2.5.15

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ο Έλληνας που ανακάλυψε κατά… λάθος τον καφέ φραπέ!

Ο εικονιζόμενος Δημήτρης Βακόνδιος είναι ο άνθρωπος που ανακάλυψε κατά λάθος τον φραπέ, τον δεύτερο ελληνικό καφέ μετά τον παραδοσιακό βραστό.

Η δημιουργία του φραπέ ήταν τυχαία. Κατά την διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης στη Θεσσαλονίκη το 1957, ο αντιπρόσωπος της ελβετικής εταιρίας Νεστλέ στην Ελλάδα Γιάννης Δρίτσας παρουσίαζε ένα νέο προϊόν για παιδιά, ένα σοκολατούχο ρόφημα που παρασκευαζόταν στιγμιαία αναμιγνύοντάς το με γάλα και χτυπώντας το με σέικερ.

Ο Δημήτριος Βακόνδιος, υπάλληλος του Δρίτσα συνήθιζε να πίνει Nescafé που ήταν στιγμιαίος καφές και παρασκευαζόταν από την Νεστλέ.
Σε ένα διάλειμμα που έκανε κατά την διάρκεια της έκθεσης θέλησε να πιει καφέ, αλλά επειδή δεν έβρισκε ζεστό νερό σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει το σέικερ για να φτιάξει τον καφέ του με κρύο νερό.
Έβαλε καφέ, ζάχαρη και νερό, τα κούνησε και δημιούργησε τον πρώτο καφέ φραπέ της ιστορίας. Μετά από χρόνια δήλωνε ότι δε μπορούσε να συνειδητοποιήσει πως ένα απλό πείραμα τον οδήγησε στην εφεύρεση του διασημότερου ροφήματος στην Ελλάδα.

Το… σύμβολο της χαλάρωσης στη Θεσσαλονίκη, λοιπόν, ήταν αποτέλεσμα ενός στιγμιαίου λάθους.

Και όπως γράφει και η wikipedia:

«Ο καφές φραπέ είναι ένα Ελληνικής επινόησης αφρώδες κρύο ρόφημα. Τα βασικά συστατικά του είναι στιγμιαίος καφές, ζάχαρη και νερό. Η εφεύρεσή του έγινε τυχαία το 1957 από τον Δημήτρη Βακόνδιο στην Θεσσαλονίκη».
defencenet

Βασίλης Σπανούλης: "Να μετανιώσουν αυτοί που βρίζουν οικογένειες και παιδιά!"

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Βασίλης Σπανούλης λίγη ώρα μετά το επεισοδιακό ματς του κλειστού του
ΟΑΚΑ, με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να τονίζει σε δηλώσεις του πως ο μόνος που θα έπρεπε να μετανιώσει είναι αυτοί που έβριζαν "οικογένειες και παιδιά".

Για την νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής της Basket League, μίλησε ο φόργουορντ του Ολυμπιακού, Δημήτρης Αγραβάνης, στον Χρήστο Τσάλτα και στην εκπομπή "Πάμε αποδυτήρια" του Sport24 Radio 103,3.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον αγώνα: "Ήταν ένα παιχνίδι που έκρινε το πλεονέκτημα έδρας στα πλει οφ. Ήμασταν απόλυτα συγκεντρωμένοι, ελέγξαμε τον ρυθμό, εν τέλει φτάσαμε σε μια σπουδαία νίκη και συνεχίζουμε."

Για τον πανηγυρισμό του Σπανούλη που οδήγησε στην ημίωρη διακοπή του ματς: "Από πότε τιμωρείται με τεχνική ποινή ο πανηγυρισμός ενός παίκτη; Δεν το έχω ξαναδεί αυτό. Κανένας δεν θέλει να χάνει, αλλά δεν είναι σωστό να αντιδρούμε έτσι."

Για την σημασία αυτής της νίκη: "Κάθε νίκη δίνει στην ομάδα ψυχολογία ενόψει του φάιναλ φορ, ειδικά αν αυτή είναι επί του αιώνιου αντιπάλου σου στην έδρα του."

ΒΙΝΤΕΟ - Δείτε πως μπαρόβια στα Τρίκαλα κάνει "καμάκι" τους περαστικούς!

Στα Τρίκαλα τα μπαρ που έχουν ζουμερές κυρίες όλο και αυξάνονται παρά την οικονομική κρίση που περνά η τοπική κοινωνία μας...

Πλέον οι μπαρόβιες βγαίνουν έξω απο το μαγαζί και καλούν τους περαστικούς για ποτάκι και ότι άλλο προκύψει.

Όπως κατέγραψε το trikalazoom οι δύο μπαρόβιες έχουν γίνει κολλιτσίδα σ έναν ηλικιωμένο άντρα με την γκλίτσα στα χέρια.

Δείτε το Βίντεο 

ΦΩΤΟ - Εσείς θα οδηγούσατε σε αυτή την Γέφυρα ;

Αν τη δεις από συγκεκριμένη οπτική γωνία, το τελευταίο που θέλεις είναι να τη… διασχίσεις με το αυτοκίνητο σου.

Η γέφυρα Εσίμα Οχάσι στην Ιαπωνία σε προδιαθέτει να πάρεις… δραμαμίνη αν θες να περάσεις από την πόλη Ματσούε στην πόλη Σακαϊμινάτο, καθώς αυτών των δύο αποτελεί συνδετικό κρίκο.
Είναι η γέφυρα με το μεγαλύτερο τόξο στην χώρα και το τρίτο μεγαλύτερο στον κόσμο, ενώ έχει μήκος 1,7 χιλιόμετρα και πλάτος 11,3 μέτρα.
Οι κάτοικοι της περιοχής παρομοιάζουν την διάσχιση της με μια βόλτα με το… τρενάκι του τρόμου, καθώς είναι ικανή να προκαλέσει ίλιγγο ακόμα και στους πιο έμπειρους οδηγούς.
gefyra-iaponia1-650
Για τους τουρίστες δεν το… συζητάμε, θεωρούμε ότι θα πρέπει να είναι πολύ τολμηροί για να μπουν στον κόπο αν νωρίτερα έχουν δει φωτογραφίες…
gefyra-iaponia2-650

Παρέμβαση αντιεξουσιαστών στην συναυλία του Ρουβά!

Ομάδα περίπου 40 ατόμων με κράνη πλησίασε το χώρο και πέταξε προκηρύξεις

Ομάδα περίπου 40 αντιεξουσιαστών που φορούσαν όλα κράνη, πλησίασε το βράδυ του Σαββάτου την πλατεία της Νέας Σμύρνης, όπου γίνεται η μεγάλη συναυλία αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη και όπου ο Σάκης Ρουβάς ερμηνεύει το «Αξιον Εστί».
Οι αντιεξουσιαστές πλησίασαν τον χώρο της συναυλίας από την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου και πέταξαν προκηρύξεις.
Δεν σημειώθηκαν επεισόδια, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή.

Ψαριά για ρεκόρ Γκίνες στο Ιόνιο - 40 τόνοι παλαμίδια στο Μεγανήσι!

Όσοι βρέθηκαν στο λιμανάκι στο Περιγιάλι την Πρωτομαγιά σίγουρα έμεινα άφωνοι με την ψαριά του ¨ΣΤΑΘΗΣ”, γρι – γρι από το Μεγανήσι .
Οι Καλλίνικος Γεράσιμος και Δημήτρης ίσως είχαν την μεγαλύτερη ψαριά στο Ιόνιο στην περιοχή Μπάλος, που βρίσκεται ανάμεσα από δύο παραλίες – Πασουμάκι και Φανάρι – στο Μεγανήσι.
Μια τεράστια καλάδα τριάντα- σαράντα τόνοι παλαμίδια .“Με αυτή την ψαριά θα φορτωθούν τέσσερις επικαθίμενες νταλίκες” όπως δήλωσε ο Γεράσιμος Καλλίνικος.
lefkadapress.gr

Απίστευτη καταγγελία: Είπε στον Σπανούλη «να πεθάνεις εσύ και τα παιδιά σου!»


Απίστευτη καταγγελία: Είπε στον Σπανούλη «να πεθάνεις εσύ και τα παιδιά σου!»

Χαμός έγινε στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ μετά την διακοπή του ντέρμπι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός από την εισβολή οπαδών!

Σύμφωνα με καταγγελίες των ανθρώπων της ΚΑΕ Ολυμπιακός (τις μετέδωσε το sdna), ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος φέρεται να κινήθηκε απειλητικά προς το Βασίλη Σπανούλη, τον οποίο εξύβρισε.
Οι άνθρωποι της ΚΑΕ Ολυμπιακός ανέφεραν πως ο Γιαννακόπουλος, όταν είδε τον αρχηγό της ομάδας στα αποδυτήρια, κινήθηκε προς το μέρος του και του είπε: «Να πεθάνεις εσύ και τα παιδιά σου!».

Πάτρα: Συγκέντρωση με πιτόγυρα στο κέντρο της πόλης

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΒΡΑΔΥ 

Αμέτρητες είναι οι συμμετοχές που καταγράφονται στην συγκέντρωση  που διοργανώνεται από Πατρινούς για τις 9 το βράδυ αύριο Κυριακή 3 Μαίου με αφορμή… ένα πιτόγυρο.

Το κάλεσμα γίνεται μέσω facebook με τίτλο «International eat a πιτόγυρο day».
Την πρωτοβουλία ανέλαβαν Πατρινοί, αλλά η έμπνευση τους ήρθε από την Θεσσαλονίκη που οργάνωσε μια αντίστοιχη εκδήλωση.
Στην πρόσκλησή τους αναφέρουν:
«Με αφορμή του event της Θεσσαλονίκης τώρα και η Πάτρα καθιέρωσε International eat a πιτόγυρο day!! 3 Μαΐου 2015
Αχαιοι Αχαιές, ενάντια στο φασισμό που θέλει το Μάιο μηνα προετοιμασίας για την έξοδο στις παραλίες, αντιστεκόμαστε ΟΛΟΙ και δηλώνουμε έμπρακτα τη συμπαράστασή μας στα πιτόγυρα! Τιμηστε και έσεις αυτή την σπουδαία ανακάλυψη το πιτογυρο!!!
Κεράσματα δεν ισχύουν!! 

Ο καθένας με το πιτογυρο του!!
Κοινοποιήστε και προσκαλέστε φίλους σας!!!».


πηγή

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ - Λαφαζάνης: Η Αριστερά δεν θα λερώσει τα χέρια της σε μια συμφωνία νεοφιλελεύθερου «βούρκου»


Λαφαζάνης: Η Αριστερά δεν θα λερώσει τα χέρια της σε μια συμφωνία νεοφιλελεύθερου «βούρκου»

«Μια συμφωνία με την ΕΕ και το ΔΝΤ θα πρέπει να είναι συμβατή με το ριζοσπαστικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τις κυβερνητικές προγραμματικές δεσμεύσεις, αλλιώς δεν θα μπορέσει να προχωρήσει η κοινωνία» επισημαίνει ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε νέα παρέμβασή του αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Αγορά».
«Κανένας δεν θα πρέπει να παρασύρεται από τη βροχή των δημοσκοπήσεων που προσπαθούν να εμφανίσουν έναν τρομοκρατημένο, τάχα, ελληνικό λαό να ζητάει παραλυμένος συμφωνία με τους εταίρους πάση θυσία και με κάθε τίμημα, έτοιμο να υποστεί κάθε ταπείνωση και κάθε γονυκλισία στο όνομα της νομιμοφροσύνης προς τη γερμανική Ευρώπη» τονίζει ο κ. Λαφαζάνης και προσθέτει:
«Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από νέα μέτρα σε βάρος των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων και περισσότερες νεοφιλελεύθερες απορρυθμίσεις. Αν στόχος των κυρίαρχων κύκλων της ΕΕ και του ΔΝΤ είναι να βάλουν την ιστορική ελληνική Αριστερά να "λερώσει" τα χέρια της μέσα σε μια συμφωνία αντεργατικού και νεοφιλελεύθερου "βούρκου", προκειμένου να πνίξουν κάθε αριστερή προοπτική για τις επόμενες δεκαετίες σε Ελλάδα και Ευρώπη, χτυπούν λάθος πόρτα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προσφέρεται ως πειραματικός σωλήνας για τα βρώμικα σχέδια δυσφήμισης και σπίλωσης των αριστερών ιδεών και οραμάτων.
»Η Ελλάδα διαθέτει όχι μία αλλά πολλές εναλλακτικές λύσεις απέναντι σε μια νέα παράδοση και στη διατήρηση με άλλη μορφή της μνημονιακής συνέχειας. Η Ευρώπη, όμως, δεν έχει καμία προοπτική αν σπρώξει την Ελλάδα στο περιθώριο και την "απομόνωση", στο όνομα της νεοφιλελεύθερης ορθοδοξίας και των αντιαριστερών ψυχώσεων. Η κυβέρνηση μας δεν πρόκειται να υπογράψει συμφωνία που να ακυρώνει το πρόγραμμα μας, ούτε το όραμα μιας νέας ανεξάρτητης και προοδευτικής Ελλάδας που αφήνει οριστικά πίσω της την υποτέλεια και τις τυραννικές κηδεμονίες».

Μάρδας: Δεν διαθέτει το κράτος χρήματα για να αποκαταστήσει τις συντάξεις στα επίπεδα του 2012


Μάρδας: Δεν διαθέτει το κράτος χρήματα για να αποκαταστήσει τις συντάξεις στα επίπεδα του 2012

Δεν διαθέτει αυτή τη στιγμή το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τα χρήματα για την αποκατάσταση των συντάξεων στα επίπεδα του 2012 σε εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ, σύμφωνα με σημερινή τοποθέτηση του Δημ. Μάρδα.
"Αν σήμερα μου ζητούσε η κυβέρνηση να βρούμε τα χρήματα για να πληρωθούν οι συνταξιούχοι τις επιστροφές ποσών, τα οποία περικόπηκαν το 2012, θα έλεγα ότι χρήματα δεν υπάρχουν", δήλωσε στον Focus FM.

Ο Γ. Ρωμανιάς μιλώντας το πρωί στο "MEGA Σαββατοκύριακο" είπε πως η κυβέρνηση υπολογίζει στο 1,5 δισ. ευρώ το κόστος αυτής της απόφασης, διευκρινίζοντας ότι αυτή αφορά σε όλους τους συνταξιούχους.

Από τη μεριά του, ο πρώην υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης εκτίμησε ότι τα χρήματα που θα χρειαστεί η κυβέρνηση ξεπερνούν τα 2 δισ. ευρώ.

Η απόφαση του ΣτΕ αναμένεται να χαρακτηρίζει αντισυνταγματική τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος αλλά και την περικοπή του δώρου και των επιδομάτων.

Ο κ. Ρωμανιάς επισήμανε επίσης ότι η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος δεν θα εφαρμοστεί ούτε για τις επικουρικές, ούτε για τις κύριες συντάξεις και πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην κάνει πίσω διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει πρόβλημα για τις συντάξεις του Μαΐου.

Υποχρεωτικό το eCall σε όλα τα αυτοκίνητα από το 2018

 Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπερψήφισε τον νέο ευρωπαϊκό κανονισμό που ορίζει την εγκατάσταση συστήματος eCall σε όλα τα νέα μοντέλα αυτοκινήτων και ελαφρών φορτηγών από τις 31 Μαρτίου 2018.
Το eCall είναι το σύστημα κλήσης έκτακτης ανάγκης που θα ειδοποιεί άμεσα και αυτόματα τις υπηρεσίες διάσωσης σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος. Το σύστημα eCall υπολογίζεται ότι θα μειώσει κατά 10% τον αριθμό των θανάτων από τροχαία ατυχήματα, τη στιγμή που μόνο το 2014 οι νεκροί από τροχαία ατυχήματα στην ΕΕ έφτασαν τους 25.700.
Το σύστημα eCall στο αυτοκίνητο χρησιμοποιεί την τεχνολογία κλήσης έκτακτης ανάγκης στον πανευρωπαϊκό αριθμό 112 ειδοποιώντας αυτόματα τις υπηρεσίες διάσωσης σε περίπτωση σοβαρού τροχαίου ατυχήματος. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στις υπηρεσίες διάσωσης να αποφασίσουν άμεσα για το είδος και το μέγεθος της επιχείρησης που απαιτείται, καθώς και να φτάσουν πιο γρήγορα στο σημείο του ατυχήματος, να σώσουν ζωές και να μειώσουν τη σοβαρότητα των τραυματισμών.
Παράλληλα, οι ευρωβουλευτές ενίσχυσαν τη ρήτρα προστασίας των προσωπικών δεδομένων ώστε να μην επιτρέπεται η παρακολούθηση του εξοπλισμένου με το σύστημα eCall αυτοκινήτου εάν δεν έχει συμβεί κάποιο ατύχημα. Σύμφωνα με το νέο κανονισμό, η αυτόματη κλήση θα δίδει στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης μόνο ελάχιστα βασικά δεδομένα, όπως ο τύπος του οχήματος, το καύσιμο που χρησιμοποιεί, τα στοιχεία που αφορούν την ώρα που συνέβη το ατύχημα, την ακριβή τοποθεσία και τον αριθμό των επιβατών.
Τα δεδομένα που θα συγκεντρώνουν τα κέντρα έκτακτης ανάγκης μέσω του συστήματος eCall δεν θα πρέπει να παρέχονται σε τρίτους χωρίς την ρητή συγκατάθεση του ενδιαφερομένου. Οι κατασκευαστές θα πρέπει επίσης να διασφαλίσουν ότι ο σχεδιασμός της τεχνολογίας eCall επιτρέπει την πλήρη και οριστική διαγραφή των δεδομένων που συγκεντρώνονται.
Οι ευρωβουλευτές εισήγαγαν επίσης υποχρεωτική ρήτρα για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αξιολογήσει, κατά τα τρία έτη μετά την άνοιξη του 2018, εάν οι συσκευές eCall θα πρέπει να τοποθετηθούν και σε άλλα οχήματα, όπως λεωφορεία, πούλμαν ή φορτηγά.
Ο νέος ευρωπαϊκός κανονισμός ορίζει τις υποχρεωτικές ρυθμίσεις για τους κατασκευαστές αυτοκινήτων. Ένας ξεχωριστός κανονισμός, που διέπει τις υποδομές που θα πρέπει να αναπτύξουν τα κράτη μέλη από την 1η Οκτωβρίου 2017 ώστε να μπορούν να επεξεργάζονται τις κλήσεις eCall, τέθηκε ήδη σε ισχύ τον Ιούνιο του 2014.

ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ; Ποιούς ....στοχοποιούν τα κουνούπια !

Τα κουνούπια επιλέγουν... «γλυκοαίματους» βάσει DNA 

Τα τσιμπήματα των κουνουπιών στους λεγόμενους «γλυκοαίματους» ανθρώπους εξηγούνται πλέον και επιστημονικά.
Ερευνητές απέδειξαν ότι τα κουνούπια δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση σε συγκεκριμένα άτομα, τα οποία έχουν κάποια ιδιίτερα γενετικά χαρακτηριστικά
Τα γονίδια είναι αυτά που καθορίζουν αν κάποιος θα δεχτεί περισσότερες ή λιγότερες επιθέσεις κουνουπιών.
Σε έρευνα που πραγματοποίησαν επιστήμονες του «London School of Hygiene and Tropical Medicine», έκαναν δοκιμές σε μονοζυγωτικά και διζυγωτικά δίδυμα αδέλφια. Τα μονοζυγωτικά δίδυμα είναι γενετικά πανομοιότυπα σε αντίθεση με τα διζυγωτικά που παρουσιάζουν γενετικές διαφορές μεταξύ τους.
Τα κουνούπια άφησαν σχεδόν τον ίδιο αριθμό τσιμπημάτων στα πανομοιότυπα δίδυμα ενώ στην περίπτωση των διζυγωτικών ένα από τα δύο αδέρφια μετρούσε στο τέλος περισσότερα τσιμπήματα.
Βασικός παράγοντας η κληρονομικότητα
Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Nature», έχει στόχο τη δημιουργία αποτελεσματικότερων αντικουνουπικών, αφού οι ασθένειες που μεταδίδονται μέσω των κουνουπιών, όπως η ελονοσία και ο δάγκειος πυρετός, συνεχίζουν να εξαπλώνονται. Ειδικά αντικουνουπικά θα μπορούσαν να προλαμβάνουν τη μετάδοση των εν λόγω ασθενειών, αλλά και να βοηθούν ανθρώπους με έντονες αλλεργίες.
Μέχρι σήμερα οι επιστήμονες απλά γνώριζαν ότι τα κουνούπια προτιμούν ορισμένους ανθρώπους βάση της μυρωδιάς του σώματός τους. Άλλες έρευνες στο παρελθόν είχαν δείξει ότι τα κουνούπια προσελκύονται επίσης από έγκυες γυναίκες και ανθρώπους με υψηλή θερμοκρασία σώματος. Οι επιστήμονες του Λονδίνου υποστηρίζουν τώρα ότι το ποσοστό προσέλκυσης κουνουπιών από τον εκάστοτε άνθρωπο είναι θέμα κληρονομικότητας, όπως είναι και το ύψος ή η ευφυΐα.
Ωστόσο, δεν έχουν ανακαλύψει ακόμα ποια ακριβώς είναι τα χρωμοσώματα που καθορίζουν τη συγκεκριμένη κληρονομικότητα.


 sofokleousin.gr

ΣΕΝΑΡΙΑ..ΣΕΝΑΡΙΑ..Περισσότερο για λαγοί παρά για αρχηγοί μοιάζουν!!!

Πολύ γέλιο ..Λανσάρουν Ντόρα και Βορίδη για αρχηγούς στην ΝΔ..
 
Περισσότερο  για λαγοί παρά για αρχηγοί μοιάζουν..
 
Κάποιοι μάλλον φοβούνται μην τους κάτσει στο σβέρκο ο Καλαματιανός ..και  απ ότι φαίνεται έχει βαρύ κάθισμα  !!!!(onlyone)

Νέα σενάρια λοιπόν ανατροπής του Αντώνη Σαμαρά από την ηγεσία της ΝΔ φέρνει στην επιφάνεια η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.:

Σημείο κλείδί για την δρομολόγηση των όποιων εξελίξεων αποτελεί η επίτευξη ή μη συμφωνίας με τους δανειστές.

ΠΡΩΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ

Στην περίπτωση που η κυβέρνηση τελικά τα βρει με τους εταίρους σύμφωνα με την εφημερίδα θα εξαντληθούν τα πολιτικά αποθέματα του πολιτικού κεφαλαίου του Αντώνη Σαμαρά και θα εκλείψουν και τα τελευταία επιχειρήματα του προέδρου του πρώην πρωθυπουργού να παραμείνει στην καρέκλα του προέδρου της ΝΔ. Έτσι πιθανόν να δρομολογηθεί η αντικατάσταση του στην συνδιάσκεψη του καλοκαιριού. Μια εξέλιξη που πιθανότατα θα δρομολογήσει ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς αλλά κανείς δεν αποκλείει να διεκδικήσει εκ νέου την αρχηγία. Πάντως δεδομένο θεωρείται ότι η επίτευξη μιας συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές θα «απελευθερώσει» φωνές στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που μέχρι σήμερα έδειχναν περισσότερο ενωτικές π.χ Κεφαλογιάννη, Βαρβιτσιώτης, Μητυσοτάκης, Βορίδης.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας σε περίπτωση που δεν καταστεί εφικτή συμφωνία με τους δανειστές και πάμε σε εκλογές αποτελεί κοινό τόπο στο εσωτερικό της ΝΔ ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν μπορεί να τις κερδίσει. Στην περίπτωση αυτή αναμένεται ομάδα βουλευτών αναμένεται να ζητήσει από τον πρώην πρωθυπουργό να παραμείνει ατύπως πρόεδρος του κόμματος αλλά η ΝΔ να κατέβει στις εκλογές με «μπροστάρη» πρόσωπο που θα επιλέξει η Κ.Ο του κόμματος. Στην περίπτωση αυτή φαβορί είναι η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Μάκης Βορίδης
 
 
πηγη

Από το γλέντι ... στο κρατητήριο ! Ήρθαν στο κέφι και έβγαλαν τα όπλα

Συλλήψεις για άσκοπους πυροβολισμούς
Δεν είχε καλή κατάληξη το Πρωτομαγιάτικο γλέντι που έστησε παρέα φίλων στο Ζαρό αφού ... το υπερβολικό ... κέφι τους οδήγησε στα κρατητήρια !
Πιο συγκεκριμένα, πάνω στο γλεντι βγήκαν τα όπλα και άρχισαν μπαλωθιές !  Για το περιστατικό ειδοποιήθηκαν άνδρες του ΤΑΕ και του Α' ΑΤ Μοιρών που έσπευσαν στο σημείο. Στη θέα των αστυνομικός ένας 51χρονος δασοφύλακας επιχείρησε να ξεφύγει βάζοντας μπρος το αυτοκίνητο του ωστόσο οι αστυνομικοί τον σταμάτησαν.
Μέσα στο ΙΧ βρέθηκε ένα όπλο που εικάζεται οτι ήταν εκείνο που χρησιμοποιήθηκε για τους άσκοπους πυροβολισμούς.
Επίσης στο σπίτι του 34χρονου όπου έλαβε χώρα το γλέντι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα δικαννο και μια καραμπίνα, σαράντα φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων και επτά (7) κάλυκες.
Και οι δύο συνελήφθησαν ενώ η προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών

cretalive.gr

ΒΟΛΟΣ - Συνελήφθη ο 17χρονος που φέρεται να έδωσε την «παραγγελιά» για τον θάνατο 29χρονου


Συνελήφθη ο 17χρονος που φέρεται να έδωσε την «παραγγελιά» για τον θάνατο 29χρονου

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ο 17χρονος, που φέρεται ότι είναι ένας από τους δράστες της δολοφονίας 29χρονου, που διεπράχθη τα ξημερώματα της Πρωτομαγιάς στο Βόλο.
Ο ανήλικος φέρεται ότι μαζί με έναν 30χρονο Αλβανό που αναζητείται, παρέσυραν σκόπιμα με Ι.Χ. αυτοκίνητο τον άτυχο άνδρα, πατέρα τριών παιδιών, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα. Σύμφωνα με τις Αστυνομικές Αρχές, είχε προηγηθεί συμπλοκή των δύο φερόμενων ως δραστών με τον 29χρονο, έξω από νυχτερινό μαγαζί της πόλης.
Όπως προέκυψε από καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, όλα ξεκίνησαν μέσα στο μπαρ, όπου ο 17χρονος κι ο 29χρονος διασκέδαζαν με παρέες. Για προσωπικούς λόγους οι δύο θαμώνες άρχισαν να λογομαχούν και στη συνέχεια βγήκαν από το μαγαζί προκειμένου να λύσουν τις διαφορές τους. Στο σημείο, κατέφθασαν γνωστοί του ανήλικου, τους οποίους ειδοποίησε ο ίδιος και μεταξύ αυτών ήταν κι ο 30χρονος αλλοδαπός, ενώ ακολούθησε συμπλοκή.
Κι ενώ το περιστατικό φάνηκε να λήγει, την ώρα που ο 29χρονος αποχωρούσε από το κέντρο διασκέδασης, οι δύο κατηγορούμενοι επιβιβάστηκαν, σύμφωνα με την Αστυνομία, σε Ι.Χ. αυτοκίνητο, με το οποίο κινήθηκαν προς το μέρος του άτυχου άνδρα, τον οποίο παρέσυραν και τραυμάτισαν θανάσιμα.
Αμέσως μετά εξαφανίστηκαν με το όχημα και χάθηκαν στο σκοτάδι. Ένα 24ωρο αργότερα, οι Αστυνομικές Αρχές ανακοίνωσαν τη σύλληψη του 17χρονου, που φέρεται να είναι Ρομά. Οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου που ανέλαβε την προανάκριση συνεχίζονται για τον εντοπισμού του αλλοδαπού συγκατηγορουμένου του.

Κλειστή από Δευτέρα η σήραγγα Στέρνας στον αυτοκινητόδρομο Τριπόλεως - Κορίνθου - Καλαμάτας


Κλειστή από Δευτέρα η σήραγγα Στέρνας στον αυτοκινητόδρομο Τριπόλεως - Κορίνθου

Κλειστή θα είναι την προσεχή εβδομάδα η μία σήραγγα Στέρνας, στο ρεύμα προς Κόρινθο, επί του αυτοκινητοδρόμου Τριπόλεως - Κορίνθου, λόγω εκτέλεσης προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης.
Συγκεκριμένα η σήραγγα θα είναι κλειστή από την Δευτέρα 4 Μαΐου έως και την Παρασκευή 8 Μαΐου και καθ' όλη την διάρκεια που θα είναι κλειστή η σήραγγα, η κυκλοφορία των οχημάτων από Τρίπολη προς Κόρινθο, θα πραγματοποιείται από παράκαμψη μίας λωρίδας κυκλοφορίας σε ανοιχτή οδό εκτός σήραγγας.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ - Πατέρας έσβησε λίγο μετά το μνημόσυνο του 22χρονου γιου του


Τραγικό! Πατέρας έσβησε λίγο μετά το μνημόσυνο του 22χρονου γιου του

Μια ακόμη τραγωδία ζει από σήμερα το απόγευμα η οικογένεια του 22χρονου φοιτητή που σπούδαζε στο ΤΕΙ Πάτρας και άφησε την τελευταία του πνοή, από ανακοπή καρδιάς, μέσα σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Αχαΐας, στις 23 Μαρτίου και ενώ ταξίδευε από την Πάτρα στην Αθήνα για να επιστρέψει στο Ηράκλειο.
Σήμερα λίγο μετά το μνημόσυνο του άτυχου φοιτητή, ο πατέρας του, ηλικίας 57 χρονών, τη στιγμή που οδηγούσε υπέστη έμφραγμα και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Βενιζελείου» Νοσοκομείου όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών άφησε την τελευταία του πνοή.

Στο έλεος των πλημμύρων η Αυστραλία - Πέντε νεκροί από τα ορμητικά νερά


Στο έλεος των πλημμύρων η Αυστραλία - Πέντε νεκροί από τα ορμητικά νερά

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όταν τα αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, έπειτα από καταιγίδα που σάρωσε τη βορειοανατολική Αυστραλία, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.
Η πρωθυπουργός της πολιτείας Κουίνσλαντ Αναστασία Παλατσούκ μίλησε για πρωτοφανή κατακλυσμό.
Τέσσερα από τα θύματα έχασαν τη ζωή τους ενώ επέβαιναν σε δύο οχήματα 4x4 τα οποία παρασύρθηκαν από τα νερά προσπαθώντας να διασχίσουν την ίδια γέφυρα, 44 χλμ. βόρεια του Μπρίσμπαν χθες το απόγευμα.
Μεταξύ των νεκρών είναι τρεις άνδρες, μία γυναίκα και ένα πεντάχρονο αγόρι. Στο πρώτο αυτοκίνητο επέβαιναν ένας 74χρονος, μια 39χρονη και το αγόρι, όλοι έχασαν τη ζωή τους.
Στο δεύτερο, δύο άνθρωποι κατάφεραν να σωθούν, ενώ το πτώμα του 49χρονου οδηγού βρέθηκε νωρίς σήμερα το πρωί. Ένας ακόμη άνδρας 75 ετών έχασε επίσης τη ζωή του, αλλά η αστυνομία κατάφερε να σώσει μια 68χρονη που είχε πιαστεί από τα κλαδιά δένδρου.
Περισσότεροι από 30 άνθρωποι διασώθηκαν ενώ είχαν εγκλωβιστεί μέσα στα αυτοκίνητά τους σε πλημμυρισμένους δρόμους.
Αν και το μεγαλύτερο μέρος της καταιγίδας που έπληξε τη νοτιο-ανατολική πλευρά του Κουίνσλαντ πέρασε, χιλιάδες σπίτια παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
"Το τραγικό είναι ότι οι άνθρωποι εξακολουθούν να διακινδυνεύουν τη ζωή τους προσπαθώντας να διασχίσουν μια γέφυρα με τέτοια κακοκαιρία", δήλωσε ο επιθεωρητής της αστυνομίας του Κουίνσλαντ Λι Τζέφρις.
Η μετεωρολογική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι έπεσαν χθες 360 χιλιοστά βροχής σε τρεις ώρες. Το χαμηλό βαρομετρικό κατευθύνεται πλέον βορειότερα, προς την πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, την οποία είχε σαρώσει άλλη καταστροφική καταιγίδα τον περασμένο μήνα. Ωστόσο σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού, αναμένονται ισχυροί άνεμοι, έντονες βροχοπτώσεις και πολλά μποφόρ στη θάλασσα.
Η υπουργός αρμόδια για την αστυνομία, τις πυρκαγιές και τις έκτακτες καταστάσεις στην πολιτεία Κουίνσλαντ Τζο-Αν Μίλερ δήλωσε ότι οι αρχές έλαβαν χθες περίπου 4.000 κλήσεις για βοήθεια και 60 επιχειρήσεις διάσωσης διεξήχθησαν.

ΜΙΡΑΝΤΑ ΞΑΦΑ - «Εγώ έχω βγάλει όλα μου τα λεφτά εκτός ελληνικών τραπεζών»


«Εγώ έχω βγάλει όλα μου τα λεφτά εκτός ελληνικών τραπεζών»

Εγώ έχω βγάλει όλα τα λεφτά μου από τις ελληνικές τράπεζες. Αυτό είπε το πρώην στέλεχος του ΔΝΤ και επικεφαλής της E.F. Consulting Μιράντα Ξαφά σε ομιλία της, θέλοντας να δείχνει ότι υπάρχει πρόβλημα στην ελληνική οικονομία και φόβος για το μέλλοςν
Μιλώντας σε εκδήλωση του London School of Economics, την οποία διοργάνωσαν το Ελληνικό Παρατηρητήριο του LSE και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Τραπεζιτών Ηνωμένου Βασιλείου, παραδέχθηκε ότι έχει τραβήξει όλα τα λεφτά της από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.Στην εκδήλωση, στην οποία ήταν παρών και ο Γιάννης Μηλιός, η κ. Ξαφά ανέφερε ότι: «Η κυβέρνηση μιλά για αναδιανομή πλούτου αντί για παραγωγή του» προσθέτοντας πως η κυβέρνηση, στην ουσία, θέλει να προσφέρει κοινωνικά επιδόματα με χρήματα άλλων, διότι «μπορεί να λέει ότι ζητά χρόνο, αλλά στην ουσία ζητάει χρήματα».
Η Μιράντα Ξαφά παρατήρησε επίσης πως δεν επιλέγει κάποιος τη λιτότητα, αλλά αυτή εφαρμόζεται ως αντάλλαγμα για την παροχή βοήθειας.
Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι η λιτότητα, ούτε το υψηλό χρέος, του οποίου το κόστος εξυπηρέτησης είναι πολύ χαμηλό, αλλά το γεγονός ότι δεν παράγει για να εξάγει και για να είναι πιο ανταγωνιστική, κατέληξε.

Ανατριχιαστικό! Πνιγμένο παιδί εμφανίζεται σε φωτογραφία 110 χρόνια μετά...

Έχει γίνει ένα από τα πιο διαδεδομένα θέματα συζήτησης στο Facebook 

Δυο φίλες από το Κουνσλαντ της Αυστραλίας πήγαν για μπάνιο με τα τρία παιδιά τους, φωτογραφήθηκαν την ώρα που έκαναν μπάνιο, αλλά στη φωτογραφία εμφανίζεται και ένα τέταρτο παιδί, ξένο, άγνωστο που μάλιστα... δεν κολυμπούσε μαζί τους, απλά ... εμφανίστηκε στη φωτογραφία!

Όλοι τώρα μιλούν για το φάντασμα ενός μικρού κοριτσιού που πνίγηκε ακριβώς στο ίδιο σημείο πριν από 100 χρόνια.

Πρόκειται για ένα σημείο του ποταμού Lockyer γνωστό για την επικινδυνότητά του. Έχει βάθος κοντά στα επτά μέτρα και έχει πάρει αρκετές ζωές.

Δυστυχώς μια από αυτές ήταν εκείνη της 13χρονης Ντοριν Οσάλιβαν το 1915. Το μικρό κορίτσι είχε πνιγεί στο σημείο και ο τάφος του υπάρχει ακόμη σε κοντινή περιοχή.

Οι δυο φίλες που πήγαν για μπάνιο με τα παιδιά τους λένε τώρα ότι κάποια στιγμή η κόρη της μιας παραπονέθηκε ότι το πόδι της κάπου... σκάλωσε.

Τώρα και μετά την εμφάνιση της άγνωστης φιγούρας στη φωτογραφία λένε ότι ίσως ήταν το φάντασμα του παιδιού που... έπαιζε μαζί της, όπως λίγο αργότερα όταν βρέθηκε ανάμεσα σε όλη την παρέα...

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ! Ανεβαίνει η θερμοκρασία - Ερχεται μίνι καύσωνας


Ανεβαίνει η θερμοκρασία - Ερχεται μίνι καύσωνας

Aνεβαίνει σταδιακά η θερμοκρασία με τους μετεωρολόγους να κάνουν λόγο για τον πρώτο μίνι-καύσωνα από την ερχόμενη εβδομάδα. 
Ο υδράργυρος «σκαρφαλώνει» ήδη από σήμερα Σάββατο και θα συνεχίσει και αύριο, Κυριακή, στέλνοντας τους εκδρομείς του τριημέρου της Πρωτομαγιάς στις παραλίες. 
Αναλυτικότερα, σήμερα σε όλη τη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες, κυρίως στα δυτικά και βόρεια.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 22 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 14 έως 26 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 8 έως 21 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στη Δυτική Πελοπόννησο η μέγιστη θα φτάσει τους 24-25 βαθμούς), 14 έως 21 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 23 βαθμούς στην Κρήτη, 15 έως 22 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στον Κορινθιακό από δυτικές διευθύνσεις ισχυροί 6 μποφόρ.
Στην Αττική, αναμένεται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις βαθμιαία πυκνότερες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ και στο Σαρωνικό μετά το απόγευμα από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.
Κυριακή 03-05-2015:
Η ηλιοφάνεια θα συνεχιστεί και την Κυριακή, με αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν όμβροι στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα νότια δυτικοί 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα ανεβαίνει σταδιακά.
Η Τρίτη, Η Τετάρτη και η Πέμπτη αναμένεται να είναι οι πιο «καυτές» ημέρες της ερχόμενης εβδομάδας, με τον υδράργυρο να φτάνει μέχρι και τους 35 Βαθμούς Κελσίου.

Υπό έλεγχο πυρκαγιά στον Πάρνωνα

Υπό έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε αργά το βράδυ της Πρωτομαγιάς, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε δασική περιοχή του χωριού Βαρβίτσα, στην λακωνική πλευρά του Πάρνωνα.
Η φωτιά λόγω της έγκαιρης επέμβασης ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων, από τη Λακωνία και την Αρκαδία, ελέγχθηκε γρήγορα και έχει κάνει στάχτη περίπου οκτώ στρέμματα δασικής έκτασης.
Στο σημείο παραμένουν πυροσβεστικά οχήματα για πλήρη κατάσβεση και για τυχόν αναζωπυρώσεις.

FT - H χρεοκοπία, η επιστροφή στη δραχμή και ο... Πελοποννησιακός Πόλεμος!

Αρθρο - κόλαφος για όσους υποστηρίζουν την επιστροφή στη δραχμή δημοσιεύουν οι FT. 
Οι αναλυτές κάνουν λόγο για τις επιπτώσεις που θα είχε ένα τέτοιο σενάριο, μιλούν για «δώρο» που θα έκανε η κυβέρνηση στους Ελληνες ολιγάρχες και αναφέρονται στις επιλογές που έχει η Αθήνα.
Υπάρχει μια αίσθηση πως η αναμέτρηση Ελλάδας-ευρωζώνης πλησιάζει σε κάποιου είδους τέλος. Ποιο θα είναι αυτό;
Ο Charles Wyplosz δίνει τις πιθανότητες. Για να αποφευχθεί η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη χρειάζεται είτε α) να αποφευχθεί η χρεοκοπία της Ελλάδας, ή β) να διασφαλιστεί ότι θα είναι διαχειρίσιμο το bank run που κατά πάσα πιθανότατα θα ακολουθούσε μια χρεοκοπία. Για τον Wyplosz και οι δυο περιπτώσεις χρειάζονται επαρκή χρηματοδότηση από την ευρωζώνη. Στην πρώτη περίπτωση με τη μορφή της αναχρηματοδότησης του χρέους που λήγει το καλοκαίρι –το οποίο σε μεγάλο βαθμό ανήκει στην ΕΚΤ- και στην δεύτερη με τη μορφή άνευ όρων ύστατου δανεισμού των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ.
Καθώς η χρεοκοπία του κράτους θα καθιστούσε μεγάλο μέρος των στοιχείων ενεργητικού των τραπεζών μη επιλέξιμα ως ενέχυρα για την χρηματοδότηση από την ΕΚΤ, ο Wyplosz υποστηρίζει πως η δεύτερη επιλογή ουσιαστικά γυρίζει στην πρώτη, και στην ανάγκη να αποτραπεί η χρεοκοπία.
Το ποσό της περαιτέρω ρευστότητας που μπορεί να χορηγηθεί νόμιμα δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρο. Ευτυχώς, ο Eric Dor μόλις έβγαλε τα νούμερα για τα ενέχυρα των ελληνικών τραπεζών που εξαρτώνται από το κράτος. Τα πάντα εξαρτώνται από το τι «κούρεμα» θα απαιτήσει η ΕΚΤ να εφαρμόσει η Τράπεζα της Ελλάδος μετά από χρεοκοπία της Ελλάδας. Ο μέσος όρος τώρα είναι γύρω στο 40%, που αφήνει περιθώριο για επιπλέον ρευστότητα ύψους 50 δις. ευρώ από την Κεντρική Τράπεζα. Αν η χρεοκοπία οδηγούσε σε επιβολή «κουρέματος» 75%, το νούμερο αυτό θα μειώνονταν στα 10 δις. ευρώ –ποσό μικρό, αν οι τράπεζες έρθουν αντιμέτωπες με bank run. Στο 90%, το ποσό της ρευστότητας που θα παρέχονταν θα ήταν λιγότερο απ' ότι σήμερα, και οι τράπεζες θα έπρεπε να δώσουν πίσω μέρος του.
Δεν τελειώνει όμως εδώ η υπόθεση. Πρώτον, η ΕΚΤ θα μπορούσε να επιτρέψει «κούρεμα» μικρότερο του 75% αν το ελληνικό κράτος εκπληρώσει εν μέρει τις υποχρεώσεις του. Δεύτερον, οι ελληνικές τράπεζες θα μπορούσαν υποθέτουμε να τιτλοποιήσουν μέρος των δανείων του ιδιωτικού τομέα και να τα «περάσουν» ως ενέχυρα. Τρίτον, η επιβολή ελέγχου στην κίνηση κεφαλαίων θα περιόριζε την ανάγκη για ρευστότητα. Και φυσικά, τέταρτον, οι τράπεζες μπορούν να αναδιαρθρωθούν –σε μεγάλο βάρος των καταθετών- για να μειωθεί η ανάγκη τους για ρευστότητα και να αυξηθεί η επιλεξιμότητά τους για ρευστότητα. Όλες αυτές οι επιλογές θα μπορούσαν να συνδυαστούν.
Ομολογουμένως, δεν θα ήταν «όμορφο». Έτσι, πράγματι κάνει την έξοδο της Ελλάδας να φαίνεται πραγματική πιθανότητα. Αυτό δεν είναι κάτι που θα πρέπει να καλωσορίζουμε. Αυτοί που νομίζουν πως μια επιστροφή στη δραχμή θα ήταν καλή για την Ελλάδα, θα πρέπει να κοιτάξουν τι συνέβη στην Αργεντινή όταν εγκατέλειψε τη σύνδεση με το δολάριο.
Η υποτίμησή της δεν βελτίωσε το εμπορικό ισοζύγιο (που βασίζονταν κυρίως στην εκρηκτική άνοδο των εμπορευμάτων), αλλά αντιθέτως αναδιένειμε τον πλούτο σε αυτούς που ήταν περισσότερο πιθανό να τον επενδύσουν παρά να τον δαπανήσουν. Η αύξηση στις εγχώριες επενδύσεις βοήθησε την ανάπτυξη της Αργεντινής, όμως αυτός είναι ένας τύπος ανάκαμψης που η ολιγαρχική Ελλάδα χρειάζεται, όσο θα χρειάζονταν άλλον έναν Πελοποννησιακό Πόλεμο.
Έπειτα, υπάρχει η επίπτωση που θα είχε το Grexit στην υπόλοιπη ευρωζώνη, δηλαδή η απόδειξη ότι το ευρώ δεν είναι «μη αναστρέψιμο». Μια νέα μελέτη της ΕΚΤ ποσοτικοποιεί το πόσο καταστροφικό μπορεί να είναι το ρίσκο της επιστροφής σε εθνικό νόμισμα. Το 2012, τα μεγάλα spreads των αποδόσεων για την Ισπανία και την Ιταλία αποδίδονταν σε αυτοεκπληρούμενα runs σε κράτη που δεν μπορούν να τυπώσουν δικό τους χρήμα για να εξυπηρετήσουν το χρέος τους. Μάλιστα, το ένα τρίτο έως το ήμισι των spreads αντανακλούσαν τον κίνδυνο διάσπασης της ευρωζώνης, κάτι που διαφέρει σημαντικά από τον κίνδυνο αναχρηματοδότησης ενός κράτους.
Ως εκ τούτου, έχει δίκιο ο Paul De Grauwe που θεωρεί ότι οι πιστωτές της Ελλάδας φαίνεται να σπρώχνουν επίτηδες την Αθήνα προς τη χρεοκοπία. Υποστηρίζει πως η Ελλάδα, μέχρι τώρα, είναι φερέγγυα, αλλά δεν έχει ρευστότητα. Τα χρέη της έχουν «ξεχειλωθεί» τόσο πολύ που είναι δυνατό να εξυπηρετηθούν, όμως η χώρα έχει να καταβάλει κάποιες μεγάλες πληρωμές αυτό και το επόμενο καλοκαίρι – κυρίως λόγω της ανταλλαγής χρέους που κράτησε την ΕΚΤ εκτός της αναδιάρθρωσης του 2012.
Η ευρωζώνη θα πρέπει απλά να ανταλλάξει αυτά τα ομόλογα -τα οποία θα έπρεπε εξ αρχής να είχαν σχεδιαστεί με μεγαλύτερες λήξεις- με ένα δάνειο από τον ESM, που θα ανακούφιζε και την ΕΚΤ. Όμως οι «εταίροι» της Ελλάδας επιμένουν να κατευθύνουν την ελληνική οικονομική πολιτική σε θέματα πέραν αυτών που σχετίζονται με την ικανότητα της χώρας να αποπληρώσει μελλοντικά τα επίσημα δάνεια. Ακόμα και σε επίπεδο καθαρά δημοσιονομικής βιωσιμότητας, οι θεσμοί που ήταν παλαιότερα γνωστοί ως τρόικα φαίνεται να είναι προσηλωμένοι στα παλιά τους λάθη, σφίγγοντας τόσο πολύ την οικονομία που το χρέος να γίνεται δυσκολότερο –και όχι ευκολότερο- να εξυπηρετηθεί.
Ελληνικά μέσα μεταδίδουν ότι η πρώην τρόικα απαιτεί επιπλέον μέτρα λιτότητας ύψους 3 δις. ευρώ (σχεδόν 2% του ΑΕΠ) διότι η αποδυνάμωση της οικονομίας έχει εκτροχιάσει τον προηγούμενο στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα. Πότε επιτέλους θα μάθουν;

Κρήτη: Φρούριο το ξενοδοχείο των swingers!

Σαράντα άτομα φρουρούν τους swingers ώστε να διασφαλίσουν την ασφάλεια τους αλλά και να κρατήσουν μακριά τα αδιάκριτα βλέμματα.

Ανταλλαγή συντρόφων, ερωτικά παιχνίδια, ηδονοβλεψία και άλλα παρόμοια λαμβάνουν χώρα στα άδυτα του ξενοδοχείου- φρουρίου της Σταλίδας, στο οποίο διαμένουν από τις 18 Απριλίου τα μέλη του ολλανδικού swingers club SDC.
Η ερωτική εκδρομή στην Κρήτη που "βρίσκεται στο σταυροδρόμι της Ασίας, της Ευρώπης και της Αφρικής" ,όπως διαφημίζει το σάιτ του club βγήκε γρήγορα sold out παρά το υψηλό κόστος που ανέρχεται στα 1.000 το άτομο τη βραδιά.
Το γεγονός αυτό δεν ξύπνησε μόνο το πράσινο τέρας της ζήλειας των άλλων ξενοδόχων αλλά υπέδειξε τις πολυτελειες που απολαμβάνουν αυτή την ώρα οι swingers.
Οι πελάτες είναι καλοί και πληρώνουν αδρά έτσι έχουν και συγκεκριμένες απαιτήσεις. Το ξενοδοχείο στο οποίο διαμένουν διαμορφώθηκε έτσι ώστε να καλύπτει τα γούστα τους και να τους προσφέρει τις κατάλληλες υπόδομες για τα ερωτικά τους σκιρτήματα, όπως για παράδειγμα τα διάημα glory holes αλλά και στρώμματα ...παντού!
Το κομμάτι όμως στο οποίο έδωσαν ρεσιτάλ είναι η τήρηση απόλυτης εχεμύθειας. "Κουνούπι" δε πατάει στο ξενοδόχείο και γι αυτό φροντίζουν τα 40 άτομα, που οι ίδιοι επελεξαν, τα οποία είναι υπεύθυνα για τις υπηρεσίες, την επιτήρηση και την περιφρούρηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κανείς δε μπορεί να περάσει την είσοδο του ξενοδοχείου με αμάξι ή κινητό τηλέφωνο καθώς οι swingers θελουν να αισθάνονται απελευθερωμένοι ανα πάσα στιγμή.
Η Κρήτη επελέγη από το SDC για να γιορταστούν τα 15 χρόνια λειτουργίας του κλαμπ και φαίνεται πως αυτή επιλογή θα μείνει στην ιστορία του ερωτικού τουρισμού...

cretalive

Όροι και προϋποθέσεις για το Βιβλιάριο Υγείας Ανασφάλιστου

Σε διαβούλευση έθεσε  το υπουργείο Εργασίας, την Υπουργική Απόφαση με την οποία θεσπίζεται νέο σύστημα χορήγησης Βιβλιαρίου Υγείας Ανασφάλιστου (ΒΥΑ).

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στα ΚΕΠ και οι υπηρεσίες πρόνοιας των δήμων, αναλαμβάνουν την ευθύνη να επιβεβαιώσουν την οικονομική κατάσταση του υποψήφιου, έτσι ώστε να κάνουν δεκτή ή να απορρίψουν την αίτησή του.
 Η χρονική διάρκεια ισχύος του βιβλιαρίου είναι ένα έτος και δίνεται δικαίωμα ανανέωσης με την κατάθεση των απαιτούμενων δικαιολογητικών. Δίνεται δικαίωμα υποβολής ένστασης σε περίπτωση απορριπτικής απόφασης, την οποία θα εξετάζει εντός 30 ημερών από την υποβολή της, ειδική τριμελής επιτροπή του δήμου. 
Με το συγκεκριμένο βιβλιάριο όσοι είναι ανασφάλιστοι θα μπορούν στο εξής να έχουν νοσηλευτική και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δωρεάν πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας, ιατρική κλινική εξέταση και χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής. 
Επίσης, οι ωφελούμενοι θα μπορούν να καρπωθούν παροχή οδοντιατρικής - στοματολογικής περίθαλψης, πλήρης νοσηλεία σε κλίνες Γ΄ θέσης, χορήγηση εξωνοσοκομειακής φαρμακευτικής περίθαλψης για την αντιμετώπιση ή θεραπεία των χρόνιων παθήσεων, παροχές μαιευτικής περίθαλψης, φυσικοθεραπείες, λογοθεραπείες, εργοθεραπείες, ψυχοθεραπείες, διακομιδή ασθενών με πλωτά, εναέρια και λοιπά μηχανοκίνητα μέσα του ΕΚΑΒ, χορήγηση ιατρικών βοηθημάτων και αναλωσίμων υλικών και μετάβαση για νοσηλεία/ θεραπεία στο εξωτερικό. 
Στην υπουργική απόφαση καθορίζονται με σαφήνεια τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την κατάθεση της αίτησης και διευκρινίζεται ότι δεν είναι υποχρεωτικό η υποβολή δήλωσης μόνιμης κατοικίες για πολίτες που ζουν σε συνθήκες ένδειες σε εξωτερικούς χώρους ή για αλλοδαπούς που έχουν υποβάλλει αίτημα παραμονής στην Ελλάδα. 
Ταυτόχρονα, θεσπίζεται Ηλεκτρονικό Μητρώο Ανασφαλίστων Πολιτών στην Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.. Σε αυτό περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στοιχεία για τον αριθμό των δικαιούχων ανά Δήμο, ανά κατηγορία δικαιούχων, εφαρμογή για την ηλεκτρονική καταχώρηση της αίτησης χορήγησης του Βιβλιαρίου Υγείας Ανασφαλίστου, ενώ προβλέπεται και σύνδεση με το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης των δημόσιων υπηρεσιών υγείας. 
Σημειώνεται ότι τα βιβλιάρια οικονομικά αδυνάτων και ανασφάλιστων που έχουν εκδοθεί μέχρι την έναρξη ισχύος της παρούσας υπουργικής απόφασης, διατηρούνται σε ισχύ μέχρι τη λήξη τους και δύνανται να ανανεωθούν σύμφωνα με τη νέα διαδικασία. 
Οι κάτοχοί τους δικαιούνται των παροχών της παρούσας απόφασης, χωρίς να θίγονται τα ήδη θεμελιωμένα δικαιώματά τους. Παράλληλα θεσπίζεται μεταβατική περίοδος 6 μηνών από τη δημοσίευση της παρούσας για την ανάληψη της αρμοδιότητας χορήγησης του ΒΥΑ από τους Δήμους, οι οποίοι δεν ασκούν έως σήμερα τη σχετική αρμοδιότητα

dikaiologitika.gr

Κυρία...«ρυμουλκός εσωτερικών υδάτων» με καταθέσεις 18 εκατομμυρίων!

Απίθανες περιπτώσεις με λογαριασμούς...εκατομμυρίων

Έχετε ήδη διαβάσει τις για τις δημεύσεις περιουσιών από όσους δεν είχαν δηλώσει εισοδήματα. Αλλά οι περιπτώσεις κάποιων βγάζουν...μάτια πραγματικά!
Όπως η περίπτωση με τραπεζικό λογαριασμό της Α. Κ. που δήλωνε άνεργη και ανεπάγγελτη και ανακάλυψαν ότι είχε καταθέσεις 97 εκατ. ευρώ.
Το περίεργο στην υπόθεση αυτή είναι ότι η εν λόγω κυρία δήλωνε στη φορολογική της δήλωση επί τρία συνεχή χρόνια 15 εκατ. ευρώ και ενώ εμφανιζόταν άνεργη, ουδείς την ήλεγξε πού τα βρήκε και εάν έκρυβε και άλλα ποσά.
Ο έμπορος Μ. Κ. είχε δηλώσει την περίοδο 1996 -2015 2,5 εκατ. ευρώ και του βρήκαν αδήλωτες καταθέσεις 36 εκατ. ευρώ.
Μία άλλη, η Δ. Μ. που εμφανίστηκε ως  νοικοκυρά, δήλωσε  στην εφορία 7 εκατ. ευρώ, αλλά βρήκαν στους τραπεζικούς της λογαριασμούς  23 εκατ. ευρώ και καλείται τώρα να τα δικαιολογήσει. Εως ότου μπορέσει να τα δικαιολογήσει έχουν δημευθεί όλα τα περιουσιακά της στοιχεία.
Ο έμπορος Ι.Μ. δήλωσε 1,4 εκατ. ευρώ, του βρήκαν 34 εκατ. ευρώ. Ενας άλλος συνταξιούχος από το Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης είχε δηλώσει στην περίοδο 1996 -2007 4 εκατ. ευρώ και του βρήκαν 12,1 εκατ. ευρώ.
Μία ολόκληρη (γνωστή) οικογένεια, δηλαδή πατέρας, μητέρα και δύο κόρες δήλωναν  όλοι μαζί στην εφορία 5 εκατ. ευρώ και βρήκαν σε κοινό λογαριασμό τους  60 εκατ. ευρώ.
Ενας άλλος ανεπάγγελτος Μ.Π. δήλωνε 10 εκατ. ευρώ από το 2007 (και ουδείς τον είχε ενοχλήσει). Βρήκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς 40 εκατ. ευρώ.
Ενας φαρμακοποιός από την Αθήνα, δήλωνε εισόδημα 1 εκατ. ευρώ και βρέθηκαν σε τραπεζικό λογαριασμό του 10 εκατ. ευρώ.
Η νοικοκυρά Ε.Σ. δήλωνε εισόδημα 35.000 ευρώ και βρέθηκαν σε λογαριασμό της στην τράπεζα 7 εκατ. ευρώ. Δύο αδέλφια, ιδιωτικοί υπάλληλοι (κατά δήλωσή τους) δήλωναν 10 εκατ. ευρώ, βρέθηκαν σε κοινό λογαριασμό 18 εκατ. ευρώ.
Μία άλλη κυρία με ασυνήθιστο επάγγελμα (κάτι σαν ρυμουλκός εσωτερικών υδάτων) προσπαθεί ακόμα να δικαιολογήσει τα 18 εκατ. ευρώ που βρέθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς της.



πηγή

Χαμός στην Πάτρα ! Βρήκε τον άνδρα της… με χειροπέδες στο κρεβάτι ! Ο σύζυγος είχε μπλέξει… με δύο νεαρές φοιτήτριες !

Γύρισε στο σπίτι της από την ημερήσια εκδρομή και... έπιασε τον άνδρα της ολόγυμνο και δεμένο με ερωτικές χειροπέδες στο κρεβάτι! 

Πρόκειται για ένα από τα πλέον απίστευτα «ροζ» συμβάντα που έλαβαν χώρα τις τελευταίες ημέρες στην Πάτρα, με πρωταγωνιστές 48χρονη σύζυγο και τον 52χρονο άνδρα της ο οποίος εδώ και χρόνια εξυπηρετεί κόσμο και κοσμάκη από το πόστο που κατέχει σε κατάστημα εστίασης.
Και όπως ήταν φυσικό ακολούθησε όχι απλά επεισόδιο μεταξύ του ζευγαριού αλλά κυριολεκτικά πραγματική «μάχη» που ξεσήκωσε την πολυκατοικία τους και τους κοντινούς γείτονες, στην οδό Μεσολογγίου της Πάτρας.
Αιτία του κακού ήταν η απόφαση του 52χρονου να συνευρεθεί σε ένα ερωτικό τρίγωνο ανάμεσα σε αυτόν και δύο φοιτήτριες.
Τις είχε γνωρίσει σε καφέ στα Ψηλαλώνια, μέσω άλλων φίλων του και αμέσως απέκτησε επαφή μαζί τους.
Φαίνεται ότι βρισκόταν σε πονηρές αναζητήσεις κι έτσι επιδίωξε να κανονίσει αμέσως το πονηρό ραντεβού μαζί τους.
Και του «έκατσε» η ευκαιρία όταν η γυναίκα του, του ανακοίνωσε ότι ήθελε να πάει με φίλες της ένα διήμερο ταξίδι στη Θεσσαλονίκη, συμμετέχοντας σε οργανωμένο γκρουπ.
Εκείνος αρνιόταν επίμονα να ακολουθήσει επικαλούμενος δουλειές και διάφορα επαγγελματικά ραντεβού που δήθεν είχε.
 Και προφανώς εκμεταλλεύτηκε δεόντως την διήμερη απουσία της συζύγου για να «παίξει» με τα νεαρά καλλίγραμμα κορίτσια τα οποία δεν δίστασε να προσκαλέσει στο ίδιο του το σπίτι! Και φυσικά δεν φανταζόταν τι ακριβώς είχαν εκείνες στο μυαλό τους.
Αφού αντί για ερωτικά παιχνίδια μάλλον ήθελαν μόνο να τον εκθέσουν και για αυτό είχαν το... σχέδιό τους!
Τον... έδεσαν με χειροπέδες και έφυγαν!Και ποιο ήταν το σχέδιό τους αυτό;
Απλό. Πήγαν στο σπίτι του Σάββατο βράδυ προς Κυριακή ξημερώματα, έπιασαν κουβέντα μέχρι να νιώσουν εξοικείωση μεταξύ τους και στη συνέχεια ...πήγαν και οι τρεις στο κρεβάτι.
Πάνω όμως στο ερωτικό «γλέντι» έβγαλαν ένα ζευγάρι ροζ χειροπέδες και του έδεσαν τα χέρια στα κάγκελα του κρεβατιού, λέγοντάς του πως ήθελαν να μένει ακίνητος για να του κάνουν... ό,τι είχαν στο μυαλό τους.
Και εκεί που ετοιμαζόταν για την απόλαυση οι δύο φοιτήτριες μάζεψαν τα ρούχα τους κι έφυγαν από το διαμέρισμα αφήνοντας τον 52χρονο γυμνό και δεμένο στο κρεβάτι!
Μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι που επιστρέφοντας στο σπίτι η γυναίκα του, ήρθε αντιμέτωπη με το... αναπάντεχο θέαμα!

πηγή

ΒΙΝΤΕΟ - Δεν υπάρχει ! Ηρωικός εργατοπατέρας της ΓΣΕΕ μιλά μπροστά σε άδεια από κόσμο πλατεία !

Όντως ήταν ο ήρωας της ημέρας !

 Μπροστά στην άδεια πλατεία Κλαυθμώνος ...ξεπερνώντας και τους κατά καιρούς γραφικούς πολιτικούς που...βγάζουν λόγο μόνοι στους δρόμους , παρά το γεγονός οτι δεν πήγαν ούτε οι άλλοι εργατοπατέρες στην συγκέντρωση πήρε πάνω του την υπόθεση και έβγαλε τον καθιερωμένο λόγο της ΓΣΕΕ !

Βέβαια κόσμος υπήρχε στις συγκεντρώσεις αλλά μπροστά στην εξέδρα της ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ δεν πάτησαν ούτε οι συνδικαλιστές που την στηρίζουν. Που να ήταν άραγε ο ηγέτης της Εργατικής Τάξης ! Οπως πλασάρεται σε ανακοινώσεις του ...
Πάντως ο συγκεκριμένος είναι αξιος για το μεροκάματο της ημέρας!

Αρχίζει δεκαήμερο εκπτώσεων

Η ενδιάμεση περίοδος εκπτώσεων θα διαρκέσει έως τις 9 του μήνα

Ξεκινάει σήμερα Σάββατο 2 Μαΐου, το δεκαήμερο ενδιάμεσων εκπτώσεων στα εμπορικά καταστήματα.

Η ενδιάμεση περίοδος εκπτώσεων θα διαρκέσει έως τις 9 του μήνα.

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
Στο μεταξύ, βάσει νόμου οι εμπορικές επιχειρήσεις δύνανται (προαιρετικά) να λειτουργήσουν την Κυριακή 3 Μαΐου 2015 (πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης ανοιξιάτικης εκπτωτικής περιόδου του Μαΐου 2015).
Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή 3 Μαΐου, είναι από τις 11 το πρωί έως και τις 6 το απόγευμα.

Καλημέρα από τον ΚΥΡ


Νέα δημοσκόπηση της ALCΟ - Πρώτος, αλλά με μειωμένο ποσοστό, ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να παραμένει πρώτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου, βλέπει ωστόσο, για πρώτη φορά μετά τις εκλογές, τη διαφορά από τον δεύτερο σε μονοψήφιο ποσοστό.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της ALCO, για λογαριασμό του "Πρώτου Θέματος", το ποσοστο του ΣΥΡΙΖΑ μειώνεται στο 34,1 %, σε αντίθεση με την Νέα Δημοκρατία που "σκαρφάλωσε" στο 24,2%
Στην τρίτη θέση είναι το Ποτάμι με 5,7%, ακολουθούν οι ΑΝΕΛ και το ΚΚΕ με 5,1%, η Χρυσή Αυγή με 4,9% και τοΠΑΣΟΚ με 3,4%.

ΤΗ ΜΑΧΑΙΡΩΣΕ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ - Αγρια δολοφονία στη Βάρη


Αγρια δολοφονία στη Βάρη

Αγριο έγκλημα στη Βάρη ανήμερα της Πρωτομαγιάς με πρωταγωνιστές έναν άντρα και μια 42χρονη γυναίκα από τη Βουλγαρία.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άντρας, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, το απόγευμα της Παρασκευής μαχαίρωσε την γυναίκα, η οποία υπέκυψε στα τραύματα της.
Ο δράστης κρατείται από τις αρχές ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για την υπόθεση.

1.5.15

ΧΑΜΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ - Η Αριστερή Πλατφόρμα του Λαφαζάνη προανήγγειλε εκλογές και μετά το... πήρε πίσω

ΛΑΘΟΣ Η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ;

Η Αριστερή Πλατφόρμα του Λαφαζάνη προανήγγειλε εκλογές και μετά το... πήρε πίσω
Χαμός έγινε στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ από ένα άρθρο της ιστοσελίδας iskra.gr που απηχεί τις θέσεις τη Αριστερής Πλατφόρμας του Παν. Λαφαζάνη.
Εκ παραδρομής, σκόπιμα ή πιστεύοντας πράγματι ότι έτσι θα συμβεί ο συντάκτης του άρθρου προαναγγέλλει εκλογές γράφοντας χαρακτηριστικά: «Το μήνυμα που στέλνει εν όψει των εκλογών η εργατική πρωτομαγιά είναι ένα μεγάλο μήνυμα προοδευτικής ανατροπής στη χώρα και αυτό το μήνυμα θα καταγραφεί παρά τις δυσκολίες και τον ανηλεή οικονομικό πόλεμο που δέχεται ο ελληνικός λαός και η χώρα».
Προκλήθηκε σάλος και λίγες ώρες αργότερα  οι συντάκτες του κειμένου προέβησαν σε διόρθωση: Η φράση «εν όψει των εκλογών» από το παραπάνω απόσπασμα αφαιρέθηκε και μετατράπηκε στο εξής: «Το μήνυμα που στέλνει η εργατική πρωτομαγιά είναι ένα μεγάλο μήνυμα αγώνα, αντίστασης και προοδευτικής ανατροπής στη χώρα και αυτό το μήνυμα θα καταγραφεί παρά τις δυσκολίες και τον ανηλεή οικονομικό πόλεμο που δέχεται ο ελληνικός λαός και η χώρα». Μάλιστα, με ειδική σήμανση, προστέθηκε στο τέλος κειμένου η εξής σημείωση: «** Από τη σύνταξη της Iskra : O "δαίμων του τυπογραφείου" δυστυχώς χτύπησε την ιστοσελίδα μας. Υπήρξε ένα λάθος εκ παραδρομής το οποίο και διορθώθηκε άμεσα».

Το επίμαχο άρθρο του iskra.gr στην αρχική του μορφή είχε ως εξής: 

ΑΝΑΓΚΗ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ - ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ
Με μεγάλες συγκεντρώσεις και πορείες στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και τις άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας γιορτάστηκαν με αγωνιστικό, ταξικό και ελπιδοφόρο περιεχόμενο η φετινή Πρωτομαγιά.

Η Πρωτομαγιά του 2015 στην Ελλάδα κυρίως αλλά και στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης και ολόκληρου του κόσμου, δυστυχώς, θυμίζουν σε πολλά τις εργασιακές συνθήκες τις παραμονές της πρωτομαγιάς του 1886.

Στη χώρα μας, οι λεγόμενοι «θεσμοί» (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ)  αποζητούν από την κυβέρνησή της χώρας μια συμφωνία με εκβιαστικό , μάλιστα , τρόπο , που δεν θα σέβεται καν την επιβίωση του λαού και ειδικότερα των εργαζομένων , των ανέργων, της νεολαίας , των συνταξιούχων και την πρόσφατη λαϊκή ετυμηγορία.

Από κοντά και οι πολιτικοί εκπρόσωποι του αστικού μπλοκ (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι) με περίσσιο θράσος στηρίζουν τις επιδιώξεις των κυρίαρχων ευρωατλαντικών πολιτικο-οικονομικών ελίτ και τα ψευτοδιλήμματα που αυτές θέτουν (υποταγή και παράδοση ή χρηματοδοτική ασφυξία) στο βωμό μιας προσπάθειας πολιτικής τους επιβίωσης και εξυπηρέτησης των συμφερόντων του εγχώριου και πολυεθνικού κεφαλαίου.
Τούτη την ώρα η ιστορική μνήμη των αγώνων του εργατικού κινήματος πρέπει να αποτελέσει την πυξίδα για νέους μεγάλους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες κόντρα στους εκβιασμούς ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ. Αγώνες που θα φέρουν στο προσκήνιο τον λαϊκό παράγοντα και θα καταστήσουν την κυβέρνηση πιο ισχυρή ώστε να μην κάνει βήμα πίσω από το ριζοσπαστικό και προοδευτικό της πρόγραμμα. Θα την καταστήσουν ισχυρή ώστε να επαναφέρει με τη στήριξη του ελληνικού λαού, σταδιακά, όλα εκείνα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις ετών που απεμπόλησε το εργατικό - λοϊκό κίνημα. Όλες αυτές τις κατακτήσεις που δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα από την ακραία επίθεση που δέχθηκαν ,ειδικά τα τελευταία μνημονιακά χρόνια, και που με αιματοβαμμένους αγώνες κατέκτησε στη διάρκεια του προηγούμενου αιώνα.
Η εργατική πρωτομαγιά είναι μέρα μνήμης, αλλά και επίκαιρων αγώνων για τα δικαιώματα και τη ζωή της εργατικής τάξης.
Το μήνυμα που στέλνει εν όψει των εκλογών η εργατική πρωτομαγιά είναι ένα μεγάλο μήνυμα προοδευτικής ανατροπής στη χώρα και αυτό το μήνυμα θα καταγραφεί παρά τις δυσκολίες και τον ανηλεή οικονομικό πόλεμο που δέχεται ο ελληνικός λαός και η χώρα.
Όσο κι αν Βερολίνο, Βρυξέλλες και ΔΝΤ και η εγχώρια "πέμπτη φάλαγγα" πιστεύουν ότι είτε θα σύρουν τη χώρα και την κυβέρνησή μας στην υποταγή, είτε θα μας σπρώξουν στην κατάρρευση.
Η Ελλάδα μπορεί και έχει εναλλακτικές λύσεις και η κυβέρνηση θα τις ακολουθήσει ώστε να εφαρμόσει πιστά το ριζοσπαστικό και προοδευτικό της πρόγραμμα. Ένα πρόγραμμα ανόρθωσης των εργασιακών δικαιωμάτων, της οικονομίας και της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.
Μάλιστα, αυτοί που δεν έχουν εναλλακτικές είναι η ΕΕ αλλά και το ΔΝΤ με τις ληστρικές πολιτικές τους.
Ο δρόμος της ελπίδας και της ριζοσπαστικής ανατροπής θα ανοίξει διάπλατα αν επιδείξουμε αγωνιστικό πνεύμα και πείσμα, θέληση για παλλαϊκές κινητοποιήσεις, αντοχή, υπομονή και επιμονή παρά τις , τυχόν, προσωρινές δυσκολίες , με τη σκέψη μας πάντα στο προοδευτικό ανορθωτικό μέλλον που πρέπει να οικοδομήσουμε. Και αυτό είναι καθήκον όλων μας όχι μόνο για μας αλλά και για τις επόμενες γενιές.
Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει ένα λαό αποφασισμένο!



Το άρθρο μετά την διόρθωση: 


ΑΝΑΓΚΗ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ - ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ **

Με μεγάλες συγκεντρώσεις και πορείες στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τις άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας γιορτάστηκε με αγωνιστικό, ταξικό και ελπιδοφόρο περιεχόμενο η φετινή Πρωτομαγιά.

Η Πρωτομαγιά του 2015 στην Ελλάδα κυρίως αλλά και στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης και ολόκληρου του κόσμου γιορτάζεται, δυστυχώς, σε συνθήκες που θυμίζουν σε πολλά τις εργασιακές συνθήκες τις παραμονές της πρωτομαγιάς του 1886.

Στη χώρα μας, οι λεγόμενοι «θεσμοί» (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ)  αποζητούν από την κυβέρνησή της χώρας μια συμφωνία με εκβιαστικό , μάλιστα , τρόπο , που δεν θα σέβεται τη λαϊκή ετυμηγορία αλλά ούτε καν την επιβίωση του λαού και ειδικότερα των εργαζομένων , των ανέργων, της νεολαίας , των συνταξιούχων.

Από κοντά και οι πολιτικοί εκπρόσωποι του αστικού μπλοκ (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι) με περίσσιο θράσος στηρίζουν τις επιδιώξεις των κυρίαρχων ευρωατλαντικών πολιτικο-οικονομικών ελίτ και τα ψευτοδιλήμματα που αυτές θέτουν (υποταγή και παράδοση ή χρηματοδοτική ασφυξία) στο βωμό μιας προσπάθειας πολιτικής τους επιβίωσης και εξυπηρέτησης των συμφερόντων του εγχώριου και πολυεθνικού κεφαλαίου.

Τούτη την ώρα η ιστορική μνήμη των αγώνων του εργατικού κινήματος πρέπει να αποτελέσει την πυξίδα για νέους μεγάλους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες κόντρα στους εκβιασμούς ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ. Αγώνες που θα φέρουν στο προσκήνιο τον λαϊκό παράγοντα και θα καταστήσουν την κυβέρνηση πιο ισχυρή ώστε να μην κάνει βήμα πίσω από το ριζοσπαστικό και προοδευτικό της πρόγραμμα. Θα την καταστήσουν ισχυρή ώστε να επαναφέρει με τη στήριξη του ελληνικού λαού, σταδιακά, όλα εκείνα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις ετών που είχε κατακτήσει το εργατικό - λοϊκό κίνημα.
Η εργατική πρωτομαγιά είναι μέρα μνήμης, αλλά και επίκαιρων αγώνων για τα δικαιώματα και τη ζωή της εργατικής τάξης.

Το μήνυμα που στέλνει η εργατική πρωτομαγιά είναι ένα μεγάλο μήνυμα αγώνα, αντίστασης και προοδευτικής ανατροπής στη χώρα και αυτό το μήνυμα θα καταγραφεί παρά τις δυσκολίες και τον ανηλεή οικονομικό πόλεμο που δέχεται ο ελληνικός λαός και η χώρα.

Όσο κι αν Βερολίνο, Βρυξέλλες και ΔΝΤ και η εγχώρια "πέμπτη φάλαγγα" πιστεύουν ότι είτε θα σύρουν τη χώρα και την κυβέρνησή μας στην υποταγή, είτε θα μας σπρώξουν στην κατάρρευση.

Η Ελλάδα μπορεί να σταθεί όρθια και έχει εναλλακτικές λύσεις, ενώ η κυβέρνηση δεν πρόκειται να απεμπολήσει το ριζοσπαστικό και προοδευτικό της πρόγραμμα.

Ο δρόμος της ελπίδας και της ριζοσπαστικής ανατροπής θα ανοίξει διάπλατα αν επιδείξουμε αγωνιστικό πνεύμα και πείσμα, θέληση για παλλαϊκές κινητοποιήσεις, αντοχή, υπομονή και επιμονή παρά τις , τυχόν, προσωρινές δυσκολίες , με τη σκέψη μας πάντα στο προοδευτικό ανορθωτικό μέλλον που πρέπει να οικοδομήσουμε. Και αυτό είναι καθήκον όλων μας όχι μόνο για μας αλλά και για τις επόμενες γενιές.

Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει ένα λαό αποφασισμένο!

** Από τη σύνταξη της Iskra : O "δαίμων του τυπογραφείου" δυστυχώς χτύπησε την ιστοσελίδα μας. Υπήρξε ένα λάθος εκ παραδρομής το οποίο και διορθώθηκε άμεσα.

Σοκ: Κατά παραγγελία δολοφονία ενός 29χρονου στο Βόλο


Σοκ: Κατά παραγγελία δολοφονία ενό 29χρονου στο Βόλο

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία του Βόλου από την κατά παραγγελία δολοφονία ενός 29χρονου χθες το βράδυ μετά από διαπληκτισμό σε μπαρ με έναν 17χρονο.
Σύμφωνα με την αστυνομία ο 29χρονος πατέρας, τριών παιδιών, βρισκόταν σε ένα μπαρ με την αδελφή του όταν ένας 17χρονος Ρομά άρχισε να την παρενοχλεί. Όταν το θύμα του ζήτησε να σταματήσει η λογομαχία συνεχίστηκε και έξω από το μαγαζί, ενώ ο 17χρονος ζήτησε "ενισχύσεις".
Λίγα λεπτά αργότερα έφτασαν προς βοήθειά του ένας 30χρονος από την Αλβανία και άλλοι δύο Ρομά με αποτέλεσμα ο καβγάς να συνεχιστεί για ώρα προτού τελικά ο 17χρονος με την παρέα του αποχωρήσει. Ωστόσο την ώρα που ο 29χρονος επέστρεφε στο σπίτι του, ένα αυτοκίνητο ανέπτυξε ταχύτητα τον χτύπησε και τον σκότωσε.
Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσαν οι δύο Ρομά που βρίσκονταν μέσα στο αυτοκίνητο, οδηγός - δράστης είναι ο 30χρονος από την Αλβανία, ο οποίος έδρασε υπό την παρότρυνση του 17χρονου. Δράστης και ηθικός αυτουργός αναζητούνται από την αστυνομία.

Βloomberg: H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα πουλήσει τον ΟΛΠ, τον ΟΛΘ και τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

Την ολοκλήρωση της πώλησης στρατηγικών περιουσιακών της στοιχείων όπως του ΟΛΠ,του ΟΛΘ και 14 περιφερειακών αεροδρομίων θα προχωρήσει φέτος τη Ελλάδα, σύμφωνα με Έλληνες αξιωματούχους.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, τo TAIΠΕΔ θα στείλει την Τετάρτη μια αναθεωρημένη προσφορά στους επενδυτές συμπεριλαμβανομένης της Cosco, για τον ΟΛΠ, ανέφεραν οι ίδιες πηγές που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.
Τα ταμείο εμφανίζεται ικανοποιημένο με την συμφωνία του 1,2 δισ. ευρώ για την εκμίσθωση14 περιφερειακών αεροδρομίων σε μια κοινή επιχείρηση με επικεφαλής τη γερμανική εταιρεία διαχείρισης αεροδρομίων Fraport και αναμένει την ολοκλήρωση της πώλησης εντός του μήνα, ανέφεραν οι αξιωματούχοι.
Η κυβέρνηση εγκαταλείπει τις προεκλογικές υποσχέσεις
Η απόφαση αυτή σύμφωνα με το Bloomberg δείχνει ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, εγκαταλείπει την υπόσχεση προς τους ψηφοφόρους της ότι θα εμποδίσει τέτοιες ιδιωτικοποιήσεις εν μέσω προσπαθειών για την εξασφάλιση περαιτέρω χρηματοδότησης από τους διεθνείς πιστωτές.
Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης υποσχέθηκε την διακοπή της πώλησης του λιμανιού ακόμα και όταν 5 όμιλοι συμπεριλαμβανομένης της Cosco, της Ports America και της Utilico εξέφρασαν ενδιαφέρον για την αγορά μεριδίου ελέγχου.
Επιπλέον ο υπουργός έλεγε ότι οι όροι για την μίσθωση των ελληνικών αεροδρομίων πρέπει να αναθεωρηθούν δραστικά προσθέτοντας ότι θα μπορούσαν να ακυρωθούν από τη Βουλή.
Επισημαίνεται ότι, το ταμείο στοχεύει τώρα σε μια περιορισμένη αναθεώρηση της συμφωνίας για το αεροδρόμιο που θα επιτρέπει στο κράτος και στις τοπικές κοινότητες, να διατηρήσουν ένα μικρό μερίδιο στην κοινοπραξία και κάποια συμμετοχή στη διαχείριση των αερολιμένων.
Με βάση τους νέους όρους για τον διαγωνισμό του λιμανιού, οι επενδυτές προσκαλούνται να αγοράσουν 51% της διαχείρισης του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, αντί του 67% που προσφερόταν προηγουμένως, και δεν θα τους προσφερθεί  η διαχείριση των υπηρεσιών για ferries, που ήταν μέρος της αρχικής προσφοράς που υποβλήθηκε στους επενδυτές το προηγούμενο έτος, αναφέρουν οι πηγές. Αναμένεται να κλείσει η συμφωνία πριν από το τέλος του έτους, πρόσθεσαν.

Τα σχέδια για την ΔΕΣΦΑ

Η κυβέρνηση επίσης σχεδιάζει να πουλήσει το 49% της ΔΕΣΦΑ στην Socar, την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία του Αζερμπαϊτζάν, αντι του 69% που προγραμματιζόταν αρχικά, δήλωσαν οι πηγές. Αρχικά είχαν δεχθεί μια πρόταση για την αγορά του 100% της εταιρείας από τη Socar, αλλά η συμφωνία αναβλήθηκε τον Απρίλιο, ύστερα από έρευνα της Κομισιόν.
Όπως επισημαίνει το Bloomberg, η Ελλάδα τώρα εξετάζει πώς να προχωρήσει με τις μελλοντικές συμφωνίες ιδιωτικοποίησης, συμπεριλαμβανομένης και της πώλησης μεγάλων και μικρών ποσοστών συμμετοχής σε assets, αντί της οριστικής πώλησης αυτών, τόνισαν οι πηγές.

ΧΑΤΖΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ – Κατέστρεψαν το «Καμάρι του» !!!




Άραγε ποιος από τους κατοίκους  της Βουφράδας και ευρύτερα της Μεσσηνίας  δεν γνωρίζει  την ιστορική βρύση Καμάρι ή Καμάρες  που βρίσκεται επί της Επαρχιακής οδού Καζάρμας –Χώρα.

Γενεές  Χατζαίων αλλά και ταξιδιωτών δροσίστηκαν στα κρυστάλλινα νερά της βρύσης που στην ουσία επι εκατοντάδες χρόνια ήταν η ζωογόνος δύναμη για την κωμόπολη Χατζή .

Η ιστορική της αξία ανυπολόγιστη από
εκεί ξεκίνησε  η πρώτη στάση εναντίον των Βαυαρών του  Όθωνα για την άγρια φορολογία που είχαν επιβάλλει στην πατρίδα μας στα χρόνια της αντιβασιλείας του και η οποία πνίγηκε στο αίμα .

Στα νερά της βρύσης  έπιαναν σειρά με το χάραμα οι νεαρές Χατζαίισες για να πλύνουν ρούχα και σκευάσματα με τα άλογα και μουλάρια στην γρμμή  προκειμένου να μεταφέρουν σε βαρέλες το πόσιμο νερό στα σπίτια τους.

Οι εργολάβοι του δρόμου δεν σεβάστηκαν την ιστορία της  κλείνοντας με μπάρες τον υπερυψωμένο δρόμο  και καθιστώντας την πρόσβαση σε αυτή ΑΔΥΝΑΤΗ.

Απορούμε όμως με τις τοπικές αρχές και τους συλλόγους που δεν άρθρωσαν ούτε μία λέξη διαμαρτυρίας για την «βεβήλωση » του χώρου .

Ελπίζουμε ότι αναδεικνύοντας το θέμα τουλάχιστον έστω και τώρα ίσως κάποιοι «αιθεροβάμμονες » ενσκήψουν στο πρόβλημα  και δώσουν εκ των υστέρων κάποια λύση προκειμένου αυτό το ιστορικό μνημείο παραμείνει ακέραιο πρίν ο χρόνος το καταστρέψει ολοκληρωτικά

Β.Μ








Μέθυσες ; Συνταγή με μέλι και λεμόνi για να συνέλθεις

Λίγο η καλή παρέα, λίγο ο καιρός που ανοίγει, παρασύρθηκες και ήπιες ένα ποτηράκι παραπάνω.
 
Τί να κάνεις εάν μέθυσες ή συνοδεύεις φίλο που έχει μεθύσει, με τη βοήθεια του μελιού και λίγου λεμονιού…
 
Το υψηλό ποσοστό φρουκτόζης, σε συνδυασμό με τα ένζυμα που περιέχει το μέλι, βοηθά όσους βρίσκονται σε κατάσταση μέθης να συνέλθουν πιο γρήγορα. 
 
Διαλύστε 2 κουταλιές μέλι σε λίγο χυμό λεμονιού.

Ανακοίνωση "Βόμβα " από τον Μιχάλη Ζαμπίδη - Τελείωσε η καριέρα μου στα ρίνγκ !!!

Ανακοίνωση «βόμβα» για την ελληνική πυγμαχία!
Ο κορυφαίος Έλληνας kickboxer, Μιχάλης Ζαμπίδης το πρωί της Πρωτομαγιάς, με ανακοίνωσή του στο Facebook δήλωσε ότι μετά τον αγώνα της Κύπρου με τον Erkan Varol αυτό το μήνα και έναν αγώνα στην Αθήνα τον Ιούνιο θα βάλει τέλος στην σπουδαία καριέρα του εντός των ρινγκ!
Δείτε την δήλωσή του:
Σας ευχαριστώ θερμά που είστε δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια και με υποστηρίζετε με την αγάπη και την θετική σας ενέργεια.
Μετά από μια πορεία 24 χρόνων, ήρθε η στιγμή να ολοκληρώσω την αγωνιστική μου καριέρα και να δώσω τους δυο τελευταίους μου αγώνες.
Στις 9 Μαΐου στην Κύπρο και τον Ιούνιο στην Αθήνα.
Μετά από 177 αγώνες, 154 νίκες και 87 νοκ αουτ, η εμπειρία, η γνώση και τα μαθήματα που μου προσέφεραν το kick boxing και ο πρωταθλητισμός είναι αμέτρητα και ανεκτίμητα, μερικά βασικά από αυτά που έμαθα είναι να τολμώ να ονειρεύομαι και να κάνω πράξη με επιτυχία όσα με προγραμμάτισαν ότι δεν μπορώ να καταφέρω, έμαθα να επενδύω τον φόβο και το άγχος μου σε νίκες και χαρά, έμαθα πως όταν πέφτω, είναι ευκαιρία να ξαποστάσω ελάχιστα και να σηκωθώ ακόμη πιο δυνατός, έμπειρος και επενδυτικά θυμωμένος και να ριχτώ στην μάχη για τα όνειρα μου, έμαθα πως η καλύτερη άμυνα, είναι η πρόβλεψη, πως μπορώ να τα βάζω με θηρία και με σωστή στρατηγική και προετοιμασία να τα ρίχνω κάτω στο καναβάτσο, πως ανάλογα το κίνητρο, αποδυναμώνεται η θυσία, έμαθα πως με όραμα, πίστη, υπομονή, επιμονή, πειθαρχία και άφθονη αγάπη μπορώ να κάνω τα πιο τρέλα μου όνειρα πραγματικότητα.
Ο δρόμος δεν ήταν εύκολος, όμως αυτός ο δρόμος μου καλλιέργησε αυτό τον τρόπο σκέψης και τα ένστικτα ώστε να μπορώ να αγωνίζομαι στα σκληρότερα ρινγκ και με τους καλύτερους αθλητές του κόσμου κερδίζοντας 15 παγκόσμιους τίτλους, βγαίνοντας πάντα με τον σταυρό και την Ελληνική σημαία στο στήθος μου, εκπροσωπώντας με υπερηφάνεια και σεβασμό την χώρα μας, τον πολιτισμό μας, την βαριά ιστορία μας και τα όσα πρεσβεύουμε.
Σας περιμένω όλους να δώσουμε αυτές τις τελευταίες δυο μάχες στο ρινγκ, μαζί.
Με εκτίμηση
Μιχάλης Ζαμπιδης».

ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟ !!! Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την ΕΡΤ - Αναρτήθηκε παραμονή αργίας (30.5) και λήγει μόλις τελειώσει η αργία, Δευτέρα 4.5

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την ΕΡΤ http://www.opengov.gr/home/2015/04/30/6202 … 
Αναρτήθηκε παραμονή αργίας (30.5) και λήγει μόλις τελειώσει η αργία, Δευτέρα 4.5

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου