7.2.15

Τι θα πει και τι θα ζητήσει η Αθήνα από τους εταίρους της

Του Χρήστου Μιχαηλίδη, ΚΥΠΕ-CNA
Αμέσως μετά την σύσταση χθες, Παρασκευή, της νέας Βουλής, με την εκλογή του Προεδρείου της, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κάλεσε στο γραφείο του στη Βουλή τον Υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Τους ζήτησε να τον ενημερώσουν ενδελεχώς για τις επαφές που είχαν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους σε Παρίσι, Λονδίνο, Ρώμη, Φρανκφούρτη και Βερολίνο. Και η ενημέρωση έγινε παρουσία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και του Υπουργού Ανάπτυξης Γιώργου Σταθάκη.
Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, από τη συζήτηση που προέκυψε, ο κ. Τσίπρας σχημάτισε μια πιο εμπεριστατωμένη άποψη για το υπάρχων πολιτικό κλίμα στην Ευρώπη όσον αφορά το ελληνικό, οικονομικό πρόγραμμα. Αυτή η εικόνα θα αντικατοπτριστεί και στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, που θα εκφωνήσει την Κυριακή ο Πρωθυπουργός.
Στην ίδια συνάντηση στο γραφείο του στη Βουλή, ο κ. Τσίπρας έδωσε και «συγκεκριμένες κατευθύνσεις» προς τους παριστάμενους Υπουργούς του, όσον αφορά τις αμέσως επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης, που κανείς δεν κρύβει ότι, όπως είπε στο ΚΥΠΕ κυβερνητική πηγή, «είναι σε δύσκολα νερά, αλλά το περιμέναμε και είχαμε προειδοποιήσει τον λαό».
Για την Κυβέρνηση Τσίπρα, το «έκτακτο» Eurogroup, ήταν μία εξέλιξη «απολύτως αναμενόμενη και απολύτως ευπρόσδεκτη». Εκεί, θα παρουσιάσει ο Υπουργός Οικονομικών τις θέσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης, «όπως αυτές ανταποκρίνονται στη νωπή εντολή που έλαβε από τον ελληνικό λαό με σκοπό την αμοιβαία επωφελή συμφωνία σε σύντομο χρονικό διάστημα».
Για την στάση, τώρα, της Κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους, πρωταρχικός στόχος φέρεται να είναι η επίτευξη μιας συμφωνίας σε ένα αρχικό «πρόγραμμα-γέφυρας», όπως το ονομάζει.
Αυτό το μεταβατικό πρόγραμμα, ελπίζει η Κυβέρνηση ότι θα διασφαλίσει  τις χρηματοδοτικές ανάγκες του δημοσίου μέχρι τη σύναψη οριστικής συμφωνίας με τους ευρωπαίους εταίρους.
Και θεωρεί ακόμα ότι για να φτάσει σε επιτυχές αποτέλεσμα που να ικανοποιεί και τις δύο πλευρές, την Ελλάδα και τους δανειστές της, θα πρέπει «να δοθεί χρόνος στη διαπραγμάτευση».
Η Κυβέρνηση επισημαίνει, ότι το «πρόγραμμα – γέφυρα» δεν είναι ένα νέο Μνημόνιο, με όρους, αξιολογήσεις κτλ, αλλά «μια επίσημη αποτύπωση της βούλησης όλων των πλευρών για διαπραγμάτευση χωρίς πιέσεις και εκβιασμούς».
Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε, στη συνάντηση που είχε με τον κ. Βαρουφάκη στο Βερολίνο, είπε ότι δεν τον ενδιαφέρει τι όνομα θα έχει αυτό το πρόγραμμα, αρκεί «να είναι κανονικό πρόγραμμα» και κάποιοι να το παρακολουθούν, όπως και εάν αυτοί θα λέγονται.
Πολιτικοί σχολιαστές στην Αθήνα κατανοούν ότι για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όσο και εάν είναι προετοιμασμένη για «λογικές υποχωρήσεις», δεν παύει να είναι φρέσκια λαϊκή εντολή κι επομένως «δεν μπορεί να απογοητεύσει τους ψηφοφόρους της που ενθουσιωδώς την υποστηρίζουν». Άρα, τονίζουν οι σχολιαστές, στην Ευρώπη την ερχόμενη εβδομάδα πρέπει να αναμένουμε, «μάχες ουσίας αλλά και μάχες εντυπώσεων».
Όσον αφορά τώρα το πρόγραμμα-γέφυρα που η κυβέρνηση θα παρουσιάσει στους εταίρους, η ίδια διαμηνύει ότι ο βασικός όρος που θα περιλαμβάνεται, είναι ότι καμία πλευρά δεν θα προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες.
Επιπλέον, με δεδομένο ότι η Ελλάδα δεν ζητάει τις εναπομείνασες δόσεις του υφιστάμενου προγράμματος – πέραν των 1,9 δις που οφείλουν, λέει η κυβέρνηση, να επιστρέψουν η ΕΚΤ και οι κεντρικές τράπεζες των κρατών – μελών από τα κέρδη που είχαν από τη διακράτηση ελληνικών ομολόγων (προγράμματα SMP και ANFA) – θεωρεί απαραίτητο να της δοθεί η δυνατότητα έκδοσης εντόκων γραμματίων πέρα από το όριο των 15 δις, ώστε να καλύψει τυχόν έκτακτες ανάγκες.
Ο Υπουργός Οικονομικών στο Eurogroup της ερχόμενης Τετάρτης, 11 Φεβρουαρίου, θα προσπαθήσει να πείσει τους ομολόγους του ότι το πρόγραμμα-γέφυρα δεν είναι μόνο «μια απολύτως λογική πρόταση, αφού θα ήταν παράλογο να περιμένει κανείς ότι μέσα σε λίγες ουσιαστικά μέρες θα βρεθεί λύση», αλλά επιπλέον, δεν δημιουργεί κόστος στους εταίρους, «δεν επιβαρύνει δηλαδή τους Ευρωπαίους φορολογούμενους».
Οι τελικές ελληνικές προτάσεις για την έξοδο από την κρίση, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές θα παρουσιαστούν  μετά τη συμφωνία για το πρόγραμμα-γέφυρα. Αυτές, όπως ανεπίσημα λέγεται, θα περιλαμβάνουν ένα «νέο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής», που θα αποτυπώνει τους στόχους της κυβέρνησης για τα δημόσια οικονομικά τα επόμενα 3-4 χρόνια (ύψος πλεονάσματος, διάρθρωση εσόδων – δαπανών κτλ) και πάνω στο οποίο θα στηριχτούν οι προϋπολογισμοί της επόμενης τετραετίας.
Επίσης, η Κυβέρνηση θα υποβάλει ένα «νέο εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων», όπως άτυπα επί του παρόντος το ονομάζει, το οποίο, εκτός των άλλων, θα περιλαμβάνει και μέτρα «που δεν τόλμησαν – και δεν ήθελαν – να εφαρμόσουν οι προηγούμενες, μνημονιακές κυβερνήσεις». Μέτρα, που ωστόσο δεν αναφέρονται καν ακόμα.
Ιδιαίτερη έμφαση πάντως είναι αποφασισμένη να δώσει η Κυβέρνηση, σε αυτό της το «οριστικό πρόγραμμα», στη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά και τις μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση, που θα εμπεδώνουν, λέει,  «μια νέα σχέση κράτους – οικονομίας, κράτους – κοινωνίας».
Από αυτόν, όμως, το «οδικό χάρτη» της ελληνικής κυβέρνησης στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις που ουσιαστικά αρχίζουν από την ερχόμενη εβδομάδα, λείπει το ερώτημα «τι θα κάνετε εάν οι Ευρωπαίοι εταίροι απορρίψουν την πρόταση για το πρόγραμμα-γέφυρα;».
 Στο οποίο κανένας αξιωματούχος, επί του παρόντος, δεν απαντά.

Πηγή

ΒΙΝΤΕΟ ! Πώς αλλάζουν οι καιροί - Όταν ο Βαρουφάκης διαφήμιζε τον .....Σταύρο !!!

Ένα βίντεο που χρονολογείται το 2012 κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου με πρωταγωνιστή τον Γιάνη Βαρουφάκη... 

Σε αυτό ο νέος υπουργός Οικονομικών υποδύεται έναν οπαδό ποδοσφαίρου να φωνάζει κάποιο σύνθημα. Στο βίντεο διάρκειας 14 δευτερολέπτων ο κ. Βαρουφάκης φοράει ένα μαύρο δερμάτινο μπουφάν, έχει περασμένο στο λαιμό του ένα κασκόλ της Μίλαν, στο αριστερό του χέρι κρατάει μία μπύρα γνωστής μάρκας, ενώ εντύπωση προκαλούν τα μάτια του, τα οποία έχει βάψει με μαύρο μολύβι. Κουνάει ρυθμικά το δεξί του χέρι, σφιγμένο σε γροθιά στην οποία φαίνεται καθαρά η βέρα του και φωνάζει «Δεν έχουμε μυαλό, δεν έχουμε Θεό, μάγκα σκίστους το καλσόν, χώστα τους στο protagon!».
Το εν λόγω βίντεο γύριστηκε στο πλαίσιο διαφημιστικής καμπάνιας της ιστοσελίδας protagon του κ. Σταύρου Θεοδωράκη.
Ο κ. Βαρουφάκης υπήρξε από τους βασικούς αρθρογράφους του σάιτ του επικεφαλής του «Ποταμιού», πριν ακόμη ο τελευταίος βουτήξει στα «νερά» της πολιτικής.
Στο βίντεο εμφανίζεται και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καμπουράκης, ο οποίος βγάζει το κεφάλι του από ένα κόκκινο βελούδινο παραπέτασμα και συμπληρώνει «.gr».

Ε ΟΧΙ: Δείτε ποια βουλευτίνα κυκλοφορεί στη Βουλή με τσάντα 7.000 δολλαρίων !




Το έμπειρο μάτι του ρεπόρτερ έπεσε πάνω στη μπλε τσάντα της βουλευτίνας.Εξάλλου, όπως μπορείτε να δείτε, η τσάντα «βγάζει» μάτι, στο μπλε ελεκτρίκ της ΝουΔούλας.

Όπως ήταν αναμενόμενο η δημοσιογραφική περιέργεια μας οδήγησε στο να αναζητήσουμε την αξία της εντυπωσιακής τσάντας που είναι, κρατηθείτε, 6.100 ευρώ η 7.000 δολλαρίων περίπου.

Η τσάντα, λοιπόν, που τόσο μας εντυπωσίασε είναι της βουλευτίνας Σερρών της Νέας Δημοκρατίας

Η 40χρονη σήμερα δημοσιογράφος ήταν παντρεμένη επί 10 χρόνια με τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μαγκριώτη.

Το ζευγάρι χώρισε το 2011 και ένα χρόνο αργότερα η όμορφη ξανθιά κατεβαίνει υποψήφια

με τη ΝΔ στις Σέρρες και εκλέγεται με άνεση βουλευτής.
Φωτεινής Αραμπατζή.

Πηγή - Tromaktiko


Απαγχονισμένος βρέθηκε 24χρονος μέσα σε αποθήκη στην Κρήτη


Τον βρήκαν το απόγευμα του Σαββάτου οι συγγενείς του.

Ένας νέος άνθρωπος έβαλε τέλος στη ζωή του σήμερα στην Κρήτη.
Πρόκειται για έναν νέο μόλις 24 χρόνων ο οποίος αυτοκτόνησε με μια θηλιά.
Ο νέος άνδρας βρέθηκε από συγγενείς του, περίπου στις 18.30 το απόγευμα, απαγχονισμένος σε αποθήκη στα Φαραγγιανά του δήμου Γόρτυνας.
Άγνωστοι παραμένουν οι λόγοι που οδήγησαν τον νέο άνδρα να προχωρήσει στο απονενοημένο διάβημα.

Flashnews.gr

ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ; Εθνικός δρυμός Οίτης

Η Οίτη (παλαιότερη ονομασία Καταβόθρα) είναι βουνό της Στερεάς Ελλάδας και καταλαμβάνει τμήμα των νομών Φθιώτιδας και Φωκίδας.
Στα νότια συνδέεται με τη Γκιώνα, δυτικά με τα Βαρδούσια και ανατολικά με το Καλλίδρομο, ενώ το όριο της στα βόρεια είναι η κοιλάδα του Σπερχειού.
Από την Οίτη πηγάζουν ο Μόρνος και ο Γοργοπόταμος.
Σημαντικά χωριά στις πλαγιές και στους πρόποδες της Οίτης είναι η Παύλιανη, η Υπάτη και το Μαυρολιθάρι.
 Η ψηλότερη κορυφή της, ο Πύργος, έχει υψόμετρο 2.152 μ. Άλλες κορυφές της Οίτης είναι το Γρεβενό (2.114 μ.), ορατό από τη Λαμία και την κοιλάδα του Σπερχειού, το Σέμπι (2.091 μ.), η Αλύκαινα ή Αλουμπόραχη (2.052 μ.) και τα Δύο Βουνά (1.615 μ.).
Αναβάσεις προς τις κορυφές της Οίτης πραγματοποιούνται από την Υπάτη και την Παύλιανη.
Όμως, τους καλοκαιρινούς μήνες τα ψηλότερα σημεία του βουνού είναι προσβάσιμα από δασικούς δρόμους.
Η περιοχή της Οίτης είναι ανακηρυγμένος Εθνικός δρυμός και είναι από τους ομορφότερους της Ελλάδας. Είναι κατάφυτη από έλατα που ανήκουν στο είδος της κεφαλληνιακής ελάτης.
Επίσης υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από πλατύφυλλα, όπως πλατάνια, σφεντάμια, προύνοι, ιτιές κλπ.
Στη βόρεια πλευρά του βουνού συναντάται και μία μικρή συστάδα από μαυρόπευκα, είδος αρκετά σπάνιο για τη νότια Ελλάδα.
Σε χαμηλότερα υψόμετρα υπάρχουν πυκνοί θάμνοι από σκληρόφυλλα είδη, όπως πουρνάρι, αριά, κουμαριά, πικροδάφνη κλπ. ενώ σε μεγάλα υψόμετρα υπάρχει πλούσια υποαλπική βλάστηση. Φυλλοβόλες βελανιδιές συναντώνται σε υψόμετρο γύρω στα 800 μ.
 Η πανίδα της Οίτης είναι πλούσια και περιλαμβάνει ευρέως διαδεδομένα είδη, καθώς και μικρούς πληθυσμούς λύκου, αγριόγιδου και ζαρκαδιού. Από το 2003 αναφέρεται η σποραδική παρουσία αρκούδας.
Στην Οίτη, στην περιοχή του Εθνικού Δρυμού, υπάρχει καταφύγιο του ορειβατικού συλλόγου Λαμίας. Κατά τη μυθολογία, σε μια κορυφή της Οίτης, που λέγεται «Πυρά», κάηκε σε μεγάλη φωτιά ο Ηρακλής, για να γλιτώσει από το χιτώνα της Δηιάνειρας.
Κατά την αρχαιότητα στα νότια της Οίτης βρισκόταν η αρχαία Δωρίδα, ενώ στη βόρεια πλευρά της ζούσαν οι Οιταίοι, οι Αινιάνες και οι Μαλιείς.

Φεύγουν οι βάσεις που μένουν;

 του Νίκου Μπογιόπουλου 

Είναι δικαίωμα του οποιουδήποτε να αποδέχεται ότι το κρέας είναι ψάρι ανάλογα με το ποιος καλόγερος το βαφτίζει.  Αλλά είναι και δικό μας δικαίωμα (και υποχρέωσή μας) να επιμένουμε ότι το κρέας είναι κρέας. Ακόμα κι αν το βαφτίζουν «ψάρι» ο Πατριάρχης, ο Πάπας και ο Βούδας μαζί.
    Εξηγούμαστε: Είναι άλλο πράγμα η «διαγραφή» (σσ: πολλώ δε μάλλον η πλήρης διαγραφή) του χρέους, είναι άλλο το λεγόμενο «κούρεμα» του χρέους και είναι άλλο πράγμα η «επιμήκυνση» του χρέους.
    Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι ξεκάθαρο ότι επιλέγει να κινηθεί στη γραμμή της «επιμήκυνσης» του χρέους, όπως προκύπτει τόσο από τις δηλώσεις του κ.Βαρουφάκη (στους «Financial Times») όσο και του κ.Τσακαλώτου (στο «Mega»).
Η απόσταση που χωρίζει τη θέση αυτή από τον κυρίαρχο προεκλογικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ είναι προφανής. Και λέμε «κυρίαρχο» γιατί είναι αλήθεια ότι τροχιοδεικτικές βολές της μετεκλογικής γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ είχαν υπάρξει και προεκλογικά.
Χαρακτηριστικότερη όλων η συνέντευξη που είχε δώσει το περασμένο φθινόπωρο ο κ.Δραγασάκης (στη «Real News»), ο οποίος ερωτηθείς αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα επέμενε στις αρχικές του θέσεις για το χρέος εφόσον γινόταν κυβέρνηση, απαντούσε: «…αντί για κούρεμα μπορεί να υπάρξει “απόσυρση” του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, δηλαδή ένα μέρος του χρέους να αποσυρθεί από τις αγορές ή τους φορείς που το κατέχουν σήμερα και να κρατηθεί “παγωμένο” στα πλαίσια της ΕΚΤ. Η εν λόγω πρόταση έχει διατυπωθεί από πολλούς ευρωπαίους οικονομολόγους και επιστημονικά Ιδρύματα, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την θέση που διατύπωσαν οι γνωστοί οικονομολόγοι Πιέρ Παρί και Σαρλ Βιπλόζ».
Πράγματι, η σημερινή θέση του ΣΥΡΙΖΑ, που μένει βέβαια να διατυπωθεί στην ολότητά της, μοιάζει πολύ με εκείνη των Παρί – Βιπλόζ. Τι προτείνουν, όμως, οι δυο οικονομολόγοι; Για να μη χαθούμε σε τεχνικές λεπτομέρειες (το σύνολο της πρότασής τους εδώ: http://www.voxeu.org/sites/default/files/Geneva_Special_Report_3.pdf), εκείνο που εισηγούνται είναι ουσιαστικά η μετάθεση της αποπληρωμής ενός μεγάλου μέρους του δημόσιου χρέους της Ευρωζώνης και αντίστοιχα των κρατών μελών της (ακόμα και του 50% του συνόλου του) στο απώτερο μέλλον. Η εξόφληση θα γίνει, φυσικά, με τόκο.
    Όπως και οι ίδιοι παραδέχονται, η θέση τους αυτή δεν έχει τίποτα το «αριστερό» και τίποτα το «ριζοσπαστικό». Εντάσσεται στη γνώριμη για την παγκόσμια ολιγαρχία τακτική να προχωρά σε αναδιαρθρώσεις και επαναδιαπραγματεύσεις χρεών ώστε να εξασφαλίσει τα τοκογλυφικά κέρδη της.
Πώς θα εξασφαλίσει η παγκόσμια ολιγαρχία τα τοκογλυφικά κέρδη της;
 α) Μα με το να «επιβάλλουμε – όπως ομολογούν οι κύριοι Παρί και Βιπλόζ – τις    αναπότρεπτες ζημιές (σσ: της επιμήκυνσης) στους μελλοντικούς φορολογούμενους».
β) Αποδεχόμενοι, όπως προσθέτουν, ακριβώς αυτό: «Οι μελλοντικοί φορολογούμενοι θα  πληρώσουν τα τωρινά χρέη».
 γ) Επιβάλλοντας στα κράτη και στους λαούς που θα ενταχθούν σε μια τέτοια ρύθμιση «τις  αρχές της αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας»
Αυτός είναι και ο λόγος που οι δυο οικονομολόγοι εντάσσουν την πρότασή τους στην λογική της λεγόμενης «Λέσχης του Παρισιού». Του άτυπου δηλαδή οργάνου που έχουν συγκροτήσει οι παγκόσμιοι πιστωτές και στο πλαίσιο του οποίου έχουν υπάρξει περίπου 430 τέτοιες επαναδιαπραγματεύσεις χρέους με 90 χώρες του πλανήτη μετά το 1956. Είναι φανερό πως με τέτοια δραστηριότητα, αν η «Λέσχη του Παρισιού» αποτελούσε κάποια «Διεθνή» του… εξτρεμισμού και του αριστερού ριζοσπαστισμού, θα το είχαμε καταλάβει.
Όσο κι αν μια τέτοια προοπτική για το ζήτημα του χρέους – όπως την περιγράφουν οι κύριοι Βαρουφάκης και Τσακαλώτος – εκλαμβάνεται ως «λύση» σπουδαία και «φανταστική» ακόμα και από τον Άδωνη Γεωργιάδη, όπως είπε χτες στον Ν.Χατζηνικολάου, σε ό,τι μας αφορά, θα επαναλάβουμε:
    Λύση για ένα χρέος που ο ελληνικός λαός αφενός δεν το χρωστάει και αφετέρου το έχει πληρώσει ήδη 20 φορές, δεν υπάρχει άλλη από την πλήρη και οριστική διαγραφή του.
    «Λύση» του θέματος του χρέους δεν είναι ούτε η διατήρησή του στις πλάτες της παρούσας γενιάς, ούτε η μετάθεσή του στις επόμενες γενιές, στα παιδιά και στα εγγόνια μας.
«Λύση» του θέματος του χρέους δεν είναι ο ανύπαρκτος «λογιστικός έλεγχος» (σσ: αυτό ξεχάστηκε εντελώς…) ούτε μια συμφωνία με τους εκπροσώπους του τοκογλυφικού ιμπεριαλισμού να τους καταβάλουμε τα ληστρικά με… «ευκολίες πληρωμής».
    «Λύση» του θέματος του χρέους δεν είναι η διατήρηση της Ελλάδας σε κατάσταση αέναης υπερχρέωσης. Αυτό το καθεστώς το ζούμε ακατάπαυστα από την εποχή των «δανείων της ανεξαρτησίας» του 1821 και από την εποχή του Τρικούπη και του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου.
«Λύση» του θέματος του χρέους δεν είναι να βαφτίζεις «διαγραφή» τον ενταφιασμό του αγώνα για την διαγραφή του επονείδιστου, επαχθούς και παράνομου χρέους.
    Με μια κουβέντα: Η «αόριστης διάρκειας» επιμήκυνση του χρέους (φράση του κ.Βαρουφάκη στους «Financial Times») έχει τόση σχέση με τη «λύση» του θέματος του χρέους, όση σχέση είχε η συμφωνά παραμονής των Αμερικανο-ΝΑΤΟικών βάσεων με την απομάκρυνση των βάσεων.
Θυμίζουμε ότι εκείνη η συμφωνία παραμονής των βάσεων διακινήθηκε πριν από 35 χρόνια υπό τον παραπειστικό τίτλο «Φεύγουν οι βάσεις» (που μένουν)… 

email: mpog@enikos.gr 

«Βόμβα» Ολάντ! Πόλεμος στην Ουκρανία αν δεν συμφωνήσουμε…

Πόλεμος στην Ουκρανία αν δεν συμφωνήσουμε

«Μία από τις τελευταίες ευκαιρίες για να αποφευχθεί ο πόλεμος» χαρακτήρισε ο Φρανσουά Ολάντ τις συνομιλίες της Γαλλίας και της Γερμανίας με τη Ρωσία, σε μια προσπάθεια να υπάρξει συμφωνία ειρήνης στην Ουκρανία.
«Σκέπτομαι πως είναι μία από τις τελευταίες ευκαιρίες (…).
Αν δεν καταφέρουμε να βρούμε μία βιώσιμη συμφωνία ειρήνης, γνωρίζουμε ακριβώς το σενάριο: έχει όνομα, λέγεται πόλεμος», δήλωσε ο Ολάντ, επιστρέφοντας στη Γαλλία έπειτα από συνομιλίες στη Μόσχα που κράτησαν μέχρι αργά το βράδυ με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, και τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ.
newsit

«Ήρθε η ώρα για τον Αλέξη Τσίπρα να αντιμετωπίσει την αλήθεια απέναντι στους μύθους που αγκάλιαζε για χρόνια»

«Ήρθε η ώρα για τον Αλέξη Τσίπρα να αντιμετωπίσει την αλήθεια απέναντι στους μύθους που αγκάλιαζε για χρόνια» τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου, σε ομιλία του στην 1η Συνδιάσκεψη του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στο ΣΕΦ.

Ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ ξεκαθάρισε παράλληλα ότι θα βάλει πλάτη και στην Ελλάδα και διεθνώς για να έχουν αίσιο τέλος οι διαπραγματεύσεις.
Επιτέθηκε εξάλλου εμμέσως και κατά της Ν.Δ. σε σχέση με την διακυβέρνηση του Κ. Καραμανλή μεταξύ 2004 και 2009.
«Έχει χρέος ο κ Τσίπρας να αντιμετωπίσει την αλήθεια απέναντι στους μύθους που αγκάλιαζε για χρόνια. Ας ρωτήσει αν δεν φοβάται την απάντηση.
Τώρα που είναι πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας, γιατί δεν ρωτάει στην Ευρώπη ποιος έφταιγε, πόσο ήταν το έλλειμμα; Δεν θα βρίσκει υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας;», αναρωτήθηκε ρητορικά ο πρώην Πρωθυπουργός και νυν πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ.
«Δεν θα κάνω ό,τι μου έκαναν. Δεν θα πετροβολήσω τη κυβέρνηση της χώρας. Θα βάλω πλάτη για τις διαπραγματεύσεις οι οποίες θα διεξαχθούν.
Όσοι επενδύουν σε “αριστερή παρένθεση” επενδύουν σε εθνικό έγκλημα», ανέφερε επίσης, επιτιθέμενος έτσι και κατά της σημερινής ηγεσίας της Ν.Δ..

iefimerida.gr

Τι ζητάτε τελικά κε Σταθάκη να υπάρξει ....σιωπητήριο ;

Η δήλωση Σταθάκη και τα έσοδα
Έσπευσε βέβαια ο Σταθάκης να διαψεύσει τη δήλωση που φέρεται να έκανε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης ο οποίος προειδοποίησε ότι εάν η Γερμανία και οι άλλες κυβερνήσεις της ευρωζώνης δεν μαλακώσουν τη θέση τους σχετικά με την παροχή χρηματοδότησης-γέφυρα, η Ελλάδα «θα είναι η πρώτη χώρα που θα χρεοκοπήσει για 5 δισ. ευρώ».
Κρούει δε τον κώδωνα του κινδύνου για την ρευστότητα. Ωστόσο, οι εντυπώσεις έμειναν και αυτό είναι το χειρότερο.
Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, η Ελλάδα θέλει να επαναδιαπραγματευθεί τους όρους του διεθνούς πακέτου διάσωσης μέχρι τον Ιούνιο. Ζητάει δε, από άλλες κυβερνήσει τις ευρωζώνης να της χορηγήσουν μία χρηματοδότηση γέφυρα για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις στο μεταξύ, η οποία σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη ανέρχεται σε 4-5 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Dow Jones Newswires που επικαλείται τέσσερις αξιωματούχους, σε συνάντηση ανώτατων αξιωματούχων των οικονομικών υπουργείων την Πέμπτη, η Ελλάδα ζήτησε την άδεια να αντλήσει επιπλέον 4,5 δισ. ευρώ σε βραχυπρόθεσμο χρέος -ένα αίτημα που απορρίφθηκε αμέσως από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Κι ωραία λοιπόν δεν τα είπε ο Σταθάκης. Αλλά σε αυτούς...μίλησε. Μήπως γενικότερα πρέπει να υπάρξει σιωπητήριο;

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ - Δεν δήλωσες την περιουσία σου; ΚΑΤΑΣΧΕΤΑΙ από το Κράτος !


«Ξέχασες» να δηλώσεις την περιουσία σου; Κατάσχεται από το κράτος - Σκληρά μέτρα κατά της φοροδιαφυγής από την κυβέρνηση

Την κατάσχεση οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου δεν δηλώνεται, σχεδιάζει η νέα ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών σε μια προσπάθεια να πατάξει τη φοοροδιαφυγή και να συγκεντρώσει περισσότερα φορολογικά έσοδα.
Η δημιουργία του περιουσιολογίου ουσιαστικά θα δώσει τη δυνατότητα της συγκέντρωσης όλων των οικονομικών δεδομένων των φορολογούμενων ώστε να μειωθεί η παραοικονομία.
Όπως αναφέρει το Βήμα, ένα από τα σχέδια που πρόκειται να βρεθούν στο τραπέζι της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών για άμεση αύξηση των εσόδων είναι να δοθεί μια τελευταία ευκαιρία σε όσους δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τις περιουσίες τους να προσέλθουν οικειοθελώς στις εφορίες να τις δηλώσουν και να πληρώσουν το σύνολο των φόρων που τους αναλογούν, αλλά με πολύ μικρότερο πρόστιμο, ώστε να λειτουργήσει ως κίνητρο. Μάλιστα στο πλαίσιο αυτό μπορεί να ενταχθεί και μια γενικότερη ρύθμιση για να έρθουν καταθέσεις από το εξωτερικό ή να δηλωθούν όσες είναι στο εξωτερικό.
Οποιος τα επόμενα χρόνια έχει «ξεχάσει» να δηλώσει κάποιο περιουσιακό στοιχείο τότε αυτό θα περιέρχεται αυτόματα στην κυριότητα του δημοσίου. Ετσι η κυβέρνηση πιστεύει ότι μπορεί να τρομάξει τους φοροφυγάδες οι οποίοι θα κληθούν να δηλώσουν τα πάντα και να φορολογούνται γι' αυτά.

Κατάφερε το ....ακατόρθωτο - Ένωσε την Ευρώπη εναντίον μας

Μέσα σε λίγες ημέρες η κυβέρνηση Τσίπρα κατάφερε το ακατόρθωτο! 
Όχι! Δεν άλλαξε την Ευρώπη.
 Βλέπετε, για να αλλάξει η Ευρώπη δεν αρκεί να το θέλει ο Στρατούλης, πρέπει να το θέλουν πρώτα απ΄ όλους οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι.

Καταφέραμε όμως να στρέψουμε τους πάντες εναντίον μας. 


Μόνο ο Βλαδίμηρος είναι στο πλευρό μας. Αυτό λέγεται υπερήφανη εθνική πολιτική! Περιττό να πούμε ότι όσες φορές συνέβη αυτό στο παρελθόν...

Ναι! Όσες φορές η χώρα απομονώθηκε διπλωματικά και πολιτικά το πλήρωσε στην συνέχεια ακριβά. Το ρεπορτάζ, λοιπόν, υποστηρίζει ότι η κατάσταση στο εξωτερικό είναι πολύ πιο δύσκολη από εκείνη που σας περιγράφουν τα media στην Αθήνα.
Θα διαβάζατε από τον ελληνικό Τύπο προεκλογικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έκανε σίγουρα την περίφημη κυβίστηση.
Τον πρόλαβαν (τον ΣΥΡΙΖΑ) τα ελληνικά media και πλέον βρίσκονται σε σύμπλευση.

(...)Η Αθήνα επιμένει ότι έχει ελπίδες. Κι αποδίδει την αδιάλλακτη στάση της Ευρώπης σε εκβιασμούς των Γερμανών. Η εκτίμηση της ελληνικής κυβέρνησης είναι λαθεμένη.
Αυτό που βλέπουμε σήμερα απέναντί μας δεν είναι η Γερμανία, αλλά ολόκληρη η Ευρώπη. 
Δεν υπάρχουν ρήγματα στο εσωτερικό της ΕΕ.
 Ούτε στα κράτη, ούτε στους οργανισμούς.
Δεν έχουν διαφορετική άποψη για την περίπτωση της Ελλάδας ο κ. Ντράγκι με τον κ. Σόιμπλε. Ούτε η Ιταλία είναι δήθεν πιο ανεκτική απέναντί μας. Η στάση τους είναι μπετόν αρμέ. κι αυτό θα πρέπει να μας προβληματίσει.

Ο Θανάσης Μαυρίδης περιγράφει στο Capital.gr το που ακριβώς βρισκόμαστε.

Τηλεφωνούσαν στην Πυροσβεστική για... δωρεάν ίντερνετ

Φωτιά πήραν τη νύχτα τα τηλέφωνα της Πυροσβεστικής, εξαιτίας φάρσας που έκανε ένας χρήστης του Facebook.

Ειδικότερα, χθες το βράδυ ενημερώθηκε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από το Πυροσβεστικό Σώμα ότι παρατηρήθηκε ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός κλήσεων προς τον αριθμό άμεσης ανάγκης 199, με αποτέλεσμα το σύστημα να υπερφορτωθεί και να παρατηρείται μεγάλη βραδύτητα και δυσχέρεια στην εξυπηρέτηση των επειγόντων περιστατικών.

Από την διαδικτυακή έρευνα που πραγματοποιήθηκε, διακριβώθηκε ότι σε δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης διαδόθηκε κακόβουλο μήνυμα που προέτρεπε τους χρήστες του να καλέσουν τον αριθμό 1998 για να κερδίσουν ως δώρο 500 ΜΒ δεδομένων ή 500 λεπτά χρόνου ομιλίας για δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

Αποτέλεσμα ήταν μεγάλος αριθμός χρηστών της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης που έβλεπαν την κακόβουλη ανάρτηση, να καλούν τον ανωτέρω αριθμό, τα τρία πρώτα ψηφία του οποίου αντιστοιχούν στον πανελλαδικό αριθμό ανάγκης στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος (199).
Από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενεργείται έρευνα για τον εντοπισμό χρήστη του διαδικτύου ο οποίος ανήρτησε το εν λόγω μήνυμα.

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ 800.000 ΑΝΕΡΓΟΙ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ !!! Η επαναφορά των απολυμένων του δημοσίου θα κοστίσει 33 εκατ. ευρώ !

«Το νομοσχέδιο θα είναι έτοιμο μέσα στο μήνα»

Στα 33 εκατομμύρια ευρώ αποτιμά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης το κόστος της επιστροφής των περίπου 3.800 απολυμένων από το Δημόσιο που θα επιστρέψουν στις θέσεις τους.

Μιλώντας στο MEGA, ο υπουργός, Γιώργος Κατρούγκαλος, ανέφερε πως το νομοσχέδιο για την επαναπρόσληψη θα είναι έτοιμο μέσα σε ένα μήνα. Ωστόσο οι υπάλληλοι είναι πιθανόν να επιστρέψουν σε άλλες θέσεις και όχι τις αρχικές τους στο πλαίσιο του προγράμματος κινητικότητας.

Ακόμη, ο κ. Κατρούγκαλος είπε πως προτεραιότητα του υπουργείου αποτελεί η κάλυψη των κενών που έχουν προκύψει σε νευραλγικές θέσεις του Δημοσίου από το 2010 οπότε οι δημόσιοι υπάλληλοι ήταν 920.000 και σήμερα είναι 570.000.

«Η δέσμευσή μας είναι καθαρή. Όλοι όσοι είχαν απολυθεί ή είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα με αυτόν τον άδικο και αντισυνταγματικό τρόπο θα επανέλθουν. Ότι το νούμερο είναι μικρό, είναι καλό, γιατί δεν πρόκειται να έχουμε μεγάλες δημοσιονομικές συνέπειες», δήλωσε ο υπουργός.

«Εμείς θα κάνουμε ένα πρόγραμμα πραγματικής κινητικότητας ανάλογα με τις ανάγκες, γιατί το βασικό θέμα της δημόσιας διοίκησης είναι η άνιση κατανομή του προσωπικού. Κανέναν δεν θα απολύσουμε. Το δικό μας πρόγραμμα κινητικότητας έχει σκοπό να κατανείμει το προσωπικό ορθολογικά. Κανείς, όμως, δεν θα απολυθεί, κανείς δεν θα χάσει τη δουλειά του» κατέληξε ο κ. Κατρούγκαλος.

Χιλιάδες ειδοποιητήρια σε ιδιοκτήτες - Το Δημόσιο διεκδικεί 18.500 σπίτια και οικόπεδα πού έχουν τίτλους ιδιοκτησίας από το ...1860!

Περίπου 18.500 σπίτια και οικόπεδα διεκδικεί το Δημόσιο από τους ιδιοκτήτες τους με βάση εκτάσεις που ήταν χαρακτηρισμένες ως δασικές πριν από 100 ή και 150 χρόνια!

Η υπόθεση αυτή γυρνά πίσω ακόμη και στην εποχή της ενθρόνισης του βασιλιά Όθωνα στα 1860. Με τίτλους ιδιοκτησίας και χρησικτησίας, το ελληνικό Δημόσιο διεκδικεί ακίνητα σε δήμους της Αττικής που με τα τότε δεδομένα ήταν δασικές εκτάσεις.
Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, ήδη χιλιάδες ειδοποιητήρια έχουν αποσταλεί ταχυδρομικά σε χιλιάδες ιδιοκτήτες οικοπέδων και σπιτιών, με τα οποία οι ιδιοκτήτες ενημερώνονται ότι οι περιουσίες τους είναι αντικείμενο διεκδίκησης από το ελληνικό κράτος. Οι εκτάσεις αυτές είναι κυρίως στους δήμους Νέου Ηρακλείου, Νέας Ιωνίας, Αγίας Βαρβάρας, Περιστερίου, Χαϊδαρίου και Γαλατσίου βρέθηκαν το τελευταίο διάστημα στο στόχαστρο του Δημοσίου, ενώ έπονται και άλλες μέσα στους επόμενους μήνες.
Η εφημερίδα επικαλείται και δήλωση της διευθύντριας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας Αττικής,  Ευαγγελίας Κωφού που ισχυρίζεται πως «δεν φταίμε εμείς, το θέμα υποκινήθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Δασών Αττικής».
Χαρακτηριστική η περίπτωση μιας ηλικιωμένης γυναίκας από την περιοχή Κάτω Ψαλίδι Ηρακλείου, που έλαβε ειδοποιητήριο ότι το διαμέρισμα της θα το διεκδικήσει το Δημόσιο επειδή έχει χτιστεί σε οικόπεδο που ανήκε στο Δημόσιο πριν από 150 χρόνια, δηλαδή επί βασιλείας Όθωνα. Η γυναίκα λιποθύμησε όταν διάβασε το ειδοποιητήριο.
 Και δεν είναι η μοναδική περίπτωση μιας απίστευτης υπόθεσης που βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες .
Οι περιοχές αυτές είναι πλέον εντός σχεδίου πόλης και σε αυτές έχουν χτιστεί μονοκατοικίες και πολυκατοικίες. Στην πορεία αυτές οι εκτάσεις αποχαρακτηρίστηκαν από δασικές σε χορτολιβαδικές και, έστω με αυτόν τον χαρακτηρισμό, το Δημόσιο τις θεωρεί περιουσία του, με αποτέλεσμα σήμερα όλες οι αγοραπωλησίες οικοπέδων να κρίνονται παράνομες.

Η χώρα μπαίνει στο ... ψυγείο από αύριο βράδυ

Σφοδρή κακοκαιρία περιμένουμε από το απόγευμα της Κυριακής με χιόνια και πολικές θερμοκρασίες. 

Αρχικά στο Ιόνιο και τη δυτική Ελλάδα και σιγά σιγά στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στην Πίνδο και τη δυτική Μακεδονία από 1500 μέτρα υψόμετρο και πάνω. Ομως από το μεσημέρι τα φαινομενα θα αρχίσουν να εξασθενούν στις περιοχές αυτές και θα αρχίσου να εντείνονται στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά. Στα υπόλοιπα ανατολικά, νότια και νησιωτικά τμήματα της χώρας περιμένουμε λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώνουν και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και τοπικά εως 6 μποφόρ, στο Αιγαίο όμως απο το μεσημέρι θα γυρίσουν σε βορειοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 2 εως 13 βαθμούς, στα κεντρικά από 4 εως 15 βαθμούς και στα νησιά από 10 εως 16 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική το Σάββατο περιμένουμε λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν και δεν αποκλείεται να βρέξει για λίγο. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 8 εως 16 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές αλλά διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 εως 13 βαθμούς κελσίου.

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα της Κυριακής με χιόνια και πολικές θερμοκρασίες
Περιμένουμε νεφώσεις που τοπικά θα πυκνώνουν με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Χιονια θα πέσουν το πρωί στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες - βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ αλλά στο νότιο Αιγαίο και κυρίως στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα θα πνέουν δυτικοί 4 με 5 μποφόρ ενώ τοπικά θα φτάσουν και τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση από τα βόρεια, θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 0 εως 10 βαθμούς, στα κεντρικά από 3 εως 14 βαθμούς και στα νησιά από 8 εως 15 βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε άστατο καιρό καθώς θα έχουμε μεγάλα διαστήματα με ήλιο αλλά και κάποιες σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 εως 14 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις που θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές. Από το απόγευμα και μετά θα πέσει χιονόνερο και το βράδυ θα πέσουν χιόνια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 1εναν εως 8 βαθμούς κελσίου.

Σοβαρή επιδείνωση του καιρού περιμένουμε από το απόγευμα και μετά, με χιονοπτώσεις στη βόρεια Ελλάδα ενώ οι οι βοριάδες θα ενισχυθούν και θα φτάσουν στα πελάγη τα 8 με 9 μποφόρ. Σε κλοιό βαρυχειμωνιάς θα κινηθεί ο καιρός τη Δευτέρα και την Τρίτη οπου τα χιόνια θα φτάσουν όχι μόνο στην Αττική και την Αθήνα, αλλά και στα νησιά, ακόμη και στη Κρήτη.

ΤΡΙΦΥΛΙΑ - ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ–ΑΠΟΚΡΙΕΣ– ΚΟΥΛΟΥΜΑ 2015

Τσικνίζοντας στην πόλη μου!

Την Τσικνοπέμπτη στις 12/02 από το πρωί σε κάθε γωνιά της αγοράς θα μπορείτε να κάνετε μια στάση με την παρέα σας για ένα ποτηράκι κρασί και μεζεδάκι… έτσι, για να σας ανοίξουμε την όρεξη και να σας υποδεχθούν τα ψητοπωλεία της πόλης για το μεσημεριανό γλέντι!



Its party time!

Το Σάββατο στις 21/02 και ώρα 11:00 πμ. στην  Κεντρική Πλατεία Κυπαρισσίας, θα πραγματοποιηθεί πάρτυ-μασκέ για μικρούς και μεγάλους! Καρναβαλικοί ήχοι, σερπαντίνες, και χαρτοπόλεμος θα πλημυρίσουν σε όλη την πόλη.

Και κάτι καινούριο!  Στις 3:00 μμ. καταφθάνουν στην πλατεία τσουβάλια με αλεύρι! Τα μάτια σας ανοιχτά… Πάρτε όση ποσότητα μπορείτε να κουβαλήσετε και αρχίστε την επίθεση!

Ο Αλευροπόλεμος μόλις ξεκίνησε!



Πάμε... Φιλιατρά!!

Την Κυριακή στις 22/02, μασκαρευόμαστε, στολιζόμαστε και πάμε όλοι μαζί στα Φιλιατρά στο "Καρναβάλι των Φούληδων"!



Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και…

τον χαρταετό μου!

Την Καθαρά Δευτέρα 23/02 στις 9:00 πμ. πάμε όλοι στην παραλία Κυπαρισσίας για να πετάξουμε τον χαρταετό μας, να φάμε, να πιούμε και να χορέψουμε!

Τα Αρτοποιεία της πόλης,  φτιάχνουν για εμάς τις μεγαλύτερες λαγάνες που έχουν δει τα μάτια μας!

Στις 10:30 πμ. ετοιμαζόμαστε για τον διαγωνισμό χαρταετού!

Οι τρεις (3) χαρταετοί που θα φτάσουν ψηλότερα μέσα σε μία (1) ώρα, θα είναι οι νικητές και θα τους περιμένει από μια γλυκιά έκπληξη!

ΕΚΑΨΑΝ το αυτοκίνητο Βουλευτή!

Καταστράφηκε ολοσχερώς, από εμπρηστική ενέργεια, το Βουλευτικό αυτοκίνητο τού Βουλευτή Ροδόπης, Ευριπίδη Στυλιανίδη, σήμερα το πρωί.

Συγκεκριμένα, στη Δροσιά, γύρω στις 5, το πρωί του Σαββάτου, δύο άγνωστοι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες, έβαλαν φωτιά στο σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας εταιρίας leasing, το οποίο χρησιμοποιείται από τον Βουλευτή Ροδόπης, Ευριπίδη Στυλιανίδη.
Από την φωτιά το όχημα καταστράφηκε ολοσχερώς.
Στο σημείο βρέθηκαν υπολείμματα από πλαστικό μπουκάλι με  επιγραφή «εύφλεκτο υγρό».
Οι δράστες αναζητούνται.

Γερμανική «ρουκέτα»: 700 e-mail - φωτιά, προϊόν υποκλοπής, για τις σχέσεις Ελλήνων με Ρώσους αντιευρωπαϊστές!


Γερμανική «ρουκέτα»: 700 e-mail - φωτιά, προϊόν υποκλοπής, για τις σχέσεις Ελλήνων με Ρώσους αντιευρωπαϊστές!

Ενα ιδιαίτερα «περίεργο» δημοσιείυμα που αναμένεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, έχει η γερμανική εφημερίδα Die Zeit η οποία παρουσιάζει περίπου 700 εμπιστευτικά e-mail, προϊόν υποκλοπής.
Τα ηλεκτρονικά αυτά μηνύματα αφορούν σε επαφές Ελλήνων με Ρώσους και ο τίτλος του άρθρου είναι χαρακτηριστικός: «Στο δίκτυο των Ρώσων ιδεολόγων» και υπότιτλο «Ισχυροί Ρώσοι θέλουν να διασπάσουν την ΕΕ και μάχονται ώστε η Μόσχα να αποκτήσει ηγεμονική θέση. Πώς επηρεάζουν την ελληνική κυβέρνηση».
Στα e-mail ένα πρώην στέλεχος της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα αναφέρει σύμφωνα με την εφημερίδα τις στενές σχέσεις που διατηρούν Ρώσοι ολιγάρχες, όπως ο Μαλοφέγιεφ και ιδεολόγοι, όπως ο Αλεξάντερ Ντούγκιν με σημαντικούς Έλληνες πολιτικούς. Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι Ρώσοι στόχο έχουν να συνάψουν στρατηγικές και ιδεολογικές συμμαχίες με Ευρωπαίους που λαμβάνουν αποφάσεις σαν μια εναλλακτική πρόταση απέναντι στην ΕΕ.

Τα mail που υποκλάπηκαν δίνουν πληροφορίες για το πώς αντιευρωπαϊστες Ρώσοι ιδεολόγοι κάνουν επαφές και προσπαθούν να επηρεάσουν πολιτικούς χωρών της ΕΕ. Στη λίστα πάνω-πάνω συμπεριλαμβάνεται ο Πάνος Καμμένος, ο νέος Έλληνας υπουργός Αμυνας. Το ντοκουμέντο με τον τίτλο «τελική λίστα Ελλήνων» περιλαμβάνει 90 ονόματα.
Μαζί με το όνομα του Πάνου Καμμένου εμφανίζονται ονόματα δικηγόρων, επιχειρηματιών και πολιτικών. Τα mail που υποκλάπηκαν προέρχονται από την ηλεκτρονική διεύθυνση του Georgi Gawrisch, ο οποίος ανήκει στον στενό κύκλο του ρώσου Αλεξάντερ Ντούγκιν, του ιδεολόγου της νέο-ευρασιατικής Ρωσίας, που υπηρέτησε σαν γ΄ γραμματέας της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα από το 2009 έως το 2013.
Σε αυτό το χρονικό διάστημα δημιούργησε ένα μεγάλο δίκτυο στην Ελλάδα με πολλά άτομα, που έφταναν μέχρι και συνεργάτες της αμερικανικής πρεσβείας, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους και σύμφωνα με την εφημερίδα διατηρούσε επαφές τόσο με τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και με τους ΑΝΕΛ. Σύμφωνα με τη Zeit ο Gawrisch αναζητούσε «φίλους» και στη Χρυσή Αυγή.

Τον Φεβρουάριο του 2014 ο Ντούγκιν σε mail στον Gawrisch εππισυνάπτει λίστα προσώπων που θα ήταν σε θέση να δημιουργήσουν ένα «ελίτ κλαμπ» ή «μια ομάδα για την επιρροή της πληροφόρησης υπέρ της Ρωσίας».

Σύμφωνα με το mail με αυτά τα πρόσωπα συναντήθηκαν προσωπικά ο ίδιος ο Ντούγκιν ή κάποιος από τους αντιπροσώπους του.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα «Die Zeit» σημαντική είναι η επαφή του Ντούγκιν και με τον σημερινό υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.
Η γερμανική εφημερίδα γράφει ότι ο Κοτζιάς ανέθεσε πολλές εργασίες όπου αναλύεται η σχέση του ελληνικού λαού αναφορικά με τη Ρωσία και στη συνέχεια τις έστειλε τον Ιούνιο του 2013 κατευθείας στον Gawrisch.
Σε έρευνα με το ερώτημα: «Ποια χώρα είναι πιο κοντά στην Ελλάδα;», για το έτος 2012 καταγράφεται πως σχεδόν 40% θεωρούν πως η Ρωσία είναι ο μεγαλύτερος φίλος της Ελλάδας, 24% η Γαλλία και λίγο παραπάνω από 1% η Γερμανία. Ο Κοτζιάς έγραψε ως συμπέρασμα:
«Η Ρωσία είναι για τους Έλληνες ένας πιθανός στρατιωτικός και οικονομικός σύμμαχος, τον οποίο σέβονται και γνωρίζουν σχετικά καλά».

Ντάισελμπλουμ: Εμείς, δεν κάνουμε... γέφυρες

-  Απορρίπτει την πρόταση της Αθήνας ο πρόεδρος του Eurogroup 

- Ξεφτίλα να υπογράψουμε πρόγραμμα, υποστηρίζουν κύκλοι του ΥΠΟΙΚ

Κορυφώνεται η σύγκρουση ανάμεσα σε κυβέρνηση και Βρυξέλλες, με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, να απορρίπτει την πρόταση της Αθήνας για “χρηματοδότηση-γέφυρα”, την ίδια ώρα που κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζουν ότι θα ήταν “ξεφτίλα” να υπογράψει η κυβέρνηση πρόγραμμα, σχολιάζοντας πως “θα πέσει η κυβέρνηση”.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Ντάισελμπλουμ ξεκαθάρισε ότι “δεν κάνουμε συμφωνίες για δάνεια-γέφυρες”, ενώ υπενθύμισε πως η Ελλάδα βρίσκεται σε πρόγραμμα ως το τέλος του μήνα, και από εκεί και πέρα είτε το τρέχον πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί, είτε θα παραταθεί εκ νέου, κάτι που για να αποσαφηνιστεί θα πρέπει η κυβέρνηση να διευκρινίσει “τι πραγματικά θέλει” στο έκτακτο Eurogroup της ερχόμενης Τετάρτης.

Ο πρόεδρος του Eurogroup παραδέχθηκε πως θα πρέπει να γεφυρωθούν πολλές διαφορές, και γι' αυτό δεν αναμένονται άμεσα συμπεράσματα στη συνεδρίαση της Τετάρτης, αλλά μόνο να φανεί μία πρώτη ιδέα για το πώς θα προχωρήσει η σχέση της Ελλάδας με το Eurogroup τις επόμενες εβδομάδες.

Πάντως, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών κατηγορούν το Euro Working Group ότι έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό της Ελλάδας, και επιμένουν πως “το πρόγραμμα είναι πράξη υποταγής”, διαμηνύοντας ότι στόχος της κυβέρνησης παραμένει η επίτευξη μίας συμφωνίας για χρηματοδότηση-γέφυρα.

Σοφία Μύτιλη :«Υπάρχει λύση» και θα τη βρίσκουμε καθε απόγευμα στις 17,00

Μια απογευματινή “ζωντανή” ενημερωτική εκπομπή, Δευτέρα έως Παρασκευή 5-6μ.μ στον αέρα του SBC, έρχεται να δώσει απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα που μας απασχολούν, δίνοντας χρηστικές συμβουλές και λύσεις.

Την παρουσίαση της εκπομπής θα έχουν η Κία και η Σοφία Μύτιλη με την υποστήριξη μιας έμπειρης δημοσιογραφικής ομάδας και σε συνεργασία με ένα επιτελείο έγκυρων φοροτεχνικών, νομικών και ειδικών συμβούλων.

Πόσο φόρο θα πληρώσουν οι μισθωτοί; Τι αλλάζει για τις επιχειρήσεις; Ποιός θα είναι κατώτατος μισθός; Τι δικαιολογητικά χρειάζονται για να βγω στη σύνταξη; Τι θα γίνει με τα δάνεια; Είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα που θα απαντώνται καθημερινά.

Χρηστικές συμβουλές, προτάσεις, απόψεις και λύσεις για μία σειρά ζητημάτων που αναδεικνύονται μέσα από την καθημερινότητα.

620.000 αγρότες βαφτίζει η Εφορία ...Επιχειρηματίες

Όλοι όσοι αποκτούν εισόδημα από ατομική αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα, ανεξάρτητα από το αν απαλλάσσονται ή όχι από την τήρηση βιβλίων και ανεξάρτητα από την ένταξή τους ή όχι στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ, προσδιορίζουν τα ακαθάριστα έσοδα και τα κέρδη τους λογιστικά, με βάση τα βιβλία και στοιχεία.
Οι αγρότες που δεν είναι υπόχρεοι και δεν τηρούν βιβλία, θα προσδιορίζουν τα κέρδη τους με βάση των φορολογικών στοιχείων που προβλέπονται από τον ΚΦΑΣ και οφείλουν να τηρούν και να διαφυλάσσουν έως τον χρόνο παραγραφής
Αυτό αναφέρει εγκύκλιος της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνας Σαββαΐδου, η οποία εκδόθηκε για να ξεκαθαρίσει ο τρόπος φορολογικής αντιμετώπισης του αγροτικού εισοδήματος από την 1 Ιανουαρίου 2014.
Αναλυτικά, σύμφωνα με τα όσα διευκρινίζονται στην εγκύκλιο της κ.Σαββαϊδου:

Διαβάστε περισσότερα εδώ ....

«Ο Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι η συμμαχία Ελλάδας – Ισραήλ συνεχίζεται»

Το ισραηλινό σάιτ Israel National News γράφει, ότι ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε την πρέσβειρα του Ισραήλ στην Αθήνα Ιρίτ Μπεν Αμπά ότι οι ελληνοϊσραηλινές σχέσεις (συμμαχία) δεν πρόκειται να αλλάξουν μετά την εκλογή του. Την είδηση μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός του Ισραήλ Kol Yisrael την Παρασκευή.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των ισραηλινών Μέσων, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με την πρέσβειρα και της ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνησή του είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα και θα συνεχίσει τις διώξεις ενάντια στους αρχηγούς της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής.
Η συνάντηση έγινε εξαιτίας της ανησυχίας των Ελλήνων Εβραίων ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα έθετε σε κίνδυνο τις σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας, γράφει το ισραηλινό σάιτ, το οποίο συνεχίζει:
«Δύο μέλη του κόμματος του Τσίπρα, του ΣΥΡΙΖΑ, επέβαιναν στον Στολίσκο για τη Γάζα που προσπάθησε να σπάσει την «πολιορκία της Γάζας» το 2010.
Στην κυβέρνηση συνεργασίας του Αλέξη Τσίπρα συμμετέχει και ο Πάνος Καμμένος, αρχηγός του εθνικιστικού κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ο Πάνος Καμμένος έχει κατηγορηθεί για αντισημιτισμό ύστερα από αναφορά του τον Δεκέμβριο ότι οι Εβραίοι δεν πληρώνουν φόρους στην Ελλάδα.
Το νεοναζιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή, το οποίο ήρθε τρίτο στις εκλογές με μόλις ένα 6,4% των ψήφων, παραμένει μια ανησυχία για τους Έλληνες Εβραίους», αναφέρει το ισραηλινό σάιτ.
Εμείς απλά θα σχολιάζαμε, με τη σειρά μας, ότι τέτοια δημοσιεύματα στον ισραηλινό Τύπο δεν βοηθάνε και ιδιαίτερα τη συμμαχία που γίνεται προσπάθεια να οικοδομηθεί μεταξύ των δύο αρχαίων μας εθνών.
Η κατηγορία του αντισημιτισμού, που αποδίδεται με εντυπωσιακή ευκολία από κάποιους Ισραηλινούς σε όσους δεν τους «γεμίζουν το μάτι», θα μπορούσε ομοίως να επιστραφεί από την πλευρά μας ως κατηγορία περί ανθελληνισμού προς όλους τους Εβραίους, όταν μια από τις μεγαλύτερες εβραϊκές γιορτές, η Χανουκά, πανηγυρίζει τη νίκη των Εβραίων επαναστατών -των Μακκαβαίων- κατά των Ελλήνων της Συρίας πριν από 2.000 χρόνια.
Όπως, λοιπόν, εμείς οι Έλληνες παραβλέπουμε το γεγονός ότι οι τωρινοί σύμμαχοί μας οι Ισραηλινοί και οι συμπατριώτες μας Εβραίοι στη Χανουκά γιορτάζουν και χαίρονται που μας έσφαξαν πριν 2.000 χρόνια, έτσι είναι καλό και εκείνοι να παραβλέπουν φτηνές και ανόητες προπαγάνδες, περί δήθεν αντισημιτισμού του Πάνου Καμμένου, όταν ο ίδιος έχει πει από πέρσι στη Βουλή ότι τάσσεται υπέρ της συμμαχίας με το Ισραήλ. Όπως επίσης και να ψάχνουν να εντοπίσουν δύο μέλη του κόμματος του Τσίπρα πάνω σε μια βάρκα που πήγαινε προς τη Γάζα.
Και όπως εμείς δεν τους ζητάμε να καταργήσουν τη Χανουκά γιατί μας προσβάλλει ως έθνος, εξάλλου μετά από 2.000 χρόνια εμείς κακία δεν κρατάμε, έτσι κι εκείνοι είναι καλό να μαζέψουν τις φυλλάδες τους στο Ισραήλ που προσβάλλουν και εκθέτουν τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον υπουργό Εθνικής Αμύνης.
Δεν είναι ανάγκη να αγαπηθούμε Ελλάς και Ισραήλ, αλλά μόνο με αμοιβαίο σεβασμό θα μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τα κοινά μας συμφέροντα ως ειλικρινείς και έμπιστοι σύμμαχοι.
Και τέτοια δημοσιεύματα δεν νομίζουμε ότι καλλιεργούν φιλελληνικά συναισθήματα στην κοινή γνώμη του Ισραήλ και ούτε βοηθούν στην άνθηση φιλοϊσραηλινών συναισθημάτων στην ελληνική κοινή γνώμη.

πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Δύο ...Δεκαετίες συνεχείς εμπρησμοί ,δολιοφθορές και τώρα καταστροφή ελαιοδέντρων !

 ΞΕΡΙΖΩΣΑΝ  15 ΕΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ .....

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Στα όρια της Αυτοδικίας φέρονται να έχουν φθάσει οι νομοταγείς κάτοικοι της Μεταμόρφωσης που ζούν κάτω από καθεστώς φόβου,τρόμου και εμπρησμών τα τελευταία ...20 χρόνια ,βιώνοντας την παντελή απουσία του έννομου κράτους από την περιοχή τους.

Ανίκανοι ή .....

Δεν μπορεί να διανοηθεί ο κοινούς νούς πώς την στιγμή που στην χώρα μας έχουν εξαρθρωθεί τρομοκρατικές οργανώσεις ,ειδεχθή εγκλήματα ,συμμορίες εμπρησμοί και πάσης φύσεως εγκληματικές πράξεις οι αρμόδιες υπηρεσίες για την τήρηση της έννομης τάξης στην περιοχή να αδυνατούν να εξιχνιάσουν τα διαδοχικά "εγκλήματα " και την άτυπη τρομοκρατία που έχει επιβληθεί στο πέρασμα των χρόνων στο συγκεκριμμένο χωριό ..
Σε κατ΄ιδίαν συζητήσεις κάτοικοι της περιοχής ομολογούν "ΦΟΒΑΜΑΙ να μιλήσω γιατί θά έρθει και η δική μου σειρά " ...
Άραγε υπάρχει η βούληση από πλευράς πολιτείας να σπάσει επιτέλους το "στεγανό"και να δώσει ένα τέλος στήν ανασφάλεια που επικρατεί επί ....ένα τέταρτο του αιώνα ,συλλαμβάνοντας τον δράστη ή τους  δράστες που έχουν αναγκάσει  μία μικρή κοινωνία να ζεί κάτω από συνθήκες φόβου, τρόμου και εμπρησμών !

Καλημέρα από τον ΚΥΡ

Καλημέρα από το πενάκι του  ΚΥΡ

Έκαψαν περιπολικό στα Εξάρχεια


Ομάδα αγνώστων επιτέθηκε με μολότοφ εναντίον περιπολικού στα Εξάρχεια στη συμβολή των οδών Σπύρου Τρικούπη και Τοσίτσα το βράδυ της Παρασκευής
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι αστυνομικοί που επέβαιναν στο περιπολικό την ώρα της επίθεσης έκαναν έλεγχο για τροχαίο συμβάν.
 Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ και των Δέλτα μπήκαν στα Εξάρχεια,
Δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό των δραστών.

Σαν σήμερα…από την τοπική ιστορία. 7 Φεβρουαρίου 1944. Οι αντάρτες χτυπούν φάλαγγα αυτοκινήτων στην Καζάρμα

Σαν σήμερα, στις 7 Φεβρουαρίου 1944, αργά το βράδυ οι αντάρτικη ομάδα του Κώστα Μπασακίδη που βλέπουμε στη φωτογραφία, έξω από το χωριό Καζάρμα, αιφνιδιάζει Γερμανική φάλαγγα αυτοκινήτων που πήγαινε από την Καλαμάτα στην Πύλο. 
Στη μάχη που επακολούθησε σκοτώθηκαν 11 Γερμανοί στρατιώτες και αιχμαλωτίστηκαν άλλοι 17.  Τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής προχώρησαν αμέσως σε αντίποινα πυρπολώντας τα χωριά Χαραυγή (Γκρούστεσι) και Δουβρέικα. 

Ο Βουφραδιώτης

6.2.15

Συνταξιούχος εφοριακός στην θέση του Στέλιου Στασινόπουλου !

Ο Παναγιώτης Δάνης είναι ο νέος Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), μετά την παραίτηση του Στέλιου Στασινόπουλου, η οποία έγινε αποδεκτή από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Ο κ. Δάνης υπήρξε μεταξύ άλλων προϊστάμενος: της ΥΠΕΔΑ Αθηνών, της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών, της Διεύθυνσης Φορολογίας Κεφαλαίου του Υπουργείου Οικονομικών, και της Π.Δ. ΣΔΟΕ Αττικής.

Συνελήφθη σύντροφος γνωστής παρουσιάστριας για δωροδοκία στον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας

Ο επιχειρηματίας επεδίωκε ο πρόεδρος να ακυρώσει διαγωνισμό και να τον επαναπροκηρύξει, τροποποιώντας τους σχετικούς όρους και τις προϋποθέσεις υπέρ της εταιρείας του

Συνελήφθη στην Κέρκυρα 38χρονος επιχειρηματίας, σύντροφος γνωστής τηλεπαρουσιάστριας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για το αδίκημα της δωροδοκίας. Συγκεκριμένα, επεδίωκε από τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας (ΟΛΚ) να επαναπροκηρύξει διαγωνισμό, με ευνοϊκούς όρους για την εταιρεία του.

Είχε προηγηθεί καταγγελία του προέδρου του δημόσιου Οργανισμού, που εδρεύει στην Κέρκυρα, σύμφωνα με την οποία ο συλληφθείς επιχειρηματίας επιδίωκε την ευνοϊκή μεταχείριση της εταιρείας του, σε διαγωνισμό διαχείρισης στερεών αποβλήτων, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πιο αναλυτικά, απαιτούσε από τον Πρόεδρο του Οργανισμού να ακυρώσει το διαγωνισμό και να τον επαναπροκηρύξει, τροποποιώντας τους σχετικούς όρους και τις προϋποθέσεις.

Ακολούθησαν διαδοχικές τηλεφωνικές επαφές και σε προκαθορισμένη συνάντηση, σε κατάστημα στην Κέρκυρα, ο 38χρονος επιχειρηματίας κατελήφθη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, να παραδίδει στον Πρόεδρο του Οργανισμού φάκελο με το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ, ως προκαταβολή συνολικού ποσού 15.000 ευρώ. Τα χρήματα κατασχέθηκαν, ενώ ο 38χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κερκύρας.

Υποβάθμιση της Ελληνικής οικονομίας από την Standard & Poor’s!

H Standard & Poor’s υποβάθμισε το αξιόχρεο της χώρας και η μακροπρόθεσμη αξιολόγηση πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας υποβαθμίζεται σε B-, από "Β" προηγουμένως, με “outlook” αρνητικό.

Κατά μία βαθμίδα, σε Β- από Β, υποβάθμισε το ελληνικό αξιόχρεο η Standard & Poor's. Ο οίκος αξιολόγησης διατηρεί «αρνητικές προοπτικές», εκτιμώντας ότι λόγω περιορισμένης ρευστότητας στενεύουν τα περιθώρια για μία συμφωνία ανάμεσα στη νέα ελληνική κυβέρνηση και τους δανειστές της χώρας.
«Η υποβάθμιση αντανακλά την άποψή μας ότι οι περιορισμοί ρευστότητας που βαρύνουν τις τράπεζες της Ελλάδας και την οικονομία της έχουν στενέψει το χρονοδιάγραμμα κατά το οποίο η νέα κυβέρνηση μπορεί να καταλήξει σε συμφωνία σχετικά με ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης με τους επίσημους πιστωτές της: τα κράτη μέλη της ΕΕ, το EFSF, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ» αναφέρει η S&P.
«Παρά το γεγονός ότι η νεοεκλεγείσα ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται στην εξουσία για λιγότερο από δύο εβδομάδες, πιστεύουμε ότι τα περιορισμένα ταμειακά αποθέματά της και επερχόμενες λήξεις χρέους των επίσημα προνομιούχων πιστωτών της περιορίζουν τη διαπραγματευτική ευελιξία της. »
Κατά την άποψή μας, η παράταση των συνομιλιών με τους επίσημους πιστωτές θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε περαιτέρω πίεση για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, με τη μορφή εκροών καταθέσεων και, στη χειρότερη περίπτωση, επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων και απώλεια της πρόσβασης στη χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης, με πιθανό αποτέλεσμα τον αποκλεισμό της Ελλάδας από την Οικονομική και Νομισματική Ένωση» προσθέτει ο οίκος αξιολόγησης.

Καλά ξεμπερδέματα ! «Δεν υπογράφουμε το πρόγραμμα, θα πέσει η κυβέρνηση»

Δεν υπογράφουμε το πρόγραμμα, δεν γίνεται να υπογράψουμε, είναι ξεφτίλα, θα πέσει η κυβέρνηση.



 
Καλά ξεμπερδέματα !

ΣΟΚ: Ακόμα και στην Αφρική ζητούν ρευστό και εγγυήσεις από ελληνικές επιχειρήσεις

Πληρωμές σε ρευστό και εγγυήσεις καλής εκτέλεσης ζητούν από τις ελληνικές επιχειρήσεις ξένοι προμηθευτές, ακόμα και εταιρείες από χώρες της Αφρικής 

Όπως υποστήριξε σήμερα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), Αθανάσιος Σαββάκης, οι σχέσεις των ελληνικών επιχειρήσεων με τους ξένους προμηθευτές και συνεργάτες τους, οι οποίοι τείνουν ν΄ ακυρώνουν παραγγελίες και να ζητούν πληρωμές μόνο σε μετρητά, έχουν επιστρέψει τις τελευταίες εβδομάδες στο ψυχρό κλίμα του 2012.

Η μεταστροφή της στάσης των ξένων επιχειρηματιών άρχισε να εκδηλώνεται κατά τον ίδιο, μετά τη δεύτερη αποτυχημένη προσπάθεια εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και έχει γίνει εντονότερη την τρέχουσα εβδομάδα, έπειτα και από την απόφαση τής Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) να μη δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρο και να σταματήσει τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών.

"'Ο,τι είναι να γίνει [σε σχέση με τη στρατηγική της νέας κυβέρνησης], πρέπει να γίνει γρήγορα. Ιδίως για τη χρηματοδότηση, στο κομμάτι της ρευστότητας πρέπει να δοθεί άμεσα λύση γιατί αρχίσαμε να δεχόμαστε τα πρώτα αρνητικά μηνύματα από συνεργάτες του εξωτερικού. Έχει αρχίσει να διαμορφώνεται μια αρνητική κατάσταση, που μας επιστρέφει στο 2012. Τις τελευταίες τρεις ημέρες έχει χτυπήσει ένα πολύ σημαντικό καμπανάκι για όλους μας [...] Συνεργάτες, προμηθευτές και ξένες τράπεζες δεν δέχονται τις εγγυητικές επιστολές των ελληνικών τραπεζών ούτε ως cash collateral (σ.σ. ενεχυρίαση μετρητών ή τίτλων). Ξεκινά πάλι η ιστορία του country risk (σ.σ. αυξημένος κίνδυνος χώρας). Η πραγματική οικονομία όμως έχει ανάγκες που τρέχουν, η βιομηχανία δεν μπορεί να κάνει υπομονή μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου να δούμε τι θα γίνει και μετά να καταστρώσουμε τη μακροπρόθεσμη στρατηγικής της χώρας" επισήμανε.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όπως χαρακτηριστικά είπε, πλέον υπάρχουν ακούσματα για συνεργάτες των ελληνικών επιχειρήσεων, που πέραν των πληρωμών σε μετρητά, ζητούν και εγγυήσεις καλής εκτέλεσης, ακόμη και από περιοχές όπως η Αφρική. "Κάθε μέρα που περνάει επιβαρύνονται και περισσότερες επιχειρήσεις και πολύ φοβάμαι ότι οι επιχειρήσεις αυτές σύντομα δεν θα έχουν μείνει ούτε καν με το ένα πόδι στις αγορές του εξωτερικού" σημείωσε ο κ.Σαββάκης.

Από την πλευρά του, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΣΒΒΕ, Γιάννης Σταύρου, επισήμανε ότι ήδη έχουν αρχίσει να ακυρώνονται και δρομολογημένες παραγγελίες. Ο ίδιος σημείωσε πάντως ότι η διοίκηση του ΣΒΒΕ συμφωνεί σε πολλά σημεία με το πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης, που προτείνει η νέα κυβέρνηση, το οποίο έχει ενσωματώσει πολλές προτάσεις των βιομηχάνων. Αυτό που μετράει τώρα είναι ο παράγοντας χρόνος, κατέληξε

Σκίσιμο που έβγαζε... μάτι - Πασαρέλα στη ... Βουλή!

Ξεχώρισε με την παρουσία της η βουλευτής

Με μία pencil φούστα και με ... σκίσιμο που έβγαζε... μάτι, εμφανίστηκε στη σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή η βουλευτης του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη!
Ήταν, αναμφίβολα από τις παρουσίες που ξεχώρισαν στη Βουλή για την κομψότητα και τις στυλιστικές επιλογές.
Μαύρη pencil φούστα και ...ηλεκτρίκ πουκάμισο, πιο πολύ μας παρέπεμψε σε ... πασαρέλα!

«Ποιος Βαρουφάκης ρε παιδιά; Μόνο στην καράφλα μοιάζουμε»

Αστυνομικοί μπερδεύτηκαν και «βάρεσαν προσοχή» στον Αμυρά

 Μια αστεία παρεξήγηση σημειώθηκε το πρωί, στην είσοδο της Βουλής, με πρωταγωνιστές τους αστυνομικούς του κοινοβουλίου και το βουλευτή του Ποταμιού, Γιώργου Αμυρά.

Μόλις, ο νεοεκλεγείς βουλευτής του Ποταμιού, έφτασε στη Βουλή, οι αστυνομικοί «βάρεσαν προσοχή»!

«Προς τι τόση επισημότητα ρε παιδιά;», ρώτησε ο κ. Αμυράς, όπως μετέδωσε το Mega.

«Μα κύριε Βαρουφάκη αυτό έπρεπε να κάνουμε», αποκριθήκαν οι αστυνομικοί, έχοντας προφανώς μπερδέψει το βουλευτή του Ποταμιού με το υπουργό Οικονομικών.

«Ποιος Βαρουφάκης ρε παιδιά; Ο Γιώργος Αμυράς είμαι. Μόνο στην καράφλα μοιάζουμε», απάντησε ο Βουλευτής, λύνοντας την παρεξήγηση.

ΝΕΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ - "Είναι ανοικτό τι θα συμβεί όταν λήξει το πρόγραμμα στα τέλη Φεβρουαρίου"


Βερολίνο: Είναι ανοικτό τι θα συμβεί όταν λήξει το πρόγραμμα στα τέλη Φεβρουαρίου

«Εντελώς ανοιχτό» παραμένει το τι θα συμβεί μετά την εκπνοή του τρέχοντος προγράμματος στο τέλος Φεβρουαρίου, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γιέγκερ και τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις στο έκτακτο Eurogroup της επόμενης εβδομάδας.
«Μέχρι τώρα είναι ασαφές ποια είναι η ακριβής θέση της ελληνικής κυβέρνησης» δήλωσε ο κ. Γιέγκερ, πρόσθεσε ότι πρώτα θα πρέπει να ολοκληρωθεί το τρέχον πρόγραμμα και διευκρίνισε ότι μια τάξη μεγέθους για μια χρηματοδότηση-γέφυρα τού είναι άγνωστη. Προειδοποίησε, μάλιστα, την ελληνική κυβέρνηση να μην ακυρώσει μεταρρυθμίσεις οι οποίες έχουν ήδη ολοκληρωθεί από τους προκατόχους της. «Αν είναι έτσι, ότι ήδη υπάρχοντα στοιχεία ακυρώνονται, αυτό δεν θα ήταν καλό σημάδι» σημείωσε.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - Ξεκινά αύριο το Καρναβάλι της Καλαμάτας

Αύριο ξεκινά το 3ο Καλαματιανό Καρναβάλι 2015, στην πλατεία Όθωνος, στις 19.00 και θα διαρκέσει μέχρι τις 22 του μήνα. 
Η διάθεση είναι εορταστική και η ατμόσφαιρα αυτή αναμένεται να κυριαρχήσει στην τελετή έναρξης, κατά την οποία τα πληρώματα θα παραλάβουν τα λάβαρά τους. 
Ο Δήμαρχος θα δώσει το σήμα για την εκκίνηση του Καρναβαλιού, ενώ θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τους Jukebox και, ταυτόχρονα, 9 Σχολές Χορού της Καλαμάτας θα παρουσιάσουν χορογραφίες. Από τις 18.00, όμως, την εκδήλωση θα καλύπτουν μουσικά οι DJs Λούης Αλεξέας και  Νεκτάριος Κορμάς, που προσφέρθηκαν εθελοντικά, ενώ την παρουσίαση θα κάνει η Γιώτα Νέζη, ραδιοφωνική παραγωγός, επίσης εθελόντρια. 
Και στις 20.00 θα εμφανισθεί το κεντρικό πρόσωπο του Καλαματιανού Καρναβαλιού, η Πριγκίπισσα Ιζαμπώ (θα την υποδυθεί η Σταυριάννα Γυφτέα) με την ακολουθία της!
 
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ!
 
Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα, ο Δήμαρχος κάλεσε καρναβαλιστές από όλη τη Μεσσηνία και την ευρύτερη περιοχή να μετάσχουν στο 3ο Καλαματιανό Καρναβάλι, εκτιμώντας ότι θα είναι καλύτερο από τα προηγούμενα.
 
st 2
 
Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας Θανάσης Ηλιόπουλος και η Πρόεδρος της Επιτροπής Καρναβαλιού Αναστασία Μπελογιάννη ευχαρίστησαν τους εθελοντές και τα μέλη της Επιτροπής Καρναβαλιού, για τον κόπο που κατέβαλαν ώστε να προετοιμασθεί με άρτιο τρόπο το Καρναβάλι. Επίσης, απηύθυναν ευχαριστίες προς τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας, τους Εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Μεσσηνίας, για τη συμβολή τους.
 
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΜΕ 42 ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ
 
Στο 3ο Καλαματιανό Καρναβάλι 2015 θα μετάσχουν 42 πληρώματα, που θα διαγωνιστούν σε πρωτότυπα παιχνίδια, διεκδικώντας όμορφα βραβεία. Ήδη πραγματοποιήθηκε κλήρωση στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο παρουσία των αρχηγών όλων των γκρουπ, για τη σειρά παραλαβής των λαβάρων και τη σειρά παρελάσεως. Μπορείτε να δείτε τη σειρά εμφάνισης των γκρουπ στην τελετή έναρξης (παραλαβή λαβάρων) και στην τελετή λήξης.
 
apokries 7
 
Η συνέχεια αναμένεται συναρπαστική, στην Καλαμάτα και τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου, όπου θα εξακτινωθούν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι την Καθαρή Δευτέρα.
 
Nedousa 4 
 
Παρατίθεται το πρόγραμμα Καρναβαλικών και Αποκριάτικων εκδηλώσεων 2015, καθώς και των Μυστικών της Πριγκίπισσας Ιζαμπώ στην Καλαμάτα, ενώ είναι επίσης διαθέσιμο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τις Τοπικές Κοινότητες.
 
 

Σίγουρα διαφωνείτε με τον Σόιμπλε;

Μιας και η επικοινωνιακή μηχανή του ΣΥΡΙΖΑ δουλεύει στο φουλ και χαρακτηρίζει ξανά προδότες και γερμανοτσολιάδες όσους δεν συμφωνούν με την τυχοδιωκτική στρατηγική Τσίπρα, ας ρίξουμε απενεχοποιημένα μια ματιά στα όσα υποστήριξε χθες ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Παραθέτω μερικά από τα όσα είπε σε συνέντευξη του σε γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της Ναυτεμπορικής:

    -Όλος ο ΕΜΣ και ο EFSF είναι ένα πρόγραμμα - γέφυρα. Αλλά γι’ αυτό η Ελλάδα έχει δεσμευθεί να κάνει κάποια συγκεκριμένα βήματα προκειμένου να διαλύσει τις βάσεις της οικονομικής δυσπραγίας.

    -Η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει μόνο αυτό που είναι μέρος του προγράμματος εδώ και δύο χρόνια. Τότε θα εκταμιευθεί η δόση. Αλλά χωρίς αυτό, θα επρόκειτο για αλλαγή του προγράμματος και θα έπρεπε να δώσει έγκριση η Βουλή.

    -Διαπραγματευτήκαμε προσεκτικά τους όρους με όλες τις χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα, το τι είναι απαραίτητο για μια χώρα που δεν έχει κανονική πρόσβαση στις αγορές, δηλαδή δεν δανείζεται πια, προκειμένου να κερδίσει πάλι αξιοπιστία. Για την Ελλάδα φτιάξαμε τους όρους κάτι παραπάνω από γενναιόδωρους. Τι θα έλεγαν οι άλλες χώρες στις οποίες επιβάλαμε πιο αυστηρούς όρους; Τι θα έλεγε ο Γερμανός φορολογούμενος;

    -Πρέπει να βρούμε έναν δρόμο, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο, δηλαδή δεν τηρούμε αυτά που συμφωνήσαμε και ξαφνικά λέμε ,'τώρα χρειαζόμαστε όμως λεφτά'.

    -Αν η Ελλάδα αυξήσει πάλι τον κατώτατο μισθό πάνω από το επίπεδο άλλων ευρωπαϊκών χωρών, θα είναι δύσκολο να το εξηγήσεις στους φορολογούμενους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες ότι αυτό πρέπει να το χρηματοδοτήσεις εις βάρος του δικού σου προϋπολογισμού.

    -Κάποια στιγμή οι αγορές είπαν ‘δεν σε εμπιστευόμαστε και δεν σου δίνουμε άλλα δάνεια' ...και τώρα (οι Έλληνες) μας λένε ‘δεν έπρεπε να μας είχατε δώσει τόσα πολλά δάνεια'. Λοιπόν, με συγχωρείτε. Πρέπει λοιπόν να έρθουν σε έναν δρόμο προκειμένου να επανακτήσουν την εμπιστοσύνη άλλων δανειστών. Αυτός είναι ο δρόμος και σε αυτόν έχουν σημειώσει μεγάλη πρόοδο. Αλλά δεν έχουν ξεφύγει από τον κίνδυνο και αν σβήσουν όλα αυτά, θα καταστρέψουν όσα πέτυχαν.

    -Το υψηλό χρέος της Ελλάδας σήμερα είναι χρηματοδοτούμενο για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Ακόμη και οι πληρωμές των τόκων έχουν μετατεθεί στο μέλλον. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας αν δεν έχει πρόσβαση στις αγορές και για να έχει, χρειάζεται πρόγραμμα ώστε η ΕΚΤ να συνεχίσει να της διαθέτει ρευστότητα.

    -Δεν τους αρέσει η λέξη τρόικα - αυτή είναι ελληνική λέξη, νομίζω. ΟΚ, εγώ είπα ότι αυτό δεν παίζει ρόλο». Διευκρίνισε πάντως ότι η Αθήνα πρέπει να συνεργαστεί με τους τρεις θεσμούς, δηλ. την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ. Ήδη τον Σεπτέμβριο είχα προτείνει αν θέλουν να συναντηθούν στο Παρίσι, το οποίο και έκαναν. Αλλά για τους όρους και την υλοποίηση του προγράμματος, μόνο με αυτούς τους τρεις θεσμούς μπορεί να γίνει η διαπραγμάτευση. Χωρίς αυτό δεν υπάρχει πρόγραμμα. Αυτό όμως ο Βαρουφάκης το παραδέχθηκε ρητά.

    -Επαινώ τις επιτυχίες της Ελλάδας πολύ περισσότερο από ό,τι πολλοί Έλληνες. Δεν αναμιγνύομαι στις εσωπολιτικές αντιπαραθέσεις στην Ελλάδα. Αλλά όποιος θέλει να παραβλέψει ότι η Ελλάδα μπήκε σε αυτή τη βαριά κρίση λόγω δικών της παραλείψεων, όποιος θέλει να παραβλέψει ότι μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων βοήθειας φέραμε επιτέλους σε δρόμο που να έχει ανάπτυξη, να μειώσει επιτέλους ανεργία, να κάνει σιγά-σιγά τα δημοσιονομικά ξανά βιώσιμα ώστε να δανειστεί και πάλι από τις αγορές, έχει μόνο λίγη ιδέα από την πραγματικότητα. Και γι’ αυτό ο Βαρουφάκης ήταν πολύ ευγενικός και εγώ προσπάθησα να είμαι όσο το δυνατόν πιο ευγενικός. Αλλά επί της ουσίας, δεν πρέπει να γίνεται σύγχυση μεταξύ αιτίου και συνέπειας.

Προσωπικά, συμφωνώ με τα περισσότερα από όλα τα παραπάνω και θα ήθελα πολύ να μάθω γιατί διαφωνεί η κυβέρνηση. Η άποψη του Σόιμπλε μου μοιάζει πολύ πιο συγκεκριμένη από τις διάφορες αερολογίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Πώς θα υποβληθούν οι δηλώσεις ΦΠΑ των αγροτών

Μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου 2015:  
Στο πλαίσιο της διευκόλυνσης των υπόχρεων και προκειμένου να ρυθμιστούν οι φορολογικές υποχρεώσεις των αγροτών για το έτος 2014, η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, εξέδωσε απόφαση με την οποία,
α) Οι αγρότες του κανονικού καθεστώτος, που ασχολούνται αποκλειστικά με την αγροτική εκμετάλλευση, ανεξάρτητα αν πραγματοποιούν εξαγωγές και ενδοκοινοτικές παραδόσεις των προϊόντων τους, ως ετήσια δήλωση υποβάλλουν την δήλωση ΦΠΑ της τελευταίας φορολογικής περιόδου του έτους 2014 και δηλώνουν σε αυτή τα στοιχεία όλου του έτους συγκεντρωτικά. Δεν θα χρησιμοποιηθεί δηλαδή ειδικό έντυπο.
β) Οι αγρότες, για λόγους τεχνικούς, θα πρέπει να υποβάλλουν μηδενικές (κενές) τις  δηλώσεις ΦΠΑ των προηγούμενων φορολογικών περιόδων του έτους 2014. Για την υποβολή των μηδενικών αυτών δηλώσεων δεν θα επιβληθούν πρόστιμα από την διοίκηση, ακόμα και αν το σύστημα τις αναγνωρίζει ως εκπρόθεσμες.
γ) Δηλώσεις ΦΠΑ για τις φορολογικές περιόδους του 2014, που υποβλήθηκαν από τους αγρότες, αν και δεν υπήρχε υποχρέωση, γίνονται αποδεκτές, οπότε, για τον ορθό υπολογισμό του οφειλόμενου φόρου, o φόρος που καταβλήθηκε ή το πιστωτικό υπόλοιπο για το οποίο εκδόθηκε ΑΦΕΚ, θα πρέπει να αναγραφεί στους κωδικούς των λοιπών προστιθέμενων ή αφαιρούμενων ποσών αντίστοιχα.
δ) Όταν το αποτέλεσμα των παραπάνω  δηλώσεων των αγροτών είναι χρεωστικό, ο τυχόν μη καταβληθείς φόρος, θα πρέπει να πληρωθεί μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου 2015, σύμφωνα με την ΠΟΛ 1034/2015, χωρίς τόκους και πρόστιμο του άρθρου 57 του ΚΦΔ. Στην περίπτωση αυτή, για τη διαγραφή των τυχόν τόκων και προστίμων, απαιτείται αίτηση του φορολογούμενου προς τον Προϊστάμενο της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. 

ΕΦΕΤ - Πωλουσαν Πολυκυκλικούς Αρωματικούς Υδρογονανθράκες για ΕΧΤΡΑ Παρθένο Ελαιόλαδο !

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση – απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Την άμεση ανάκληση – απόσυρση  παρτίδας ελαιολάδου απαίτησε ο ΕΦΕΤ, καθώς στο πλαίσιο του  προγράμματος επισήμου ελέγχου ασφάλειας και ποιότητας των τροφίμων και σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, διαπίστωσε την ύπαρξη Πολυκυκλικών Αρωματικών Υδρογονανθράκων σε επίπεδα που υπερβαίνουν αυτά που ορίζονται από την σχετική νομοθεσία.
Πρόκειται για το ελαιόλαδο με την εμπορική ονομασία «ΜΕΣΤΟ», Ελαιόλαδο αποτελούμενο από εξευγενισμένα ελαιόλαδα και παρθένα ελαιόλαδα, σε συσκευασία του 1 Lt., με ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 07/3/2016 και Lot 18499, το οποίο παρασκευάζεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα από την Nutria  Α.Ε., με έδρα Ν. Ψυχικό Αττικής,  για λογαριασμό της ΣΥΜΜΕΤΡΟΝ ΑΕΒΕ, με έδρα Χαλάνδρι Αττικής.
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση – απόσυρση  της συγκεκριμένης παρτίδας από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Καλούνται όσοι καταναλωτές έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, απεικόνιση του οποίου παρατίθεται κάτωθι, να μην το καταναλώσουν.

ΑΠΟΓΝΩΣΗ - Μητέρα 3 ανήλικων παιδιών, ζει χωρίς δουλειά αλλά και χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εδώ και ένα χρόνο!

Σε κατάσταση απόγνωσης είναι μια νέα γυναίκα, μητέρα 3 ανήλικων παιδιών, που ζει χωρίς δουλειά αλλά και χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, εδώ και ένα χρόνο!

Η 39χρονη γυναίκα,η οποία είναι σε διάσταση με το σύζυγο της, φιλοξενείται σ' ένα σπίτι συγγενικού της προσώπου μαζί με τα τρία παιδιά της, ηλικίας 11,9 και 2 ετών.
Μόνη της συντροφιά η αγάπη και η αλληλεγγύη κάποιων δικών της ανθρώπων και απολαβές της, ένα επίδομα 260 ευρώ που παίρνει κάθε δίμηνο από την Πρόνοια.
Εκτός από τα  οικονομικά προβλήματα που είναι φυσικό να αντιμετωπίζει, αφού δεν έχει δουλειά, ζει εδώ και ένα χρόνο χωρίς ρεύμα, καθώς η ΔΕΗ της ξήλωσε το ρολόι που ήταν σε άλλο όνομα και δεν έχει τα χρήματα για να το επανασυνδέσει.
Αυτό που ζητά είναι μια δουλειά, ως καθαρίστρια σε σπίτια ή σε ξενοδοχείο, προκειμένου να μπαίνει κάποιο εισόδημα στο σπίτι.
Και μέχρι τότε, κάποιοι φίλοι της που είναι και αναγνώστες του cretalive ζητούν απ' όλους τους συνανθρώπους μας αν επιθυμούν να την συνδράμουν, μέσω του Τραπεζικού λογαριασμού που άνοιξαν στο όνομα της, στην Παγκρήτια Τράπεζα (765508-001).
Τα στοιχεία αλλά και το τηλέφωνο της γυναίκας είναι στη διάθεση μας για όποιον θέλει να βοηθήσει!

ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΑΦΟΥ ΤΗΝ ...ΨΗΦΙΣΑΝ -Αρχισαν τα όργανα: «Κομματικότερη του κόμματός της» η Κωνσταντοπούλου, λέει το ΠΑΣΟΚ


Αρχισαν τα όργανα: «Κομματικότερη του κόμματός της» η Κωνσταντοπούλου, λέει το ΠΑΣΟΚ

Τη δυσαρέσκειά του για τη σημερινή ομιλία της νεοεκλεγείσας προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου εξέφρασε το ΠΑΣΟΚ -το οποίο είχε υπερψηφίσει την κ. Κωνσταντοπούλου- θεωρώντας την ομιλία της κομματική.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η κ. Κωνσταντοπούλου «εμφανίστηκε κομματικότερη του κόμματός της», ενώ, παράλληλα, εκφράζεται η ευχή η νέα πρόεδρος να κατανοήσει ότι ο εκάστοτε πρόεδρος της Βουλής είναι κομματικά ουδέτερος και θεματοφύλακας της κοινοβουλευτικής διαδικασίας.
Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ αναφέρει:
«Το ΠΑΣΟΚ πρώτο ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει την κ. Κωνσταντοπούλου, με την ευχή να διαψευσθούν οι αρνητικοί οιωνοί της συμπεριφοράς της την περασμένη κοινοβουλευτική περίοδο. Δυστυχώς, στην ομιλία επί τη εκλογή της η κ. Κωνσταντοπούλου εμφανίστηκε κομματικότερη του κόμματός της και ουσιαστικά υπενθύμισε στον κ. Τσίπρα θεμελιώδεις προεκλογικές δεσμεύσεις, όπως τη μονομερή διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους. Τρεις μόλις ημέρες μετά την αναγκαία δήλωση του κ. Τσίπρα ότι δεν θα υπάρξουν μονομερείς κινήσεις στο χρέος - γιατί αυτές οδηγούν σε πιστωτικό γεγονός. Και άλλα πολλά. Όταν ο εκάστοτε πρόεδρος της Βουλής ομιλεί από την έδρα του, ομιλεί ως κομματικά ουδέτερος θεματοφύλακας της κοινοβουλευτικής διαδικασίας και τίποτε άλλο. Ελπίζουμε - χωρίς να έχουμε ψευδαισθήσεις- ότι θα το κατανοήσει αυτό η κ. Κωνσταντοπούλου τιμώντας την τιμή που της έγινε».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου