21.3.15

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ο ηλικιωμένος ήθελε σεξ και η πιτσιρίκα το… πορτοφόλι του!

Στα «μαλακά» έπεσε μια νεαρή Ρουμάνα που παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο με την κατηγορία ότι έκλεψε το πορτοφόλι ενός ηλικιωμένου, με τον οποίο είχε συμφωνήσει να συνευρεθεί ερωτικά μέσα στο αυτοκίνητό του στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας αλλά τον άφησε… σύξυλο!

Ο 70χρονος που ονειρευόταν στιγμές πανδαισίας, τα έχασε όταν είδε την 20χρονη αλλοδαπή να αρπάζει το πορτοφόλι του που είχε μέσα 425 ευρώ και το κινητό του και να το βάζει στα πόδια.

Βρήκε, όμως, το κουράγιο να την καταδιώξει και να την ακινητοποιήσει σε μικρή απόσταση.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν λίγο αργότερα, βρήκαν το πορτοφόλι  κρυμμένο στο εσώρουχο της νεαρής και το κινητό πεσμένο λίγο πιο πέρα στο έδαφος.

Ο ηλικιωμένος ισχυρίστηκε ότι απλώς πήγε να δώσει χρήματα στη νεαρή Ρουμάνα που δήθεν ζητιάνευε και, όταν τον «στρίμωξε» ο δικηγόρος της, κατέθεσε στο δικαστήριο ότι δεν επιθυμούσε την καταδίκη της αφού δεν έχασε τα χρήματά του!

Τελικά, η 20χρονη  καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με τριετή αναστολή και αφέθηκε ελεύθερη.

Έτσι θα εξαφανίσετε γρήγορα τον λεκέ από λάδι

Λεκές από λάδι:
 Όπως και να 'γινε το... κακό, εμείς σας παρουσιάζουμε τον πιο εύκολο τρόπο να τον αφαιρέσετε από τα ρούχα-θύματα!
Μπορεί να έφταιξε η επιθυμία σας να βουτήξετε το ψωμί στη σαλάτα σας ή μπορεί απλά να σας βρήκε η πιτσιλιά από το λάδι στο οποίο σοτάρατε τα λαχανικά σας και τώρα βρίσκεστε στη δυσάρεστη θέση να κλαίτε ως λιπαρά θύματα την αγαπημένη σας ποδιά, μπλούζα ή -ακόμα χειρότερα- το πιο άνετο τζιν σας. Όχι πια δάκρυα: σας έχουμε τη λύση για να εξαφανίσετε εύκολα και άμεσα τους λεκέδες από λάδι από τα ρούχα σας.
Τρέξτε ολοταχώς στο μπάνιο και βγάλετε από εκεί το ταλκ.
Καλύψτε τον λεκέ με μια πλούσια στρώση και αφήστε το να δράσει για περίπου 5 λεπτά.
Το ταλκ απορροφά τα υγρά και λιπαρά στοιχεία του λεκέ με αποτέλεσμα να κάνει το καθάρισμά του παιχνιδάκι.
Στη συνέχεια, αφαιρέστε την πούδρα τινάζοντας καλά το ρούχο και τοποθετήστε στην επιφάνεια του λεκέ λίγο απορρυπαντικό πιάτων προτού το βάλετε κανονικά στο πλυντήριο για πλύσιμο.

spirossoulis

BINTEO - H Παλίρροια του αιώνα: Χιλιάδες κόσμου στο Μον-Σαιν-Μισέλ

Τουλάχιστον δέκα χιλιάδες επισκέπτες συγκεντρώθηκαν τους δρόμους γύρω από το Μον-Σαιν-Μισέλ στις ακτές της Νορμανδίας, για να δουν από κοντά την "παλίρροια του αιώνα".
Σύμφωνα με τους ειδικούς το πρώτο γιγάντιο κύμα θα μπορούσε να φτάσει στο ύψος των 5,5 μέτρων χάρη στις επιπτώσεις από τη χθεσινή εντυπωσιακή ηλιακή έκλειψη.
Την ίδια στιγμή στο αποκορύφωμα της πλημμυρίδας η στάθμη του νερού, έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ, έως και 15 μέτρα.
Το Μον-Σαιν-Μισέλ εχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Δύο φορές το μήνα συμβαίνει το φαινόμενο της παλίρροιας, αλλά στις ισημερίες το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα έντονο:
Η θάλασσα κατακλύζει ολόκληρη την περιοχή (και τα χωράφια) γύρω από τη νησίδα, αφήνοντας ελάχιστα ακάλυπτο τον κεντρικό δρόμο προς τη νησίδα (τα πάρκινγκ καλύπτονται ολοσχερώς).
Αποτελεί ένα από τα πιο φημισμένα τουριστικά αξιοθέατα στη Γαλλία με 3 περίπου εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο.

ΒΙΝΤΕΟ - Μόνο στις ταινίες και σε φάρσες γίνονται αυτά… αλλιώς όλοι οι άντρες θα ήταν πιτσαδόροι!

Δείτε την καταπληκτική φάρσα και τις αντιδράσεις των ανδρών.

Ο ένας μάλιστα ήταν πολύ ψύχραιμος και ξεκίνησε και μαξιλαροπόλεμο με τα καυτά κορίτσια, ενώ ο άλλος έκατσε στην καρέκλα και τις βαθμολογούσε!

Εσείς τι θα κάνατε;

 Δείτε τα βιντεάκια!

ΒΙΝΤΕΟ - “Χτενίζουν” τη Νεμέα για να βρουν το γιο της δολοφονημένης γυναίκας στη Βούλα

Διαστάσεις θρίλερ παίρνει η υπόθεση της άγριας δολοφονίας της 60χρονης γυναίκας στη Βούλα, την Παρασκευή, με τις αρχές να αφήνουν όλα τα σενάρια ανοικτά για το ποιος βρίσκεται πίσω από το στυγερό έγκλημα.

Στο επίκεντρο των αστυνομικών ερευνών, εκτός από τη βίλα της άτυχης γυναίκας και του επιχειρηματία συζύγου της στη Βούλα, βρίσκεται η ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, όπου φαίνεται πως βρίσκεται ο τρίτος γιος της οικογένειας.

Το πολυτελές αυτοκίνητο της οικογένειας εντοπίστηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής, στην Ιτέα και έκτοτε έχουν ξεκινήσει εκτεταμένες έρευνες ανδρών της πυροσβεστικής, της αστυνομίας και της ΕΜΑΚ στην περιοχή της Νεμέας προκειμένου να εντοπιστούν ίχνη του νεαρού.

Παράλληλα, προσπαθούν να αξιοποιήσουν τις μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής που είδαν το παιδί.

Την ίδια ώρα, άνδρες της ασφάλειας κάνουν “φύλλο και φτερό” την κατοικία της οικογένειας στη Βούλα, προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία που μπορεί να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Τη βρήκε νεκρή ο σύζυγός της
Η άτυχη 60χρονη βρέθηκε πραγματικά άγρια δολοφονημένη με μαχαίρι, από τον σύζυγό της, στο υπόγειο της τριώροφης μεζονέτας.

 Η γυναίκα έφερε πάνω από 30 χτυπήματα στην κοιλιακή χώρα και ήταν πεσμένη σε μία λίμνη αίματος, ενώ το μαχαίρι που χρησιμοποίησε ο δράστης βρέθηκε ακριβώς δίπλα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης επιχείρησε, μάλιστα, να την κάψει γεγονός που δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.
Στο σημείο έσπευσε άμεσα η αστυνομία η οποία όμως διαπίστωσε με έκπληξη πως η είσοδος του σπιτιού δεν ήταν παραβιασμένη και δεν υπήρχε κανένα ίχνος διάρρηξης, αφού όλα τα αντικείμενα του σπιτιού ήταν στη θέση τους.
Ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας, είναι γνωστός επιχειρηματίας των νοτίων προαστίων, ιδιοκτήτης ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων. Ο ίδιος και τα δύο από τα τρία παιδιά τους έχουν ήδη δώσει καταθέσεις στην αστυνομία, ενώ αναζητείται ο τρίτος γιος.

Φως στην υπόθεση αναμένεται να δώσει και η ιατροδικαστική έκθεση, καθώς οι αστυνομικοί ακόμα δεν μπορούν να πουν με σιγουριά εάν το έγκλημα τελέστηκε στο υπόγειο της μεζονέτας ή μεταφέρθηκε εκεί το πτώμα από τον δράστη.

Δείτε πλάνα του korinthostv.gr από τις έρευνες των αρχών στην περιοχή:

 
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ, ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ
newsit.gr

Τα αγανακτισμένα φρούτα....

Ο Κατρούγκαλος έγινε δημόσιο πρόσωπο με τους Αγανακτισμένους.
 
Οι Αγανακτισμένοι είχαν διάφορα φρούτα αλλά κυρίως διέπρεψαν δυο ειδών:

Α)Ακραίοι παρανοϊκοί σαν τον Καζάκη.


Β)Θεωρητικοί μπαγλαμάδες σαν τον Βαρουφάκη και τον Κατρούγκαλο που η πανεπιστημιακή τους κατάρτιση ήταν το επιχείρημα όσων πίστευαν τις ακατανόητες αρλούμπες που έλεγαν.

Να το κάνουμε πιο λιανά;
 
Μόλις οι
αγανακτισμένοι άρχισαν να μαζεύουν κόσμο κάποια τσακάλια μυρίστηκαν πως έχει ψωμί η φάση.
Τώρα ο ένας το παίζει γκόμενος με τα λεφτά μας και ο άλλος επαναπροσλαμβάνει και επαναδιορίζει με τα λεφτά μας.

Ξέρω,ξέρω πρέπει να τους δώσουμε χρόνο,καινούργια κυβέρνηση κτλ κτλ.

Νεολίμπεραλ-παρατηρητήριο

ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΟΝ ΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ

Του Αντώνη. Α. Αντωνόπουλου

-Στο άκουσμα ότι ο ΟΦΗ αποσύρεται από το πρωτάθλημα και θα καταλήξει στην Γ εθνική κατηγορία, δεν ένοιωσα έκπληξη αλλά θλίψη. Δεν ένοιωσα έκπληξη γιατί ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι θα είχε αυτή την κατάληξη η ιστορική ομάδα της Κρήτης, είχε φανεί κάτι τέτοιο τα τελευταία χρόνια .Την είχε γλυτώσει αρκετές φορές μέσα από χρέη και διοικητική-οικονομική κακή διαχείριση.
Όταν όμως η ψυχρή αναγγελία της απόσυρσης γίνεται είδηση που σοκάρει ,ας ήμαστε τόσα χρόνια στη δουλειά όσο και να είναι σε επηρεάζει. Όταν μάλιστα έχεις επαγγελματικά ζήσει όλη αυτή την μεγάλη ποδοσφαιρική διαδρομή των επιτυχιών αυτής της ομάδας –σύμβολο για την ελληνική περιφέρεια.
Σε μια απλή ανάγνωση των αριθμών και μόνο μπορεί κανείς να καταλάβει τι διέπραξαν αυτοί που κακοδιαχειρίστηκαν και οδήγησαν τον ΟΦΗ στον κατήφορο, στα χρέη, στην απόλυτη απαξίωση και την διάλυση. Γιατί για την ιστορία του ΟΦΗ διάλυση είναι να βρεθεί στην Γ΄ Εθνική κατηγορία.
Μια ομάδα, η ομάδα του Εγκεν Γκέραρντ, Κυπελλούχος Ελλάδος το 1986 με τα δυο πέναλτι που έπιασε ο Μύρωνας Σηφάκης στο τελικό με τον Ηρακλή του Χατζηπαναγή. Κάτοχος του Βαλκανικού κυπέλλου το 1989 με νίκη 3-1 επί της Σερβικής Ραντίσκι του Νίς. Ο ΟΦΗ 2ος στο πρωτάθλημα το 1986,στις 16 καλύτερες ομάδες του Κυπελλούχων το 1988,και στις 16 καλύτερες του ΟΥΕΦΑ το 1994.Ο ΟΦΗ που από την ίδρυση της επαγγελματικής κατηγορίας 1959-60 έως το 2014 μέσα από τις επιτυχίες του κατέχει την 8η θέση στην γενική βαθμολογία με 1.712 βαθμούς. Ο ΟΦΗ του Εγκεν Γκέραρντ, του Ολλανδού που έγινε Κρητικός, αγάπησε και αγαπήθηκε, δημιούργησε τον μύθο αλλά και παίκτες που ακόμη θα έπρεπε να του δίνουν ποσοστά ότι και αν κάνουν .Μαχλάς, Σαμαράς, Αναστασίου που έκαναν διεθνή καριέρα και άλλοι πήραν διαβατήριο με την σφραγίδα του Γκεραρντάκη. Καλύτερο αν μη το μάθει ,να μη του το πουν στο χωριό ελιά που ζει λίγο έξω από το Ηράκλειο της Κρήτης .Δεν χρειάζεται να τον πληγώσουν περισσότερο. 
Όταν «Έφυγε» ο Θόδωρος Βαρδινογιάννης(Αυτός αγαπούσε πάνω από όλους περισσότερο τον ΟΦΗ), άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον ΟΦΗ .
Ακολούθησε η φυγή του Γκέραρντ, και ο ΟΦΗ άλλαζε παίκτες ,προπονητές και διοικήσεις σαν τα …πουκάμισα. Τα τελευταία χρόνια το λογιστήριο του ΟΦΗ κατέγραφε χρέη παρά το γεγονός ότι στο παρελθόν είχε δοθεί στο ιστορικό σωματείο η ευκαιρία να νοικοκυρευτεί. Το όνομα ,την αύρα ,την ιστορία του ΟΦΗ είναι αρκετοί αυτοί που όχι μόνο δεν την σεβάστηκαν ,αλλά επέδειξαν ασέβεια προς αυτήν. Τους ξέρουν και οι οργανωμένοι ,και τα συζητούν μεταξύ τους.
Πέρα από τα κλάματα και τους οδυρμούς έχουν ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ κάποιοι να δώσουν απαντήσεις. Και αυτοί οι κάποιοι έχουν ονοματεπώνυμο.
Να απαντήσουν δημοσίως :
1)Τι χρέη δημιούργησε η κάθε διοίκηση μέχρι σήμερα.
2)Πόσοι παίκτες έγιναν μεταγραφή στον ΟΦΗ από κάθε διοίκηση ,με τι χρήματα και σε ποιους οφείλονται πόσα.
3)Ποιος ήταν εξ αρχής ο ρόλος του Νίκου Μαχλά στα διοικητικά του ΟΦΗ ;
4)Ποιος ο ρόλος και η εμπλοκή του πρώην Δημάρχου Ηρακλείου στα διοικητικά του ΟΦΗ.
5)Τι ρόλο έπαιξαν οι άνθρωποι του Κουράκη στα διοικητικά του ΟΦΗ;
6)Από την εποχή Βατσινά μέχρι σήμερα στο φως όλα για τον ΟΦΗ.
Για να μάθουν όλοι ποιοι δημιούργησαν τα χρέη των 12 εκατομμυρίων ευρώ και που πήγαν.
Γιατί κατά τα αλλά συμπαθή Νίκο Μαχλά; Δεν πρόκειται να έρθει κανείς επενδυτής στο ΟΦΗ με διαχειριστές τους ίδιους που τον οδήγησαν στον γκρεμό.
Πείτε όλη την αλήθεια στο κόσμο. Γιατί με την μετοχική βαβέλ που δημιουργήσατε (24% μετοχές οι αδελφοί Βατσινά,20% ο ερασιτέχνης ΟΦΗ ,και οι υπόλοιπες μετοχές σκόρπιες)μη περιμένεις κανένα …κορόιδο να έρθει να επενδύσει στον ΟΦΗ ,για να κάνεις εσύ η κάποιος άλλος τον διαχειριστή. 
Κρίμα για την λαμπρή ιστορία του ΟΦΗ.
Και για αυτή την ιστορία και μόνο ,να πληρώσουν άμεσα αυτοί που οδήγησαν μέσα από τις πράξεις τους στην απόλυτη απαξίωση τον ΟΦΗ.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ : ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Αρχίζουν αύριο οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επανάσταση του 1821

Με λαμπρότητα και πλούσιο πρόγραμμα θα διεξαχθούν οι εκδηλώσεις για τις επετείους της 23ης και της 25ης Μαρτίου 1821.
 Σ' αυτές για την απελευθέρωση της Καλαμάτας, στις 23 Μαρτίου 2015, θα παραστεί και θα τις λαμπρύνει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
 Η Καλαμάτα θα τιμήσει τον συντοπίτη μας Πρόεδρο, ανακηρύσσοντάς τον Επίτιμο Δημότη.
Το πρόγραμμα του συνόλου των εκδηλώσεων, την ευθύνη διοργάνωσης των οποίων έχει η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας, ενώ συμμετέχει σ' αυτές η Δημοτική Φιλαρμονική, έχει ως εξής:
 
- Κυριακή 22 Μαρτίου 2015
 
o Ιερά Μονή Μαρδακίου, ώρα 11.00
 
Συμβολή των αγωνιστών της περιοχής Αλαγονίας στον Αγώνα για την Εθνική Ανεξαρτησία του 1821
Διοργάνωση: Τοπικά Συμβούλια και Πολιτιστικοί Σύλλογοι Αλαγονίας, Αρτεμισίας, Καρβελίου, Λαδά, Νέδουσας, Πηγών
Διάρκεια εκδήλωσης 60΄
 
afisa-mardaki
 
Ελαιοχώρι, ώρα 18.30
 
Εκδήλωση στη μνήμη των πεσόντων Γιαννιτσάνων, κατά τον Αγώνα του 1821, από την Ομάδα Νέων «Η Δημιοβίτισσα»
 
18.30 Εσπερινός
19.00 Αναπαράσταση
19.30 Κεράσματα 
 
Διάρκεια εκδήλωσης 90΄
 
elaioxwri-afisa
 - Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015
 
o Καλαμάτα - Πλατεία 23ης Μαρτίου
 
Για τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων, θα επιβληθεί διακοπή της κυκλοφορίας και κίνησης παντός είδους οχημάτων, από ώρα 12.30 μετά το μεσημέρι μέχρι τη λήξη των εκδηλώσεων, και από τις δύο κατευθύνσεις στις οδούς:
- Σταδίου (από οδό Φαρών έως την πλατεία 23ης Μαρτίου)
- Υπαπαντής (από κτήριο Φιλαρμονικής έως την πλατεία 23ης Μαρτίου)
- Αγίου Νικολάου (από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου έως την πλατεία 23ης Μαρτίου)
- Αναγνωσταρά (από την οδό Νικηταρά έως την πλατεία 23ης Μαρτίου).
Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται κατά περίπτωση μέσω παρακαμπτηρίων οδών.
Ώρα 15.00 Παράταξη των Σηµαιών των σχολείων της πόλης προ του Ηρώου 
Ώρα 15.15 Πέρας προσελεύσεως των επισήµων στο Ηρώο
Ώρα 15.20 Tερµατισµός του ∆ρόµου Θυσίας
Ώρα 15.25 
- Άφιξη του σκυταλοδρόµου που µεταφέρει τη Φλόγα από την Ιερά Μονή Βελανιδιάς.
- Άφιξη στην Πλατεία 23ης Μαρτίου της Σηµαίας της Επανάστασης
- Αφή του βωµού και έπαρση της Σηµαίας της Επανάστασης
 
anaparastasi- 1
 
Ώρα 15.35 Προσέλευση της Α. Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκόπη Παυλόπουλου
Ώρα 15.40 ∆οξολογία στον ιστορικό Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων, προεξάρχοντος του Σεβασµιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόµου
Ώρα 16.00 Τρισάγιο στη µνήµη των Ηρώων του Εικοσιένα
 
doksolo 
- Πανηγυρικός της ηµέρας από τον κ. Ιωάννη Πλεμμένο, Ερευνητή του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών και Διδάκτορα του Πανεπιστημίου του Cambridge
- Κατάθεση στεφάνου από την Α. Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Προκόπη Παυλόπουλο
- Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη µνήµη των Ηρώων του 1821
- Προσκλητήριο οπλαρχηγών που συµµετείχαν στην έναρξη του Ιερού Αγώνα την 23η Μαρτίου 1821 στην Καλαµάτα
- Aνάκρουση του Eθνικού Ύµνου.
 
Ώρα 16.20 Aναπαράσταση της κατάληψης της Kαλαµάτας
 
anaparastasi- 3 
Συµµετέχουν: Λύκειο Ελληνίδων Καλαµάτας, Μορφωτικός Σύλλογος Μεσσηνίας, Κέντρο Λαογραφικών Μελετών Καλαµάτας, Σύλλογος Αθλητικού Χορού «Ξενία», Σύλλογος Νεδουσαίων Καλαµάτας, Χορευτικός Όµιλος «Λεύκιππος», Σύλλογος «Ελληνοµνήµονες», Πολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Τριάδας «Αργώ», Χορευτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος «Οι Αµφειείς», Σύλλογος Γυναικών Σπερχογείας «Η Αγία Κυριακή», Τµήµα Παραδοσιακής Μουσικής ∆ηµοτικού Ωδείου Καλαµάτας, Ιππικός Όμιλος Καλαµάτας, Λαογραφικός Όμιλος Χώρας, Χορευτικός Όμιλος Δήμου Μεσσήνης, Πολιτιστικός Σύλλογος Έυας – Καλαμαρά «Ο Αριστοτέλης», Πολιτιστικός Σύλλογος Βέργας, Δημοτικό Σχολείο Βέργας, Πολιτιστικός Σύλλογος Κορώνης, Θίασος Νοτιοανατολικής Πυλίας «Οδύσσεια Λογγάς», Σύλλογος Γυναικών Βλαχόπουλου
Aφηγητής: ∆ηµήτρης Hλιόπουλος
  
Ώρα 17.00 Παρέλαση µαθητών σχολείων, Oπλαρχηγών και Mπουλουκιών 
 
anaparastasi- 2
 
o ∆ηµαρχείο Καλαµάτας, Ώρα 17.30
 
- Υποδοχή της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Εκπροσώπου της Ελληνικής Κυβέρνησης και των Αρχών
- Ανακήρυξη της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκόπη Παυλόπουλου ως Επίτιμου Δημότη Καλαμάτας
- Απονοµή των τιμητικών διακρίσεων στους πρωτεύσαντες αθλητές στο ∆ρόµο Θυσίας
 
o Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας
 
Ώρα 20.00: … Σαν σήμερα. Κι αξέχαστο το ΄21…
 
Θεατροποιημένη απόδοση κειμένων και ποιημάτων
Επιλογή κειμένων: Όλγα Θεοδώρου
Σκηνοθεσία: Κώστας Κατσουλάκης
 
Συμμετέχουν: 
- οι ηθοποιοί του ΔΗΠΕΘΕΚ: Εύη Γιαννακοπούλου, Γιάννης Κουμούνδρος, Κωνσταντίνος Κυριακού, Αλεξία Μουστάκα, Νίνα – Ιόλη Παπανικολάου, Κωνσταντίνος Πασσάς, Γιώργος Τσαπόγας
- Το παραδοσιακό συγκρότημα «Ταξίμ» και στο τραγούδι ο Βαγγέλης Κώτσου. 
Παραγωγή: Κ.Ε. «Φάρις» Δήμου Καλαμάτας 
Διάρκεια εκδήλωσης 70΄
 
theatriko pneumatiko
   
- Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015 
 
Διακοπή της κυκλοφορίας και κίνησης παντός είδους οχημάτων, από τις 9.30 το πρωί μέχρι το τέλος της παρέλασης, στις οδούς :
- Υπαπαντής ( από κτήριο Φιλαρμονικής έως την πλατεία 23ης Μαρτίου)
- 23ης Μαρτίου ( από γέφυρα παλαιού ΚΤΕΛ έως την πλατεία 23ης Μαρτίου)
- Σταδίου (από οδό Φαρών έως και την πλατεία 23ης Μαρτίου)
- Βασ. Γεωργίου (από Φαρών έως Αριστομένους)
- Αριστομένους ( από οδό Κροντήρη έως το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων)
- Σε κάθε κάθετη οδό που οδηγεί στην οδό Αριστομένους ήτοι Κροντήρη-Παυσανίου
Γεωργούλη-Βαλαωρίτου- Ξενοφώντος- Βας. Σοφίας.
Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται κατά περίπτωση μέσω παρακαμπτηρίων οδών.
 
 Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας
 
Μέρος Α΄ 
Ώρα: 20.00, Εγκαίνια έκθεσης από τον Ελληνογαλλικό Σύλλογο Μεσσηνίας, με τίτλο: «Γάλλοι ζωγράφοι και Ελληνική Επανάσταση του 1821», διάλεξη από τον Δημήτρη Ηλιόπουλο και προβολή οπτικοακουστικού υλικού 
 
Μέρος Β΄ 
Ώρα: 20:30, Εορταστική συναυλία της ∆ηµοτικής Φιλαρµονικής Καλαµάτας 
«Τα  Ηφαίστεια» από τα «Λυρικά» του Ανδρέα Κάλβου
pneumatiko-filarmoniki 
 Θα   ακουστούν  έργα  των Νικολάου  Χαλικιόπουλου–Μάντζαρου, Νικολάου Σκαλκώτα, Διονυσίου Βισβάρδη, Αλέκου Ξένου, Άντον Ντβόρζακ σε ποίηση ανώνυμου Έλληνα (πρώτη πανελλήνια παρουσίαση), Μάνου Χατζιδάκι (από τον κύκλο «Τα παράλογα») σε ποίηση Νίκου Γκάτσου, Βαγγέλη  Παπαθανασίου κ.ά.
Τραγούδι: Ευτυχία  Δημητρακοπούλου
Αφήγηση: Παναγιώτα  Ηλιοπούλου
Μουσική διεύθυνση: Κώστας  Νικολέας
 
Διάρκεια εκδήλωσης 90΄

Όταν κοκκίνησε η Ζωή...

Τι έγινε στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Βουλή

Στεκόταν όρθια, με σταυρωμένα τα χέρια και κουνώντας νευρικά το πόδι της μέσα στο πρωθυπουργικό γραφείο και αποχώρησε από αυτό κατακόκκινη.

Κάπως έτσι περιγράφει η εφημερίδα «Τα Νέα» τη συζήτηση που έγινε στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, μετά από το «ατόπημα» της Ζωής Κωνσταντοπούλου να συνταχθεί με τη Χρυσή Αυγή για την ονομαστική ψηφοφορία στο νομοσχέδιο της ανθρωπιστικής κρίσης.
Απέναντί της, στο γραφείο του κ. Τσίπρα, η πρόεδρος της Βουλής είχε πέντε κυβερνητικά και κοινοβουλευτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Οι Αλέξης Τσίπρας, Νίκος Παππάς, Αλέκος Φλαμπουράρης, Νίκος Φίλης και Χρήστος Μαντάς περίμεναν να ακούσουν από την Ζωή Κωνσταντοπούλου πώς ακριβώς θα εξηγούσε το νέο ατόπημά της να δώσει τη δική της ερμηνεία στους κανονισμούς για να γίνει μία ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε η Χρυσή Αυγή, όμως δεν έπαιρναν καμία απάντηση.
«Να το πάρεις τώρα πίσω. Δεν θα γίνει καμία ονομαστική», της είπε με έντονο ύφος ο Πρωθυπουργός, όμως εκείνη σύμφωνα με τους παριστάμενους- όπως γράφει η εφημερίδα- δεν απάντησε και παρέμεινε όρθια με σταυρωμένα τα χέρια και κουνώντας με εμφανή εκνευρισμό το δεξί πόδι της. Ο κ. Τσίπρας όμως συνέχισε: «Και κοίταξε, μην επιμείνεις να προχωρήσεις».
Από τους υπόλοιπους, κάποιοι μίλησαν με ένταση και άλλοι πιο ήπια. «Ηταν λάθος και σε προειδοποιήσαμε να μην το κάνεις», της είπε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Χρήστος Μαντάς, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Φίλης είπε: «Ολοι σου οι χειρισμοί ήταν ένα λάθος. Δεν μπορείς να δημιουργείς εντυπώσεις για μία εγκληματική οργάνωση. Δεν μπορείς να απαξιώνεις μία κοινοβουλευτική διαδικασία με αυτό τον τρόπο την ώρα που προσπαθούμε να περάσουμε κάποια νομοσχέδια με μεγάλη πλειοψηφία».

Η πρόεδρος της Βουλής δεν έβγαλε κουβέντα και αποχώρησε κατακόκκινη από το γραφείο του πρωθυπουργού.

Daily Mail: Ο Βαρουφάκης νοικιάζει 5.000 ευρώ/βδομάδα τη βίλα στην Αίγινα

Daily Mail: Ο Βαρουφάκης νοικιάζει 5.000 ευρώ/βδομάδα τη βίλα στην Αίγινα Με αρκετή δόση ειρωνείας η Daily Mail αφιερώνει δημοσίευμά της στον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με αφορμή μία αγγελία προς ενοικίαση με την οποία διαθέτει ο υπουργός το πολυτελές εξοχικό του στην Αίγινα.

«Αυτό θα σας βοηθήσει να ξεπληρώσετε τα χρέη σας! Ο Έλληνας ”σοσιαλιστής της σαμπάνιας” υπουργός Οικονομικών διαθέτει προς ενοικίαση το πολυτελές εξοχικό του για 5.000 ευρώ την εβδομάδα», αναφέρει καυστικά στον τίτλο του άρθρου της η βρετανική εφημερίδα.
«Ο νέος αριστερός υπουργός Οικονομικών της ελληνικής κυβέρνησης έχει βάλει προς ενοικίαση την πολυτελή εξοχική κατοικία του έναντι 5.000 ευρώ την εβδομάδα. Με την κληρονόμο σύζύγό του και το πολυτελές δεύτερο σπίτι του ο Γιάνης Βαρουφάκης χλευάστηκε ως ο σοσιαλιστής της σαμπάνιας», σημειώνει.
«Σελέμπριτι φωτογράφιση στο σπίτι τους στην Αθήνα τον δείχνει να παίζει πιάνο στο σαλόνι και να τρώει στο αίθριο με τη σύζυγό του στην ερωτική τους φωλιά στους πρόποδες της Ακρόπολης. Τώρα ο ντροπιασμένος πολιτικός φαίνεται ότι έχει αποφασίσει ότι το αντιμνημονιακό στιλ του είναι κακό όταν πρόκειται για την προσωπική ζωή και έχει βάλει ενοικιαστήριο στη βίλα της Αίγινας», προσθέτει.
Στη συνέχεια επισημαίνει ότι «ο Βαρουφάκης είναι ένας από τους κορυφαίους υπουργούς της αριστερής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έχει βάλει στα δεινά της Ελλάδας την ταμπέλα της ανθρωπιστικής κρίσης. Αλλά το lifestyle του δεν συνάδει με τη νέα του θέση».
Αναφερόμενη στην βίλα της Αίγινας, η Daily Mail υπογραμμίζει ότι για πολλά χρόνια ο Βαρουφάκης και η σύζυγός του, εικαστικός Δανάη Στράτου περνούσαν τα καλοκαίρια του στην 170 τετραγωνικών μέτρων πετρόκτιση έπαυλη μαζί με τα παιδιά τους και φίλους τους.
 Η βίλα διαθέτει έχει πισίνα υπερχείλισης και έχει παρουσιαστεί σε διάφορα περιοδικά διακόσμησης. Σε προηγούμενη συνέντευξή του το ζεύγος είχε μιλήσει για το πόσο τους άρεσε να περνούν χρόνο στο σπίτι με την οικογένειά τους και να χαζεύουν τη θέα».
Όσο για την επίμαχη αγγελία, το δημοσίευμα αναφέρει ότι έχει μπει στο Boutique Athens όπου περιγράφεται ως μια γραφική βίλα που διαθέτει home cinema και προσφέρει δωρεάν Wi-Fi για τους επισκέπτες που διαμένουν σε πέντε ευρύχωρα υπνοδωμάτια.

Πηγή: Daily Mail

Αντιμνημονιακός μετά αποδοχών αποδεικνύεται και επίσημα ο αγωνιστής τηλεσυνταγματολόγος Κατρούγκαλος

ΧΤΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΡΙΕΡΕΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!
- Η λέξη «ξεφτίλα» δεν είναι αρκετή για να περιγράψει το πρώτο σκάνδαλο που αγγίζει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - Ανεξαρτήτων Ελλήνων και αφορά τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο.

Αντιγράφω από το σχετικό ρεπορτάζ του ΒΗΜΑτος το οποίο και αποκαλύπτει στην κυριακάτικη έκδοση του τη συγκεκριμένη υπόθεση:
    Μείζον ζήτημα ηθικής τάξης για τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλο ανακύπτει από την ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι του Σαββάτου σχολιάζοντας το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ του «Βήματος της Κυριακής» και την αποκάλυψη ότι είχε υπογράψει εργολαβικά συμφωνητικά με υπαλλήλους που επαναπροσλαμβάνει στο Δημόσιο, οι οποίοι ήταν ή απολυμένοι ή σε διαθεσιμότητα.

    Ο κ. Κατρούγκαλος δηλώνει ότι ανέστειλε τη δικηγορική του δραστηριότητα από τον Ιούνιο του 2014 όταν και εξελέγη ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ και πως έκτοτε δεν έχει καμία σχέση ή επικοινωνία με τους υπαλλήλους αυτούς.
Όμως από τα στοιχεία που αποκαλύπτει το Βήμα της Κυριακής προκύπτει ότι ο κ. Κατρούγκαλος συνέχισε να υπογράφει ιδιωτικά συμφωνητικά μέχρι και τις 27 Ιανουαρίου του 2015 οπότε και ορκίστηκε αναπληρωτής υπουργός.

    Ταυτόχρονα ο κ. Κατρούγκαλος υποστηρίζει ότι όλα τα δικαιώματα για ζητήματα αμοιβών τα έχει εκχωρήσει στη δικηγορική εταιρεία της οποίας ήταν μέλος μέχρι τα μέσα του 2014 ενώ από τα στοιχεία του Βήματος προκύπτει σαφώς ότι φρόντισε ο ίδιος να διατηρήσει τα πλήρη δικαιώματα για τον εαυτό του, όπως προκύπτει από τα αντίστοιχα δικαιολογητικά.

Χτίστηκαν καριέρες και περιουσίες από τα αντιμνημονιακά τηλεπαράθυρα που διαφήμιζαν όλοι αυτοί την πραμάτεια τους.
Κανείς από τη δημοσιογραφική και πολιτική πιάτσα δεν δικαιούται να πέφτει από τα σύννεφα. Το πραγματικό σκάνδαλο είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια οι Κατρούγκαλοι προστατεύονταν από τα ΜΜΕ που σήμερα τους λιβανίζουν ως υπουργούς.

Αργά ή γρήγορα, ο λογαριασμός θα έρθει σε κάθε Κατρούγκαλο κι ας ελπίσουμε ότι το κόστος δεν θα είναι τεράστιο για την Ελλάδα. Όλα πάντως δείχνουν ότι η ζημιά που θα προκαλέσει η εποχή ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική Αριστερά θα είναι ανεπανόρθωτη.

Προς το παρόν, στον ρεαλιστή Τσίπρα προσφέρεται η ευκαιρία να κόψει το πρώτο κεφάλι στον δρόμο προς τη φιλοτέχνηση ενός ηγετικού πρωθυπουργικού προφίλ.

 Μένει να δούμε αν θα την αξιοποιήσει.

πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Θέλουμε και τουρίστες...

 ΚΑΛΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΟΠΗΒΟΛΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΛΛΑ ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΗ  ΠΡΩΤΑ ΣΤΑ ....ΜΙΚΡΑ ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ  ΠΟΥ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ !!

Πότε θα  ...επουλώσουν τις λακούβες στο οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας  ; 

Κάτι δεν πρέπει να γίνει επιτέλους με τις λακούβες που προήλθαν από την κακοκαιρία στο οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας κα Αλειφέρη και κε Τατούλη ; 

Έρχεται και καλοκαίρι και περιμένουμε τουρισμό!

Β.Μ

ΛΑΜΙΑ - Μάνα και γιος μαχαίρωσαν 28χρονο για τα μάτια μιας γυναίκας

Η 56χρονη γυναίκα επενέβη στον καυγά των νεαρών και κατάφερε τουλάχιστον δύο χτυπήματα

Δύο νεαροί ρομά συνεπλάκησαν μεταξύ τους για τα μάτια μιας γυναίκας, στη Λαμία.

Ο ένας από τους δυο, ηλικίας 27 ετών, τράβηξε μαχαίρι και προσπάθησε να καρφώσει τον 28χρονο. Εκείνος αμυνόμενος επιχείρησε να του πάρει το μαχαίρι και τότε στον καυγά μπήκε και η μητέρα του 27χρονου.

Η μητέρα τράβηξε άλλο δικό της μαχαίρι και επιτέθηκε στον 28χρονο μαζί με το γιο της. Η 56χρονη γυναίκα του κατάφερε τουλάχιστον δυο μαχαιριές, η μια στο μηρό και η άλλη στην κοιλιά.

Ευτυχώς τα χτυπήματα από το μαχαίρι δεν τον έπληξαν σε ζωτικά σημεία και έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, ωστόσο ο 28χρονος παραμένει νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο Λαμίας.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαμίας συνέλαβαν την 56χρονη, ενώ αναζητούν και τον 27χρονο γιο της.

  Lamiareport.gr

Eγκατέλειψε την συζυγική κλίνη ο κύριος υπουργός!

Θα έχετε διαπιστώσει υποθέτω τις ενδυματολογικές αλλαγές ενός υπουργού που έχει αναλάβει νευραλγικό κυβερνητικό πόστο και αποτελεί φόβο και τρόμο της διαπλοκής. Όπως πληροφορούμαι από έγκυρη πηγή ο εν λόγω υπουργός δεν έχει αλλάξει μόνο ενδυματολογικές προτιμήσεις αλλά και κατοικία αφού πριν από 20 ημέρες εγκατέλειψε τη σύζυγό του.
Τώρα συζεί με νεαρή δημοσιογράφο, ονόματα δε λέμε, με την οποία πρόκειται να παντρευτούν όταν βγει με το καλό το διαζύγιο.
Στο μέγαρο Μαξίμου πληροφορήθηκαν έγκαιρα τα νέα του υπουργού αλλά δεν ενθουσιάστηκαν ιδιαίτερα.
Αιτία η εργασιακή σχέση που έχει το νέο αίσθημα με διαπλεκόμενο επιχειρηματικό παράγοντα τον οποίο θα έπρεπε να έχει ελέγξει λόγω αρμοδιότητας ο υπουργός.
Λεπτομέρειες και καυτό παρασκήνιο για τη θυελλώδη ερωτική σχέση λίαν προσεχώς…

πηγή

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – Θα …παρελάσουν και φέτος οι «Μπαχαλάκηδες » ή θα συμμετάσχουν στα εθνικολαικά πανηγύρια του σύντροφου Καμμένου ;



Τα τελευταία χρόνια έχουμε συνηθίσει μετά τις παρελάσεις στην Καλαμάτα  να ακολουθεί η παρέλαση  των διαμαρτυρομένων ενάντια στους πολιτικούς που υπενθύμιζαν με την  παρουσία τους   στην Μεσσηνιακή Πρωτεύουσα  την εξοντωτική πολιτική της τρόικας και του μνημονίου ..μην ξεχνάμε τα «αλευρώματα » του συντρόφου Βουδούρη
Τώρα που «αντικατέστησαν  την τρόικα και τα μνημόνια  » με  «θεσμούς και δανειακές συμβάσεις » θα υπάρξει αντίστοιχη κινητοποίηση η δεν υπάρχει πλέον λόγος κινητοποίησης διότι σύμφωνα με τον σύντροφο Καμμένο οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις παρελάσεις δεν έχουν πλέον νόημα ύπαρξης γιατί θα καταργηθούν στην πράξη από τα …Εθνικολαικά πανηγύρια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Επίθεση ΝΔ σε Γ. Κατρούγκαλο για την ....προμήθεια του 12%


Επίθεση ΝΔ σε Γ. Κατρούγκαλο

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, για το θέμα που έχει ανακύψει με τον κο Κατρούγκαλο, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

Εάν αληθεύουν όσα καταγγέλλονται εις βάρος του κου Κατρούγκαλου πρέπει να αποπεμφθεί. Γιατί, τελικώς η “ελπίδα” δεν ήταν αγωνιστικό αίτημα ήταν εμπορική συναλλαγή που κοστολογείται 12%. Το κόστος το πληρώνει ο φορολογούμενος και το εισπράττει όπως φαίνεται ο υπουργός. Αντί να προσληφθούν νέοι και άξιοι, επαναπροσλαμβάνονται οι ημέτεροι με το αζημίωτο. Τώρα καταλαβαίνουν όλοι τι θα πει πρώτη φορά αριστερά. ..

"ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑ " ! Ξεκίνησε η αποστολή e-mails στους οφειλέτες από την εφορία – Ολόκληρο το κείμενο

Μήνυμα στον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή θα αρχίσουν να βρίσκουν από σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες του δημοσίου.
 
Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ξεκίνησε να αποστέλλει «προσκλητήρια» για συμμετοχή στην έκτακτη ρύθμιση η οποία ξεκίνησε χθες Παρασκευή και ολοκληρώνεται την επόμενη Παρασκευή.
 
Ο στόχος είναι να αποσταλούν ακόμη και ένα εκατομμύριο ειδοποιητήρια έτσι ώστε να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερη ενημέρωση για την ευκαιρία αποπληρωμής των υποχρεώσεων με ευνοϊκούς όρους.
 
Μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου, το σύστημα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων είχαν επισκεφτεί περίπου 100.000 οφειλέτες προκειμένου να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο.
 
Το πλήρες μήνυμα της ηλεκτρονικής επιστολής, που ήδη αποστέλλεται σταδιακά, έχει ως εξής:
 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

Αποδέκτης: ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ, Username: ΧΧΧΧΧΧΧΧΧ

ΘΕΜΑ: Eκούσια Καταβολή Ληξιπρόσθεσμων Οφειλών εκτός Ρύθμισης

Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με το άρθρο 34 του ν.4320/19-3-2015 από 20 έως και 27 Μαρτίου 2015 είναι δυνατή η καταβολή οποιουδήποτε ποσού βασικής οφειλής με απαλλαγή προσαυξήσεων, τόκων και προστίμων εκπρόθεσμης καταβολής που αναλογούν σε αυτό. Δίνεται η δυνατότητα επιλογής οποιουδήποτε χρέους εκτός ρύθμισης και πληρωμής μέρους ή του συνόλου της ανεξόφλητης βασικής οφειλής χωρίς επιβαρύνσεις εκπρόθεσμης καταβολής.
Η καταβολη διενεργείται είτε με τη χρήση της ταυτότητας οφειλής (Τ.Ο.) στις Τράπεζες και στα ΕΛ.ΤΑ., είτε στις Δ.Ο.Υ.

Για την άμεση ενημέρωσή σας σχετικά με την αναλυτική εικόνα των οφειλών σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή "Προσωποποιημένη Πληροφόρηση" και την εκτύπωση για "Εκούσια Καταβολή Ληξιπρόθεσμων Οφειλών εκτός Ρύθμισης" στο σύστημα TAXISnet.

Εάν έχετε ρυθμισμένα χρέη τα οποία επιθυμείτε να εντάξετε στην παραπάνω ευεργετική διάταξη, θα πρέπει να απευθύνεστε πρώτα στη Δ.Ο.Υ.

Ασύλληπτη ΤΡΑΓΩΔΙΑ στο Ηράκλειο: Ο πατέρας πέθανε λίγες ώρες μετά το θάνατο του γιου του!

Συγκλονίζει η διπλή τραγωδία την τοπική κοινωνία του Ηρακλείου και της Κρήτης... γενικότερα.

Ένας πατέρας άφησε την τελευταία του πνοή λίγες ώρες μετά το άκουσμα του θανάτου του γιου του Σύμφωνα με πληροφορίες ο γιος του, είναι ο 42χρονος Δημήτρης Καρτσακλής που έδινε μάχη για να κρατηθεί στην ζωή ενώ νοσηλευόταν στο ΠΑΓΝΗ.

Η μάχη που έδινε με την λευχαιμία ήταν πολύ μεγάλη για να αντέξει ο εξασθενημένος του οργανισμός, παρά την προσπαθεια που είχε καταβάλλει ο ίδιος και την άσβεστη ελπίδα που είχαν οι δικοί του άνθρωποι, οι οποίοι του συμπαραστέκονταν όλο το προηγούμενο διάστημα.

Το τέλος όμως ήρθε. Ο πατέρας του, ο οποίος άκουσε την τραγική είδηση, δεν άντεξε και υπεστη καρδιακό επεισόδιο με αποτέλεσμα να καταλήξει και ο ίδιος, λίγες ώρες μετά το θάνατο του γιου του, βυθίζοντας σε ακόμη μεγαλύτερο πενθος τους παντες!

ΧΑΜΟΣ στην κυβέρνηση - Ο Κατρούγκαλος υποσχόταν διορισμούς με προμήθεια 12%!

 ΠΑΣΟΚ - " Οικοδόμησε την πολιτική του καριέρα στην ωμή αντιμνημονιακή δημαγωγία"
Χαμός στην κυβέρνηση - Ο Κατρούγκαλος υποσχόταν διορισμούς με προμήθεια 12%!

Σαν βόμβα έσκασε στην κυβέρνηση το ρεπορτάζ που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής σύμφωνα με το οποίο ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούκαγλος, είχε υπογράψει εργολαβικά συμφωνικά με απολυμένους ή σε διαθεσιμότητα δημοσίους υπαλλήλους έναντι αμοιβής.

Η είδηση προκάλεσε πολιτικό σάλο με τον υπουργό να απαντά σε υψηλούς τόνους και να ανακοινώνει συνέντευξη Τύπου στις 19:00 το απόγευμα.
«Υποσχόταν διορισμούς με προμήθεια 12%» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος του Βήματος της Κυριακής, σύμφωνα με το οποίο ο κ. Κατρούγκαλος συνέχισε να υπογράφει ιδιωτικά συμφωνητικά με τους απολυμένους δημοσίους υπαλλήλους μέχρι και τις 27 Ιανουαρίου του 2015, όταν ορίστηκε υπουργός.

Τα συμφωνητικά αυτά φέρονται να προβλέπουν ότι ο Γιώργος Κατρούγκαλος θα έπαιρνε ως προμήθεια το 12% των ακαθάριστων ποσών που θα επιδικάζονταν τους απολυμένους ή διαθέσιμους δημοσίους υπαλλήλους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, τα συμφωνητικά είχαν υπογραφεί όταν ήταν σαφές πως ο κ. Κατρούγκαλος θα ήταν ένας από τους υπουργούς της κυβέρνησης Τσίπρα. Αναφέρεται επίσης ότι ο νυν υπουργός διέλυσε τη δικηγορική εταιρία στην οποία μετείχε αλλά πριν είχε κατοχυρώσει τα δικαιώματά του ώστε να μπορεί να τα διεκδικήσει όταν κι αν επιστρέψει στη δικηγορία.

Με βάση τα στοιχεία του Βήματος, προκύπτει ότι όσον αφορά στα δικαιώματα των αμοιβών «φρόντισε ο ίδιος να διατηρήσει τα πλήρη δικαιώματα για τον εαυτό του, όπως προκύπτει από τα αντίστοιχα δικαιολογητικά».
Η αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που έχει εξαγγείλει την επιστροφή 3.500 υπαλλήλων στο Δημόσιο, ήταν άμεση. Μέσω twitter ανέβασε δήλωση με την οποία απαντά στα όσα αναφέρει το δημοσίευμα, μιλά για λογοκρισία, συκοφαντία και ενορχήστρωση βρώμικης επίθεσης.
Στη δήλωσή του, ο κ. Κατρούγκαλος τονίζει πως τα δικαιώματα για ζητήματα αμοιβών τα έχει εκχωρήσει στη δικηγορική εταιρεία της οποίας ήταν μέλος μέχρι τα μέσα του 2014 και ότι ανέστειλε τη δικηγορική του δραστηριότητα από τον Ιούνιο του 2014, όταν και εξελέγη ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ και πως έκτοτε δεν έχει καμία σχέση ή επικοινωνία με τους υπαλλήλους αυτούς.

Η ανακοίνωση του Γιώργου Κατρούγκαλου

«Επ' ευκαιρία δημοσιευμάτων που αναφέρονται στην δικηγορική μου δραστηριότητα σε υποθέσεις διαθέσιμων υπαλλήλων, θέλω να ξεκαθαρίσω τα πράγματα μια για πάντα:

Η πολιτική και η δικηγορική μου δραστηριότητα είχαν πάντα κοινή κατεύθυνση, την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και του Συντάγματος. Χειρίστηκα πολλές «μνημονιακές» υποθέσεις την τελευταία πενταετία, τις πιο πολλές φορές χωρίς ή με ελάχιστη δικηγορική αμοιβή: τις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών, τη ληστεία του PSI, τον παράνομο ορισμό της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ, τις πολιτικές επιστρατεύσεις των απεργών του Μετρό και άλλες πολλές, μεταξύ των οποίων και υποθέσεις διαθεσίμων.

Ελάχιστες φορές, ιδίως όταν η δίκη θα γινόταν στα πολιτικά δικαστήρια και θα ενέπλεκε και άλλους δικηγόρους (μια που η δική μου ειδίκευση είναι στο δημόσιο δίκαιο) συντάχθηκε εργολαβική σύμβαση που προέβλεπε αμοιβή σε περίπτωση δικαστικής ευδοκίμησης της υπόθεσης. Από καμιά όμως από τις υποθέσεις αυτές δεν προσδοκώ προσωπικά αμοιβή, διότι αυτά τα εργολαβικά έχουν ως δικαιούχο την δικηγορική εταιρία στην οποία ανήκα μέχρι τις Ευρωεκλογές. Μετά την εκλογή μου ως ευρωβουλευτή έφυγα από την εταιρία αυτή και έκτοτε δεν ανέλαβα καμιά παρόμοια υπόθεση ούτε, προφανώς, συνέταξα καμιά σχετική εργολαβική σύμβαση.

Περαιτέρω, για να μην υπάρχει ούτε σκιά ηθικής αμφιβολίας ως προς το ότι μπορεί να επιφύλασσα ιδιαίτερη μεταχείριση στους πρώην εντολείς μου διαθέσιμους υπαλλήλους, αμέσως μετά την ανάληψη των υπουργικών μου καθηκόντων κάλεσα σε ανοικτή εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης όλους τους διαθέσιμους ή απολυμένους, για να τους ανακοινώσω τον προγραμματισμό της επαναφοράς τους. Τους δήλωσα δε, ενώπιον και των δημοσιογράφων, ότι ακριβώς λόγω προηγούμενης δικηγορικής μου εμπλοκής επέλεξα την δημόσια, ανοικτή συζήτηση και δεν θα είχα προσωπικά καμιά ιδιαίτερη συνάντηση με οποιαδήποτε ομάδα από αυτούς. Ούτε στο τηλέφωνο δεν μίλησα με τους πρώην εντολείς μου έκτοτε, με αποτέλεσμα αρκετοί από αυτούς που δεν καταλάβαιναν το λόγο να δυσαρεστηθούν. Αυτό το τήρησα ευλαβικά μέχρι και τη θέση σε διαβούλευση του σχετικού νομοσχεδίου.

Συνεπώς, η ανακίνηση του ζητήματος δεν είναι αθώα. Ούτε καν έχει σκοπό να πλήξει την προσωπική τιμή και υπόληψη μου. (Η Ελλάδα είναι μικρή χώρα και γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Άλλωστε, αν με ενδιέφεραν τα χρήματα θα είχα μείνει στις Βρυξέλλες.) Αποσκοπεί στο να υπονομεύσει την προσπάθεια της κυβέρνησης για ουσιαστικές αλλαγές, και για αυτό εκδηλώθηκε μόλις τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο του Υπουργείου μας για τον εκδημοκρατισμό και τον εξορθολογισμό της διοίκησης.

Δεν θα τους περάσει».
Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τις αποκαλύψεις εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Δεν του έφθανε το ότι οικοδόμησε την πολιτική του καριέρα στην ωμή αντιμνημονιακή δημαγωγία παίζοντας με την υπόσταση της χώρας, χωρίς ίχνος επιστημονικής συστολής. Την έκανε και προσοδοφόρο επάγγελμα. Και τώρα ανέλαβε στην κυβέρνηση το χαρτοφυλάκιο που του επιτρέπει να ικανοποιήσει τους πελάτες του. Χωρίς να δηλώσει τουλάχιστον κώλυμα στην διαχείριση των υποθέσεων που χειρίστηκε ως δικηγόρος, με ενεργό προσδοκία εργολαβικής αμοιβής για την δικηγορική εταιρεία του!
Ο κ. Κατρούγκαλος πρέπει να αποπεμφθεί άμεσα από την κυβέρνηση και να αποδοθεί στους πελάτες του, από τους οποίους σίγουρα θα λείπει.
Το πρόσθετο ερώτημα είναι: υπάρχουν και άλλα κυβερνητικά ή κοινοβουλευτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με ανάλογες σχέσεις;

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Προφυλακίστηκε ο 55 χρονος παιδόφιλος !

Προφυλακιστέος κρίθηκε από την ανακρίτρια Καλαμάτας στην σημερινή του απολογία  ο 55χρονος δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη επ' αυτοφόρω να ασελγεί σε βάρος 12χρονης σε χωριό του δήμου Οιχαλίας.
Ο 55χρονος δείχνει να έχει παραδεχθεί τις πράξεις του τις οποίες και το νεαρό κορίτσι περιέγραψε σοκαρισμένο.
Τουλάχιστον 10 ήταν οι φορές όπου από τον περασμένο Αύγουστο ο 55χρονος είχε ασελγήσει με διάφορους τρόπους, άγγιζε το μικρό παιδί στο στήθος, στα γεννητικά όργανα και αλλού με αποκορύφωμα το περιστατικό πριν από περίπου 20 ημέρες. 
Η άσχημη ψυχολογική κατάσταση του παιδιού και η αποκάλυψη των όσων περνούσε οδήγησαν σε μια άρτια στημένη αστυνομική επιχείρηση όπου ο δημόσιος υπάλληλος συνελήφθη την ώρα που είχε γδύσει το μικρό κορίτσι από τη μέση και κάτω να το έχει βάλει στον καναπέ και ο ίδιος να είναι ημίγυμνος.
Μάλιστα όλοι έμειναν σοκαρισμένοι από τις περιγραφές της 12χρονης, που είχαν και αποδείξεις από τα όσα λάμβανε από τον 55χρονο με μηνύματα στο κινητό ακι το διαδίκτυο.


πηγή

Σκάει...βόμβα με γνωστό πολιτικό πρόσωπο

Δύο ξένοι δημοσιογράφοι έδωσαν το όνομα
Έρχεται αποκάλυψη-βόμβα στην πολιτική. Ενα πολιτικό πρόσωπο που εμφανιζόταν έως τώρα ως πληρεξούσιος ενός μεγάλου ποσού (περισσότερα από 5 εκατ. ευρώ) στη λίστα Λαγκάρντ, αποδείχθηκε ότι είναι δικαιούχος του λογαριασμού!
Όπως αποκαλύπτει ο ΒΗΜΑτοδότης δεν διαχειριζόταν απλώς τον λογαριασμό, ήταν δικός του! Ηδη ο οικονομικός εισαγγελέας Π. Αθανασίου τον κάλεσε προς εξέταση, ζητώντας του να δικαιολογήσει το ποσό και βεβαίως να πει την αλήθεια.
Πώς νομίζετε ότι αποκαλύφθηκε αυτή η ανατροπή; Από ένα ξένο ειδησεογραφικό πρακτορείο. Δύο δημοσιογράφοι του επισκέφθηκαν, την περασμένη Τετάρτη, το ΣΔΟΕ (στην οδό Πειραιώς), ζήτησαν συνάντηση με τους οικονομικούς εισαγγελείς και τους πληροφόρησαν ότι συνομίλησαν με τον Ερβέ Φαλτσιανί, ο οποίος έδωσε (με στοιχεία) το εν λόγω πολιτικό πρόσωπο.
Το πρόσωπο αυτό είχε διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προηγούμενη κυβέρνηση και δεν έχει αποσυρθεί από την πολιτική αφού δίνει ακόμη ατύπως τις συμβουλές του σε πολιτικό κόμμα.

ΑΠΕΙΛΕΙ Η ΒΑΛΑΒΑΝΗ ! Οποιος δεν ενταχθεί στη ρύθμιση να περιμένει έφοδο της εφορίας σπίτι του!


Η Βαλαβάνη απειλεί: Οποιος δεν ενταχθεί στη ρύθμιση να περιμένει έφοδο της εφορίας σπίτι του!

Προειδοποίηση ότι αργά η γρήγορα θα ελεγχθούν από την εφορία οι οφειλέτες οι οποίοι δεν θα ενταχθούν στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις, ενώ τους δίνεται η δυνατότητα, απηύθυνε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη.
Απορρίπτοντας τις προτάσεις για φορολογικό έλεγχο εκείνων που θα ενταχθούν στη ρύθμιση - ώστε να καταδειχθεί αν μπορούσαν να πληρώσουν και δεν το έκαναν ή όντως δεν είναι σε θέση σήμερα να το κάνουν -, η κα Βαλαβάνη είπε χαρακτηριστικά: «Αν θέλουμε να μην μπουν ας το κάνουμε έτσι. Δεν υπάρχει τίποτα πιο αποτρεπτικό απ' αυτό. Αν θέλουμε να είμαστε καθαροί πρέπει να το αντιστρέψουμε: Να πούμε όσοι δεν θα μπουν ενώ μπορούν (εξαιρούμενων ούτως ή άλλως όσων έχουν δικαστικές εμπλοκές) να είναι σίγουροι ότι αργά ή γρήγορα θα περάσει η εφορία».
Κατά την τοποθέτησή της επί του νομοσχεδίου, η κα Βαλαβάνη αντέκρουσε τις έντονες αμφιβολίες που εξέφρασαν τόσο η ΝΔ όσο και το Ποτάμι για την επιτυχία της ρύθμισης, επισημαίνοντας ότι ήδη τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως θα πετύχει. Επίσης, η αρμόδια υπουργός δεν αποδέχθηκε την κριτική της αντιπολίτευσης, ότι το νομοσχέδιο δεν ανταποκρίνεται καν στον τίτλο του «περί επανεκκίνησης της Οικονομίας».
Το νομοσχέδιο είναι άρτιο και αποτελεί ένα συνολικό ρυθμιστικό σχέδιο, αντέτεινε η υπουργός, δηλώνοντας ταυτοχρόνως υπερήφανη ότι «δεν μάς το έδωσε κανείς ούτε μας το διόρθωσε», αλλά κυρίως για το γεγονός ότι μπορεί να επηρεάσει στην εφαρμογή του ουσιαστικά και θετικά την καθημερινή ζωή εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων.
«Αμφισβητούν τον τίτλο του νομοσχεδίου μόνο όσοι δεν έχουν τον βραχνά της αιχμαλωσίας σε ένα χρέος που δεν μπορούν να αποπληρώσουν. Μόνο αυτοί δεν βλέπουν ότι μια ρύθμιση για το χρέος, ουσιαστικά τελική, δεν συμβάλλει στην επανεκκίνηση της οικονομίας απελευθερώνοντας ανθρώπους που ακόμη και σήμερα συλλαμβάνονται και επιχειρήσεις, που έχουν παγωμένους τους λογαριασμούς και δεν μπορούν να πληρώσουν τίποτα» είπε η αρμόδια υπουργός. Μάλιστα, εξήγησε ότι αυτοί είναι 3,5 εκατ. φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που δεν μπορούν να αποπληρώσουν έως 3.000 κι άλλα 3,7 εκατ. που δεν μπορούν να αποπληρώσουν έως 5.000 ευρώ.
Σχετικώς με τα άρθρα για τα οποία τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν την απόσυρσή τους, η κα Βαλαβάνη έδωσε, επίσης, απαντήσεις, ενώ και ειδικώς για το άρθρο 24, για την εταιρεία παράκτιο μέτωπο που αντέδρασε με σφοδρότητα η ΝΔ, είπε πως πλέον είναι άρτιο πολιτικά και τεχνικά. Δεσμεύτηκε δε να μελετήσει και να δεχθεί προτάσεις των κομμάτων, όπως για τη ρύθμιση χρεών των δημοτών προς Νομικά Πρόσωπα.
Αναφορικά με τις «τριγωνικές συναλλαγές» (άρθρο 21), η αν. υπουργός Οικονομικών υπεραμύνθηκε της ρύθμισης, λέγοντας πως επιχειρεί να πατάξει το φαινόμενο της φοροδιαφυγής και να επιτύχει τη μείωση των τιμών των προϊόντων. Σχετικώς με τα άρθρα 16 και 17 επισήμανε πως δεν δημιουργούν συγκεντρωτισμό στον υπουργό - όπως αιτιάται η αντιπολίτευση - παρά πρόκειται για εξουσιοδοτικές διατάξεις από τις οποίες δεν κινδυνεύει η αυτοτέλεια της γενικής γραμματείας.
Οι εισηγητές των κομμάτων
Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Γιαννακίδης, τόνισε πως το νομοσχέδιο αυτό λαμβάνει υπόψη τις συνθήκες που έχει διαμορφώσει η οικονομική κρίση στον κόσμο της εργασίας, αλλά και την ανάγκη της οικονομίας για μεγαλύτερη ρευστότητα, σημειώνοντας μάλιστα ότι η συμμόρφωση στις νέες ρυθμίσεις συνεπάγεται μια σειρά από ευεργετήματα για τον οφειλέτη, όπως, για παράδειγμα, η χορήγηση αποδεικτικού ενημερότητας και η άρση των κατασχέσεων που έχουν επιβληθεί στα χέρια τρίτων. Όπως τόνισε «δημιουργείται το πλαίσιο όχι μόνο για την προστασία των μικροοφειλετών, αλλά και για τον άμεσο τερματισμό των διώξεων απέναντί τους». Ιδιαίτερη μνεία έκανε στις διατάξεις του άρθρου 21, με το οποίο επιχειρείται να μπει ένα τέλος στις τριγωνικές συναλλαγές, επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση παραμένει συνεπής στη δέσμευσή της για πάταξη της φοροδιαφυγής, ξεκινώντας από τις έκνομες δραστηριότητες των μεγάλων επιχειρήσεων παραβατών». Πρόσθεσε πως ταυτόχρονα, λαμβάνεται μέριμνα υπέρ των πιο αδύνατων κοινωνικών στρωμάτων, καθώς θεσπίζεται ευνοϊκότερος τρόπος φορολόγησης του τεκμαρτού εισοδήματος που προκύπτει για φορολογούμενους χωρίς εισόδημα, ενώ προβλέπεται η κατάργηση της ελάχιστης ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης σε περίπτωση απόκτησης εισοδήματος μόνον από τόκους και ακίνητα. Όπως ακόμη σημείωσε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, στην κατεύθυνση δημιουργίας ενός δικαιότερου φορολογικού πλαισίου τροποποιούνται μια σειρά από διατάξεις του Κώδικα ΦΠΑ και επίσης επιχειρείται να αντιμετωπιστούν ζητήματα που προκύπτουν για μία σειρά από υπόχρεους, όπως είναι για παράδειγμα οι αγρότες κανονικού καθεστώτος και αφορούν στην πολυπλοκότητα και την ασάφεια του παρόντος καθεστώτος. Τέλος, επισήμανε ότι η ενίσχυση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων συνιστά μία εκ των βασικών παραμέτρων του νομοσχεδίου, το οποίο πέρα από το εισπρακτικό κομμάτι λαμβάνει μέριμνα και για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των επιχειρήσεων, κυρίως των μικρομεσαίων, τη συντήρηση των επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων, αλλά και την ανάσχεση του υφεσιακού κλίματος της οικονομίας και την επανεκκίνησή της.
Εκ μέρους της ΝΔ, ο εισηγητής Απόστολος Βεσυρόπουλος, αφού δήλωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα τηρήσει τη στάση της απόλυτης άρνησης που είχε υιοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, μη ψηφίζοντας καν την προηγούμενη ρύθμιση για τη διευθέτηση των οφειλών, παρά θα στηρίξει τις ευνοϊκές για τον κόσμο διατάξεις, εξέφρασε τις ενστάσεις του κόμματός του σε σειρά άρθρων και πρότεινε βελτιώσεις σε άλλα.
Για παράδειγμα, ζήτησε να συμπεριληφθούν και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου των ΟΤΑ Α' και Β' βαθμού και κυρίως προς τις ΔΕΥΑ, ώστε να είναι ολοκληρωμένο το πλαίσιο της ρύθμισης οφειλών προς τους ΟΤΑ. Σαν στρεβλώσεις και αλλαγές επί τω δυσμενέστερω, ο κ. Βεσυρόπουλος εκτίμησε την απαλλαγή προσαυξήσεων και προστίμων, όπως και την επέκταση του ορίου οφειλών που μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση άνω του ενός εκατομμυρίου. «Πρέπει να υπάρχει διαχωρισμός περιπτώσεων ή κατ' ελάχιστον, να υπάρξουν σαφή κριτήρια και διασταυρώσεις για το αν υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία ή καταθέσεις στους μεγαλοφειλέτες, είτε είναι φυσικά πρόσωπα είτε επιχειρήσεις, προκειμένου να ενταχθούν στο ευνοϊκό πλαίσιο ρυθμίσεων» είπε συγκεκριμένα, συμπληρώνοντας πως «δεν μπορούν να ενταχθούν αυτοί που αποδεδειγμένα έχουν αλλά δεν πληρώνουν, «κι αυτό μπορεί εύκολα να διακριβωθεί από τις διασταυρώσεις στοιχείων που αφορούν καταθέσεις ή περιουσιακά στοιχεία».
Εξήγησε, πάντως, πως η καλοπιστία με την οποία η ΝΔ αντιμετωπίζει το νομοσχέδιο και το πλαίσιο της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών δεν μπορεί να εξαλείψει τις σοβαρές ενστάσεις για τα άρθρα εκείνα (16, 17, 21 και 24) που δεν σχετίζονται με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, τα οποία και ζήτησε να αποσυρθούν.
Από τη ΧΑ, ο Γιώργος Γαλέος είπε πως το νομοσχέδιο δεν δικαιολογεί ουδόλως τον τίτλο του περί «…επανεκκίνησης της οικονομίας», διερωτώμενος «πώς θα γίνει αυτό, με τα λεφτά που θα μαζέψετε από κάποιους που δεν έχουν να πληρώσουν και ό,τι μπορέσουν θα το δώσουν ή παίρνοντας κάποια ακίνητα, βάζοντάς τα στον αέρα για ένα διάστημα;». «Η επανεκκίνηση της οικονομίας έρχεται με ανάπτυξη και σε αυτό το νομοσχέδιο δεν βλέπουμε» ανέφερε, προσθέτοντας πως αντιθέτως κινείται σε τελείως διαφορετικές κατευθύνσεις.

Ο ειδικός αγορητής του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης, αμφισβήτησε τόσο την ουσία, όσο και τον τύπο του νομοσχεδίου περί μέτρων για την επανεκκίνηση της Οικονομίας, επισημαίνοντας πως ούτε ο τίτλος του ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ούτε όμως αποδοτική θα είναι η ρύθμιση για τις 100 δόσεις. Αιτιολόγησε πως είναι χειρότερη και από αυτές των Στουρνάρα και Χαρδούβελη - οι οποίες ούτως ή άλλως δεν πέτυχαν - αφού η προτεινόμενη διάταξη «διαχειρίζεται τα ίδια και τα ίδια», δίνει απλώς τη δυνατότητα σε εκείνους που ρύθμισαν τα χρέη τους να επανενταχθούν στη ρύθμιση, ενώ δίνει και λάθος κίνητρα. Ζήτησε εξάλλου να αποσυρθούν τα άρθρα 21, 24 και το 31, ώστε να υπάρξει διαβούλευση, επισημαίνοντας πως είναι απαράδεκτο ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει τα ίδια με κείνα που κατηγορούσε για εισαγωγή άσχετων διατάξεων στα νομοσχέδια και κατεπειγουσών ρυθμίσεων, που δεν ανταποκρίνονται στον χαρακτηρισμό αυτό.

Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, ξεκίνησε την τοποθέτησή του λέγοντας πως επιβεβαιώθηκε η ΚΟ του κόμματός του, ότι το προεδρείο άνοιξε επικίνδυνες ατραπούς με την εγκληματική οργάνωση της ΧΑ, «τους έχετε δώσει το δικαίωμα να έρχονται καθημερινά και να παίζουν τα επικίνδυνα επικοινωνιακά τους παιχνίδια». Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο είπε πως διατηρείται το αντιλαϊκό περιβάλλον, που συνέβαλλε στην υπερχρέωση των νοικοκυριών, ενώ δεν γίνεται και καμία απολύτως μείωση των χρεών, νομιμοποιούνται τα χαράτσια και η φοροεπιδρομή. Ζήτησε να γίνει δεκτή η τροπολογία του ΚΚΕ που περιλαμβάνει τα λαϊκά νοικοκυριά που έχουν οικογενειακό εισόδημα 40.000 ευρώ, τις προσωπικές και ατομικές επιχειρήσεις, κουρεύει χρέη που προέρχονται από τα άδικα μέτρα, τα νοσήλια και το σύνολο των χρεών για μια οικογένεια έως 20.000 ευρώ και διευκολύνονται οι υπόλοιποι να αποπληρώσουν (το σύνολο των επιβαρύνσεων να μην ξεπερνάει το 10% στην εφορία).
Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο Δημήτρης Καμμένος σχολίασε πως ο λόγος για τον οποίο σε ρύθμιση βρίσκονται μόλις 2 δισ. από τα 77 δισ. των χρεών είναι διότι ο κόσμος είναι φτωχός και δεν έχει να πληρώσει, για να επισημάνει ότι τη λύση τη φέρνει το νομοσχέδιο και να ζητήσει να στηριχθεί από όλους και από το άλφα έως το ωμέγα «παρά τις όποιες αδυναμίες του, οι οποίες θα διορθωθούν, διότι πρώτη φορά υπάρχει ένα ελληνικό σχέδιο να συζητήσουμε».
O Γιάννης Κουτσούκος, ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ, τόνισε πως το κόμμα του ψηφίζει επί της αρχής του το νομοσχέδιο για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, αφού είναι συνέχεια των ρυθμίσεων που πρότεινε το ΠΑΣΟΚ με βελτιώσεις, και δεν θα το υπονομεύσει όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ που κατέθεσε τότε πρόταση νόμου για τη λεγόμενη «σεισάχθεια». Αναφορικά με τις ρυθμίσεις για τις τριγωνικές συναλλαγές, ο κ. Κουτσούκος σημείωσε ότι αποτελούν παραδοχή ως ορθών των όσων κατηγορούσε στο παρελθόν και ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει συγγνώμη. Τέλος, εξέφρασε την έντονη αντίδρασή του στη συγχώνευση της ΕΤΑΔ στο «υποτιθέμενο νέο Ταμείο», σχολιάζοντας πως μόνο το ΤΑΙΠΕΔ υπάρχει τώρα.

ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ !Οι μαθητές Λυκείου από φέτος διδάσκονται και τα κείμενα του... Γιάνη Βαρουφάκη

Οι μαθητές Λυκείου από φέτος διδάσκονται και τα κείμενα του... Γιάνη Βαρουφάκη
Από εφέτος και για πρώτη φορά, οι μαθητές του λυκείου διδάσκονται μεταξύ άλλων κείμενα, όχι κάποιου κλασικού -και πιθανότατα προ πολλού μακαρίτη- οικονομολόγου, αλλά από τον ίδιο τον υπουργό-σταρ, Γιάνη Βαρουφάκη.
Αποσπάσματα συγγράματος του βρίσκονται τόσο σε βιβλίο της Α' Λυκείου όσο και της Β' Λυκείου.
Συγκεκριμένα, στο βιβλίο «Βασικές αρχές κοινωνικών επιστημών» της Β' γενικού λυκείου, παρατίθενται δύο παράγραφοι από της βαρουφάκειας «Πολιτικής Οικονομίας».
vasikes arxes
Στη μεν πρώτη υπογραμμίζονται οι απόψεις του Κέινς για το ρόλο του Κράτους ως μόνος αποτρεπτικός παράγοντας για μία καταστροφή απ' τον καπιταλιστικό σύστημα...
varoufakis k
Βασιζόμενος σε ιστορικά στοιχεία από κάποιο άλλο σύγγραμμα στο οποίο ο ίδιος παραπέμπει, ο Γιάνης Βαρουφάκης ρίχνει, όπως γράφει, μια ματιά στον προ-βιομηχανικό κόσμο. Και, κατά σύμπτωση, αναφέρεται στους Γερμανούς, με τους οποίους ανέπτυξε εσχάτως μια επεισοδιακή σχέση...
Varoufakis vivlio
Ωστόσο, όπως εξηγεί στο Πρώτο ΘΕΜΑ ο κ. Κώστας Ν. Θεριανός, ο ένας από τους δύο συγγραφείς του βιβλίου της Β' λυκείου (μαζί με τον συνάδελφό του Νίκο Δ. Φωτόπουλο), «τα αποσπάσματα από το βιβλίο του κ. Βαρουφάκη επελέγησαν διότι είναι απλά και εύληπτα από τους 16χρονους μαθητές, μεταδίδοντας τις διδασκόμενες έννοιες με το σωστό τρόπο. Ο κ. Βαρουφάκης συνδέει πολύ επιτυχημένα την οικονομία με την κοινωνία και την πολιτική. Γενικότερα, πάντως, στα βιβλία μας υπάρχουν πολλά αντίστοιχα κείμενα οικονομολόγων, ιστορικών της οικονομίας κ.λπ, τα οποία χρησιμεύουν σαν προτροπή προς τους μαθητές να εμβαθύνουν σε ορισμένα καίρια ζητήματα που άπτονται των κοινωνικών επιστημών».
Εκτός από το εγχειρίδιο της Β' λυκείου, τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν και ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά, διανεμήθηκε στους μαθητές της Α' λυκείου το βιβλίο «Πολιτική Παιδεία».
politiki paideia
Υπογεγραμμένο και αυτό από τον κ. Θεριανό και τον Παύλο Φ. Μάραντο, περιλαμβάνει ένα τσιτάτο από την «Πολιτική Οικονομία» του Γιάνη Βαρουφάκη και συγκεκριμένα στο 4ο κεφάλαιο. Ομως, η εκφραστική δεινότητα του υπουργού δεν είναι άμεσα ορατή στο συγκεκριμένο απόσπασμα, εφόσον πρόκειται, κατά σύμπτωση, για ακόμη μία παραπομπή σε άλλο σύγγραμμα, εν προκειμένω τον Αλφρεντ Μάρσαλ που έγραφε στο τέλος του 19ου αιώνα. Παρόλ' αυτά, το τσιτάτο μάλλον απηχεί τις απόψεις του υπουργού -έστω και εάν στο θέμα της ποσοτικοποίησης οι ομόλογοί του στο Eurogroup απαιτούσαν πολύ περισσότερα από εκείνον...
paideia apospasma
Η συγγραφή των δύο βιβλίων για τους μαθητές του λυκείου έγινε κατόπιν σχετικής προκήρυξης στις 18 Απριλίου του 2014, όταν υπουργός Παιδείας ήταν ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και παραδόθηκαν στα μέσα Ιουλίου, επί υπουργίας Ανδρέα Λοβέρδου. Πριν φτάσουν στα χέρια των μαθητών σε μορφή βιβλίων, τα κείμενα υποβλήθηκαν και εγκρίθηκαν από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π). Φυσικά, το μυαλό κανενός από τους εμπλεκόμενους δεν θα μπορούσε να έχει προβλέψει τις εξελίξεις. Χαρακτηριστικά, ο κ. Κώστας Θεριανός τονίζει ότι «την περίοδο της συγγραφής των βιβλίων σαφώς και δεν γνώριζα την πορεία και την μετέπειτα εξέλιξη που θα είχε ο κ. Βαρουφάκης. Τον ήξερα μόνο ως διακεκριμένο οικονομολόγο».

protothema.gr

Το ΠΑΣΟΚ εκλέγει πρόεδρο στις 7 Ιουνίου


Το ΠΑΣΟΚ εκλέγει πρόεδρο στις 7 Ιουνίου

Στις 7 Ιουνίου θα εκλέξει τον νέο του πρόεδρο το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που προτείνει στο οργανωτικό συμβούλιο του κόμματος ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος ξεκαθάρισε παράλληλα ότι η θητεία του δεν θα ανανεωθεί.
"Το τελευταίο που μπορώ να κάνω είναι να εγγυηθώ τη διαδικασία αλλά όχι να την υπαγορεύσω και σας καλώ να αναλάβετε τις ευθύνες σας", επισήμανε ο κ. Βενιζέλος, υπογραμμίζοντας ότι αυτή η επιλογή αυτή "θα βοηθήσει την παράταξη και τη χώρα”.
"Το ΠΑΣΟΚ πλησιάζει προς το μεγάλο Συνέδριό του και πρέπει να περάσουμε από την αυτοκριτική στη βαθιά αυτογνωσία", τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενόψει του Συνεδρίου που θα ξεκινήσει στις 15 Μαΐου, προσθέτοντας ότι "το κόμμα λόγω της κρίσης έχει υποστεί τα τελευταία 5 χρόνια δεινή ήττα". Αναφέρθηκε και στην κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου να προχωρήσει στην ίδρυση νέου φορέα, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι "κάποια στελέχη μας οδήγησαν στην απώλεια δυνατοτήτων, αλλά και της τρίτης θέσης".

ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ! ΔΙΑΖΥΓΙΑ. ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Γράφει η Αναστασία Μήλιου,  Δικηγόρος Παρ’Εφέταις*

Ακούμε την λέξη διαζύγιο, σχεδόν καθημερινά γύρω μας.  Κάποιοι  έχουν βιώσει την διαδικασία του διαζυγίου, άλλοι πιο τυχεροί, όχι.  Τι πραγματικά ξέρετε όμως για τα διαζύγια και  το πώς χορηγούνται;  Ποια είναι η διαδικασία για να βγει ένα διαζύγιο και πόσο χρονοβόρα είναι;
Υπάρχουν τρία διαφορετικά είδη διαζυγίου: α) Το συναινετικό, β) της διετούς διάστασης και γ) του ισχυρού κλονισμού.
Το διαζύγιο βγαίνει με δικαστική απόφαση. Αν ο γάμος είναι θρησκευτικός μετά την έκδοση της απόφασης, απαιτείται και η πνευματική λύση του γάμου, από την Εκκλησία και ακολουθεί η καταχώρησή του στον κατά τόπο αρμόδιο Δήμο.
Α) ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ
Απαραίτητη προϋπόθεση του συναινετικού διαζυγίου, είναι η κοινή συμφωνία των δύο συζύγων ότι επιθυμούν να λύσουν τον γάμο τους ειρηνικά και ..αναίμακτα. Το μόνο που χρειάζεται για να εκδοθεί ένα συναινετικό διαζύγιο για αρχή, είναι η ληξιαρχική πράξη γάμου και το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. Για να γίνει αίτηση συναινετικού διαζυγίου, πρέπει ο γάμος να έχει διαρκέσει τουλάχιστον ένα χρόνο. Ο δικηγόρος καταθέτει αίτηση στο δικαστήριο, παίρνει δικάσιμο για την συζήτηση της υπόθεσης και κατά την ημερομηνία εκείνη οι δύο σύζυγοι πρέπει να έχουν υπογράψει ένα συμφωνητικό τυπικό που επιβεβαιώνουν ότι επιθυμούν να λύσουν το γάμο και ένα ακόμα που κανονίζουν τα θέματα της επιμέλειας και διατροφής των ανήλικων τέκνων τους, αν αυτά υπάρχουν. Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν ανήλικα τέκνα, υπογράφεται μόνο το πρώτο συμφωνητικό. Κατά την συζήτηση στο ακροατήριο, εκφωνούνται μόνο τα ονόματα των αιτούντων και δεν ειπώνεται τίποτα άλλο σχετικά με το γάμο ή την λύση του. Λίγους μήνες μετά, το δικαστήριο εκδίδει την απόφαση για την λύση του γάμου. Μέση διάρκεια έκδοσης διαζυγίου  7 μήνες.
Β) ΑΓΩΓΗ ΔΙΕΤΟΥΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗΣ
Η αγωγή αυτή ασκείται από τον έναν από τους δύο συζύγους κατά του άλλου, και προϋποθέτει ότι είτε αυτός που ασκεί την αγωγή είτε αυτός εις βάρος του οποίου ασκείται, έχει αποχωρήσει από την συζυγική στέγη και ζει μόνος του τουλάχιστον δύο χρόνια. Εφόσον αποδειχθεί η εγκατάλειψη της συζυγικής στέγης για διετία, το δικαστήριο με απόφασή  του, χορηγεί το διαζύγιο. Η απόδειξη της διετούς διάστασης μπορεί να γίνει με μάρτυρες, με μισθωτήριο άλλης κατοικίας  κ.τ.λ.  Το θετικό με την αγωγή αυτή είναι  ότι πρακτικά είναι αδιάφορο αν  ο αντίδικος σύζυγος θα παρασταθεί στο δικαστήριο ή όχι. Το αρνητικό είναι ότι είναι τακτικό δικαστήριο και αφ’ενός αργεί να συζητηθεί η υπόθεση αφ’ετέρου αργεί να εκδοθεί απόφαση. Μέση διάρκεια έκδοσης διαζυγίου 1 ½ χρόνος περίπου.
Γ) ΙΣΧΥΡΟΣ ΚΛΟΝΙΣΜΟΣ
Η αγωγή αυτή διαζυγίου μπορεί να ασκηθεί και την επόμενη ημέρα του γάμου. Δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός στην διάρκεια του γάμου ή του χωρισμού, όπως στις προηγούμενες δύο περιπτώσεις αντίστοιχα. Η διαφορά όμως έγκειται στο γεγονός ότι ο ενάγων καλείται να αποδείξει με λεπτομέρειες και να εκθέσει τα γεγονότα εκείνα μέσα στο γάμο που οδήγησαν στον ισχυρό κλονισμό της σχέσης. Π.χ. πρέπει να επικαλεστεί μοιχεία, κακοποίηση, αλκοολισμό, ναρκωτικά, άσωτο βίο κ.τ.λ. Εκτός από το δικόγραφο, τα περιστατικά αυτά θα πρέπει να εκτεθούν  με μάρτυρες στο ακροατήριο του δικαστηρίου που θα δικάσει την υπόθεση. Μέση διάρκεια έκδοσης διαζυγίου και σε αυτήν την περίπτωση  1 ½ χρόνος περίπου.
Σε αντίθεση με το τι ίσχυε μέχρι την δεκαετία του ’80, δεν εξετάζεται πλέον από το δικαστήριο ποιος από τους δύο είναι υπαίτιος για τον διαζύγιο  άρα ούτε εις βάρος ποιου από τους δύο συζύγους θα εκδοθεί .
Παλαιότερα μόνο εφόσον ο «απατημένος» σύζυγος επιθυμούσε να λυθεί ο γάμος, μπορούσε να εκδοθεί διαζύγιο. Στην σημερινή εποχή,  γίνεται φανερό ότι το διαζύγιο εκδίδεται  είτε και από τους δύο μαζί είτε από τον έναν εφ’όσον πληρούνται οι ανωτέρω προϋποθέσεις.
Η ανάγκη εύκολης και ταχύτερης έκδοσης διαζυγίου προκύπτει και από τις εξής αλλαγές στην διαδικασία.
Στα συναινετικά διαζύγια παλαιότερα ο νόμος υποχρέωνε τα ζευγάρια μετά την πρώτη συζήτηση της αίτησης του συναινετικού να παρέλθει χρόνος τουλάχιστον 6 μηνών και να γίνει επανάληψη της συζήτησης για να επιβεβαιωθεί ότι όντως επιθυμούν την λύση του γάμου. Δινόταν δηλαδή από το νόμο ένα χρονικό περιθώριο για δεύτερη σκέψη και δικαίωμα αλλαγής γνώμης.
Η διετής διάσταση ήταν τετραετής. Δηλαδή η εγκατάλειψη της κοινής στέγης έπρεπε να είναι για συνεχές  χρονικό διάστημα άνω των 4 ετών και όχι των 2, που είναι σήμερα.
Μαζί με την λύση του γάμου, μπορεί να ενσωματωθεί και αίτημα για την επιμέλεια και διατροφή των ανήλικων τέκνων εφόσον υπάρχουν και  της μετοίκησης του αντιδίκου από την οικογενειακή στέγη.  
 Σε περίπτωση που το διαζύγιο έχει εκδοθεί από Δικαστήριο του εξωτερικού και έστω ένας από τους δύο είναι Έλληνας πολίτης, για να καταχωρηθεί στην μερίδα του στο Δήμο το διαζύγιο θα πρέπει να εκδοθεί απόφαση του Ελληνικού Δικαστηρίου που θα αναγνωρίζει την απόφαση του διαζυγίου που έγινε από το ξένο δικαστήριο. Αν δεν γίνει αυτή η διαδικασία, τότε δεν μπορεί να καταχωρηθεί  ο επόμενος γάμος στο Δημοτολόγιο καθώς και η εγγραφή των παιδιών από τον επόμενο γάμο.

               ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ  ΧΡ.  ΜΗΛΙΟΥ
              ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΡ’ΕΦΕΤΑΙΣ ΑΘΗΝΩΝ
        Τηλ. 6945-028153
    e-mail: natmil@otenet.gr, info@legalaction.gr
   www.legalaction.gr,  fb: Αναστασία Μήλιου

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου