4.7.15

Αναβλήθηκαν μέχρι και γάμοι λόγω του CapitalControl!

Στον αέρα και οι γάμοι… λόγω των capital controls. 

Αρκετοί γάμοι που ήσαν προγραμματισμένοι για το Σαββατοκύριακο αναβλήθηκαν αφού η νύφη… δεν είχε να πληρώσει το νυφικό της, ενώ σε άλλες περιπτώσεις ο γάμος έγινε αλλά αναβλήθηκε η δεξίωση!

 Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από την Δευτέρα μέλλουσες νύφες και γαμπροί απευθύνονταν στους Οίκους Νυφικών με τους οποίους είχαν συμφωνήσει να ενοικιάσουν ή να αγοράσουν το γαμήλιο φόρεμα και παρακαλούσαν να το εξοφλήσουν με δόσεις ή… μετά τον γάμο, αφού δεν μπορούσαν να βγάλουν χρήματα από την τράπεζα ή δεν είχαν μετρητά στο σπίτι. 
Αρκετοί ιδιοκτήτες Οίκων ανταποκρίθηκαν θετικά στην έκκληση των ζευγαριών. 
Κάποιοι όμως είπαν όχι και η νύφη… ξέμεινε από νυφικό! 
Προτίμησε λοιπόν να αναβάλλει τον γάμο αφού ούτως ή άλλως… δεν είχε να πληρώσει και το τραπέζι!Στις περισσότερες όμως περιπτώσεις που τελικά το ζευγάρι αποφάσισε να κάνει τον γάμο… ανέβαλλε το τραπέζι! 
Γιατί εκεί απαιτούνταν χιλιάδες ευρώ σε μετρητά (το φθηνότερο τραπέζι ξεκινά από 20 ευρώ το άτομο) και κάποιοι δεν είχαν μετρητά να πληρώσουν. 
Έτσι… ειδοποίησαν συγγενείς και λοιπούς καλεσμένους ότι λόγω capitalcontrolείναι μεν καλεσμένοι στην εκκλησία αλλά το τραπέζι δεν θα γίνει!

Τα ίδια και με βαπτίσεις!

Λίγο έλειψε να μην βαπτιστούν και παιδιά λόγω της κρίσης και των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων. Όμως τα έξοδα μίας βάπτισης είναι πολύ λιγότερα κι έτσι… τα μωρά θα αποκτήσουν όνομα! Όμως και πάλι.. αναβλήθηκαν δεξιώσεις βαπτίσεων. Έτσι οι καλεσμένοι των συγκεκριμένων βαπτίσεων θα περιοριστούν… στο γλυκό που δίνεται στην εκκλησία μετά την τελετή!

Η κρίση… σκότωσε και το σεξ!

Η οικονομική κρίση σκοτώνει τη ζωή του ζευγαριού, βαδίζοντας στα 7 χρόνια που ήλθαν τα πάνω κάτω στη χώρα μας. Μια διαπίστωση που ουσιαστικά φαίνεται όλο και περισσότερο μέρα με την ημέρα, καθώς τα επιστημονικά μας δεδομένα φωτογραφίζουν όλο και πιο έντονα την οικονομική δυσπραγία, με το χρήμα να στερεύει και τις ανθρώπινες σχέσεις να οδηγούνται στα κάγκελα! Η ανεργία που σκοτώνει χαρακτηριστικά τον άνδρα, οδηγεί τη γυναίκα στην απελπισία και απόγνωση, βλέποντας την οικονομία της οικογένειας να περιορίζεται και να απειλεί και τις βασικές ανάγκες, κυρίως των παιδιών, κάτι που την θυμώνει και τα «χώνει» στον άνεργο σύζυγο και πατέρα των παιδιών της. Όσο για τον σύντροφο τον έχει ξεχάσει, αφού κάθε πρωί πνίγεται από τις υποχρεώσεις που πρέπει να εκπληρώσει.

ΤΟ ...ΔΙΕΛΥΣΕ !!! Αγριογούρουνο- Περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ… 1-0!

Παρά την σφοδρότητα της σύγκρουσης, το αγριογούρουνο εξαφανίστηκε τρέχοντας πράγμα που δείχνει ότι δεν τραυματίστηκε σοβαρά

 Ένα ασυνήθιστο τροχαίο ατύχημα συνέβη στο 5ο χιλιόμετρο Καλαβρύτων – Κλειτορίας, όταν ένα περιπολικό συγκρούστηκε με αγριογούρουνο το οποίο διέσχιζε κάθετα την επαρχιακή οδό και… διαλύθηκε κυριολεκτικά!

 Παρά την έκπληξη που ένιωσε βλέποντας ξαφνικά μπροστά του το ογκώδες θηλαστικό, ο αστυνομικός που οδηγούσε το όχημα του τμήματος Κλειτορίας και κατευθυνόταν προς τα Καλάβρυτα προσπάθησε να το αποφύγει. Ωστόσο, δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να το χτυπήσει με το μπροστινό τμήμα του περιπολικού.
Παρά την σφοδρότητα της σύγκρουσης, το αγριογούρουνο εξαφανίστηκε τρέχοντας πράγμα που δείχνει ότι δεν τραυματίστηκε σοβαρά. Δεν συνέβη, όμως, το ίδιο με το περιπολικό, που ακινητοποιήθηκε από τη βλάβη που υπέστη και χρειάστηκε… γερανό για να μεταφερθεί στην υπηρεσία του! Ο οδηγός του, πάντως, δεν έπαθε τίποτα.

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ - ΔΕΙΤΕ (κάρτες) τι παίζουν τα γραφεία στοιχημάτων !

* H William Hill πλέον έχει “φράξει” εδώ και κάποια ώρα το εν λόγω Στοίχημα. 
  
Πιθανόν γιατί δέχεται μεγάλο ποντάρισμα στο ΝΑΙ.

Παραμένει πολύ ισχυρή η πιθανότητα υπέρ του ΝΑΙ στα Γραφεία Στοιχημάτων της Αγγλίας λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες.
Αρκετές είναι πλέον οι εταιρείες που προσφέρουν το συγκεκριμένο bet και η πιθανότητα να επικρατήσει το ΝΑΙ, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες ξεπερνά σε όλες το 60%.
Είναι μάλιστα ΤΕΡΑΣΤΙΟ και το Στοιχηματικό ενδιαφέρον για το ΝΑΙ – ΟΧΙ στο δημοψήφισμα με αποτέλεσμα να αποτελεί ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ το ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ στοίχημα (δηλαδή με τον περισσότερο τζίρο) στην Ladbrokes, την William Hill κ.λ.π.!
Κάτι που συμβαίνει ελάχιστες φορές σε ένα μη αθλητικό γεγονός.
Ο Lykavitos.gr, όπως κάνει και τις προηγούμενες μέρες, θα σας παραθέσει στην συνέχεια τις τρεις κάρτες: Tης Πέμπτης, της Παρασκευής και την σημερινή (ώρα 18.50) για να δείτε και μόνοι σας τις διακυμάνσεις των αποδόσεων.  Που όμως δεν είναι σημαντικές και με το ΝΑΙ να επικρατεί καθαρά…
(Για την καλύτερη ανάγνωση των καρτών κάντε κλικ πάνω σε αυτές, για να μεγαλώσει η εικόνα)
ΠΕΜΠΤΗ







ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
  







ΣΑΒΒΑΤΟ

Βάση της πιο τελευταίας κάρτας, αυτής του Σαββάτου η πιθανότητα να επικρατήσει το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ είναι:
ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΝΑΙ: 62,5% – 66,5% (1.40 – 1.50 απόδοση)
ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΟΧΙ: 33,5% – 37,5% (2,50 – 2.75 απόδοση)
Και για μην μπερδευτείτε.
Τα παραπάνω ποσοστά ΔΕΝ αφορούν εκλογικά ποσοστά, αλλά την πιθανότητα να επικρατήσει το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα.
Από τα παραπάω είναι σαφές πως τόσο οι εταιρείες Στοιχημάτων όσο και οι παίκτες που ποντάρουν, στην πλειοψηφία τους βλέπουν “καθαρή” επικράτηση του ΝΑΙ.
Αυτά και για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε…

πηγή

Bloomberg: Με χαοτικό τρόπο η επιστροφή στη δραχμή !

Ως το λιγότερο «ανάστατο» χαρακτηρίζει τη μετά το ευρώ εποχή για την Ελλάδα, το αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg. 

Με παραδείγματα τα σχετικά πρόσφατα προβλήματα που αντιμετώπισε η Γερμανία μετά την ένωσή της στο να εισάγει το μάρκο και στην Ανατολική Γερμανία, αλλά και μετά το τσεχο-σλοβακικό «διαζύγιο» του 1993, οι αρθρογράφοι του Bloomberg σχολιάζουν πως «η εισαγωγή ενός νέου νομίσματος δεν είναι ένα μικρό κατόρθωμα» και επισημαίνουν ότι πρόκειται για μια πολύπλοκη διαδικασία που απαιτεί αν μη τι άλλο ένα συντεταγμένο σχέδιο.
Οι Αμερικανοί δημοσιογράφοι τονίζουν ότι η περίπτωση της Ελλάδας σε σχέση με την ανατολική Γερμανία αλλά και τις Τσεχία και Σλοβακία, θα είναι ακόμα δυσκολότερη.
«Ιστορικά αυτό που ίσως συμβεί στην Ελλάδα θα είναι μια τεράστια πρόκληση» υπογραμμίζει στο πρακτορείο ο καθηγητής οικονομικών του London Business School, Ρίτσαρντ Πορτς, υπογραμμίζοντας ότι «στην Ελλάδα η κατάσταση μπορεί να είναι χειρότερη από τις προαναφερθείσες χώρες γιατί η κυβέρνηση ίσως δεν έχει την ικανότητα να κινηθεί γρήγορα  για να επιστρέψει στη δραχμή».
Στο άρθρο τονίζεται ότι πρόσφατα περιστατικά, όταν χώρες υιοθέτησαν νέο νόμισμα, (όπως έγινε και με το ευρώ στη φυσική του μορφή το 2002) χρειάστηκαν χρόνια σχεδιασμού, και την υποστήριξη της πλειονότητας των πολιτών. «Αυτές οι δύο προϋποθέσεις δεν είναι εγγυημένες για την Ελλάδα».
«Η κυβέρνηση δήλωσε ότι θα διατηρούσε το ευρώ στο ενδεχόμενο του “Όχι”. Αλλά -όπως σημειώνει το Bloomberg- το ελληνικό τραπεζικό σύστημα βασίζεται στην υποστήριξη από την ΕΚΤ, υποστήριξη που θα έπαυε αν η χώρα ψήφιζε “Όχι”. Τότε, η Ελλάδα μπορεί να αναγκαζόταν στο παλιό της νόμισμα».
Ομως, «το να τυπώσεις ένα νέο νόμισμα χρειάζονται τουλάχιστον 6 μήνες και σε πολλές περιπτώσεις έχουν απατηθεί ακόμη και δύο χρόνια ενώ το πιο δύσκολο σημείο αυτού του εγχειρήματος είναι να κάνεις το νέο νόμισμα ασφαλές ώστε να μην είναι δυνατή η παραχάραξή του» τονίζει ο Boris Raguz, επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Κροατίας που το 1993 οδήγησε τη χώρα στη δημιουργία ενός νέου νομίσματος μετά την αποχώρηση της από την Γιουγκοσλαβία.
Το επόμενο κρίσιμο ερώτημα, σύμφωνα με τον καθηγητής οικονομικών στο Insead business school του Παρισιού Antonio Fatas, είναι σε ποια ισοτιμία θα μπει το νέο νόμισμα στην αγορά. Όπως υπογραμμίζει η αρχική ισοτιμία πρέπει να είναι 1 προς 1 για μια μικρή τουλάχιστον χρονική περίοδο.
«Η Ελλάδα δεν διαθέτει τον απαιτούμενο χρόνο για μια ομαλή μετάβαση από το ευρώ στη δραχμή» τονίζει ο Ludek Niedermayer, επικεφαλής του τμήματος αντιμετώπισης προβλημάτων της Τράπεζας της Τσεχίας, ο οποίος το 1993 ηγήθηκε της μετάβασης της χώρας στη Κορώνα μετά το διαχωρισμό της από τη Σλοβακία. «Το μεγαλύτερo πρόβλημα της Ελλάδας σήμερα είναι η απόλυτη εξάρτηση της από την Ευρώπη και την ΕΚΤ γεγονός που κάνει πολύ δύσκολη την ομαλή μετάβαση της σε ένα νέο νόμισμα ακόμη κι αν είναι η παλιά δραχμή».

Σουλτς: Δάνεια έκτακτης ανάγκης αν ξεσπάσει ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα


Σουλτς: Δάνεια έκτακτης ανάγκης αν ξεσπάσει ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα
ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς δήλωσε πως οι Βρυξέλλες είναι έτοιμες και πρόθυμες να χορηγήσουν στην Ελλάδα δάνεια έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που ξεσπάσει ανθρωπιστική κρίση στη χώρα.

Σύμφωνα με την Telegraph, ο κ. Σουλτς δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Die Welt: «Ίσως θα πρέπει να χορηγήσουμε δάνεια έκτακτης ανάγκης στην Ελλάδα έτσι ώστε οι δημόσιες υπηρεσίες να μπορέσουν να χορηγούν χρήματα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Σύντομα, θα είναι διαθέσιμα τα ανάλογα κεφάλαια. Δεν θα αφήσουμε τους ανθρώπους στην Ελλάδα στη μοίρα τους».
«Πιο δύσκολη θα είναι η κατάσταση αν οι Έλληνες ψηφοφόροι απορρίψουν το σχέδιο μεταρρυθμίσεων των θεσμών στο δημοψήφισμα της Κυριακής.  «Αν η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει άλλα χρήματα, επειδή τα μεταρρυθμιστικά σχέδια των εταίρων έχουν πρόσφατα απορριφθεί μέσω του δημοψηφίσματος, τότε η κατάσταση σίγουρα δεν θα βελτιωθεί. Χωρίς καινούριο χρήμα, οι μισθοί δεν θα μπορέσουν να καταβληθούν, το σύστημα υγείας δεν θα λειτουργεί, οι προμήθειες σε ενέργεια και (τα καύσιμα για τις) δημόσιες μεταφορές θα στερέψουν και βασικά αγαθά δεν θα μπορούν να εισαχθούν επειδή δεν θα (υπάρχουν χρήματα) για να πληρωθούν».

Reuters: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι οι Ευρωπαίοι μπλοφάρουν...

«Η Ευρώπη δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την Ελλάδα», λέει ο Βαρουφάκης, αλλά όπως φαίνεται οι Ευρωπαίοι δεν έχουν ακριβώς την ίδια γνώμη
«Η Ευρώπη δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την Ελλάδα», δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνης Βαρουφάκης, αλλά όπως φαίνεται οι Ευρωπαίοι δεν έχουν ακριβώς την ίδια γνώμη, όπως αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.
Στο δημοσίευμα γίνεται εκτενής αναφορά των -πολυάριθμων- δηλώσεων του κ. Βαρουφάκη, ο οποίος φρόντισε να δώσει συνέντευξη σε σχεδόν όλα τα διεθνή ΜΜΕ, κάνοντας λόγο για εκβιασμό της Ελλάδας από τους εταίρους της.
Ταυτόχρονα, όμως -πιθανώς διαψεύδοντας ελαφρώς τη δήλωση του κ. Βαρουφάκη περί τρομοκρατίας- στο ίδιο άρθρο δημοσιεύεται και δήλωση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην οποία τονίζει ότι ακόμη και εάν Grexit μπορεί να είναι κάτι το πρόσκαιρο.
«Η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωζώνης. Δεν υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό. Το εάν θα μείνουν στο ευρώ ή για κάποιο διάστημα θα είναι χωρίς αυτό, αποτελεί δική τους απόφαση. Και είναι σίγουρο ότι δεν θα αφήσουμε τους Έλληνες στην τύχη τους», αναφέρει.
Σαφώς, συνεχίζει το Reuters, κανείς δεν γνωρίζει με ακρίβεια τι ακριβώς σημαίνει μία «πρόσκαιρη» έξοδος από την Ευρωζώνη...

ΒΟΜΒΑ !!! Παγώνουν οι αγροτικές επιδοτήσεις για ένα χρόνο ;

Του Δημήτρη Μαρκόπουλου
Σε ευρεία σύσκεψη, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, προχωρούν τα κοινοτικά όργανα ώστε να δουν τρόπους αντιμετώπισης της αυριανής ημέρας σε όλες τις περιπτώσεις σε ό,τι αφορά τη χώρα μας.
Σύμφωνα με απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες, κινητικότητα μεταξύ άλλων υπήρξε και για θέματα ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων στον αγροτικό πληθυσμό της χώρας, καθώς το γεγονός πως η χώρα παραμένει για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα εκτός προγράμματος ευρωπαϊκής στήριξης πυροδοτεί σκέψεις για πάγωμα των πόρων της ΚΑΠ και των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ.
Αν και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου με τρόπο κάθετο διαβεβαίωνε στις αρχές της εβδομάδας πως κανένα τέτοιου είδους πρόβλημα δεν θα υπάρξει (σ.σ. θυμίζουμε πως το ίδιο έκανε και ο Πάνος Καμμένος πριν μια εβδομάδα αναφορικά με το κλείσιμο των τραπεζών), αξιόπιστες κοινοτικές πηγές μιλάνε για ασκήσεις επί χάρτου που περιλαμβάνουν πάγωμα των πόρων μέχρι η Ελλάδα να αποσαφηνίσει τη θέση της και να διαφανεί η πορεία της εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας.
Ένα παράλληλο πρόβλημα που το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ηθελημένα όπως φαίνεται αποκρύπτει και δεν απαντά, είναι το τεχνικό ζήτημα των πιστώσεων αυτών. Με ένα τραπεζικό σύστημα σε κατάρρευση η ΕΕ δύσκολα θα συναινέσει σε περαιτέρω εκταμιεύσεις ποσών προς τη χώρα, άρα και προς τους αγρότες, με ορατό το ενδεχόμενο πλέον να υπάρξουν δεσμεύσεις κονδυλίων άνω του 1 δισ. ευρώ για τα έτη 2015 – 2016. Πρακτικά τα παραπάνω σημαίνουν τεράστιες περικοπές σε χρηματοδοτικές ανάσες προς τον αγροτικό πληθυσμό ο οποίος βάλλεται και από το ρωσικό εμπάργκο αλλά και τη δραματική μείωση της εγχώριας κατανάλωσης λόγω της αιφνιδιαστικής προκήρυξης δημοψηφίσματος από τον Αλέξη Τσίπρα.
Θα πρέπει μάλιστα να τονίσουμε πως το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο σε περιοχές όπως η Μακεδονία και η Κρήτη για τις οποίες δίδονταν διαβεβαιώσεις πως θα υπάρξει άρση του ρωσικού εμπάργκο χάρη στις ελληνικές διπλωματικές κινήσεις όμως τελικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κι εκεί έμεινε στα κρύα του λουτρού.
Όμως μεγάλος είναι και ο φόβος για τους αγρότες από τη δραματική καταστροφή που το δημοψήφισμα επέφερε στον τουρισμό. Πηγές από τους κατά τόπους συνεταιρισμούς μιλάνε για κύμα ακυρώσεων παραγγελιών από μεγάλες τουριστικές μονάδες λόγω της συρρίκνωσης του αριθμού τουριστών.
Η σημασία απορρόφησης των συγκεκριμένων κονδυλίων είναι μεγάλη, καθώς μέσω αυτών θα υλοποιηθούν σημαντικά έργα στα πλαίσια της αγροτικής ανάπτυξης
Όπως μάλιστα έχει επισημανθεί, η παράταση των πληρωμών είναι επιβεβλημένη και θα συμβάλλει στη διάσωση πιστώσεων ύψους 1 δισ ευρώ, οι οποίες δεν μπορούν να ολοκληρωθούν έως το τέλος του 2015 με αποτέλεσμα να πρέπει να επιστραφούν στον προϋπολογισμό της Ε.Ε. Πρόβλημα θα υπάρξει κυρίως για τα ήδη ενεργά προγράμματα όπως αυτά για τους νέους αγρότες, τα βιoλογικά κ.α.)
πηγή

ΠΥΛΟΣ - Νεκρός 24χρονος σε τροχαίο στη Γιάλοβα

Φωτο Αρχείου
 ΑΚΑΡΙΑΙΟΣ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΗ !
Τραγικό περιστατικό για μία ακόμα φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα στους δρόμους της Μεσσηνίας.
Ενας 24χρονος ανασύρθηκε νεκρός το μεσημέρι μετά από  μετωπική σύγκρουση της μηχανής, που οδηγούσε, με αυτοκίνητο στο 108ο χλμ Πύργου - Μεθώνης στην Γιάλοβα. (Πρίν την διασταυρωση για Costa Navarino)
Σύμφωνα με πληροφορίες  του kpylos.blogspot.gr πρόκειται για άτομο, που κατοικούσε στην Καλαμάτα.
Οσον αφορά τον οδηγό του αυτοκινήτου τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι είναι καλά στην υγεία του.

FT. - Τα τρία σενάρια για την Ελλάδα και η παραίτηση Τσίπρα

Τα τρία σενάρια για την επόμενη ημέρα της Ελλάδας, αναλύουν οι FT. Τι θα συμβεί με το «ναι» και τι με το «όχι»; Είναι ορατό το ενδεχόμενο παραίτησης του Τσίπρα. Οι αναλυτές επιχειρούν να προβλέψουν τις ραγδαίες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις που έρχονται:
1) Η χώρα αποφασίζει «ναι» και ο Τσίπρας παραιτείται
Ορισμένοι ανώτεροι αξιωματούχοι στους κόλπους της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, συμπεριλαμβανομένου και του χαρισματικού υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, έχουν δηλώσει ότι θα παραιτηθούν εάν οι ψηφοφόροι επιλέξουν "ναι". Στην Αθήνα υπήρξε έντονη φημολογία ότι και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας θα παραιτηθεί.
Πόσο γρήγορα θα μπορούσε να σχηματιστεί μια νέα κυβέρνηση; Αυτό εξαρτάται.
Αν υπάρξει ένας μετριοπαθής συνασπισμός μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, αυτός θα μπορούσε να ενωθεί με τα τρία κόμματα στο κοινοβούλιο και να σχηματίσουν μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. (Μερικοί έχουν προτείνει τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, τον πιο έμπειρο πολιτικό στην ιεραρχία του ΣΥΡΙΖΑ, ως πιθανό ηγέτη αυτού του μετριοπαθούς συνασπισμού). Υπάρχει προηγούμενο: ένας τεχνοκράτης πρωθυπουργός, ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης Λουκάς Παπαδήμος, ανέλαβε ως επικεφαλής ενός συνασπισμού πολυκομματικής κυβέρνησης στα τέλη του 2011 και συμφώνησε το δεύτερο πακέτο διάσωσης με τους δανειστές.
Αυτή είναι ίσως η καλύτερη ευκαιρία για την Ελλάδα να αλλάξει πορεία και να εξασφαλίσει μια νέα διάσωση πριν από αυτό που πολλοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι είναι η προθεσμία χωρίς επιστροφή: την 20η Ιουλίου, όταν μία δόση €3,5 δισ. πρέπει να αποπληρωθεί στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Αθέτηση σε χρέος απέναντι στην ΕΚΤ είναι σχεδόν βέβαιο ότι σημαίνει πως η κεντρική τράπεζα θα αποσύρει όλες τις ενισχύσεις για τις ελληνικές τράπεζες, αναγκάζοντάς την Ελλάδα να τυπώσει ένα νέο νόμισμα, προκειμένου αυτές να ανοίξουν εκ νέου.
Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, οι αξιωματούχοι θα προτείνουν πιθανώς ένα "πρόγραμμα γέφυρα" το οποίο θα χρηματοδοτήσει την Ελλάδα το καλοκαίρι, πριν αρχίσουν οι σοβαρές διαπραγματεύσεις για ένα νέο πρόγραμμα στήριξης.
Εάν δεν προκύψει ένας μετριοπαθής ηγέτης στο ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι δύσκολο να διαμορφωθεί ένας μεγάλος συνασπισμός. Τα τρία μετριοπαθή κόμματα της αντιπολίτευσης – η κεντροδεξιά Νέα Δημοκρατία (76 έδρες), η κεντροαριστερά του ΠΑΣΟΚ (13) και το φιλοευρωπαϊκό ΠΟΤΑΜΙ (17) -, ακόμα κι όλα μαζί, θα χρειαστούν ακόμα τουλάχιστον 44 από τους 149 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για να σχηματίσουν μια πλειοψηφία στο νομοθετικό σώμα των 300 εδρών και τότε θα πρέπει να πραγματοποιηθούν νέες εκλογές. Ωστόσο, οι εκλογές παίρνουν πολύ χρόνο - και σχεδόν σίγουρα θα χρειαστεί να οριστούν για μετά τις 20 Ιουλίου.
2) Η χώρα ψηφίζει «ναι» και ο Τσίπρας μένει
Ο κ. Τσίπρας έχει δεσμευτεί ότι θα συμμορφωθεί με τη βούληση του ελληνικού λαού, επιμένοντας ότι αν αυτός ψηφίσει "ναι" την Κυριακή, τότε ο πρωθυπουργός θα συμφωνήσει με τους όρους των πιστωτών. Αλλά ένας αυξανόμενος αριθμός αξιωματούχων της ευρωζώνης έχει δημοσίως δηλώσει ότι δεν μπορεί να συνεργαστεί με τον κ. Τσίπρα, ιδιαίτερα αφού τους κατηγόρησε ότι "εκβιάζουν" τους Έλληνες ψηφοφόρους σε εθνικό τηλεοπτικό διάγγελμά του την Τετάρτη.
Το ερώτημα είναι λοιπόν αν οι πιστωτές θα είναι ανοικτοί για να συνομιλήσουν με τον κ Τσίπρα, μετά από την πικρή ρήξη της περασμένης εβδομάδας. Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, προεδρεύων της επιτροπής του Eurogroup, κατέστησε σαφές ότι ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί πλέον να θεωρηθεί αξιόπιστος στην εφαρμογή ενός προγράμματος διάσωσης, καθώς το έχει αποκηρύξει δημοσίως. Οι περισσότεροι εκ των υπολοίπων υπουργών Οικονομικών συμμερίζομαι αυτήν την άποψη.
Παρόλα αυτά, υπάρχουν μερικοί - ιδιαίτερα ο Mισέλ Σαπέν, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, και ο Πιέρ Μοσκοβισί, ο επίτροπος των Οικονομικών της Ε.Ε. - οι οποίοι έχουν εκφράσει την προθυμία να επανεμπλακούν σε διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση, ακόμη και αν ο κ Τσίπρας παραμείνει στη θέση του ως πρωθυπουργός. Αυτό θα είναι ακόμα πιο πιθανό αν η σύνθεση της κυβέρνησής, μέσω ενός συνασπισμού έχει αλλάξει.
Ο κ Βαρουφάκης άφησε να εννοηθεί ότι ένα "ναι"  θα μπορούσε να οδηγήσει σε κυβερνητικό ανασχηματισμό. Μια πιθανότητα είναι η εθνικιστική δεξιά των Ανεξάρτητων Ελλήνων, επί του παρόντος ο μικρότερος κυβερνητικός εταίρος, να αλλάξει θέσεις με το φιλοευρωπαϊκό Ποτάμι - μια κίνηση που ορισμένοι αξιωματούχοι της ευρωζώνης έχουν πει ότι θα μπορούσε να αλλάξει το γενικότερο ύφος των συνομιλιών. Αλλά αυτό θα καθιστούσε δύσκολο το να επιτευχθεί μια συμφωνία πριν από τις 20 Ιουλίου.
3) Η χώρα ψηφίζει «όχι»
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες από τον Φρανσουά Ολάντ, τον Γάλλο πρόεδρο, μέχρι το Ματέο Ρέντζι, τον Ιταλό πρωθυπουργό και τον Zαν Κλωντ Γιούνκερ, πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έχουν καταστήσει σαφές ότι θα θεωρήσουν το Όχι ως ρήξη με την Ευρώπη και επιλογή εξόδου από το ευρώ .
Η ελληνική κυβέρνηση επιμένει ότι μπλοφάρουν, και τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης έχουν αναφέρει ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο σκληροπυρηνικός υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, δήλωσε στο κόμμα του, στους Χριστιανοδημοκράτες, σε μια συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών πως μία ψήφος στο Όχι δεν σημαίνει και Grexit. Έτσι, υπάρχει μια πιθανότητα, παρ' όλη τη ρητορική, οι πιστωτές να επανεκινήσουν τις συνομιλίες μετά από ένα «όχι».
Ακόμη όμως κι αν οι συνομιλίες συνεχιστούν, είναι δύσκολο να δει κανείς πώς μια διαπραγματευση μετά από το δημοψήφισμα θα είναι ευκολότερη από ό, τι οι άκαρπες συνομιλίες των τελευταίων πέντε μηνών. Ο κ. Τσίπρας υποστήριζει ότι θα έχει ισχυρότερη εντολή για να πιέσει κατά των απαιτήσεων λιτότητας κι ότι σε ένα νέο πρόγραμμα μια ελάφρυνσης χρέους είναι πιθανότερη –κάτι που είναι μία από τις κύριες παραχωρήσεις που θέλει η Αθήνα.
Αλλά πολλά από τα θέματα που τέθηκαν στο περιθώριο στις τρέχουσες συνομιλίες, σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια γρήγορη συμβιβαστική λύση, θα ήταν σχεδόν βέβαιο ότι θα ξαναγυρίσουν στο τραπέζι - ακανθώδη θέματα, όπως η μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας και η απελευθέρωση των τιμών. Αυτό θα καταστήσει τις διαπραγματεύσεις για ένα νέο διετές πρόγραμμα πολύ δυσκολότερες από ό,τι οι προηγούμενες που αφορούσαν μόνο μια δόση του υφιστάμενου προγράμματος.
Ο κ. Ντάισελμπλουμ, ο οποίος ηγείται των διαπραγματεύσεων με την Αθήνα για λογαριασμό του Eurogroup, δήλωσε στο ολλανδικό κοινοβούλιο την Πέμπτη ότι μια ψήφος στο Όχι θα σήμαινε πως « όχι μόνο δεν υπάρχει καμία βάση για ένα νέο πρόγραμμα, αλλά είναι επίσης αμφίβολο κατά πόσον υπάρχει βάση ΄για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη».
Ο κ.κ Σαπέν και Μοσκοβισί μπορεί να πιέσουν για την επανέναρξη των συνομιλιών. Αλλά πολλοί αξιωματούχοι της ευρωζώνης λειτουργούν υπό την υπόθεση εργασίας ότι οι διαπραγματεύσεις δεν θα ξαναξεκινήσουν στην περίπτωση που θα υπάρξει Όχι στο δημοψήφισμα κι ότι η 20η Ιουλίου θα φτάσει χωρίς να υπάρχει συμφωνία. Τότε, το λογικό επακόλουθο θα είναι το Grexit.
Μετάφραση από Euro2day

Γιούνκερ κατά Τσίπρα: Δεν δέχθηκε τη φορολόγηση του πλούτου που του πρότεινα !

Νέα επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα,  λίγες μόνο ώρες πριν από το δημοψήφισμα στην Ελλάδα. 
Ο πρόεδρος της Κομισιόν κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι δεν ήταν ιδιαίτερα πρόθυμος να προχωρήσει στη φορολόγηση του πλούτου.
Οπως προκύπτει από κάποια tweets του επικεφαλής του γραφείου του, Μάρτιν Σέλμαγερ, που είδαν το φως της δημοσιότητας σήμερα, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ όταν είχε καλέσει τον κ. Τσίπρα να αυξήσει τους φόρους στον πλούτο, η απάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού δεν ήταν και... τόσο ενθουσιώδης.
Ειδικότερα, ο Μάρτιν Σέλμαγερ παρέθεσε στο Twitter αποσπάσματα από συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο πρόεδρος της Κομισιόν στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, στις 19 Ιουνίου.
«Δεν καταλαβαίνω τον Τσίπρα», ήταν μια από τις δηλώσεις του Γιούνκερ που ανάρτησε στο Twitter ο στενός του συνεργάτης.
«Κάλεσα τον Τσίπρα να αυξήσει τους φόρους στον πλούτο. Ήταν σοκαριστικό, η απάντησή του δεν ήταν τόσο ενθουσιώδης όσο αναμενόταν», ήταν άλλο ένα από τα σχόλια του επικεφαλής της Κομισιόν που «ανέβηκε» στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.
Μάλιστα, μεταξύ άλλων, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε πει: «Κάποιοι στην ελληνική κυβέρνηση πιστεύουν ότι υπάρχει κάποιος στην Ευρώπη να βγάλει στο τέλος ένα λαγό από το καπέλο. Αλλά αυτό δεν εν ισχύει».
Σύμφωνα με τον Σέλμαγερ και με βάση τις δηλώσεις του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, «ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε να πει μια μέρα στους Έλληνες ότι τούς προσέφερα 35 δισεκατομμύρια ευρώ σε θέσεις εργασίας, ανάπτυξη και επενδυτικό πρόγραμμα».



699 δημοσιογράφοι από 44 χώρες στην Αθήνα για το δημοψήφισμα


Πλημμύρισε με δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο η Αθήνα για το δημοψήφισμα

Έντονο φαίνεται να είναι το ενδιαφέρον του ξένου Τύπου για το δημοψήφισμα της Κυριακής και ήδη στη χώρα μας έχουν φτάσει δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ από περίπου 44 χώρες του κόσμου. Συγκεκριμένα, μέχρι τώρα η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, έχει διαπιστεύσει στο Κέντρο Τύπου Ζαππείου 699 εκπροσώπους μέσων ενημέρωσης (325 δημοσιογράφοι, 99 φωτογράφοι, 105 κάμερες και 167 μέλη τηλεοπτικών συνεργείων) εκ των οποίων 160 εκπροσώπους ελληνικών ΜΜΕ, 539 εκπροσώπους διεθνών ΜΜΕ που εκπροσωπούν 21 διεθνή πρακτορεία, 81 τηλεοπτικούς σταθμούς, 58 εφημερίδες και 17 ραδιόφωνα από όλο τον κόσμο.
Μεταξύ άλλων στην Αθήνα θα βρεθούν δημοσιογράφοι από τις ΗΠΑ, την Κίνα, την Βραζιλία, την Ρωσία, την Γεωργία, την Ελβετία, τον Καναδά, τη Λευκορωσία, την Ουκρανία, την Τουρκία αλλά και από το Μεξικό, την Κολομβία, το Ιράν την Αίγυπτο κ.α.
Νωρίτερα, το Κέντρο Τύπου Ζαππείου επισκέφθηκε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, συνοδευόμενος από τον ΓΓ Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσο και ξεναγήθηκαν στην αίθουσα των δημοσιογράφων οι οποίοι θα καλύψουν το κρίσιμο δημοψήφισμα.
Ο υπουργός ευχαρίστησε τους εργαζόμενους στη Γενική Γραμματεία, καθώς και τον ΓΓ κ. Κρέτσο για την υπερπροσπάθεια των ημερών και σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα βρίσκεται στη διάθεση των Μέσων Ενημέρωσης για μία άρτια και με όλες τις υποδομές, κάλυψη του γεγονότος.
Το Κέντρο Τύπου Ζαππείου, το οποίο θα παραμείνει ανοιχτό έως αύριο, περιλαμβάνει αίθουσες εργασίας 320 θέσεων πλήρως εξοπλισμένες.
Παράλληλα, η ΓΓΕΕ δημιούργησε ειδική ενημερωτική ιστοσελίδα σχετικά με τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος www.referendum2015gov.gr  στα ελληνικά και στα αγγλικά, για την πλήρη ενημέρωση των χρηστών.

ΒΟΗΘΑ ΘΕΕ ΜΟΥ ΜΗΝ ΦΑΓΩΘΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ !

ΒΟΗΘΑ ΘΕΕ ΜΟΥ ΜΗΝ ΦΑΓΩΘΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ !
Ο,τι και να ψηφισουμε ας είμαστε ενωμένοι κι έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες! 
Είτε Ναι , Είτε ΟΧΙ , συνέπειες θα υπαρχουν!

ΑΛΕΞΗ αν πάρεις το «ΟΧΙ», η Παναγιά μαζί σου !!!

Με το ηλίθιο εθνοκτόνο δημοψήφισμα μας πέταξαν να σφαχτούμε στην αρένα των Ευρωπαίων.
  Κανείς δεν τους έβαλε, τόσα χρόνια, στις ουρές και να τους κοροϊδεύει κιόλας! Καταρχάς, για να μην μπερδευόμαστε, ας είναι ξεκάθαρο το μήνυμα, γιατί οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. 
Απ’ το ΕΥΡΩ δεν μας βγάζουν παρά μόνο ΣΗΚΩΤΟΥΣ οι εγχώριοι λομπίστες της δραχμής και τα συντρόφια τους. 
Και τους μεν και τους δε. Τόσο εκείνους που βροντοφωνάζουν με θάρρος «ΜΕΝΟΥΜΕ Ευρώπη» όσο και τους άλλους, τους δήθεν ευρωπαϊστές, που όμως ψάχνονται στα ΤΕΣΣΕΡΑ (σημεία του ορίζοντα) για άλλη εναλλακτική, πριν τη δραχμή. 
Πήγαν στον Βορρά για τα υποτιμημένα ρούβλια του Πούτιν και εισέπραξαν συμπάθεια και τσάι, άντε και λίγη βότκα μερικοί-μερικοί. 
Μέχρι την Κίνα έφτασε η χάρη τους για να διαπιστώσουν ότι οι πιο πανάρχαιοι από εμάς στα «κόλπα» Κινέζοι μάς θέλουν βασικά μόνο και μόνο γιατί είμαστε στην Ε.Ε. Δεν μερακλώθηκαν ξαφνικά επειδή άκουσαν τα «Παιδιά του Πειραιά» (όσο κι αν ψάχνω δεν βρίσκω άλλο λιμάνι, τρελούς να μας έχει κάνει - όπως της COSCO!!! 
Ναι, αλλά μόνο αν είναι ευρωπαϊκή ζώνη, ανόητοι!) 
Πήγαν και προς την πιο Δυτική Δύση, Βόρεια και Κεντρική Αμερική, και οι μεν ΗΠΑ τούς άφησαν να βγάλουν καμιά αναμνηστική φωτογραφία, οι δε υποτιθέμενοι σύμμαχοί τους, οι Βενεζουελανοί, τους συνέστησαν να δοκιμάσουν τη γεύση των ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ πριν αποφασίσουν να πάρουν τον δρόμο τον τριτοκοσμικό. 
Αμα έχεις τέτοιους φίλους...
Μέχρι και στην Υποσαχάρια Αφρική σκέφτηκαν να κάνουν εμπόριο όπλων. Κυριολεκτικά στα ΤΕΣΣΕΡΑ (σημεία του ορίζοντα). 
Και τι κατάφεραν; 
Πρώτον, μας κλείσανε τις τράπεζες, και ο κόσμος βασανίζεται στις ουρές για 60 και αύριο για 40 ή 20 ευρώ τη μέρα... για το τίποτα!!! 
Δεύτερον, από προχθές ουσιαστικά έχουν τη χώρα πρώτη-πρώτη στο παγκόσμιο κατώφλι της χρεοκοπίας με τις ψευτομαγκιές ότι δεν πληρώνουμε κανέναν... παρότι έχουμε, αλλά δεν γουστάρουμε. (Ωπα, ρε μεγάλε!!!) 
Αποτέλεσμα; 
Βρισκόμαστε σε οικονομική καραντίνα, οι πιστωτικές μας κάρτες σε επίπεδο εθνικών ή ατομικών συναλλαγών έχουν ακυρωθεί, και το μεγάλο μας υποτίθεται ατού, ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, έχει πληγεί κατά τον πλέον γελοίο και αξιοθρήνητο τρόπο. Ρεζίλι των πέντε ηπείρων έχει κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον Ελληνισμό, αφού τα παιδιά μας τα πετάνε έξω από τις φοιτητικές εστίες γιατί δεν δέχονται καμία εγγύηση ή πίστωση, και οι Ελληνες που βρέθηκαν στο εξωτερικό για θέματα υγείας ή δουλειάς ξεμένουν στην ουρά στις πρεσβείες λες και είναι λαθρομετανάστες από τη λουσμένη στο αίμα Συρία.

Και όλη αυτή την απέραντη συμφορά που έχουν προκαλέσει την αντιμετωπίζουν όπως η Μαρία Αντουανέτα, που απορούσε γιατί ο λαός ζητούσε ψωμί και δεν χόρταινε με παντεσπάνι. 
Με τον ίδιο κυνικό, βρώμικο και περιφρονητικό τρόπο Συριζαίοι θεωρητικοί της δραχμής αποφάνθηκαν ότι «ο κόσμος συνηθίζει τις ουρές»! Οτι καλά, εντάξει, και «ΠΟΣΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ θα φάνε τελικά», με αποκορύφωμα αναλύσεις του στυλ «δεν πάνε από μόνοι τους στα ΑΤΜ, αλλά τους "τρέχουν" ουσιαστικά τα Media με την προπαγάνδα τους»! Αραγε μιλάμε πια για «πρώτη φορά Αριστερά», ή για πρώτη φορά τρελά και παλαβά; 
Οταν τόσο γρήγορα φτάνεις στο σημείο όχι μόνο να μην αντιλαμβάνεσαι τι έχεις προκαλέσει, σκόπιμα ή μη, αλλά να ΧΛΕΥΑΖΕΙΣ ουσιαστικά τα θύματα της πολιτικής σου, τότε το ζητούμενο στο δημοψήφισμα της Κυριακής πάει πολύ πιο πέρα από την έντιμη συμφωνία ή ακόμα και από το «ΕΥΡΩ ή δραχμή». 
Πέρα από το Ευρώπη ή ΣΥΡΙΖΑ, φτάνει στο «ΕΠΙΒΙΩΣΗ ή θάνατος». Για κάθε πλευρά δυστυχώς. Κι εδώ αρχίζει το δράμα μας που λέγεται εμφύλια φαγωμάρα - και πώς να την αποφύγουμε.

Εμείς μπορεί να νομίζουμε ότι είμαστε το κέντρο της Υφηλίου. 
Το ίδιο αισθάνονταν και νόμιζαν και οι μονομάχοι που τους έριχναν στη Ρωμαϊκή Αρένα προς τέρψιν του αυτοκράτορα και του αφιονισμένου πόπολου των δήθεν καθαρόαιμων Ρωμαίων πολιτών. 
Αυτό πέτυχε ο Τσίπρας με το πιο ανόητο δημοψήφισμα όλου του κόσμου, με το οποίο ξεπέρασε σε ελαφρότητα και επικινδυνότητα ακόμη και τον Γιωργάκη. (Μέγα κατόρθωμα! Το θεωρούσαμε ακατάρριπτο ρεκόρ.) 
Μας πέταξε στην Ευρω-αρένα να σφαχτούμε μεταξύ μας, και η αυτοκράτειρα Μέρκελ με τους λοιπούς Ευρωπαίους συγκλητικούς νίπτουν τας χείρας τους, χαζεύουν το θέαμα των πιο ανερμάτιστων πολιτών της Ευρώπης να αλληλομαχαιρώνονται και στο τέλος... όποιον νικήσει θα τον πετάξουν στα λιοντάρια. 
Προσέξτε μόνο γιατί το ΤΡΙΤΟ ΒΗΜΑ, μετά το κλείσιμο των τραπεζών και την ουσιαστική χρεοκοπία-στάση πληρωμών, θα οδηγήσει στο ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ και τότε θα είναι πολύ αργά για διαγγέλματα και μπλα-μπλα.

Αν επικρατήσει το «ΟΧΙ» στο ψευτοδημοψήφισμα που στήσανε, μπροστά στο οποίο ακόμη κι εκείνο της χούντας ήταν διαφανέστερο, και χάσουν οι Ελληνες τις καταθέσεις τους ή μέρος αυτών, λύσανε το πρόβλημά τους αυτομάτως. 
Δεν θα χρειαστεί να τους βγάλει κανείς απ’ το ευρώ. Θα μείνουν εδώ, «στον τόπο», από το σοκ των κοινωνικών αντιδράσεων! Και το ευρώ θα έχει φύγει από μόνο του γι' αλλού χωρίς εμάς. 
Ας μην τολμήσουν να κάνουν το ΤΡΙΤΟ ΒΗΜΑ -το οποίο απέχει ίσως λιγότερο από 48 ώρες- γιατί θα ’χουν κηρύξει τον τρίτο γύρο του εμφυλίου, κάτι που, αφού... δεν σας βγαίνει, γιατί επιμένετε; 
Αφού δεν σας πάει, γιατί το παλεύετε;

Κι άλλοτε νομίζατε ότι είχατε παλλαϊκή πλειοψηφία, κι όταν έπεσαν τα πέπλα και οι μάσκες, αποκαλύφθηκε ότι ήσασταν -ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ- μια μικρή ψευδεπίγραφη μειοψηφία.
 Κάντε πίσω πολιτισμένα και δημοκρατικά. Βάλε φρένο, Αλέξη, στην κατακρύλα με απειλές... υπονοούμενα για... στρατά (!!!) κ.λπ. πριν γραφτείς με τα πιο μαυροκόκκινα γράμματα στην Ιστορία. 
 Αν πάρεις το «ΟΧΙ», η Παναγιά μαζί σου. 
Αν δεν ανοίξουν την άλλη βδομάδα οι τράπεζες, ανοίξτε λαγούμια να σωθείτε. 
Αρκετά ΞΕΦΤΙΛΙΣΑΤΕ τους Ελληνες. 
Μανάδες, γέροι και παιδιά θα σας κυνηγάνε! 
Είναι βαριά η μαγκούρα της γιαγιάς. 
Αν πάρεις το «ΝΑΙ», για το οποίο ΕΣΥ πήγες γυρεύοντας, κάνε στην άκρη τίμια, δημοκρατικά και αντρίκεια. 
Επιτέλους, στο 2015 είμαστε, όχι στο 1945! 
Αυτό για όλους...


Θέμος Αναστασιάδης-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ο Παυλόπουλος δρομολογεί εξελίξεις - Εμένα μη με υπολογίζεις αν ..

Δεν κλείσεις συμφωνία μέσα σε 48 ώρες, μετά το δημοψήφισμα...   

Τα παραπάνω φέρεται να είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλοπουλος, στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με... τον "ΒΗΜΑτοδότη". 
 «Μέσα σε δύο ημέρες από το δημοψήφισμα και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμά του, κλείνεις τη συμφωνία με τους εταίρους μας. 
Διαφορετικά, εμένα μη με υπολογίζεις», αναφέρει χαρακτηριστικά... 

ΤΟ ΒΗΜΑ

ΦΩΤΟ - Άρχισε το κούρεμα ...

Με χιούμορ αντιμετωπίζουν οι Έλληνες τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις ...
Μια φωτογραφία με τη λεζάντα "άρχισε το κούρεμα!" κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης !
Η φωτογραφία αποτελεί ένα στιγμιότυπο με δυο νεαρούς που ο ένας κουρεύει τον άλλο μπροστά σε ένα ΑΤΜ !
Τουλάχιστον οι Έλληνες έχουν ακόμα κουράγιο να αντιμετωπίζουν με χιούμορ τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις !

Εγκληματική ομάδα είχε ρημάξει την Πυλία !

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές σε οικίες και ενοικιαζόμενα δωμάτια, στη Μεσσηνία
Συνελήφθησαν τέσσερις (4) ημεδαποί, μέλη της εγκληματικής ομάδας και μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί συνολικά δεκαέξι (16) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών
Συνολικά από την εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα κ.α., η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις -16.000- ευρώ
Κατασχέθηκαν όχημα, χρήματα και κινητά τηλέφωνα
Εξαρθρώθηκε, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Πύλου, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές σε οικίες και ενοικιαζόμενα δωμάτια.
Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί συνολικά δεκαέξι (16) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών, στη Μεσσηνία.
Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας σε συνεργασία με την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, προχθές (2.7.2015) το βράδυ, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 22, 28, 29 και 32 ετών αντίστοιχα, όλοι τους μέλη της εγκληματικής ομάδας.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.
Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, τουλάχιστον κατά τελευταίο τρίμηνο, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη κλοπών σε οικίες και ενοικιαζόμενα δωμάτια.
Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους ( modus operandi ), τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, αφού επέλεγαν τους «στόχους» τους, εισέρχονταν στους χώρους (δωμάτια, οικείες κ.λπ.) από ανασφάλιστα σημεία ή διαρρηγνύοντας παράθυρα και πόρτες, κυρίως κατά τις ώρες που οι ιδιοκτήτες ή οι ένοικοι αυτών απουσίαζαν.
Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί δεκατέσσερις (14) κλοπές, καθώς και δυο (2) απόπειρες κλοπών, σε οικίες και ενοικιαζόμενα δωμάτια, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πύλου- Νέστορος Μεσσηνίας (Φοινικούντα, Ευαγγελισμός, Μεθώνη και Καμάρια Μεσσηνίας), από όπου τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, είχαν αφαιρέσει συνολικά χρήματα, χρυσαφικά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα κ.α.
Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων ξεπερνά τις -16.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.
Κατά τις έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Ένα (1) όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
  • Το χρηματικό ποσό των -245- ευρώ, ως προερχόμενο από την τέλεση αξιόποινων πράξεων.
  • Τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα, ως προερχόμενα από την τέλεση αξιόποινων πράξεων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Καλαμάτας.
Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται το προανακριτικό έργο από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, προκειμένου να εξακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας, η συμμετοχή τους σε διάπραξη και άλλων συναφών αδικημάτων και η τυχόν εμπλοκή περισσοτέρων ατόμων στην εγκληματική ομάδα.

Άδειασαν οι μύλοι από… αλεύρι στην Ηλεία !

Ηλεία: Άδειασαν οι μύλοι από… αλεύρι!
Ένα άνευ προηγουμένου φαινόμενο παρατηρείται την τελευταία εβδομάδα στην περιοχή με τους Μύλους να δουλεύουν ασταμάτητα προκειμένου να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση ειδών πρώτης ανάγκης. Όπως διαβάζουμε στο Patrisnews.com,οι πολιτικές
εξελίξεις και το «κλείσιμο» των Τραπεζών έχουν πανικοβάλει τους πολίτες που σπεύδουν να προμηθευτούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Ανάμεσα σ’ αυτά είναι και το αλεύρι, ως βασική πρώτη ύλη, την οποία αγοράζουν οι καταναλωτές… «για να έχουμε ψωμί να φάμε», όπως χαρακτηριστικά λένε στους επαγγελματίες.
Τέτοια κίνηση και πελατεία, είχαν να «δουν» οι Μύλοι από τον πόλεμο στο Ιράκ, τότε που ο κόσμος φοβήθηκε επέκταση των συγκρούσεων σε όλο τον πλανήτη και έσπευσε να γεμίσει αποθήκες και ντουλάπια με τρόφιμα.
Αλεύρι με το…τσουβάλι
Το πρωί του Σαββάτου άρχισαν να φαίνονται τα πρώτα «δείγματα» πανικού στον κόσμο, που στο άκουσμα του κλεισίματος των Τραπεζών, φοβούμενος ενδεχόμενο χρεοκοπίας, άρχισε να «κατεβάζει» τα τρόφιμα από τα ράφια των σούπερ μάρκετ και των παντοπωλείων. Ένα από τα βασικά είδη διατροφής που έσπευσαν να προμηθευτούν οι πολίτες είναι το αλεύρι, το βασικό συστατικό του ψωμιού. Η κίνηση αυξήθηκε απότομα και σε κάποιες περιπτώσεις, οι επαγγελματίες μιλούν για διακίνηση διπλάσιων και τριπλάσιων - σε κάποιες περιπτώσεις - ποσοτήτων.
Ανάλογη ήταν και η αύξηση της ζήτησης από τους επαγγελματίες - φούρνους και εργαστήρια ζυμαρικών - ώστε σε περίπτωση ανάγκης ή έλλειψης πρώτων υλών, να έχουν στις αποθήκες τους τη βασική πρώτη ύλη για την παραγωγή των προϊόντων τους.

Δουλειές με φούντες στην Οιχαλία

Κατασχέθηκαν φυτά και ποσότητα κάνναβης
Συνελήφθη, στις (3.7.2015) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ένας (1) 36χρονος ημεδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Ειδικότερα, σήμερα το μεσημέρι, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, μετά από έρευνα που πραγματοποίησαν στην οικία του 36χρονου, αλλά και στην αυλή αυτής, βρήκαν συνολικά και κατάσχεσαν:
  • Εννέα (9) φυτά κάνναβης, ύψους από 0,5 έως 2,5 μέτρα.
  • Ποσότητα κάνναβης, βάρους -34,5- γραμμαρίων.
Ο 36χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Απόρρητα σχέδια της ΕΛ.ΑΣ. για ενδεχόμενο ξέσπασμα ταραχών

Ειδικό σχέδιο δράσης που προβλέπει φύλαξη στόχων και προστασία κρίσιμων υποδομών στον νομό Αττικής εφαρμόζει «σιωπηρά» τα τελευταία εικοσιτετράωρα η ΕΛ.ΑΣ. 
 
Το σχέδιο έχει καταρτίσει η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και φέρει τίτλο «Επιχειρησιακό Σχέδιο Αντιμετώπισης Ειδικών Αναγκών». 
Η εφαρμογή του προβλέπει συμμετοχή πάνω από 2.000 αστυνομικών, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με την προστασία μελών της κυβέρνησης, τη φύλαξη κυβερνητικών κτιρίων, πρεσβειών, καθώς και «κρίσιμων» υποδομών, όπως εγκαταστάσεις ΔΕΗ, ΟΤΕ κ.ά.

Το εγχειρίδιο (βρίσκεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στα γραφεία επιτελών της ΕΛ.ΑΣ.) περιλαμβάνει αναλυτική καταγραφή των στόχων, από διευθύνσεις κατοικίας των μελών της κυβέρνησης μέχρι τα σημεία στην Αττική όπου λειτουργούν μηχανήματα αυτόματης ανάληψης (ΑΤΜ) και σούπερ μάρκετ. Ενδεικτικά, στις σελίδες του σχεδίου υπάρχουν καταγεγραμμένα περίπου 480 υποκαταστήματα τραπεζών και πάνω από 600 σούπερ μάρκετ που λειτουργούν στο Λεκανοπέδιο και ενδέχεται να αποτελέσουν στόχους επιθέσεων σε περίπτωση κοινωνικών ταραχών και εξεγέρσεων.

Βάσει των παραπάνω εκπονήθηκε και το επιχειρησιακό σχέδιο της ΓΑΔΑ για την προστασία των πολιτών που στη διάρκεια της εβδομάδας που πέρασε πραγματοποίησαν αναλήψεις χρημάτων από τα 968 υποκαταστήματα τραπεζών που λειτούργησαν σε όλη τη χώρα. Υπολογίζεται ότι σχεδόν 3.000 αστυνομικοί (ΔΙ.ΑΣ., Αμεση Δράση, «Ζ» κ.ά.) απασχολήθηκαν στη φύλαξη των υποκαταστημάτων και στην προστασία των πολιτών. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, το «Επιχειρησιακό Σχέδιο Αντιμετώπισης Ειδικών Αναγκών» εκπονήθηκε μετά τις γενικευμένες ταραχές στο κέντρο της Αθήνας που ακολούθησαν τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, το 2008 και έκτοτε επικαιροποιείται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Η τελευταία εκδοχή του έχει συνταχθεί μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου και τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Τακτικές διαχείρισης πλήθους σε περιπτώσεις γενικευμένων κοινωνικών ταραχών περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και το σχέδιο «Πολυδεύκης» της ΕΛ.ΑΣ. Εκπονήθηκε για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και επικαιροποιήθηκε, τελευταία φορά, το 2014 προκειμένου να συμπεριλάβει παραμέτρους όπως την τρέχουσα οικονομική και κοινωνική συγκυρία, αλλά και την απειλή της ισλαμικής τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προ δεκαημέρου, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης συγκάλεσε σύσκεψη στην οποία μετείχαν οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. και ζήτησε να ενημερωθεί για τα επικαιροποιημένα σχέδια της ΕΛ.ΑΣ. που αφορούν στην αντιμετώπιση - διαχείριση κρίσιμων καταστάσεων. Σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους, εξάλλου, υψηλόβαθμοι αστυνομικοί δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο η παρατεταμένη περίοδος πολιτικής αστάθειας να πυροδοτήσει κοινωνικές εντάσεις και ταραχές.

Για ένα τέτοιο ενδεχόμενο οι ειδικές υπηρεσίες της αστυνομίας έχουν εκπονήσει σχέδιο με κωδική ονομασία «Νέμεσις», που προβλέπει δράσεις σε ακραίες καταστάσεις κατά τις οποίες κρίνεται ότι τίθενται σε απειλή το πολίτευμα και ο πυρήνας του ίδιου του κράτους. Το σχέδιο «Νέμεσις» έχει διαβάθμιση «άκρως απόρρητον» και τελεί εις γνώσιν περιορισμένου αριθμού αξιωματικών του Σώματος. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της «Κ» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. διευκρίνισε ότι «προς το παρόν δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την ενεργοποίηση ενός τόσο ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου δράσης».

Πάντως, ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η πληροφορία ότι πριν από μερικά εικοσιτετράωρα κυβερνητικός αξιωματούχος εξέφρασε τη βούληση - ετοιμότητα να ενεργοποιήσει, σε περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο, σχέδιο του Στρατού Ξηράς για την καταστολή κοινωνικών αναταραχών με κωδική ονομασία «Τάλως».

Πρόκειται για σχέδιο των Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο του οποίου είχαν πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο του 2011 και στη συνέχεια τον Οκτώβριο του 2013 ασκήσεις στην περιοχή της Νέας Σάντας Κιλκίς.

Τότε, με αφορμή βίντεο που είχε αναρτηθεί στο Διαδίκτυο και απεικόνιζε τα ΜΑΤ του Στρατού Ξηράς σε δράση είχαν προκληθεί σοβαρές πολιτικές αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα, την άσκηση είχε καταγγείλει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, τότε, του ΣΥΡΙΖΑ Παν. Λαφαζάνης, υπογραμμίζοντας ότι «τέτοιου είδους στρατιωτικές ασκήσεις και πρακτικές φανερώνουν τον φόβο τόσο της κυβέρνησης, όσο της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, απέναντι στο ξέσπασμα λαϊκών κινητοποιήσεων και εξεγέρσεων». Οπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Κ», η σχετική πρόταση διατυπώθηκε στο περιθώριο του έκτακτου υπουργικού συμβουλίου που συγκάλεσε τη νύχτα της 26ης Ιουνίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ωστόσο, αποδοκιμάστηκε έντονα. 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ-kathimerini.gr

«Μαχαιριά» Ρέντσι στον Τσίπρα: Η Ιταλία δεν είναι σύντροφος στη δυστυχία της Ελλάδας


«Μαχαιριά» Ρέντσι στον Τσίπρα: Η Ιταλία δεν είναι σύντροφος στη δυστυχία της Ελλάδας


Η Ιταλία δεν είναι πλέον "σύντροφος στη δυστυχία" της Ελλάδας, όπως ήταν πριν από τρία-τέσσερα χρόνια, και οι Ιταλοί "δεν πρέπει να φοβούνται τις αρνητικές επιπτώσεις" αυτής της κρίσης, διαβεβαίωσε σήμερα ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.
"Ας πάψουμε να περιγράφουμε την Ιταλία ως τον ασθενή της Ευρώπης, δεν είμαστε πλέον", δήλωσε σήμερα ο Ρέντσι σε συνέντευξή του στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο TG5.
"Η Ιταλία δεν φοβάται συγκεκριμένες συνέπειες. Αν η Ιταλία και η Ελλάδα υπήρξαν σύντροφοι στη δυστυχία, αυτό δεν ισχύει πλέον σήμερα. Είμαστε αυτοί που λύνουν το πρόβλημα, δεν είμαστε πια το πρόβλημα", υποστήριξε.
"Πριν από τρία-τέσσερα χρόνια ήμασταν (το πρόβλημα). Λέγαμε πάντα, η Ιταλία και η Ελλάδα, η Ελλάδα και η Ιταλία. Όμως δεν είναι πλέον έτσι", πρόσθεσε ο ιταλός πρωθυπουργός, ο οποίος υπογράμμισε πως οι μεταρρυθμίσεις που εφαρμόσθκαν και η επανεκκίνηση της οικονομίας δείχνουν πως οι Ιταλοί "βρίσκονται στην πλευρά αυτών που επιδιώκουν να λύσουν το πρόβλημα".
Ο Ρέντσι έχει πολλαπλασιάσει το τελευταίο διάστημα τις δηλώσεις για να υποστηρίξει πως η οικονομία της Ιταλίας έχει εξυγιανθεί και είναι προφυλαγμένη από μια διάχυση της ελληνικής κρίσης.

Στην κόψη του ξυραφιού…

Η κατάσταση στην πατρίδα μας είναι εξόχως σοβαρή.
Οφείλουμε ΟΛΟΙ με ευθύνη, ειλικρίνεια, χωρίς ιδεοληψίες, χωρίς λαϊκισμούς, χωρίς διχαστικά επιχειρήματα του τύπου ΄΄ υποταγμένοι  -ελεύθεροι ΄΄, χωρίς άγονες αντιπαραθέσεις, χωρίς ιδιοτέλεια που στοχεύει στην εξυπηρέτηση των προσωπικών μας συμφερόντων ή στην επίδοση διαπιστευτηρίων στο κόμμα που κυβερνά, να προσπαθήσουμε την ύστατη στιγμή να μην οδηγηθούμε από την αβεβαιότητα, την αναξιοπρέπεια των Α.Τ.Μ., τις κλειστές τράπεζες στην οριστική κατάρρευση , στην φτώχεια, στην δυστυχία, στην πλήρη απομόνωση, στον εξευτελισμό της ανθρώπινης υπόστασης.     (με μοναδικό σύμμαχο την Βενεζουέλα που μας προτρέπει να φάμε... ζωοτροφές).
Η μεταπολιτευτική στρατηγική της χώρας μας να ενταχτούμε στο σκληρό πυρήνα της Ε.Ε. - Ευρωζώνη, πέρα από τις ουσιαστικές διαφορές, μας εξασφαλίζει συνθήκες εθνικής σταθερότητας, οι όποιες γεωστρατηγικές αλλαγές εγκυμονούν κινδύνους.
Πιθανή έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη μας καθιστά ευάλωτους και ισότιμους με κράτη που είναι στο περιθώριο της οικονομικής και κοινωνικής ευημερίας με ανεξέλεγκτα αποτελέσματα.
Η Ελλάδα ιστορικά αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης ,την καρδιά της πολιτιστικής της ταυτότητας, και οφείλουμε όλοι μαζί να διαφυλάξουμε αυτή τη κληρονομιά.
Με σεβασμό στην κάθε διαφορετική ειλικρινή άποψη, η επιλογή αύριο ΝΑΙ, κατά τη γνώμη μου, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα είναι το λιγότερο κακό,και δεν δίνει συγχωροχάρτι στα λάθη όλων των κυβερνήσεων και των δανειστών.
Τα λόγια του ποιητή: Αντισταθείτε, το μέλλον μας έχει πολλή ξηρασία ....'' ας αποτελέσουν οδηγό μας.

Γιάννης Χριστόπουλος
Δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας

ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ - ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΠΙΣΜΠΑΣ: «ΦΟΒΟΜΟΥΝ ΤΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΕΡΝΟΥΣΑ…

Του: Αντώνη Αντωνόπουλου
Real fm-pamesports.gr

Υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού στίβου στα 60 μ-110μ με εμπόδια κατέχοντας επί μια δεκαετία και πλέον το πανελλήνιο ρεκόρ με 13.61,επιδοση που έκανε το 1989.Αθλητής υψηλών προδιαγραφών εκείνης της σπουδαίας φουρνιάς που έβγαλε ο κλασσικός αθλητισμός της χώρας μεταξύ άλλων, τον Κώστα Κουκοδήμο, τον Λάμπρο Παπακώστα, τον Γιώργο Παναγιωτόπουλο ,τον Δημήτρη Χατζόπουλο, την Νίκη Ξάνθου, την Νίκη Μπακογιάννη και αλλά αρκετά ταλαντούχα παιδιά.
Ο πυροσβέστης Στέλιος Μπίσμπας που πέρασε επί σειρά ετών από τις ακαδημίες της ΑΕΚ ως γυμναστής, γόνος πρωταθλητή των 100μ Γιώργου Μπίσμπα και γαμπρός του προπονητή ποδοσφαίρου Χρήστου Αρχοντίδη(Έχει δυο κόρες 12 και 10 ετών με την Ανέττα Αρχοντίδη αθλήτρια εθνικής ομάδας Χάντμπολ).
Ο Μπίσμπας  που είχε δικό του τρόπο να δείχνει και την σπουδαία αθλητική του στόφα, αλλά και τις διαφωνίες του για όσα συνέβαιναν στον ελληνικό αθλητισμό ,και σταμάτησε στα 28 του χρόνια .Παρ όλα αυτά άφησε το στίγμα του στο κλασικό αθλητισμό και ως προπονητής δουλεύοντας με μεράκι και αναδεικνύοντας σπουδαίους αθλητές.
Υπηρετεί στο ΑΣΑΕΔ που μαζί με τον διευθυντή του κέντρου πολύ μεγάλο αθλητή των μεγάλων αποστάσεων Σπύρο Ανδριόπουλο(Αντιπλοίαρχος),κάνουν εξαιρετική δουλειά για τις εθνικές ομάδες των ενόπλων δυνάμεων και των στρατεύσιμων πρωταθλητών.
 Με καφέ στο γραφείο του προϊσταμένου του (Ανδριόπουλου) και με το …πιστόλι στο …κρόταφο που λέει ο λόγος γιατί αποφεύγει να μιλάει όπως ο διάβολος το λιβάνι ο Μπίσμας απαντά στις ερωτήσεις του pamesports. gr και στέλνει επίκαιρο μήνυμα  με θετική ενέργεια σε όλους τους Έλληνες και τις ελληνίδες σχετικά με τα εμπόδια της καθημερινότητας μας, στις δύσκολες στιγμές που περνάμε ως χώρα.
-Τι σε εμπόδισε να πετύχεις παραπάνω πράγματα στη καριέρα σου; Γιατί σταμάτησες νωρίς…
-ΣΜ: «Τίποτα. Όταν σταμάτησα είχα δηλώσει ότι έφτασα πολύ κοντά στο όριο μου. Ο τρόπος, η φιλοσοφία και η στάση ζωής που έχω εγώ για τον αθλητισμό με οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι είχα κλείσει τον κύκλο των όσων εκτίμησα εγώ ότι θα μπορούσα να δώσω. Διέκρινα και εκτίμησα ότι δεν θα έκανα σε παγκόσμιο επίπεδο μεγάλες διαφορές και έτσι στα 28 αποφάσισα να τερματίσω και να ασχοληθώ με την προπονητική»
-Το ίδιο συνέβη και με τον Μπίσμπα προπονητή στην εθνική ομάδα στίβου;
-ΣΜ:« Όσον αφορά την προπονητική όχι. Στη προπονητική είχα πολύ όρεξη και σταμάτησα όταν σκέφτηκα ότι θα είχα περισσότερα να προσφέρω σαν τεχνικός στην ομοσπονδία βλέποντας τα πράγματα πιο επιτελικά. Ως προπονητής στο ΣΕΓΑΣ νομίζω ότι έφτασα σε πολύ υψηλό επίπεδο, οι αθλητές μου πήγαν παρά πολύ καλά ,είχαμε παρά πολλές επιτυχίες .Ένοιωσα ότι έπρεπε να προχωρήσω ως τεχνικός στην ομοσπονδία.»
-Καμιά σχέση ο αθλητισμός που έζησες την δεκαετία του 90 και αυτός του σήμερα σε όλα τα επίπεδα έτσι;
-ΣΜ:«Ο Αθλητισμός που έζησα εγώ πέρασε διάφορα στάδια .Η γενιά μου βρήκε τον στίβο και τον αθλητισμό πολύ χαμηλά, μετά δόθηκε πολύ μεγάλη ώθηση για συγκεκριμένους λόγους που όλοι εμείς οι μεγαλύτεροι θυμόμαστε, πέσανε πολλά χρήματα στον αθλητισμό ,από τα οποία το μικρότερο κατά πολύ μέρος τους έφτασε σε αθλητές και αθλήτριες. Τα ψίχουλα πήραν οι αθλητές από το οικονομικό οργασμό εκείνης της 20ετίας.»
-Χρησιμοποιήθηκε ο αθλητισμός ως εργαλείο πολιτικής προπαγάνδας. Αυτό εννοείς;
-ΣΜ: «Ακριβώς, αυτό εξ άλλου γίνεται από την αρχαιότητα ,δεν το ανακάλυψαν την δεκαετία του 1990 και 2000.Τον αθλητισμό τον εκμεταλλεύτηκαν τα καθεστώτα και οι πολιτικές πάντα. Το ίδιο θα γίνει και στο μέλλος είναι ταυτισμένη αυτή η νοοτροπία με την κοινωνία μας.»
-Τι έγινε λοιπόν τότε;
-ΣΜ: «Βρήκαμε αυτή τη μέτρια κατάσταση τότε την ανεβάσαμε ,με την επόμενη γενιά να βρίσκει τον ελληνικό αθλητισμό στα πούπουλα και αυτό λειτούργησε ως ντεζαβαντάζ, γιατί όταν άρχισαν να δυσκολεύουν τα πράγματα δεν είχαν την δυνατότητα να αντέξουν την πίεση. Τώρα δεν υπάρχει μεγάλο περιθώριο για πρωταθλητισμό για αυτό και έχουμε στραφεί σε ένα ιδιότυπο μαζικό αθλητισμό με αποσπασματικά δείγματα πρωταθλητισμού .
Έρχομαι σε δύσκολη θέση αλλά το λέω ευθέως δεν μου αρέσει αυτό που γίνεται. Είναι μια κατάσταση χωρίς υπόβαθρο ,και σχέδιο. Κυνηγούν επιδόσεις, κυνηγούν προπονητές να κάνουν προπόνηση, συμβαίνουν πολλά που δεν συνάδουν με την ορθολογική αντίληψη περί αθλητισμού»
-Παρ όλα αυτά σήμερα που η Ελλάδα σέρνεται δαπανώνται 49 εκ. ευρώ για τον αθλητισμό. Η δομή των ομοσπονδιών ίδια όπως τότε που το χρήμα έρεε ρείθρου όπως η βροχή…
-ΣΜ: «Άσε πόσες ομοσπονδίες έχουμε ,πόσα σωματεία έχουμε ,τι κάνουν αυτά τα σωματεία και γιατί τα έχουμε. Μια αθλητική ομοσπονδία στις εκλογές απόλυτα δημοκρατικά αναδεικνύουν διοικήσεις στις περισσότερες περιπτώσεις με ποσοστά 80-90%.Ποιός Στάλιν  τώρα τι λες. Αυτό το μεταφράζω σε πολιτική και το έχω δει σε συγκεκριμένα καθεστώτα, τύπου βόρειας Κορέας ,Μακαρίτη Τσαουσέσκου κλπ. Δεν θέλω να το κρίνω παραπάνω αλλά μου προκαλεί μια εντύπωση αυτό. Με προκαλεί αυτό» Ο Μπίσμπας παίρνει ανάσα χαλαρώνει και με τον δικό του ιδιότυπο τρόπο συνεχίζει την …αξιολόγηση αυτής της δημοκρατικής διαδικασίας που διέπει τα διοικητικά του ελληνικού αθλητισμού «Υπάρχει μια ξεχωριστή ποιότητα ανθρώπων. Ο Πολιτικός κόσμος αναγνωρίζει την ξεχωριστή αυτή ποιότητα διαμορφώνοντας μια τέτοια δομή που δεν επιτρέπει αλλαγές!!!»
-Ο ΣΕΓΑΣ που είναι ο βασικός κορμός του ελληνικού αθλητισμού ,θα μπορέσει να επανακάμψει; Να ξεπεράσει την κρίση;
Σ.Μ:«Ο ΣΕΓΑΣ έχει αθλητές και αθλήτριες υψηλού επιπέδου και δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσει να έχει τέτοιους αθλητές, γιατί ο στίβος είναι συνυφασμένος με το ανθρώπινο DNA και παγκοσμίως το πρώτο πράγμα που θα κάνει ένα παιδί αν το βάλλεις σε ένα στάδιο είναι να τρέξει, να πηδήξει πιο μακριά κλπ. Όσο για τον ΣΕΓΑΣ που με ρωτάς πως μπορεί να μεγαλουργήσει δεν ξέρω. Το 2005 έχω την τελευταία εικόνα που επιχείρησα να συνεργαστώ τότε .Με ενοχλούσε τότε γιατί συζητήσεις γύρω από τον αθλητισμό και νοοτροπίες που τα άκουγα παιδί το 1985 ,τα ίδια άκουγα στην ομοσπονδία το 2005!!!Είναι φοβερό, αν πας σε μια αποστολή στίβου στο ξενοδοχείο και καθίσεις στο λόμπυ παραγόντων, προπονητών και αθλητών θα πάθεις ,είναι Ντεζαβού φοβερό… Νομίζεις ότι είσαι στο 1985 και όχι στο 2015…»
Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΙΣΜΠΑ
 Για αρκετά χρόνια στις αποστολές της εθνικής ομάδας στίβου σε διεθνείς διοργανώσεις μοιράστηκαν πέρα από τις αγωνίες τους και το ίδιο δωμάτιο. Μέχρι σήμερα διατηρούν μια δυνατή και ειλικρινή φιλιά. Ο Ολυμπιονίκης του μήκους στη Βαρκελώνη και βουλευτής Πιερίας της ΝΔ. Κώστας Κουκοδήμος είπε για τον Στέλιο Μπίσμπα «Ως αθλητής ήταν από τους κορυφαίους εμποδιστές της χώρας που τίμησαν την φανέλα της εθνικής ομάδας στίβου. Εκτιμώ ότι είχε πολύ μεγάλες δυνατότητες να προσφέρει περισσότερα. Ως άνθρωπος είναι από τα καλύτερα παιδιά που γνώρισα στον αθλητισμό και είναι τιμή μου που μέχρι σήμερα παραμένει στενός μου φίλος…»
Γιατί δεν έχουν αξιοποιηθεί μεγάλα ονόματα του ελληνικού αθλητισμού, όχι μόνο του στίβου;
-Σ.Μ: «Η ευθύνη είναι αμφίπλευρη κατά την γνώμη μου η ευθύνη. Δεν φταίει μόνο η μια πλευρά αλλά και οι αθλητές. Πρέπει να δείξουν και οι αθλητές το ανάλογο ενδιαφέρον για να υπάρξει ουσιαστική αξιοποίηση αθλητών και αθλητριών»
-Παρά την ανέχεια, η διαχρονικότητα του αθλητισμού ως αντίδοτο στους κινδύνους υφίσταται;
ΣΜ: «Ούτε λόγος να γίνεται. Εγώ είχα ως πρότυπο τον μεγάλο Γιώργο Παπαβασιλείου (Τεράστιος αθλητής στα εμπόδια με πολύ μεγάλες νίκες την δεκαετία του 1950)και τον φέρνω ως παράδειγμα και στα νέα παιδιά. Και θα σας πω κάτι που είναι επίκαιρο με τα τόσα εμπόδια που καλούνται να περάσουν οι Έλληνες και ελληνίδες. Εγώ τα εμπόδια τα φοβόμουν. Περισσότερο όμως φοβόμουν να μην τα περάσω. Αυτό μου έδινε τρομακτική δύναμη, τόσο μεγάλη που όταν έφτανα στον αγώνα δεν τα έβλεπα καν. Υπάρχουν εμπόδια τα φοβόμαστε ,είναι φυσικό και ανθρώπινο αυτό, αλλά η αντίδραση μας μέσα στο φόβο όταν είναι συγκροτημένη ,τότε τα ξεπερνάμε όλα.»
-Διάδοχος εδώ και  κάποια χρόνια ο Κώστας Δουβαλίδης…
ΣΜ: «Ναι ένας αθλητής που ήταν φως-φαναρι ότι θα καταρρίψει το ρεκόρ μου μετά από είκοσι χρόνια, το είπα και στον ίδιο. Θεωρώ ότι ακόμη και τώρα μετά από πολλές επιτυχίες που έχει κάνει, έχει δυνατότητες για μεγαλύτερα πράγματα .Είναι αθλητής επιπέδου του 13.20.»
-Και μετά τον Δουβαλίδη τι έρχεται από πίσω;
ΣΜ: «Τίποτα .Εδώ και χρόνια η ομοσπονδία ποτέ δεν έχει δει τον δεύτερο αθλητή η τον τρίτο. Αν κατέβουμε  με όλους τους αθλητές μας σε διεθνείς αγώνες θα συνειδητοποιήσουμε και το επίπεδο μας. Τι μου λέει όταν η Ρεντούμη είναι μέσα στις καλύτερες αθλήτριες και μπαίνει στους τελικούς ,όταν η Γαλλία μπαίνει σε πέντε προκριματικές σειρές και εμείς έχουμε έξι αθλήτριες. Τι να το κάνω όταν η δεύτερη η τρίτη ελληνίδα κάνει 9 δευτερόλεπτα; Το επίπεδο της χώρας δεν φαίνεται μόνο από την κορυφή.»
-Πως βλέπεις την Ελλάδα τα επόμενα χρόνια;
ΣΜ: «Δύσκολα, αλλά μέσα από αυτές τις αντιξοότητες ο έλληνας αντλεί δυνάμεις και δίνει την μάχη του, και τότε τα εμπόδια ξεπερνιούνται. Στον αθλητισμό ,ειδικά σήμερα με ενοχλεί (Κάτι που γίνεται χρόνια βέβαια)που τα παιδάκια θα πρέπει να πληρώσουν έστω και ένα ευρώ για να κάνουν αθλητισμό. Όταν ο συχωρεμένος ο πατέρας μου με πήγε στον Εθνικό Γυμναστικό Σύλλογο δεν πλήρωνε κάτι.»
-Δεν είναι οξύμωρο ο λαός να πλήρωσε δις ευρώ για τους Ολυμπιακούς αγώνες και οι αθλητικές εγκαταστάσεις να σκουριάζουν ,να μην αξιοποιούνται ;
ΣΜ: «Είχα την τύχη να πάω σε Ολυμπιάδες .Αυτή την χλιδή που έζησα εδώ δεν την έζησα πουθενά. Σε κάθε περίπτωση δεν αξιοποιήσαμε αυτό το τεράστιο γεγονός που έγινε εδώ, και νομίζω ότι αυτή τη γιορτή την πληρώσαμε πανάκριβα .Δεν πίστευα ποτέ ότι θα ξεστόμιζα τέτοιο πράγμα, αλλά το λέω ,καλύτερα να μην περνάμε τους Ολυμπιακούς αγώνες. Κέρδος θα είχαμε… Εκ του αποτελέσματος τόσα χρόνια μετά εκεί καταλήγω. Πριν τους Ολυμπιακούς όποιος μου έλεγε κάτι τέτοιο ήταν ο μεγαλύτερος εχθρός μου ,έκανα ομηρικούς καυγάδες για αυτό. Ως …προίκα μόνο η ανάμνηση έμεινε.»
- Διετέλεσες και γυμναστής της ΑΕΚ;
ΣΜ: «Ναι ,για αρκετά χρόνια στις ακαδημίες και για λίγο στη μεγάλη ομάδα .Θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στην επάνοδο της στη μεγάλη κατηγορία ,να πορευτεί με σύνεση και να μη ξαναπεράσει ανάλογες περιπέτειες ,διαπρέποντας με επιτυχίες όπως αξίζει στην ιστορία και στο κόσμο της…»
-Δείχνεις αποστασιοποιημένος από τον αθλητισμό ,γιατί;
ΣΜ: «Η φαινομενική αποστασιοποίηση μου είναι αποτέλεσμα της αγάπης μου και της καθημερινής αγωνίας μου για τον αθλητισμό. Και αυτό που κάνουμε εδώ στο ΑΣΑΕΔ με αγάπη και μεράκι για τον αθλητισμό γίνεται. Και ήμαστε υπερήφανοι για αυτό.»
Ο ΣΠΥΡΟΣ ΑΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΙΣΜΠΑ
Διευθυντής του ΑΣΑΕΔ είναι ο Αντιπλοίαρχος  και  μαραθωνοδρόμος Σπύρος Αδριόπουλος. Ένας αθλητής με πολύ σπουδαίες διακρίσεις και ο τελευταίος των μοΪκανών θα έλεγα στις μεγάλες αποστάσεις.
Ο Αδριόπουλος μιλάει για τον Μπίσμπα  που πέρα από την σχέση προϊστάμενου και υφιστάμενου συνδετικοί κρίκοι είναι η ισχυρή φιλία τους και η αγάπη για τον αθλητισμό «Ο Μπίσμπας είναι από τους καλύτερους μου φίλους, άξιος συνεργάτης και από τους πιο ηθικούς και ακέραιους χαρακτήρες που έχω γνωρίσει. θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερα και ως αθλητής και ως προπονητής.
Είναι τιμή μου και χαρά μου που έχω τον Στέλιο και τα αλλά παιδιά στο ΑΣΑΕΔ. Προσπαθούμε την γνώση και την αγάπη μας να την προσφέρουμε καθημερινά στον στρατιωτικό αθλητισμό. Έχουμε διεθνείς αγώνες στο τέλος του Καλοκαιριού και με την στήριξη της ιεραρχίας μας θα αγωνιστούμε για να πετύχουμε το καλύτερο.»
Όταν έγραφα την γνώμη του Αδριόπουλου για τον Μπίσμπα, ο πυροσβέστης είχε φύγει ήδη από το γραφείο του διευθυντή του. Είχε πάει να ανοίξει τα γραφεία για να μου δείξει την πολύ σπουδαία δουλειά που έχουν κάνει στους παλιούς ξενώνες του ΟΑΚΑ ,όπου στεγάζεται  πλέον  αξιοπρεπώς το ΑΣΑΕΔ. Δουλειά που θα την αναδείξουμε σε μια άλλη ευκαιρία σύντομα μέσα από το pamesports.gr

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ! Πέθαναν ο ένας στην αγκαλιά του άλλου μετά από 75 χρόνια γάμου

Η 96χρονη Jeanette Toczko και ο 95χρονος σύζυγός της Alexander Toczko, από το San Diego της California, πέθαναν κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου, με λίγες ώρες διαφορά.
Οι δυο τους μοιράστηκαν όλη τους τη ζωή, αφού γνωρίστηκαν από την παιδική τους ηλικία και ήταν μαζί από τα 8 τους χρόνια! Λίγες εβδομάδες πριν, ο Αlexander έπαθε κάταγμα ισχύου μετά από πτώση κι έπρεπε να μείνει στο κρεβάτι. Το προσωπικό έβαλε και τη σύζυγό του σε διπλανό κρεβάτι, της οποίας η υγεία χειροτέρεψε πολύ γρήγορα. Η επιθυμία τους ήταν πάντα να πεθάνουν μαζί και αγκαλιά.

Και έτσι έγινε, με σκηνές που θυμίζουν την ταινία The Notebook... O Alexander πέθανε στις 17 Ιουνίου και αλλάζοντας η μέρα πέθανε δίπλα του και η σύζυγός του Jeanette. Η κόρη τους περιέγραψε πως όταν είπε στη μαμά της πως ο μπαμπάς πέθανε, εκείνη τον έσφιξε και του ψιθύρισε: Είδε που τελικά έγινε αυτό που ήθελες; Πέθανες στα χέρια μου και σ' αγαπώ. Σ' αγαπώ, περίμενέ με κι εμένα, έρχομαι σύντομα."

Στη συνέχεια τους άφησαν μόνους στο δωμάτιο και σε λιγότερο από 24 ώρες πέθανε κι η μητέρα της. Ακόμη κι η νοσοκόμα, είπε ότι αυτό ήταν το πιο εκπληκτικό πράγμα που είχε συναντήσει ποτέ.

Περπάτησε μέχρι τη θάλασσα αλλά ... κοιμόταν όρθια!

Η Μαρί Λορν σηκώθηκε από το κρεβάτι της στη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα. Βγήκε από το σπίτι, κατέβηκε μερικά σκαλοπάτια μέχρι το δρόμο και περπάτησε 1.5 χιλιόμετρο μέχρι την παραλία του Σόμερσετ.
Ε και θα πείτε. Ε και κοιμόταν όλη αυτήν την ώρα. Η Μαρί νυκτοβατούσε και όταν ξύπνησε ήταν ήδη μέσα στο νερό και σχεδόν πνιγόταν. Για καλή της τύχη τις φωνές της άκουσε υπάλληλος παρακείμενου ξενοδοχείου ο οποίος τη βοήθηκε να βγει από τη θάλασσα και  κάλεσε ασθενοφόρο.

Τα νέα σκίτσα του Αρκά για την πολιτική επικαιρότητα!

Δείτε τα!



 

Ασφαλιστικές εταιρείες: Καλυμμένοι οι ασφαλισμένοι μέχρι να ανοίξουν οι τράπεζες

Καμία ασφαλιστική δεν θα ακυρώσει την κάλυψη
Εκπρόσωποι των ασφαλιστικών εταιρειών δεσμεύονται ότι καμία ασφαλιστική εταιρεία δεν θα ακυρώσει την ασφαλιστική κάλυψη σε αυτοκίνητα και δίκυκλα μέχρι να ανοίξουν οι τράπεζες.
Τονίζουν επίσης πως όλοι οι ασφαλισμένοι θα είναι καλυμμένοι ενώ ευελπιστούν πως η αγορά θα ομαλοποιηθεί με το άνοιγμα των τραπεζών.


  iefimerida.gr

ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΑ 20ΕΥΡΑ ! Ουρές δίχως τέλος και αγωνία για το αύριο στα ΑΤΜ


Ουρές δίχως τέλος και αγωνία για το αύριο στα ΑΤΜ

Συνεχίζονται και σήμερα Σάββατο, για έκτη ημέρα μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος, οι ουρές έξω από τα υποκαταστήματα των τραπεζών, από πολίτες που σπεύδουν για την ανάληψη χρημάτων από τα ΑΤΜ, με τα 60 ευρώ να παραμένει το ανώτατο όριο ημερήσιας συναλλαγής.
Ωστόσο, σε αρκετές περιπτώσεις οι καταθέτες περιορίζονται στην ανάληψη μόνο 50 ευρώ αφού υπάρχει έλλειψη σε χαρτονομίσματα των 20 ευρώ.
Σημειώνεται ότι σήμερα, σε αντίθεση με τις προηγούμενες ημέρες, οι τράπεζες δεν εκδίδουν κάρτες σε όσους καταθέτες δεν διαθέτουν.
Οι ουρές, όπως και η αγωνία των πολιτών, έχουν αυξηθεί το τελευταίο 24ωρο εν μέσω σεναρίων για κούρεμα καταθέσεων, έλλειψη ρευστότητας και κλείσιμο των ΑΤΜ από Δευτέρα, ενώ όλη αναμένουν το αποτέλεσμα της Κυριακής.
Η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Λούκα Κατσέλη δήλωσε χθες ότι η ρευστότητα είναι πλήρως εγγυημένη μέχρι το τέλος της τραπεζικής αργίας, δηλαδή το βράδυ της Δευτέρας.

Θα μας χωρίσετε σε εθνικόφρονες και ξενο-συμμορίτες;

 Αλήθεια, έχετε καταλάβει, τουλάχιστον κάποιοι αληθινοί αριστεροί ιδεολόγοι, ότι μας χωρίζετε σε εθνικόφρονες και ξενο - συμμορίτες;
Έχει μείνει ένα δραμι αριστερό μυαλό σε κανέναν σας; 
Η μήπως, η πολλή παρέα με τον κ. Καμμένο σας άλλαξε όχθη;
 της Έλλη Στάη
Ότι το δίλημμα της κάλπης της Κυριακής είναι ευρώ η δραχμή, Ευρώπη η απομόνωση, το ξέρουμε πια. Και οι πιο καλόπιστα αφελείς, το καταλαβαίνουν αυτές τις οδυνηρές μέρες του Ιουλίου, με τις Τράπεζες μας κλειστές, (όχι Αλέξη δεν τις έκλεισαν μόνοι τους οι δανειστές, εσύ γνώριζες πολύ καλά ότι αυτό θα συμβεί και το ρίσκαρες), αφού οι κυβερνήτες μας επί 6 ολόκληρους μήνες έπαιζαν τους διαπραγματευόμενους σκληρά για να καταντήσουμε τώρα να αγωνιούμε όλοι μαζί για την αυριανή μέρα.
Τους δώσαμε όλοι μαζί περίοδο χαριτος μεγάλη, κι ας αναγνωρίζαμε, (όσοι ξεραμε πρόσωπα και πράγματα), τα καμώματα του κ. Βαρουφακη ως προσωπικές ασκήσεις αυτοπροβολής εν κενώ...
Ότι το δημοψήφισμα έγινε, μάλλον σχεδιάστηκε εδώ και αρκετό καιρό, γιατί δεν είχαν καμμιά πρόθεση να συζητήσουν καμμιά συμφωνία σε ευρωπαϊκό πλαίσιο (δύσκολη και επώδυνη δυστυχώς)..., κάποιοι το είδαμε νωρίς, κάποιοι άλλοι το καταλαβαίνουν τώρα.
Οι κυνικές δηλώσεις του κ. Τσακαλωτου στο CNN, ότι μας έσυραν σε ένα δημοψήφισμα γιατί δεν κατάφεραν να κάνουν μια καλύτερη συμφωνία και αυτή που είχαν στο τραπέζι δεν θα πέρναγε από τον κομματικό τους στρατό και θα έπεφτε η κυβέρνηση, ας πείσουν και τους τελευταίους καλοπροαίρετους...
Δεν έχει πια καμμιά σημασία που και αυτές οι δηλώσεις "ακυρώθηκαν" ύστερα από λίγο. 
Αυτή είναι μια τακτική που αν στην αρχή ήταν πειστική και απέδιδε, τώρα πια ο σκληρός δίσκος του εγκεφάλου των Ελλήνων δεν έχει άλλο διαθέσιμο χώρο. Όλοι μας, αλλά ΟΛΟΙ, προσπαθούμε να διαχειριστούμε αυτές τις μέρες μια δραματική καθημερινότητα. Κι αν κάτι μας έμεινε ατόφιο για να στηριχτούμε είναι αυτό το ΟΛΟΙ.
 Και δυστυχώς κι αυτό, κάποιοι ανεγκέφαλοι προπαγανδιστές, προσπαθούν να μας το τσαλακώσουν προσπαθώντας μια διχαστική αντίστροφη της Ιστορίας.
Γιατί, ακούμε συνεχώς από τα χείλη πολλών - δυστυχώς και του πρωθυπουργού στο προχτεσινό του διάγγελμα - ότι το Όχι στο δημοψήφισμα είναι η στάση των περήφανων Ελλήνων που μάχονται για την πατρίδα ενάντια στους αυταρχικούς ευρωπαίους, ενώ το ΝΑΙ, είναι η στάση των ξένοδουλων Ελλήνων που τάσσονται με τον ευρωπαϊκό εχθρό...
Αν σ' αυτό προσθέσουμε και τη διαδικασία - εξπρές του δημοψηφίσματος που απέκλεισε την αληθινή, λεπτομερή, νηφάλια ενημέρωση, όπως επίσης και το ερώτημα - καρικατούρα ή καλύτερα το μη ερώτημά του, το ζήτημα είναι σαφώς ζήτημα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Αλήθεια, εμείς που θέλουμε ΝΑΙ την Κυριακή, είμαστε ξένοδουλοι και κατά της πατρίδας μας; 
 Αλήθεια, έχετε καταλάβει , τουλάχιστον κάποιοι αληθινοί αριστεροί ιδεολόγοι, ότι μας χωρίζετε σε εθνικόφρονες και ξενο - συμμορίτες;
 Όπου εθνικόφρονες είστε τώρα εσείς, οι αριστεροί, οι υπέρ του ΟΧΙ και συμμορίτες εμείς του ΝΑΙ;
Έχει μείνει ένα δραμι αριστερό μυαλό σε κανέναν σας;
 Η μήπως, η πολλή παρέα με τον κ. Καμμένο σας άλλαξε όχθη;

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου