11.7.15

Πρόκληση: Η Ελλάδα καίγεται και ο Βαρουφάκης δροσίζεται !

Αρνητική εντύπωση έχει προκαλέσει η απόφαση του Γιάνη Βαρουφάκη να ταξιδέψει  να ταξιδέψει στην Αίγινα την ημέρα της κρίσιμης ψηφοφορίας στη Βουλή για τη στήριξη της ελληνικής αντιπροσωπείας στις συζητήσεις που θα έχει με τους Ευρωπαίους Εταίρους.Πολύ κόσμος έχει εκνευριστεί με τη στάση και τη συμπεριφορά του κ. Βαρουφάκη, ο οποίος άφησε τον φίλο του Αλέξη Τσίπρα και προτίμησε να περάσει λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς με την οικογένειά του αντί να δώσει το παρών σε μία από τις κρισιμότερες ψηφοφορίες των τελευταίων ετών στηΒουλή.
Τώρα ήρθαν στο φως φωτογραφίες από το… λιτό βίο που διάγει ο κ. Βαρουφάκης, ο οποίος είναι συνυφασμένος με τα μπάνια στην πισίνα της βίλας του στην Αίγινα και την γυναίκα του να πηγαίνει για ψώνια με άνδρες της ασφαλείας του.
Μπορεί ο πρώην υπουργός Οικονομικών να έχει δίκιο για όσα λέει για τον Σόιμπλε και την… συμμορία του, όμως και εκείνος με τις πράξεις του χάνει το δίκιο του και πέφτει στα μάτια του ελληνικού λαού!
Δείτε τις φωτογραφίες από την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» που θα κυκλοφορήσει αύριο:
varouvakis-pisina-aigina-4

varouvakis-pisina-aigina
varouvakis-pisina-aigina-3

ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ - Oι μισοί υπουργοί της ελληνικής κυβέρνησης είναι υποψήφιοι για φυλακή

 ΜΑΣ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΥΝ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΗΣ ΣΤΑΓΟΝΑΣ !
 
-Λυπάμαι που το λέω αλλά οι μισοί υπουργοί της ελληνικής κυβέρνησης είναι υποψήφιοι για φυλακή...,

Σύμφωνα με Γερμανούς δημοσιογράφους η παραπάνω αποστροφή ανήκει στο Βόλφαγκ Σόιμπλε, ο οποίος φωτογραφίζει την οικονομική καταστροφή που υπέστη η Ελλάδα τους τελευταίους μήνες και τον καταλογισμό ευθυνών ο οποίος θα αποτελεί μονόδρομο μετά την οδύνη για τον ελληνικό λαό που θα συνεχισθεί ακόμη πιο βάναυση με το νέο μνημόνιο των 100 δις ευρώ.

-Οι Ελληνες όταν συνέλθουν από το σοκ, θα αναζητήσουν ευθύνες για την καταστροφή και την απώλεια των περιουσιών τους...,
εκτιμά ο Βόλφαγκ Σόιμπλε.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της FAS που ήδη προκαλεί πάταγο o κ. Σόιμπλε προτείνει να υπάρξει ένας περιορισμένος χρόνος όπου η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το ευρώ. Ωστόσο, αυτός ο «περιορισμένος» χρόνος είναι για τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ τα πέντε χρόνια.
Στο διάστημα αυτό ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας τονίζει πως η Ευρωζώνη θα στηρίξει την χώρα με ανθρωπιστική βοήθεια, ενώ όλα τα παραπάνω.
Μάλιστα, η FAS τονίζει ότι τα αιτήματα του Γερμανού ΥΠΟΙΚ αποτελούν προτάσεις οι οποίες έχουν καταγραφεί σε επίσημο έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών!
Από τον ΣΚΑΙ μεταδόθηκε ότι ζητούν ακόμη υποθήκευση σε ένα ειδικό ταμείο κρατικής περιουσίας ύψους 50 δις!
Οι εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να είναι δραματικές καθώς όπως όλα δείχνουν θα ζητηθούν ακόμη πιο σκληρά μέτρα ενώ η βοήθεια θα δίνεται κατόπιν εφαρμογής του κάθε μέτρου. 
Μιλάμε για το μαρτύριο της σταγόνας.
 Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα χρησιμοποιηθεί για να υπογράψει το πιο βίαιο μνημόνιο των τελευταίων χρόνων. Μετά από αυτό η Αριστερά στην συνείδηση τουλάχιστο για 2 γενιές Ελλήνων θα αποτελεί κόκκινο πανί.
Η Ελλάδα ζει τις τελευταίες στιγμές της μεταπολίτευσης με απίστευτη οδύνη...
Y.Γ>
Δημήτρης Μάρδας με ανάρτηση του  στο Facebook>
 
-"Lost in space...είναι το ελάχιστο που μπορεί να πεί κάποιος για την Ζωή τον Λαφαζάνη και τους πέριξ αυτών που απήχαν στην ουσία από την ψηφοφορία στη Βουλή. Γοητεύονται -τουλάχιστον- από την αίσθηση της ρήξης, που εισάγει η πρακτική τους, ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΕΕ, θεωρώντας τους εαυτούς τους κάτι ανάμεσα στη Ρόζα Λούξεμπουργκ και τον Γκουεβάρα. Η άγνοια του μέγεθους της καταστροφής τους δίνει έναν αέρα πολέμου… Απομένουν τα συνθήματα και τα τοτέμ του πολέμου για να ολοκληρωθεί η τραγωδία, που με πάθος επιθυμούν!".
 
 

Θα το δούμε και αυτό ! Έρχεται συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ.

Ποιος θα είναι ο Πρωθυπουργός ;

Λοιπόν αναγνώστες μας, για να μη λέτε ότι δεν το διαβάσατε πρώτοι στο newsmessinia  όπως άλλωστε σας γράφαμε από την αρχή της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ότι έρχεται το 3ο μνημόνιο την στιγμή πού όλοι μας λοιδορούσαν και σήμερα δικαιωθήκαμε  τυπώστε την ανάρτηση και βάλτε την...αρχείο!

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  ΣΥΡΙΖΑ  - ΝΔ 

Το πρώτο βήμα έγινε με την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά.
Αναμένουμε το δεύτερο από τον ΣΥΡΙΖΑ και μετά...BINGO!

ΜΕΣΩ FACEBOOK - Η Ραχήλ Μακρή δίνει ραντεβού στα... γουναράδικα


Η Ραχήλ Μακρή «επανεμφανίζεται» μετά το «όχι» και δίνει ραντεβού στα... γουναράδικα


Για τη στάση της στη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή, όπου αρνήθηκε να στηρίξει την κυβέρνηση του κόμματός της απέχοντας και από τη διαδικασία, έδωσε σήμερα εξηγήσεις η Ραχήλ Μακρή,  με μακροσκελείς αναρτήσεις στο Facebook.

Η βουλευτής Κοζάνης αναφέρει για τη στάση της:

«Ξεκαθάρισα στην τοποθέτησή μου στην διαδικασία συζήτησης στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων ότι για το ζήτημα της Ελληνικής πρότασης ο Ελληνικός Λαός έχει δώσει εξουσιοδότηση διαπραγμάτευσης στις 25 Ιανουαρίου και εντολή απόρριψης των μέτρων λιτότητας στις 5 Ιουλίου. Η Λαϊκή βούληση αποτελεί την πλέον δεσμευτική εντολή που δύναται να λάβει μια Κυβέρνηση και δεν νομιμοποιούμαστε να συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε ψηφοφορία ερμηνείας μιας ξεκάθαρης δήλωσης των πολιτών αυτής της Χώρας. Η θέση μου είναι σαφής και καταγεγραμμένη».
Σε μεταγενέστερη ανάρτηση, η βουλευτής αναφέρει:
«Λυπάμαι που χαλάω τα σχέδια της Ροζ και γαλάζιας μονταζιέρας. Δεν θα σας έκανα ποτέ την χάρη να εξαπολύσετε επικοινωνιακή επίθεση στο πρόσωπό μου ταυτίζοντας με με χώρους που ποτέ δεν ανήκα ιδεολογικά. Ήμουν ξεκάθαρη και η ψήφος μου καταγράφηκε στην διαδικασία συζήτησης στην επιτροπής της οποία αποτελώ μέλος και όπως ορίζει ο κανονισμός της Βουλής. Μέτρα λιτότητας από μένα ως Βουλευτή δεν θα περάσουν κι εγώ τιμώ τον όρκο που έδωσα στους πολίτες και την πατρίδα. Περαστικά σας στα τρόλ ρόζ και γαλάζια. Ραντεβού στα γουναράδικα».

Τι θα γίνει με τις τράπεζες σε περίπτωση συμφωνίας

Ανακεφαλαιοποίηση της τάξης των 10-14 δισ. ευρώ θα χρειαστούν οι ελληνικές τράπεζες, ακόμα και αν επέλθει συμφωνία με τους πιστωτές. Παράλληλα το σενάριο για συγχωνεύσεις στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα απομακρύνεται, καθώς προκύπτει ζήτημα ανταγωνισμού όπως υποστηρίζουν οι εταίροι μας, αλλά και εγχώριοι τραπεζικοί παράγοντες.

Η ανακεφαλαιοποίηση θα γίνει μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), με το τελικό ποσό να υπολογίζεται στα επίπεδα των 12 δισ. ευρώ. Οι τράπεζες, σε περίπτωση συμφωνίας, αναμένεται να ανοίξουν ακόμα και από Τρίτη, ώστε να πραγματοποιούνται βασικές συναλλαγές με ταυτόχρονα διατήρηση των capital controls, ενώ απομακρύνεται οριστικά το σενάριο για «κούρεμα» στις καταθέσεις.

Όσον αφορά στην επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων, η πιο αισιόδοξη εκτίμηση τραπεζικών παραγόντων είναι ότι θα διατηρηθούν έως και τον Οκτώβριο με σταδιακή αύξηση του ορίου αναλήψεων από 60 σε 100 ευρώ και ειδικές ρυθμίσεις για τις επιχειρήσεις.

Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αναμένονται αλλαγές στις διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, αλλά ίσως κάποιες αλλαγές στα διοικητικά τους συμβούλια.

Αισιόδοξος ότι τις επόμενες ημέρες θα αποκατασταθεί η κανονικότητα στις τράπεζες εμφανίστηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας. Σε δηλώσεις του το βράδυ της Παρασκευής, κατά τη κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλλήλων Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ), ο κ. Στουρνάρας ανέφερε πως μια συμφωνία με τους εταίρους είναι μονόδρομος επιβίωσης και προοπτικής για τη χώρα και την οικονομία, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι δεν θα υπάρχει κανένας κίνδυνος για το μέλλον των τραπεζών, όταν έχουμε συμφωνία.

Σύμφωνα με τον πρώην ΥΠΟΙΚ, η άρση των capital controls θα γίνει σταδιακά και παράλληλα με την αποκατάσταση της ρευστότητας στις Τράπεζες, ενώ μεταξύ άλλων διαμήνυσε ότι αντιμετωπίστηκαν με αρτιότητα οι δυσκολίες και τα προβλήματα που προέκυψαν αμέσως από τις πρώτες μέρες που έκλεισαν οι τράπεζες.

Τέλος οι τράπεζες υπολογίζουν και στην αποκατάσταση της κανονικότητας όσον αφορά στο δανεισμό τους μέσω της ΕΚΤ. Με ένα νέο πρόγραμμα και με την αποπληρωμή των δόσεων της κεντρικής τράπεζας τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ανοίγει ξανά ο δρόμος ώστε η ΕΚΤ να δέχεται ως εγγύηση (collateral) τίτλους του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς λογικά θα ακολουθήσουν και αναβαθμίσεις από τους οίκους αξιολόγησης.

Υπενθυμίζεται ότι οι ελληνικές τράπεζες μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου 2015 και πριν αρχίσουν να αντλούν ρευστότητα από τον Έκτακτο Μηχανισμό Στήριξης (ELA), μπορούσαν να αντλήσουν ρευστότητα από τη ΕΚΤ, δίνοντας ως εγγύηση (τίτλους του Ελληνικού Δημοσίου (marketable instruments issued or guaranteed by the Hellenic Republic) καθώς και άλλα ομόλογα υψηλής πιστοληπτικής αξιολόγησης που είχαν στο χαρτοφυλάκιο τους.

Ουσιαστικά η ΕΚΤ δάνειζε τις ελληνικές τράπεζες με ένα ιδιαίτερα προνομιακό επιτόκιο (0,05%) και έπαιρνε ως εγγύηση τίτλους του Ελληνικού Δημοσίου. Σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΚΤ, τα ελληνικά ομόλογα και οι τίτλοι με εγγύηση από το Ελληνικό Δημόσιο, κατ’εξαίρεση, γίνονταν δεκτά ως εγγύηση, παρόλη τη χαμηλή πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας, στα πλαίσια της ένταξης τότε της Ελλάδας σε «πρόγραμμα/μνημόνιο» .


news247

ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 - Άπαιχτα τα ..παλιόπαιδα του facebook (κατάλληλα μόνο για ενήλικες)!

ΔΕΣ ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ! 

Άπαιχτα τα ..παλιόπαιδα  του facebook


(κατάλληλα μόνο για ενήλικες)!


Βρες ΑΤΜ: Αυτή είναι η δωρεάν εφαρμογή που... εντοπίζει τα «γεμάτα» και «χωρίς ουρές» ΑΤΜ!


Βρες ΑΤΜ: Αυτή είναι η δωρεάν εφαρμογή που... εντοπίζει τα «γεμάτα» και «χωρίς ουρές» ΑΤΜ!


Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, εκατ. Ελληνες υφίστανται καθημερινά στις τράπεζες απίστευτη ταλαιπωρία λόγω των επιπλοκών που προκάλεσαν τα capital controls και η τραπεζική αργία.
Ατελείωτες ουρές, άγχος, νεύρα, ζεύστη και επιπλέον αγωνία για το αν το ΑΤΜ στο οποίο στηθήκαμε με τις ώρες  θα μας δώσει σήμερα ένα 50άρικο ή τα... πολύτιμα πλέον τρία 20άρικα που αντιστοιχούν στο όριο ανάληψης των 60 ευρώ.
Οχι πια... Τις τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο έγινε πολύ λόγος για το νέο app που εντοπίζει ποια είναι τα πλησιέστερα ΑΤΜ, ποια δεν έχουν ουρά και ποια δίνουν... τα τρία 20άρικα αντί για ένα 50άρικο.
Πρόκειται για την εφαρμογή «Bρες ΑΤΜ», η οποία είναι διαθέσιμη σε κινητά που διαθέτουν κινητό Android ενώ αναμένεται και η έγκριση για το iOS της Αpple.
Σημειώνεται ότι η εφαρμογή δεν υποστηρίζεται από Windows phones.

Σάλταρε εντελώς....

Πετράκος και.... σία ψήφισαν ΝΑΙ αλλά ....καταγγέλουν την συμφωνία !


Οι 15 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν «ναι» αλλά καταγγέλλουν τη συμφωνία

Δήλωση με την οποία επισημαίνουν ότι το σημερινό τους «ναι» υπαγορεύεται από πολιτικούς λόγους, που σχετίζονται με την μη απώλεια της δεδηλωμένης για την κυβέρνηση, αλλά δεν μπορεί να καταγραφεί ως «ναι» στην εφαρμογή μέτρων λιτότητας και νεοφιλελεύθερης κατεδάφισης υπογράφουν 15 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. 

Πρόκειται για τους Λίτσα Αμανατίδου, Κώστα Δελημήτρο, Ζήση Ζάννα, Γιάννη Ζερδελή, Κώστα Ήσυχο, Ηλία Ιωαννίδη, Ηλία Καματερό, Μιχάλη Κριτσωτάκη, Θωμά Κότσια, Ευγενία Ουζουνίδου, Θανάση Πετράκο, Στέφανο Σαμοϊλη, Αλεξάνδρα Τσανάκα, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και Νίκο Χουντή. 
 
Όπως αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η πρόταση προς τους θεσμούς, στη βάση της οποίας η κυβέρνηση ζητάει την ψήφο τους ως εξουσιοδότηση προκειμένου να διαπραγματευθεί τους βρίσκει ριζικά αντίθετους. «Αυτή η πρόταση, στην ουσία, συνιστά άλλο ένα πρόγραμμα λιτότητας, απορρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων, το οποίο όχι μόνο δεν πρόκειται να δώσει απαντήσεις στα αγωνιώδη και τραγικά οικονομικοπολιτικά προβλήματα της χώρας, αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών, αλλά και να επιδεινώσει τις υφεσιακές τάσεις στην Οικονομία και θα καταστήσει ακόμα πιο δυσοίωνο το μέλλον της χώρας» τονίζουν.

Εξηγούν πως για αυτό τον λόγο δηλώνουν την αλληλεγγύη τους σε όσους και όσες από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισαν το νομοσχέδιο προτάσεις - πρόταση προς τους θεσμούς και υπογραμμίζουν ότι η ίδια αυτή τοποθέτηση της μη ψήφισης ανταποκρίνεται και στις δικές τους πολιτικές πεποιθήσεις.

«Όλοι - όλες θεωρούμε ότι αυτή η πρόταση δεν θα έπρεπε να ψηφιστεί από την Βουλή και αν εμείς, μετά από προβληματισμό ψηφίζουμε τελικά αυτή την πρόταση, το κάνουμε μόνο και μόνο για να μην δώσουμε αφορμές για να αξιοποιηθεί η στάση μας προκειμένου να τεθεί θέμα δεδηλωμένης προς την κυβέρνηση», σημειώνουν.

Προσθέτουν πως «το δικό μας ναι που υπαγορεύεται από τους παραπάνω πολιτικούς λόγους, δεν μπορεί να καταγραφεί ως ναι στην εφαρμογή μέτρων λιτότητας και νεοφιλελεύθερης κατεδάφισης, τα οποία θα αγωνιστούμε μαζί με το εργατικό - λαϊκό κίνημα για να μην περάσουν στη ζωή το επόμενο διάστημα. Η χώρα δεν χρειάζεται νέα μέτρα λιτότητας, αλλά στήριξης, αλλά στήριξη μισθών και συντάξεων, ρευστότητα στην Οικονομία και βαθιά διαγραφή χρέους», καταλήγουν στην κοινή δήλωσή τους.

Η Φοινικούντα γιόρτασε την Πολιούχο της Παναγία την Τριχερούσα !

Την Πολιούχο τους Παναγία Τριχερούσα γιόρτασαν με κάθε λαμπρότητα σήμερα το πρωί οι κάτοικοι της Φοινικούντας.
Μεγάλη ήταν προσέλευση των κατοίκων της κωμόπολης, καθώς και των ευλαβών προσκυνητών από την ευρύτερη περιοχή, οι οποίοι έσπευσαν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, προκειμένου να προσκυνήσουν την ιερή εικόνα της Παναγιάς και να ζητήσουν την χάρη και την ευλογία της.
Ο εορτασμός ξεκίνησε από το απόγευμα της Παρασκευής  με την Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού. Σήμερα το πρωί την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος, συλλειτουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεθώνης κ. Κλήμεντος και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομου. Κορύφωση της θρησκευτικής πανήγυρης ήταν η καθιερωμένη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, υπό τη συνοδεία του στρατιωτικού αγήματος της 120 ΠΕΑ και της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πύλου-Νέστορος.
Τόσο ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτριος Καφαντάρης όσο και σύσσωμη η Δημοτική Αρχή παρέστησαν στην Θεία Λειτουργία αλλά και στη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας. Το παρόν επίσης έδωσαν οι Αντιπεριφεριάρχες ΠΕ Μεσσηνίας κ. Ελένη Αλειφέρη και κ. Περικλής Μαντάς, ο Ανώτατος Διοικητής Φρουράς Καλαμάτας Ταξίαρχος Θεόδωρος Λάγιος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Μεσσηνίας Ταξίαρχος Αδαμάντιος Μητρόπουλος και ο Υπολιμενάρχης Πύλου κ. Λεωνίδας Κουκούτσης.

Ενας νεκρός και τρεις τραυματίες από συμπλοκή σε μπιτς-μπαρ στην Χαλκιδική

Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες είναι ο απολογισμός αιματηρής συμπλοκής τα ξημερώματα σε μπιτς μπαρ στην Ποτίδαια της Χαλκιδικής.
Σύμφωνα με την αστυνομία, γύρω στις 3 τα ξημερώματα σε μπιτς μπαρ, για λόγους που ερευνώνται, διαπληκτίστηκαν τρεις Έλληνες, δύο 20χρονοι και ένας 28χρονος με έναν 29χρονο ομογενή από τη Γεωργία, ο οποίος φέρεται να είναι γνώστης πολεμικών τεχνών.
Η παρέα των τριών νεαρών κάλεσε άλλα έξι άτομα, που έφθασαν στο νυχτερινό μαγαζί και ο καυγάς συνεχίστηκε μπροστά στα έντρομα μάτια των θαμώνων.
Ο 29χρονος, σύμφωνα με την αστυνομία, έφυγε για λίγο από το μπιτς μπαρ, επέστρεψε με πιστόλι και άνοιξε πυρ, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας 34χρονος από την παρέα των έξι που είχαν σπεύσει για βοήθεια.
Από τα πυρά τραυματίστηκαν τρία άτομα, ένας 28χρονος, 39χρονος αστυνομικός που ήταν εκτός υπηρεσίας και ο 44χρονος υπεύθυνος του καταστήματος. Όταν ακούστηκαν οι πυροβολισμοί στο μπιτς μπαρ, επικράτησε πανδαιμόνιο.
Ο αστυνομικός, ο οποίος είναι αδελφός του θύματος, νοσηλεύεται στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου χειρουργήθηκε και έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Ο 28χρονος νοσηλεύεται στο νοσοκομείου του Πολύγυρου Χαλκιδικής και ο 44χρονος υπεύθυνος του νυχτερινού μαγαζιού τραυματίστηκε ελαφρότερα.
Ο δράστης ταυτοποιήθηκε, αλλά διαφεύγει τη σύλληψη και αναζητείται. Φέρεται να απασχόλησε και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για υπόθεση ληστείας στην Καλαμαριά. Τις έρευνες για την υπόθεση διενεργεί η Ασφάλεια Μουδανιών.

Ανήκουστο! Η Βρετανία να πληρώσει τη δόση του ΔΝΤ και σε «αντάλλαγμα» να... κρατήσει τα Γλυπτά του Παρθενώνα


Ανήκουστο! Η Βρετανία να πληρώσει τη δόση του ΔΝΤ και σε «αντάλλαγμα» να... κρατήσει τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Με τις ειρωνίες και τα πικρόχολα σχόλια για την Ελλάδα να έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και την αβεβαιότητα να έχει χτυπήσει κόκκινο για το μέλλον της χώρας, μία ακόμη «παρανοϊκή» πρόταση ήρθε στο προσκήνιο. Αυτή τη φορά από το Βρετανό συγγραφέα και αρθρογράφο Τζόναθαν Φόρμαν που ούτε λίγο ούτε πολύ προτείνει να πληρώσει η χώρα του τη δόση του 1,6 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ που εξέπνευσε στις 30 Ιουνίου, με αντάλλαγμα να... παραιτηθεί η Ελλάδα από τις αξιώσεις για τα Γλυπτά του Παρθενώνα! «Αυτή τη στιγμή, η Ελλάδα οφείλει 1,6 δισεκατομμύρια στο ΔΝΤ, δόση που εξέπνευσε στα τέλη Ιουνίου. Η Μ. Βρετανία θα μπορούσε να την πληρώσει- κάτι που δεν είναι μεγάλη υπόθεση δεδομένης της τεράστιας και αναπτυσσόμενης οικονομίας της- εκ μέρους της Ελλάδας, ως κίνηση αλληλεγγύης.
Ευτυχώς βέβαια, η Μ. Βρετανία δεν είναι ένας από τους έξαλλους δανειστές της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Αλλά η Βρετανία και η Ελλάδα έχουν βαθιά ιστορική σχέση, εδώ και αιώνες. Το δώρο θα τιμούσε αυτή την ιστορική σχέση, σε μία ώρα ανάγκης της Ελλάδας και ως πράξη ισχυρής έκφρασης συμπάθειας για τη βαθιά δυστυχία του ελληνικού λαού. Σε αντάλλαγμα, ως χειρονομία ευγνωμοσύνης, η Ελλάδα θα μπορούσε να να συμφωνήσει να σταματήσει να ισχυρίζεται ότι τα Ελγίνεια είναι δικά της.
Προφανώς, η Μ. Βρετανία ποτέ δεν θα μπορούσε, ούτε έμμεσα, να παραδεχθεί ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε κάποια νομικά ή ηθικά δικαιώματα ιδιοκτησίας των Γλυπτών. Αν η Βρετανία θα πλήρωνε το 1,6 δισ., απλά θα ήταν ένα δώρο χωρίς τυπική ή ρητή προσδοκία ανταλλάγματος. Μία κίνηση φιλίας και συμπόνιας. Οσο για την Ελλάδα, μία δέσμευση ότι θα σταματήσει να ανακινεί τη μετακίνηση των Γλυπτών από το Λονδίνο στην Αθήνα δεν θα ήταν συμβατική υποχρέωση, αλλά μία ανοιχτόκαρδη ενέργεια εκτίμησης και φιλίας».
Τονίζει δε ότι η χώρα του έχει και στο παρελθόν «βοηθήσει» την Ελλάδα, ως βασικός καταλύτης στην ανεξαρτητοποίηση από τους Τούρκους, αλλά και με την αποστολή βρετανικών στρατευμάτων μετά απόν εισβολή της Ιταλίας και της Γερμανίας, ο αρθρογράφος σημειώνει ακόμη ότι η αρχαία ελληνική ιστορία και λογοτεχνία έχει επηρεάσει βαθιά το βρετανικό πολιτισμό για αιώνες, τονίζοντας ότι ο φιλελληνισμός ήταν πιο ισχυρός στη Βρετανία από ότι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα.
«Αν η Βρετανία αποπληρώσει αυτό το μικρό μέρος του ελληνικού χρέους, θα διαβεβαίωνε τον τραυματισμένο ελληνικό λαό ότι τα δεινά τους δεν έχουν περάσει απαρατήρητα. Η Ελλάδα θα έβλεπε ότι η Ρωσία του Πούτιν δεν είναι ο μοναδικός σύμμαχος. Η συνεισφορά του 1,6 δισ. είναι μία ευκαιρία για τη Μ. Βρετανία να φανεί ως ''καλός Ευρωπαίος'' ανεξάρτητα από το αν θα μείνει στην ΕΕ.
Οσο για τους Ελληνες, θα έστελναν ένα μήνυμα στην υπόλοιπη Ευρώπη ότι δεν είναι απλώς ψυχαναγκαστικά οφειλέτες ή καταναλωτές του πλούτου που παράγουν οι σκληρά εργαζόμενες χώρες. Μακριά από το πρότυπο των κακομαθημένων εφήβων που περιγράφουν τα γερμανικά άρθρα, η Ελλάδα θα έδειχνε ότι είναι μία κοινωνία που έχει διατηρήσει την ικανότητα της γενναιοδωρίας και κομψότητας, παρά τις δύσκολες καταστάσεις. Πολλοί μπορεί να σκεφτούν ότι είναι άδικο να μπει ένα επιπλέον βάρος στο Βρετανό φορολογούμενο. Γιατί να επιδοτηθεί μία χώρα στην οποία η φοροδιαφυγή είναι ενδημική;
Τα χρήματα για την Ελλάδα θα μπορούσαν και θα έπρεπε να προέλθουν από το ταμείο βοήθειας της Μ. Βρετανίας. Πληρώνοντας το χρέος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, οι Βρετανοί θα μπορούν τουλάχιστον να είναι σίγουροι ότι αυτά τα χρήματα χρησιμοποιούνται για καλό και όχι για να πλουτίσουν οι Αφρικανοί κλέφτες ή να επιδοτηθεί το διαστημικό πρόγραμμα της Ινδίας.
Είναι αλήθεια πως αυτό το 1,6 δισ. είναι ένα μέρος μόνο εκείνων που οφείλει η Ελλάδα. Αλλά είναι χρήματα που η Αθήνα θα μπορούσε να ξοδέψει στη σίτιση του πληθυσμού, στο τραυματικό σενάριο του Grexit και της επιστροφής στη δραχμή, ή σε περίπτωση που το πρόγραμμα περιλαμβάνει περισσότερες μεταρρυθμίσεις και λιτότητα.
Ιδανικά, το γενναιόδωρο παράδειγμα της Βρετανίας θα μπορούσε να εμπνεύσει- ή να ντροπιάσει- κάποιους από τους δανειστές της Ελλάδας, ώστε να είναι λιγότεροι σκληροί και περισσότερο συμπονετικοί.
Και ποιος ξέρει, λαμβάνοντας ένα τέτοιο δώρο μπορεί να κάνει τους Ελληνες, που έχουν υπάρξει απρόθυμοι να παραδεχθούν όποια ευθύνη για την κατάσταση της χώρας, να είναι λιγότερο αγανακτισμένοι και περισσότεροι λογικοί.
Δυστυχώς, κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά δύσκολο. Αλλά οι Βρετανοί έχουν την ευκαιρία να κάνουν κάτι πραγματικά εποικοδομητικό. Και ίσως όταν οι Ελληνες μπορούν ξανά να ταξιδέψουν, το Βρετανικό Μουσείο να κανονίζει ειδικές αποκλειστικές επισκέψεις στις κλασικές συλλογές του», καταλήγει το άρθρο.

Τι σημαίνει η απώλεια της δεδηλωμένης για τον Τσίπρα;

Μετά τις διαφοροποιήσεις πολλών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που είτε καταψήφισαν είτε δήλωσαν παρόντες στην ονομαστική ψηφοφορία για την ελληνική πρόταση, κορυφαίοι κυβερνητικοί κύκλοι ανέλυσαν το σενάριο της επόμενης ημέρας.

Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα προχωρήσει στη συμφωνία με τους δανειστές, αφού όλα βέβαια προχωρήσουν χωρίς προβλήματα από την πλευρά των δανειστών.

Μετά τη συμφωνία, ο κ. Τσίπρας θα φέρει τα μέτρα του νέου μνημονίου στη Βουλή, όπου εκεί θα γίνει και το τελικό ξεκαθάρισμα. 
Με όλες τις απαραίτητες ζυμώσεις που θα γίνουν μέχρι τότε, ο έλληνας πρωθυπουργός θα ζητήσει από τους κυβερνητικούς βουλευτές να υπερψηφίσουν τα μέτρα σε μία προσπάθεια να τους αλλάξει γνώμη και να μην χαθεί η δεδηλωμένη όπως στη χθεσινοβραδυνή  ψηφοφορία.

Εάν τα πράγματα δεν κυλήσουν έτσι και υπάρχουν και πάλι διαφοροποιήσεις ή και νέοι βουλευτές ταχθούν κατά των μέτρων, τότε ο έλληνας πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα παραιτηθεί.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος με τη σειρά του θα δώσει εντολή σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης με πρωθυπουργό, πρόσωπο ευρείας αποδοχής που θα σχηματίσει νέα κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση αυτή θα κληθεί να εφαρμόσει τα μέτρα της συμφωνίας και μόνο όταν η χώρα φτάσει σε επίπεδα μιας κανονικότητας, τότε θα προκηρυχθούν εθνικές εκλογές.


newsit

Αποφυλάκισαν ....λάθος κρατούμενο στην Κρήτη !

Μπέρδεψαν… τα ονόματα των κρατουμένων και αποφυλάκισαν άλλον στο κατάστημα κράτησης «Κρήτη 1» στα Χανιά!

Αποτέλεσμα του λάθους αυτού ήταν να αντικατασταθεί ο διευθυντής της φυλακής και να γίνουν μια σειρά από αλλαγές στο κατάστημα κράτησης «Κρήτη 1» και στην Αγροτική Φυλακή της Αγιάς.
Το περιστατικό έγινε πριν από 10 ημέρες όταν επρόκειτο να αποφυλακιστεί ένας Γεωργιανός κρατούμενος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κρατούμενος κλήθηκε από το μεγάφωνο να παρουσιαστεί, όμως αντί αυτού παρουσιάσθηκε ένας άλλος.
Κατά τη διαδικασία της ταυτοπροσωπίας, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν έγινε αντιληπτή η ταυτότητα με αποτέλεσμα να αποφυλακιστεί.
Όμως την Πέμπτη το πρωί ο άλλος κρατούμενος που δεν είχε αποφυλακιστεί αλλά παρέμενε σε αυτή απευθύνθηκε στη διοίκηση ρωτώντας να μάθει γιατί δεν μπορεί να φύγει από τη στιγμή που η ποινή του έχει εκτελεστεί.
Οι αρχές της φυλακής αντιλήφθηκαν τι συνέβη και ειδοποίησαν την αστυνομία.
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, και με εντολή του Υπουργείου Δικαιοσύνης αντικαταστάθηκε ο διευθυντής Γιώργος Κονταξάκης, από τον προηγούμενο διευθυντή Γιάννη Κλαπάκη, ενώ στη θέση του κ. Κλαπάκη στην Αγροτική Φυλακή Χανίων τοποθετήθηκε και πάλι η κ. Μαρία Φραγκάκη.
Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες οι διοικητικοί των Φυλακών επιρρίπτουν ευθύνες στην Αστυνομία για τον τρόπο που έγινε η αποφυλάκιση.



cretalive

Απίστευτη υπόθεση...Ο ανιψιός έβαλε να σκοτώσουν τη θεία!

Την εξιχνίαση ανθρωποκτονίας, που διεπράχθη τον περυσινό Ιούλιο, με θύμα 78χρονη, στο χωριό Γέφυρα Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Ως δράστης ταυτοποιήθηκε 24χρονος Αλβανός, ο οποίος κατηγορείται ότι ενήργησε κατ' εντολή του 63χρονου ανιψιού της ηλικιωμένης γυναίκας.

Κίνητρο τού εγκλήματος ήταν η ληστεία, καθώς, όπως διαπιστώθηκε, η 78χρονη διατηρούσε μεγάλο χρηματικό ποσό στο σπίτι της, όπου και συνέβη η δολοφονία.

Όπως προέκυψε από την έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ο 24χρονος, μαζί με άγνωστους συνεργούς του, μετέβη στη μονοκατοικία, όπου ζούσε η άτυχη ηλικιωμένη.

Οι δράστες, αφού διέρρηξαν την μπαλκονόπορτα, «τρύπωσαν» στο εσωτερικό του σπιτιού, υποχρεώνοντας το θύμα, με τη χρήση βίας, να τους αποκαλύψει που είχε κρυμμένα τα χρήματα.

Εικάζεται ότι προκειμένου η 78χρονη να τους υποδείξει το σημείο όπου φύλαγε τις οικονομίες της, έδεσαν τον λαιμό της με κομμάτι από ύφασμα, με συνέπεια να την τραυματίσουν θανάσιμα.

Τελικά, αφού έκαναν άνω-κάτω το σπίτι, εντόπισαν τα χρήματα -το ύψος των οποίων παραμένει άγνωστο- με τα οποία εξαφανίστηκαν.

Ο 63χρονος, φερόμενος ως «ιθύνων νους» του εγκλήματος, συνελήφθη και οδηγείται στον ανακριτή για να απολογηθεί, ενώ ο αλλοδαπός αναζητείται.

ΟΧΙ απο Ψαρρέα ! Ολοταχώς για οικουμενική κυβέρνηση.

Με τρομερή ένταση ο Αλέξης Τσίπρας και με σπασμένη φωνή κάλεσε όλους τους βουλευτές να υπερψηφίσουν την πρόταση

- Προειδοποίησε όλους τους βουλευτές θέτοντας θέμα εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του και την κυβέρνηση
- Aπό τις τάξεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν υπήρχε καμία διαρροή και όλοι υπερψήφισαν
- Η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου ψήφισε παρούσα στην εξουσιοδότηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου
- Δ. Στρατούλης , Α. Κυρίτση και ο Λαπαβίτσας, Λαφαζάνης ψήφισαν παρών στην ονομαστική ψηφοφορία

Με απώλειες από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εγκρίθηκε μετά από ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο με την εξουσιοδότηση της ελληνικής ομάδας που θα διαπραγματευτεί τη δανειακή σύμβαση με το ESM.
Υπέρ ψήφισαν 251 βουλευτές από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ. Καταψήφισαν 32 βουλευτές της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ όπως και δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την κοινοβουλευτική ομάδα του οποίου οκτώ βουλευτές δήλωσαν παρών και επτά απουσίαζαν.

Ειδικότερα από το ΣΥΡΙΖΑ:

-Όχι ψήφισαν: η Ιωάννα Γαϊτάνη και η Ελένη Ψαρρέα.
 
-Παρών δήλωσαν οι: Ζωή Κωνσταντοπούλου, Παναγιώτης Λαφαζάνης. Δημήτρης Στρατούλης, Κώστας Λαπαβίτσας, Στάθης Λεουτσάκος Αγλαϊα Κυρίτση, Γιάννης Σταθάς, Θανάσης Σκούμας .

-Απόντες ήταν οι: Γιάνης Βαρουφάκης, Ελένη Αυλωνίτου, Δημήτρης Κοδέλας, Ελένη Σωτηρίου, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Ραχήλ Μακρή και Βασίλης Κυριακάκης.

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως η κυβέρνηση "χάνει" τη δεδηλωμένη και σίγουρα αυτό θα δρομολογήσει εξελίξεις από Δευτέρα και με την προϋπόθεση πως θα υπάρξει συμφωνιά.

Τα ξημερώματα ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως η εθνική αντιπροσωπεία έδωσε σήμερα στην κυβέρνηση ισχυρή εντολή ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης για την επίτευξη οικονομικά βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης συμφωνίας με τους εταίρους. Σημείωσε επίσης πως αυτό που προέχει τώρα είναι η θετική έκβαση στη διαπραγμάτευση. Όλα τα άλλα στην ώρα τους", κατέληξε ο έλληνας πρωθυπουργός.

Μετά την παρέμβαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου που δήλωσε πως δεν υπερψηφίζει την ελληνική πρόταση αλλά δηλώνει παρούσα, ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας έλαβε τον λόγο και με φανερή την ένταση στη φωνή του, έθεσε θέμα εμπιστοσύνης προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με τις προθέσεις του πρωθυπουργού για εκλογές σε περίπτωση που χαθεί η δεδηλωμένη να είναι γνωστή.

Με αυτό τον ελιγμό ο κ. Τσίπρας προσπάθησε έστω και την ύστατη στιγμή να πείσει εκείνους που τις τελευταίες ώρες φλερτάριζαν με την καταψήφιση της ελληνικής πρότασης, ύστερα και την παρέμβαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου που άφησε σαφείς αιχμές κατά της κυβέρνησης.

Όπως είπε σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές η συνείδηση του καθενός βαραίνει και τόνισε πως η εξουσιοδότηση στον υπουργό Οικονομικών αποτελεί επιλογής υψηλής ευθύνης και όσον αφορά τους βουλευτές της πλειοψηφίας αποτελεί το ελάχιστο δείγμα εμπιστοσύνης στο σύνολο της κυβέρνησης.

Ουσιαστικά με τη δευτερολογία του ο κ. Τσίπρας ζήτησε η ψήφο για εξουσιοδότηση στον Ευκλείδη Τσακαλώτο να μετατραπεί σε ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση και το πρόσωπό του, κάτι όμως που τελικά δεν το κατάφερε. 
 
newsit.gr

17 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ - Η κυβέρνηση έχασε τη δεδηλωμένη, όλα τώρα στον αέρα


Δραματικές εξελίξεις για τη χώρα: Η κυβέρνηση έχασε τη δεδηλωμένη, όλα τώρα στον αέρα

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε εκλογές μετά την επιτυχή έκβαση της διαπραγμάτευσης, προκαλεί η απόφαση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να μην δώσουν εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση και η οποία χάνει τη δεδηλωμένη. 17 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τελικά  διαφοροποιήθηκαν παρά το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός είχε μετατρέψει την ψηφοφορία σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση και είχε πει σε δραματικούς τόνους ότι αν χαθεί η δεδηλωμένη θα πάει σε εκλογές.  «Ναι» ψήφισαν 251 βουλευτές, «όχι» 32 και «παρών» 8 ενώ απόντες ήταν 9 βουλευτές.
Τα κόμματα με ευρωπαϊκο προσανατολισμό παρείχαν μεν στήριξη στον κ. Τσίπρα όμως, η συγκυβέρνηση βγαίνει πολιτικά αποδυναμωμένη, ειδικά από το γεγονός ότι δεν την στήριξαν δύο υπουργοί, οι κ. Λαφαζάνης και Στρατούλης και η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Τα σενάρια πλέον είναι όλα ανοικτά. Ενδεχομένως να υπάρξουν παραιτήσεις βουλευτών από τις έδρες τους και υπουργών ή της Προέδρου από τη θέση της. Μπορεί ο κ. Τσίπρας μετά τη διαπραγμάτευση και εφόσον έχει θετική έκβαση να έρθει και να θέσει θέμα εκλογών. Μπορεί, πάντως, να κάνει ακόμη και ανασχηματισμό ή να οδηγηθεί σε κάλπες το φθινόπωρο, θέλοντας να μην οδηγήσει τη χώρα τώρα σε κάλπες, διαλύοντας όποιες ελπίδες υπάρχουν για ανάταση της οικονομίας.
Τσίπρας με νόημα...
Στις 5 το πρωί ο κ, Τσίπρας έκανε δήλωση αφήνοντας τα πάντα ανοικτά καθώς ανέφερε: «H εθνική αντιπροσωπεία έδωσε σήμερα στην κυβέρνηση ισχυρή εντολή ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης για την επίτευξη οικονομκά βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης συμφωνίας με τους εταίρους.
Αυτό που προέχει τώρα, είναι η θετική έκβαση στη διαπραγμάτευση. Ολα τ' άλλα στην ώρα τους».
Από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν:
Παρών: 
  • Παναγιώτης Λαφαζάνης
  • Δημήτρης Στρατούλης, 
  • Αγλαΐα Κυρίτση
  • Ζωή Κωνσταντοπούλου
  • Κώστας Λαπαβίτσας
  • Στάθης Λεουτσάκος
  • Γιάννης Σταθάς
  • Θανάσης Σκούμας
Οχι
  • Ιωάννα Γαϊτάνη
  • Ελένη Ψαρέα
Απών
  • Γιάνης Βαρουφάκης (βρίσκεται στην Αίγινα για τριήμερο με την σύζυγο και την κόρη του,
  • Βασίλης Χατζηλάμπρου
  • Δημήτρης Κοδέλας
  • Ελένη Σωτηρίου
  • Βασίλης Κυριακάκης
  • Ραχήλ Μακρή
  • Ελένη Αυλωνίτου
Κατά την δεύτερη ανάγνωση η Νίνα Κασιμάτη (ΣΥΡΙΖΑ) ψήφισε «Ναι», η Σταυρούλα Ξουλίδου, ο Παύλος Χαϊκάλης και ο Νικόλαος Μαυραγάνης (ΑΝΕΛ) ψήφισαν «Ναι».
Με τα δεδομένα αυτά η κυβέρνηση χάνει τη δεδηλωμένη και τίθεται μείζον θέμα και για τη σταθερότητά της αλλά και για το πώς θα εκλάβουν οι εταίροι το γεγονός ότι είναι βαθιά τραυματισμένη και ενδεχομένως να μην μπορεί να περάσει τα μέτρα που θα αποφασιστούν τελικά και θα έρθουν και πάλι προς ψήφιση στην Ολομέλεια.
Η κυβέρνηση μπορεί να αποσπά 251 «ναι» ωστόσο βγαίνει βαθιά λαβωμένη και είναι άγνωστο πλέον τι θα κάνει ο πρωθυπουργός μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες, εφόσον υπάρξει συμφωνία. Ομως, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αυτή η έκβαση της διαδικασίας και ως μέσο πίεσης προς τους δανειστές αλλά και ως την αιτία για να προκηρυχθούν εκλογές ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι. Εκλογές που θα πλήγωναν έτι περεταίρω την ήδη κατεστραμμένη οικονομία.
H ψηφοφορία
Μετά τη δραματική ψηφοφορία, γύρω στις 4 το πρωί υπήρξε σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων, δηλαδή του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου ενώ συνεργάτες του πρωθυπουργούν διεμήνυαν ότι όποιος δεν ψήφισε υπέρ θα πρέπει να παραιτηθεί. Αλλωστε, η ψηφοφορία είε λάβει τη μορφή ψήφου εμπιστοσύνης.
Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε και πήρε το λόγο πριν κλείσει η συνεδρίαση και μετέτρεψε ουσιαστικά την ψηφοφορία σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση. Ενδεικτικό προφανώς της ανησυχίας στο πρωθυπουργικό επιτελείο για τις διαφοροποιήσεις βουλευτών.
Κατά την ψηφοφορία 17 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξαν είτε το «Οχι», είτε το «παρών» είτε την απουσία. Και οι 13 βουλευτές των ΑΝΕΛ υπερψήφισαν τελικώς.
Και σαν να μην έφταναν αυτά, άλλοι 15 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ότι μπορεί να ψήφισαν «Ναι» για την εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση, αλλά διαμηνύουν ότι δεν συμφωνούν με τα μέτρα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα καταψηφίσουν ενδεχομένως όταν έρθουν.
Η Γεννηματά
«Ο κύριος Τσίπρας έχει τώρα  μια ισχυρή εξουσιοδότηση για την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη και στο Ευρώ. Οφείλει να ανταποκριθεί.»

Λαφαζάνης: Γιατί ψήφισα «παρών»
Μετά το «παρών» στη ψηφοφορία ο υπουργός ΥΠΑΠΕΝ, Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε πως δεν προτίθεται να δώσει παράταση την «κηδεμονία της πατρίδας»
«Με το ''παρών'' εξέφρασα τη ριζική και κατηγορηματική μου αντίθεση σε μια «πρόταση» που κινδυνεύει να παρατείνει την κηδεμονία της πατρίδας μου», δήλωσε ο υπουργός και συνέχισε λέγοντας πως «στηρίζω την κυβέρνηση αλλά δεν στηρίζω ένα πρόγραμμα λιτότητας, νεοφιλελεύθερων απορρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων, που αν γίνει δεκτό από τους «θεσμούς» και εφαρμοστεί στην πράξη, θα επιτείνει το φαύλο κύκλο της ύφεσης, της φτώχειας και της δυστυχίας.
«Η χώρα θα έχει αύριο, αν όλοι μαζί κάνουμε παρελθόν την ευρω-νεοαποικιοκρατία και η Ελλάδα ανεξάρτητη και κυρίαρχη, χαράξει - χωρίς νέα μέτρα λιτότητας, με ικανή ρευστότητα και βαθιά διαγραφή του χρέους- μια νέα πορεία προοδευτικής ανασυγκρότησης της παραγωγικής μας βάσης, της οικονομίας και της κοινωνίας», κατέληξε.
Σκληρή επιστολή τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που απείχαν
Επιστολή «φωτιά» δημοσιοποίησαν τέσσερις εκ των απόντων από την ψηφοφορία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Οι Δημήτρης Κοδέλας, Βασίλης Κυριακάκης, Ελένη Σωτηρίου και Βασίλης Χατζηλάμπρου αναφέρουν πως ουσιαστικά η κυβέρνηση ζητούσε την εξουσιοδότησή τους σε ένα τρίτο μνημόνιο που συντάσσεται κατ' απαίτηση των τροϊκανών και θα βάλει τη χώρα σε μεγαλύτερα αδιέξοδα.
«Πορευτήκαμε για χρόνια στο αντιμνημονιακό κίνημα, δεσμευτήκαμε σε θέσεις και προγράμματα που είχαν σαφή στόχο την επίλυση των προβλημάτων του λαού και την απελευθέρωση από τα ασφυκτικά νεοφιλελεύθερα προγράμματα επιτήρησης, φτωχοποίησης, εκποίησης δημόσιου πλούτου, γκρεμίσματος κατακτήσεων - κι όχι το αντίθετο. Αγωνιστήκαμε για να σταματήσει η χώρα μας να είναι αποικία χρέους και προτεκτοράτο», αναφέρουν οι τέσσερις βουλευτές και προσθέτουν:
«Δεν μπορούμε λίγες μέρες μετά το ηχηρό 'ΟΧΙ' του λαού στο δημοψήφισμα να εγκρίνουμε ως βάση συζήτησης με τους δανειστές αυτό που ο λαός μας κάτω από πρωτοφανείς συνθήκες εκβιασμού απέρριψε. Μια συμφωνία, δηλαδή, η οποία στην κατάληξη της διαπραγμάτευσης θα είναι μάλλον ακόμα πιο επαχθής. Και, μάλιστα, με διαδικασίες fast track που ευθέως παραπέμπουν στις πρακτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων».
Οι βουλευτές υπογραμμίζουν πως είναι απαράδεκτο για κυβέρνηση της Αριστεράς να "φορτωθεί" ένα τρίτο μνημόνιο και να περάσει μέτρα που δυσκολεύονταν να ψηφίσουν ακόμα και καθαρά μνημονιακές δυνάμεις.
«Παρά τη στήριξη που είχε από το λαό η κυβέρνηση, στρατηγικά λάθη και αυταπάτες οδήγησαν σε ένα αδιέξοδο με δύο οδυνηρές επιλογές για την χώρα: αυτή του 3ου μνημονίου και αυτή του Grexit χωρίς να υπάρχει καμία προετοιμασία. Οι προειδοποιήσεις που είχαν διατυπωθεί από την 20ή Φλεβάρη δεν εισακούστηκαν», αναφέρεται στην επιστολή η οποία καταλήγει ως εξής:
«Η επιλογή μας να μην συμμετέχουμε στην αποψινή ψηφοφορία εκφράζει την αντίθεσή μας στη διαδικασία που ακολουθήθηκε και κυρίως δηλώνει με τον πιο σαφή τρόπο την ανάγκη για μια συνολική αλλαγή πορείας.Ο αγώνας για μια πολιτική οικονομική και κοινωνική διέξοδο συνεχίζεται, χάρη στα μεγάλα αποθέματα ψυχής και γενναιότητας του λαού μας».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ 

Σοβαρό επεισόδιο Τσίπρα - Καμμένου για τις αμυντικές δαπάνες


Σοβαρό επεισόδιο Τσίπρα - Καμμένου για τις αμυντικές δαπάνες

Σοβαρό επεισόδιο έγινε στη Βουλή μεταξύ του Πάνου Καμμένου και του Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τα εξοπλιστικά.Με μια χαρακτηριστική κίνηση «εμείς τελειώσαμε» ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος έδειξε στον Πρωθυπουργό ότι διαφωνεί έντονα με το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός δεν διαβεβαίωσε ότι δεν θα μειωθούν οι εξοπλιστικές δαπάνες.
Οπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες η αντίδραση Καμμένου ήταν έντονη και έγινε φανερή από αρκετούς ενώ ο κ. Καμμένος «έβραζε». Αμέσως, έσπευσε στο έδρανο που κάθονταν ο κ. Καμμένος, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς για να προλάβει να μην πάρει έκταση το επεισόδιο.
Λίγο αργότερα, ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε τον ΥΠΟΙΚ Ευκλείδη Τσακαλώτο ένα σημείωμα, εκείνος ζήτησε τον λόγο και προέβη σε διευκρινίσεις.
«Τα 100 εκατ. το 2015 θα βρεθούν από το περίσσευμα του φετινού προϋπολογισμού. Τα 200 εκατ. για το 2016 από πωλήσεις εξοπλιστικών. Παρόλο που λέει τις λέξεις «προσωπικό» και «προμήθεια» πουθενά δε λέει για τα ποσοστά πουθενά δε λέει πόσο να είναι από το ένα και πόσο από το άλλο. Οταν έρθει το ν/σ μπορεί το ελληνικό κοινοβούλιο να αποφασίσει πώς θα βρεθούν αυτές οι οικονομίες. Θα ισχύουν από το 2015 οι μειώσεις εξοπλισμών κατά 200 εκατομμύρια», είπε ο κ. Τσακαλώτος.
Ο Πάνος Καμμένος στην ομιλία του λίγο αργότερα, αναφέρθηκε στο θέμα, δείχνοντας πόσο ενοχλήθηκε. «Ακουσα τις διευκρινίσεις του υπουργού Οικονομικών. Οι περικοπές ύψους 100 δισ. ευρώ θα γίνουν από πωλήσεις υλικού. Ούτε ένα ευρώ από προσωπικό. Και αυτό θα το διασφαλίσω προσωπικά και εγώ και ο υφυπουργός Αμυνας» είπε.

καλημέρα από τον ΚΥΡ


Εγκρίθηκε με 251 ΝΑΙ ο νομοσχέδιο με τις ελληνικές προτάσεις

Με απώλειες από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εγκρίθηκε μετά από ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο με την εξουσιοδότηση της ελληνικής ομάδας που θα διαπραγματευτεί τη δανειακή σύμβαση με το ESM.
Υπέρ ψήφισαν 251 βουλευτές από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ. Καταψήφισαν 32 βουλευτές της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ όπως και δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την κοινοβουλευτική ομάδα του οποίου οκτώ βουλευτές δήλωσαν παρών και επτά απουσίαζαν.
Ειδικότερα από το ΣΥΡΙΖΑ:
-Όχι ψήφισαν: η Ιωάννα Γαϊτάνη και η Ελένη Ψαρρέα.
-Παρών δήλωσαν οι: Ζωή Κωνσταντοπούλου, Παναγιώτης Λαφαζάνης. Δημήτρης Στρατούλης, Κώστας Λαπαβίτσας, Στάθης Λεουτσάκος Αγλαϊα Κυρίτση, Γιάννης Σταθάς, Θανάσης Σκούμας .
-Απόντες ήταν οι: Γιάνης Βαρουφάκης, Ελένη Αυλωνίτου, Δημήτρης Κοδέλας, Ελένη Σωτηρίου, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Ραχήλ Μακρή και Βασίλης Κυριακάκης.

10.7.15

Είσαι αγρότης ή ελεύθερος επαγγελματίας; Θα καλοπεράσεις !!!


ΔΕΣ ΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ !

Μεταξύ των παρεμβάσεων που εμπεριέχει η ελληνική πρόταση για το ασφαλιστικό, είναι και αυτή της αλλαγής του τρόπου υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ.

Τι ακριβώς πρόκειται να αλλάξει; Ποιες είναι οι αλλαγές για συντάξεις ταμεία και επιδόματα; Δείτε όλο τον κατάλογο με τα μέτρα που καίνε.

Για τη λήψη μέτρων που θα περιορίσει τη συνταξιοδοτική δαπάνη έως και κατά 0,5% του ΑΕΠ μέσα στο 2015 αλλά και κατά 1% από το 2016 –το ποσοστό μεταφράζεται σε περίπου 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ- δεσμεύεται η ελληνική κυβέρνηση με την πρότασή της. Η ελληνική κυβέρνηση, δεσμεύεται πρακτικά ότι θα εφαρμόσει πλήρως τη μεταρρύθμιση του 2010 –αυτό σημαίνει υπολογισμό της σύνταξης με βάση τις εισφορές- αλλά και τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος από τον Οκτώβριο.

1. Το ΕΚΑΣ θα έχει καταργηθεί σταδιακά μέχρι το τέλος του 2019. Το μέτρο θα νομοθετηθεί άμεσα ενώ το 20% των δικαιούχων θα χάσουν το επίδομα τον Μάρτιο του 2016. Ο «βηματισμός» προς την πλήρη κατάργηση θα αποφασιστεί σε συνεργασία με τους θεσμούς.


2. Άμεση θα είναι και η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών υπέρ του κλάδου υγείας στις κύριες συντάξεις (από 4% σε 6%) αλλά και η επέκτασή τους στις επικουρικές (θα υπολογίζεται επίσης με συντελεστή 6%). Η επιβολή των εισφορών, θα φέρει μείωση καθαρών αποδοχών για όλους τους συνταξιούχους.

3. Όσοι εισπράττουν επικουρική, θα έρθουν αντιμέτωποι και με δεύτερη περικοπή καθώς από τον Οκτώβριο, θα επανέλθει στο προσκήνιο η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος. Το μέτρο δεν θα εφαρμοστεί μόνο αν η ελληνική πλευρά μπορεί να βρει ισοδύναμο.

4. Θα αλλάξει το σύστημα υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών τόσο για τον ΟΑΕΕ (σ.σ οι εισφορές θα αποτελούν πλέον συνάρτηση του εισοδήματος) όσο και για τον ΟΓΑ.

5. Άμεσα θα ξεκινήσει η κατάργηση των «παραθύρων» που οδηγούν στην πρόωρη συνταξιοδότηση. Η πλήρης κατάργηση των εξαιρέσεων θα έχει ολοκληρωθεί έως το 2022 και θα παραμείνουν σε ισχύ μόνο το ευνοϊκό καθεστώς για τις μητέρες με ανάπηρα τέκνα αλλά και για τους εργαζόμενους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Το σοβαρότερο μέτρο για τον περιορισμό των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, θα είναι η αύξηση της «ποινής» για όσους θα φεύγουν νωρίτερα στη σύνταξη (σ.σ σήμερα είναι 6% και θα αυξηθεί στο 16%)

6. Η βασική σύνταξη (σ.σ των 360 ευρώ), θα χορηγείται από εδώ και στο εξής μόνο σε όσους έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους.

Οι αλλαγές δεν σταματούν εδώ. Ουσιαστικά, εξαγγέλλεται η ψήφιση νέου ασφαλιστικού νόμου μέχρι τον Οκτώβριο, με ορίζοντα εφαρμογής από 1/1/2016. Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση, θα βάζει στο τραπέζι το σύστημα υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών (σ.σ για τον ΟΑΕΕ όπως προαναφέρθηκε θα υπάρχει σύνδεση με το εισόδημα αλλά και θέσπιση ενός κατώτατου ορίου).

Στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης, θα εξεταστεί τόσο η επέκταση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος για ολόκληρη τη χώρα όσο και η ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων. Επίσης, θα μπει στο τραπέζι η αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων ώστε να υπάρχει ουσιαστικότερη σύνδεση των εισφορών με τις παροχές.

Προβλήματα από την καταιγίδα στην Πάτρα

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε κλήσεις για απάντληση υδάτων από περιοχές του κέντρου της Πάτρας αλλά και από το Ρίο, τα Αραχωβίτικα και τον Άγιο Βασίλειο.

Προβλήματα προκάλεσε, τόσο στο κέντρο της Πάτρας, όσο και σε γειτονικές περιοχές, η καταιγίδα που έπληξε τις βραδινές ώρες την πόλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε κλήσεις για απάντληση υδάτων από περιοχές του κέντρου της Πάτρας αλλά και από το Ρίο, τα Αραχωβίτικα και τον Άγιο Βασίλειο.
Επίσης, λόγω της καταιγίδας προκλήθηκαν κυκλοφοριακά προβλήματα σε κεντρικούς δρόμους, αλλά και σε δρόμους συνοικιών της πόλης.

Ολονυχτία η συζήτηση στη Βουλή


Διάσκεψη προέδρων συγκάλεσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου - Ολονυχτία η συζήτηση στη Βουλή

Ερωτήματα προκαλεί η καθυστέρηση στην έναρξη της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής προκειμένου να δοθεί εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση για την ελληνική πρόταση ενώ άγνωστο παραμένει πότε θα αρχίσει η συνεδρίαση της Ολομέλειας, με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να συγκαλεί διάσκεψη των Προέδρων. Στη Διάσκεψη των προέδρων θα αποφασιστεί η διαδικασία που θα ακολουθηθεί στην Ολομέλεια οπότε και θα οριστεί η ώρα κατά την οποία θα ξεκινήσει η συζήτηση.
Αρχικά, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 9:30 το βράδυ, μια ώρα μετά τη λήξη της συζήτησης στην αρμόδια επιτροπή. Η πρόεδρος προσανατολίζεται να ορίσει ως ώρα έναρξης της συνεδρίασης την 00:01.
Η Βουλή πρέπει να εγκρίνει την κυβερνητική πρόταση και να εξουσιοδοτήσει τον Πρωθυπουργό να μεταβεί στις Βρυξέλλες για συμφωνία.
Τις τελευταίες ώρες καταβάλλονται προσπάθειες να καμφθούν οι αντιδράσεις που έχουν εκφραστεί στην κυβερνητική πλειοψηφία.
Κατά τη διαδικασία στην Ολομέλεια, θα τοποθετηθούν αρχικά οι εισηγητές, στη συνέχεια θα πάρουν τον λόγο κάποιοι βουλευτές, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων και οι πολιτικοί αρχηγοί, εφόσον το θελήσουν.
Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής και το άρθρο 89 -με βάση το οποίο εισήχθη προς συζήτηση η ελληνική πρόταση ως νομοσχέδιο στη Βουλή- στη συγκεκριμένη διαδικασία δεν είναι υποχρεωτικές οι τοποθετήσεις από τους πολιτικούς αρχηγούς. Όπως όλα δείχνουν, ωστόσο, οι αρχηγοί προτίθενται να τοποθετηθούν.

Θύελλα αντιδράσεων για το σεξιστικό tweet του Στυλιανίδη...

Ένα ξεκάθαρα σεξιστικό tweet του Ευριπίδη Στυλιανίδη προκάλεσε θύελλα σχολίων στα social media.

Ο πρώην Υπουργός έγραψε στο twitter:
 
«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν... τη γυναίκα:
 
• Όταν λέει ΟΧΙ εννοεί ΙΣΩΣ.
 
• Όταν λέει ΙΣΩΣ εννοεί ΝΑΙ
 
• Όταν λέει ΝΑΙ δεν είναι γυναίκα».

ΕΛΕΟΣ- Βγήκε με λεοπαρ κορδόνι στη Παραλία και τρόμαξε τον κόσμο!!

Kατέβηκε στην αμμουδιά με λεοπάρ κορδόνι προκάλεσε νέα ταραχή στις παραλίες!!!
 
H ηθοποιός και χορεύτρια Coco Austin, σύζυγος του ηθοποιού και ράπερ Ice-T στα νησιά Barbados.






.athenstimeout.gr

Το νέο ανέκδοτο: Η νέα συμφωνία είναι μνημόνιο, αλλά ο Τσίπρας δεν είναι Σαμαράς!

Ως συνήθως η προπαγάνδα των ΣΥΡΙΖΑ πάει να βαπτίσει το κρέας ψάρι και να το σερβίρει στους δυστυχείς Έλληνες πολίτες!

Για να δούμε όμως σύντροφοι την αντίδραση του λαού όταν θα νοιώσουν οι πολίτες για τα καλά στο πετσί τους  τα εισπρακτικά μέτρα του μνημονίου...



«Ναι» θα ψηφίσει η Αριστερή Πλατφόρμα


«Ναι» θα ψηφίσει η Αριστερή Πλατφόρμα


Την απαραίτητη εξουσιοδότηση στην Κυβέρνηση αποφάσισαν να παράσχουν κατά την αποψινή ψηφοφορία στην Βουλή οι περίπου 30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που προέρχονται από την Αριστερή Πλατφόρμα, συνιστώσα της οποίας ηγείται ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, που απο το πρωί δεν ξεκαθάριζε την στάση που θα τηρήσει, καλλιεργώντας ένα θρίλερ για το αν τελικώς θα περάσει απο την Βουλή αναίμακτα η συγκυβέρνηση.
Η απόφαση αυτή βάζει οριστικό τέλος στην αγωνία που υπήρχε στο επιτελείο του πρωθυπουργού για το αν θα ψηφίσουν ή όχι οι βουλευτές που πρόσκεινται στον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

ΑΥΤΟΙ αποτελούν το λόμπυ της δραχμής !

ΠΑΛΑΙΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ, ΦΕΡΟΥΝ ΒΑΡΕΩΣ ΤΟ ΟΤΙ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΔΕΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΑΡΜΑ

Για κάποιους, το κυριακάτικο δημοψήφισμα αφορούσε κυρίως το «ναι» ή το «όχι» στον δρόμο που έχουν ανοίξει ιδεοληπτικοί καιροσκόποι και η συμμορία του «λόμπυ της δραχμής» για την μετατροπή μιας κρατικοδίαιτης χώρας σε βαλκανική πρωτεύουσα πασών των μαφιών…

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

                  Το «λόμπυ της δραχμής» είναι πανίσχυρο και ζάπλουτο. Στην ψηφιακή όμως εποχή μας, είναι και γνωστό. Οι κ.κ. Σόϊμπλε, Ολάντ, Ρέντσι, Γιούνκερ και οι κυρίες Μέρκελ και Λαγκάρντ γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι το συνθέτουν,  πόσο χρήμα διαθέτουν και τί επιδιώκουν οι άνθρωποί του.
Έλληνες αδίστακτοι, που ζήλωσαν την δόξα της μαφίας και σήμερα θέλουν να υλοποιήσουν το «όραμά» τους, που είναι η διάλυση της Ευρώπης προς όφελος αμερικανικών κυρίως κερδοσκοπικών κεφαλαίων, τα οποία έχουν επενδύσει πολλά στον Τσίπρα και την ιδεοληπτική παρέα του.
Παλαιοί χρηματοδότες της χούντας, κάποιοι από αυτούς, φέρουν βαρέως το ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έδεσε την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό άρμα. Έβλεπαν με δέος από το 1979 την χώρα να μπορεί να γίνει ευρωπαϊκού τύπου δημοκρατία, με κοινωνική οικονομία της αγοράς, αλλά και με όσο γίνεται υγιή ανταγωνισμό –ο οποίος απωθεί τα όρνεα του μεταπρατισμού και της αρπακόλας.
Έπρεπε λοιπόν να σαμποτάρουν με κάθε τρόπο την πορεία αυτή, μέσα από άτυπες συμμαχίες στο πολιτικό σύστημα και σε άλλες αρθρώσεις της κοινωνίας. Κυρίως, όμως, έπρεπε να καταλάβουν το κράτος, που ήταν και η αγελάδα την οποία άρμεγαν.
Σε πρώτη φάση διείσδυσαν στην Νέα Δημοκρατία όπου τοποθέτησαν τους ανθρώπους τους, χρηματοδότησαν το ΠΑΣΟΚ και την άνοδό του στην εξουσία, έρριξαν την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, πολέμησαν λυσσωδώς από το 2000 και μετά την κυβέρνηση Κώστα Σημίτη, δηλητηρίασαν με τα μέσα επικοινωνίας τους την κοινή γνώμη, υπονόμευσαν μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες την κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή και από το 2010 παίζουν ανοιχτά το χαρτί του Αλέξη Τσίπρα.
Παράλληλα, από την είσοδο της χώρας στην ευρωζώνη και μετά, στηρίζουν δυναμικά και τον εθνικολαϊκισμό στην Ελλάδα. Είναι δε πολύ πιθανόν να έχουν και προσβάσεις στον φασιστικό σχηματισμό της Χρυσής Αυγής. Από το 2006 δε, τροφοδοτούν με χρήμα και το ρωσικό εθνικομπολσεβικιστικό κίνημα, θεωρητικός του οποίου στην Ελλάδα είναι ο κ. Δημήτρης Κιτσίκης, συγγραφέας και του ομώνυμου βιβλίου. Επίσης, μέλη του «λόμπυ της δραχμής» συνεργάζονται και χρηματοδοτούν το Ινστιτούτο Πολιτικής και Οικονομίας του Πωλ Κραιγκ Ρόμπερτς στην Αμερική, το οποίο τα τελευταία χρόνια παίζει χοντρά την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και στην συνέχεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Με κεφάλαια που οι ευρωπαϊκές αρχές υπολογίζουν στα 100 δισεκατομμύρια ευρώ, το «λόμπυ της δραχμής» διατηρεί πολύ καλές «σχέσεις» και με τους ευρωσκεπτικιστές, Γάλλους και Βρεταννούς –εξ ου και τα εγκώμια που έπλεξαν στον κύριο Αλέξη Τσίπρα στο Ευρωκοινοβούλιο η Γαλλίδα ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν και ο Βρεταννός Ν.Φαράντζ. Σημειώνουμε ότι την γαλλική ακροδεξιά ενισχύουν δύο γνωστοί Έλληνες γαλλοτραφείς επιχειρηματίες, που απομακρύνθηκαν από την γαλλική κεντροδεξιά επί προεδρίας Νικολά Σαρκοζύ και όταν υπουργός Οικονομικών ήταν η κυρία Κριστίν Λαγκάρντ. Υποθέτουμε ότι το «γιατί» της απομάκρυνσης αυτής είναι εύκολα κατανοητό.
Σήμερα, σημαντικός θεωρητικός του «λόμπυ της δραχμής» –εκ του ασφαλούς, βέβαια, από την Γενεύη– είναι ο πάλαι ποτε αντικομμουνιστής καθηγητής δρ. Νίκος Καλογερόπουλος, ιδρυτής και σχετικού Ινστιτούτου. Ο κύριος καθηγητής έδωσε, διαδικτυακά, μεγάλη μάχη για το «όχι» στο δημοψήφισμα, τονίζοντας με έμφαση ότι η επάνοδος στην δραχμή θα αποτελέσει την αρχή αναγέννησης για την ελληνική βιομηχανία –μία βιομηχανία που έχει ήδη καταρρεύσει από τον κρατισμό και την απέχθεια «βιομηχανιών» του «λόμπυ της δραχμής» να πραγματοποιήσουν παραγωγικές επενδύσεις.
Τασσόμενος, βέβαια, στην πλευρά του Αλέξη Τσίπρα, ο εκ Γενεύης καθηγητής απλώς αναιρεί και όλα τα περί μαρξισμού παλαιότερα βιβλία του.
Υπό τις προαναφερόμενες συνθήκες, την προσεχή Κυριακή κρίνεται το μέλλον της χώρας στον 21ο αιώνα. Ευρωπαϊκή ή Κολομβιανή επιλογή, είναι το μεγάλο διακύβευμα.


πηγή

Το μυστικό του Μιχελογιαννάκη στον Κεγκέρογλου..., ανεμελιά και όχι δούλες μα καρδούλες !

Τι είπαν οι βουλευτές

Εντάξει όλοι έχουν...σκάσει από την αγωνία τους στη συνεδρίαση των Επιτροπών στη Βουλή για την εξουσιοδότηση της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας για τη σύναψη δανειακής σύμβασης με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. Κάποια στιγμή ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μιχελογιαννάκη να συνομιλεί με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου.
Ένα μυστικό σκέφτηκαν όλοι, αλλά μην...πάει ο νους σας στο κακό. Απλως ο Μιχελογιαννάκης του είπε ακριβώς ή...περίπου έτσι:
 "τι ωραία που ήμασταν, σύντροφε,  κάποτε στο Ηράκλειο, όλοι ΠΑΣΟΚ, ανεμελιά και όχι δούλες μα καρδούλες"!


πηγή

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Πρόταση ανάδειξης του χώρου όπου βρίσκεται η μάνα-ελιά στην Καλαμάτα

Με επιστολή του, ο Δήμαρχος Καλαμάτας προτείνει προς τον ΕΛΓΟ Δήμητρα τη σύναψη χρησιδανείου μεταξύ αυτού του Οργανισμού και του Δήμου Καλαμάτας, με σκοπό την αξιοποίηση του χώρου του πρώην ΚΕΓΕ και την ανάδειξη του αρχαιότερου δένδρου ελιάς Καλαμάτας.
Στο έγγραφο του Δημάρχου, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:
«Στο οικόπεδο του πρώην ΚΕΓΕ Καλαμάτας, δίπλα στο Τμήμα Ελαίας Καλαμάτας του Ινστιτούτου Χανίων του ΕΛΓΟ Δήμητρα, βρίσκεται το αρχαιότερο δένδρο ελιάς Καλαμάτας, θεωρούμενο μητρικό δένδρο αυτής της εκλεκτής ποικιλίας βρώσιμης ελιάς. Πρόκειται για οικόπεδο έξι (6) στρεμμάτων, ανεκμετάλλευτο και αναξιοποίητο έως σήμερα. Αυτό το χώρο, ο Δήμος Καλαμάτας προτίθεται να τον καταστήσει επισκέψιμο για ξένους και ντόπιους επισκέπτες, με ήπιες παρεμβάσεις για αισθητική και λειτουργική του αναβάθμιση, θέτοντας στο επίκεντρο το αρχαιότερο δένδρο ελιάς Καλαμάτας».
Τα ανωτέρω ο Δήμος Καλαμάτας επιδιώκει να κάνει πράξη, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειάς του «για την αναβάθμιση των κοινοχρήστων χώρων του, την ανάδειξη των πολιτιστικών μνημείων του, την προώθηση των τοπικών αγροδιατροφικών προϊόντων και ιδίως των ΠΟΠ, την προστασία και διαχείριση του περιβάλλοντος, με στόχο την καλύτερη διαβίωση των συμπολιτών μας και την ανάδειξη της πόλης σε θελκτική και φιλόξενη για κατοίκους και επισκέπτες».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2015 στο Δήμο Καλαμάτας

Παρουσιάσθηκε, σήμερα Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015 και ώρα 13.00, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, στην πόλη και τις Τοπικές Κοινότητες, του Πολιτιστικού Καλοκαιριού του Δήμου Καλαμάτας.
Σε συνέντευξη Τύπου, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε όλους τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, τους Συλλόγους Γυναικών και όλους τους συμμετέχοντες στο Πολιτιστικό Καλοκαίρι και ευχήθηκε να είναι πετυχημένες οι εκδηλώσεις και να διασκεδάσουν όσοι θα τις παρακολουθήσουν. Τόνισε, επίσης, πως «ο κόσμος χρειάζεται ‘ανάσες’» και προσέθεσε: «Να αισιοδοξεί ο κόσμος. Περάσαμε και από δυσκολότερες καταστάσεις ως Ελληνισμός και τα καταφέραμε».
Ο Πρόεδρος της Κ.Ε. «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας, στη συνέχεια, αναφέρθηκε αναλυτικά στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων και στις μεγάλες συναυλίες που θα διεξαχθούν.
Σημειώνεται ότι ο προϋπολογισμός του Πολιτιστικού Καλοκαιριού, που αφορά σε περίπου 80 εκδηλώσεις από τον Ιούνιο έως το Σεπτέμβριο, στην πόλη και τα χωριά του Δήμου Καλαμάτας, δεν ξεπερνά το ποσό των 30.000 ευρώ και είναι μικρότερος από κάθε άλλη χρονιά.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων.

Επισημαίνεται ότι από το εκτυπωμένο πρόγραμμα που κυκλοφορεί:

 •       Έχει ακυρωθεί η συναυλία Ανδρέου, Τσανακλίδου, Αντωνοπούλου, Λεγάκη, που ήταν προγραμματισμένη για τις 14.07 στο Αμφιθέατρο του Κάστρου και
  • Έχει αναβληθεί η Γιορτή Αγκινάρας στη Μικρομάνη, που ήταν προγραμματισμένη για τις 11.07, αλλά θα πραγματοποιηθεί σε μελλοντική ημερομηνία.

Τσίπρας: «Αν δεν υπάρχει δεδηλωμένη, δεν συνεχίζουμε» - "Αντάρτικο" βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ

Τσακαλώτος: Η κυβέρνηση έκανε μεγάλη προσπάθεια να υπάρξει ανακατανομή των βαρών 
 - Επιφυλακτικό το Βερολίνο για τις προτάσεις που κατατέθηκαν 

Με καταιγιστικούς ρυθμούς προχωρούν οι εξελίξεις σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο προκειμένου στο Eurogroup του Σαββάτου να υπάρξει μια οριστική συμφωνία που θα βγάλει τη χώρα από το τραγικό αδιέξοδο.

Εξουσιοδότηση από τη Βουλή ζητά ο πρωθυπουργός και το οικονομικό επιτελείο για να διαπραγματευθούν με τους δανειστές, ενώ τις ελληνικές προτάσεις αξιολογούν οι οι τρεις θεσμοί -Κομισιόν, ΕΚΤ, ΔΝΤ-, όπως έκανε γνωστό ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος επιβεβαίωσε την έγκαιρη παραλαβή των προτάσεων της Αθήνας το βράδυ της Πέμπτης.

Ο Γερούν Ντέισελμπλουμ δήλωσε νωρίτερα πως θα μπορούσε να υπάρξει «σημαντική απόφαση» στο Eurogroup του Σαββάτου, χαρακτηρίζοντας εμπεριστατωμένη τη νέα ελληνική πρόταση. Λίγο αργότερα ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης ανέφερε ότι δεν θα γίνει Συνοδος Κορυφής την Κυριακή εάν αύριο το Εurogroup καταληξει σε συμφωνία για νέο πρόγραμμα.

Επιφυλακτικό το Βερολίνο
Η αξιολόγηση των ελληνικών προτάσεων θα γίνει από τους αρμόδιους θεσμούς, δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ και πρόσθεσε ότι μόνο εφόσον η Αθήνα δείξει ότι είναι έτοιμη να εφαρμόσει σοβαρές μεταρρυθμίσεις, θα μπορεί η γερμανική κυβέρνηση να ζητήσει από το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο εξουσιοδότηση για διαπραγμάτευση.
«Το δεύτερο πρόγραμμα βοήθειας εξέπνευσε. Χρειαζόμαστε ένα πολυετές νέο πρόγραμμα, το οποίο θα πηγαίνει πολύ πιο πέρα από τις δαπάνες και υποχρεώσεις που συζητούνταν τον Ιούνιο. Μόνο εάν η ελληνική κυβέρνηση περιγράψει σοβαρά και αξιόπιστα ως βασικούς πυλώνες το τι είναι διατεθειμένη να κάνει σε αυτή την μακρά μεταρρυθμιστική πορεία, καθώς και εάν ονομάσει και τα λεγόμενα prior actions, θα μπορέσει η κυβέρνηση να ζητήσει από την Βουλή την εξουσιοδότηση για έναρξη διαπραγματεύσεων για το πρόγραμμα» είπε ο κ. Ζάιμπερτ.

Το μέτωπο εντός Ελλάδος

Αντιμέτωπος με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ που εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για το βαρύ πακέτο μέτρων που συνοδεύει το αίτημα για τριετές πρόγραμμα από τον ESM, βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λίγες ώρες πριν την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή.

 Με έγγραφο της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου το νομοσχέδιο παραπέμφθηκε στις Επιτροπές α) Οικονομικών Υποθέσεων, β) Κοινωνικών Υποθέσεων, γ) Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και δ) Παραγωγής και Εμπορίου. Η επιτροπή δηλαδή έχει προθεσμία να υποβάλει την έκθεσή της μέχρι σήμερα τα μεσάνυχτα, με το ένα σενάριο είναι να εισαχθεί στην Ολομέλεια και να ψηφιστεί το ξημέρωμα, άλλη εκδοχή να εισαχθεί αύριο το πρωί και να έχει ψηφιστεί μέχρι τη συνεδρίαση του Eurogroup νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου και τρίτη εκδοχή να συμπηχθεί ο χρόνος των επιτροπών και να μπει στην Ολομέλεια σήμερα Παρασκευή.
Σε κάθε περίπτωση, η Βουλή θα πρέπει να εγκρίνει την πρόταση ως βάση διαπραγμάτευσης ώς τις 4 το απόγευμα του Σαββάτου, οπότε θα συνεδριάσει το Eurogroup.
 Η τοποθέτηση των εισηγητών ΣΥΡΙΖΑ - Ν.Δ.
 Η κυβέρνηση επιδιώκει «χώρο και χρόνο» για την χώρα, τόνισε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας κατά την συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής του νομοσχεδίου για τη διαπραγμάτευση και σύναψη δανειακής σύμβασης με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕSM). Διατύπωση ότι η κυβέρνηση δεν θα πάρει σε ρήξη ζήτησε η Ν. Δ.
«Πέντε μήνες διαπραγματευτήκαμε σκληρά για μια συμφωνία βιώσιμη, που θα αναδιανέμει τα βάρη σε όσους κατέχουν τον πλούτο», είπε ο Δ. Βίτσας δεσμευόμενος ότι η τελική συμφωνία θα έλθει στη Βουλή.
Επιδιώκουμε συμφωνία που να λέει ότι χρέος δεν είναι βιώσιμο, που δεν θα αποτελεί τροχοπέδη στην οικονομία και θηλιά στην κοινωνική ζωή, υπογράμμισε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «»ένα είδος συμφωνίας που δεν ικανοποιεί καμία πλευρά, αλλά εκπληρώνει μια εκατέρωθεν ανάγκη».
«Στο μενού υπάρχουν δύο πιάτα: συμφωνία ή στήριξη της χειμαζόμενης από ανθρωπιστικής κρίσης Ελλάδα», υποστήριξε ο εισηγητής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος ζήτησε να υπάρξει ρητή δέσμευση στο κε
Τσακαλώτος: Η κυβέρνηση έκανε μεγάλη προσπάθεια να υπάρξει ανακατανομή των βαρών

Η άλλη πλευρά περιμένει μία πρόταση που να δείχνει ότι η διαδικασία ξαναμπαίνει στις ράγες, εκτίμησε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ πρόσθεσε ότι μπορεί γρήγορα να αποκατασταθεί η ζημιά που έχει προκληθεί από τα capital controls, καθώς είναι πιο περιορισμένα σε σχέση με την Κύπρο.
Η ΕΚΤ είναι ανεξάρτητη και δεν παίρνει εντολές τόνισε ο κ. Τσακαλώτος και συμπλήρωσε ότι ασκούσε μεγάλη πίεση και στις άλλες 18 χώρες για να βρεθεί λύση. «Η σαφής διατύπωση θα βοηθήσει για την άρση της ασφυξίας», συμπλήρωσε.
Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα, διερωτήθηκε: «Απορώ γιατί κερδίζουμε εκλογές. όσο λάθος κάναμε; Μήπως ο ελληνικός λαός θεωρεί ότι έχουμε κάνει μία τεράστια προσπάθεια και η γραμμή δεν υπογράφουμε μία συμφωνία να ναι κι ό,τι να ναι είναι ένα αβαντάζ;».
«Το βασικό ερώτημα που θέλει ο λαός να απαντηθεί είναι αν είναι μία καλή συμφωνία αυτή. Δεν είναι καιρός ούτε για θριαμβολογίες ούτε για χαρές ούτε για γέλια. Θεωρούμε ότι θα είναι μία πολύ δύσκολη συμφωνία. Κανείς δεν θριαμβολόγησε μετά το δημοψήφισμα» ανέφερε.
Η κυβέρνηση έκανε μεγάλη προσπάθεια να υπάρξει ανακατανομή των βαρών είπε ο κ. Τσακαλώτος και εξήγησε πως αρκετά μέτρα κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση. Παράλληλα, αναφέρθηκε σε «βελτιώσεις σε σχέση με την πρόταση Γιούνκερ».
«Γι αυτό υπάρχει αύξηση εισφοράς για εισοδήματα 30.000 και πάνω, αύξηση φορολογίας σε εφοπλιστές, του φόρου πολυτελείας. Λαμβάνουμε πολλά μέτρα για φοροδιαφυγή και δημιουργία περιουσιολογίου» διευκρίνισε μεταξύ άλλων.


Χωρίς ψηφοφορία ολοκληρώθηκε η κοινή συνεδρίαση ΚΟ και ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ
Χωρίς ψηφοφορία και με πολλές εντάσεις ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της KΟ και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε μία συναισθηματική δευτερολογία ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι είναι ιστορική ευθύνη της Αριστεράς έναντι των λαϊκών στρωμάτων να μη φτάσουμε στο Grexit. «Θα αναμετρηθεί ο καθένας με το μπόι του και με την ιστορία του. Ανάμεσα σε μία κακή και σε μία καταστροφική επιλογή είμαστε υποχρεωμένοι να επιλέξουμε το πρώτο. Δεν είναι εύκολο αλλά πρέπει» τόνισε.

Οπως είπε χαρακτηριστικά: «Είναι σαν να σου ζητούν τα λεφτά ή τη ζωή σου...».

Ο κ. Τσίπρας έθεσε και θέμα δεδηλωμένης, καθώς όπως είπε «δεν θα δεχτούμε να μην έχει τη δεδηλωμένη η κυβέρνηση στη σημερινή ψηφοφορία».


Κείμενο υπέρ της εξόδου από το ευρώ κατέθεσαν 5 βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας

Με τις υπογραφές των Στάθη Λεουτσάκου, Αντώνη Νταβανέλου, Σόφης Παπαδόγιαννη, Κώστα Λαπαβίτσα και Θανάσης Πετράκου καλούν τον πρωθυπουργό να απορρίψει τον εκβιασμό των δανειστών, ωστόσο λένε πως θα στηρίξουν την κυβέρνηση.
Οπως λένε η κυβέρνηση μπορεί να εφαρμόσει πρόγραμμα γέφυρα για μετάβαση στον εθνικό νόμισμα. «Παρ' όλαυτα η κυβέρνηση έστω και τώρα μπορεί και πρέπει να απαντήσει στους εκβιασμούς των θεσμών με το δίλημμα πρόγραμμα χωρίς νέα λιτότητα με ρευστότητα και διαγραφή του χρέους ή έξοδος από το ευρώ και διακοπή αποπληρωμής του άδικου και μη βιώσιμου χρέους», τονίζουν.
Σχετικά με το δημοψήφισμα αναφέρουν: «Το δημοψήφισμα κατέδειξε τη βούληση του λαού για την οριστική απόρριψη της λιτότητας ανεξάρτητα από τα διλήμματα που του έθεσε το ξένο και το εγχώριο κατεστημένο».
Νωρίτερα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, από το βήμα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, επανέλαβε την αντίθεσή του με την πρόταση της κυβέρνησης στους εταίρους, δείχνοντας τον... τόνο των αντιδράσεων εντός ΣΥΡΙΖΑ. Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κρατά σαφείς αποστάσεις από την κυβερνητική πρόταση προς τους δανειστές. «Η ελληνική πρόταση δεν είναι συμβατή με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί να δώσει απάντηση στα προβλήματα και θετική προοπτική στη χώρα», σημείωσε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δεν έχει υπογράψει το κείμενο που έχει κατατεθεί στη Βουλή.
Λίγο αργότερα, εξερχόμενος της συνεδρίασης της ΚΟ και απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για το τι θα πράξει, ο κ. Λαφαζάνης απάντησε «Η θέση μου είναι σαφής και έχει καταγραφεί στην Κ.Ο. και στην κυβερνητική σύσκεψη, αλλά δεν γίνεται εδώ ψηφοφορία, ψηφοφορία θα γίνει στη Βουλή»
Στην ίδια γραμμή κινήθηκαν στις ομιλίες τους και οι Κώστας Λαπαβίτσας, Θανάσης Πετράκος και Αλέξης Μητρόπουλος, που έδειξαν την έντονη αντίδρση τους στο περιεχόμενο της ελληνικής πρότασης.

Διεκόπη η ΚΟ των ΑΝΕΛ

Οριακό είναι το κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικών των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τέσσερις βουλευτές να δηλώνουν πως θα καταψηφίσουν την συμφωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τους Παύλο Χαϊκάλη, Σταυρούλα Ξουλίδου, Νίκο Μαυραγάνη και Χαρίσιο Κατανά που κατά την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τάχθηκαν κατά της συμφωνίας με τους Ευρωπαίους δανειστές. Η διαφοροποίηση των τεσσάρων βουλευτών ανάγκασε τον Πάνο Καμμένο να διακόψει την συνεδρίαση και να ζητήσει εσπευσμένα συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να τον ενημερώσει για την κατάσταση στο εσωτερικό του κόμματός του και να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν περιθώρια ουσιαστικών ελιγμών προκειμένου να καμφθούν οι ενστάσεις.


Τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση ώστε να κλείσει η συμφωνία με τους εταίρους θα δώσει το Ποτάμι, όπως αποφασίστηκε στην Κ.Ο. του κόμματος που συνεδρίασε το μεσημέρι.

«Η Ν.Δ. ξεκαθαρίζει προς τον πρωθυπουργό: Σου δίνουμε την εξουσιοδότηση να φέρεις συμφωνία, σου δίνουμε όχι μόνο εξουσιοδότηση, αλλά εντολή να αποτρέψεις την έξοδο της χώρας από την Ευρώπη και το ευρώ», είπε -σύμφωνα με πληροφορίες- ο Ευ. Μεϊμαράκης στη συνεδρίαση του άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου της Ν.Δ.
Το ΠΑΣΟΚ ζητά από την κυβέρνηση να συμπεριλάβει τη θέση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών «όχι στη ρήξη με τους εταίρους, ναι σε συμφωνία, ναι στην Ευρώπη και στο ευρώ» στο νομοσχέδιο που κατέθεσε για την παροχή εξουσιοδότησης, ώστε να οριστικοποιηθεί η συμφωνία με τους εταίρους.

ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΜΗΝΥΣΗ - Απίστευτη επίθεση Γκλέτσου στον Βαρουφάκη: Μας πτώχευσε και τώρα φεύγει για εξωτικά νησιά


Απίστευτη επίθεση Γκλέτσου στον Βαρουφάκη: Μας πτώχευσε και τώρα φεύγει για εξωτικά νησιά


Πόλεμο με τον Γ. Βαρουφάκη έχει ανοίξει ο Απ. Γκλέτσος ο οποίος αφού είχε πει ότι θα καταθέσει μήνυση εναντίον του σήμερα εξέδωσε και ανακοίνωση με την οποία τον χαρακτηρίζει ρίψασπι.
Η ανακοίνωση της Τελείας:
''Ύστερα από την σκόπιμη φυγή του κυρίου Βαρουφάκη από το υπουργείο και την ανεύθυνη πράξη να διαχειριστεί τα οικονομικά και το χρέος που βαραίνουν τον Ελληνικό λαό αλόγιστα και εγωιστικά, η ΤΕΛΕΙΑ αναλαμβάνει να ζητήσει δικαίωση εκ μέρους των Ελλήνων που νιώθουν ήδη την εξαπάτηση και θα νιώσουν χειρότερα την εξαθλίωση από τα μέτρα που θα έρθουν με τα τερτίπια του πρώην υπουργού. Ως εκ τούτου η ΤΕΛΕΙΑ θα καταθέσει μήνυση εις βάρος του κ. Γιάνη Βαρουφάκη πρώην υπουργού Οικονομικών.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του κόμματός του, στην οποία γινόταν λόγος για οικονομική καταστροφή της χώρας με ευθύνη του τέως υπουργού οικονομικών. Στην ανακοίνωση το κόμμα του Απόστολου Γκλέτσου τόνιζε: ''Ελπίζουμε ότι θα διαψευσθούμε και σύντομα να έχουμε επωφελή συμφωνία. Σε αντίθετη περίπτωση όμως θα είμαστε εκεί για να βάλουμε ΤΕΛΕΙΑ στον κατήφορο. Όσο για το asset , ο Βαρουφάκης ήρθε, έκανε τη δουλειά! Μας πτώχευσε και τώρα φεύγει για εξωτικά νησιά. Επιτέλους Έλληνες θα καταλάβουμε τι μας γίνεται;''

Ο Απόστολος Γκλέτσος προβλέπει πως οι μέρες που έρχονται θα είναι δύσκολες και σχολίασε με τον δικό του τρόπο, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος: ''Δυστυχώς έρχονται πολύ δύσκολες μέρες και θα πληγούν περισσότερο αυτοί που ψήφισαν ΟΧΙ επειδή νόμιζαν ότι δεν είχαν τίποτε άλλο να χάσουν γιατί τώρα θα δουν ότι υπάρχουν και πολύ χειρότερα και ταυτόχρονα θα νοιώθουν υπεύθυνοι ότι με την συναισθηματική επιλογή τους έμειναν παράλογα νηστικά τα παιδιά τους.

Η ΤΕΛΕΙΑ μόνη πλέον απέναντι σε όλους τους καταστροφείς της Ελλάδος που παραιτούνται ο ένας μετά τον άλλον, πιστεύει ότι μόνο μια κυβέρνηση συνασπισμού μικρών κομμάτων με μπροστάρηδες έμπειρους αυτοδιοικητικούς, επιτυχημένους με βιογραφικά στη ζωή και στη δουλειά ανθρώπων αλλά και άφθαρτων ανιδιοτελών πολιτικών, και με μια γενναία αναθεώρηση του αντιαναπτυξιακού Συντάγματος είναι η μόνη λύση για να απελευθερωθούν οι αναπτυξιακές δυνάμεις της χώρας μας''.

Ο Βαρουφάκης στο πλοίο για την Αίγινα για... οικογενειακούς λόγους - Δεν θα ψηφίσει στη Βουλή


Ο Βαρουφάκης στο πλοίο για την Αίγινα για... οικογενειακούς λόγους - Δεν θα ψηφίσει στη Βουλή (φωτό)


Την απουσία του από την αποψινή κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή ανακοίνωσε μέσω Twitter ο Γιάνης Βαρουφάκης. Σε νεότερο μήνυμά του, δημοσιοποιεί την επιστολή που έστειλε στην Προεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, για να την ενημερώσει ότι στηρίζει την πρόταση της κυβέρνησης - και δη τον Ευκλείδη Τσακαλώτο - ιδιαίτερα αναφορικά με το θέμα του χρέους.
Ο Βαρουφάκης στο πλοίο για την Αίγινα για... οικογενειακούς λόγους - Δεν θα ψηφίσει στη Βουλή (φωτό)«Το ό,τι, δεν θα είμαι στη Βουλή απόψε να ψηφίσω δια ζώσης, οφείλεται σε οικογενειακούς λόγους (προλαμβάνω τις διάφορες…ερμηνείες)», αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο πρώην υπουργός Οικονομικών.
Πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το άρθρο 70Α του Κανονισμού της Βουλής, οι βουλευτές μπορούν να ψηφίζουν με επιστολική ψήφο όταν βρίσκονται σε αποστολή της Κυβέρνησης ή της Βουλής στο εξωτερικό.
Σύμφωνα πάντως με ασφαλείς πληροφορίες της «Η», ο Γιάνης Βαρουφάκης εθεάθη στο πλοίο για Αίγινα γύρω στις 17:30. Μάλιστα υπάρχουν και σχετικές αποκλειστικές φωτογραφίες από την... οικογενειακή απόδραση στο νησί.
Σύμφωνα πάντως με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, η στήριξη του κ. Βαρουφάκη, δεν μπορεί να προσμετρηθεί ως θετική ψήφος. Εκτιμάται δηλαδή ότι με τον τρόπο αυτό αποφεύγει να ψηφίσει «όχι» στην αποψινή ψηφοφορία...

πηγή

kolotoumpa Ζωής : «Είμαι υπέρ του Οχι, αλλά πρέπει να πάμε όλοι μαζί»

Σε αλλαγή στάσης φαίνεται πως οδηγείται η Ζωή Κωνσταντοπούλου, όπως φάνηκε και από την τοποθέτησή της στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
Η πρόεδρος της Βουλής ζήτησε να αξιοποιηθούν τα αποτελέσματα του λογιστικού ελέγχου για το χρέος, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι πρέπει να στηριχθεί η κυβέρνηση.
Ξεκαθάρισε ότι τάσσεται υπέρ του «Οχι» αλλά, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «πρέπει να πάμε όλοι μαζί», δείχνοντας έτσι ότι θα αφήσει στην άκρη τις διαφωνίες της και θα συνταχθεί με την ηγεσία.
Νωρίτερα επικράτησε έντονη αναστάτωση στο εσωτερικό του κόμματος όταν όλη η κυβερνηση προσπαθούσε να πείσει τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να αλλάξει τη διαδικασία συζήτησης της ελληνικής πρότασης. Η πρόεδρος της Βουλής επέβαλε τη λεπτομερή συζήτηση σε 4 επιτροπές για να συζητηθούν τα μέτρα και ζήτησε να μπει στην Ολομέλεια η συμφωνία αύριο!
Από την κυβέρνηση αναφέρθηκε ότι η κ. Κωνσταντοπούλου θα μπορούσε να φέρει τη συμφωνία σε μια μόνο επιτροπή, την Επιτροπή Οικονομικών, ενώ υπήρχαν αιχμές ότι αυτές οι κινήσεις γίνονταν επίτηδες εκ μέρους της.
Τέτοιο χρονοδιάγραμμα δεν θα ήταν εφικτό για την κυβέρνηση, αφού η συμφωνία πρέπει να συζητηθεί και να δοθεί εξουσιοδότηση απόψε, ώστε το Eurogroup να την εγκρίνει αύριο. Από την κυβέρνηση έχει διευκρινιστεί, μάλιστα, ότι η συζήτηση απόψε στη Βουλή πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο ως τις 8-9 το βράδυ, και όχι ξημερώματα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου