9.5.15

TWITTER - Πώς σχολίασε ο Αδωνις Γεωργιάδης το Φεστιβάλ Κάνναβης


Πώς σχολίασε ο Αδωνις Γεωργιάδης το Φεστιβάλ Κάνναβης

Με τον δικό του καυστικό τρόπο σχολίασε στο Twitter ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αδωνις Γεωργιάδης τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ Κάνναβης που πραγματοποιείται σήμερα στο Σύνταγμα υπέρ της αποποινικοποίησης του ναρκωτικού.
«Πρώτη φορά Αριστερά με μπάφους για να ξεχνάμε μάλλον το τί κάνουν στη Χώρα μας» έγραψε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον λογαριασμό του το Twitter.

Η 1η Γιορτή της Κάνναβης πραγματοποιείται σήμερα, από τις 13:00 το μεσημέρι έως τη 01:00 το βράδυ, στην πλατεία Συντάγματος στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας δράσης Global Marijuana March. Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, πρόκειται για μια «συγκέντρωση διεκδίκησης για την αποποινικοποίηση της κάνναβης και διαμαρτυρίας για την εφαρμοζόμενη πολιτική στο θέμα της χρήσης ουσιών».

ΦΩΤΟ - Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας: Η μεγαλύτερη παρέλαση που έγινε ποτέ !


9 10 11 13 15 16 17 18 19 20 21 22 23 26 27 29

1aΕκδηλώσεις για τα 70 χρόνια από τη νίκη των λαών κατά του φασισμού και του ναζισμού.
Δείτε τη μεγάλη παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία, η οποία σύμφωνα με τους διοργανωτές αλλά και διεθνή πρακτορεία είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική παρέλαση που έγινε ποτέ!
1Η τεράστια στρατιωτική παρέλαση για την 70η επέτειο της νίκης του Κόκκινου Στρατού επί της χιτλερικής Γερμανίας άρχισε σήμερα το πρωί στην Κόκκινη Πλατεία παρουσία είκοσι ξένων ηγετών και στην ομιλία του ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ευχαρίστησε τη Γαλλία, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ για τη συμβολή τους στη νίκη επί των ναζί.
«Ευχαριστώ τους λαούς της Βρετανίας, της Γαλλίας και των ΗΠΑ για τη συμμετοχή τους στη νίκη. Ευχαριστώ τις διάφορες αντιφασιστικές χώρες που πήραν μέρος στις μάχες εναντίον των ναζί από τις τάξεις της αντίστασης και την παρανομία», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος πριν τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του πολέμου.
2Ενώπιον πολλών εκατοντάδων χιλιάδων θεατών, οι Ρώσοι στρατιωτικοί παρουσίασαν ένα αντίγραφο της σοβιετικής σημαίας που υψώθηκε τον Μάιο του 1945 στο Βερολίνο και στη συνέχεια ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού επιθεώρησε τους περισσότερους από 16.000 στρατιώτες που συμμετέχουν στην παρέλαση. Ο υπουργός έφθασε στην Κόκκινη Πλατεία επιβαίνοντας σε ένα ανοιχτό Zil της σοβιετικής εποχής.

3Εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε μια εικοσαριά ρωσικές πόλεις, από τον Καλίνινγκραντ, τον ρωσικό θύλακο στην Ευρώπη, μέχρι το Βλαδιβοστόκ, στη ρωσική Άπω Ανατολή. Στη Μόσχα, ο πρόεδρος Πούτιν υποδέχθηκε τους ηγέτες αναδυόμενων δυνάμεων όπως τους προέδρους της Κίνας Σι Τζινπίνγκ και της Ινδίας Πρανάμπ Μουχέρτζι, τον αιγύπτιο ομόλογό του Άμπντελ Φάταχ αλ-Σίσι ή τον κουβανό πρόεδρο Ραουλ Κάστρο, καθώς και τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν.

4Κατά την παρέλαση αυτή, το μέγεθος της οποίας είναι πρωτοφανές, παρουσιάζονται τα νέα ρωσικά όπλα. Οι παριστάμενοι θα παρακολουθήσουν για περισσότερο από μια ώρα μια επίδειξη της δύναμης πυρός της Ρωσίας, στην οποία περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων το νέο άρμα μάχης Armata T-14, το οποίο παρουσιάζεται από τον κατασκευαστή του ως το ισχυρότερο στον κόσμο, καθώς και διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι σχεδόν 50 τόνων.

7Μετά τη στρατιωτική παρέλαση, περισσότεροι από 160.000 άνθρωποι θα συμμετάσχουν στο κέντρο της Μόσχας σε μια γιγάντια πορεία κατά την οποία οι Μοσχοβίτες θα κρατούν πορτρέτα των πατέρων και των παππούδων τους που πολέμησαν στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Το βράδυ θα δοθούν συναυλίες και θα ακολουθήσει ένα σόου πυροτεχνημάτων, τα οποία θα εκτοξεύονται από δέκα σημεία στη ρωσική πρωτεύουσα.

8Οι εορταστικές αυτές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σ” ένα πλαίσιο ισχυρών διπλωματικών εντάσεων ανάμεσα στους Ρώσους και τους Δυτικούς. Οι λίγοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι που είναι παρόντες σήμερα στη ρωσική πρωτεύουσα –ο τσέχος πρόεδρος και ο σλοβάκος πρωθυπουργός– δεν θα παραστούν στην παρέλαση, όπως και ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς.
Η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δεν αναμένεται στη Μόσχα παρά την επομένη των εορτασμών, για συνομιλίες με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.


ΦΩΤΟ ! «Πάνω η φούντα» - Η πρώτη γιορτή κάνναβης στο Σύνταγμα


«Πάνω η φούντα» - Η πρώτη γιορτή κάνναβης στο Σύνταγμα (φωτογραφίες)

Με το σύνθημα «Πάνω η φούντα, κάτω η χούντα αγορών και τραπεζών», οι διοργανωτές θέλουν να τονίσουν την αποτυχία της κατασταλτικής αντιναρκωτικής πολιτικής σε παγκόσμιο επίπεδο, προτείνοντας στην ελληνική κυβέρνηση μια εναλλακτική αντιμετώπιση με αποποινικοποίηση της χρήσης ουσιών, νόμιμη καλλιέργεια, διάθεση και κατανάλωση κάνναβης, «κατά το επιτυχημένο παράδειγμα άλλων χωρών». 
Μάλιστα, οι διοργανωτές της 1ης Γιορτής Κάνναβης έστειλαν στον πρωθυπουργό την περασμένη Δευτέρα επιστολή με θέμα «Αποποινικοποίηση της χρήσης ουσιών και νομιμοποίηση της κάνναβης».
Σε αυτήν καλείται ο κ. Τσίπρας «να γράψει ιστορία», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, εφαρμόζοντας ένα ευρείας κλίμακας μοντέλο καλλιέργειας και διάθεσης κάνναβης, το οποίο θα λύσει το οικονομικό πρόβλημα της χώρας δίνοντας διέξοδο στην οριακή κατάσταση που βρίσκεται και ώθηση προς τη «βιώσιμη παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».
«Πάνω η φούντα» - Η πρώτη γιορτή κάνναβης στο Σύνταγμα (φωτογραφίες)


Μάλιστα, οι διοργανωτές αναπτύσσουν ένα φιλόδοξο εθνικό πρόγραμμα μαζικής παραγωγής του φυτού, που δύναται να επανεκκινήσει την ελληνική οικονομία, αφού «η νόμιμη ρύθμιση της παραγωγής και διάθεσης κάνναβης (με περιορισμούς για την ηλικία και τη δημόσια χρήση) μπορεί να αποφέρει στα ταμεία του κράτους σημαντικά ποσά που μπορούν να χρηματοδοτήσουν κοινωνικές πολιτικές, την πρόνοια και την περίθαλψη, την παιδεία και τον πολιτισμό».
«Πάνω η φούντα» - Η πρώτη γιορτή κάνναβης στο Σύνταγμα (φωτογραφίες)
Ειδικότερα, «με συντηρητικές εκτιμήσεις η αγορά της ινδικής κάνναβης στην Ελλάδα, για θεραπευτική και ψυχαγωγική χρήση, αποτιμάται στο 1-1,5 δισ. ευρώ, τα οποία καταλήγουν αυτή τη στιγμή στο οργανωμένο έγκλημα και τη διαφθορά. Αν νομιμοποιηθεί η ινδική κάνναβη στην Ελλάδα, θα δημιουργηθούν 15-20.000 νέες θέσεις εργασίας, θα ενισχυθούν οι εμπορικοί κλάδοι, η ιατρική και ο τουρισμός, θα ωφεληθούν χιλιάδες ασθενείς, ενώ θα δημιουργηθούν νέοι παραγωγικοί - εμπορικοί τομείς».

 iefimerida

Πάτρα: Ενα βίντεο-φωτιά πίσω από την απόπειρα αυτοκτονίας στρατιωτικού;

Μια περίεργη ιστορία με στοιχεία εκβιασμού, φαίνεται πως κρύβεται πίσω από την υπόθεση της πρόσφατης απόπειρας αυτοκτονίας στρατιωτικού που απετράπη την τελευταία στιγμή με την επέμβαση αστυνομικών.
Οπως είχε γράψει το tempo24.gr ο στρατιωτικός είχε αφήσει να εννοηθεί σε μήνυμά του, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πως θα έθετε τέλος στην ζωή του. Αμέσως η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος ενημέρωσε τις διωκτικές αρχές στην περιοχή και ξεκίνησε αγωνιώδης προσπάθεια εντοπισμού του. Μετά απο ώρες αναζήτησης , το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον άνδρα που κινείτο με το αυτοκίνητό του στην εθνική οδό με κατεύθυνση την Αθήνα.
Οταν τον σταμάτησαν, ο στρατιωτικός που κατάγεται από την Βόρειο Ελλάδα, τους εξήγησε πως είχε έλθει σε αδιέξοδο, καθώς κάποιοι -τους οποίους δεν κατονόμασε- τον εκβίαζαν με ένα βίντεο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του tempo24.gr παρά τις επίμονες ερωτήσεις των αστυνομικών, ο παρ' ολίγον αυτόχειρας, δεν έδωσε περαιτέρω στοιχεία για τις καταγγελίες του. Αλλά συνέχιζε να ισχυρίζεται πως έφθασε στο σημείο να σκέπτεται την αυτοκτονία ως μοναδικό μέσο για να αποφύγει την ενδεχόμενη χλεύη, εξαιτίας του περιοεχομένου το βίντεο.
Πάντως μέχρι τώρα δεν έχει προχωρήσει σε επίσημη καταγγελία στην Αστυνομία, ούτως ώστε να διερευνηθεί η υπόθεση, γεγονός που προκαλεί προβληματισμό για το εάν τα αίτια του ενδεχόμενου απονενοημένου διαβήματος ήταν τα πραγματικά.

ΦΩΤΟ - Παραλίγο να καεί ζωντανός μετά από τσίμπημα μέλισσας!

Παραλίγο να καεί ζωντανός 47χρονος στη Λαμία καθώς μετά από τσίμπημα μέλισσας είχε ατύχημα και εγκλωβίστηκε στο αμάξι του έχοντας σχεδόν χάσει τις αισθήσεις του.
Ο 47χρονος Λαμιώτης πήγε το πρωί στην περιοχή Αη Λιάς στο Φραντζή για να δει κάποια μελίσσια που έχει στο σημείο.
Τον τσίμπησε όμως μια μέλισσα και άρχισε να μην αισθάνεται καλά.
Πήρε το αυτοκίνητο και έφυγε γρήγορα για να πάει να βρει φαρμακείο για ένεση.
Δυστυχώς όμως δεν πρόλαβε, αφού έχασε τον έλεγχο του οχήματος σε μια στροφή, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να ντελαπάρει και να αρπάξει φωτιά.


Ο 47χρονος οδηγός προσπάθησε να βγει, αλλά δεν τα κατάφερε, αφού ήταν σχεδόν αναίσθητος. Για καλή του τύχη σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το σπίτι του Λαμιώτη επιχειρηματία Φάνη Ξέρα, ο οποίος με κίνδυνο της ζωής του έτρεξε και τον έβγαλε από το φλεγόμενο αυτοκίνητο.



«Ευτυχώς την ώρα εκείνη ήταν έξω η αδελφή μου, η οποία είδε τον καπνό και με φώναξε.
Έτρεξα αμέσως και είδα τον οδηγό σχεδόν αναίσθητο να είναι ο μισός μέσα και ο μισός έξω από το αυτοκίνητο. Τον τράβηξα έξω, αλλά υπήρχε ο κίνδυνος της έκρηξης, αφου οι φλόγες αμέσως τύλιξαν όλο το αυτοκίνητο.
Προσπάθησα να τον τραβήξω προς τα πάνω αλλά ήταν αδύνατο.
Έτσι τον έσυρα προς τα κάτω στο γκρεμό, αρκετά μακριά από το φλεγόμενο αυτοκίνητο.
Σε λίγο ήρθε η Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ.
Ο Θεός βοήθησε και αποφύγαμε τα χειρότερα...», είπε στο LamiaReport ο Φάνης Ξέρας, σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του.

Το αυτοκίνητο κάηκε ολοσχερώς, ενώ ο 47χρονος, που στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του, διακομίστηκε στο νοσοκομείο Λαμίας.

 lamiareport.gr

Δηλαδή αν φύγει ο Σαμαράς και έρθει ένας απ αυτούς τους 3 θα είναι καλύτερα;

Λοιπόν λέμε να κάνουμε δημοσκόπηση στο newsmessinia  με το απλό ερώτημα: αν φύγει ο Σαμαράς, με ποιον απ τους τρεις θα πάει καλύτερα η Νέα Δημοκρατία:

Με Δένδια, με Βορίδη ή με Κυριάκο Μητσοτάκη; 

Μαζί με την επιλογή: 

Κανένας απ αυτούς, να μείνει ο Σαμαράς.

ΠΑΣΟΚ - ΤΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Από το ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση  σχετικά με την διεξαγωγή του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ .

Μετά από εισήγηση του Γραμματέα της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη στην συνεδρίαση της Συντονιστικής Γραμματείας της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ αποφασίστηκε ομόφωνα για τεχνικούς και διαδικαστικούς λόγους που αφορούν στην καλύτερη και αποτελεσματικότερη οργάνωση του Συνεδρίου:

1. Η διεξαγωγή του Συνεδρίου να γίνει στις 5-6-7 Ιουνίου.

2. Η εκλογή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ να γίνει από τη βάση του κινήματος στις 14 Ιουνίου αντί του αρχικού προγραμματισμού για 7 Ιουνίου.

3.Το νέο Μητρώο του ΠΑ.ΣΟ.Κ θα κλείσει στις 20 Μάιου. Η εγγραφή Μέλους ή επικαιροποίηση στοιχείων Μέλους μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά στη ηλεκτρονική σελίδα του ΠΑΣΟΚ www.pasok.gr.

4.Στο πλαίσιο αυτό η ανάδειξη των συνέδρων θα γίνει στις 24 Μαΐου.

Επίσης αποφασίστηκε να κληθούν και να συμμετέχουν στο συνέδριο με δικαίωμα λόγου όλοι οι πρώην βουλευτές και οι υποψήφιοι βουλευτές των ευρωεκλογών και των τελευταίων εθνικών εκλογών που δεν συμμετέχουν στην ΚΟΕΣ ή δεν εκλεγούν σύνεδροι.

Πάτρα: Κλέβουν τα ασπρόρουχα και τα χαλιά από τις αυλές και τα μπαλκόνια

Στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Πράτσικα

Της Κωνσταντίνας  Παλαιολόγου

Μέχρι και τις μπουγάδες κλέβουν άγνωστοι  από την περιοχή του Αγίου Ιωάννη Πράτσικα το τελευταίο 48ωρο, με τους κατοίκους πλέον να βρίσκονται σε απόγνωση.
Οι νοικοκυρές που είχαν απλώσει ρούχα και είχαν πλύνει τα χαλιά τους, έκπληκτες το πρωί της παρασκευής, είδαν ότι όλα είχαν εξαφανιστεί από τους ρομά, που έχουν βρει την περιοχή εύκολο στόχο για την δράση τους, που ξεκίνησε πέρυσι το καλοκαίρι.
Όμως τις τελευταίες ώρες η κατάσταση έχει τεθεί εκτός ελέγχου, αφού οτιδήποτε υπήρχε σε μπαλκόνια, αυλές και ακάλυπτους χάθηκαν.

Αστυνομικός στην περιοχή δεν υπάρχει ούτε για δείγμα, κάτι που τους απασχολεί έντονα, μετά τα κρούσματα κλοπών που είχαν παρουσιαστεί, όπου οι δράστες έσκισαν με μαχαίρια τις σίτες και εισέρχ&omi cron;νταν στα σπίτια, με τους διαπληκτισμούς με τους ενοίκους να είναι τις περισσότερες φορές έντονοι.
Ένα χαρακτηριστικό περιστατικό ήταν όταν σε σπίτι που βρίσκεται σε δρόμο παράλληλο της Αγίου Ιωάννη Πράτσικα, ένας εκ των ιδιοκτητών μπαίνοντας στο σπίτι νωρίτερα από την προκαθορισμένη ώρα επιστροφής &t au;ου, έπεσε πάνω σε ψηλό άντρα, που είχε μπει για να κλέψει, την στιγμή που στο σπίτι βρισκόταν μία γιαγιά με τον 6χρονο εγγονό της.

ΠΑΤΡΑ: Μπερντάκι από το… Ντουμπάι με αγάπη - Ο γαμπρός έπιασε την πατρινή μνηστή του να τον ξαφρίζει

ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΤΟΛΩΝ ΤΟΥ ΠΕΘΕΡΟΥ ΤΟΥ

Του Γιάννη Γεωργόπουλου

Οικογένεια πατρινών η οποία κατοικεί στην περιοχή της Ομόνοιας πήγε για μαλλί και βγήκε ...μελανιασμένη καθώς ο αρραβώνας της κόρης τους με έλληνα τον οποίο γνώρισε στο Ντουμπάι όπου είχε και αυτή μεταβεί πριν από λίγο καιρό κατέληξε σε ναυάγιο.
Η γνωριμία της κοπέλας με τον συμπατριώτη στην ξενιτιά οδήγησε σε κεραυνοβόλο έρωτα, καρπός του οποίου μάλιστα ήταν και μια ..ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, που ωστόσο οδήγησε με τη σύμφωνη γνώμη και των δυο σε επισημοποίηση της σχέσης τους, με σκοπό άμεσα τον γάμο.
Στο πλαίσιο αυτό το ζευγάρι των ερωτευμένων ήρθε στην Πάτρα, προκειμένου ο πλούσιος γαμπρός να γνωρίσει τους γονείς της μέλλουσας συζύγου και μητέρας του παιδιού τους.
Η εξάρτηση όμως του πατέρα της νύφης από τον τζόγο έμελε να είναι καταστροφική για τη σχέση των υποψηφίων μελλόνυμφων καθώς έγινε η αιτία για να σχολάσει ο γάμος πριν καλά - καλά στεριώσει ο αρραβώνας.
Όλα χάλασαν με τη συμπλήρωση μια εβδομάδας παραμονής του γαμπρού στο σπίτι της νύφης, το οποίο δεν διέθετε και την καλύτερη ηχομόνωση , με αποτέλεσμα περασμένα μεσάνυχτα να γίνει άθελα του ωτακουστής της συζήτησης που γινόταν μεταξύ του ...πεθερού και της μέλλουσας συζύγου του, στο διπλανό δωμάτιο από αυτό που κοιμόταν.
Περασμένα μεσάνυχτα ο πολύφερνος γαμπρός άκουσε τη μνηστή του να δηλώνει στον πατέρα της, πως δεν μπορεί να αφαιρέσει άλλα λεφτά από την βαλίτσα του και να του τα δώσει για να συνεχίσει να παίζει, γιατί ήδη έχει αρχίσει να καταλαβαίνει πως τα χρήματά του έχουν μειωθεί και οι δαπάνες που έχει κάνει δεν δικαιολογούν κάτι τέτοιο.
Στο άκουσμα όλων αυτών ο μνηστήρας άνοιξε την πόρτα , όρμησε στο δωμάτιο και ξυλοφόρτωσε πρώτα τη μνηστή του και μετά τον παρά λίγο πεθερό του. 
Στη συνέχεια μάζεψε τα πράγματά του και μετακόμισε σε ξενοδοχείο, ενώ την επομένη αναχώρησε για την Αθήνα και από εκεί για το Ντουμπάι, αφήνοντας πεσκέσι στο τζογαδόρο πεθερό την εγκυμονούσα μνηστή του.
Παρόλο που έχει περάσει μια εβδομάδα ο μνηστήρας όχι μόνο δεν έχει δώσει σημάδια ζωής, αλλά διαμήνυσε στη μνηστή του να μην διανοηθεί να ταξιδέψει στο Ντουμπάι γιατί αυτό που έπαθε στο πατρικό της δεν θα είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που θα της συμβεί.

Ελαιοτεχνία - Συνέδριο εξαγωγές ελαιολάδου

ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ, προοπτικές & δυνατότητες 2015, 16-17 Μαΐου, ξενοδοχείο Divani Caravel-Αθήνα.
 ΚΑΙ ΜΑΖΙ οι διαγωνισμοί: 
7ο Αριστείον ελαιολάδου 2015. Στον ίδιο χώρο 2 εκδηλώσεις, 1 ημερομηνία!!!

Στις δύσκολες μέρες που ζούμε από οικονομικής πλευράς, δημιουργούμε μια εκδήλωση με “τάση φυγής προς τα μπρος”, μια εκδήλωση με πολλές προτάσεις για αύξηση των εξαγωγών, για νέες ιδέες. Το συνέδριο“ Εξαγωγές ελαιολάδου, προοπτικές & δυνατότητες” ήρθε να καλύψει το κενό της ενημέρωσης για αυτόν τον κλάδο και να τονίσει θέματα όπως προετοιμασία εταιρείας και προϊόντος για μια επιτυχημένη εξαγωγική δραστηριότητα, τιμολόγηση προϊόντος, inco terms διασφάλιση πληρωμής, κατοχύρωση εμπορικού σήματος, μεταφορές εξαγωγικών προϊόντων, προϋποθέσεις για μια επιτυχημένη & ανταγωνιστική εξαγωγική δραστηριότητα, διαδικαστικά δασμολογικά  Κίνας – Ρωσίας, διαδικαστικά δασμολογικά Αμερικής, ασφάλιση εξαγωγικών κινδύνων, χρηματοδότηση εξαγωγών, η μεσογειακή διατροφή ισχυρό εργαλείο για την προβολή ελληνικού ελαιόλαδου,
export branding: κατακτήστε τις διεθνείς αγορές με “όπλο” την εικόνα, πολυπολιτισμικό marketing, συσκευασία του ελαιολάδου ως συντελεστής προώθησης των εξαγωγών, ιδιαίτερες απαιτήσεις εργαστηριακών αναλύσεων ανά εξαγωγικό στόχο, ποιότητα ελαιολάδου κριτήριο για καλύτερες εξαγωγές, κ.ά. http://www.aristionawards.gr/el/sinedrio/

Δηλώστε συμμετοχή για να ενηερωθείτε από ειδικούς με προτάσεις, ιδέες, προοπτικές για αύξηση των εξαγωγών σας. Το συνέδριο απευθύνεται σε κάθε επαγγελματία, παραγωγό, τυποποιητή, έμπορο ελαιολάδου. Μέσα από αυτό θα ανοίξει μια καινούργια προοπτική και για την δική σας εταιρεία.
 Θα ακούσετε νέες προτάσεις για άμεση εφαρμογή στην δική σας επιχείρηση.

ΚΑΙ ΜΑΖΙ οι διαγωνισμοί: 7ο Αριστείον ελαιολάδου 2015
2 γεγονότα, 1 ημερομηνία, στον ίδιο χώρο!!!

Ο διαγωνισμός 7ο ΑΡΙΣΤΕΙΟΝ 2015 έχει δύο σκέλη.
Το πρώτο σκέλος είναι ο διαγωνισμός ποιότητας εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου (Ισχυρής, Μέτριας και Ελαφράς έντασης Φρουτώδους), το δεύτερο σκέλος είναι για την ανάδειξη της καλύτερης συσκευασίας τυποποιημένου ελαιολάδου (Περιέκτης, Καινοτομία, Συνολική Εικόνα, Ετικέτα).

Για περισσότερες πληροφορίες: Τηλ.: 210 7568888 info@eleotexnia.gr    

ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ! ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ-ΕΥΘΥΝΗ ΕΡΓΟΔΟΤΗ

Γράφει η Αναστασία Μήλιου Δικηγόρος Παρ’Εφέταις*

Πότε είναι πλήρης η ευθύνη του εργοδότη
 -. Σε περίπτωση που ο παθών υπάγεται στην ασφάλιση του ΙΚΑ, ο εργοδότης απαλλάσσεται από κάθε υποχρέωση αποζημίωσης του παθόντος, είτε αυτή είναι η κατά το κοινό δίκαιο αποζημίωση είτε πρόκειται για την ειδική αποζημίωση του ν. 551/1915 και μόνον αν το ατύχημα οφείλεται σε δόλο του εργοδότη ή των προστηθέντων από αυτόν προσώπων, υποχρεούται αυτός να καταβάλει στον παθόντα τη διαφορά μεταξύ της οφειλόμενης κατά το κοινό δίκαιο αποζημίωσης και του ολικού ποσού των χορηγούμενων σ' αυτόν από το ΙΚΑ παροχών. Αρκεί και ο ενδεχόμενος δόλος ο οποίος υπάρχει οσάκις ο δράστης αποφάσισε να προχωρήσει στην πράξη, απλώς ελπίζοντας - ευχόμενος ότι τελικά δεν θα επέλθει το αξιόποινο αποτέλεσμα. 
Δεν εντάσσεται στο πεδίο του ενδεχόμενου δόλου η "ενσυνείδητη αμέλεια" για τη συνδρομή της οποίας απαιτείται όχι ελπίδα αλλά πίστη περί μη επέλευσης του εγκληματικού αποτελέσματος.

Κατά το άρθρ. 1 του ν. 551/1915 "περί ευθύνης προς αποζημίωσιν των εξ ατυχημάτων εν τη εργασία παθόντων εργατών ή υπαλλήλων", όπως κωδικοποιήθηκε με το β.δ. της 24.7/25.8.1920 και διατηρήθηκε σε ισχύ με το άρθρ. 38 εδ. α' ΕισΝΑΚ, ως ατύχημα από βίαιο συμβάν, το οποίο επήλθε κατά την εκτέλεση της εργασίας ή εξ αφορμής αυτής σε εργάτη ή υπάλληλο των εργασιών ή επιχειρήσεων που αναφέρονται στο άρθρ. 2 του ίδιου νόμου (εργατικό ατύχημα), θεωρείται κάθε βλάβη, η οποία είναι αποτέλεσμα βίαιης και αιφνίδιας επενέργειας εξωτερικού αιτίου, άσχετου μεν με τη σύσταση του οργανισμού του παθόντος και τη βαθμιαία φθορά του από τις συνθήκες της εργασίας, αλλά συνδεόμενου οπωσδήποτε μ' αυτή λόγω της εμφάνισής του κατά την εκτέλεσή της ή εξ αφορμής αυτής, δηλαδή θα πρέπει το αίτιο, στο οποίο οφείλεται το εργατικό ατύχημα, να μην ανάγεται αποκλειστικά στην οργανική ή παθολογική προδιάθεση του παθόντος και το οποίο συνεπώς δεν θα συνέβαινε χωρίς την εργασία και τις περιστάσεις εκτέλεσής της. Σε περίπτωση τέτοιου ατυχήματος οφείλεται κατ' αρχήν η προβλεπόμενη από το άρθρ. 3 του ως άνω νόμου αποζημίωση, για την οποία η ευθύνη του εργοδότη είναι αντικειμενική, δηλαδή αυτός ευθύνεται σε καταβολή της αποζημίωσης ανεξάρτητα από την ύπαρξη πταίσματός του ή πταίσματος των προστηθέντων από αυτόν προσώπων, μπορεί δε κατ' εφαρμογή του άρθρ. 16 § 4 εδ. (α), (β) και (γ) του ν. 551/1915 να μειωθεί η αποζημίωση μέχρι το μισό της μόνον όταν ο παθών επέδειξε την ειδική αμέλεια που συνίσταται στην από μέρους του αδικαιολόγητη παράβαση των διατάξεων νόμων, διαταγμάτων ή συναφών κανονισμών, που θέτουν τους όρους ασφάλειας στην εργασία και έχουν εκδοθεί από την αρμόδια αρχή ή τον κύριο της επιχείρησης, εφόσον στην τελευταία περίπτωση κυρώθηκαν από την αρχή. Πλήρη αποζημίωση κατά το κοινό δίκαιο έχουν το δικαίωμα κατά το άρθρ. 16 § 1 του ν. 551/1915 να ζητήσουν ο παθών από εργατικό ατύχημα και σε περίπτωση θανάτου του οι προσδιοριζόμενοι στο άρθρ. 6 του ν. 551/1915 συγγενείς του μόνον όταν το ατύχημα μπορεί να αποδοθεί σε δόλο του εργοδότη ή των προστηθέντων από αυτόν προσώπων ή όταν έγινε σε εργασία ή επιχείρηση στην οποία δεν τηρήθηκαν οι παραπάνω διατάξεις για τους όρους ασφάλειας και σε αιτιώδη με αυτές συνάφεια. Τέτοιες διατάξεις είναι ειδικότερα μόνον εκείνες που προβλέπουν συγκεκριμένα μέτρα, μέσα και τρόπους προς επίτευξη της ασφάλειας των εργαζομένων και όχι τρίτων, δηλαδή δεν αρκεί ότι το ατύχημα επήλθε από την παράβαση όρων, οι οποίοι επιβάλλονται μόνον από την κοινή αντίληψη, την υποχρέωση πρόνοιας και την απαιτούμενη στις συναλλαγές επιμέλεια, χωρίς κατά τα λοιπά να προβλέπονται από ειδική διάταξη νόμου.
Σε περίπτωση πάντως που ο παθών από εργατικό ατύχημα υπάγεται στην ασφάλιση του ΙΚΑ, ο εργοδότης απαλλάσσεται από κάθε υποχρέωση αποζημίωσης του παθόντος, είτε αυτή είναι η κατά το κοινό δίκαιο αποζημίωση είτε πρόκειται για την ειδική αποζημίωση του ν. 551/1915 και μόνον αν το ατύχημα οφείλεται σε δόλο του εργοδότη ή των προστηθέντων από αυτόν προσώπων υποχρεούται αυτός να καταβάλει στον παθόντα τη διαφορά μεταξύ της οφειλόμενης κατά το κοινό δίκαιο αποζημίωσης και του ολικού ποσού των χορηγούμενων σ' αυτόν από το ΙΚΑ παροχών.
Δόλος είναι η γνώση και η θέληση πραγματώσεως της αντικειμενικής υπόστασης του αδικήματος. Κατά την έννοια του όρου, αρκεί και ο ενδεχόμενος δόλος ο οποίος υπάρχει οσάκις ο δράστης αποφάσισε να προχωρήσει στην πράξη, απλώς ελπίζοντας - ευχόμενος ότι τελικά δεν θα επέλθει το αξιόποινο αποτέλεσμα. Δεν εντάσσεται στο πεδίο του ενδεχόμενου δόλου η "ενσυνείδητη αμέλεια" για τη συνδρομή της οποίας απαιτείται όχι ελπίδα αλλά πίστη περί μη επέλευσης του εγκληματικού αποτελέσματος. Η ως άνω απαλλαγή αφορά όχι μόνο την περίπτωση που το ατύχημα προκλήθηκε από ενέργεια ή παράλειψη του εργοδότη ή του παθόντος, αλλά και όταν αυτό προκλήθηκε από ενέργεια ή παράλειψη των προσώπων που προστήθηκαν από τον εργοδότη, τα οποία επίσης καλύπτονται από την απαλλαγή, ενώ καλύπτεται και η περίπτωση της ειδικής αμέλειας, που αφορά, κατά τα προεκτεθέντα, την παράβαση ειδικών διατάξεων για τους όρους ασφάλειας των εργαζομένων.
Σε όλες όμως τις περιπτώσεις ο παθών από εργατικό ατύχημα, ασφαλισμένος ή όχι στο ΙΚΑ, και αναλόγως τα μέλη της οικογένειάς του, διατηρούν κατά του εργοδότη ή των προστηθέντων από αυτόν προσώπων τις αξιώσεις τους για χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης ή ψυχικής οδύνης, εφόσον το ατύχημα οφείλεται σε πταίσμα τους, που συνιστά εν προκειμένω και η αμέλεια ως προς την τήρηση των προβλεπομένων από γενικές ή ειδικές διατάξεις όρων ασφάλειας των εργαζομένων και όχι μόνον η ως άνω ειδική αμέλεια, αφού η αξίωση χρηματικής ικανοποίησης της ηθικής βλάβης ή ψυχικής οδύνης τους κατά τα άρθρ. 299 και 932 ΑΚ είναι διαφορετικής φύσης και δεν καλύπτεται από την απαλλαγή τους από κάθε υποχρέωση για αποζημίωση ή από την ειδική αποζημίωση κατά το ν. 551/1915, που αφορούν αξιώσεις καθαρά περιουσιακού χαρακτήρα.
            

 ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ  ΧΡ.  ΜΗΛΙΟΥ 

              ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΡ’ΕΦΕΤΑΙΣ ΑΘΗΝΩΝ
        Τηλ. 6945-028153
    e-mail: natmil@otenet.gr, info@legalaction.gr
   www.legalaction.gr,  fb: Αναστασία Μήλιου

ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΑΝΑΒΑΣΗ ΑΧΛΑΔΟΚΑΜΠΟΥ (Κολοσούρτη ) 2015

Η Αυτοκινητιστική Λέσχη Τρίπολης σε συνδιοργανώση με την ΑΛΑ Καλαμάτας , ύστερα από έγκριση της ΟΜΑΕ-ΕΠΑ διοργανώνει για άλλη μια χρονιά την δημοφιλέστερη για όλους τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού Ανάβαση Αχλαδοκάμπου (περιοχή Κολοσούρτη) στις 6-7 Ιουνίου 2015 , αγώνας που προσμετρά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων για το έτος 2015.
Η συγκεκριμένη Ανάβαση έχει μήκος 4900 μέτρα και προσφέρεται για πλούσιο θέαμα τόσο στους αγωνιζόμενους, όσο και στους θεατές. 
Οι θεατές βέβαια θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν ένα υπέροχο θέαμα, διότι θα δουν από κοντά αγωνιστικά αυτοκίνητα και παράλληλα θα απολαύσουν το υπέροχο φυσικό περιβάλλον με την όμορφη θέα στο Ναύπλιο.
Οι αιτήσεις συμμετοχής ξεκινούν από 15 Μαΐου 2015 εως 29 Μαΐου2015 και ώρα 22:00.Η ΑΛ ΤΡΙΠΟΛΗΣ και η ΑΛΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ προσκαλεί όλους τους φίλους του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού να συμμετάσχουν για να απολαύσουν ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο.
Η Γραμματεία του αγώνα θα λειτουργεί μέχρι την παρασκευή 05/06/2015 στα γραφεία της Α.Λ.Τρίπολης, τηλ & φαξ 2710-225380 και 6977011283 
Το Σάββατο 6 Ιουνίου και την Κυριακή 7 Ιουνίου η Γραμματεία θα λειτουργεί στο χώρο της αφετηρίας. Ο Τεχνικός και Διοικητικός έλεγχος θα διεξαχθεί το Σάββατο 6/6/2015 και ώρες 08:30- 10:00 στο κέντρο Αρδάμης.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΔΕ - Δήμαρχοι: Δεν μεταφέρονται τα ταμειακά διαθέσιμα στην ΤτΕ μέχρι νεωτέρας

Στις αρχικές τους αποφάσεις, σχετικά με τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων και την εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, εμμένουν οι δήμαρχοι.
Κατά τη διάρκεια του τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ, στη Χαλκιδική, εκφράστηκε η ανησυχία γιατί ακόμη δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες νομοθετικές ενέργειες προκειμένου να εξαιρεθούν από την υποχρεωτική δέσμευση τα κονδύλια που αφορούν είτε ποσά που έχουν κατατεθεί σε συνεταιριστικές τράπεζες, είτε έχουν ήδη δεσμευτεί στους προϋπολογισμούς των Δήμων για να πληρωθούν έργα που έχουν ήδη συμβασιοποιηθεί.
Ακόμη, σημειώθηκε ότι η Τράπεζα της Ελλάδος δεν έχει δώσει διευκρινήσεις σχετικά με την ασφάλεια των χρημάτων που θα επενδύσουν υποχρεωτικά οι Δήμοι σε ρέπος του Δημοσίου, όπως και δεν έχει προσδιοριστεί χρονικά η ισχύς λήξης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.
Παρόλα αυτά, οι δήμαρχοι δεσμεύθηκαν ότι θα δώσουν άμεσα τα ταμειακά διαθέσιμα, αλλά και τους μισθούς τους, ενώ θα καλέσουν να πράξει το ίδιο και το σύνολο του πολιτικού προσωπικού, σε περίπτωση που η Κυβέρνηση δηλώσει δημόσια ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα η χώρα, η επίλυσή του οποίου συνδέεται με τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων.
Το Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ ψήφισε κατά πλειοψηφία την παρακάτω απόφαση για το ζήτημα των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων:
«Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Τακτικού Συνεδρίου της Κ.Ε.Δ.Ε. που διεξήχθη στη Χαλκιδική από 7-9 Μαΐου, τέθηκε προς συζήτηση το ζήτημα που έχει προκύψει σχετικά με την ψήφιση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία η Κυβέρνηση υποχρεώνει τους Δήμους να καταθέσουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα, στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Μετά από ενδελεχή συζήτηση , κι αφού ελήφθησαν υπόψη:
· Το κλίμα ανασφάλειας για την πορεία και το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης της χώρας με τους δανειστές και η ανάγκη να εξυπηρετηθεί με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο το εθνικό συμφέρον.
· Η ικανοποίηση για την αποδοχή του αιτήματος της Κ.Ε.Δ.Ε. και τη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης να εξαιρέσει τα ανταποδοτικά τέλη κάθε μορφής από τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων, τα οποία πρέπει να κατατεθούν υποχρεωτικά στην Τράπεζα της Ελλάδος και να επενδυθούν σε ρέπος .
· Η ανησυχία εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν έχουν γίνει ακόμη οι απαραίτητες νομοθετικές ενέργειες, στη βάση των αιτημάτων της Κ.Ε.Δ.Ε., προκειμένου να εξαιρεθούν από την υποχρεωτική δέσμευση τα κονδύλια που αφορούν είτε ποσά που έχουν κατατεθεί σε συνεταιριστικές τράπεζες, είτε έχουν ήδη δεσμευτεί στους προϋπολογισμούς των Δήμων για να πληρωθούν έργα που έχουν ήδη συμβασιοποιηθεί.
· Το γεγονός ότι η ψήφιση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου αποτελεί μονομερή πράξη από πλευράς της Κυβέρνησης, που πλήττει ευθέως την συνταγματικά κατοχυρωμένη θεσμική ανεξαρτησία της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού.
· Το γεγονός ότι η Τράπεζα της Ελλάδος δεν έχει ακόμη δώσει επίσημη απάντηση στο έγγραφο που της απέστειλε η Κ.Ε.Δ.Ε., με το οποίο ζητά διευκρινήσεις σχετικά με την ασφάλεια των χρημάτων που θα επενδύσουν υποχρεωτικά οι Δήμοι σε ρέπος του Δημοσίου.
· Η νομική δυνατότητα που έχει η Κυβέρνηση να δεσμεύσει τα χρήματα των Δήμων εφόσον κρίνει ότι είναι απαραίτητα, εκδίδοντας είτε διαπιστωτικές πράξεις , είτε νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου , χωρίς να απαιτείται απόφαση των Δημοτικών Συμβουλίων , αναλαμβάνοντας η ίδια εξολοκλήρου την ευθύνη για το αποτέλεσμα της απόφασης αυτής.
· Το γεγονός ότι δεν προσδιορίζεται χρονικά η ισχύς λήξης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, με αποτέλεσμα όσο υπάρχει αυτή η εκκρεμότητα να τίθεται σε αμφισβήτηση η οικονομική ανεξαρτησία και αυτοτέλεια των Δήμων.
Αποφασίζουμε:
1. Να εμμείνουμε στις αποφάσεις που έχουν μέχρι σήμερα ληφθεί στο Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. και στα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων.
2. Να εξουσιοδοτήσουμε το Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. να αναλάβει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα πρωτοβουλίες για να προωθηθούν οι απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις στα αιτήματα της Κ.Ε.Δ.Ε. τα οποία ακόμη εκκρεμούν , προκειμένου στη συνέχεια να λάβει νέα απόφαση συγκαλώντας έκτακτο Δ.Σ. και Γενική Συνέλευση των Δημάρχων.
3. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι σε περίπτωση που η Κυβέρνηση δηλώσει δημόσια ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα η χώρα , η επίλυσή του οποίου συνδέεται με τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων , δεσμευόμαστε ότι θα τα δώσουμε άμεσα κι επιπλέον θα διαθέσουμε για τη σωτηρία της χώρας και τους μισθούς των Δημάρχων . Και θα καλέσουμε να πράξει το ίδιο, το σύνολο του πολιτικού προσωπικού».
ΕΙΣΗΓΗΣΗ Α΄ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ ΣΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΟΜΙΛΙΑ Α' ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΔΕ Δ.ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ ΣΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΔΕ

ALPHA BANK - «Στέγνωσε» η αγορά από ρευστότητα


«Στέγνωσε» η αγορά από ρευστότητα

Η Alpha Bank, σε χθεσινή της ανάλυση, επισημαίνει ότι η διαφαινόμενη έλλειψη ρευστότητας του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα της οικονομίας, οδήγησε στην επιδείνωση του οικονομικού κλίματος, όπως αποτυπώνεται στην καθοδική πορεία τόσο του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης όσο και του δείκτη επιχειρηματικών προσδοκιών.
Παράλληλα, η αποδυνάμωση της πραγματικής οικονομίας επιτείνει τη δημοσιονομική αδυναμία της χώρας καθιστώντας ακόμη δυσχερέστερη την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της. Βασική παραδοχή στις προβλέψεις αυτές είναι ότι η συμφωνία με τους εταίρους θα επέλθει το αργότερο έως τον Ιούνιο αποκαθιστώντας την επιχειρηματική εμπιστοσύνη, καθώς και τη ρευστότητα στον δημόσιο τομέα και το τραπεζικό σύστημα.
Τράπεζες
Ευνοημένες κατ' αρχήν θα είναι οι τράπεζες, οι οποίες είτε προχωρήσουν προς ανακεφαλαιοποιήσεις είτε αυξήσουν τα αποθεματικά τους αναμένεται να ισχυροποιηθούν κεφαλαιακά και με τις επιστροφές καταθέσεων. Ο στόχος των πιστωτών και ειδικά της ΕΚΤ είναι να παραμείνει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θωρακισμένο απ' οποιεσδήποτε μακροοικονομικές και πολιτικές αναταράξεις.
Λιανικό Εμπόριο
Το λιανικό εμπόριο αναζητεί άμεσα και έμμεσα ρευστότητα. Άμεσα για να χρηματοδοτηθούν αγορές εμπορευμάτων και έμμεσα θέλουν να αυξηθεί η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών, προκειμένου να αυξήσουν τις αγορές τους. Ο τιμολογιακός ανταγωνισμός στον κλάδο του λιανικού εμπορίου και οι συνεχείς προσφορές έχουν εξοντώσει τις μικρο-μεσαίες εταιρείες του κλάδου, οι οποίες δεν μπορούν να ανταγωνιστούν όσες έχουν κεφαλαιακά αποθέματα.
Ταυτόχρονα οι μεγάλες ξένες πολυεθνικές έχουν εισέλθει σε ένα τιμολογιακό πόλεμο απ' τον οποίο κερδισμένες θα βγουν όσες θα έχουν τις κεφαλαιακές αντοχές και τη ρευστότητα για να μείνουν στην αγορά. Οι περισσότερες εταιρείες λιανικού εμπορίου (εισηγμένες και μη εισηγμένες) διαμορφώνουν όρους απόδοσης ιδίων κεφαλαίων (ROE) της τάξης του 5%-10% ανάλογα με τον κλάδο. Οι σχέσεις ιδίων / ξένα κεφάλαια έχουν αυξηθεί επειδή εξαναγκάζονται οι ίδιοι οι επιχειρηματίες να χρηματοδοτούν τις επιχειρήσεις τους εξαιτίας την μειωμένης πιστωτικής επέκτασης.
Τουρισμός
Σε περίπτωση επίτευξης συμφωνίας με τους πιστωτές τότε αναμένεται να αξιολογηθεί καλύτερα η Ελλάδα ως προορισμός με βάση οικονομικά κριτήρια. Οι ξένοι tour operators θέλουν να εξασφαλίζουν τη μέγιστη δυνατή απόδοση κεφαλαίων από τις συμφωνίες τους με τον μικρότερο κίνδυνο. Η Ελλάδα σήμερα δεν πληροί το κριτήριο αυτό και η τουριστική έξαρση των τελευταίων δύο ετών αποδίδεται στα δελεαστικά πακέτα all inclusive. Διεύρυνση της ρευστότητας θα σημάνει ακόμη καλύτερες επενδύσεις και χαμηλότερες τιμές ανά κρεβάτι στα μεγάλα ξενοδοχεία.
Υποδομές
Στις πρόσφατες παρουσιάσεις εισηγμένων που δραστηριοποιούνται στους κλάδους κατασκευών και υποδομών φαίνεται καθαρά ότι και μόνο η ελπίδα για μία συμφωνία έχει επιφέρει κάποια κινητικότητα στους κλάδους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Τιτάν. Επί δύο και πλέον έτη ο όμιλος έβλεπε την κατασκευαστική δραστηριότητα να έχει υποχωρήσει στα επίπεδα της δεκαετίας του '60. Σήμερα βλέπει ότι έχει αναζωπυρωθεί κάπως η κατασκευαστική δραστηριότητα σε ό,τι αφορά τις δημόσιες επενδύσεις και υπάρχουν ελπίδες να αυξηθεί και η ιδιωτική κατασκευαστική δραστηριότητα, εάν μειωθεί ο πολιτικός και οικονομικός κίνδυνος.

ΥΠΑΡΚΤΟΣ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ GREXIT

Του: Αντώνη .Α. Αντωνόπουλου.
         Realfm-pamesports.gr 
 
Πέραν της οπτική που κανείς εστιάζει στα θέματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πέρα από του όποιου χρωματισμού ομαδικών παρωπίδων. Πέραν των οποίων συμφερόντων του κάθε ενός πολιτικών, θεσμικών η δεν ξέρω τι άλλο, αυτοί που αγαπούν το ελληνικό ποδόσφαιρο σαφώς και επιθυμούν να αλλάξουν και να βελτιωθούν ουσιαστικά ζητήματα λειτουργίας του σπορ στη χώρα μας. Από εκεί και πέρα όμως ,κάτι τέτοιο στο καθαρά θεσμικό του μέρος δεν μπορεί να γίνει ούτε με πραξικοπήματα, ούτε με πολιτικούς τσαμπουκάδες.
Το δείγμα του Αθλητικού νομοσχεδίου που μέσα από συρραφές εκπόνησε ο καθ ύλη αρμόδιος για τον χώρο Υφυπουργός Σταύρος Κοντονής πέρασε από το ελληνικό κοινοβούλιο κατά πλειοψηφία και μετά από το ράβε-ξήλωνε που έγινε και από την ΟΥΕΦΑ και από τον ίδιο. Μάλιστα ανάμεσα στα τραγελαφικά των όσων έγιναν επί της διαδικασίας στο ελληνικό κοινοβούλιο, αναδείχθηκε ότι οι εμμονές του κ. Κοντονή νομικού στο επάγγελμα ,κάθε άλλο παρά τυχαίες δεν ήταν .Δεν έχει απαντηθεί ακόμη πως ενώ  ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φέρεται να του δίνει ρητές εντολές «Κάνε ότι πρέπει ,δεν θέλω να βγει ο κόσμος στους δρόμους ,απέφυγε το grexit», και ο Κοντονής την τελευταία στιγμή να μην αλλάζει το άρθρο 5 όπως το ζητά η ΟΥΕΦΑ, να θριαμβολογεί επικοινωνιακά, και να πετάει το μπαλάκι της ευθύνης σε άλλους ,υπονοώντας την ΟΥΕΦΑ και την ΦΙΦΑ!!!
Νομοθέτησε κατά πλειοψηφία και με το πρωτοκλασάτο μάλιστα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ διακεκριμένη νομικό και πρόεδρο της βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου να απέχει της ψηφοφορίας του επίμαχου άρθρου 5 περί τακτικών δικαστών!!!Και δεν αγνόησε μόνο την Κωνσταντοπούλου. Αγνόσε και τον τομεάρχη αθλητισμού της Ν.Δ Κώστα Κουκοδήμο, που ως πρώην Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού ,επί Ορφανού είχε βιώσει την ίδια κατάσταση. Αγνόησε και τον εισηγητή –συνέταιρο στην συγκυβέρνηση των ΑΝΕΛΛ Παύλο Χαίκάλη!!!
Και ενώ το άρθρο 17 της ΦΙΦΑ σαφώς επισημαίνει ότι:

Άρθρο- 17   Ανεξαρτησία των Μελών και των οργάνων τους

1.         Κάθε Μέλος θα διαχειρίζεται τις υποθέσεις του ανεξάρτητα και χωρίς καμία επιρροή από τρίτους.
2.         Τα όργανα ενός Μέλους είτε θα είναι αιρετά είτε διοριζόμενα σε αυτή την Ομοσπονδία. Το καταστατικό ενός Μέλους θα προβλέπει μια διαδικασία η οποία θα διασφαλίζει την πλήρη ανεξαρτησία της εκλογής ή του διορισμού.
3.         Τυχόν όργανα ενός Μέλους που δεν έχουν εκλεγεί ή διοριστεί σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 2, ακόμη και σε προσωρινή βάση, δεν θα αναγνωρίζονται από την FIFA.
4.         Οι αποφάσεις οι οποίες λαμβάνονται από όργανα τα οποία δεν έχουν εκλεγεί ή διοριστεί σύμφωνα με την παράγραφο 2, δεν θα αναγνωρίζονται από την FIFA.

Ο Υφυπουργός αθλητισμού έκανε τα δικά του, Ισχυριζόμενος ότι ούτε λίγο ούτε πολύ πως οι νόμοι είναι υπεράνω των καταστατικών των διεθνών ομοσπονδιών. Παράλληλα έδωσε την εντύπωση να έχει «μπερδέψει» τις εσωτερικές  δικαστικές εκκρεμότητες μελών του Δ.Σ  της ΕΠΟ (Από την στιγμή που τεκμηριωθούν έκνομες πράξεις να πληρώσει οποιοσδήποτε το …αντίτιμο. Δεν έχουν συγκεκριμένη πολιτική, ομαδική η κοινωνική αφετηρία οι τίμιοι σε αυτή την χώρα. Γιατί κάτι τέτοιο πλασάρουν και άγαρμπα μάλιστα)μετά διεθνώς κρατούντα στο χώρο του ποδοσφαίρου. Έτσι με την ολοκλήρωση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας ο Υφυπουργός Κοντονής δήλωσε ότι:
«είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη συναίνεση που εξασφάλισε το Νομοσχέδιο ανάμεσα στα κόμματα του δημοκρατικού τόξου και θεωρεί τη γενικότερη αποδοχή των διατάξεών του, ακόμα ένα μεγάλο όπλο στον αγώνα που δίνει η Κυβέρνηση για την πάταξη των φαινομένων βίας και διαφθοράς στον επαγγελματικό αθλητισμό».
Συγκεκριμένα, στη σημερινή διαδικασία ψήφισης επί του συνόλου, ψήφισαν: «ναι» ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ, «όχι» ΝΔ , Ποτάμι, Χρυσή Αυγή και «παρών» το ΚΚΕ.
Ο Κίνδυνος ποδοσφαιρικού Grexit είναι υπαρκτός για το ελληνικό ποδόσφαιρο και κάτι τέτοιο θα έχει ξεκαθαρίσει μέχρι την Δευτέρα το βράδυ η το αργότερο μέχρι την Τρίτη ,με την επίσημη θέση απάντηση της Παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας ΦΙΦΑ ,αλλά και της Ευρωπαϊκής ΟΥΕΦΑ ,στο ζήτημα. Και το πιθανότερο είναι να ,αναγκαστεί ο Υφυπουργός Κοντονής να απευθυνθεί εκ νέου με τροπολογία σε κάποιο από τα νομοσχέδια του ελληνικού κοινοβουλίου ,για να τροποποιήσει τις εμμονές του σύμφωνα με αυτά που θέλουν οι διεθνείς ομοσπονδίες. Για ποιο λόγο όμως να δημιουργήσει όλη αυτή την κατάσταση; Όσο για τα υπόλοιπα; Η ελληνική δικαιοσύνη ας πράξει τα δέοντα. Όπως πρέπει να κάνει για όλους σε όλα τα ζητήματα .Και όταν λέμε για όλους εννοούμε για όλους .Αυτό ως νομικός ο κ. Κοντονής το γνωρίζει, ως πολιτικός θα πρέπει να το θυμάται.

ΩΡΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ; ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ - ΠΕΤΡΟΧΩΡΙ ΠΥΛΟΥ !


Η τελική εικόνα στις  παραλίες της Νοτιοδυτικής Μεσσηνίας έχει  σχεδόν διαμορφωθεί  για το  φετινό  καλοκαίρι.
Αν δεν το έχετε κάνει ήδη σας προτείνουμε να κατεβείτε  για να γνωρίσετε τις επιλογές που σας προσφέρουν φέτος.
Εμείς σας προτείνουμε το γραφικό Πετροχώρι του δήμου Πύλου – Νέστορος ανάμεσα στο κοσμοπολίτικο Costa Navarino και στην Παγκοσμίου φήμης παραλίας της Βοιδοκοιλιάς
Η διαδρομή μέσα από καταπράσινους ελαιώνες περιμετρικά της ( Nature 2000 ) λιμνοθάλασσας  της Γιάλοβας σας οδηγεί στον λόφο που δεσπόζει 
στην περιοχή με θέα το το απέραντο γαλάζιο του Ιονίου την
 την Costa Navarino   το Παλαιόκαστρο της Πύλου και την Σφακτηρία .
Φθάνοντας στο Πετροχώρι  στην είσοδο του οικισμού θα συναντήσετε τις πινακίδες που σας οδηγούν στην παραλία της Βοιδοκοιλιάς αριστερά και  δεξιά περιμετρικά του οικισμού σας  κατευθύνουν στις παραλίες με τους αμμόλοφους  που κοσμούν την περιοχή
Μετά από μία μικρή ανηφορική διαδρομή  περιμετρικά του οικισμού  με καταπληκτική θέα προς την θάλασσα  θα συναντήσετε δεξιά  πινακίδες  που σας οδηγούν στο ποιο in στέκι  του φετινού καλοκαιριού το εστιατόριο Ammothines και το café 4 Thalasses με τις καρέκλες του  πάνω στην άμμο δίπλα στο κύμα .

Εδώ μπορείτε να απολαύσετε, από το πρωί, τον καφέ, το πρωινό ή το ουζάκι σας και να χαρείτε τη θάλασσα, την ηρεμία και τη θέα.
Παραλία ιδανική για παιδιά που, κολυμπούν και παίζουν στην αμμουδιά, ώρες ατελείωτες.
Κι ύστερα από το κολύμπι, σας περιμένει μια εξίσου απολαυστική συνέχεια:
Τα φαγητά  του εστιατορίου Ammothines  έχουν σαν βάση την Μεσογειακή κουζίνα ενώ φυσικά δεν λείπει το φρέσκο ψάρι και τα κρεατικά ενώ οι τιμές ...καταπληκτικές !

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου