28.3.15

«Η απειλή περί χρεοκοπίας αφορούσε...προγενέστερο σημειώμά μας»!

Το Μαξίμου έστειλε δεύτερο non paper!
Διαβάσατε ήδη για τα δέκα οκτώ μέτρα άμεσης εφαρμοφής με στόχο την είσπραξη 3,2 δισ.  ευρώ εντός του 2015 που απέστειλε σύμφωνα με πληροφορίες η ελληνική κυβέρνηση προς τους εταίρους.

Παράλληλα, με νεότερο σημείωμα, συνεργάτες του πρωθυπουργού διευκρινίζουν ότι η αναφορά σε προηγούμενη ενημέρωση περί αδυναμίας εξυπηρέτησης των δανειακών υποχρεώσεων, «αποτελεί καταγραφή της πορείας της διαπραγμάτευσης και το επίμαχο σημείο δεν κάνει τίποτε περισσότερο από το να επαναλαμβάνει σημείο της επιστολής του Πρωθυπουργού προς τους ηγέτες της ευρωζώνης.

Αφορά, λοιπόν, το ιστορικό της διαπραγμάτευσης και δεν προσθέτει τίποτα καινούριο. Συνεπώς ότι το Μαξίμου ανακοινώνει στάση πληρωμών (!) μόνο σε σενάριο φαντασίας μπορεί να στηριχτεί».

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Συνελήφθησαν οι τρείς ληστές ηλικιωμένων στην Χώρα

Τα διαδοχικά χτυπήματα σε οικίες ηλικιωμένων στην Χώρα και το Αμπελόφυτο τον τελευταίο μήνα έλαβαν τέλος σήμερα το απόγευμα μετά την σύλληψη σύμφωνα με πληροφορίες τριών Αλβανών  οι οποίοι εισέβαλλαν σε σπίτια ηλικιωμένων τις μεταμεσονύχτιες ώρες και με την χρήση βίας λήστευαν τα θυματά τους
Η  Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας μετά από έρευνες και αξιοποίηση στοιχείων στη Χώρα, κατάφερε να εντοπίσει και να συλλάβει τους επικίνδυνους κακοποιούς οι όποιοι αύριο θα οδηγηθούν  στον εισαγγελέα Κυπαρισσίας.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ !!! H FAZ βάζει φωτιά: Η Αθήνα δεν έχει καταθέσει λίστα μεταρρυθμίσεων!


H FAZ βάζει φωτιά: Η Αθήνα δεν έχει καταθέσει λίστα μεταρρυθμίσεων!

Με τίτλο «Οι πιστωτές παραπονούνται για κακή προετοιμασία των Ελλήνων» και υπότιτλο «Στις Βρυξέλλες διαπραγματεύεται η ελληνική κυβέρνηση με τους διεθνείς δανειστές της χώρας για μεταρρυθμιστικά σχέδια.
Μια ανάλογη λίστα πρέπει, σύμφωνα με πληροφορίες της Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, πρώτα να καταρτιστεί από κοινού», η κυριακάτικη έκδοση της Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ αναφέρει ότι «η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες της FAS από κύκλους της διαπραγμάτευσης, δεν έχει ακόμη υποβάλει λίστα με μεταρρυθμιστικά σχέδια στις Βρυξέλλες».
«Ναι μεν συναντήθηκαν εκπρόσωποι της Αθήνας και των πιστωτών της χώρας την Παρασκευή το βράδυ για μια πρώτη συνεδρίαση, αλλά εκεί συζητήθηκαν μόνο διαδικαστικά θέματα. Η ατμόσφαιρα περιγράφηκε κατόπιν ως νηφάλια.
Οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ, του ΔΝΤ και του ΕΜΣ παραπονέθηκαν για την κακή προετοιμασία των διαπραγματεύσεων», αναφέρει ο συντάκτης του κειμένου και προσθέτει ότι την περασμένη εβδομάδα είχαν ακυρωθεί επανειλημμένως συνεδριάσεις σε τεχνικό επίπεδο στην Αθήνα.
«Δεν δόθηκε πρόσβαση σε ελληνικά υπουργεία στους εκπροσώπους των πιστωτών, παρότι ο πρωθυπουργός (Αλέξης) Τσίπρας το είχε υποσχεθεί στην καγκελάριο (Άγγελα) Μέρκελ την Δευτέρα», τονίζεται στο δημοσίευμα, ενώ εκπρόσωπος των πιστωτών δηλώνει στην εφημερίδα «ήταν απογοητευτικές ημέρες».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι διαπραγματεύσεις συνεχίστηκαν το Σάββατο στις 13:00 και επρόκειτο να κρατήσουν όλο το Σαββατοκύριακο.
«Η λίστα θα καταρτιστεί πλέον από κοινού», μεταφέρει η εφημερίδα, επικαλούμενη κύκλους των πιστωτών και αναφέρει ακόμη ότι την επόμενη Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη του Eurogroup.
Αν ως τότε υπάρχει λίστα, συνεχίζει, θα μπορούσαν οι υπουργοί Οικονομικών να συμμετάσχουν μετά το Πάσχα (ενν. των Καθολικών) σε μια έκτακτη συνάντηση.
Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει στο μεταξύ να αποφασίσει στην Βουλή κάποιες συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις. «Αν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης εγκρίνουν την λίστα και διαπιστώσουν την επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος μεταρρυθμίσεων μπορεί να αποδεσμευτεί μια τελευταία δανειακή δόση ύψους 7,2 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα», επισημαίνεται ακόμη.
Την ίδια ώρα το περιοδικό Der Spiegel στην σημερινή έντυπη έκδοσή του υποστηρίζει ότι «αν και όλοι μιλούν για αποκλιμάκωση της έντασης, η πραγματικότητα είναι ακριβώς η αντίθετη», καθώς «τρεις μήνες μετά την εκλογική νίκη, ο Τσίπρας βρίσκεται αντιμέτωπος με τις 18 κυβερνήσεις των χωρών της Ευρωζώνης, που θέλουν να πιέσουν τον αριστερό πολιτικό να ξεχάσει ένα μεγάλο μέρος των προεκλογικών του υποσχέσεων και αν δεν υποχωρήσει, θα μπορούσε στο τέλος να συμβεί αυτό που όλοι απεύχονται: η αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, η χρεοκοπία και πολιτικό χάος διαρκείας - ίσως και όλα μαζί».
«Μεταρρυθμίσεις ή χρεοκοπία: αυτό είναι το δίλημμα που θέτουν οι ισχυροί της Ευρωζώνης», γράφει το περιοδικό και μεταφέρει εκτιμήσεις κύκλων των δανειστών ότι «δεν θα απομείνει τίποτα» από το πλεόνασμα το οποίο αναμενόταν να φθάσει στο 3% του ΑΕΠ. «Ήδη γίνονται υπολογισμοί για το πόσο θα κοστίσει η άρνηση μεταρρυθμίσεων, όταν οι πολίτες αρνούνται να πληρώσουν φόρους και η οικονομία καταρρέει.
Ειδικοί υπολογίζουν ότι εντός των επόμενων μηνών θα προκύψει πρόσθετο χρηματοδοτικό κενό ύψους 10 έως 20 δισεκατομμυρίων, το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με ένα ακόμη πακέτο βοήθειας που θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 30 δισεκατομμύρια», επισημαίνεται στο δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε στην 'Αγγελα Μέρκελ κατά την συνάντησή τους στο Βερολίνο λίστα 18 μεταρρυθμίσεων με στόχο κυρίως την είσπραξη φορολογικών εσόδων.
«Στο τέλος των συνομιλιών έκανε την παραχώρηση για επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών, που μελλοντικά μπορούν να κάνουν ανενόχλητα τη δουλειά τους και να έχουν πρόσβαση στα Υπουργεία», τονίζεται, αλλά οι συντάκτες διατυπώνουν επιφυλάξεις σχετικά με το εάν αυτή η δέσμευση θα τηρηθεί, καθώς δύο ημέρες μετά την επίσκεψη στο Βερολίνο τα τεχνικά κλιμάκια δεν είχαν ακόμη επιστρέψει και η «κακοφωνία» και τα αντικρουόμενα μηνύματα που στέλνουν τα μέλη της κυβέρνησης φέρνουν σε αμηχανία την Ευρώπη.
«Δεν είναι καθόλου παράξενο που οι χώρες της Ευρωζώνης προετοιμάζονται για τη χειρότερη των περιπτώσεων. Και ο ίδιος ο (πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ) Γιούνκερ δεν αποκλείει πλέον μία αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Ενώ στις αρχές Μαρτίου έλεγε κατηγορηματικά πως "δεν θα υπάρξει ποτέ Grexit", τώρα, μόλις την περασμένη εβδομάδα, είπε πως θα πρέπει κανείς να προετοιμάζεται και για ένα τέτοιο σενάριο. Για έναν εκ πεποιθήσεως Ευρωπαίο αυτό θα αποτελούσε ήττα, αλλά ο Γιούνκερ κάνει ήδη σχέδια για την επόμενη μέρα.
Για τα υπόλοιπα κράτη της ευρωζώνης η αποχώρηση της Ελλάδας θα μπορούσε να προσφέρει ευκαιρίες. Οι συνεργάτες του Γιούνκερ πιστεύουν πως το κλαμπ των χωρών της Ευρωζώνης θα μπορούσε να εξελιχθεί, μετά την καταστροφική εξέλιξη μιας αποχώρησης της Ελλάδας, σε μια πραγματική οικονομική κυβέρνηση», σημειώνουν οι συντάκτες του δημοσιεύματος, οι οποίοι αναφέρουν ότι μπορεί η κυρία Μέρκελ να παρέπεμψε στο Eurogroup για τις αποφάσεις, αλλά την απόφαση για την πορεία της Ελλάδας δεν θα την πάρουν τελικά οι υπουργοί Οικονομικών, αλλά οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων.
«Και είναι η ψήφος της Μέρκελ που θα δώσει την τελική έγκριση στο ελληνικό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα. Ένα "Όχι" των Γερμανών που θα έδιωχνε την Ελλάδα από την Ευρωζώνη και θα έθετε σε κίνδυνο το Ευρώ; Αυτό που η Μέρκελ φοβάται πολύ περισσότερο και από τη γερμανική ηγεμονία στην Ευρώπη είναι ακριβώς η ενοχή που θα είχε η Γερμανία σε αυτή την καταστροφή», καταλήγει το δημοσίευμα

Ημερησια

«Φόρο ....λίπους» ετοιμάζει η κυβέρνηση


varoufakis

Φόρο λίπους ετοιμάζει η κυβέρνηση και μάλιστα είναι ένα από το μέτρα  τα οποία προτείνονται στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων  που συζητιούνται ήδη  στο Brussels Group.
Σύμφωνα με το Star προωθείται η αύξηση τουλάχιστον κατά ένα λεπτό, στην τιμή των προϊόντων  που περιέχουν ζάχαρη, λίπος και αλάτι.
Aναμένεται λοιπόν να επιβαρυνθούν προϊόντα όπως αναψυκτικά, γλυκά, διάφορα προϊόντα ζωικής προέλευσης αλλά και φαγητά τόπου φαστ φούντ.
Παρόμοιος φόρος έχει ήδη εφαρμοστεί στις ΗΠΑ αλλά και σε χώρες της Ευρώπης, όπως η Δανία με επίσημη αιτιολογία την καταπολέμηση της παχυσαρκίας.
Να σημειωθει όμως ότι στη Δανία όπου  εφαρμόστηκε ο fat tax υπήρξαν διαμαρτυρίες ότι αυξήθηκε η ανεργία, αφού πολλοί Δανοί περνούσαν τα σύνορα προκειμένου να αγοράσουν τα προϊόντα τα οποία επιβαρύνθηκαν οικονομικά. Έτσι η κυβέρνηση της χώρας θα καταργήσει το φόρο αλλά και θα ακυρώσει τα σχέδια της να επιβάλλει φόρο και στη ζάχαρη.

ΣΟΚ - Ξύπνησε από το φέρετρο και ρώτησε «Πού είμαι;»!

Ξύπνησε από το φέρετρο και ρώτησε «Πού είμαι;»!Σε κατάσταση σοκ ο υπεύθυνος γραφείου τελετών μετά το απίστευτο περιστατικό που συνέβη στην πόλη Gelsenkirchen στη Γερμανία.

Μια 92χρονη γυναίκα είχε μεταφερθεί στο γραφείο τελετών Munstermann, καθώς είχε δηλωθεί νεκρή από γιατρό σε οίκο ευγηρίας.
Όταν ετοίμαζαν την κηδεία, έπαθε σοκ όταν σήκωσε το καπάκι από το φέρετρο και ρώτησε «πού είμαι;».

Ενώ ήταν ξαπλωμένη στο φέρετρο και με τα μάτια ανοιχτά, ο υπεύθυνος έλεγξε τον παλμό της και κάλεσε ασθενοφόρο που έσπευσε στο γραφείο τελετών και μετέφερε τη γυναίκα σε τοπικό νοσοκομείο.

Η αστυνομία διενεργεί έρευνα στον οίκο ευγηρίας και τον γιατρό που ανακήρυξε νεκρή την 92χρονη το βράδυ της Κυριακής.

«Είναι φοβερό και ανεξήγητο. Μας επικρίνουν όλοι», σημείωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής του οίκου ευγηρίας Lother Burger.

 Metro / newsit

Κώστα, στηρίζεις Αλέξη?

Από σαράντα κύματα εξακολουθούν να περνούν οι σχέσεις του Αντώνη Σαμαρά με τον Κώστα Καραμανλή. Λέγεται οτι εσχάτως επανήλθαν στα... φυσιολογικά επίπεδα μετά από επικοινωνία που είχαν προ ημερών, καθώς ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ ήθελε να πληροφορηθεί από τον ίδιο τον πρωην πρωθυπουργό, για το εάν αληθεύουν τα περί στήριξης του Αλέξη Τσίπρα. 
Η απάντηση που έλαβε "ηταν ικανοποιητική", αναφέρουν από την Συγγρού, χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες.
Ωστόσο, το γεγονός πως στο Προεδρικό βρίσκεται ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος με τη μέχρι τώρα στάση του στηρίζει τις κεντρικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, άλλα δείχνει.

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΣΑΛΟΣ με τον Βαρουφάκη: Η σύζυγός του νοίκιαζε τα πολυτελή σπίτια της σε Πλάκα και Αίγινα χωρίς άδεια και χωρίς να τα δηλώνει στην Εφορία

«ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΟΥ» ΑΠΑΝΤΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Βαρουφάκης και Στράτου στο σπίτι στην Πλάκα
Βαρουφάκης και Στράτου στο σπίτι στην Πλάκα
Στη δίνη της σκανδαλολογίας πέφτει η κυβέρνηση και κορυφαία στελέχη της για τα οποία βγαίνουν στο φως απανωτά δημοσιεύματα.

Μετά τα ρεπορτάζ για τον Γ. Κατρούγκαλο, ένα άρθρο για τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, αναμένεται να προκαλέσει νέο κύκλο συζητήσεων και να πυροδοτήσει συγκρούσεις με τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Η αποκάλυψη είναι από την εφημερίδα Πρώτο Θέμα το οποίο δημοσιεύει πληροφορίες ότι η σύζυγος του υπουργού ενοικιάζει τα σπίτια της σε Πλάκα και Αίγινα χωρίς να τα δηλώνει και φυσικά χωρίς να έχει άδεια για να τα μισθώνει ως τουριστικά καταλύματα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, η πολυτελέστατη βίλα του ζεύγους στην Αίγινα, αλλά και η οικία της Πλάκας ενοικιάζονταν για ολιγοήμερες διακοπές σε τουρίστες, χωρίς όμως να έχουν όλα τα νόμιμα δικαιολογητικά. Σε τέτοια περίπτωση, όπως αναφέρει η εφημερίδα, η κα Στράτου και η μητέρα της Δανάη Πόταγα (διάσημη εικαστικός, επίσης), οι οποίες εμφανίζονται ως ιδιοκτήτριες των σπιτιών, θα έπρεπε να έχουν μεριμνήσει να εκδώσουν την απαραίτητη εκ του νόμου άδεια του ΕΟΤ, ώστε να μπορούν να δικαιολογηθούν και να φορολογηθούν τα όποια έσοδα προκύψουν από αυτήν την ενοικίαση.
Η βίλα στην Αίγινα
Κάτι τέτοιο επισύρει πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ.
Η βίλα στην ΑίγιναΩστόσο, ο κ. Βαρουφάκης δηλώνει από την πλευρά του στην εφημερίδα πως ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση ούτε με το σπίτι της Αίγινας ούτε με την οικία της Πλάκας. Στην περίπτωση της εξοχικής βίλας στο νησί του Αργοσαρωνικού, ιδιοκτήτες της είναι η Δανάη Στράτου και ο πρώην σύζυγός της Γιώργος Μομφεράτος, υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, ενώ το νεοκλασικό διαμέρισμα δίπλα από το Μουσείο της Ακρόπολης ανήκει στην πεθερά του, τη διάσημη γλύπτρια Ελένη Πόταγα.
Σημειώνεται πως σύμφωνα με τη νομοθεσία, και τα δύο σπίτια -υπενθυμίζεται ότι αυτό της Αίγινας εκμισθωνόταν σύμφωνα με τη Daily Mail έναντι 5.000 ευρώ την εβδομάδα- δεν έφεραν το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας του ΕΟΤ, το απαραίτητο δηλαδή πιστοποιητικό που επιτρέπει στον κάθε ιδιοκτήτη να νοικιάζει νόμιμα το ακίνητό του και να δηλώνει τα χρήματα που εισπράττει στην αρμόδια ΔΟΥ. Σημειωτέον ότι η διαδικασία έκδοσης του σήματος του ΕΟΤ δεν είναι ούτε ιδιαίτερα κοστοβόρα ούτε χρονοβόρα.
«Δεν είναι δικά μου τα σπίτια. Πληρώνω ενοίκιο στην πεθερά μου και μετακομίζω από την Πλάκα», λέει ο υπουργός
Σάλος με τον Βαρουφάκη: Η σύζυγός του νοίκιαζε τα πολυτελή σπίτια της σε Πλάκα και Αίγινα χωρίς άδεια και χωρίς να τα δηλώνει στην ΕφορίαΤο «Πρώτο Θέμα» ζητώντας απάντηση από το γραφείο του υπουργού Οικονομικών στην ερώτηση γιατί δεν φρόντισε η οικογένεια για την έκδοση του Ειδικού Σήματος, ο κ. Βαρουφάκης συνεχίζει να διαχωρίζει τη θέση του και να επιμένει πως δεν έχει καμία ιδιοκτησιακή σχέση με τα δύο ακίνητα. Μάλιστα, ειδικά για το ακίνητο της Πλάκας στενός συνεργάτης του ανέφερε στο «Πρώτο Θέμα» ότι ο ίδιος ο υπουργός πλήρωνε ενοίκιο στην πεθερά του για να μένει εκεί, ενώ προσθέτει πως μέσα στην εβδομάδα μετακομίζει από την Πλάκα στην Πλατεία Μαβίλη.
«Δεν αποτελούν τα παραπάνω προσωπική μου περιουσία, ούτε όμως και της συζύγου μου πλήρως, ώστε να έχω την κυριότητα και άρα την ευθύνη για αυτά» διαμηνύει ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Πάντως, η εφημερίδα που εντόπισε την καταχώρηση της εκμίσθωσης του πατρικού στην Πλάκα και του εξοχικού στην Αίγινα της Δανάης Στράτου στη διαδικτυακή πλατφόρμα Airbnb βρήκε τον σχολιασμό του χρήστη Χοακίν ο οποίος είχε γράψει:
«Περάσαμε 12 υπέροχες νύχτες στην Αίγινα. Η Δανάη μας υποδέχθηκε στο λιμάνι με τον σύζυγό της. [...]».
Η ανάρτηση αυτή αποδεικνύει ότι ο κ. Βαρουφάκης γνώριζε για την εκμίσθωση του ακινήτου.
Τι απαντά ο Βαρουφάκης
Στενός συνεργάτης του υπουργού τονίζει στην εφημερίδα ότι πράγματι η εξοχική κατοικία νοικιάστηκε πέρυσι στην Αίγινα, αλλά «το εισόδημα έχει δηλωθεί, δεν υπάρχει πρόβλημα, το μόνο που δεν υπάρχει είναι το σήμα του ΕΟΤ που δεν βγήκε». Ο λόγος που δεν έχει εκδοθεί το σήμα, κατά τους κύκλους του υπουργού, είναι πως η ιδιοκτήτρια σύζυγός του και οι συνιδιοκτήτες των ακινήτων της, δεν επιθυμούν την αλλαγή της χρήσης των ακινήτων.
Προφανώς, ο κ. Βαρουφάκης εννοεί για το εισόδημα πως θα δηλωθεί, αφού δεν γίνεται να δηλώνει κάποιος τα έσοδά του 2014, πολύ πριν εκδοθούν τα έντυπα των φορολογικών δηλώσεων και πριν ανοίξει το σύστημα TAXIS για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.
Ας σημειωθεί ότι η σύζυγος του Υπουργού Οικονομικών είχε προφίλ σε γνωστές ιστοσελίδες ενοικίασης, στις οποίες είχε ανεβάσει φωτογραφίες από το εσωτερικό των σπιτιών, ενώ έδινε μέχρι και οδηγίες για τις οικιακές συσκευές.
Για την πατρική της οικία, 175 τ.μ, στην Ακρόπολη, η ίδια αναφέρει ότι «πρόκειται για σπίτι καλλιτέχνη που βρίσκεται στο παλαιότερο και πιο γραφικό κομμάτι της Αθήνας, σε απόσταση αναπνοής από το μετρό και απέναντι από το νέο Μουσείο της Ακρόπολης».
Το σπίτι της Ακρόπολης διαθέτει τρεις κρεβατοκάμαρες, τρία μπάνια, μία ευρύχωρη κουζίνα και ο χώρος στην είσοδο και το σαλόνι είναι διακοσμημένος με έργα της κ. Στράτου και σπάνια έπιπλα. Η τιμή της ενοικίασης του δεν ξεπερνούσε τα 174 δολάρια τη βραδιά.
Το εξοχικό στην Αίγινα, που βρίσκεται στην περιοχή «Παγώνι» νοικιαζόταν προς 650 δολάρια ημερησίως. Το σπίτι αποτελείται από επτά ευρύχωρες κρεβατοκάμαρες, ένα μεγάλο σαλόνι κι επίσης μια μεγάλη κουζίνα. Κι εδώ υπάρχει η προσωπική πινελιά με τα έργα της Δανάης Στράτου με την ίδια να προειδοποιεί «Αν σας αρέσουν θαυμάστε τα από απόσταση, αν δεν σας αρέσουν, αγνοήστε τα. Πάντως και στις δύο περιπτώσεις , μην τα αγγίζετε». Χαρακτηριστικό είναι ότι στην περιγραφή του σπιτιού δίνονται οδηγίες για το που είναι οι πετσέτες, μέχρι πως λειτουργεί το πλυντήριο πιάτων.

Πανικός από εισβολή... ποντικών στο δημαρχείο!

Αμέσως ενημερώθηκαν όλοι οι αρμόδιοι και κλήθηκε στο σημείο εταιρεία απολύμανσης που ανέλαβε την “επιχείρηση” εξόντωσης των ποντικών. 

Σκηνές... απείρου κάλους εκτυλίχθηκαν πριν μερικές ημέρες στο δημαρχείο Κοζάνης, όπου εισέβαλαν ποντικοί, προκαλώντας τον πανικό στους εργαζόμενους.
Οι εργαζόμενες στα γραφεία του ισογείου, ακόμη και στο γραφείο προσωπικού, που ήρθαν τετ-α-τετ με τα τρωκτικά, σίγουρα δεν θα θυμούνται με ιδιαίτερη χαρά τη συγκεκριμένη ημέρα....

Αμέσως ενημερώθηκαν όλοι οι αρμόδιοι και κλήθηκε στο σημείο εταιρεία απολύμανσης που ανέλαβε την “επιχείρηση” εξόντωσης των ποντικών.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα τρωκτικά έκαναν την... μαζική εμφάνισή τους, λόγω των εργασιών που γίνονται κάτω από την πλατεία της Κοζάνης.

  kozanimedia.gr

ΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ! Αρνούνται να μπουν στα κελιά οι κρατούμενοι της πρώτης πτέρυγας

Στάση πραγματοποιούν οι κρατούμενοι της πρώτης πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού, μεταξύ των οποίων και τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».
Οι κρατούμενοι αρνούνται να μπουν στα κελιά τους, διαμαρτυρόμενοι για τη μη αποφυλάκιση της μητέρας των αδελφών Τσάκαλου, Αθηνάς, η οποία «φιλοξενούσε» την Αγγελική Σπυροπούλου.
Η Αθηνά Τσάκαλου είχε συλληφθεί προ εικοσαημέρου και ήδη ο εισαγγελέας Δημήτρης Ασπρογέρακας έχει προτείνει την αποφυλάκισή της και αναμένεται η έκδοση της σχετικής απόφασης.

Μετά τα ανείσπρακτα ενοίκια, θα φορολογηθούν και οι αναπάντητες κλήσεις;



Με συντελεστή 11% για τα πρώτα 12.000 ευρώ και 33% από 12.000 ευρώ και πάνω θα φορολογείται το εισόδημα από εκμίσθωση ακινήτων, δηλαδή τα ενοίκια .
Η εγκύκλιος που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Εσόδων προσδιορίζει τι είναι εισόδημα από μισθώματα και τον τρόπο φορολόγησής τους.

Ωστόσο, σοκ σε εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων προκαλεί το γεγονός ότι θα πρέπει να πληρώσουν φόρο ακόμη και για ανείσπρακτα ενοίκια. Κι αυτό διότι από την 1η-1-2014 έχει καταργηθεί το μέτρο της εκχώρησης των ανείσπρακτων μισθωμάτων στο Δημόσιο, το οποίο επέτρεπε στους δικαιούχους των εισοδημάτων αυτών να απαλλαγούν από την υποχρέωση δήλωσής τους στην Εφορία, επιβεβαιώνει ότι όσοι ιδιοκτήτες εκμισθούμενων ακινήτων δεν εισέπραξαν εντός του 2014 τα οφειλόμενα ενοίκια από τους μισθωτές τους θα υποχρεωθούν φέτος να τα δηλώσουν κανονικά, ως εισπραχθέντα εισοδήματα και θα φορολογηθούν γι' αυτά με συντελεστές φόρου .

Δηλαδή, ακόμη κι αν δεν έχουν εισπράξει τα ενοίκια θα φορολογηθούν γι' αυτά από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 11%! Αναλυτικά το ρεπορτάζ στην Ημερησία.

Πρόκειται για ακόμα μια εξαιρετική ιδέα του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Τι και αν το Δημόσιο χρωστάει δισεκατομμύρια στους ιδιώτες εδώ και καιρό; Τι και αν το Δημόσιο καθυστερεί πάντοτε τις πληρωμές του και τις επιστροφές φόρων; Όταν είναι να εισπράξει, θα κάνει τα πάντα, ακόμα και να φορολογήσει και πλούτο που ίσως παραχθεί.

Σκεφθείτε πάντως να προσπαθείς να διεκδικήσεις δικαστικά τα ανείσπρακτα ενοίκια μέσα από τις τρομακτικές αργές διαδικασίες της ελληνικής Δικαιοσύνης και να πρέπει παράλληλα να προπληρώσεις το ΦΠΑ για κάτι που δεν είναι καν σαφές αν και πότε θα εισπράξεις. Απόλυτη παράνοια.

Το επόμενο βήμα ποιο είναι;
Θα μπορούσαμε να πληρώνουμε κάποιο φόρο για τις αναπάντητες κλήσεις καθώς αν το σήκωνε αυτός/αυτή που καλέσαμε, θα αυξανόταν ο τζίρος στις τηλεπικοινωνίες.
Όρεξη να υπάρχει, κάτι θα βρεθεί.

πηγή

ΑΦΑΣΙΑ !!! Ο Κατρούγκαλος ρωτάει που είναι ....σκάνδαλο !!!

«Πού είναι το σκάνδαλο;» αναρωτιέται ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος, σχολιάζοντας δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο διόρισε ως ειδικούς συμβούλους στο υπουργείο δύο νεαρές δικηγόρους, οι οποίες εργάζονταν στο δικηγορικό του γραφείο.
Όπως υπογραμμίζει ο αναπληρωτής υπουργός, από τις τρεις δικηγόρους που στελέχωσαν ως μετακλητές συνεργάτιδες το πολιτικό του γραφείο, η μεν πρώτη ήταν η μετακλητή επιστημονική συνεργάτης του ως ευρωβουλευτή, η δεύτερη ολοκλήρωσε πρόσφατα το διδακτορικό της στη Σορβόννη (με τον κ. Κατρούγκαλο ως συν-εισηγητή), χωρίς να δικηγορεί πουθενά, και η τρίτη δούλευε σε τρίτο, άσχετο δικηγορικό γραφείο.
Η επιλογή τους, όπως τονίζεται σε σχετικό σημείωμα, έγινε λόγω της σχέσης εμπιστοσύνης μαζί τους και της ειδίκευσής τους στο δημόσιο δίκαιο, βασικό αντικείμενο του υπουργείου.
Στην τέταρτη συνάδελφο, όπως προκύπτει από την Διαύγεια, το Δ.Σ. της εταιρείας «Κοινωνία της Πληροφορίας» αναθέτει μια ιδιαίτερα σύντομη (τρίμηνη) σύμβαση, ενόψει των συσσωρευμένων νομικών εκκρεμοτήτων της εταιρείας αυτής, παρατηρεί ο αναπληρωτής υπουργός.
«Πού είναι το σκάνδαλο; Και δεν είναι ντροπή η προσπάθεια εμπλοκής στη συνωμοσία σπίλωσης νέων επιστημόνων;», αναρωτιέται ο κ. Κατρούγκαλος.

ΒΡΕ ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ... ΚΑΠΟΤΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ""ΟΛΠ""!!

Εσείς δεν μιλούσατε για ξεπουλήματα?
 
H ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου που διαθέτει στον ΟΛΠ εντός των επόμενων εβδομάδων, δήλωσε ο αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης στο επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα (Xinhua), όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters (Ρόιτερς). 
Η Cosco και οι άλλοι διεκδικητές «μπορούν να υποβάλουν μια πολύ ανταγωνιστική προσφορά» επισήμανε ο κύριος Δραγασάκης, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κίνα. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός εβδομάδων αφότου υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση λόγω της αλλαγής της ελληνικής κυβέρνησης, προσέθεσε ο κύριος Δραγασάκης, σύμφωνα με το Νέα Κίνα.

Σε θερμό κλίμα η συνάντηση με την κινεζική κυβέρνηση

Εξάλλου, σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Πεκίνο η συνάντηση ελληνικής κυβερνητικής αντιπροσωπείας, που είχε επικεφαλής τον αντιπρόεδρο Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, με πολυμελή κινεζική κυβερνητική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο Μα Κάι. Η συνάντηση, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, διήρκησε σχεδόν δύο ώρες και στο πλαίσιό της εξετάστηκε πλήθος θεμάτων και διερευνήθηκε το πεδίο για επέκταση της συνεργασίας των δύο χωρών σε ποικίλους τομείς, με στόχο την αύξηση των επενδύσεων και των εξαγωγών. Διαπιστώθηκε το αμοιβαίο ενδιαφέρον για εμβάθυνση των διμερών οικονομικών σχέσεων και χαράχθηκαν τα επόμενα βήματα στη βάση του τριετούς σχεδίου δράσης το οποίο έχει επεξεργαστεί το Υπουργείο Εξωτερικών και η Αντιπροεδρία της κυβέρνησης.

Στην παρέμβασή του ο κ. Δραγασάκης ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι -στηρίζοντας ό,τι έχει ήδη επιτευχθεί- να προχωρήσει περαιτέρω στην εμβάθυνση και ανάπτυξη των σχέσεων, οικονομικών, πολιτικών και πολιτισμικών με την Κίνα. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε την σημασία που δίνει η κυβέρνηση ώστε να μπορέσει η χώρα -σε ένα περιβάλλον αστάθειας- να είναι «ένα περιφερειακό κέντρο σταθερότητας, ένας κόμβος του παγκόσμιου εμπορίου και μία ασφαλής γέφυρα μεταξύ Ασίας και Ευρώπης και πάνω απ' όλα ένας χώρος συνεργασίας και διαλόγου ανάμεσα σε διαφορετικούς λαούς, πολιτισμούς και θρησκείες».

«Οι χώρες μας, Κίνα και Ελλάδα, ως αρχαίες κοιτίδες πολιτισμού μπορούν να συνεργαστούν σε πολλά επίπεδα με στόχο τον διάλογο πολιτισμών και θρησκειών σε μια συνεργασία που δεν θα περιορίζεται μόνο στην οικονομία, αλλά θα καλύπτει και τους τομείς του πολιτισμού», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Δραγασάκη, οι ελληνοκινεζικές σχέσεις είναι ο πυλώνας της εθνική στρατηγικής της κυβέρνησης, η οποία αποδίδει στρατηγική σημασία στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων.

Στο σημείο αυτό υπενθύμισε ότι στόχος είναι η διεύρυνση της παραγωγικής βάσης της χώρας, λέγοντας πως «μια σημαντική διάσταση αυτού του στόχου είναι η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει η Ελλάδα στον τομέα του διαμετακομιστικού εμπορίου, των υποδομών μεταφοράς και διανομής αλλά και της μεταποίησης των μεταφερόμενων προϊόντων».

Για τον λόγο αυτόν τόνισε ότι υπάρχει στρατηγική σύγκλιση συμφερόντων ανάμεσα στις δύο χώρες.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των δυο πλευρών, οι αντιπρόεδρο εγκαινίασαν το «Έτος Ναυτιλιακής Συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας 2015».

Στην ομιλία του, κατά την επίσημη τελετή των εγκαινίων ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης επισήμανε, μεταξύ άλλων: «Η παρουσία μου εδώ, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, υποδηλώνει τη βούληση της νέας κυβέρνησης για την αναβάθμιση του υψηλού επιπέδου πολιτικών σχέσεων των δύο χωρών σε μια ισχυρή εταιρική σχέση, με έμφαση στους τομείς εκείνους της οικονομίας που υπάρχουν πραγματικές και απεριόριστες δυνατότητες συνεργασίας».

Στη συνέχεια, η κινεζική αντιπροσωπεία παρέθεσε γεύμα στους Έλληνες αξιωματούχους, στο οποίο συνεχίστηκαν οι διαβουλεύσεις με στόχο την ενίσχυση και εμβάθυνση των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών.

ΣΚΟΡΠΟΧΩΡΙ: Δρίτσας κατά Δραγασάκη για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ!

Βγήκαν τα ενδοκυβερνητικά μαχαίρια για τον ΟΛΠ, με την κυβέρνηση Τσίπρα να θυμίζει κυριολεκτικά σκορποχώρι. 

Αφού παρά τις πρωινές δηλώσεις του Γιάννη Δραγασάκη σε ξένα δίκτυα, πως η ιδιωτικποίηση του ΟΛΠ είναι ζήτημα εβδομάδων κατά της ιδιωτικοποίησης τάχθηκε ο αρμόδιος υπουργός Δρίτσας!  
«Η κυβερνητική θέση που έχει εξαγγελθεί στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης αναφορικά με το θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ ήταν σαφής.
Ότι δημοσιεύματα υπάρχουν σήμερα αναφορικά με αυτό το θέμα θα αποσαφηνιστούν αξιόπιστα και έγκαιρα μόνο μετά την επιστροφή της ελληνικής αντιπροσωπείας από την Κίνα» δήλωσε το απόγευμα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Θεόδωρος Δρίτσας.
Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη που φέρεται να έχει κάνει στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων ότι «η ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου που διαθέτει στον ΟΛΠ εντός των επόμενων εβδομάδων», ο κ. Δρίτσας τόνισε:
«Τα δημοσιεύματα αυτά δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν μεταβολή της θέσης της κυβέρνησης αναφορικά με το θέμα του λιμανιού του ΟΛΠ».
Μ. Βαρβιτσιώτης: Ανασφάλεια στους επενδυτές από τις δηλώσεις για τον ΟΛΠ
«Η κυβέρνηση συνεχίζει τη γνωστή της τακτική. Άλλα λόγια μέσα, άλλα λόγια έξω. Το “όχι ο Πειραιάς να γίνει Chinatown στο Πεκίνο”, μεταφράστηκε σε πώληση του πλειοψηφικού πακέτου».
Αυτό δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού Προγράμματος της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις που φέρεται να έχει κάνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης στο κινεζικό πρακτορείο για το θέμα του ΟΛΠ.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι «οι αποκρατικοποιήσεις είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση για να αφεθεί σε αποσπασματικές δηλώσεις που το μόνο που καταφέρνουν είναι να καλλιεργήσουν ανασφάλεια στους επενδυτές για τις προθέσεις της κυβέρνησης και το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα».
Συνάντηση με Δρίτσα-Δραγασάκη ζητά η ΟΜ.Υ.Λ.Ε.
Συνεδριάζει τη Δευτέρα η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα του ΟΛΠ.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Ομοσπονδία θα επιδιώξει συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας Θεόδωρο Δρίτσα, προκειμένου να διερευνήσει τι προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση σχετικά με το θέμα του ΟΛΠ.
Συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ παρέπεμψαν σε παλαιότερες ανακοινώσεις, στις οποίες έκαναν λόγο για συνέχιση του αγώνα τους «αν αθετηθούν κυβερνητικές δεσμεύσεις».
Οι ίδιοι εκπρόσωποι υπενθύμισαν πως ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας όταν ανέλαβε τα επίσημα καθήκοντά του είχε πει ότι δεν θα προχωρήσει η διαδικασία πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ, ενώ σημείωσαν ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο αντιδρούν αρκετοί φορείς.


ΜΑΥΡΑ ΣΥΝΝΕΦΑ στις Βρυξέλλες: ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ - Αρνητικοί οι " θεσμοί " στις μεταρρυθμίσεις


Βαρύ κλίμα στις Βρυξέλλες: Αρνητικοί οι θεσμοί στις μεταρρυθμίσεις - Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν όλο το Σαββατοκύριακο

Πολύ βαρύ περιγράφουν πηγές το κλίμα που επικρατεί στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια των επαφών των κλιμακίων Ελλάδας και δανειστών. 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι θεσμοί φαίνεται να απορρίπτουν σε πρώτη φάση τη νέα λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που κατέθεσε η κυβέρνηση.
 Εκφράζονται μάλιστα φόβοι ότι ούτε και αυτή την εβδομάδα θα υπάρξουν εξελίξεις ως προς την επίτευξη συμφωνίας κι ενώ η πιστωτική ασφυξία πιέζει την Αθήνα.
Οι συζητήσεις στο Brussels Group συνεχίζονται και θα συνεχιστούν όλο το Σαββατοκύριακο, ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές από τις Βρυξέλλες, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Κοινοτικές πηγές σημείωναν ότι είναι ενθαρρυντικό σημάδι το ότι υπάρχει δέσμευση για εποικοδομητική συζήτηση, μετά τις συζητήσεις σε πολιτικό επίπεδο. Ωστόσο, οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι «απομένει ακόμη πολλή δουλειά» και πρόσθεταν: «Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι η ίδια η Ελλάδα πρέπει να προετοιμάσει τον συνολικό κατάλογο των μεταρρυθμίσεων κατά τρόπο που να πείθει ότι θα εφαρμοστούν οι δεσμεύσεις του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου».
Τέλος, κοινοτικές πηγές υπενθύμιζαν ότι ο σκοπός των συναντήσεων στο Brussels Group είναι «να συζητήσουμε τις ελληνικές προτάσεις για μεταρρυθμίσεις και να βοηθήσουμε να διασφαλιστεί ότι η ελληνική λίστα μεταρρυθμίσεων είναι αξιόπιστη και ολοκληρωμένη».
Βαρύ κλίμα στις Βρυξέλλες: Αρνητικοί οι θεσμοί στις μεταρρυθμίσεις - Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν όλο το ΣαββατοκύριακοΤην κυβέρνηση την περιμένει «Γολγοθάς» τις επόμενες ημέρες καθώς ξεκίνησαν το μεσημέρι του Σαββάτου στις Βρυξέλλες οι διαπραγματεύσεις προκειμένου να κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές. Εχοντας πλέον τη λίστα με τα 18 μέτρα που προτείνει η Αθήνα, οι θεσμοί θα αποφασίσουν αν αυτή είναι επαρκής ώστε να σταματήσει η πιστωτική ασφυξία που έχει φέρει τη χώρα στο παρά πέντε της στάσης πληρωμών.
Σήμερα στη βελγική πρωτεύουσα ξεκίνησαν τα «παζάρια» με τους δανειστές στο Brussels Group (BG), δηλαδή στα τεχνικά κλιμάκια και τις ομάδες συμβούλων. Από εκεί θα περάσει για πρώτο ελεγχο η λίστα ώστε στη συνέχεια να αποφασιστεί EuroWokinGroup και την Τετάρτη, εφόσον όλα πάνε καλά, Eurogroup.
Ωστόσο, δύσκολα θα υπάρξουν αποφάσεις καθώς να θυμίσουμε ότι είναι η Μεγάλη Εβδομάδα των Καθολικών και από την Πέμπτη θα υπολειτουργούν οι υπηρεσίες.
Eνδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασης είναι πάντως το γεγονός ότι αύριο Κυριακή στις 19:00 στη Βουλή θα συνεδριάσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα το οποίο θα αποτιμήσει τις πρώτες συζητήσεις και θα χαράξει τη γραμμή που θα ακολουθηθεί μέχρι την Τετάρτη. Πάντως στην κυβέρνηση επικρατεί μεγάλη αγωνία για την έκβαση των συζητήσεων επί της λίστας καθώς τα περιθώρια πλέον έχουν στενέψει και τα ταμεία είναι άδεια.
Παρά το γεγονός ότι η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που προτείνει η κυβέρνηση δεν διέρρευσε μέχρι το πρωί του Σαββάτου που πληροφορίες έκαναν λόγο για σειρά παρεμβάσεων που όμως δεν θα θίγουν τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα και δεν θα είναι υφεσιακού χαρακτήρα.
Αυξήσεις
Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι προτείνεται αύξηση στο φόρο πολυτελείας, στον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα ποτά και ίσως και στα τσιγάρα ενώ ως εφεδρικό χαρτί θα πέσει στο τραπέζι και η αλλαγή στο καθεστώς ΦΠΑ, τουλάχιστον για ορισμένα νησιά ή με μεταφορά συγκεκριμένων προϊόντων από τον χαμηλό σε υψηλότερο συντελεστή. «Οι μεταρρυθμίσεις - δράσεις για πρώτη φορά δεν θα οδηγήσουν στα ταμεία τους “συνήθεις υπόπτους”, αλλά θα πληρώσουν επιτέλους οι έχοντες και κατέχοντες», έλεγαν από το Μέγαρο Μαξίμου χθες. Μάλιστα, εκτιμούσαν ότι από το σύνολο των μέτρων θα αυξηθούν τα έσοδα κατά 3 δισ. ευρώ και ξεκαθάριζαν πως πρόκειται για «έσοδα που δεν προέρχονται σε καμιά περίπτωση από περικοπή μισθών, συντάξεων ή εφάπαξ». Με τον τρόπο αυτό, η κυβέρνηση εκτιμά πως θα επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ για το 2015 (αντί προηγούμενου στόχου για 3% του ΑΕΠ), ενώ ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας φέτος θα είναι 1,4% (αντί 2,9% προηγούμενης πρόβλεψης).
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ν. Φίλης, σύμφωνα με την εφημερίδα Handelsblatt, δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο πως η λίστα περιλαμβάνει 18 μέτρα τα οποία θα αποφέρουν περίπου 3,5 δισ. ευρώ. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η δημοπράτηση τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών συχνοτήτων (εκτιμώμενο ετήσιο έσοδο 100 εκατ. ευρώ) και η διασύνδεση όλων των ταμείων καταστημάτων, εστιατορίων και μπαρ με το υπουργείο Οικονομικών.
Η λίστα κλείδωσε νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής, στην τελική σύσκεψη που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Οι δανειστές
Στην κατάρτιση της λίστας συμμετείχαν ομάδα του υπουργείου Οικονομικών, ομάδα από την αντιπροεδρία της κυβέρνησης και συνεργάτες του Ευκλείδη Τσακαλώτου, όλοι υπό την εποπτεία του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Νίκου Σαγιά.
Πλέον το βάρος πέφτει στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, ωστόσο, τα μηνύματα από το εξωτερικό δεν είναι ενθαρρυντικά καθώς πηγές στις Βρυξέλλες τονίζουν ότι υπάρχουν πολλές ασάφειες σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ, το καθεστώς ΦΠΑ, τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο ασφαλιστικό αλλά και το πώς θα κλείσουν οι «μαύρες τρύπες» τόσο του 2014 όσο και του 2015. Στο πλαίσιο αυτό, υποστήριζαν πως δύσκολα θα υπάρξει επιτυχής έκβαση των συζητήσεων στο BG έως τη Δευτέρα.
Αλλωστε, ο χρόνος τελειώνει σε βάρος της Ελλάδας κάτι που δήλωσε και ο διοικητής της γερμανικής κεντρικής τράπεζας, κ. Γ. Βάιντμαν. Η χώρα βρίσκεται ένα βήμα πριν από την πιστωτική ασφυξία, κάτι που φαίνεται και από δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης οι οποίοι τονίζουν ότι θα πληρώσουν μισθούς και συντάξεις αν χρειαστεί να επιλέξουν μεταξύ αυτών και των δόσεων στους δανειστές.
Ρήξη;
Οι δηλώσεις περί ρήξης με τους δανειστές (Τσακαλώτος, Βαρουφάκης, Λαφαζάνης) δημιουργούν κλίμα ανησυχίας αν και από την κυβέρνηση λένε ότι πρόκειται για διαπραγματευτικό χαρτί της Ελλάδας.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως η παρέμβαση του Π. Λαφαζάνη ο οποίος ουσιαστικά προτρέπει για ρήξη με τη Γερμανική Ευρώπη. Επ΄ αυτού προσθέτει: «Κανένας «θεσμός», κανένας εκβιασμός και κανένα δίλημμα δεν πρόκειται να ενταφιάσει αγώνες δεκαετιών των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που δόθηκαν με την Αριστερά και τις αρχές της».

ΠΑΣΟΚ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - Προσυνεδριακή εκδήλωση με ομιλητή τον Βασίλη Κεγκέρογλου !

1η ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΑΣΟΚ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

H Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας στα πλαίσια των προσυνεδριακών διαδιακασιών σας προσκαλει στη 1η προσυνεδριακή ολομέλεια τη Πέμπτη 2 Απριλίου και ώρα 08:00μμ στο ξενοδοχείο REX (έναντι Δημαρχείου) στη Καλάματα.
Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου Βασίλης Kεγκέρογλου. 

ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ- ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ, Η ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ 70.000 ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ

Γράφει η δικηγόρος Αναστασία Χρ. Μήλιου*

Λίγο πριν το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης -μεταξύ 2006 και 2009 οι τράπεζες, προώθησαν στο ευρύ καταναλωτικό κοινό στεγαστικά δάνεια σε ελβετικά φράγκα, «με δόλωμα» το πολύ χαμηλό επιτόκιο τους, χωρίςνα ελέγξουν την καταλληλότητα του προτεινόμενου τραπεζικού προϊόντος για τους υποψήφιους δανειολήπτες, χωρίς να τους ενημερώσουν για τους κινδύνους που διέτρεχαν από μια απότομη μεταβολή της συναλλαγματικής ισοτιμίας μεταξύ ευρώ και ελβετικού φράγκου και χωρίς να τους προτείνουν μέτρα για την αντιστάθμιση του συναλλαγματικού κινδύνου που εν αγνοία τους αναλάμβαναν.
 Οι χιλιάδες δανειολήπτες που έλαβαν στεγαστικό δάνειο σε ελβετικό φράγκο, ιδίως την περίοδο 2006-2008, έχουν πλέον περιέλθει, εξαιτίας της κατάρρευσης της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ευρώ με το ελβετικό φράγκο, σε μία εξαιρετικά δεινή οικονομικά θέση. Όχι μόνο δεν είχαν τελικά στα χρόνια που ακολούθησαν τις χαμηλές τοκοχρεολυτικές δόσεις που τους είχαν υποσχεθεί κατά τη χορήγηση των δανείων αυτών, αλλά και -παρά  την μακρόχρονη εξυπηρέτηση των δανείων αυτών- το ανεξόφλητο κεφάλαιό τους παραμένει κοντά στα επίπεδα της αρχικής του εκταμίευσης, αν όχι ψηλότερα.  
Καθόλου δε συμφέρουσα δεν είναι και η δυνατότητα για μετατροπή του δανείου σε ευρώ, καθώς αυτή θα συνεπαγόταν  και τη μετατροπή της λογιστικής μέχρι σήμερα  ζημίας του δανειολήπτη σε πραγματική.
Γιατί συμβαίνει αυτό: 
Στα δάνεια σε συνάλλαγμα το κόστος δανεισμού είναι αόριστο για τον δανειολήπτη. Όχι όμως εξαιτίας της διακύμανσης του επιτοκίου, το οποίο οριοθετείται. Αντίθετα, το πρόβλημα είναι ότι διακυμαίνεται το θεμέλιο της  παροχής, δηλ. το ίδιο το κεφάλαιο που καλείται να επιστρέψει ο δανειολήπτης. Το τελευταίο, όμως, δεν είναι πλέον το κεφάλαιο που έλαβε και επένδυσε ο δανειολήπτης στην αγορά της κατοικίας του, εκείνο που καλείται εντόκως να επιστρέψει. Είναι ένα άγνωστο κεφάλαιο, το ύψος του οποίου διαμορφώνεται  από απροσπέλαστους για τον ίδιο παράγοντες, οι οποίοι συχνά ανατρέπουν οποιαδήποτε αναλογία μεταξύ παροχής και αντιπαροχής, καθιστώντας εξοντωτικό το πραγματικό κόστος του δανείου.
Για τους λόγους αυτούς η – αδιάκριτη μάλιστα - χορήγηση δανείων σε συνάλλαγμα προς καταναλωτές είναι μία προβληματική εμπορική πρακτική. Αντιστρατεύεται την αρχή του υπεύθυνου δανεισμού που στηρίζεται στην προβλεψιμότητα των μελλοντικών υποχρεώσεων και στην επίγνωση των δυνατοτήτων ανταπόκρισης. Ο καταναλωτής μετατρέπεται, δίχως να έχει επίγνωση,  σε επενδυτή.
Η  επιλογή ενός δανείου σε ξένο νόμισμα είναι μία επιλογή ανάληψης του συναλλαγματικού κινδύνου, την ευθύνη της οποίας δεν μπορεί να γνωρίζει και  να διαχειριστεί ο μέσος  δανειολήπτης. Η εκτίμηση του κινδύνου προϋποθέτει γνώσεις τόσο για τον μηχανισμό λειτουργίας των εν λόγω δανείων όσο και για την εξέλιξη συναλλαγματικών ισοτιμιών. Ο λήπτης στεγαστικού δανείου, ωστόσο, δεν έχει, την εμπειρία και τις γνώσεις για να αντιληφθεί τους κινδύνους που ανακύπτουν και να λάβει την συνετή απόφαση σύναψης ή όχι ενός τέτοιου δανείουσυνυπολογίζοντας όλες τις κρίσιμες παραμέτρους. 
Οι καταναλωτές, τις περισσότερες φορές αγνοούν τον σύνθετο χαρακτήρα των δανείων σε συνάλλαγμα και αποφασίζουν μόνο με βάση τις διαθέσιμες από την τράπεζα σε αυτούς πληροφορίες. Όταν οι τελευταίες περιορίζονται ή εστιάζουν στη σύγκριση του επιτοκίου του δανείου  σε ευρώ με  εκείνο του δανείου σε ελβετικό φράγκο, μοιραία οι καταναλωτές εμπιστεύονται την πρόταση της τράπεζας και παραβλέπουν  τους μελλοντικούς κινδύνους.
Οι τράπεζες  από την άλλη μεριά έχουν την υποχρέωση, με βάση τις επιταγές της καλής πίστης και της διαφάνειας, να μην επιδιώκουν μονομερώς την πρόταξη των δικών τους συμφερόντων. Οφείλουν να διαφυλάττουν την αναλογία παροχής και αντιπαροχής. Οφείλουν να ενημερώνουν, να διαφωτίζουν, ακόμη και να συμβουλεύουν τον πελάτη, όταν είναι  πιθανό αυτός να μην αντιλαμβάνεται τους κινδύνους που έχει η συναλλαγή. 
Η τράπεζα έχει, γι’ αυτό, υποχρέωση, πριν χορηγήσει στον πελάτη ένα δάνειο σε συνάλλαγμα, όχι μόνο να τον ενημερώσει για τους κινδύνους που θα κληθεί να αντιμετωπίσει στην πιθανή, άλλωστε, περίπτωση που επιδεινωθεί σε βάρος του πελάτη η συναλλαγματική ισοτιμία, αλλά και να διερευνήσει τη δυνατότητά του να αντιληφθεί αλλά και να αντιμετωπίσει τους κινδύνους αυτούς. Η Τράπεζα της Ελλάδος αναγνωρίζει, με πράξεις της, την ιδιαίτερη πληροφόρηση που πρέπει να έχει εν προκειμένω κάθε δανειολήπτης.  
Μόνο εφόσον ο πελάτης έχει λάβει πλήρη, σαφή  και ορθή ενημέρωση θα μπορούσε να  αποφασίσει ο ίδιος υπεύθυνα για την επιλογή ενός δανείου σε συνάλλαγμα. 
Δεν υπάρχει  αμφιβολία ότι το μεγάλο πλήθος των καταναλωτών που οδηγήθηκε στη λήψη των δανείων αυτών δεν έλαβε την παραπάνω διαφώτιση και, ασφαλώς, δεν μπορούσε να αντιληφθεί τους εν λόγω κινδύνους σε όλη τους μάλιστα τη βαρύτητα.  
Η απουσίαπληροφόρησης για τους κινδύνους οδηγεί σε αδιαφάνεια των όρων που θα μπορούσε, υπό προϋποθέσεις, να δικαιολογήσει την εγκυρότητα του περιεχομένου της σύμβασης. Σε κάθε δε περίπτωση, είναι βέβαιο ότι αν τα πιστωτικά ιδρύματα  είχαν ανταποκριθεί στις παραπάνω υποχρεώσεις τους, οι καταναλωτές αυτοί δεν θα είχαν συνάψει σύμβαση δανείου σε ελβετικό φράγκο. Αντιθέτως, θα είχαν επιλέξει ένα δάνειο σε ευρώ. Μάλιστα, εξαιτίας της καθοδικής πορείας που είχαν από τα τέλη του 2008 τα επιτόκια αναφοράς (ΕΚΤ, Euribor), θα είχαν, στην περίπτωση αυτή, έτσι κι αλλιώς τα τελευταία χρόνια, και ιδίως σήμερα, το χαμηλό επιτόκιο στο οποίο απέβλεπαν.  
Η έξοδος από την κινούμενη άμμο των δανείων του ελβετικού φράγκου είναι δυνατή. Η κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει οι δανειολήπτες είναι αποτέλεσμα παραβίασης επιταγών διαφάνειας και θεμελιωδών υποχρεώσεων που προκύπτουν από  τη φύση των εν λόγω δανείων. 
Οι καταναλωτές δικαιούνται, στην περίπτωση αυτή, την αναδρομική αποκατάσταση της αποπληρωμής και εξόφλησης του δανείου τους με βάση το κεφάλαιο που πραγματικά έλαβαν.
 Είναι γεγονός ότι εξαιτίας της πρακτικής των τραπεζών 70.000 περίπου ανυποψίαστοι Έλληνες δανειολήπτες (και μαζί με αυτούς οι οικογένειές τους) μετατράπηκαν σε έρμαια των συναλλαγματικών ισοτιμιών και βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε μακροχρόνιες οφειλές, μεταβλητού και απρόβλεπτου ύψους. Η επέλευση του συναλλαγματικού κινδύνου –δηλαδή η σοβαρή υποτίμηση που υπέστη το ευρώ έναντι του ελβετικού φράγκου (η ισοτιμία ευρώ/ελβετικού φράγκου ανερχόταν κατά τον κρίσιμο χρόνο της εκταμίευσης των συγκεκριμένων δανείων σε 1,60, από το 2012 μέχρι τις αρχές του 2015 είχε σταθεροποιηθεί στο 1,20, ενώ σήμερα η σχετική ισοτιμία ανέρχεται στο 1,08) σημαίνει ότι οι 70.000 μη επαρκώς ενημερωμένοι δανειολήπτες καλούνται να αποπληρώσουν συνολικό ποσό δανείων πολύ μεγαλύτερο από αυτό που πραγματικά δανείστηκαν (χωρίς νασυμπεριλαμβάνεται στο ποσοστό αυτό το επιτόκιο δανεισμού).
Αυτό που πρέπει να καταστεί σαφές είναι ότι η συγκεκριμένη πρακτική των τραπεζών, η οποία είναι άμεσα υπεύθυνη για τις μεγάλες απώλειες των Ελλήνων καταναλωτών (και η οποία συνεπάγεται αντίστοιχα μεγάλα κέρδη για τις ίδιες δεδομένου ότι αυτές είχαν φροντίσει να ασφαλίσουν το δικό τους συναλλαγματικό κίνδυνο), συνιστά παραβίαση των υποχρεώσεων πρόνοιας και ασφάλειας που οι τράπεζες έχουν έναντι των καταναλωτών, σύμφωνα με όσα ορίζουν η καλή πίστη και τα συναλλακτικά ήθη (ΑΚ 281, 288). Εξάλλου οι τράπεζες  δεν είναι απλές επιχειρήσεις διαμεσολάβησης στην κυκλοφορία του χρήματος που μπορούν ανεξέλεγκτα να επιδιώκουν τη μεγιστοποίηση των κερδών τους. Η αυξημένη δυνατότητά τους να επεμβαίνουν στην περιουσιακή σφαίρα των πελατών τους συνεπάγεται την άσκηση εκ μέρους τους δημόσιας λειτουργίας.
Έτσι, τα πιστωτικά ιδρύματα έχουν την υποχρέωση να προβαίνουν σε «υπεύθυνο δανεισμό» και να εξετάζουν την πιστοληπτική ικανότητα των υποψήφιων δανειοληπτών να ανταπεξέλθουν στις συμβατικές υποχρεώσεις που πρόκειται να αναλάβουν.  
Παράλειψη των τραπεζών να ανταποκριθούν σε αυτή τους την υποχρέωση δημιουργεί ένα είδος «συν-ευθύνης» τους για την τυχόν μετέπειτα αδυναμία των πελατών τους να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει.
Επίσηςυποχρεώνονται τα πιστωτικά ιδρύματα να παρέχουν «ακριβείς, σαφείς και μη παραπλανητικές πληροφορίες», να παρέχουν στους πελάτες τους «κατάλληλη πληροφόρηση σε κατανοητή μορφή, ώστε αυτοί να είναι ευλόγως σε θέση να κατανοούν τη φύση και τους κινδύνους της προσφερόμενης υπηρεσίας και ως εκ τούτου να λαμβάνουν επενδυτικές αποφάσεις επί τη βάσει αντικειμενικής πληροφόρησης».
Συγχρόνωςοι επίμαχες δανειακές συμβάσεις εμπίπτουν και στο πεδίο εφαρμογής του ν. περί προστασίας των καταναλωτών. Ο νόμος αυτός, αναγνωρίζει τη διαπραγματευτική ανισότητα μεταξύ των συμβαλλομένων μερών στις συμβάσεις προσχώρησης δηλαδή στις συμβάσεις όπου ο ισχυρός συμβαλλόμενος, δηλαδή η τράπεζα, έχει ένα έτοιμο κείμενο στο οποίο ο πελάτης - καταναλωτής προσχωρεί χωρίς ουσιαστικά να μπορεί να διαπραγματευτεί τους όρους του και θέτει αυστηρές προϋποθέσεις για την ισχύ των  προ-διατυπωμένων όρων των συμβάσεων, των λεγόμενων γενικών όρων των συναλλαγών.
Ως εκ τούτου, γενικοί όροι των συναλλαγών που έχουν ως αποτέλεσμα τη σημαντική διατάραξη της ισορροπίας των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων των συμβαλλομένων σε βάρος του καταναλωτή απαγορεύονται και είναι άκυροι.Μεταξύ αυτών, καταχρηστικοί είναι και οι όροι που χωρίς σπουδαίο λόγο αφήνουν το τίμημα αόριστο και δεν επιτρέπουν τον προσδιορισμό του με κριτήρια ειδικά καθορισμένα στη σύμβαση και εύλογα για τον καταναλωτή.
Σε εφαρμογή των ανωτέρω, οι δανειολήπτες μπορούν να ζητήσουν με αγωγή την επαναφορά του δανείου τους στην αρχική ισοτιμία (κατά το χρόνο εκταμίευσης του δανείου), και την ακύρωση των καταχρηστικών όρων της δανειακής σύμβασής τους. Τα πρώτα βήματα προς την κατεύθυνση αυτή είναι άκρως ενθαρρυντικά.
Η αρχή έγινε από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ).Βασιζόμενο λοιπόν στην ως άνω απόφαση του ΔΕΕ, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ξάνθης σε πρόσφατη απόφασή του (23/2014) έκρινε καταχρηστικό και άκυρο τον όρο της σύμβασης δανείου σε ελβετικά φράγκα, με τον οποίο ο οφειλέτης υποχρεούται να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του προς την τράπεζα σε ευρώ, με βάση την τρέχουσα τιμή πώλησης του νομίσματος χορήγησης την ημέρα καταβολής.Το Δικαστήριο έκανε δεκτό τον ισχυρισμό του δανειολήπτη ότικατά την σύναψη του άνω δανείου σε ελβετικά φράγκα δεν ενημερώθηκε από τους υπαλλήλους της τράπεζας για τον συναλλαγματικό κίνδυνο, που αναλάμβανε κατά τη λήψη του επίμαχου δανείου, αλλά ούτε και για τις επιπτώσεις, που θα μπορούσε να έχει μία σοβαρή υποτίμηση του ευρώ έναντι του ελβετικού νομίσματος στο ύψος τόσο των εξοφλητικών δόσεων, όσο και του κεφαλαίου του ανωτέρω δανείου, και έκρινε άκυρο τον προαναφερόμενο όρο, δεχόμενοαφ’ενός ότι ο δανειολήπτης τον αγνοούσε ανυπαιτίως, αφετέρου διότι ο όρος  αυτός τυγχάνει, ως αόριστος και ακατάληπτος, καταχρηστικός, επιφέρει δε σημαντική διατάραξη των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων των δύο συμβαλλομένων στην παραπάνω σύμβαση μερών σε βάρος του δανειολήπτη.
Η ακύρωση του καταχρηστικού αυτού όρου της δανειακής σύμβασης είχε ως συνέπεια την ευνοϊκή για τον οφειλέτη τροποποίηση της δανειακής του σύμβασης ούτως ώστε οι καταβολές, που πραγματοποιεί σε ευρώ προς εκπλήρωση των απορρεουσών από τη σύμβαση υποχρεώσεών του, να πρέπει να υπολογίζονται από την τράπεζα σε ελβετικά φράγκα, με βάση την μεταξύ των δύο νομισμάτων συναλλαγματική ισοτιμία που ίσχυε κατά την ημέρα εκταμίευσης του δανείου και όχι την συναλλαγματική ισοτιμία που ισχύει κατά την ημερομηνία καταβολής κάθε δόσης. 
Η συγκεκριμένη απόφαση συνιστά μια πάρα πολύ θετική εξέλιξη και δίνει ελπίδα στους 70.000 εγκλωβισμένους έλληνες δανειολήπτες. Το νομικό μας σύστημα διαθέτει όλα τα απαραίτητα «όπλα» για τη δικαίωση των καταναλωτών/δανειοληπτών. Γι’ αυτό θα πρέπει οι άμεσα ενδιαφερόμενοι να ξεπεράσουν τον ψυχολογικό φόβο της δικαστικής αναμέτρησης με τους τραπεζικούς κολοσσούς και να προσφύγουν στα αρμόδια ελληνικά δικαστήρια διεκδικώντας τα νόμιμα δικαιώματά τους.
 
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ  ΧΡ.  ΜΗΛΙΟΥ
              ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΡ’ΕΦΕΤΑΙΣ ΑΘΗΝΩΝ
Τηλ. 6945-028153
e-mail: natmil@otenet.gr, info@legalaction.gr
www.legalaction.gr, fb: Αναστασία Μήλιου

Έλληνας ηθοποιός αποκαλύπτει: «Εξαιτίας του Λαζόπουλου έχασα το θέατρό μου»


lazopoulos
 Αυτό που έζησα μαζί του ήταν ένα είδος bullying !

Ο Κώστας Πρέκας σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Espresso», μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην κόντρα του με τον Λάκη Λαζόπουλο, η οποία ξεκίνησε το 2006, και τον οδήγησε σε οικονομική καταστροφή.

«Τον Λάκη τον έχω συγχωρέσει, αν και μου έκανε πάρα πολύ κακό. Χωρίς αμφιβολία, αυτό που έζησα μαζί του ήταν ένα είδος bullying», είπε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.
Και κατόπιν εξομολογήθηκε «Εξαιτίας του έχασα το θέατρο Αθήναιον που έκανα το 2007 στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό να φιλοξενεί αθηναϊκούς θιάσους.... Εξαιτίας του έπαθα πανωλεθρία, αφού κάθε βράδυ έρχονταν απέξω διάφορες ομάδες που φώναζαν κοροϊδευτικά "Λα-ζό-που-λος - Λα-ζό-που-λος". Ούτε μία εβδομάδα δεν άντεξα και το έκλεισα. Δεν σκέφτηκα βέβαια να αυτοκτονήσω, αλλά αγωνίστηκα σκληρά για να μην μπω φυλακή από την οικονομική καταστροφή και είπα "δεν πειράζει, ρε φίλε, η ιστορία και ο κόσμος θα σε τιμωρήσουν, κάποια στιγμή θα καταλάβεις το μεγάλο σου λάθος"».
2Καταλήγοντας, ο ίδιος επεσήμανε «Πάντως θεωρώ ότι ούτε ο ίδιος ο Λάκης πίστευε ότι θα είχε τέτοια επίπτωση σε εμένα η διακωμώδησή του. Τα ίδια έπαθαν η Μιμή Ντενίση και η Έφη Σαρρή. Δεν είναι δυνατόν να λες "πάρτε το 090 αν θέλετε να βρείτε την Έφη". Δηλαδή η γυναίκα είναι... πόρνη; Και ο λόγος, επειδή είχε την επιθυμία να κατέβει στην πολιτική».

Εγκεφαλικό υπέστη ο ηθοποιός Χρήστος Βαλαβανίδης

Η αδιαθεσία που ένιωσε ο ηθοποιός, ενώ βρισκόταν στο καμαρίνι του στο θέατρο Ήβη όπου πρωταγωνιστεί στην παράσταση «toc toc», τον οδήγησε στον «Ερυθρό Σταυρό», όπου διαπιστώθηκε τελικά ότι είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο.Ο Χρήστος Βαλαβανίδης θα παραμείνει, όπως είναι φυσικό, στο νοσοκομείο για νοσηλεία, αλλά όπως γράφει η Espresso, δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη το πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση του.
Η παράσταση βέβαια αναβλήθηκε για μερικές μέρες μέχρι να διαπιστωθεί η κατάσταση του ηθοποιού και το αν θα πρέπει να αντικατασταθεί ή όχι.

ΨΩΝΙΣΑΝ ΑΠΟ ...ΣΒΕΡΚΟ !!! Μετά τον Καραμανλή συμβουλεύει την κυβέρνηση κι ο Ρουσόπουλος!

Οι κ.κ. Ρουσόπουλος και Παππάς γνωρίζονται εδώ και χρόνια. 
Οπως γνωρίζει ο κ. Ρουσόπουλος και τον Στέλιο Παππά-ο πατέρας του Νίκου Παππά, παλαιό στέλεχος της Αριστεράς

Εντάξει, γνωρίζαμε όλοι ότι ο Καραμανλής είναι καθημερινός σχεδόν συνομιλητής του Τσίπρα, αλλά αυτό με ξεπερνάει! Ναι, ένας από τους συνομιλητές του υπουργού Επικρατείας και στενότατου συμβούλου του Πρωθυπουργού Ν. Παππά δεν είναι άλλος από τον Θ. Ρουσόπουλο!
Ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου επί κυβερνήσεως Καραμανλή συνομιλεί με τον κ. Παππά και ανταλλάσσουν απόψεις επί θεμάτων... επικοινωνίας.
Όπως αποκαλύπτει ο Βηματοδότης  εθεάθησαν σε γνωστή καφετέρια στο Ψυχικό (ήταν μαζί τους και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Θ. Μιχόπουλος - ο γνωστός για τα e-mail που αποστέλλει καθημερινώς για την κυβερνητική γραμμή). Δεν είναι τυχαίο αυτό.
Οι κ.κ. Ρουσόπουλος και Παππάς γνωρίζονται εδώ και χρόνια.
 Οπως γνωρίζει ο κ. Ρουσόπουλος και τον Στέλιο Παππά-ο πατέρας του Νίκου Παππά, παλαιό στέλεχος της Αριστεράς (είναι ο άνθρωπος που στεκόταν δίπλα στον κ. Τσίπρα όταν ο Πρωθυπουργός κατέθετε λουλούδια στην Καισαριανή).
Και τι είδους συζήτηση μπορεί να κάνουν οι κ.κ. Ρουσόπουλος και Παππάς και μάλιστα να συναντώνται σε δημόσιο χώρο, όπως οι καφετέριες του Ψυχικού. Σας πληροφορώ ότι κύριο θέμα της συνάντησης ήταν οι... συμβουλές.
Ο κ. Παππάς ζητούσε τη γνώμη του για το πώς χειρίστηκε τα θέματα της ΕΡΤ, των συχνοτήτων και της αδειοδότησης των σταθμών. Μου είπαν μάλιστα ότι ο κ. Παππάς κρατούσε και σημειώσεις για όλα αυτά που άκουγε από τον κ. Ρουσόπουλο.

Συγκλονιστικό παιχνίδι της μοίρας για Μάριο και Βαγγέλη

Ο νέος που χάθηκε το 2012 ήταν μακρινός εξάδελφος του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Τους ενώνουν πολλά, λέει η μητέρα του, όμως «η ψυχούλα του Μάριου δεν έχει ηρεμήσει»

Συγκλόνισαν για άλλη μια φορά τα λόγια της Βαρβάρας Θεοδωράκη, της τραγικής μητέρας που είδε το παιδί της να εξαφανίζεται τον Αύγουστο του 2012. Ο Μάριος Παπαγεωργίου θεωρήθηκε θύμα απαγωγής και δολοφονίας, το δικαστήριο καταδίκασε τους ένοχους, όμως ακόμα δεν έχει βρεθεί η σορός του.
Η μητέρα του Μάριου, η οποία συγκλόνισε με το μήνυμα και τη συμπαράστασή της στην οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη -την κηδεία του οποίου παρακολούθησε- μίλησε στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη κι αποκάλυψε κάποιες τραγικές συμπτώσεις, όπως ότι ο Μάριος και ο Βαγγέλης ήταν συγγενείς και γεννημένοι την ίδια μέρα...
«Με τον άτυχο Βαγγέλη έχουμε μια εξ αγχιστείας συγγένεια» είπε και συνέχισε: «Ο πρώτος μου ξάδερφος είναι ξάδερφος του πατέρα του Βαγγέλη. Και ο δεύτερος ξάδερφος έχει κουμπαριά με τον πατέρα του Βαγγέλη. Χωρίς να το ξέρουμε υπάρχουν ορισμένες συμπτώσεις. Τυχαίες; Στην πορεία διαπίστωσα ότι ο Μάριος και ο Βαγγέλης είχαν την ίδια μέρα γενέθλια με διαφορά λίγων χρόνων και αυτό είναι μία από τις συμπτώσεις της ζωής. Βρέθηκα κοντά στην οικογένεια στην κηδεία. Το ελάχιστο που μπορούσα να κάνω για να ηρεμήσει η ψυχούλα του ήταν ένα στεφάνι. Ηταν το ελάχιστο, γιατί άξιζε πολλά περισσότερα η ψυχούλα του. Αισθάνθηκα ότι είναι και αυτή δική μου οικογένεια. Ένιωσα πολύ άσχημα γιατί ξαναθυμήθηκα τα δικά μου. Λέω «Παναγία μου, πάλι τα ίδια γίνονται; Τέτοια κακία υπάρχει στον κόσμο; Τέτοια απανθρωπιά;». Τα βάσανα που περνούσε ο Βαγγέλης και την αγωνία των γονιών του, την ένιωσα μέσα στο πετσί μου. Είναι δύο παιδιά που βασανίστηκαν στη ζωή. Ο ένας ψυχολογικά και ο άλλος σωματικά και ψυχολογικά. Ο ένας βρέθηκε, ο άλλος δεν βρέθηκε...».

Γιατί να βασανίζονται έτσι τα παιδιά;

Η Βαρβάρα Θεοδωράκη έκανε για άλλη μια φορά μια έκκληση ψυχής σε όποιον γνωρίζει να αποκαλύψει τι απέγινε το σώμα του γιου της: «Αν θέλουν να μας πουν έστω και τώρα που έχουν βάλει τον Μάριο. Να τον βρούμε και εμείς, να ηρεμήσει η ψυχούλα του, να ηρεμήσουμε και εμείς. 
Ο Βαγγέλης έχει ηρεμήσει, έχει ησυχάσει μετά τα βασανιστήρια που του έκαναν, όποιοι του τα κάνανε και όπως του κάνανε.  
Ο Μάριος δεν έχει ησυχάσει ακόμα, τριγυρίζει πέρα δώθε χωρίς να έχει ηρεμήσει η ψυχούλα του. Συνέχεια σκεφτόμουν κι έλεγα γιατί να γίνονται αυτά, για ποιο λόγο να βασανίζονται έτσι τα παιδιά; Εγώ και η οικογένειά μου αγωνιζόμαστε να βρούμε μια άκρη. Και παρακαλάμε τον Θεό να μας βοηθήσει να βάλουμε ένα τέλος, όποιο και αν είναι αυτό. Να μάθουμε πού έχουν βάλει τον Μάριο, που τον έχουνε θάψει, να πάμε να τον φέρουμε κοντά μας. Αυτό παρακαλάω τον Θεό...».
Καταλήγοντας, η τραγική μητέρα, ξεκαθάρισε ότι δεν νιώθει καμία δικαίωση από τις αποφάσεις του δικαστηρίου: «Μπορεί κάποιοι να καταδικάστηκαν, αλλά δεν είναι δικαιοσύνη αυτή. Υπάρχουν πολλοί έξω που είναι υπεύθυνοι και δεν έχουν καταδικαστεί. Γι' αυτούς δεν υπάρχει Θεός; Γι' αυτούς ο Θεός ήταν το χρήμα και η κακία... Ας έρθουν τώρα, έστω και αργά να μας πουν πού έχουν βάλει το παιδί. Δεν μου έχουν ζητήσει συγγνώμη, δεν έχουν ψυχή μέσα τους, είναι μάρμαρα. Ο μόνος Θεός τους είναι το χρήμα...».

Εφημερίδα των συντακτών: Θα χορέψετε με τη διαπλοκή;


birds-copy

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν έχει καν ξεκινήσει τις διαδικασίες για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών συχνοτήτων, ασκεί η φιλοκυβερνητική «Εφημερίδα των συντακτών», γράφοντας χαρακτηριστικά ότι δεν κουνιέται φύλλο…
Η εφημερίδα επισημαίνει τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει κορυφαίοι υπουργοί και τονίζει ότι αν δεν γίνει τίποτα, τότε και αυτή η κυβέρνηση θα καταλήξει «να χορεύει με τη διαπλοκή»
Διαβάστε τι γράφει:
Την «προκήρυξη διαγωνισμού για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες της χώρας», καθώς η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που «επί 25 χρόνια οι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί λειτουργούν με προσωρινές ετήσιες άδειες, περίπου φαντάζομαι όπως και κάποιες καφετέριες…» είχε προτάξει στα 11 μέτρα – τομές της κυβέρνησης κατά τις προγραμματικές δηλώσεις (10/2) ο υπουργός Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης. Απο την πλευρά του ο Νίκος Παππάς, υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για θέματα ΜΜΕ είχε αναφερθεί στην επανίδρυση της ΕΡΤ. Λίγες ημέρες μετά (24/2) μαθαίναμε ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης, υπουργός Οικονομικών, είχε εντάξει στην λίστα που είχε στείλει στους… θεσμούς το χτύπημα της διαπλοκής, της διαφθοράς, των θαλασσοδανείων και της φοροαποφυγής, εστιάζοντας στο να μπει τάξη στο θολό και άναρχο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και τους υπερχρεωμένους μιντιακούς ομίλους της χώρας…
Από τότε μέχρι σήμερα, ενάμιση μήνα μετά τις προγραμματικές και δύο από την εκλογή της κυβέρνσης, το μόνο που έχουμε δει είναι ένα νομοσχέδιο για την ΕΡΤ, το οποίο όμως δεν έχει ακόμα προωθηθεί στην Βουλή. Για την περιβόητη αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών δεν φαίνεται να κινείται… φύλλο.
Η κυβέρνηση δεν έχει παρουσιάσει τις οφειλές αλλά και τα ποσά που έχουν καταβάλει τα κανάλια τα τελευταία 15 χρόνια για την χρήση των αναλογικών συχνοτήτων, αφού για τις ψηφιακές θα περιμένουμε προφανώς να καθοριστούν κατα την αδειοδότηση. Μέχρι στιγμής δεν έχει προχωρήσει ούτε καν η αλλαγή μελών του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης με τη θητεία ορισμένων εξ αυτών να έχει ξεπεράσει τα 12 χρόνια συνολικά, ενώ δεν επιτρέπεται να κάνουν πάνω απο δύο τετραετείς θητείες, συνολικά δηλαδή οκτώ χρόνια!
Οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας καταγράφουν υποχρεώσεις που ξεπερνούν τα 710 εκατ. ευρώ (!) με το παθητικό στο σύνολο του κλάδου να φθάνει τα 780 εκατ. ευρώκαι να είναι μάλιστα και αισθητά μειωμένο απο το 1,3 δισ ευρώ που ήταν το 2012, καθώς πλεον δεν υπολογίζονται τα χρέη του ALTER.
Πρόκειται βέβαια για τραπεζικό δανεισμό κατά κύριο λόγο και είναι αυτό ακριβώς που δηλώνει η νέα κυβέρνηση ότι θέλει να σταματήσει, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει καμία κίνηση.
Μεγαλομέτοχοι ΜΜΕ φοβούνται ότι θα χάσουν, ουσιαστικά, το μάνατζμεντ των υπερχρεωμένων (στις τράπεζες) ομίλων τους, αλλά παράλληλα δεν θέλουν να βάλουν χέρι στις περιουσίες τους, τις οποίες όμως «έχτισαν»… στηριζόμενοι πάνω σε αυτούς.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛΛ. πρέπει επιτέλους – και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα – να πάρει αποφάσεις και να προχωρήσει σε πράξεις. Σε διαφορετική περίπτωση θα καταλήξει και αυτή όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Θα έχει ουσιαστικά αρχίσει να «χορεύει» με τη διαπλοκή».

ΕΡΕΥΝΑ "ΕΚΠΛΗΞΗ " ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΙΑ !

Η μεγαλύτερη απειλή που μπορεί να τερματίσει μια σχέση είναι η απιστία. 

Στην περίπτωση δε που αυτή γίνει γνωστή τότε τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο Ακόμη όμως και αν δεν γίνει γνωστή τότε προκαλεί τύψεις και ενοχές σε όποιον από τους δύο συντρόφους το διέπραξε.

Γιατί, όμως, απιστούμε;

Οι επιστήμονες δεν μπορούσαν να σηκώσουν ψηλά τα χέρια για αυτό έβαλαν στο μικροσκόπιο την απιστία προκειμένου να αποκαλύψουν τους λόγους οι οποίοι οδηγούν στην απιστία.

Προσποίηση οργασμού

Μελέτη που έγινε πρόσφατα υποστήριξε ότι οι άνθρωποι που είναι άπιστοι συνηθίζουν να προσποιούνται οργασμό με τον μόνιμο σύντροφο τους όχι μόνο για να τον κρατούν χαρούμενο, αλλά και για να μην εγείρουν υποψίες γα το πόσο ικανοποιημένοι είναι από τη μεταξύ τους σεξουαλική

Τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης «φυτώριο» απιστίας

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Cyberpsychology, Behavior, and Social Networkin» κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η συχνή και έντονη ενασχόληση με τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης οδηγεί πολύ συχνά τους χρήστες στο να επανασυνδεθούν με παλιά φλερτ, και έτσι αυξάνονατι κατακόρυφα τα ποσοστά απιστίας.


Οι Γάλλοι πιο άπιστοι

Μπορεί οι Γάλλοι ως λαός να είναι γνωστοί ως οι καλύτεροι εραστές, αλλά δεν φημίζονται εξίσου και για την πίστη τους. Πρόσφατη δημοσκόπηση στην χώρα του έρωτα έδειξε ότι η πλειοψηφία των αντρών και το 1/3 των γυναικών απατούν -και μάλιστα τακτικά - τον σύντροφο τους.

Η φωνή «μαρτυρά».

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Evolutionary Psychology, αποκάλυψε ότι οι γυναίκες φοβούνται ότι οι άντρες που έχουν πιο βαθιά και μπάσα φωνή είναι πιο άπιστοι.

Αντιθέτως, οι άντρες είναι πιο καχύποπτοι σε σχέση με την πίστη και την αφοσίωση των γυναικών όταν αυτές έχουν πιο ψηλή και τσιριχτή φωνή. Αυτό στην πραγματικότητα έχει μια ορμονική βάση ως εξήγηση, αφού όσο περισσότερη τεστοστερόνη έχει ένας άντρας τόσο πιο βαθιά είναι η φωνή του, ενώ όσο περισσότερα οιστρογόνα έχει μια γυναίκα τόσο ψηλότερα είναι τοποθετημένη η φωνή της.

Επιρρεπής στην απιστία οι ξανθιές
Πρόσφατη δημοσκόπηση αποκάλυψε ότι οι ξανθές φαίνεται να έχουν τα πρωτεία στο ζήτημα της απιστίας και ακολουθούν οι κοκκινομάλλες , οι καστανές και οι μελαχρινές.

Εκτροχιασμός τρένου με δύο τραυματίες

Το περιστατικό σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη

Mια εμπορική αμαξοστοιχία που αναχώρησε το πρωί από τη Θεσσαλονίκη, με προορισμό την Ουγγαρία εκτροχιάστηκε στην περιοχή της κοινότητας Γέφυρας Θεσσαλονίκης.

Οι δύο μηχανοδηγοί τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Χαλάστρας για τις πρώτες βοήθειες.

Η αμαξοστοιχία μεταφέρει ηλεκτρολογικό υλικό και είχε ξεκινήσει από το Ικόνιο.

Δεκαπέντε από τα τριάντα βαγόνια της εκτροχιάστηκαν, κλείνοντας τη γραμμή Θεσσαλονίκης – Βελιγραδίου, στο ύψος της Γέφυρας. Η μετακίνηση επιβατών γίνεται μέχρι την Ειδομένη με λεωφορεία.

Θερινή ώρα: Απόψε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά


Θερινή ώρα: Απόψε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά

Μην ξεχάσετε απόψε τα ξημερώματα να γυρίετε τους δείκτες των ρολογιών σας μια ώρα μπροστά, αφού τίθεται σε ισχύ η θερινή ώρα.
Στην Ελλάδα καιι σε όλες τις χώρες της ΕΕ, στις 3 τα ξημερώματα (τοπική ώρα) οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν και να δείχνουν 4 το πρωί.
Σημειώνεται ότι η θερινή ώρα θα παραμείνει σε ισχύ έως και τις 25 Οκτωβρίου 2015.

Σήμερα θα μεταφερθεί στην Ιταλία ο μικρός Αλέξανδρος


Σήμερα θα μεταφερθεί στην Ιταλία ο μικρός Αλέξανδρος

Σήμερα αναμένεται να μεταφερθεί στην Ιταλία ο μικρός Αλέξανδρος, ο οποίος νοσηλεύεται εδώ και έξι ημέρες, στην μονάδα εντατικής θεραπείας Παίδων και Εφήβων του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας, αντιμετωπίζοντας σοβαρό καρδιακό πρόβλημα.
Για την μεταφορά του Αλέξανδρου ήλθαν αεροπορικώς, μέσω Αράξου, στην Πάτρα Ιταλοί γιατροί από το πανεπιστημιακό ιατρικό κέντρο της Πάντοβα, προκειμένου να τον υποβάλλουν σε ειδική επέμβαση, ώστε να ταξιδέψει με ασφάλεια.
Μετά την επέμβαση ο μικρός Αλέξανδρος θα μεταφερθεί με ειδική κινητή ιατρική μονάδα, η οποία βρίσκεται στην Πάτρα, στο αεροδρόμιο του Αράξου, όπου με αεροπλάνο C - 130 θα μεταφερθεί στο αεροδρόμιο της Βενετίας.
Από εκεί, η ίδια κινητή ιατρική μονάδα θα μεταφέρει τον Αλέξανδρο στο πανεπιστημιακό κέντρο της Πάντοβα, όπου θα περιμένει να βρεθεί το κατάλληλο μόσχευμα, ώστε να υποβληθεί σε μεταμόσχευση.
Τον Αλέξανδρο θα συνοδεύουν καθ΄ όλη την διάρκεια του ταξιδιού έλληνες και Ιταλοί γιατροί.

Σύλληψη 63χρονου στην Αρεόπολη για κατοχή οπλισμού και πυρομαχικών


Σύλληψη 63χρονου στην Αρεόπολη για κατοχή οπλισμού και πυρομαχικών

Ένας 63χρονος Έλληνας συνελήφθη, όταν κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, στην Αρεόπολη της Λακωνικής Μάνης, εντοπίστηκε οπλισμός και φυσίγγια.
Ειδικότερα, κατά την επιχείρηση, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες στο σπίτι, τον αποθηκευτικό χώρο και το ποιμνιοστάσιο του 63χρονου, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, πέντε πολεμικά τυφέκια, εκ των οποίων τα δύο τύπου Kalashnikov, τέσσερα πιστόλια με γεμιστήρα και δύο περίστροφα.
Επίσης κατασχέθηκαν τρεις κάνες πολεμικών τυφεκίων, τέσσερις κάνες κυνηγετικών όπλων και μία κάνη περιστρόφου, εκατόν εβδομήντα γεμιστήρες πολεμικών τυφεκίων, δεκατέσσερις γεμιστήρες πιστολιών, δύο κοντάκια πολεμικών τυφεκίων, τέσσερις χειρολαβές πολεμικών τυφεκίων, τρεις χιλιάδες διακόσια δεκαεννέα φυσίγγια πολεμικών τυφεκίων διαφόρων διαμετρημάτων και έξι χιλιάδες τριακόσια πενήντα δύο φυσίγγια πυροβόλων όπλων, διαφόρων διαμετρημάτων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Γυθείου, ενώ η προανάκριση ενεργείται από την ασφάλεια Σπάρτης.

Πλημμύρες και καταστροφές από τις βροχές

"Άνοιξαν" οι ... ουρανοί στα Τρίκαλα
Χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων «χάθηκαν» κάτω από όγκους νερού στην περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας Τρικάλων, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή.
Όπως αναφέρει το trikalavoice.gr, η ίδια εικόνα παρουσιάζεται στην περιοχή μετά από κάθε έντονη βροχόπτωση, καθώς τα νερά του Πηνειού ποταμού φουσκώνουν.

ΤΡΙΠΟΛΗ: Αντιπαράθεση στο περιφερειακό συμβούλιο


Τρίπολη: Αντιπαράθεση στο περιφερειακό συμβούλιο

Με αφορμή την εμβόλιμη συζήτηση της εκλογής περιφερειακού συμπαραστάτη απόψε το βράδυ στο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου που ζήτησε από το σώμα ο περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, επειδή θα αποχωρούσε από την συνεδρίαση περιφερειακός σύμβουλος ιατρός που είχε εφημερία ενώ το συμβούλιο συζητούσε άλλο θέμα της ημερησίας διάταξης, ανέβηκαν οι τόνοι και η αντιπολίτευση πλην της παράταξης της «Ελληνικής Αυγής», αποχώρησαν από την συνεδρίαση.
Ο Νίκος Πατσαρίνος από την παράταξη της μείζονα αντιπολίτευσης «Πελοπόννησος Πρώτα» κατηγόρησε τον περιφερειάρχη για αυταρχική συμπεριφορά και είπε ότι ο περιφερειάρχης δεν μιλάει για τα θέματα που συζητούν, αλλά «μιλάει για ότι τον απασχολεί και για ότι κινείται».
Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκος Γόντικας έκανε λόγο για πραξικόπημα, ενώ ο περιφερειάρχης από την πλευρά του μίλησε για αιτιάσεις της αντιπολίτευσης.
Επιπλέον ο περιφερειάρχης χαρακτήρισε «χαμηλούς φύλακες της κυβερνητικής προσπάθειας που μας οδηγεί στη χειρότερη κομματική νομενκλατούρα» τα μέλη της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας «Πελοπόννησος Πρώτα», λέγοντας ότι απέφυγαν να συζητήσουν το θέμα της ακύρωσης του διαγωνισμού για την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα, αποχωρώντας από τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, «γιατί δεν άντεχαν να συζητήσουν τη στάση της κυβέρνησης και των δύο υπουργών».
Ο Πέτρος Τατούλης επέκρινε τη στάση του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη και έκανε λόγο για «ανεπίτρεπτη μεθόδευση που εισάγει νέα ήθη στην υλοποίηση δημοσίων έργων».
Τέλος ο περιφερειάρχης είπε για την μείζονα αντιπολίτευση ότι, «φυγομάχησαν μπροστά στην ευθύνη τους να πάρουν θέση σε ένα ζήτημα που απασχολεί όλη την Πελοπόννησο» και πρόσθεσε ότι το θέμα θα συζητηθεί πρώτο στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου