8.8.15

Αν έχετε τηγάνι με αυτή την ένδειξη πετάξτε το αμέσως!

Αν έχετε τηγάνι με αυτή την ένδειξη πετάξτε το αμέσως!


Υπάρχει μια κατηγορία τοξικών χημικών ουσιών, που χρησιμοποιούνταν κατά κόρον για την κατασκευή διαφόρων μαγειρικών σκευών, κυρίως αντικολλητικών τηγανιών, και τα οποία είναι πολύ επικίνδυνα για τον οργανισμό.
Μάλιστα, πριν από λίγους μήνες, 208 επιστήμονες από 38 διαφορετικές χώρες ένωσαν τις φωνές τους προσυπογράφοντας μια σχετική έκθεση για την χρήση αυτών των τοξικών χημικών σε μαγειρικά σκεύη και τους κινδύνους που αυτή η πρακτική εγκυμονεί κυρίως για τους ανθρώπους, αλλά και για το περιβάλλον.
 
Αυτά τα χημικά συστατικά ονομάζονται  PFASs (polyfluorinated and perfluorinated substances). Αν, λοιπόν, κάποιο από τα τηγάνια σας αναγράφει την ένδειξη "PFSA" επάνω του σε κάποιο σημείο (συνήθως στην λαβή ή στον πάτο του τηγανιού) τότε είναι σώφρον να το πετάξετε και να επιλέξετε κάποιο άλλο αντικολλητικό σκεύος, το οποίο δεν θα έχει κατασκευαστεί με αυτές τις ουσίες.
 
Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι δύο συγκεκριμένα φθοροχημικά, το υπερφθοροοκτάνιο (PFOS) και το υπερφθοροοκτανοϊκό (PFOA), μπορούν να βλάψουν το συκώτι και να διαταράξουν το αναπαραγωγικό σύστημα και την ανάπτυξη σε ζώα τόσο στην άγρια φύση όσο και σε πειραματόζωα.
 
Επίσης, σε εργαστηριακό επίπεδο τα PFASs έχει διαπιστωθεί ότι βλάπτουν τον μεταβολισμό, το ανοσοποιητικό και το ενδοκρινικό σύστημα, ενώ, μοιραία, προκαλούν καρκίνους σε διάφορα όργανα.
 
iatropedia.gr/

ΣΤΟ ΧΑΡΕΜΙ ΣΕΪΧΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ! Της πρόσφερε 100.000 ευρώ για να του κάνει ....

Στη Μύκονο, το βασικό θέμα συζήτησης δεν είναι άλλο από τη «σχέση» του 38χρονου Άραβα και της εντυπωσιακής τραγουδίστριας, η οποία μπορεί να μην έγινε αυτό που λέμε «πρώτο όνομα», αλλά είναι πραγματικά πολύ όμορφη και το όνομά της έχει πολλές φορές απασχολήσει τα lifestyle έντυπα.
Η καριέρα της μέχρι και πριν από λίγα χρόνια ακολουθούσε μια «συμπαθητική» πορεία, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλά επιτυχημένα σχήματα. Η κρίση, όμως, άλλαξε τα πάντα και, δυστυχώς, τα πολύ ακριβά γούστα που έχει δεν μπορούσε πλέον να τα καλύψει ο μισθός της, παρά το γεγονός ότι ακόμη κάνει extra σε νυχτερινά κέντρα και κλαμπ της επαρχίας.
Το προηγούμενο καλοκαίρι και ενώ έκανε διακοπές με τις φίλες της και τον μάνατζέρ της, γνώρισε τον Άραβα.

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό παιδί, αρκετά γυμνασμένο, που του αρέσει να ξοδεύει «μικρές περιουσίες» για να περνάει καλά. Είναι γνωστό το περιστατικό σε φημισμένο κλαμπ της Μυκόνου, όπου ο Άραβας, μετά τη λήξη μιας ξέφρενης βραδιάς, έδωσε σε καθέναν από το προσωπικό πουρμπουάρ 100 ευρώ, ενώ ο λογαριασμός της παρέας του είχε ξεπεράσει τα 20.000 ευρώ!
Την παρέα της… με το αζημίωτο
Οι δυο τους, λοιπόν, γνωρίστηκαν τον Ιούλιο του 2014 και άρχισαν να κάνουν στενή παρέα. Είναι κοινό μυστικό πως εν μέσω «αρπαχτών», η τραγουδίστρια φρόντιζε να κάνει και ταξίδια-αστραπή για να τον συναντάει.
Οι συναντήσεις, βέβαια, γίνονταν πάντα… με το αζημίωτο, καθώς η αοιδός για την παρέα που πρόσφερε στον αλλοδαπό μεγιστάνα αμειβόταν πολύ καλά.
Στις αρχές του καλοκαιριού κλείστηκε το νέο deal:

 Ο Άραβας ζήτησε από την τραγουδίστρια να του κάνει παρέα καθ’ όλη τη διάρκεια των διακοπών του στην Ελλάδα με το πολυτελές σκάφος του, έναντι 100.000 ευρώ για 15 ημέρες.
Το ποσό μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, είναι, όμως, πέρα για πέρα αληθινό! Και, για του λόγου, το αληθές το «ζευγάρι» εθεάθη «ερωτευμένο», αν και αποφεύγει να κάνει κοινές εμφανίσεις σε πολυσύχναστα μέρη, γιατί σε καμία περίπτωση η αοιδός δεν θέλει να δώσει τροφή για σχόλια.


Starpress&medicalland.gr

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ - Βατράχια της Βραζιλίας είναι πιο δηλητηριώδη από οχιές

Αγκαθωτά αμφίβια
Αρκετά είδη βατράχων είναι γνωστό ότι παράγουν δηλητήρια από αδένες στο δέρμα. Τώρα, ερευνητές στη Βραζιλία αναφέρουν τις δύο πρώτες περιπτώσεις βατράχων που δηλητηριάζουν τους εχθρούς με οστέινα αγκάθια στο κεφάλι. Οι τοξίνες τους, μάλιστα, είναι πιο ισχυρές κι από της οχιάς.

Τα δηλητηριώδη αμφίβια, με τις ονομασίες Corythomantis greeningi και Aparasphenodon brunoi, ήταν γνωστά εδώ και δεκαετίες, αν όχι αιώνες, μέχρι σήμερα όμως ο πραγματικός χαρακτήρας τους έμενε κρυφός.

Αυτό άλλαξε όταν ο Κάρλος Τζάρεντ, ερευνητής του Ινστιτούτου Butantan στο Σάο Πάολο, έπιασε με το χέρι ένα βατράχι στη ζούγκλα της νοτιοδυτικής ακτής της Βραζιλίας. Ένιωσε αμέσως έναν αφόρητο πόνο που διήρκεσε πέντε ώρες.

Ευτυχώς για τον Τζάρεντ, το βατράχι ανήκε στο λιγότερο δηλητηριώδες από τα δύο είδη, το C.greeningi: οι τοξίνες του είναι μόλις δύο φορές ισχυρότερες από το δηλητήριο των φιδιών του γένους Bothrops, επικίνδυνες οχιές της Αμερικής.

Το δηλητήριο του δεύτερου είδους είναι ούτε λίγο ούτε πολύ 25 φορές ισχυρότερο, αναφέρουν ο Τζάρεντ και οι συνεργάτες του στην έγκριτη επιθεώρηση Current Biology.

Και στις δύο περιπτώσεις, το δηλητήριο απελευθερώνεται από οστέινα αγκάθια που κρύβονται μέσα στο δέρμα ακριβώς πίσω από το στόμα.

Όποιο αρπακτικό κάνει το λάθος να καταπιεί τα αμφίβια δεν μπορεί παρά να αναγκαστεί να τα φτύσει, εικάζει η ερευνητική ομάδα.

Δεν είναι περίεργο επομένως που τα δύο δηλητηριώδη βατράχια δεν έχουν γνωστούς θηρευτές.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι τα δύο είδη δεν έχουν στενή συγγένεια μεταξύ τους -κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τα δηλητηριώδη αγκάθα εμφανίστηκαν ανεξάρτητα τουλάχιστον δύο φορές στη διαδικασία της εξέλιξης.

Στη ζούγκλα της Βραζιλίας, επομένως, δεν αποκλείεται να κρύβονται κι άλλα τοξικά αμφίβια.


in.gr

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΣΙΠΑ ! Δείτε πόσο πλήρωσαν για δύο μπουκάλια νερό!

Τις τελευταίες μέρες, και ενώ βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, το ίντερνετ έχει κατακλυστεί από αποδείξεις από όλη σχεδόν τη χώρα, τουριστικά θέρετρα αλλά και λιγότερο δημοφιλείς προορισμούς, με αποδείξεις αισχροκέρδειας σε βάρος των καταναλωτών.Πριν λίγες ημέρες, απόδειξη από μία... κοσμική παραλία έδειχνε το μέγοθος της αισχροκέρδειας: 1 μπουκάλι μεταλλικό νερό στοίχισε 7 ευρώ!
Αυτή τη φορά, μία απόδειξη από ταβέρνα, ενδεχομένως από το ίδιο κοσμικό νησί, τρελαίνει το ίντερνετ.

Δείτε καλύτερα την απόδειξη: 2 μπουκάλια νερό κοστίζουν 12 ευρώ, και 3 Ice Tea 24 ευρώ!
Δείτε και την απόδειξη από την παραλία με τις "ξαπλώστρες από... Τίμιο Ξύλο και το νερό κατευθείαν απο πηγή απο το ιερό βουνό Σουνγκ των Σαολίν", όπως ανέφερε στο σχόλιό του ο χρήστης που ανήρτησηε την απόδειξη στο facebook.
Τα σχόλια δικά σας.


ΒΙΝΤΕΟ - ΠΩΣ «ΠΛΑΚΩΣΑΝ» ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ: «Δεν ντρέπεστε ρε μ@λ@κες…;»

Βίντεο ντοκουμέντο με τον προπηλακισμό των εφοριακών που πήγαν για έλεγχο σε πανήγυρη της Ρόδου παρουσίασε στο δελτίο ειδήσεων ο ALPHA.
Στο βίντεο ακούγονται αρκετοί πολίτες να φωνάζουν με θυμό προς τους εφοριακούς «θέλετε να σβήσετε τα ήθη και τα έθιμα», «αυτά είναι κόλπα της Τρόικας», «δεν ντρέπεστε, μας βλέπεις και καλά καλά. Σκορπιστείτε να φύγετε», ακούγεται να λέει ένας άντρας στο βίντεο, καλώντας μάλιστα τους συμπολίτες του να πλακώσουν στο ξύλο τους εφοριακούς.
«Φύγετε. Έχουν εντολή να γράψουν τους ανθρώπους τους μεροκαματιάρηδες. Αυτοί κατέστρεψαν την χώρα», φωνάζει.
Τελικά το επεισόδιο έληξε όταν παρενέβησαν οι άνδρες της Αστυνομίας.

Εθελοντική αιμοδοσία στο Βασιλίτσι Κορώνης

Το Διοικητικό Συμβούλιο Του Πολιτιστικού Συλλόγου Βασιλιτσιωτών «Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ» καλεί τα μέλη και τους φίλους του, που έχουν δηλώσει την επιθυμία τους για εθελοντική αιμοδοσία καθώς κι όσους επιθυμούν με σκοπό να δημιουργηθεί στο Σύλλογό μας τράπεζα αίματος, να προσέλθουν τη Δευτέρα 10/8/2015 και ώρα 9:00 π.μ., στην αίθουσα του Συλλόγου μας όπου θα πραγματοποιηθεί αιμοδοσία από την Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας.
Η αιμοδοσία θα λήξει στη 1:00 μ.μ.

Στον Σκορπιό ολοκληρώνονται τα γυρίσματα του δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ «Η δική μας Κάλλας» (Μυρτώ Καμβυσίδη )

Στο ιδιωτικό νησί Σκορπιός, της οικογένειας Ριμπολόβλεφ, στο Ιόνιο, ολοκληρώνονται τα γυρίσματα του δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ «Η δική μας Κάλλας», του Μπάμπη Τσόκα, τα οποία ξεκίνησαν πριν από 2 χρόνια.Αυτό γνωστοποιούν με ανακοίνωσή τους, ο Σύλλογος Αποφοίτων «Μαρία Κάλλας» του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας και η Μεσσηνιακή Αμφικτυονία.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το συνεργείο μεταβαίνει σήμερα Σάββατο στην Πρέβεζα, πόλη καταγωγής του σκηνοθέτη του ντοκιμαντέρ Μπάμπη Τσόκα, για
ορισμένα συμπληρωματικά γυρίσματα.
Αύριο Κυριακή οι συντελεστές του ντοκιμαντέρ έχουν προγραμματισμένη συνάντηση με τον δήμαρχο Λευκάδας Κωνσταντίνο Δρακονταειδή, που βοήθησε στην επικοινωνία τους με την οικογένεια Ριμπολόβλεφ και τους έφερε σε επαφή με τον εκπρόσωπό της στην Ελλάδα Ανδρέα Χατζηκυριάκο.
Στη συνέχεια, 6 άτομα του συνεργείου θα μεταβούν, με την ιδιωτική θαλαμηγό της οικογένειας Ριμπολόβλεφ, στον Σκορπιό για την πραγματοποίηση των τελευταίων σκηνών του ντοκιμαντέρ.

ΣΤΟΝ ΑΛΙΜΟ - 18χρονος πέθανε την ώρα του μπάνιου

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Α΄ Αλίπεδο Αλίμου, 18χρονος.Ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο «Ασκληπιείο», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου του Λιμεναρχείου Σαρωνικού.
Επίσης, χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή της πλαζ Κεραμωτής - Νέστου, 60χρονος.
Ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Προανάκριση διενεργείται από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κεραμωτής του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας.

Η ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΤΑ ...ΣΠΑΕΙ ! Το καλάθι της νοικοκυράς!

Τον γύρο των υπολογιστών όλης της Ελλάδας  (μέσω του διαδικτύου) έχει κάνει η συγκεκριμένη φωτογραφία.
Εχει τίτλο: «το καλάθι της νοικοκυράς».
Η εικονιζόμενη «νοικοκυρά» ψωνίζει σε σούπερ μάρκετ αλλά όπως φαίνεται …την  έγδυσαν στην κυριολεξία!
Είδατε σε τι σημείο φτάνουμε με την ακρίβεια που κυριαρχεί σε όλη την χώρα;

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Δείτε τι κάνει ιερέας της Πάτρας σε νύφες και κουμπάρες

Απαιτεί από νύφες και κουμπάρες… να μην είναι «αδιάθετες»!

Ιδιοτροπίες και… πολλές απαιτήσεις έχει ένας ιερέας όταν πρόκειται να τελέσει γαμήλιες τελετές. Μόνο που ουκ ολίγοι μελλόνυμφοι εγκαταλείπουν την ιδέα να κάνουν το γάμο τους στη συγκεκριμένη εκκλησία, αμέσως μόλις έχουν την πρώτη συνάντηση με τον ιερέα. «Αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε εκκλησία.
Ξέρετε τι μας ζήτησε; Τη ημέρα του μυστηρίου να μην έχουμε περίοδο ούτε εγώ ούτε η κουμπάρα μου», μας είπε αναγνώστρια του «Κόσμου».
Αλλά δεν είναι το μοναδικό «κόλλημα» του παπά.
Εννοείται βέβαια ότι είναι ιδιαίτερα αυστηρός σε ότι αφορά τη σεμνότητα του νυφικού και του φορέματος της κουμπάρας.
 Όταν έχει θέσει τέτοιες προδιαγραφές για τα άλλα, δεν χρειάζεται να επισημάνει ότι απαγορεύονται δια ροπάλου μίνι, ντεκολτέ και εξώπλατα!


πηγή

Τι μας λέει ο Κατρούγκαλος; Δεν έχει ιδέα... από περιφερειακά μέσα ενημέρωσης

Για στοχευμένη προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων στον χώρο του Τύπου, έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος! Ο κ. Κατρούγκαλος μίλησε για ένα πολύ δύσκολο εργασιακό περιβάλλον για τους εργαζόμενους, όπου ζουν με τον φόβο, σε κανόνες ζούγκλας, μια κατάσταση στην οποία πρέπει, παρά τις αντίξοες συνθήκες, να μπει ένα τέλος.
 

 Ναι, αλλά δεν έχει υπολογίσει πως εδώ και πέντε μήνες κανάλια ραδιόφωνα και εφημερίδες… δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε…. το ρεύμα τους!
Ιδιαίτερα στην επαρχία οι διαφημίσεις έχουν μειωθεί στο ελάχιστο!
Υπολογίζεται πως η διαφημιστική κρίση είναι διπλάσια ακόμη και από αυτήν του 2012! Ελάχιστοι τοπικοί επιχειρηματίες έχουν «ψυχολογία» να διαφημιστούν, έστω και αν γνωρίζουν πως τα τοπικά μέσα έχουν αποκτήσει μεγάλη τηλεθέαση – αναγνωσιμότητα – ακροαματικότητα, λόγω των εξελίξεων.
Την ίδια ώρα στα περισσότερα μέσα εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι!
Για ποια «τάξη» κάνει λόγο ο υπουργός; Θα πρέπει να σημειωθεί πως τα capital controls ήρθαν να «αποτελειώσουν» τα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης.
Εκδότες και ιδιοκτήτες μέσων βρίσκονται σε απόγνωση, ακόμη και αυτοί που μέχρι και πριν μερικούς μήνες, όχι απλά ήσαν εντάξει στις υποχρεώσεις τους, αλλά… πλήρωναν και με το παραπάνω!
Οσο για τις υποσχέσεις περί «ενίσχυσης» των μέσων από την αθηναϊκή διαφημιστική «πίτα»; Άλλη μία υπόσχεση… πέφτει στο κενό!
Το ‘χουμε δει και στο παρελθόν… το ίδιο  έργο!

Συννεφιά και τοπικές βροχές



Τοπικές βροχές αναμένονται σήμερα στα ηπειρωτικά και την Κρήτη, ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στις ορεινές περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν 6, τοπικά 7 μποφόρ.
Ειδικότερα, στην Αττική, προβλέπονται παροδικές νεφώσεις και πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα βόρεια μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ενώ πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες ενδέχεται να εκδηλωθούν κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
Αναλυτική πρόγνωση:
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικούς όμβρους ή καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα νότια.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους αρχικά στα βόρεια και σταδιακά στις υπόλοιπες περιοχές. Βελτίωση από τις απογευματινές ώρες και από τα βόρεια.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στις ανατολικές παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: τοπικές νεφώσεις. Στην Κρήτη πρόσκαιροι όμβροι ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 η 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 23 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη έως 32 βαθμούς.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: τοπικές νεφώσεις. Πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Πρόγνωση για αύριο Κυριακή 09-08-2015
Καιρός: τοπικές νεφώσεις οι οποίες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
 

Οι βασικότερες αιτίες πνιγμών το καλοκαίρι στην Ελλάδα


Σύμφωνα με στοιχεία του υπ. Ναυτιλίας, το 2014, 339 άτομα έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα από πνιγμό ή παθολογικά αίτια, ενώ από τις αρχές του 2015 έως το τέλος του Ιουλίου, είχαν χάσει τη ζωή τους 100 άτομα.

H έλλειψη προσοχής, εκπαίδευσης και πρόληψης σχετικά με τους κανόνες της κολυμβητικής συμπεριφοράς που θα πρέπει να τηρούνται στο νερό, αλλά και η μη γνώση κολύμβησης, αποτελούν τις βασικότερες αιτίες για τους πνιγμούς στη χώρα μας, τονίζουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στελέχη της λιμενικής αστυνομίας, με αφορμή τους θανάτους δύο μικρών παιδιών 8 και 10 ετών από πνιγμό, το τελευταίο 24ωρο.

Κάθε καλοκαίρι, η δεύτερη αιτία θανάτου από ατυχήματα είναι οι πνιγμοί, μετά τα τροχαία, αναφέρουν στελέχη του λιμενικού, ενώ επισημαίνουν ότι ο θάνατος ενός λουόμενου μέσα στο νερό μπορεί πολλές φορές να μη προέρχεται από την κατάποση νερού, αλλά από παθολογικά αίτια.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπ. Ναυτιλίας, το 2014, 339 άτομα έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα από πνιγμό ή παθολογικά αίτια, ενώ από τις αρχές του 2015 έως το τέλος του Ιουλίου, είχαν χάσει τη ζωή τους 100 άτομα.

Οι κακές καιρικές συνθήκες φέτος τον Ιούνιο με τις βροχοπτώσεις και τις χαμηλές θερμοκρασίες, απέτρεψαν πολύ κόσμο να μεταφερθεί στις παραλίες γι αυτό και ο αριθμός των θανάτων από πνιγμό παρουσιάζει μία μικρή κάμψη σε σχέση με άλλες περιόδους, τονίζουν στελέχη του λιμενικού, προσθέτοντας ωστόσο ότι ξεκάθαρη εικόνα θα υπάρχει τέλος Αυγούστου.

Σημειώνεται ότι κάθε χρόνο, η Διεύθυνση Γενικής Αστυνόμευσης και Κανονισμών Λιμένων, του Λιμενικού Σώματος -Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιεί εκστρατεία ενημέρωσης σε παιδιά δημοτικών σχολείων, με στόχο την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και τη μείωση των ατυχημάτων και πνιγμών.

Στα παιδιά διανέμεται έντυπο πληροφοριακό υλικό, για τι θα πρέπει να προσέχουν όταν βρίσκονται στην παραλία και στη θάλασσα.

Το 2011, 2012 και 2013 ενημερώθηκαν 17.500 χιλιάδες μαθητές στον νομό Αττική. Το 2014, 3.900 στην Αττική και 11.500 παιδιά σε όλη την επικράτεια και το 2015, 1250 παιδιά στην Αττική και 16.500 σε όλη την επικράτεια.

Ο επόπτης λιμενικής αστυνομίας Παναγιώτης Παρασκευάς μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τους κανόνες κολυμβητικής συμπεριφοράς και πρόληψης δηλώνει ότι οι γονείς δεν θα πρέπει ποτέ χωρίς επίβλεψη να αφήνουν τα παιδιά μόνα τους μέσα ή κοντά στο νερό και δεν θα πρέπει να θεωρούν ότι τα «μπρατσάκια» και οι φουσκωτές κουλούρες υποκαθιστούν την υποχρέωση ότι δεν βλέπω το παιδί.

Αναφέρει εξάλλου ότι όταν υπάρχουν ισχυροί άνεμοι θαλάσσια ρεύματα η μεγάλα κύματα η κολύμβηση είναι επικίνδυνη ενώ όταν αισθανθούμε κούραση μέσα στο νερό δεν χρειάζεται να πανικοβληθούμε αλλά να παραμείνουμε για λίγη ώρα σε οριζόντια θέση στην επιφάνεια της θάλασσας.

Επίσης δεν κολυμπάμε εάν δεν έχουν περάσει τουλάχιστον δύο ώρες από τη λήψη τροφής ή εάν έχουμε καταναλώσει αλκοόλ ενώ τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που λαμβάνουν φάρμακα θα πρέπει να συμβουλευτούν τον γιατρό τους.

Τέλος αναφέρει ότι οι λουόμενοι, θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες του ναυαγοσώστη και να μην απομακρύνονται πέρα από τις σημαδούρες.

Έλεγχοι σε σκάφη αναψυχής

Οδηγίες προς τα τοπικά λιμεναρχεία, να εντείνουν τους ελέγχους στα σκάφη αναψυχής και στους χειριστές των σκαφών και των jet ski, προκειμένου να διαπιστωθεί, αν τηρούν τους κανόνες ασφαλείας, τις αποστάσεις από τους λουόμενους και αν φέρουν σωστικά μέσα, έχει δώσει το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος.

Θα γίνονται αυστηροί έλεγχοι στις άδειες και στα χαρτιά των χειριστών, διενέργεια αλκοτέστ και σε περιπτώσεις υποτροπής τα πρόστιμα θα είναι αυστηρά. Καλούνται, επίσης, οι χειριστές των σκαφών να τηρούν τους κανόνες ασφαλείας να μην καταναλώνουν αλκοόλ ή άλλες τοξικές ουσίες, να μην προβαίνουν σε επικίνδυνους ελιγμούς και να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας 200 μέτρων από περιοχές όπου υπάρχουν λουόμενοι.

Οι πολίτες επίσης μπορούν να επικοινωνούν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, με τη άμεση δράση του Λιμενικού Σώματος στον αριθμό 108.

«Παράθυρο» για δημιουργία νέου κόμματος ανοίγει ο Π. Λαφαζάνης


Ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος αφήνει ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί αύριο.
«Για τη ρήξη θα ευθύνεται ο Τσίπρας (...) θα συνεχίσουμε πιο εντατικά περιοδείες, συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις» διαμηνύει ο κ. Λαφαζάνης. «Αν ακολουθηθεί μνημονιακή πολιτική, το τελευταίο που θα έχει σημασία είναι η ενότητα», προσθέτει.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα skai.gr, ο κ. Λαφαζάνης χαρακτηρίζει «εκβιαστικό και ανούσιο» το έκτακτο συνέδριο του κόμματος, ενώ επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για τη διαπραγμάτευση λέγοντας ότι τη χαρακτήρισαν «παλινωδίες, αντιφάσεις και αυταπάτες».
Ο πρώην υπουργός αποκαλεί επίσης «επίπλαστο» το δίλημμα «ή ψηφίζουμε μνημόνιο ή ρίχνουμε την κυβέρνηση», ενώ θεωρεί ότι η ψήφιση τρίτου μνημονίου από τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι «βαρύ ιστορικό ατόπημα». «Μόνο με επιστροφή σε εθνικό νόμισμα θα βγει η χώρα από το τέλμα» επαναλαμβάνει.
«Το 61%-62% του δημοψηφίσματος επείγει να βρει πολιτική φωνή και έκφραση», δήλωσε με νόημα στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας στον απόηχο της «μετωπικής» της πλειοψηφίας με τους διαφωνούντες.
«Η δραχμή από μόνη της δεν είναι απάντηση για τίποτε... Η κοινωνία χρειάζεται αντιμνημονιακό πρόγραμμα» συμπλήρωσε, πάντως, ο κ. Λαπαβίτσας.

Καλημέρα από τον ΚΥΡ


Απίστευτο: Γαμπρός μήνυσε την νύφη επειδή... δεν την αναγνώρισε την επομένη του γάμου!


Απίστευτο: Γαμπρός μήνυσε την νύφη επειδή... δεν την αναγνώρισε την επομένη του γάμου! Στο δικαστήριο οδήγησε την νύφη ένας γαμπρός από το Αλγέρι, μόλις μία ημέρα μετά τον γάμο τους... Τι είχε συμβεί;
 
Ο γαμπρός δήλωσε στο δικαστήριο ότι πίστευε πως παντρεύτηκε μια όμορφη και κομψή γυναίκα στην οποία ορκίστηκε αιώνια πίστη και αφοσίωση στα καλά και στα άσχημα.


Την επομένη του γάμου όμως ο νεαρός Αλγερινός ξύπνησε και αντίκρισε ένα άγνωστο σε εκείνον άσχημο πρόσωπο και τρόμαξε τόσο πολύ, ενώ όπως ο ίδιος υποστήριξε αργότερα στο δικαστήριο, νόμισε ότι μπήκε στο σπίτι του κλέφτης. Όμως, δυστυχώς για τον γαμπρό, η ευτυχία του γάμου του δεν κράτησε ούτε 24 ώρες, αφού γρήγορα αντιλήφθηκε ότι δεν μπήκε στο σπίτι του κάποιος κλέφτης, απλά, η νύφη έβγαλε το make up.

Ο άνδρας μήνυσε την «γυναίκα της ζωής του» για  ψυχική οδύνη και απάτη και ζητά τώρα από το δικαστήριο δικαίωση και από την νύφη να του καταβάλει το ποσόν των 18.000 ευρώ ως αποζημίωση.



Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου στην Αλγερία, ο γαμπρός πριν τον γάμο συναντούσε την νύφη μόνο με μακιγιάζ και όταν εκείνη αφαίρεσε το επόμενο πρωί το make up, εκείνος τρόμαξε τόσο από την ασχήμιά της και κατέθεσε στο δικαστήριο πως ήταν σίγουρος ότι κάποιος κλέφτης μπήκε στο σπίτι του!

"Ήπιε" νερό και πνίγηκε αβοήθητη η 8 χρονη Αννούλα

Σε " πνιγμό εντός γλυκού ύδατος " οφείλεται ο θάνατος της μικρής Αννούλας στην πισίνα ξενοδοχείου προχτες το απόγευμα στο Φραγκοκάστελο, όπως αποφάνθηκε η ιατροδικαστική εξέταση του ιατροδικαστή Σταμάτη Μπελιβάνη.
Όπως είπε ο ίδιος μιλώντας στο cretalive δεν υπάρχουν χτυπήματα στο κορμάκι της 8χρονης, ούτε φαίνεται να υπήρξε κάτι άλλο, αλλά κατά τα στοιχεία το άτυχο κορίτσι εισέπνευσε νερό με αποτέλεσμα να πνιγεί αβοήθητο!
Η οικογένεια της μικρής από τα Χανιά αποφάσισε προχτες να πάνε όλοι μαζί μια βόλτα ως το Φραγκοκάστελο και να δουν τους κουμπάρους τους, που διαθέτουν μια ξενοδοχειακή μονάδα στην περιοχή. Μαζί τους και η μικρή Άννα, που εκμεταλλευόμενη τον απογευματινό καφέ που έπιναν οι γονείς της με τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, έκανε μια βόλτα στο χώρο.

Στην πισίνα του ξενοδοχείου υπήρχαν εκείνη τη στιγμή κι άλλα παιδιά που κολυμπούσαν και κανένας δεν αντιλήφθηκε πως η μικρή Άννα βρέθηκε μέσα σ΄αυτή, ενώ συγκεκχυμένες είναι ακόμα οι πληροφορίες για το αν η μικρή ήξερε μπάνιο.

Το σίγουρο είναι πάντως πως οι φωνές των άλλων παιδιών κινητοποίησαν τους πάντες που έπεσαν στην πισίνα για να βγάλουν τη μικρή από το νερό και η οποία ήταν σε ημιθανή κατάσταση.

Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης η άτυχη Αννούλα δεν τα κατάφερε, σκορπώντας οδύνη στους δικούς της και προκαλώντας σοκ σε όλους όσοι διέμεναν στο ξενοδοχείο.
 

ΒΙΝΤΕΟ - Ποιά Πετρούλα ! Παρουσιάστρια δελτίου ειδήσεων με «φουσκωμένο» στήθος όλο έξω!

parousiastriaΑν νομίζατε ότι τα έχετε δει όλα στην τηλεόραση, δείτε κι αυτό το βίντεο και θα αναθεωρήσετε. Μπορεί εμείς να είχαμε την Πετρούλα να λέει τον καιρό με το μαγιό στην Αλβανία το έχουν προχωρήσει λίγο παραπάνω το θέμα.



Η Enki Bracaj λέει τις ειδήσεις με τον δικό της τρόπο στην αλβανική τηλεόραση αφού τα πετάει όλα έξω. Και υποτίθεται στην Αλβανία οι γυναίκες είναι πιο μαζεμένες-όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι πάντα.
Δείτε το βίντεο:

Κατερίνα Στικούδη - Τι κάνει γυμνή πάνω στα βράχια;

stikouΜία ιδιαιτέρως αποκαλυπτική φωτογραφία ανέβασε στο Ιnstagram η σέξι Κατερίνα Στικούδη.



Η γνωστή τραγουδίστρια, πλέον, ποζάρει στον φωτογραφικό φακό του περιοδικού You γυμνή στα βράχια, με νέο λουκ που δεν την έχουμε συνηθίσει.
Δείτε τη φωτογραφία:


7.8.15

Εφοριακοί: «Καλύτερα να "πέφτει σύρμα" και να δουλεύουν οι ταμειακές, παρά πρόστιμα»

Το «τρίπτυχο» της επιτυχούς αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής περιέγραψε στον ΣΚΑΪ η ΓΓ Εφοριακών (ΠΟΕ –ΔΟΥ) Άννα Πουλάκη, δηλώνοντας ότι χρειάζεται πολιτική βούληση, ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού των εφοριακών υπαλλήλων (από 16.000 έχουν μείνει 9.000 υπάλληλοι), αλλά και συμμετοχή της κοινωνίας.
«Χωρίς την κοινωνία, αυτή τη μάχη δεν πρόκειται να την κερδίσουμε» ανέφερε η κ. Πουλάκη, προσθέτοντας με έμφαση ότι «οποίος ανέχεται τη φοροδιαφυγή είναι συνένοχος στο έγκλημα».
Αναφερόμενη στους ελέγχους, είπε μάλιστα ότι δεν είναι κακό να «πέφτει σύρμα», αφού έτσι κόβονται αποδείξεις.
«Δεν είναι κακό να ‘πέφτει σύρμα’ και να δουλεύουν οι μηχανές... Το να δουλεύουν επί οχτάωρο οι μηχανές για φρέσκο χρήμα είναι καλύτερο από το να βεβαιώσεις ένα πρόστιμο», είπε χαρακτηριστικά.

Η ΓΓ Εφοριακών πρότεινε ακόμη την τμηματική διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το ΥΠΟΙΚ, με τη διασύνδεση με τις τουριστικές περιοχές να γίνεται άμεσα, αν δεν μπορεί το μηχανογραφικό σύστημα της ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων να «σηκώσει» όλη την Ελλάδα λόγω έλλειψης επενδύσεων στην υλικοτεχνική υποδομή.

Η κ. Πουλάκη ανέφερε ακόμη ότι έχει πληροφορίες, τις οποίες πάντως διευκρίνισε πως δεν έχει διασταυρώσει, ότι όσοι αντέδρασαν στους έλεγχους σε πανηγύρι στη Ρόδο ήταν εκτός «δημοκρατικού τόξου» και όχι επιχειρηματίες.
Με πληροφορίες από skai.gr

Απαγορεύεται η πώληση καυσίμων σε πρατήρια που δεν έχουν εφαρμόσει τα προβλεπόμενα για το σύστημα εισροών-εκροών

Την απαγόρευση πώλησης καυσίμων σε πρατήρια που δεν έχουν εφαρμόσει τα προβλεπόμενα για το σύστημα εισροών-εκροών και δεν βρίσκονται αναρτημένα στο ΛΕΥΚΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ (white list) της ιστοσελίδας του υπουργείου Οικονομικών αποφάσισε, μεταξύ άλλων, η Διυπουργική Επιτροπή Πάταξης της Διαφθοράς για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καυσίμων.
Όπως αποφασίστηκε, ακολουθούν η ιχνηθέτηση, τα GPS (ακόμα και στα slops), η απογραφή όλων των δεξαμενών καυσίμων άνω των 4 τόνων, κλπ. Η σχετική υπουργική απόφαση για τον ΛΕΥΚΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ είναι η πρώτη που θα υπογραφεί άμεσα και περιλαμβάνεται στις σημαντικές αποφάσεις για το θέμα του λαθρεμπορίου καυσίμων, στις οποίες κατέληξε η Μόνιμη Διϋπουργική Επιτροπή για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς που συστήθηκε από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και συνεδρίασε χθες για τρίτη φορά στο Μέγαρο Μαξίμου.
Σκοπός της χθεσινής συνεδρίασης, με εισηγήσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, αρμόδιο για έσοδα, Τρύφωνος Αλεξιάδη, ήταν ο έλεγχος της πορείας υλοποίησης του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου για τη πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων, στο οποίο διαπιστώθηκαν μεγάλες καθυστερήσεις και η εξέταση νέων θεσμικών παρεμβάσεων.
Με αυτά τα δεδομένα, η Επιτροπή για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς αποφάσισε, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, τα εξής:
- Την επίσπευση με τους πλέον ταχείς ρυθμούς της ολοκλήρωσης του θεσμικού πλαισίου που έχει ψηφιστεί εδώ και χρόνια, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί και, ειδικότερα:
- Απαγόρευση πώλησης καυσίμων σε πρατήρια που δεν έχουν εφαρμόσει τα προβλεπόμενα για το σύστημα εισροών-εκροών.
- Χρήση μοριακών ιχνηθετών σε όλα τα καύσιμα.
- Τοποθέτηση GPS σε πλωτά και επίγεια μεταφορικά μέσα, καθώς και SLOPS (υγρά απορρίμματα πλοίων).
- Εντατικοί έλεγχοι, αν εφαρμόζεται ο νόμος περί τοποθέτησης συστήματος εισροών-εκροών στις τελωνειακές αποθήκες.
- Σάρωση όλων των πρατηρίων πετρελαίου θέρμανσης με μικτό κλιμάκιο ελέγχου για την τήρηση των προβλεπόμενων τοποθέτησης και παραγωγικής λειτουργίας του συστήματος εισροών-εκροών.
- Την παρέμβαση με νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες για:
- Δημιουργία επιχειρησιακού κέντρου ελέγχου-συντονισμού.
- Εφαρμογή του συστήματος εισροών-εκροών σε όλες τις δεξαμενές.
- Σύστημα σφράγισης σε επίγεια μεταφορικά μέσα ενεργειακών πόρων και αποσφράγισης μόνο από τον πρατηριούχο.
- Σύνταξη Μητρώου Δεξαμενών χωρητικότητας άνω των 4 τόνων.
Στη χθεσινή σύσκεψη της Μόνιμης Διϋπουργικής Επιτροπής για τη καταπολέμηση της Διαφθοράς προήδρευσε ο αρμόδιος υπουργός Επικρατείας Παναγιώτης Νικολούδης και συμμετείχαν (τα τακτικά μέλη) ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Τέρενς Κουίκ, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης για τη Διαφάνεια Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο υφυπουργός Εσωτερικών Παύλος Πολάκης, ο γενικός γραμματέας καταπολέμησης της Διαφθοράς Γιώργος Βασιλειάδης, ο Μιχάλης Καλογήρου νομικός σύμβουλος του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά και εξειδικευμένοι συνεργάτες τους.

ΦΩΤΟ - ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΙN ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ;

ΤΟ NEWSMESSINIA ....ΨΗΦΙΣΕ !!!

Η παραλία στο Πετροχώρι Πύλου  είναι το απόλυτο place to see για το φετινό καλοκαίρι ! 
Με θέα το απέραντο γαλάζιο του Ιονίου δίπλα στις εγκαταστάσεις της Costa Navarino " αγκαλιά " μετην παραλία της Βοιδοκοιλιάς 
Είναι το στέκι των celebrities της Costa navarino αλλά και αγαπημένος
προορισμός των κατοίκων και επισκεπτών της Νοτιοδυτικής Μεσσηνίας

4 thalasses&ammothines  δένουν υπέροχα με το "Αφρικάνικο " τοπίο της περιοχής 

Εκτός από καφέδες και cocktails, υπάρχει πλούσιο µενού µε ουζάκι, ψαροµεζέδες και θαλασσινά. 
Φυσικά  απογευµατινά και βραδυνά events µε resident DJs! 
Πολλές και άνετες ξαπλώστρες, ,ντους, αποδυτήρια, Wi-Fi και ...ψαγµένα αξεσουάρ!
Απέναντι από το κοσμοπολίτικο ξενοδοχείο Costa Navarino και σε απόσταση αναπνοής από την παγκοσμίου φήμης παραλία της Βοιδοκοιλιάς 
απέχει περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά και βρίσκεται σε απόσταση
52 χιλιομέτρων από τη Καλαμάτα .

Φυγαδεύτηκαν με περιπολικό εφοριακοί από πανηγύρι στη Ρόδο.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν τριμελής ομάδα εφοριακών που πήραν εντολή από την υπηρεσία τους να μεταβούν για έλεγχο στο πανηγύρι, δέχθηκαν την οργή κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι αρχικά τους αποδοκίμασαν...

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής» το περιστατικό δεν έμεινε μόνο στις αποδοκιμασίες. Συνεχίστηκε με ύβρεις, ενώ παρεμποδίστηκε ο έλεγχος από ορισμένους.

Περιπολικό του Α.Τ. Ιαλυσού που ήταν στο σημείο και συμμετείχε στον έλεγχο, στην κυριολεξία φυγάδευσε τους τρεις εφοριακούς προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το δεύτερο περιστατικό παρεμπόδισης φορολογικού ελέγχου που συμβαίνει στη Ρόδο, μέσα σε διάστημα μικρότερο των δύο εβδομάδων.

Για το περιστατικό αυτό το οποίο αξιολογείται ως σοβαρό, ενημερώθηκε απευθείας το υπουργείο Οικονομικών, καθώς στο κλιμάκιο συμμετείχαν και στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας από την Αθήνα, ενώ ταυτόχρονα δόθηκε εντολή απόψε να σχηματιστεί δικογραφία και να ενημερωθεί η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου.

rodiaki.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Θανατηφόρο τροχαίο στο 2ο χλμ Καλού Νερού - Τσακώνα

Νεκρή είναι η 85χρονη γυναίκα, η οποία επέβαινε σε Ι.Χ. επιβατηγό όχημα μαζί με την κόρη της, που πριν λίγες ώρες εξετράπη της πορείας του, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, στο 2ο χλμ Καλού Νερού - Τσακώνα, χτύπησε σε στηθαίο και κατέληξε στη μέση του δρόμου.
'Αμεσα έσπευσε η Πυροσβεστική για να τις απεγκλωβίσει, ενώ μεταφέρθηκαν σε σοβαρή κατάσταση στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, όπου η 85χρονη κατέληξε.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ - "ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ " σε ελιές ,σταφίδες και αμπέλια από το χαλάζι σε Βλαχόπουλο - Παπούλια

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΕ ΕΛΑΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ,ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΜΠΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ !!!

ΛΑΛΙΣΤΑΤΕ "ΜΕΣΣΗΝΙΑΡΧΗ" ΚΕ ΠΕΤΡΑΚΟ ΜΟΝΟ Η ΒΙΛΑ ΚΑΛΤΣΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ;

Μεγάλες καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες στο Βλαχόπουλο του δήμου Πύλου - Νέστορος καθώς και
στα  Παπούλια άφησε πίσω της η χθεσινή σφοδρή χαζόπτωση που έπληξε την περιοχή  
Η ζημιά που προκάλεσε σε σταφίδες ,αμπέλια και ελααιοκαλλιέργειες είναι σημαντική  ειδικά λίγες ημέρες πρίν αρχίσει η συγκομιδή της αγροτικής παραγωγής .
Οι αγρότες της περιοχής ζητούν να κινηθούν  οι υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας για την άμεση καταγραφή των ζημιών από τον ΕΛΓΑ που
ίσως ....δεήσει στο μέλλον και αναπληρώσει εν μέρει μέρος του χαμένου εισοδήματος των αγροτών 


ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ !!! Ξαπλώστρες από ...τίμιο ξύλο και νερό σε τιμή ....σαμπάνιας !

ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ !!!
Η απόδειξη από ελληνική ταβέρνα που «τρέλανε» τα social media! 
Τις τελευταίες μέρες, και ενώ βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, το ίντερνετ έχει κατακλυστεί από αποδείξεις από όλη σχεδόν τη χώρα, τουριστικά θέρετρα αλλά και λιγότερο δημοφιλείς προορισμούς, με αποδείξεις αισχροκέρδειας σε βάρος των καταναλωτών.
Πριν λίγες ημέρες, απόδειξη από μία... κοσμική παραλία έδειχνε το μέγεθος της αισχροκέρδειας: 1 μπουκάλι μεταλλικό νερό στοίχισε 7 ευρώ!
Αυτή τη φορά, μία απόδειξη από ταβέρνα, ενδεχομένως από το ίδιο κοσμικό νησί, τρελαίνει το ίντερνετ. Δείτε καλύτερα την απόδειξη: 2 μπουκάλια νερό κοστίζουν 12 ευρώ, και 3 Ice Tea 24 ευρώ!

Δείτε και την απόδειξη από την παραλία με τις "ξαπλώστρες από... Τίμιο Ξύλο και το νερό κατευθείαν απο πηγή απο το ιερό βουνό Σουνγκ των Σαολίν", όπως ανέφερε στο σχόλιό του ο χρήστης που ανήρτησηε την απόδειξη στο facebook.
Τα σχόλια δικά σας.

ΣΟΚ! Απόπειρα αυτοκτονίας για γνωστή Ελληνίδα παρουσιάστρια

Πριν από μερικούς μήνες γνωστή παρουσιάστρια είχε μπει σε κλινική με νευρικό κλονισμό.

Αυτή τη φορά τα πράγματα ήταν δυστυχώς ακόμα χειρότερα...

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Star Press", η προσωπική της ζωή και τα επαγγελματικά της δεν πήγαιναν καθόλου καλά το τελευταίο διάστημα. Μάλιστα τον σύντροφό της οι καβγάδες ήταν σχεδόν καθημερινοί και της ζήτησε να χωρίσουν από το τηλέφωνο. Λίγο μετά το τηλεφώνημα, πήρε μεγάλη ποσότητα ηρεμιστικών και αντικαταθλιπτικών χαπιών και μερικές ώρες αργότερα τη βρήκε αναίσθητη η οικιακή βοηθός. Την εντόπισε αναίσθητη στο κρεβάτι της η οικιακή βοηθός του συντρόφου της.
Η παρουσιάστρια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε ιδιωτική κλινική, όπου οι γιατροί κατάφεραν να την σώσουν. Τώρα έχει επιστρέψει στο σπίτι της, με τον σύντροφό της και την παρακολουθεί γνωστός ψυχίατρος!

ΦΑΛΗΡΑΚΙ ΡΟΔΟΥ - Κοιμήθηκαν δύο στο κρεβάτι ξενοδοχείου και ξύπνησαν… τρεις

Ποιος θα μπορούσε να πει στους δύο Πολωνούς ότι θα κοιμόντουσαν δύο και θα ξυπνούσαν …. τρεις στο κρεβάτι τους!
Το περιστατικό σημειώθηκε προχθές τα ξημερώματα σε ξενοδοχείο στο Φαληράκι της Ρόδου όπου διαμένουν τόσο το ζευγάρι των Πολωνών όσο και ο Γερμανός τουρίστας.
Πλάι – πλάι οι πόρτες των δωματίων τους δεν χρειάστηκε και πολύ να γίνει το .. κακό! Έτσι προχθές τα ξημερώματα επιστρέφοντας στο δωμάτιό του ο Γερμανός έκανε λάθος στις πόρτες και μπήκε σε αυτό των Πολωνών. Και όχι μόνο μπήκε αλλά ξάπλωσε μάλιστα και δίπλα στην σύζυγο του Πολωνού, την οποία σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στην αστυνομία, άρχισε να .. χαϊδεύει!
Και όλα φαίνονταν να βαίνουν καλώς έως τις 7.15 προχθές το πρωί όταν ξύπνησε ο Πολωνός σύζυγος και διαπίστωσε ότι στο κρεβάτι του βρίσκονταν τρεις!
Όπως γράφει η Ροδιακή Γερμανός τα μάζεψε και έφυγε και περί τη μία το μεσημέρι της ίδιας ημέρας το ζευγάρι των Πολωνών κατήγγειλε στις αστυνομικές αρχές της περιοχής τον αλλοδαπό για ασελγείς πράξεις σε βάρος της συζύγου!
Μετά από έρευνες των αστυνομικών ο Γερμανός εντοπίστηκε προχθές στις 5 το απόγευμα και συνελήφθη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ερωτηθείς από τους αστυνομικούς φέρεται να ισχυρίστηκε πως όταν επέστρεψε στο ξενοδοχείο είχε ήδη καταναλώσει αρκετή ποσότητα αλκοόλ και δεν ήταν σε θέση να ξεχωρίσει την πόρτα του δωματίου του, πόσο μάλλον να γνωρίζει τι είχε γίνει από εκεί και έπειτα!

ΟΧΙ ΑΝΑΣΚΕΛΑ Η ΜΠΡΟΥΜΥΤΑ - Ο ύπνος στο πλευρό «καθαρίζει» καλύτερα τον εγκέφαλο

Η στάση του σώματος στη διάρκεια του ύπνου παίζει ρόλο στην υγεία του εγκεφάλου. Σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που βασίσθηκε στη μελέτη πειραματόζωων, όσοι κοιμούνται στο πλευρό τους, αριστερό ή δεξί, πιθανώς μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης Αλτσχάιμερ και άλλων νευρολογικών παθήσεων, επειδή διευκολύνουν τον εγκέφαλό τους να αποβάλει τις περιττές χημικές ουσίες που συσσωρεύονται σε αυτόν, στη διάρκεια της μέρας.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Έλεν Μπενβενίστε του Πανεπιστημίου Stony Brook της Νέας Υόρκης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό νευροεπιστήμης "Journal of Neuroscience", σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, χρησιμοποίησαν τεχνολογία μαγνητικής απεικόνισης (MRI) και άλλες μεθόδους για να μελετήσουν την κίνηση των υγρών καθαρισμού του εγκεφάλου, ενόσω τα τρωκτικά είχαν αναισθητοποιηθεί και κοιμούνταν σε διάφορες στάσεις (στο πλευρό, ανάσκελα, μπρούμυτα).
Η συγκριτική μελέτη έδειξε ότι η καλύτερη στάση ύπνου, τουλάχιστον όσον αφορά τον αποτελεσματικότερο καθαρισμό του εγκεφάλου από τα «απόβλητα» του μεταβολισμού, είναι στο πλευρό. Ίσως γι' αυτό ενστικτωδώς η στάση αυτή είναι η πιο δημοφιλής μεταξύ των ανθρώπων και των περισσότερων ζώων.
Μεταξύ των ουσιών που αποβάλλονται ευκολότερα, είναι οι πρωτεϊνες βήτα αμυλοειδές και ταυ, που γίνονται επικίνδυνες, όταν συσσωρεύονται στον εγκέφαλο, οδηγώντας στη δημιουργία «πλακών» και τελικά Αλτσχάιμερ.
Οι ερευνητές επεσήμαναν πάντως πως τα ευρήματά τους πρέπει να επιβεβαιωθούν και στους ανθρώπους, κάτι όμως που θεωρούν πολύ πιθανό.

Πανελλήνια συγκίνηση για τον θάνατο του Κώστα Βίρβου

Συγκίνηση στο πανελλήνιο προκάλεσε ο θάνατος του κορυφαίου στιχουργού Κώστα Βίρβου, ενός από τους πλέον πολυτραγουδισμένους καλλιτέχνες της χώρας τις τελευταίες δεκαετίες. 
Ο Βίρβος, που γεννήθηκε το 1926 στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας και ήταν πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου, έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών.
Από πολύ νωρίς ασχολήθηκε ως στιχουργός με το λαϊκό τραγούδι, χώρο στον οποίο διακρίθηκε από το 1950. Αφησε πίσω του μία πλούσια «κληρονομιά» από 2.500 τραγούδια, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι πλέον κλασικά και συμπεριλαμβάνονται στα «διαμάντια» της ελληνικής δισκογραφίας.
Συνεργάστηκε με τους περισσότερους από τους κορυφαίους συνθέτες και ερμηνευτές του ελληνικού τραγουδιού, μεταξύ αυτών ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Γιάννης Μαρκόπουλος κ.α.
Το πρώτο του τραγούδι που κυκλοφόρησε με το όνομά του ήταν το «Να το βρεις από άλλη» (1948), σε μουσική Απόστολου Καλδάρα με ερμηνευτές τη Σούλα Καλφοπούλου και τον Μάρκο Βαμβακάρη. Από τότε ακολούθησαν μεγάλες στιγμές: «Το καράβι», «Το κουρασμένο βήμα σου», «Μια παλιά ιστορία», «Της γερακίνας γιος», «Σου ‘χω έτοιμη συγγνώμη» κ.ά. Πέρασε και στους ολοκληρωμένους κύκλους τραγουδιών: «Καταχνιά» σε μουσική Χρήστου Λεοντή, «Θεσσαλικός κύκλος » σε μουσική Γιάννη Μαρκόπουλου, «Θάλασσα, πικροθάλασσα» σε μουσική Μίμη Πλέσσα, «Α-Ω» σε μουσική Γρηγόρη Μπιθικώτση κ.ά.
Το 1943 περνάει στις γραμμές της Εθνικής Αντίστασης ως μέλος του ΕΑΜ. Τον Μάρτη του '44 συλλαμβάνεται και βασανίζεται, γιατί έγραφε συνθήματα στους τοίχους για την τότε κυβέρνηση του βουνού. «Το ίδιο βράδυ με έριξαν στο απομονωτήριο. Εκεί ήταν κι ένας άλλος. Πονούσα σε όλο μου το κορμί... Μέσα εκεί υπήρχε ένα κούτσουρο. Του είπα «Σε παρακαλώ να ξαπλώσεις στο κούτσουρο κι εγώ πάνω στο σώμα σου». Ετσι έγινε. Απ' αυτό εμπνεύστηκα το «ούτε στρώμα να πλαγιάσω, ούτε φως για να διαβάσω» που γράφω στη «Γερακίνα» θυμόταν χρόνια αργότερα. Ο πατέρας του με 800 χρυσές λίρες τον απελευθερώνει και έπειτα φεύγει για το βουνό, όπου εκεί συναντά και τον Αρη Βελουχιώτη.
«Ο Βίρβος είναι ένα απ' τα μεγάλα κλαριά στο δένδρο της ελληνικής μουσικής» σημειώνει ο Μίκης Θεοδωράκης. «Αν δεν υπήρχε ο Κώστας Βίρβος στο λαϊκό τραγούδι της δεκαετίας του '50, σίγουρα θα 'πρεπε να τον εφεύρουμε» αναφέρει ο Λευτέρης Παπαδόπουλος.
«Οταν πεθάνω από το άγχος,/μια βραδιά,/να με πετάξετε σε θάλασσα/βαθιά,/σας το δηλώνω, δε χρειάζομαι/κηδείες,/στεφάνια, λόγους, μουσικές και/αηδίες./ Δε θέλω να ΄ρθουν στην κηδεία/σοβαροί,/οι δήθεν φίλοι μου που είναι/ όλοι εχθροί, /και οι συνάδελφοι, στεγνοί/γραφειοκράτες/με τα κολάρα και τις/ έτοιμες γραβάτες» έγραφε στο «Ο θάνατός μου».
Υπόκλιση σε  έναν από τους τελευταίους «κορυφαίους» που κατάφερε να συντροφεύσει κάθε έκφανση της ζωής μας τις τελευταίες δεκαετίες, συντροφεύοντας τις αγάπες, τους έρωτες, τον πόνο, τη νοσταλγία εκατομμυρίων Ελλήνων...

«ΛΑΒΡΑΚΙΑ» ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ TOY ΣΔΟΕ - Προκλητικό πάρτι φοροδιαφυγής: Συνταξιούχοι και ανεπάγγελτοι με τεράστια περιουσία - Ταξιτζής με 5,7 εκατ. - Μάνατζερ ποδοσφαίρου με 7,7 εκατ.

Σημαντικές περιπτώσεις τεράστιας φοροδιαφυγής εντόπισε για μία ακόμη φορά το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στα πλαίσια υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού για πάταξη του οικονομικού εγκλήματος, της διαφθοράς και του παράνομου πλουτισμού.
Παρακάτω αναφέρονται μερικές χαρακτηριστικές περιπτώσεις τεράστιας φοροδιαφυγής ο έλεγχος των οποίων ολοκληρώθηκε το μήνα Ιούλιο 2015....

" ΒΙΒΛΙΚΗ " ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ από Χαλαζόπτωση στο Βλαχόπουλο του δήμου Πύλου -Νέστορος !

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ 

Μεγάλες καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες στο Βλαχόπουλο του δήμου Πύλου - Νέστορος άφησε πίσω της η χθεσινή σφοδρή χαζόπτωση που έπληξε την περιοχή 
Η ζημιά που προκάλεσε σε σταφίδες ,αμπέλια και ελααιοκαλλιέργειες είναι σημαντική  ειδικά λίγες ημέρες πρίν αρχίσει η συγκομιδή της αγροτικής παραγωγής .
Οι αγρότες της περιοχής ζητούν να κινηθούν  οι υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας για την άμεση καταγραφή των ζημιών από τον ΕΛΓΑ που ίσως ....δεήσει στο μέλλον και αναπληρώσει εν μέρει μέρος του χαμένου εισοδήματος των αγροτών 

ΤΡΑΓΩΔΙΑ - 10χρονη πνίγηκε στη θάλασσα της Αρτέμιδας

Νεκρή ανασύρθηκε από τη θάλασσα στην Αρτέμιδα το απόγευμα της Πέμπτης μια 10χρονη αλλοδαπή που είχε πάει για μπάνιο με τη μητέρα της.
Το κορίτσι δεν είχε τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Σπάτων όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της. 

ΤΡΙΦΥΛΙΑ - Πανηγύρι όπως παλιά, με σεβασμό στην παράδοση στην Αυλώνα !

Ο Σύλλογος Αυλωνιτών Τριφυλίας σας προσκαλεί, στις 15 Αυγούστου, στην πλατεία της Αυλώνας, για ένα παραδοσιακό πανηγύρι με δημοτικά τραγούδια από ζωντανή ορχήστρα!

Κέφι, χορός, τραγούδι δωρεάν!

Γουρουνοπούλα 15,00€/ kg

Μπύρες 1,50 €/kg

Βραδιά ποίησης και μουσικής στην Αρχαία Μεσσήνη

Το Σάββατο στις 2 Αυγούστου 2015 και ώρα 20.30 το βράδυ ο Δήμος Μεσσήνης και ο Σύλλογος Απανταχού Νησιωτών ΠΑΜΙΣΟΣ, διοργάνωσαν βραδιά ποίησης και μουσικής αφιερωμένης στον Μανώλη Αναγνωστάκη. 
 Η εκδήλωση άρχισε με το καλοσώρισμα του δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Τσώνη, ο οποίος μίλησε για τη δουλειά που έχει γίνει από τον καθηγητή Πέτρο Θέμελη στην Αρχαία Μεσσήνη, ευχαριστώντας τον, καθώς και για την απαρχή της συνεργασίας του Δήμου με τον Σύλλογο Απανταχού Νησιωτών ο “Πάμισος”. 
Τελειώνοντας υποσχέθηκε σε όλους, ότι ο συγκεκριμένος αρχαιολογικός χώρος επί της δημαρχίας του θα γίνει τόπος πολλών εκδηλώσεων και πολιτιστικών γεγονότων. 

Ο πρόεδρος του Παμίσου Μιχάλης Γαβράς, αναφέρθηκε και αυτός στην απαρχή της συνεργασίας Δήμου και συλλόγου, καθώς και στο ότι είναι η δεύτερη εκδήλωση του Παμίσου στην Αρχαία Μεσσήνη μετά το περσινό αφιέρωμα στον Άγγελο Σικελιανό και την Εύα Πάλμερ. 
 Τόνισε κυρίως απευθυνόμενος προς τον Δήμαρχο, το “χρέος” που έχει ο Δήμος Μεσσήνης, όσον αφορά την πολιτιστική κληρονομιά του αρχαιολογικού αυτού χώρου, κάνοντας και αυτός με τη σειρά του ιδιαίτερη μνεία για τον άνθρωπο που σήμερα είναι η ψυχή αυτής της "ζωντανής" αρχαίας πολιτείας, του Π.Θέμελη. 
Ταυτόχρονα έκανε μια πρόταση για τη θέσπιση καλοκαιρινού Φεστιβάλ Αρχαίας Μεσσήνης. 
 Στη συνέχεια ο Π. Θέμελης, μίλησε για την προσωπική, βιωματική του σχέση με τον ποιητή στην Θεσσαλονίκη. Μέσα στην υποβλητική ατμόσφαιρα του Θεάτρου της Αρχαίας Μεσσήνης και με την λάμψη της Αυγουστάτικης πανσελήνου, οι μουσικοί με τις μελωδίες και οι στίχοι του ποιητή χάιδεψαν τα αυτιά και
μαλάκωσαν την ψυχή των θεατών και ο δικός μας τραγουδιστής Γιάννης Θωμόπουλος, πάντρεψε το "χάρτινο το φεγγαράκι" με την ποίηση του Μανώλη Αναγνωστάκη.   
 Η βραδιά ήταν εμπλουτισμένη με μουσικά αποσπάσματα από την κωμωδία "Αχαρνής" του Αριστοφάνη σε μουσική Δ.Σαββόπουλου, που τραγούδησε ο Δημήτρης Χαρλέπας, καθώς και τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι που τραγούδησαν η Ευτυχία Δημητρακοπούλου και ο Γιάννης Θωμόπουλος. 
 Την μουσική απέδωσε 8μελής λαϊκή ορχήστρα με αρχιμουσικό τον Κώστα Νικολέα και ο Βασίλης Φλώρος είχε την σκηνοθετική επιμέλεια. Στοίχοι των ποιητών απέδωσε η ηθοποιός Βασιλική Σαραντοπούλου. 
Έπαινος αξίζει στους τεχνικούς του Δήμου, που με επικεφαλής τον δημ.σύμβουλο κ.Σταθόπουλο κατάφεραν να ξεπεράσουν αρκετά τεχνικά προβλήματα, καθώς επίσης και στις κοπέλες του Γραφείου του δημάρχου για την άψογη υποδοχή στο χώρο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου