγόφωνο, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ο Βαρελάς  μεταξύ άλλων έχει κατηγορηθεί για το φρικτό συμβόλαιο θανάτου, που εξελίχθηκε στις 29 Νοεμβρίου 2011 κοντά στο φράγμα του Πάμισου ποταμού στη Μεσσηνία, με θύμα τον 35χρονο Φελίμ Μεζάι από την Αλβανία και τον μόλις... 2,5 χρονών γιο του Κέρι. Ο πατέρας πυροβολήθηκε στο πρόσωπο και το παιδί σφαγιάστηκε...
Ο «Μπιλ ο Καναδός» όπως είναι το προσωνύμιο του Βασίλη Βαρελά, φοβόταν ότι ο 35χρονος Αλβανός, ανέβαινε επικίνδυνα στη λίστα της  ιεραρχίας, προσπαθούσε να στήσει μόνος του δουλειές, ενώ αυτό που εξόργισε τον 53χρονο ήταν ότι προσπαθούσε να «πλευρίσει» την αρραβωνιαστικιά του.  Ο δίδυμος αδερφός του Χρήστος, παραδόθηκε μόνος του το καλοκαίρι, στις αστυνομικές αρχές της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.
Κυνηγώντας το αμερικανικό όνειρο, ο Βασίλης Βαρελάς, τη δεκαετία του ’80 βρέθηκε στο Χόλιγουντ, ως ριψοκίνδυνος κασκαντέρ. Ντούμπλαρε τον Τσάκ Νόρις, είχε βρεθεί μαζί του ακόμη και στο Κολοσσαίο μαζί με τον Μπρους Λη.
Από τη Νέδουσα του Ταϋγέτου, βρέθηκε στον Καναδά και τα χολιγουντιανά πλατό και κατέληξε αρχινονός στην Καλαμάτα και κατηγορούμενος ως ηθικός αυτουργός στο διπλό φονικό της Μεσσηνίας.

πηγή

ΠΑΤΡΑ - «Σήκωσαν» 20.000 ευρώ από την τράπεζα φοβούμενοι το αποτέλεσμα των εκλογών, αλλά τους... λήστεψαν

Ένα «μυστικό» το οποίο τελικά είχε διαδοθεί στα Σελλά αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, ήταν αυτό που τελικά… έκαψε το ηλικιωμένο ζευγάρι και ουσιαστικά οδήγησε στο σπίτι του τους ληστές.
Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, οι δύο ηλικιωμένοι είχαν κάνει ανάληψη του ποσού των 20.000 ευρώ από την τράπεζα πριν από περίπου μία εβδομάδα, φοβούμενοι τις εξελίξεις από τις εκλογές, όπως αρκετοί συμπολίτες μας, προκειμένου να τα κρύψουν στο σπίτι τους.
Όμως το θέμα είναι πως τα… νέα κυκλοφόρησαν γρήγορα και τα έμαθαν αρκετοί, με αποτέλεσμα, οι ηλικιωμένοι να μπουν στο «στόχαστρο».
Όπως ήδη έχει γράψει το tempo24.gr, με την απειλή μαχαιριού, μέρα μεσημέρι μπήκαν οι δύο κουκουλοφόροι στο σπίτι ηλικιωμένου ζευγαριού στα Σελλά.
Ήταν γύρω στις 10 με 11 το πρωί της Πέμπτης 22 Ιανουαρίου, όταν δύο άγνωστοι δράστες, κουκουλοφόροι  εισέβαλαν στην οικία του ηλικιωμένου ζευγαριού. Ενός  84χρονου και μιας 87χρονης. Τους ανάγκασαν να τους υποδείξουν πού είχαν κρυμμένα χρήματα.
Οι ληστές έφυγαν με 20.000 ευρώ, μια κυνηγετική καραμπίνα που κατείχε ο ηλικιωμένος και με ένα περίστροφο, που επίσης κατείχε  ο 84χρονος.
Τη διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει και κάνει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών.

Κωνσταντίνα Τσιάμη

Η Αρχόντισσα της Μάνης - Κατερίνα Λέκκα

Η Αρχόντισσα της Μάνης. Ένα μυθιστόρημα, ένας λογοτεχνικός θησαυρός για τη μαχητικότητα και τη ψυχική δύναμη μιας γυναίκας που έχασε τα πάντα,  εκτός από την πίστη στον εαυτό της. Την πίστη που στέφει τον νικητή.

Γράφει η Μαρία Πιριπίτση

Γιατί ήξερε ότι η ζωή δεν μαθαίνεται από δεύτερο χέρι. Δεν είναι μια κυρία που φτάνει μόνο να στη συστήσουν με όλους τους κανόνες της ευγένειας κι εσύ να χαμογελάς, να κάνεις ελαφρά υπόκλιση και να πεις χαίρω πολύ. Πρέπει να ζήσεις για να μάθεις, να πάρεις τα ρίσκα σου. Πολλοί θα σε αγνοήσουν, μετά θα γελάσουν με σένα, μετά θα σε πολεμήσουν, και τότε κέρδισες.
Ήταν άνοιξη και στη Μάνη τα χελιδόνια είχαν επιστρέψει. Τιτίβιζαν στις στέγες, φτερούγιζαν στις πλαγιές, έστηναν τις φωλιές τους, με το χάρισμα να νιώθουν που ανήκουν και τι θέλουν να κάνουν. Σε αντίθεση με τον άνθρωπο, ο οποίος όσες ζωές κι αν του χαρίσουν, αναλώνεται στην προσπάθεια να αποκωδικοποιήσει έννοιες που καθόλου δεν βοηθούν στην ανάταση του πνεύματος του ή στη γαλήνη της ψυχής του.
Ήταν τότε που η Κατέρω μας βρέθηκε στην Αμερική, ως Κάθι πλέον, αγνοώντας ότι μοιράζεται τη ζωή της με έναν από τους ισχυρότερους άνδρες της μαφίας. Η ζωή της θα ανατραπεί οδυνηρά αλλά όπως είναι πλασμένη από την ηλιοκαμένη γυμνή πέτρα της πατρίδας της, μαχητική και αγέρωχη, θα απαρνηθεί τον έρωτα και θα επιβιώσει ακολουθώντας το ένστικτο της. Όχι όμως χωρίς απώλειες, όχι χωρίς δάκρυα, όχι χωρίς θυσίες. Έμαθε να χτίζει τείχη, όχι για να εμποδίσει κάποιους να μπουν στη ζωή της, αλλά για να δει ποιοι θα σκαρφαλώσουν για να μπουν στην καρδιά της.
Από τα αγαπημένα μου διαβάσματα και ένας από τους λόγους που άρχισε η «Βιβλιομουρμούρα».
Θέλω όλα αυτά που βιώνω, διαβάζοντας ένα βιβλίο να τα μοιραζόμαστε . Να ταξιδεύουμε μαζί στον κόσμο των βιβλίων, να ανακαλύψουμε κρυμμένους θησαυρούς . Άλλα μας σημαδεύουν, άλλα τα προσπερνούμε αδιάφορα.
Σημασία δεν έχει η αφετηρία. Ούτε ο προορισμός. Σημασία έχει μόνο το ταξίδι.

Μις Υφήλιος 2015: Έχουν ξεφύγει οι διαγωνιζόμενες!

Εκτός από τις εμφανίσεις με μαγιό και τουαλέτα, οι υποψήφιες για τον διαγωνισμό ομορφιάς «Μις Υφήλιος», στον οποίο μετέχει και η δική μας Ισμήνη Νταφοπούλου, πρέπει να εμφανιστούν και με εθνικές φορεσιές.

Και εκεί οι διαγωνιζόμενες έδωσαν τα ρέστα τους, για να εντυπωσιάσουν κοινό και κριτές, σε σημείο που η διοργάνωση να μοιάζει με ένα τρελό, σουρεαλιστικό τσίρκο.

Οι 88 καλλονές από όλο τον κόσμο προσπάθησαν πολύ να βρουν χαρακτηριστικά στοιχεία του πολιτισμού των χωρών τους, για να προβάλλουν στα κοστούμια τους, κάποιες φορές το κατάφεραν, άλλες πάλι άφησαν απορίες για το «τι θέλει να πει ο ποιητής».

Μερικά παραδείγματα: Η Μις Μεγάλη Βρετανία εμφανίστηκε ως σέξι Φρουρός της Βασίλισσας, ενώ η Μις Βενεζουέλα ντύθηκε… δέντρο, όχι ένα οποιοδήποτε δέντρο όμως, αλλά το εθνικό δέντρο της χώρας της που λέγεται Tabebuia chrysantha.

Την παράσταση όμως έκλεψε η Μις Καναδάς, η οποία φόρεσε ένα ολόκληρο παιχνίδι χόκει πάνω της, με δέκα παίκτες, τέρματα, ακόμη και ηλεκτρονικό πίνακα που έδειχνε το σκορ!

Η εκπρόσωπος της Ιρλανδίας ντύθηκε Game of Thrones, η Μις Δομινικανή Δημοκρατία εμφανίστηκε ως Παρθένος της Altagracia, η Μις Ιαπωνία ως παλαίστρια του Sojutsu.

Δείτε μερικές από τις πιο εντυπωσιακές μεταμφιέσεις, συγγνώμη εμφανίσεις, της βραδιάς:


Πού ψηφίζουν οι ετεροδημότες, τι πρέπει να έχουμε μαζί μας, πόσους σταυρούς βάζουμε


Πού ψηφίζουν οι ετεροδημότες, τι πρέπει να έχουμε μαζί μας, πόσους σταυρούς βάζουμε

Όλα είναι έτοιμα για τη διεξαγωγή των αυριανών εθνικών εκλογών. 
Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 7 το βράδυ. 
Το εκλογικό σώμα, σύμφωνα με την αναθεώρηση των εκλογικών καταλόγων έως τις 31/10/2014 ανέρχεται σε 9.808.760 εκλογείς που θα κληθούν να ψηφίσουν σε 19.449 εκλογικά τμήματα. Μεταξύ αυτών, οι 99.007 είναι ετεροδημότες που θα μπορέσουν να ψηφίσουν σε 290 εκλογικά τμήματα, 178 εκ των οποίων θα λειτουργούν στην Περιφέρεια Αττικής.
Η αναγνώριση των εκλογέων θα γίνεται με αστυνομική ταυτότητα ή άδεια οδήγησης ή βιβλιάριο υγείας (όλων των ασφαλιστικών ταμείων), ενώ θα γίνονται αποδεκτές και οι λεγόμενες «κομμένες» ταυτότητες. Όσοι δεν διαθέτουν κάποιο από τα παραπάνω επίσημα έγγραφα ταυτοποίησης, μπορούν να προσέρχονται στα γραφεία ταυτοτήτων της διεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας των αστυνομικών τμημάτων που θα εκδίδουν ταυτότητες, ενώ ανοιχτές θα είναι και οι υπηρεσίες των δήμων προκειμένου να εκδίδουν το απαραίτητο πιστοποιητικό γέννησης, που θα αποστέλλεται μέσω fax στην αρμόδια υπηρεσία. Σε περίπτωση που τα προσωπικά στοιχεία δεν ταυτίζονται με τα στοιχεία του εκλογικού καταλόγου, μπορεί να απαιτηθεί πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας από τον δήμο. Η τελευταία περίπτωση αφορά κυρίως γυναίκες που είναι γραμμένες στους εκλογικούς καταλόγους με το επώνυμο του συζύγου, διαζευγμένες που αντικατέστησαν την ταυτότητά τους χωρίς να γίνει η διόρθωση των στοιχείων στον εκλογικό κατάλογο.
Στο μεταξύ, οι 99.007 ετεροδημότες, 79.413 εκ των οποίων κατοικούν στην Περιφέρεια Αττικής, ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους, τους υποψηφίους της βασικής εκλογικής τους περιφέρειας εφόσον έχουν υποβάλει σχετική αίτηση έως τις 31/10/2014. Στον βασικό εκλογικό κατάλογο υπάρχει η ένδειξη Ε και απαγορεύεται να ψηφίσουν στον δήμο της βασικής τους εκλογής. Εκλογικά τμήματα θα λειτουργήσουν μόνο στις πρωτεύουσες των νομών. Εξαίρεση αποτελούν η Αττική και η Θεσσαλονίκη, λόγω του μεγάλου αριθμού ετεροδημοτών. Θα υπάρχουν αμιγή και μεικτά τμήματα για τους ετεροδημότες. Προϋπόθεση για τη σύσταση τμήματος αποτέλεσε η εγγραφή τουλάχιστον 40 ετεροδημοτών, αριθμός εκλογέων που κρίνεται απαραίτητος προκειμένου να διασφαλισθεί η μυστικότητα της ψηφοφορίας.
Στην Αττική εκλογικά τμήματα για τους ετεροδημότητες έχουν συσταθεί:
1) Νέα Σμύρνη. 1ο Γυμνάσιο-1ο Λύκειο Ν. Σμύρνης, Αγ. Ανδρεα, για ετεροδημότες από Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης (Δράμας-Καβάλας), Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Ημαθίας-Θεσ/νίκης-Κιλκίς-Πιερίας-Πέλλας-Σερρών-Χαλκιδικής), Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (Γρεβενών-Καστοριάς-Κοζάνης-Φλώρινας).
2) Καλλιθέα (6ο Λύκειο Καλλιθέας-Σωκράτους 218) για ετεροδημότες από Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης (Εβρου-Ξάνθης-Ροδόπης ), Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (Ζακύνθου-Κερκύρας-Κεφαλληνίας-Λευκάδας).
3) Γκράβα (Σχολικό Συγκρότημα Ταϋγέτου 60) για ετεροδημότες από Περιφέρεια Ηπείρου (Αρτας-Θεσπρωτίας-Ιωαννίνων-Πρέβεζας), Περιφέρεια Θεσσαλίας (Καρδίτσας-Λάρισας-Μαγνησίας-Τρικάλων) και Περιφέρεια Κρήτης (Ηρακλείου-Λασιθίου-Ρεθύμνου-Χανίων).
4) Ηλιούπολη (5ο Γυμνάσιο-Πολυκλαδικά Βουλιαγμένης 521) για ετεροδημότες από Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτίας-Εύβοιας-Ευρυτανίας-Φθιώτιδας-Φωκίδας), Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Αιτωλοακαρνανίας).
5) Αιγάλεω (7ο Δημοτικό Σχολείο-Πελοποννήσου 5, 5ο Λύκειο, Σουλίου & Πελοποννήσου) για ετεροδημότες από Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐας-Ηλείας), Περιφέρεια Πελοποννήσου (Αργολίδας-Αρκαδίας-Κορινθίας-Λακωνίας-Μεσσηνίας).
Οι εκλογείς μπορεί να μάθουν πού ψηφίζουν μέσω του διαδικτύου στον ιστότοπο του υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr) και στην ένδειξη «Μάθε πού ψηφίζεις» ή στον τηλεφωνικό αριθμό 2131361500 σήμερα από τις 9 το πρωί έως τις 7 το βράδυ και αύριο Κυριακή από τις 7 το πρωί έως τις 7 το βράδυ.
Σε ό,τι αφορά τους σταυρούς προτίμησης, στις εκλογικές Περιφέρειες με 1-3 έδρες οι εκλογείς βάζουν 1 σταυρό, στις εκλογικές Περιφέρειες με 4-7 έδρες οι εκλογείς βάζουν 2 σταυρούς, στις εκλογικές Περιφέρειες με 8- 12 έδρες οι εκλογείς βάζουν 3 σταυρούς και στις εκλογικές Περιφέρειες με 13 έδρες και άνω οι εκλογείς βάζουν 4 σταυρούς. Οι εκλογείς μπορούν να ενημερώνονται για τον αριθμό των σταυρών στα εκλογικά κέντρα.

Ομαλά εξελίσσεται η έξοδος των ετεροδημοτών


Ομαλά εξελίσσεται η έξοδος των ετεροδημοτών

Με άστατο καιρό, συνεχίζεται η έξοδος των ετεροδημοτών προς τις εκλογικές τους περιφέρειες.
Σύμφωνα με στοιχεία της Νέας Οδού από τα διόδια Αφιδνών, από χθες Παρασκευή μέχρι και σήμερα στις 13:00 πέρασαν 36.185 οχήματα, κίνηση αυξημένη κατά 28,74% σε σχέση με το ίδιο διάστημα της προηγούμενης εβδομάδας, ενώ από τον σταθμό διοδίων της Ελευσίνας, από χθες Παρασκευή μέχρι σήμερα στις 14:00 πέρασαν 45.700 οχήματα.
Εξάλλου, σύμφωνα με στοιχεία από τον σταθμό ΚΤΕΛ του Κηφισού 50.000 ετεροδημότες ταξίδεψαν από χθες Παρασκευή, κίνηση κατά 50% αυξημένη, ενώ παράλληλα έχουν αυξηθεί και τα έκτακτα δρομολόγια των λεωφορείων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των υπευθύνων η κίνηση σε σχέση με παλιότερες εκλογικές αναμετρήσεις χαρακτηρίζεται σχετικά μειωμένη.
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει ενισχύσει τους συρμούς της με επιπλέον βαγόνια και τα εισιτήρια κοστίζουν 30% φθηνότερα καθώς η εταιρεία προκειμένου να διευκολύνει το επιβατικό κοινό που προτίθεται να ταξιδέψει σιδηροδρομικά για την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, χορηγεί έκπτωση για ταξίδι απλής μετάβασης ή μετ' επιστροφής από τον τόπο διαμονής στον τόπο άσκησης του εκλογικού δικαιώματος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα σημειωθούν στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν όμως και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΙΑΝΟ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Γιάννης Ανδριανός: Ότι χειρότερο πέρασε από το Υφυπουργείο Αθλητισμού
Έχοντας κατά το παρελθόν της πολιτικής του σταδιοδρομίας συνδέσει το όνομά του με την περίφημη υπόθεση Ζαχόπουλου, ο Γιάννης Ανδριανός «αξιοποιήθηκε» από τον Αντώνη Σαμαρά στη μνημονιακή κυβέρνηση, καταλαμβάνοντας τη θέση του υφυπουργού πολιτισμού, αρμόδιου για θέματα αθλητισμού.

Ουσιαστικά, στη διάρκεια της θητείας του στο συγκεκριμένο πόστο, ο Ανδριανός επιδόθηκε σε ένα αγώνα δρόμου, ώστε να διεκδικήσει από τον προκάτοχό του, Γιάννη Ιωαννίδη τον τίτλο του χειρότερου υφυπουργού αθλητισμού που πέρασε ποτέ από τη συγκεκριμένη θέση.

Και αν ο Γιάννης Ιωαννίδης, αντιλαμβανόμενος ότι η πολιτική του σταδιοδρομία οδηγήθηκε στην απόλυτη απαξίωση, επέλεξε το δρόμο της απόσυρσης από τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, δεν συνέβη κάτι ανάλογο από την πλευρά του Γιάννη Ανδριανού. Αμετανόητος και προκλητικός, εμφανίζεται ξανά στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, αρνούμενος να δεχτεί πως τίποτα δεν έχει να προσφέρει στον τόπο. Διεκδικεί την ψήφο των ψηφοφόρων της Αργολίδας, τους οποίους
θυμήθηκε στο παρά πέντε των εκλογών, θέλοντας να ικανοποιήσει την εκλογική του «πελατεία».
Ο Γιάννης Ανδριανός δεν έχει θέση στο νέο κοινοβούλιο και δεν πρέπει να ψηφιστεί από τους κατοίκους της Αργολίδας για τους ακόλουθους λόγους...
- Επιχείρησε να περάσει από τη Βουλή το νομοσχέδιο -έκτρωμα όπως χαρακτηρίστηκε από πολλούς, με το οποίο επρόκειτο να υλοποιήσει μια σειρά από παρεμβάσεις που αντί να έλυναν θα προκαλούσαν περισσότερα προβλήματα από τα πολλά που αντιμετωπίζει επί σειρά ετών ο ελληνικός αθλητισμός στο σύνολό του.
- Γνωρίζοντας ότι το... δημιούργημά του δεν υπήρχε περίπτωση να περάσει ποτέ και να γίνει νόμος του κράτους, λόγω των εκλογών που «μύριζαν» εδώ και πολλούς μήνες ότι θα διεξάγονταν με αφορμή την αδυναμία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Ανδριανός επέλεξε για τον εαυτό του τον τίτλο του... αντάρτη. Του αντάρτη υπουργού που θα επιχειρούσε να σπάσει το κατεστημένο στην ΕΠΟ και τη διοικητική της δομή, αλλά την ίδια στιγμή δημιουργούσε τα δικά του κατεστημένα, εξυπηρετώντας συγκεκριμένα συμφέροντα και ανοίγοντας την πόρτα του γραφείου του για... ακροάσεις σε φίλους και εκλεκτούς.
- Επιχείρησε να παρέμβει ωμά, μέσω του αθλητικού νομοσχεδίου, στον τρόπο λειτουργίας της διαιτησίας, κυρίως στο χώρο του μπάσκετ, σε βαθμό τέτοιο που να κάνει «μπαμ» ότι κινούνταν με γνώμονα την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων ερυθρόλευκης απόχρωσης.
- Έκανε τα... στραβά μάτια σε μια σειρά από προκλητικές αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης στο χώρο του μπάσκετ, όπου κατά εμφανέστατο τρόπο οι αρχές λειτουργούσαν και εξακολουθούν να λειτουργούν τηρώντας δύο μέτρα και δύο σταθμά.
- Αγνόησε επιδεικτικά τις συνεχείς εκκλήσεις και προτροπές της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, προκειμένου ως αρμόδιος υφυπουργός και έχοντας υπό τον έλεγχό του τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, να παρέμβει και να λύσει το πρόβλημα με τα τουρνικέ στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Προτίμησε να θέσει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των οπαδών του Παναθηναϊκού, δίχως ποτέ να εξηγήσει τους πραγματικούς λόγους που τον οδήγησαν στην τήρηση αυτής της στάσης.
- Δεν έκανε τίποτα απολύτως για την πάταξη της βίας στα γήπεδα, με αποτέλεσμα επί δικής του θητείας στην ηγεσία του αθλητισμού να θρηνήσουμε τον τρίτο νεκρό οπαδό από επεισόδια. Και σαν να μην έφτανε αυτό, αντί έστω και εκ των υστέρων η πολιτεία να αντιδράσει και να... δράσει αποφασιστικά, ο κ. Ανδριανός τίμησε τη μνήμη του νεκρού οπαδού του Εθνικού, Κώστα Κατσούλη με τριήμερη διακοπή αγωνιστικών δραστηριοτήτων και ευχολόγια... Μέχρι την επόμενη φορά!
- «Θυμήθηκε» την περιφέρεια εκλογής και πάλι, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές και δρομολόγησε δύο «ρουσφέτια» σε περίοδο οικονομικής κρίσης, σπαταλώντας από τον κρατικό προϋπολογισμού 332.113 ευρώ. Τι έργα ήταν αυτά; Η τοποθέτηση φυσικού χλοοτάπητα στο γήπεδο του Αγίου Δημητρίου στην Επίδαυρο και συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο Ασίνης του Δήμου Ναυπλιέων... Ο,τι μπορούσε, δηλαδή, το έκανε απέναντι στους ψηφοφόρους του ο κ. Ανδριανός, για να τους «γλυκάνει» μήπως και κερδίσει ξανά τη ψήφο τους.

- Διαφήμιζε ως... κατόρθωμά του σε πρόσφατη ομιλία του στο Άργος, την υλοποίηση αλλά και την ένταξη σε πρόγραμμα υλοποίησης για το 2015, έργων σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Άργους - Μυκηνών, συνολικού προϋπολογισμού 3.250.000 ευρώ. Παραγνωρίζει -εσκεμμένα- ο Γιάννης Ανδριανός ότι η Αργολίδα είναι η δεύτερη «πατρίδα» του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, καθώς αποτελεί τον τόπο καταγωγής της συζύγου του και εκεί όπου διαμένει η πεθερά του και μητέρα της Γεωργίας Σαμαρά, κ. Τέτη Κρητικού. Είναι πρόσφατες άλλωστε και οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν στο Ναύπλιο κατά την απονομή του χρυσού κλειδιού της πόλης στον Αντώνη Σαμαρά από το Δήμαρχο.
Σήμερα, ο Γιάννης Ανδριανός γνωρίζει ότι δεν ανήκει στην πρώτη γραμμή των «εκλεκτών» του Αντώνη Σαμαρά, καθώς η Νέα Δημοκρατία έχει επιλέξει εκ των προτέρων τον «παροπλισμό» του, προφανώς διότι ακόμα και ο Πρωθυπουργός συνειδητοποίησε ότι είναι «καμμένο χαρτί» στην Αργολίδα, Άλλωστε, όλα τα στοιχεία της πρόθεσης ψήφου στην περιοχή, δείχνουν ότι ακόμα και το πάλαι ποτέ πανίσχυρο γαλάζιο κάστρο, είναι έτοιμο να πέσει στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι Νεοδημοκράτες ψηφοφόροι της Αργολίδας, έχουν πλέον ενημερωθεί για τους δύο νέους εκλεκτούς του Μαξίμου, τον Δημήτρη Σχοινοχωρίτη και τον Βασίλη Σιδέρη, οι οποίοι και εμφανίζονται να διατηρούν το προβάδισμα στις προτιμήσεις του κόσμου.
Βλέπετε, ο Γιάννης Ανδριανός, εκτός των νέων δεδομένων που μείωσαν πολύ τη δημοτικότητά του, «κουβαλάει» πάντα και τη φήμη του μεγαλοτσιφλικά, που κατόρθωσε σε ανύποπτο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με δημοσιεύματα και καταγγελίες να δημιουργήσει μια τεράστια ακίνητη περιουσία, αγοράζοντας οικόπεδα «φιλέτα» σε τιμή... χάρισμα. Και όπως έχει ήδη διαπιστώσει, οι θέσεις του δεν απηχούν πλέον εκείνες των πολιτών αφού εκείνος ανήκει σε άλλο... καράβι, όπως του είπαν παλαιότερα οι αγρότες της Αργολίδας και σε άλλο ο απλός λαός.
Οι ψηφοφόροι της Αργολίδας έχουν πάρα πολλούς λόγους για να αφήσουν εκτός Βουλής τον Γιάννη Ανδριανό.
Ακόμα και σε οπαδικό επίπεδο ο κόσμος του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού έχει τη δυνατότητα και φυσικά τη δύναμη, να «τιμωρήσει» τον χειρότερο υφυπουργό αθλητισμού που είχε η Ελλάδα, οδηγώντας τον μια ώρα νωρίτερα στη συνταξιοδότηση από την πολιτική.

Η ομορφότερη ελληνίδα διεκδικεί τον τίτλο της "Μις Υψήλιος"

Η Ισμήνη Νταφοπούλου, η Σταρ Ελλάς 2014, αύριο στις 25 Ιανουαρίου παίρνει μέρος στο διαγωνισμό για την ανάδειξη της "Μις Υφήλιος".
 «Η αλήθεια είναι πως δεν έχω ιδιαίτερο άγχος. Φυσικά και θέλω να είμαι μέσα στη 15άδα και σίγουρα θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Αποφάσισα να ζήσω αυτή τη μοναδική εμπειρία της προετοιμασίας μέχρι τη βραδιά του τελικού και να την απολαύσω χωρίς άγχος.
Είναι γεγονός πως είναι αρκετά δύσκολο για την Ελλάδα να καταφέρει να κερδίσει έναν τέτοιο τίτλο. Και αυτό το λέω γιατί τις πιο πολλές φορές συνηθίζεται οι λατινοαμερικάνικες χώρες να είναι αυτές που κατακτούν τον τίτλο της Miss Universe.
Ποτέ όμως μη λες ποτέ!» τόνισε στην Real.
«Τα προγνωστικά μας τοποθετούν σε πολύ δυνατές θέσεις και γενικότερα τα σχόλια είναι πολύ θετικά τόσο εδώ, αλλά δε θα ήθελα να δημιουργηθούν μεγάλες προσδοκίες και να απογοητευθούν όσοι περιμένουν την πρόκριση".

Χριστόδουλος Ξηρός: «Ξέρω ποιος μου επιτέθηκε...»


Ξηρός: «Ξέρω ποιος μου επιτέθηκε...»

Επίθεση από συγκρατούμενό του στις φυλακές Δομοκού δέχθηκε χθες το απόγευμα ο βαρυποινίτης, καταδικασμένος για συμμετοχή στη 17Ν, Χριστόδουλος Ξηρός.
Όπως ανέφερε ο συνήγορός του, Φρ. Ραγκούσης, ο Ξηρός χθες, αμέσως μετά τη λήξη του επισκεπτηρίου, όπου είχε δει τους γονείς του και ενώ προχωρούσε προς το κελί του δέχθηκε επίθεση από συγκρατούμενό του με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του.
Ο κ. Ραγκούσης τονίζει πως ο εντολέας του γνωρίζει ποιος του επιτέθηκε και δεν επιθυμεί να καταγγείλει το περιστατικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης της επίθεσης κατά του βαρυποινίτη είναι ποινικός κρατούμενος.
Αγνωστο παραμένει εάν ο κρατούμενος λειτούργησε μόνος του ή ακολουθούσε κάποια εντολή, πιθανότατα από τα φυλακισμένα μέλη των «Πυρήνων», καθώς οι σχέσεις τους με τον «Μανώλη» της 17Ν τον τελευταίο διάστημα, μετά τη σύλληψή του από την αστυνομία, είναι τεταμένες.
Στις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Δομοκού έχουν μεταφερθεί οι Αλέξανδρος Γιωτόπουλος και Δημήτρης Κουφοντίνας, με τους οποίους ο Χριστόδουλος Ξηρός φέρεται να μην έχει ουδεμία σχέση.
Τα μέλη των «Πυρήνων», από την πρώτη στιγμή που γνώρισαν τον Ξηρό μέσα στη φυλακή τον θεωρούσαν ως «αναλώσιμος» και φέρεται, μάλιστα, ότι τον βοήθησαν να αποδράσει, να κρυφτεί προκειμένου να τον χρησιμοποιήσουν σε μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων, με αποκορύφωμα το χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Μετά την απόδραση τους σχεδίαζαν να τον... "τσιμεντώσουν", να ρίξουν τη σορό του στη θάλασσα, δηλαδή να τον "απολύσουν", όπως έγραφαν στα κωδικοποιημένα μηνύματα τους που βρέθηκαν στη γιάφκα του Λουτρακίου.

Τεράστιο παγκόσμιο ενδιαφέρον για τις ελληνικές εκλογές


Τεράστιο παγκόσμιο ενδιαφέρον για τις ελληνικές εκλογές

Ξεκίνησε σήμερα στις 9:00 η λειτουργία του Κέντρου Τύπου για τις βουλευτικές εκλογές στο Ζάππειο Μέγαρο. Το Κέντρο Τύπου θα λειτουργήσει το Σάββατο 24 Ιανουαρίου από τις 9:00 έως τις 21:00 και την Κυριακή 25 Ιανουαρίου από τις 9:00, έως την ολοκλήρωση των αποτελεσμάτων της εκλογικής διαδικασίας για την εξυπηρέτηση των εκπροσώπων των ελληνικών και ξένων ΜΜΕ, καθώς και των ανταποκριτών ξένων Τύπου που θα καλύψουν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.
Όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Προβολής, το Κέντρο Τύπου είναι πλήρως εξοπλισμένο για τη διευκόλυνση του έργου των εκπροσώπων των ΜΜΕ καθώς και για τη συνεχή ενημέρωσή τους για την πορεία της εκλογικής διαδικασίας.
Επίσης, η Αίθουσα Συνεντεύξεων του Κέντρου Τύπου θα διατίθεται μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας σε όσους αρχηγούς πολιτικών κομμάτων επιθυμούν να πραγματοποιήσουν δηλώσεις στα ΜΜΕ, με ταυτόχρονη διερμηνεία τους στα αγγλικά.
Ο γενικός γραμματέας Επικοινωνίας και Προβολής Γιώργος Καραγιάννης παρουσιάζοντας, σήμερα το πρωί, στα ΜΜΕ το Κέντρο Τύπου στο Ζάππειο Μέγαρο δήλωσε: «Είναι γεγονός πως η Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, βρίσκεται στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος, λόγω της κρίσης αλλά και της συστηματικής προσπάθειας να πατήσουμε ξανά γερά στα πόδια μας. Είναι αναπόφευκτο, λοιπόν, τα μάτια όλου του κόσμου να είναι στραμμένα αυτές τις μέρες στις ελληνικές εκλογές.
»Οι εκπρόσωποι των διεθνών ΜΜΕ έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πορεία της προεκλογικής περιόδου, ενδιαφέρον το οποίο θα κορυφωθεί αύριο με την πραγματοποίηση της εκλογικής διαδικασίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν διαπιστευτεί 876 δημοσιογράφοι και ανταποκριτές, από 45 χώρες, αριθμός κατά 35% μεγαλύτερος των διαπιστευμένων στις εκλογές του 2012. Παράλληλα, 100 τηλεοπτικοί σταθμοί από όλο τον κόσμο, θα καλύπτουν, από το Ζάππειο, τις ελληνικές εκλογές. Σαφέστατα το παγκόσμιο ενδιαφέρον είναι μεγαλύτερο σε σχέση με τις εκλογές του 2012.
»Σε ό,τι αφορά την προετοιμασία του Κέντρου Τύπου, έχουμε μεριμνήσει προκειμένου να λειτουργήσουν όλα απρόσκοπτα και οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ, Έλληνες και ξένοι, να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν με τον καλύτερο τρόπο. Η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό είναι το κύριο μέλημά μας και είμαι βέβαιος πως και σε αυτές τις εκλογές θα είναι αντάξια της χώρας που γέννησε τη Δημοκρατία».

Η Γενική Γραμματεία παρέθεσε τα συγκριτικά στοιχεία ανάμεσα στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και τις εκλογές του Μαΐου του 2012:
  • Διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι 876 ( 649 στις εκλογές του 2012)
  • Ξένοι δημοσιογράφοι 497 (298)
  • Ανταποκριτές Ξένου Τύπου 148 (100)
  • Έλληνες δημοσιογράφοι 231 (251)
  • Χώρες 45 (44)
  • Πρακτορεία Ειδήσεων 27 (31)
  • Τηλεοπτικά κανάλια 100 (66)
  • Ραδιοφωνικοί σταθμοί 27 (31)
  • Εφημερίδες 84 (85).

Όλη η αλήθεια για τον νεκρό που πήρε μαζί του 300.000€!

Ο ηλικιωμένος άνδρας - το όνομα του οποίου ενεπλάκη από φήμη στο εν λόγω περιστατικό - έφυγε από τη ζωή πριν ένα και πλέον χρόνο

Καμία άδεια ή εντολή για εκταφή νεκρού, δεν έχει δώσει τα τελευταία δυο - τουλάχιστον - χρόνια η Εισαγγελία Ηλείας, ενώ ο πρόεδρος του χωριού, τόσο ο νέος όσο και ο παλιός, δηλώνουν άγνοια, με τους συγγενείς του εκλιπόντος να έχουν θορυβηθεί και τη μικρή κοινωνία του χωριού να έχει αναστατωθεί.

Ένα δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας της Ηλείας ήταν ικανό να αναστατώσει ένα ολόκληρο χωριό, χωρίς ωστόσο κανένας να έχει αντιληφθεί τίποτα από τα αναγραφόμενα. Το περιστατικό, όπως περιγράφεται, φαίνεται ότι ξεκίνησε από «κουβέντες καφενείου, χωρίς καμία βάση» όπως χαρακτηριστικά λέει ο πρόεδρος της Τ.Κ.

Ωστόσο, έχει γίνει θέμα συζήτησης στο χωριό και η οικογένεια, η σύζυγος και τα ανίψια του εκλιπόντος, που έχουν ακόμα νωπό τον πόνο από την απώλεια του δικού τους ανθρώπου, θα πρέπει τώρα να διαχειριστούν και το «θόρυβο» που έχει δημιουργηθεί γύρω από το όνομά τους. Θόρυβο που έχει να κάνει, αφενός με την υποτιθέμενη απόφαση του ηλικιωμένου άνδρα να ταφεί με το μαξιλάρι του, μέσα στο οποίο - σύμφωνα με το δημοσίευμα - υπήρχε ένα τεράστιο χρηματικό ποσό και αφετέρου με την ύπαρξη του εν λόγω χρηματικού ποσού.

Ο ηλικιωμένος άνδρας - το όνομα του οποίου ενεπλάκη από φήμη στο εν λόγω περιστατικό - έφυγε από τη ζωή πριν ένα και πλέον χρόνο, ενώ προ λίγων εβδομάδων, τελέστηκε και το ετήσιο μνημόσυνο. Σ’ αυτό το χρόνο, στο νεκροταφείο του χωριού, όπως σημείωσε ο πρόεδρος, δεν έχει γίνει καμία εκταφή.

Μάλιστα και ο ίδιος, επικοινώνησε με τον εφημέριο του χωριού και τον νεωκόρο, με τον πρώην πρόεδρο ακόμα και με το γραφείο τελετών που είχε αναλάβει τότε την κηδεία. Όλοι δήλωσαν άγνοια, επιβεβαιώνοντας μάλιστα ότι δεν τέθηκε ποτέ τέτοιο θέμα, ούτε και διαπίστωσαν κάποια μεταβολή στο χώρο του μνημείου που ετάφη ο 90χρονος.

«Είναι απαράδεκτα αυτά που λέγονται για το θείο μου. Αμαυρώνουν τη μνήμη του. Έχω πολύ μεγάλο πρόβλημα από την ημέρα που ξέσπασε αυτή η φήμη», δήλωσε ο ανιψιός του 90χρονου που οι φήμες θέλουν να ζήτησε να ταφεί με το μαξιλάρι του, στο οποίο - σύμφωνα με δημοσιεύματα - η οικογένειά του διαπίστωσε ότι είχε κρύψει 300.000 ευρώ και προχώρησε σε εκταφή για να βρει τα χρήματα.

Πηγή: patrisnews.com

ΦΩΤΟ - "Ξαναντύθηκε" στα λευκά η Αρκαδία

Χιόνισε ξανά σε αρκετά μέρη της ορεινής Αρκαδίας και το «Καλημέρα Αρκαδία» φέρνει εικόνες από... τα χιονισμένα τοπία! Το κύμα κακοκαιρίας πέρασε από το Βαλτεσινίκο, τα Μαγούλιανα, το Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου και άλλα ορεινά μέρη.
 Οι φωτογραφίες είναι από το metar.gr, το Melisses Café, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βαλτεσινίκου και την ιστοσελίδα του Χ.Κ.

Η κρίση «βγάζει στο κλαρί» τις Ελληνίδες!


Μαρτυρίες σοκ για τα αποτελέσματα της πολυετούς οικονομικής κρίσης στην ελληνική κοινωνία περιλαμβάνει το ντοκιμαντέρ «Ο έρωτας στα χρόνια της κρίσης» που παρουσιάστηκε πρόσφατα στο κοινό.
Στο σχετικό θέμα του BBC παρουσιάζονται μεταξύ άλλων οι δηλώσεις μίας ιδιοκτήτριας οίκου ανοχής και μίας νεαρής γιατρού που αναγκάστηκε να αναζητήσει τα προς το ζην στον αγοραίο έρωτα, προκειμένου να μπορέσει να επιβιώσει.

«Κάποιες μητέρες που δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών τους, στράφηκαν στην αγορά του σεξ ώστε να μπορούν να βάλουν φαγητό στο τραπέζι τους», αναφέρει το θέμα.

Οπως δηλώνει η Σούλα Αλεβρίδου από τη Λάρισα, η οποία είναι ιδιοκτήτρια νόμιμου οίκου ανοχής, ο αριθμός των παντρεμένων γυναικών που πηγαίνουν εκεί αναζητώντας δουλειά έχει διπλασιαστεί».

«Μας παρακαλούν ξανά και ξανά, αλλά ένας νόμιμος οίκος ανοχής δεν μπορεί να απασχολεί παντρεμένες γυναίκες ... Είναι παράνομο. Οπότε τελικά καταλήγουν στο πεζοδρόμιο», όπως σημειώνει.

Υπάρχουν επίσης γυναίκες που χρησιμοποιούν την πορνεία περιστασιακά, ως συμπλήρωμα στο εισόδημά τους, ακόμη και από την υψηλότερη κατηγορία εκπαίδευσης. Μία από αυτές, η Γεωργία, εξηγεί πώς ενώ είναι γιατρός δουλεύει παράλληλα ως call girl για να υποστηρίξει την οικογένειά της.

Η ιδιωτική κλινική στην οποία εργάζεται επί του παρόντος έχει μόλις τρεις ασθενείς ανά εβδομάδα. Ετσι, την θερινή περίοδο αιχμής για την βιομηχανία του έρωτα βγάζει όσα λείπουν από τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Ετσι, καλύπτει τα ενοίκια του σπιτιού και τα απαραίτητα για να στηρίζει την υγεία των ηλικιωμένων γονιών της.

«Ζω διπλή ζωή και μόνο εγώ επιτρέπεται να το ξέρω ... Εχω αναζητήσει και δουλειά στο εξωτερικό και περιμένω μέρα τη μέρα για μία ανταπόκριση»...
Το ντοκιμαντέρ της Θεόπης Σκαρλάτου και του Κώστα Καλλέργη καλύπτει επίσης ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων στις σχέσεις που προκάλεσε η είσοδος της ελληνικής οικονομίας στην κρίση, μετά το 2009.

Τι θα γίνει από Δευτέρα: Πώς σχηματίζεται κυβέρνηση, πότε θα εκλεγεί Πρόεδρος

Μπορεί τη Δευτέρα το πρωί οι εκλογές να αποτελούν παρελθόν, αλλά τα χρονοδιαγράμματα θα είναι ασφυκτικά.
Πέραν του ότι το χρονικό περιθώριο που υπάρχει για
την ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι ελάχιστο, εκκρεμεί και η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Για να γίνουν, όμως, και τα δύο αυτά, πρέπει πρώτα να έχει σχηματιστεί κυβέρνηση. Στην περίπτωση που υπάρχει αυτοδυναμία, τα πράγματα είναι πιο απλά.
Οι ημερομηνίες-κλειδιά είναι δύο: Η 25η Ιανουαρίου και η 5η Φεβρουαρίου. Και αυτό γιατί η 25η Ιανουαρίου θα δείξει αν το πρώτο κόμμα θα λάβει αυτοδυναμία, οπότε και θα έχει τη δυνατότητα να σχηματίσει κυβέρνηση μόνο του, ή δεν θα λάβει και θα πρέπει από την επομένη, δηλαδή στις 26 Ιανουαρίου, να αρχίσει να τρέχει η διαδικασία των διερευνητικών εντολών.
Η 5η Φεβρουαρίου είναι ημερομηνία-κλειδί γιατί, κατά το Σύνταγμα, είναι η ημέρα που θα συγκροτηθεί σε Σώμα η νέα Βουλή (δεύτερη Πέμπτη μετά τις εκλογές).
Αναλυτικά, το χρονοδιάγραμμα μετά τις εκλογές:
Δευτέρα 26 Ιανουαρίου
Στις 26 Ιανουαρίου, εφόσον έχει εκλεγεί αυτοδύναμο το πρώτο κόμμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον αρχηγό του κόμματος που διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή. Σε διαφορετική περίπτωση (εάν δεν υπάρχει αυτοδυναμία) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την ίδια ημέρα, ή το αργότερο την επομένη, θα δώσει στον αρχηγό του πρώτου κόμματος διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης (διαρκεί τρεις ημέρες ωστόσο ).
Πέμπτη 29 Ιανουαρίου
Εάν έχει αποτύχει η πρώτη διερευνητική εντολή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον αρχηγό του δεύτερου κόμματος (διαρκεί τρεις ημέρες).
Κυριακή 1η Φεβρουαρίου
Εάν έχει αποτύχει και η τρίτη διερευνητική εντολή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον αρχηγό του τρίτου κόμματος (διαρκεί τρεις ημέρες).
Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου
Σε περίπτωση που αποτύχουν και οι τρεις διερευνητικές εντολές σχηματισμού κυβέρνησης τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αρχίζει διάλογο με όλους τους αρχηγούς των κομμάτων για το σχηματισμό κυβέρνησης. Οι διεργασίες αυτές μπορεί να διαρκέσουν αρκετές ημέρες ακόμη και όταν θα γίνονται οι διαδικασίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Σημειώνεται ωστόσο, ότι σε περίπτωση που δεν τελεσφορήσει ο διάλογος θα σχηματιστεί καυβέρνηση από όλα τα κόμματα για τη διενέργεια εκλογών.*
Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου
Συγκροτείται σε Σώμα η Βουλή, γίνεται η ορκωμοσία.
Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου
Το πρωί εκλογή Προέδρου της Βουλής, το απόγευμα προεδρείου. Από τη στιγμή που θα συγκροτηθεί το προεδρείο μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, αφού οι ΚΟ που θα έχουν ήδη συγκροτηθεί θα μπορούν να καταθέσουν σε αυτό τις προτάσεις τους.
Σάββατο 7 Φεβρουαρίου
Η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας μπορεί να ξεκινήσει ακόμη και το Σάββατο. Στην τέταρτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας απαιτούνται 180 ψήφοι. Αν δεν επιτευχθεί, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μέσα σε πέντε ημέρες.
Κυριακή 8 Φεβρουαρίου
Δεδομένου ότι το Σύνταγμα αναφέρει ότι η πέμπτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας μπορεί να γίνει «εντός πενθημέρου» από την τέταρτη , η διαδικασία μπορεί να ξεκινήσει ακόμη και την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου. Σε κάθε περίπτωση η πέμπτη ψηφοφορία στην οποία απαιτούνται 151 ψήφοι για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας πρέπει να γίνει μέχρι την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου. Αν η εκλογή αποφασισθεί να επισπευσθεί και γίνει την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου, τότε, την ίδια ημέρα μπορεί να γίνει και η διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου
Οπως και να έχει, ακόμη και αν η πέμπτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας έχει γίνει στις 13 Φεβρουαρίου, σίγουρα ως την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου θα έχει εκλεγεί Προέδρος, αφού το Σύνταγμα ορίζει ότι η έκτη ψηφοφορία στην οποία απαιτείται η σχετική πλειοψηφία (όποιος συγκεντρώσεις τις περισσότερους ψήφους ανάμεσα στους υποψηφίους), γίνεται μετά από πέντε πλήρεις ημέρες από την πέμπτη.
*Αν τα κόμματα συμφωνήσουν στη συγκρότηση κυβέρνησης για τη διενέργεια εκλογών, τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχεται την παραίτηση της κυβερνήσεως, διορίζει την κυβέρνηση που θα έχουν υποδείξει τα κόμματα και διαλύει τη Βουλή (σ.σ.: η Βουλή συγκαλείται, με βάση το Προεδρικό Διάταγμα που έχει υπογραφεί, στις 5 Φεβρουαρίου). Σε περίπτωση που αποτύχει η επίτευξη συμφωνίας για την ανάδειξη κυβέρνησης που θα έχει έργο τη διενέργεια εκλογών, τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναθέτει τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου, «για να διενεργήσει εκλογές», και διαλύει τη Βουλή. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι το Σύνταγμα στην περίπτωση αυτή δεν βάζει προθεσμία για τη διάλυση της Βουλής. Αν όμως δεν τελεσφορήσουν οι διερευνητικές εντολές ή και η συνάντηση των αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια, τότε γεννάται το ερώτημα ποιος θα είναι ο βίος της νέας Βουλής που έχει οριστεί ότι συγκαλείται την 5η Φεβρουαρίου και που έχει ως μείζονα προτεραιότητα την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.


iefimerida.gr

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΥΑΛΑ ΚΟΥΝΑΝΕ ΜΑΝΤΗΛΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ! «Διαβατήριο» για δουλειά ζήτησαν 341 χιλιάδες Ελληνες

Της Χαράς Καλημέρη
Στις πρώτες θέσεις, μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτών που αναζητούν εργασία στο εξωτερικό, βρίσκονται οι Έλληνες.
Το 2014, συνολικά 341.334 κάτοικοι της χώρας συμπλήρωσαν το ευρωπαϊκό βιογραφικό σημείωμα (Europass CV), το οποίο αποτελεί «διαβατήριο» για την ευρωπαϊκή αγορά εργασίας, με την πλειονότητα αυτών -84%- να βρίσκεται στην πλέον παραγωγική ηλικία (21-35 ετών).
Η Ελλάδα κατέλαβε, έτσι, την ένατη θέση, η οποία είναι ιδιαίτερα υψηλή, αν αναλογιστεί κανείς τον πληθυσμό της χώρας μας σε σύγκριση με αυτόν άλλων χωρών που προηγούνται, όπως είναι η Ιταλία, η Ισπανία, η Γερμανία και η Μεγάλη Βρετανία.
Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία του ευρωπαϊκού οργανισμού Cedefop αναφορικά με τους χρήστες της ηλεκτρονικής πύλης Europass (https://europass.cedefop.europa.eu/el/home), που παρέχει πληροφορίες σχετικά με θέσεις εργασίας στην Ε.Ε., ο αριθμός των Ελλήνων οι οποίοι αναζητούν την τύχη τους εκτός συνόρων αυξάνεται διαρκώς τα τελευταία χρόνια. Είναι ενδεικτικό ότι κατά τη διάρκεια της πενταετίας 2010-2014, που η χώρα βρίσκεται στη δίνη της οικονομικής κρίσης, συνολικά 907.701 Έλληνες διερεύνησαν τις προοπτικές εργασίας στο εξωτερικό, συμπληρώνοντας βιογραφικά. Ο αριθμός αυτός ήταν διαρκώς αυξανόμενος -46.432 το 2010, 98.008 το 2011, 159.830 το 2012, 257.082 το 2013 και 341.334 το 2014- ενώ προ κρίσης και συγκεκριμένα, το 2007, μόλις 3.369 Έλληνες είχαν προβεί σε ανάλογη κίνηση.
Πρόθυμοι από 21 - 35 ετών
Ιδιαίτερα πρόθυμοι να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό είναι οι νέοι, ηλικίας 21-35 ετών, ενώ σε μικρότερο ποσοστό μια θέση εργασίας στο εξωτερικό τολμούν να διεκδικήσουν και οι σαραντάρηδες. Αναλυτικά, το 54,7% των χρηστών του Europass CV είναι ηλικίας 26-30 ετών, το 20,5% είναι 21-25 ετών, το 10,9% είναι άνω των 35 ετών, το 8,8% είναι μεταξύ 31 και 35 ετών, ενώ ποσοστό 4,8% είναι έως 20 ετών.
Η επαγγελματική εμπειρία των πολιτών που αναζητούν εργασία στο εξωτερικό ποικίλλει. Το μεγαλύτερο ποσοστό και συγκεκριμένα το 40,7% είναι έμπειροι επαγγελματικά με 6 - 10 χρόνια προϋπηρεσίας, το 22% δεν έχει εργαστεί καθόλου, το 21,3% βρίσκεται στην αφετηρία του εργασιακού του βίου με έως πέντε χρόνια προϋπηρεσίας, το 9,2% έχει 11-20 χρόνια προϋπηρεσίας, ενώ το 4,2% έχει εμπειρία άνω των 20 ετών.
Φεύγουν και οι αλλοδαποί
Από τα στοιχεία καταδεικνύεται ότι η οικονομική κρίση «διώχνει» όχι μόνο τους Έλληνες, αλλά και τους αλλοδαπούς από τη χώρα. Από το σύνολο των 341.334 βιογραφικών που συμπληρώθηκαν το 2014, τα 213.021 ήταν στην ελληνική γλώσσα και τα υπόλοιπα σε άλλες γλώσσες, τα οποία συμπληρώθηκαν και από πολίτες διαφορετικής εθνικότητας.
Τι συμβαίνει στην Ευρώπη
Διαρκώς αυξανόμενο είναι το ενδιαφέρον στη συμπλήρωση του ευρωπαϊκού βιογραφικού σημειώματος από πολίτες και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ακόμα και σε εκείνες που δεν έχουν τόσο υψηλά ποσοστά ανεργίας. Ενδεικτικά, στην Αυστρία, η οποία δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα δημοσιονομικής κρίσης ή υψηλά ποσοστά ανεργίας και έχει σχεδόν τον μισό πληθυσμό σε σύγκριση με την Ελλάδα, συμπληρώθηκαν το 2014 συνολικά 195.670 Europass CVs.
Το ίδιο έτος, «πρωταθλήτρια» στην Ευρώπη αναδείχθηκε η Ιταλία με 2.763.262 βιογραφικά και ακολούθησαν η Πορτογαλία με 2.159.340 και η Ισπανία με 853.917 βιογραφικά.
Συνολικά, τα βιογραφικά σημειώματα που κατετέθησαν το 2014 από τους πολίτες σε όλη την Ευρώπη ξεπέρασαν τα 13 εκατομμύρια, ενώ από το 2005 έως και το 2014 έφθασαν τα 47,8 εκατομμύρια.
Ο φάκελος Europass
Ολες οι δεξιότητες του κατόχου σε 5 έγγραφα
O φάκελος εγγράφων Europass αναγνωρίζεται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και αποτελείται από πέντε έγγραφα τα οποία επιτρέπουν στον κάτοχό του να παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη εικόνα των δεξιοτήτων και των προσόντων του προκειμένου να διεκδικήσει μια θέση εργασίας.
Δημοφιλέστερο έγγραφο είναι το ευρωπαϊκό βιογραφικό σημείωμα το οποίο περιλαμβάνει όλα τα εκπαιδευτικά και επαγγελματικά προσόντα του κατόχου, όπως επαγγελματική εμπειρία, εκπαίδευση και κατάρτιση, καθώς και επιπλέον ικανότητες και δεξιότητες (όπως κοινωνικές, οργανωτικές, τεχνικές και καλλιτεχνικές ικανότητες), οι οποίες αποκτήθηκαν εκτός επίσημης εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Επίσης, τα τελευταία χρόνια οι πολίτες δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον και για το διαβατήριο γλωσσών που αποτελεί ένα εργαλείο αξιολόγησης γλωσσικών δεξιοτήτων με βάση το κοινό ευρωπαϊκό πλαίσιο αναφοράς για τις γλώσσες που αναπτύχθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης.
Το βιογραφικό σημείωμα, καθώς και το διαβατήριο γλωσσών μπορούν να συμπληρωθούν ηλεκτρονικά, ενώ τα υπόλοιπα τρία έγγραφα (η κινητικότητα Europass, το συμπλήρωμα πιστοποιητικού και το παράρτημα διπλώματος) χορηγούνται από οργανισμούς.
Αρμόδιος οργανισμός για την ανάπτυξη της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στην Ευρώπη είναι ο Cedefop, ο οποίος αποτελεί ένα αξιόπιστο εργαλείο πρόγνωσης για τη ζήτηση και την προσφορά των επαγγελματικών προσόντων και δεξιοτήτων σε κάθε χώρα.
Επίσης, σε κάθε χώρα λειτουργεί εθνικό κέντρο Europass που αποτελεί το πρώτο σημείο επαφής για τους ενδιαφερόμενους. (http://europass.eoppep.gr/).

πηγή

Εφορευτικές επιτροπές: Τι θα γίνει με όσους δεν παρουσιαστούν

Οι ποινές και τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν όσοι δεν μπορούν να παραστούν

Ήδη όσοι πολίτες πρέπει να παρουσιαστούν ως μέλη της εφορευτικής επιτροπής για τις εκλογές της Κυριακής 25 Ιανουαρίου, έχουν λάβει τα σχετικά ειδοποιητήρια.
Η συμμετοχή στην εφορευτική επιτροπή δεν είναι προαιρετική αλλά υποχρέωση του ψηφοφόρου εκτός αν συντρέχουν κάποιοι λόγοι και δεν μπορεί να παραστεί.
Προκειμένου κάποιος να μην αντιμετωπίσει τις συνέπειες που ορίζει ο νόμος σε περίπτωση μη παρουσίας θα πρέπει να διαθέτει:
  • Χαρτί από δημόσιο νοσοκομείο σε περίπτωση ασθένειας
  • Βεβαίωση από τον εργοδότη του ότι τον απασχολούσε κατά την ημέρα εκείνη
  • Ή κάποιο άλλο έγκυρο δικαιολογητικό που να αποδεικνύει το λόγο του κωλύματος του να παρουσιαστεί.
Εάν μέλη της εφορευτικής επιτροπής δεν προσέλθουν να εκπληρώσουν τα καθήκοντά τους γιατί απουσιάζουν ή κωλύονται ή για οποιαδήποτε άλλη αιτία, αναπληρώνονται από τα αναπληρωματικά μέλη. Εάν η αναπλήρωση είναι αδύνατη για τους ίδιους λόγους, η εκλογή διεξάγεται μόνο από τα παρόντα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, καθώς και από μόνο τον πρόεδρό της, αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής.

Αναλυτικά, το Π.Δ. 96/2007 (ΦΕΚ 116/Α’/5.6.2007) που αφορά στο νομικό πλαίσιο ορίζει τα εξής:

Σε κάθε εκλογικό τμήμα ορίζεται εφορευτική επιτροπή που αποτελείται από τον αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής ως πρόεδρο και τέσσερα μέλη που αναπληρώνονται από ισάριθμα αναπληρωματικά.
Τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών και οι αναπληρωτές τους κληρώνονται, μέσα σε δεκαπέντε (15) ημέρες από την κατά το Άρθρο 31 παράγραφος 3 έναρξη της προεκλογικής περιόδου, από το οικείο Πρωτοδικείο. Στην κλήρωση, κατά την οποία μπορούν να παρίστανται οι υποψήφιοι, οι αντιπρόσωποι και πληρεξούσιοι των κομμάτων περιλαμβάνονται οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του οικείου εκλογικού διαμερίσματος που φέρονται στους καταλόγους αυτούς ως κάτοικοι της περιοχής.
Οι οριζόμενοι πρέπει να έχουν τουλάχιστον απολυτήριο δημοτικού σχολείου και να μην έχουν υπερβεί το εξηκοστό πέμπτο έτος της ηλικίας τους.
Όσοι σύμφωνα με τα παραπάνω ορίστηκαν μέλη των εφορευτικών επιτροπών, ειδοποιούνται με απόδειξη για το διορισμό τους πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν από την ψηφοφορία με φροντίδα του Εισαγγελέα Πρωτοδικών, στον οποίο διαβιβάζεται από τον Πρόεδρο Πρωτοδικών αντίγραφο της πράξης του πρωτοδικείου για το διορισμό τους.

Ποιοι δεν μπορούν να διοριστούν μέλη εφορευτικών επιτροπών

Δημόσιοι και δημοτικοί ή κοινοτικοί υπάλληλοι ή έμμισθοι υπάλληλοι δημοτικών ή κοινοτικών νομικών προσώπων και ιδρυμάτων και όσοι μ’ αυτές τις ιδιότητες υπηρέτησαν την τελευταία τριετία προ της εκλογής, δεν μπορούν να κληρωθούν ή διοριστούν μέλη εφορευτικών επιτροπών και αν τυχόν κληρωθούν ή διοριστούν δεν μπορούν να λάβουν μέρος στη συγκρότηση των επιτροπών. Το κώλυμα ισχύει και για τους αποστρατευθέντες αξιωματικούς, τα όργανα των σωμάτων ασφαλείας, καθώς και γι’ αυτούς που διετέλεσαν δήμαρχοι και πρόεδροι κοινοτήτων κατά την τελευταία τριετία.

Αναπλήρωση μελών εφορευτικών επιτροπών

Εάν μέλη της εφορευτικής επιτροπής δεν προσέλθουν να εκπληρώσουν τα καθήκοντά τους γιατί απουσιάζουν ή κωλύονται ή για οποιαδήποτε άλλη αιτία, αναπληρώνονται από τα αναπληρωματικά μέλη. Εάν η αναπλήρωση είναι αδύνατη για τους ίδιους λόγους, η εκλογή διεξάγεται μόνο από τα παρόντα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, καθώς και από μόνο τον πρόεδρό της, αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής.

Ποια είναι τα καθήκοντα εφορευτικών επιτροπών

Η επιτροπή που καταρτίστηκε σύμφωνα με τις πιο πάνω διατάξεις διευθύνει την εκλογή και τηρεί τα εξής βιβλία:
α) βιβλίο πρακτικών,
β) πρωτόκολλο ψηφοφορίας και
γ) βιβλίο διαλογής ψήφων. Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης είναι δυνατή η απλούστευση, ενοποίηση ή η κατάργηση ορισμένων βιβλίων ή στοιχείων.

ESA - Νέες ανακαλύψεις της «Ροζέτα» ξαφνιάζουν τους επιστήμονες


Νέες ανακαλύψεις της «Ροζέτα» ξαφνιάζουν τους επιστήμονες

Μια σωρεία επιστημονικών ανακαλύψεων συνοδεύει την περιπετειώδη αποστολή τής διαστημοσυσκευής «Ροζέτα», του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), στον κομήτη 67Ρ/Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο.
Οι επιστήμονες έδωσαν στη δημοσιότητα την πρώτη «φουρνιά» των ευρημάτων τους, μετά από την έως τώρα ανάλυση των επιστημονικών στοιχείων που συνέλλεξαν. Το βασικό συμπέρασμα: ή ειδικά ο κομήτης αυτός είναι πολύ παράξενος ή γενικότερα θα πρέπει να αναθεωρηθούν πολλές από τις έως τώρα θεωρίες για τους κομήτες.
Η «Ροζέτα», μετά το δεκαετές ταξίδι της για να φθάσει έως αυτόν, συνεχίζει να ακολουθεί κατά πόδας τον διαμέτρου τεσσάρων χιλομέτρων κομήτη, πάνω στον οποίο εξακολουθεί να βρίσκεται το όχημα προσεδάφισης «Φίλαι» σε κατάσταση νάρκης.
Οι κομήτες πιστεύεται ότι είναι παγωμένα απομεινάρια από τη γέννηση του ηλιακού μας συστήματος πριν από περίπου 4,6 δισεκατομμύρια χρόνια. Η «Ροζέτα» αναμένεται να ρίξει περισσότερο φως σε αυτή την πρώιμη φάση του ηλιακού μας συστήματος.
Οι έως τώρα ανακαλύψεις της «Ροζέτα» (οι αναλύσεις για τα στοιχεία που πρόλαβε να στείλει το «Φίλαι», θα δημοσιοποιηθούν αργότερα) δημοσιεύτηκαν σε επτά ξεχωριστές μελέτες, σε ειδικό τεύχος του περιοδικού "Science", σύμφωνα με το BBC, το πρακτορείο Ρόιτερς, το "New Scientist" και το Space.com. Οι πιο χαρακτηριστικές είναι συνοπτικά οι εξής:
Ο κακοτράχαλος κομήτης με σχήμα πάπιας είναι καλυμμένος με -απρόσμενα απλά- οργανικά μόρια, ενώ οι επιστήμονες περίμεναν να βρούν πιο πολύπλοκα μόρια. Στην επφάνειά του ανιχνεύτηκε ελάχιστο νερό σε μορφή πάγου, αλλά μεγάλες ποσότητες υδρογονανθράκων (είναι η πρώτη φορά που γίνεται τέτοια ανακάλυψη σε κομήτη). Αυτό ανατρέπει την κυρίαρχη θεωρία ότι οι κομήτες αποτελούνται κυρίως από παγωμένο νερό, καθώς στην συγκεκριμένη περίπτωση ανιχνεύτηκε πολύ περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα, παρά υδρατμοί.
Ο κομήτης φαίνεται να αποτελείται από σχεδόν ισομεγέθεις «σβώλους», οι οποίοι πιθανώς αποτελούν τους αρχικούς δομικούς λίθους του ηλιακού μας συστήματος. Αν αυτό επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για σημαντική ανακάλυψη, κατά τους επιστήμονες. Η αρχική σκόνη και τα αέρια πιθανώς δημιούργησαν τα πρώτα «βότσαλα» και αυτά, με τη σειρά τους, τους μεγαλύτερους «σβώλους» διαμέτρου περίπου τριών μέτρων ο καθένας. Από τη συγκόλλησή τους, τελικά δημιουργήθηκε ο πυρήνας του κομήτη.
O πυρήνας αυτός είναι πολύ πιο «αφράτος» και πορώδης από ό,τι προβλεπόταν (κατά 70% έως 80% το εσωτερικό του πιστεύεται ότι είναι κενός χώρος). Υπάρχει μια περίπτωση να πρόκειται για δύο μικρότερους κομήτες που κάποια στιγμή συνενώθηκαν.
Οι ισχυρές ριπές του ανέμου, που φυσάνε με ταχύτητα 300 μέτρων το δευτερόλεπτο, φαίνεται να δημιουργούν αμμόλοφους σωματιδίων σκόνης πάνω στον κομήτη, πράγμα που άφησε άφωνους τους επιστήμονες.
Το βόρειο ημισφαίριο του κομήτη είναι πιο ζεστό από το νότιο, μια ένδειξη για εποχικές αλλαγές.
Η επιφάνεια του κομήτη αντανακλά μόλις το 6% της ηλιακής ακτινοβολίας που δέχεται, γεγονός που τον καθιστά ένα από τα πιο μαύρα αντικείμενα στο ηλιακό μας σύστημα.
Ο κομήτης κάνει μια πλήρη περιστροφή κάθε 12,4 ώρες, η μάζα του φθάνει τα 10 δισεκατομμύρια τόνους, ο όγκος του τα 21,4 κυβικά χιλιόμετρα και η πυκνότητά του τα 470 κιλά ανά κυβικό μέτρο (όσο του βαμβακιού). Η βαρύτητά του είναι τόσο μικρή, που αν ένας άνθρωπος στεκόταν πάνω στον κομήτη, θα αναπηδούσε ψηλά στο διάστημα (όπως δυστυχώς έκανε και το «Φίλαι»).
Πολλές θεωρητικές ιδέες που είχαν οι επιστήμονες για τους κομήτες, θα πρέπει να αλλάξουν τώρα που για πρώτη φορά έχουν στοιχεία από πρώτο χέρι για έναν από αυτούς. «Συνηθίζαμε να θεωρούμε τους κομήτες "βρώμικες χιονόμπαλες", όμως θα ήταν καλύτερο να τους περιγράφαμε ως "παγωμένες σκονό-μπαλες"» δήλωσε ο Σάιμον Γκριν του Ανοικτού Πανεπιστημίου της Βρετανίας. Αυτό δεν αποκλείει όμως ότι άλλοι κομήτες είναι όντως "βρώμικες χιονόνμπαλες".
Η κοντινότερη προσέγγιση της «Ροζέτα» στον κομήτη θα γίνει στις 13 Αυγούστου, σε απόσταση περίπου 186 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τον Ήλιο. Έως τότε μπορεί να έχει «ξυπνήσει» και το «Φίλαι», αν δεχτούν περισσότερη ηλιακή ενέργεια οι συλλέκτες για τις εξαντλημένες μπαταρίες του.

ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ...ΡΕΣΤΑ ΜΑΣ !!! Άσε το θείο… και πιάσε τον Αλέξη !

Εκλογές – Τζόκερ. Εκλογές – καζίνο.

 Ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων, παίζει τα ρέστα του.

Απελπισμένοι παίκτες. 

Πέντε χρόνια συνέχεια χάνουν. Έφτασε η ώρα; Κλείνουν τα μάτια και με τα δύο χέρια σπρώχνουν ότι έχουν και δεν έχουν μπροστά τους.
Βραχνή από την συγκίνηση η φωνή. Μουρμουρίζουν: «Ρέστα».
Ή ρεφάρουν ή φεύγουν. Από το παιχνίδι, τη χώρα, τη ζωή. Τι είπε ο Βαρουφάκης: «Ε, τότε, αυτοκτονούμε».
Για εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες, αυτές οι εκλογές είναι τζόγος. Ποντάρουν με την ψήφο τους σε μία ελπίδα. Ξέρουν ότι οι πιθανότητες είναι λίγες. Αλλά έχουν κουραστεί. Δεν αντέχουν πια να παίζουν συντηρητικά και να χάνουν λίγο-λίγο ό,τι έχουν και δεν έχουν. Πάνε για όλα ή τίποτα.
Ο Αλέξης είναι η μεγάλη υπόσχεση. Κι αν του κάτσει;
Ο τζογαδόρος λαός, μια ζωή περιμένει «να πιάσει την καλή».
Έτσι με τη μία, χωρίς κόπο, χωρίς τον βαρετό και συστηματικό μόχθο του κρυόκωλου προτεστάντη. Με μία φιγούρα, με μία μπραβούρα.
Εκείνος υπόσχεται πολλά. Το μεγάλο Τζακποτ. 
Τα μισά να κάνει από όσα λέει, πάλι καλά θα είναι. Κι αν δεν κάνει τίποτα, τι είχαμε – τι χάσαμε; Χαμένοι για χαμένοι…
«Φέρε μια ζαριά καλή – και για μένα βρε ζωή».
Ο Αλέξης κλείνει τα μάτια και ρίχνει τα ζάρια. Κι αν του κάτσει; Α, ρε Σόυμπλε, δεν ξέρεις τι χάνεις. Κάθεσαι εκεί – προσθέτεις, αφαιρείς, ξαναπροσθέτεις. Μπακάλικα τεφτέρια. Ενώ με μία ζαριά: «Πάρ’τα Όλα!».
Ναι, οι περισσότεροι παίκτες ξέρουν το ρίσκο. Ελάχιστοι πια πιστεύουν τις υποσχέσεις. Πολλοί περιμένουν κωλοτούμπες. Αλλά κουράστηκαν, απαυδήσανε. Αυτοί οι συντηρητικοί, εκτός από αφόρητα βαρετοί, είναι και εντελώς αναποτελεσματικοί. Τόσα χρόνια, προσπαθώντας να σώσουν τα μαγαζάκια και την πελατεία τους, δεν έκαναν τίποτα. Ούτε μεταρρυθμίσεις, ούτε αλλαγές – μόνο φόρους και περικοπές. Ο άλλος υπόσχεται τον πρώτο λαχνό. Σε όλους.
Γίνεται ο πρώτος λαχνός σε όλους; Δεν γίνεται! Αλλά αξίζει η στιγμή της ελπίδας. Δεν έχεις και εναλλακτικές.
Τζογαδόροι Έλληνες: - Ρέστα! – Τα βλέπω!
«Πάμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα…».

πηγή

Σαπέν: Θα μπορέσει η Ελλάδα να πληρώσει τους υπαλλήλους το Μάρτιο;


Σαπέν: Θα μπορέσει η Ελλάδα να πληρώσει τους υπαλλήλους το Μάρτιο;

Οι υπουργοί Οικονομικών των κρατών-μελών της Ευρωζώνης, οι οποίοι θα συναντηθούν την Δευτέρα, μία ημέρα μετά τις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, θα αξιολογήσουν πόσος χρόνος πρέπει να δοθεί στη νέα κυβέρνηση της χώρας ώστε να μπορέσει να διαπραγματευθεί με ηρεμία το πρόγραμμα στήριξης, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν.

Οι υπουργοί θα εκτιμήσουν “ποιες είναι οι δεσμεύσεις που μπορεί να κάνουμε ώστε να δώσουμε ένα επαρκές χρονικό διάστημα στην επόμενη κυβέρνηση ώστε να είναι σε θέση να κάνει διάλογο”, είπε ο Σαπέν στους δημοσιογράφους στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου συμβουλίου, το Eurogroup είχε αποφασίσει να παρατείνει ως τα τέλη Φεβρουαρίου το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, το οποίο τυπικά έληγε στα τέλη του Δεκεμβρίου, με στόχο τότε να δοθεί επαρκής χρόνος για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η ανάλυση θα επικεντρωθεί στο “έως πότε η Ελλάδα μπορεί να αντέξει από την άποψη της επάρκειας των μετρητών”, ανέφερε σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Μισέλ Σαπέν, ο οποίος φάνηκε να υπονοεί μια νέα επέκταση του προγράμματος βοήθειας.

“Θα είναι σε θέση η Ελλάδα στα τέλη του Μαρτίου να πληρώσει τους δημοσίους υπαλλήλους της;”, διερωτήθηκε ο Σαπέν.

Πατάτα-γίγας στην Ηλεία

Μπορεί μία μόλις πατάτα να καλύψει το μεσημεριανό φαγητό μίας τετραμελούς οικογένειας;
Η απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα σίγουρα θα ήταν αρνητική, όχι όμως όταν πρόκειται για πατάτες που προέρχονται από το χωράφι του κ. Γιώργου Καράμπελα στο Χάβαρι του δήμου Ήλιδας.

Γιατί οι πατάτες που βγήκαν προ ημερών από το χωράφι του είναι… πατάτες- γίγας!
Η μεγαλύτερη μάλιστα από αυτές έχει βάρος 1,5 κιλό!
«Όταν προσπαθούσα να βγάλω την πατάτα νόμιζα ότι ήταν χώμα, δεν περίμενα ότι επρόκειτο για τόσο μεγάλη πατάτα.
Όταν την έπιασα στα χέρια μου διαπίστωσα ότι τελικά ήταν μια πατάτα μόνη της» ανέφερε στην εφημερίδα ‘Πατρίς’ ο κ. Καράμπελας και συνεχίζει:
 «Πάντοτε βάζουμε πατάτες, αλλά πρώτη

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου