10.10.15

ΧΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ! "Ντου" από δεκάδες "φτιαγμένα" φορτηγά!

Ιδιοκτήτες «φτιαγμένων» φορτηγών από όλη την Ελλάδα έδωσαν  ραντεβού στην Πάτρα, όπου φιλοξενείται  – για πρώτη φορά – η πανελλήνια συγκέντρωση του King Club Hellas. 
Τα φορτηγά σταθμευσαν στο χώρο της λιμενικής ζώνης, απέναντι από τη ΔΕΗ και οι Πατρινοί ειχαν  την ευκαιρία να τα απολαύσουν από κοντά, με δωρεάν είσοδο. Μάλιστα, για να γιορτάσουν το γεγονός οι ιδιοκτήτες των φορτηγών εκαναν  και «παρέλαση» στο κέντρο της Πάτρας με τα εντυπωσιακά οχήματά τους!
Πάνω από 50 οχήματα πέρασαν απο τους κεντρικούς δρόμου της πόλης κορνάροντας. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους γι αυτή την διοργάνωση.
Δείτε το βίντεο 

πηγή

"ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ " ! Για κατάρριψη ρωσικού μαχητικού από τουρκικά F-16 μιλάνε οι Βρετανοί

Όπως αναφέρουν ανεπιβεβαίωτες μέχρι στιγμής πληροφορίες, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν ένα ρωσικό τζετ, το οποίο όπως λένε παραβίασε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας.

Όπως φέρονται να αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, αλλά όπως μεταδίδει και η Daily Mail μία μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε το Σάββατο στην πόλη Χουραϊτάν της βόρειας Συρίας, την ώρα που στον ουρανό βρίσκονταν τρία μαχητικά αεροπλάνα.

Οι φήμες για την κατάρριψη του αεροσκάφους έρχονται να επιδεινώσουν το ήδη τεταμένο κλίμα ανάμεσα στις δύο χώρες, μετά από την πρόσφατη παραβίαση του τουρκικού αεροπορικού χώρου από ένα ρωσικό βομβαρδιστικό πριν από λίγες μέρες.

Σύμφωνα με την Daily Express, ένας δημοσιογράφος μετέδωσε μέσω ανάρτησής του στο Twitter ότι τα τρία τουρκικά αεροσκάφη έσπευσαν στο σημείο μετά από επιθετική συμπεριφορά (lock-on) κάποιων MIG-29, δηλαδή αεροσκαφών που χρησιμοποιεί η ρωσική πολεμική αεροπορία στις επιδρομές της.

ΣΔΟΕ - Απίστευτη κομπίνα φοροδιαφυγής εκατ. ευρώ με λογισμικό σε «πειραγμένες» ταμειακές μηχανές


Απίστευτη κομπίνα φοροδιαφυγής εκατ. ευρώ με λογισμικό σε «πειραγμένες» ταμειακές μηχανές

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη ερευνά της οικονομικής αστυνομίας σε επιχειρήσεις που πωλούν ταμειακές μηχανές σε καταστήματα, μετά την αποκάλυψη τεράστιας κομπίνας φοροδιαφυγής με ειδικό λογισμικό.
Σύμφωνα με το ΣΔΟΕ, επιχειρηματίες τοποθετούν στις ταμειακές μηχανές τους ειδικό λογισμικό που, το οποίο τους επιτρέπει στο τέλος της ημέρας να παρεμβαίνουν και να εμφανίζουν λιγότερα έσοδα με σκοπό να φορολογηθούν και λιγότερο.
Στην πράξη, για παράδειγμα, σε μία ημερήσια είσπραξη 1.000 ευρώ και ενώ έχουν κοπεί αποδείξεις στους καταναλωτές, στο τέλος της ημέρας χάρη στο ειδικό λογισμικό η πραγματική είσπραξη της επιχείρησης εμφανίζεται σημαντικά μικρότερη, με τη διαφορά να μπαίνει στην τσέπη των επιχειρηματιών με την μορφή «μαύρου» χρήματος.
Ανυπολόγιστες είναι μέχρι στιγμής οι απώλειες εσόδων στο Δημόσιο από την πρακτική αυτή.
Πηγές του ΣΔΟΕ κάνουν λόγο για φοροδιαφυγή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, με τη βοήθεια αυτού του λογισμικού και ξεκινούν έρευνες σε Αττική και επαρχία.
Η αγορά του λογισμικού αγγίζει έως και τα 15.000 ευρώ, σύμφωνα  με τις αρχές.

Συνέβη σε ελληνικό νησί ! Πήγε στο ραντεβού με τη... νεκροφόρα!

- Η απίστευτη ιστορία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες 
- Οδηγος νεκροφόρας συνδύασε τη δουλειά με τα ερωτικά
Με τη νεκροφόρα μεταφέρθηκε ένας νεκρός από την Αθήνα, στο συγκεκριμένο νησί.
Ο οδηγός της νεκροφόρας όμως, θέλησε ταυτόχρονα με την δουλειά, να κάνει και ένα... ταξιδάκι αναψυχής.
Αφού λοιπόν παρέδωσε τον νεκρό, η συνέχεια έγινε "πικάντικη".
Μία βόλτα σε απόμερα μέρη του όμορφου κυκλαδίτικου νησιού για να απολαύσει το ζευγάρι τη θέα και όχι μόνο.
Περαστικοί μαρτυρούν τις φωνές και τα θολά τζάμια στη νεκροφόρα.
Το σοκαριστικό είναι πως πληροφορίες λένε ότι η ξανθιά γυναίκα, ήταν στο οικογενειακό περίγυρο του νεκρού!
Κάτι φυσικά που έδωσε "τροφή" για κουτσομπολιό στον οικογενειακό κύκλο του νεκρού.


Pro News

ΝΕΟ ΜΕΤΡΟ - ΣΟΚ!!! «Μόνιμο» capital control για εκατομμύρια συνταξιούχους και δημόσιους υπαλλήλους


«Μόνιμο» capital control για εκατομμύρια συνταξιούχους και δημόσιους υπαλλήλους

Νέες σαρωτικές αλλαγές στην καθημερινότητα εκατομμυριούχων συνταξιούχων και δημοσίων υπαλλήλων φέρεται να προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, με την επιβολή μόνιμων ελέγχων και περιορισμών στην ανάληψη μετρητών, ταυτόχρονα με υποχρεωτική χρήση καρτών στις συναλλαγές τους. Οπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το «Βήμα της Κυριακής», το νέο μέτρο, που εντάσσεται στο πλαίσιο του αγώνα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, προβλέπει εβδομαδιαίο όριο αναλήψεων 150 ευρώ και όχι 420 - όπως ισχύει σήμερα - για τις παραπάνω κατηγορίες.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι συναλλαγές τους με τα υπόλοιπα χρήματα του μισθού ή της συνταξής τους θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικά μέσω πλαστικού χρήματος, δηλαδή χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας.
Το μέτρο  - σοκ, αν ισχύσει, εκτιμάται ότι θα «αγγίξει» περί τα 3,2 εκατ. συνταξιούχους και δημόσιους υπαλλήλους.
Τονίζεται πάντως, ότι στις προβλέψεις του ΥΠΟΙΚ προβλέπεται η εξαίρε συνταξιούχων άνω των 75 ετών και όσων ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, όπου η χρήση του πλαστικού χρήματος δεν είναι το ίδιο εύκολη όσο στα αστικά κέντρα και την υπόλοιπη περιφέρεια.

Τι είπε ο Γέροντας Παίσιος για την κρίση στην Ελλάδα και το πως θα βγούμε από αυτήν! - "Μὴ φοβάσθε, ούτε καὶ τώρα θὰ χαθοῦμε"

Σύγχυση μεγάλη ὑπάρχει. Μύλος γίνεται· εἶναι ζαλισμένοι οἱ ἄνθρωποι.
Ὁ κόσμος εἶναι ὅπως οἱ μέλισσες. Ἂν χτυπήσης τὴν κυψέλη, οἱ μέλισσες βγαίνουν ἔξω καὶ ἀρχίζουν «βούου…» καὶ γυρίζουν γύρω ἀπὸ τὴν κυψέλη ἀναστατωμένες. Ὕστερα ἡ κατεύθυνσή τους θὰ ἐξαρτηθῆ ἀπὸ τὸν ἄνεμο ποὺ θὰ φυσήξη. Ἂν φυσήξη βοριάς, θὰ πᾶνε μέσα. Ἔτσι καὶ τὸν κόσμο τὸν φυσάει… «Ἐθνικὸς Βοριάς», «Ἐθνικὸς Νοτιᾶς», καὶ εἶναι ὁ καημένος ζαλισμένος. Ὅμως, ἂν καὶ γίνεται τέτοιο βράσιμο, νιώθω μέσα μου μία παρηγοριά, μία σιγουριά.
Μπορεῖ νὰ ξεράθηκε ἡ ἐλιά, ἀλλὰ θὰ πετάξη νέα βλαστάρια. Ὑπάρχει…
μία μερίδα Χριστιανῶν, στοὺς ὁποίους ἀναπαύεται ὁ Θεός. Ὑπάρχουν ἀκόμη οἱ ἄνθρωποι τοῦ Θεοῦ, οἱ ἄνθρωποι τῆς προσευχῆς, καὶ ὁ Καλὸς Θεὸς μᾶς ἀνέχεται, καὶ πάλι θὰ οἰκονομήση τὰ πράγματα. Αὐτοὶ οἱ ἄνθρωποι τῆς προσευχῆς μᾶς δίνουν ἐλπίδα, σύμφωνα με το Γέροντος Παϊσίου Ἁγιορείτου Λόγοι Β΄ «Πνευματικὴ ἀφύπνιση».
Μὴ φοβάσθε. Περάσαμε σὰν ἔθνος τόσες μπόρες καὶ δὲν χαθήκαμε, καὶ θὰ φοβηθοῦμε τὴν θύελλα πού πάει νὰ ξεσπάση; Οὔτε καὶ τώρα θὰ χαθοῦμε. Ὁ Θεὸς μᾶς ἀγαπᾶ. Ὁ ἄνθρωπος ἔχει μέσα του κρυμμένη δύναμη γιὰ ὥρα ἀνάγκης. Θὰ εἶναι λίγα τὰ δύσκολα χρόνια. Μία μπόρα θὰ εἶναι.
Δὲν σᾶς τὰ λέω αὐτὰ γιὰ νὰ φοβηθῆτε, ἀλλὰ γιὰ νὰ ξέρετε ποῦ βρισκόμαστε… Γιὰ μας εἶναι μία μεγάλη εὐκαιρία, εἶναι πανηγύρι οἱ δυσκολίες, τὸ μαρτύριο. Νὰ εἶστε μὲ τὸν Χριστό, νὰ ζῆτε σύμφωνα μὲ τὶς Ἐντολές Του καὶ νὰ προσεύχεσθε, γιὰ νὰ ἔχετε θεῖες δυνάμεις καὶ νὰ μπορέσετε νὰ ἀντιμετωπίσετε τὶς δυσκολίες. Νὰ ἀφήσετε τὰ πάθη, γιὰ νὰ ἔρθη ἡ Θεία Χάρις. Αὐτὸ ποὺ θὰ βοηθήση πολὺ εἶναι νὰ μπῆ μέσα μας ἡ καλὴ ἀνησυχία: ποῦ βρισκόμαστε, τί θὰ συναντήσουμε, γιὰ νὰ λάβουμε τὰ μέτρα μας καὶ νὰ ἑτοιμασθοῦμε, όπως αναφέρει το pentapostagma.gr.
Ἡ ζωή μας νὰ εἶναι πιὸ μετρημένη. Νὰ ζοῦμε πιὸ πνευματικά. Νὰ εἴμαστε πιὸ ἀγαπημένοι. Νὰ βοηθοῦμε τοὺς πονεμένους, τοὺς φτωχοὺς μὲ ἀγάπη, μὲ πόνο, μὲ καλωσύνη. Νὰ προσευχώμαστε νὰ βγοῦν καλοὶ ἄνθρωποι.

Η Λοχίας με τον Άγιο Γεώργιο στο μπράτσο που… ψάρωσε τους πάντες στον Έβρο!

http://veteranos.gr/wp-content/uploads/2015/10/veteranos.gr_1.jpegΤην παράσταση έκλεψε μία Λοχίας χθες κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, στον Έβρο, προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά τη στρατιωτική άσκηση «Παρμενίων».
Μπορεί πολλοί από εμάς να έχουμε στο μυαλό μας γυναικείες παρουσίες στο στράτευμα σε γραφείο με ωραίες στολές και καλογυαλισμένα παπούτσια, όμως μάλλον πρέπει να αλλάξουν γνώμη μετά και από τα χθεσινά δρώμενα!  
Όπως αναφέρει ο veteranos, η νεαρή λοχίας κέρδισε τις εντυπώσεις και τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού.
Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας συνεχάρη δια χειραψίας το στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων που ήταν «παρών» και δίπλα στην πολιτική ηγεσία κατά τη διάρκεια της άσκησης.  
Όμως, όλα τα βλέμματα των ειδικών και μη, έπεσαν στον πλήρη και εξειδικευμένο εξοπλισμό μάχης που έφερε η Λοχίας και τον Άγιο Γεώργιο που είχε στο μπράτσο που… ψάρωσε τους πάντες!


ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - Σε αναβρασμό οι αγρότες, την Κυριακή οι αποφάσεις


Σε αναβρασμό οι αγρότες, την Κυριακή οι αποφάσεις

Σε αναβρασμό βρίσκεται ο αγροτικός κόσμος της χώρας αντιδρώντας στις κυβερνητικές επιλογές για τη φορολογία των αγροτών.
Οι Κρητικοί αναδεικνύονται πρωτοπόροι στις κινητοποιήσεις, κάνοντας λόγο για σύγκρουση με την κυβέρνηση.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το δίκτυο της ΠΑΣΥ (ΚΚΕ), με αιχμή του δόρατος τη δυναμική ομάδα του Βαγγέλη Μπούτα στη Θεσσαλία. Επί ποδός για δυναμικές κινητοποιήσεις στην Κρήτη, βρίσκονται οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων. Η συντονιστική επιτροπή των αγροτών συνεδρίασε το βράδυ της Πέμπτης 8 Οκτωβρίου και αποφάσισε να γίνουν επαφές με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και στη συνέχεια να συζητήσουν για κινητοποιήσεις με συντονισμένες ενέργειες με αγροτικές οργανώσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Υπενθυμίζεται ότι στη Νίκαια της Λάρισας την Κυριακή στις 11 Οκτωβρίου θα κριθεί η μορφή των κινητοποιήσεων που θα προχωρήσουν αγρότες και κτηνοτρόφοι της χώρας, έπειτα από κάλεσμα της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής. Παράλληλα το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, ομόφωνα αποφάσισε σε πρώτη φάση περιφερειακές κινητοποιήσεις σε επίπεδο νομών, ενώ και ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας προγραμματίζει σύσκεψη των κτηνοτροφικών οργανώσεων στη Θεσσαλονίκη στις 17 Οκτωβρίου.

Εξωσυζυγική σχέση! Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα...

 Γυναίκες σε εξωσυζυγική σχέση...

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο γάμος και η συμβίωση δύο ανθρώπων δεν είναι εύκολη υπόθεση, άλλωστε όλες οι σχέσεις περνούν κατά καιρούς κρίση και κάποιες τα καταφέρνουν να βγουν από το αδιέξοδο ενώ άλλες όχι.
Τα διαζύγια που ολοένα και αυξάνονται τα τελευταία χρόνια είναι τρανή απόδειξη για τη δυσκολία επιβίωσης του θεσμού του γάμου. Οι λόγοι που μπορεί να οδηγήσουν σε ένα διαζύγιο και γενικότερα στη διάλυση μιας σχέσης είναι πολλοί, εκ των οποίων ένας πολύ σοβαρός είναι η εξωσυζυγική σχέση, κοινώς η απιστία του ενός εκ των δύο συντρόφων.
Η εξωσυζυγική σχέση κάποτε θεωρούνταν «προνόμιο» των αντρών ενώ η σύζυγος ήταν εκείνη που παρέμενε πιστή και μακριά από πειρασμούς ή τέτοιου είδους ατοπήματα. Κάποιοι απέδιδαν το γεγονός αυτό στη φύση των αντρών και υποστήριζαν ότι οι γυναίκες δεν ενδίδουν σε τέτοιες περιπέτειες γιατί δεν τις έχουν ανάγκη. Ακόμα κι αν στο παρελθόν ίσχυε κάτι τέτοιο, τα τελευταία χρόνια βλέπουμε πως αποτελεί μύθο. Τώρα πια, όσο εύκολα μπορεί να δημιουργήσει ένας άντρας εξωσυζυγική σχέση το ίδιο εύκολα μπορεί να το κάνει και η γυναίκα. Ενδεχομένως σε αυτό έχει συμβάλλει και η γενικότερη αλλαγή στον τρόπο ζωής των γυναικών σε σχέση με το παρελθόν. Πιθανόν σε κάθε περίπτωση να διαφέρουν οι λόγοι που οδηγούν στην απιστία του ή της συζύγου, αν και μάλλον αυτό έχει να κάνει κυρίως με το άτομο.
Στη συνέχεια του άρθρου θα δούμε επιγραμματικά τους συνηθέστερους λόγους που οδηγούν μια γυναίκα σε εξωσυζυγική σχέση καθώς και τα μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα αυτής – αν υπάρχουν.
Συνήθεις λόγοι που οδηγούν τις γυναίκες σε εξωσυζυγική σχέση
Βιολογικές ανάγκες: Δεν καλύπτονται στο κρεβάτι από τη σχέση με το σύζυγο ή έχει πάψει η σωματική επαφή, ή είναι ανύπαρκτη.
Ανάγκη για αναγνώριση κι εκτίμηση: Όταν δεν υπάρχει αναγνώριση κι εκτίμηση από το σύζυγο και η αυτοπεποίθηση είναι χαμηλή την αναζητάει σε μια εξωσυζυγική σχέση.
Ανάγκη για θαυμασμό: Οι γυναίκες δε θέλουν να τους αναγνωρίζουν μόνο τα όσα κάνουν αλλά έχουν διαρκώς ανάγκη να τις θαυμάζουν ως γυναίκες, να τις φλερτάρουν, να ακούν κομπλιμέντα, να επιβεβαιώνονται.
Τα προβλήματα μέσα στο γάμο: Πολλές φορές τα προβλήματα που έχεις με το σύζυγο (συναισθηματικά, προβλήματα επαφής, επικοινωνίας, οικονομικά, πρακτικά, κ.ά.) βρίσκουν «λύση» και ανακούφιση στην αγκαλιά κάποιου άλλου.
Η συμπεριφορά του συζύγου: Το γεγονός ότι με το πέρασμα των χρόνων και τα θέματα της καθημερινότητας ο σύζυγος ενδεχομένως να είναι αδιάφορος απέναντί σου, να είναι μονίμως στρεσαρισμένος ή θυμωμένος ή και απών και να έχει χαθεί εντελώς η μαγεία της σχέσης σας, μπορεί να σε οδηγήσει να τα αναζητήσεις όλα αυτά αλλού.
Αναζητούν διέξοδο: Οι γυναίκες πια έχουν επιφορτισθεί με ένα σωρό ευθύνες πέρα από το σπίτι και το μεγάλωμα των παιδιών. Έχουν τη δουλειά τους και τις καθημερινές υποχρεώσεις συν όλα τα βάρη της οικογένειας και πίεση από παντού για να τα προλάβουν όλα. Το γεγονός ότι μέσα σε αυτά μπορεί να λείπει και η όποια αναγνώριση από το σύζυγο τις ωθεί να φύγουν από όλο αυτό, αναζητούν διέξοδο και φτάνουν τελικά σε μια εξωσυζυγική σχέση.
Αλλάζουν οι ανάγκες τους: Ειδικά όσο μεγαλώνει μια γυναίκα (και όσο δε βρίσκει ανταπόκριση στο σύζυγο) είναι πολύ πιθανό να αλλάξουν οι ανάγκες της και να αναζητήσει ένα νεότερο άντρα που θα την καλύψει ερωτικά αλλά ενδεχομένως και συναισθηματικά μια και είναι κάτι που της λείπει και που θα της τονώσει την αυτοπεποίθηση.
Συμβάλλει η ανεξαρτησία τους: Κάποτε όσα προβλήματα και να υπήρχαν μέσα σε ένα γάμο οι γυναίκες έσκυβαν το κεφάλι και τα υπέμεναν είτε γιατί εξαρτιόνταν οικονομικά από τον άντρα είτε γιατί η κοινωνία αν αποκαλυπτόταν κάτι δε θα το συγχωρούσε. Τώρα οι γυναίκες δε φοβούνται να «υποκύψουν» σε μια εξωσυζυγική σχέση όποια κι αν είναι η κατάληξή της.
Γοητεύονται από το παράνομο: Κι όμως, δεν είναι μόνοι οι άντρες που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Μπορεί και μια γυναίκα να συνάψει ερωτική σχέση ή να μπει σε απλές περιπέτειες μόνο και μόνο για τη γοητεία και την ευχαρίστηση της παράνομης επαφής.
Εξωσυζυγική σχέση – 8 Μειονεκτήματα
1. Χρειάζεται να ξοδεύεις πολύ ενέργεια όσο καιρό κρύβεσαι για να διαχειριστείς μια τέτοια κατάσταση. Ακόμα κι αν παίρνεις ευχαρίστηση από την εξωσυζυγική σχέση διαρκώς νιώθεις πιεσμένη συναισθηματικά, έχεις μόνιμο άγχος και χρειάζεται να λες συνέχεια ψέματα και να υποκρίνεσαι. Άλλωστε, οι τύψεις που νιώθεις δε σε αφήνουν να απολαύσεις και πολλά, ειδικά αν υπάρχουν στη μέση και παιδιά.
2. Αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθεί η απάτη και θα έρθεις αντιμέτωπη με πολύ σοβαρά ζητήματα.
3. Ακόμα κι αν θέλεις να δώσεις τέλος στο γάμο σου και να κινηθείς προς καινούργια κατεύθυνση θα υπάρχει ο φόβος και το άγχος για το μέλλον και τη νέα σου ζωή.
4. Όταν έρθει στο φως η εξωσυζυγική σχέση θα δημιουργηθούν μεγάλες πληγές και για το σύζυγό σου αλλά και για εσένα. Μπορεί να χάσεις τον εαυτό σου, να φύγει ο αυτοσεβασμός σου, να αισθάνεσαι υπερβολικές ενοχές και ανάξια για οτιδήποτε.
5. Οι αντιδράσεις του συζύγου μπορεί να είναι πολύ υπερβολικές είτε σε λεκτικό επίπεδο είτε σε επίπεδο βίας ή μπορεί να εκμεταλλευτεί την κατάσταση και να σε εκδικηθεί μέσω των παιδιών σας.
6. Θα κληθείς να δώσεις εξηγήσεις στα παιδιά σου, να τα προστατεύσεις από όλο αυτό που συμβαίνει αλλά και να μην κινδυνέψεις να αλλάξει η σχέση σας ούτε να αισθανθούν την οποιαδήποτε ανασφάλεια.
7. Θα έρθει άμεσα το τέλος με ένα διαζύγιο, κάτι που θα διαταράξει όλη την κατάσταση της οικογένειας ή αν δεν αποφασιστεί χωρισμός το κλίμα θα είναι νοσηρό και δε θα επανέλθει ποτέ στα φυσιολογικά του επίπεδα.
8. Όσο απελευθερωμένη κι αν είναι πια η κοινωνία μας, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει διαφορετικά άντρες και γυναίκες σε θέματα απιστίας και εξωσυζυγικών σχέσεων. Σίγουρα η γυναικεία απιστία συγχωρείται και δικαιολογείται δυσκολότερα από τους περισσότερους από ότι η αντρική.
Εξωσυζυγική σχέση- 4 Πλεονεκτήματα
Παρότι όταν πρόκειται για τέτοια ζητήματα δεν μπορούμε να μιλάμε πραγματικά για πλεονεκτήματα, μπορούμε ενδεχομένως να δούμε αν υπάρχει οποιαδήποτε θετική επίδραση της εξωσυζυγικής σχέσης για την ίδια τη γυναίκα ή για το γάμο της.
1. Σαφώς η γυναίκα μέσα από την καινούργια παράλληλη σχέση θα βρει ευχαρίστηση προσωρινή, θα επιβεβαιωθεί και θα αναπτερώσει το ηθικό της. Ενδεχομένως, παροδικά να βρει όλα όσα της έλειπαν και να σταματήσει εκεί επιστρέφοντας στο σύζυγό της ανανεωμένη.
2. Υπάρχει η πιθανότητα όταν γίνει αντιληπτή η σχέση της γυναίκας να ταρακουνηθεί ο σύζυγος κι αντί να της ζητήσει να φύγει να αποφασίσει ο ίδιος να της δώσει όσα της έλειπαν και να βελτιώσει τη σχέση τους προκειμένου να την κρατήσει κοντά του.
3. Η ανακάλυψη μιας εξωσυζυγικής σχέσης μπορεί να γίνει η αφορμή για εντοπισμό προβλημάτων και επίλυσή τους και άρα για την εξέλιξη του γάμου με νέες πια βάσεις.
4. Δεν είναι πάντα σίγουρο ότι θα επέλθει διαζύγιο. Αν ο σύζυγος καταφέρει να διαχειριστεί το θέμα χωρίς υπερβολικό θυμό και ζήλια και αν τα παιδιά δεν το μάθουν και δεν εμπλακούν, υπάρχει σε κάποιες περιπτώσεις η πιθανότητα να δοθεί δεύτερη ευκαιρία στο γάμο και μάλιστα να αλλάξει προς το θετικό η σχέση των συντρόφων.
Η εξωσυζυγική σχέση δεν δικαιολογείται για κανέναν από τους δύο συζύγους και οποιοσδήποτε κι αν είναι ο λόγος που μπορεί να οδηγήσει κάποιον στο να τη δημιουργήσει. Δεν παύει να είναι μια απάτη προς τον σύντροφό σου αλλά και προς τον ίδιο τον εαυτό σου μια και για να προχωρήσεις σε κάτι τέτοιο μάλλον μέσα σου έχουν αλλάξει πολλά και πρέπει να τα ξεκαθαρίσεις για να είσαι εντάξει.
Όταν δε υπάρχουν και παιδιά είναι ακόμα πιο μπερδεμένη η κατάσταση.
Όπως και να έχει όταν βρεθείς σε μια τέτοια θέση να ξέρεις ότι συνήθως τα αποτελέσματα θα είναι αρνητικά από όλες τις απόψεις και θα βρεθείς αντιμέτωπη με πολύ δύσκολες καταστάσεις. Επομένως, το καλύτερο είναι να μην μπεις καθόλου σε μια τέτοια διαδικασία και να ελέγξεις τον εαυτό σου.

Σοκ στο Αίγιο: Έδειρε τη γυναίκα του μέχρι λιποθυμίας

Θύμα ενδοοικογενειακής βίας έπεσε μία γυναίκα από το σύζυγό της στο Αίγιο. 

Η άτυχη γυναίκα διακομίστηκε σε κακή κατάσταση με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.
Το νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας έγινε το βράδυ της Πέμπτης στην κατοικία του ζευγαριού στην περιοχή Ροδοδάφνη του Αιγίου.
Η άτυχη γυναίκα είχε διαπληκτιστεί για άγνωστους ως τώρα λόγους με τον 43χρονο Έλληνα σύζυγό της, ο οποίος δεν δίστασε να ξεσπάσει πάνω της ξυλοκοπώντας την βάναυσα σε βαθμό που εκείνη έχασε τις αισθήσεις της.
Οι γιατροί ενημέρωσαν για το κρούσμα βίας τους άνδρες της τοπικής Ασφάλειας, οι οποίοι πήγαν αμέσως στο σπίτι του ζευγαριού, όπου βρήκαν τον 43χρονο σύζυγό της και τον συνέλαβαν.
Με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για ενδοοικογενειακή βία, ο 43χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου.

ΕΡΕΥΝΑ - Σεξ: Πόσες φορές πρέπει να γίνεται την εβδομάδα

Το σεξ αποτελεί πηγή ευχαρίστησης, συχνά όμως προκαλεί δυσφορία, ειδικά αν ο ένας από τους δύο συντρόφους ανησυχεί για τις επιδόσεις του ή μπαίνει στη διαδικασία να συγκριθεί με άλλους.

H ικανοποιητική σεξουαλική ζωή δεν εξαρτάται από τη συχνότητα ή συγκεκριμένες σεξουαλικές πρακτικές. Αντίθετα, όπως επισημαίνει το Ινστιτούτο Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων, στηρίζεται στο βαθμό στον οποίο η σεξουαλικές εμπειρίες δημιουργούν ευχαρίστηση σε εσάς και την/τον σύντροφό σας.
Οι άνθρωποι μπορεί να διαφέρουμε πάρα πολύ στο επίπεδο της σεξουαλικής μας επιθυμίας, αλλά και κατά την διάρκεια της ζωής του ίδιου ατόμου η επιθυμία κυμαίνεται σε διάφορα επίπεδα. Αν ανάμεσα στο ζευγάρι οι διαφορές στην επιθυμία είναι μικρές, τότε συνήθως μπορούν να διαπραγματευτούν ή να διαχειριστούν αυτήν τη διαφορετικότητα, ώστε να νιώθουν και οι δύο ικανοποιημένοι.
Όμως, όταν η διαφορά στο επίπεδο της σεξουαλικής επιθυμίας είναι μεγάλη, μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες στη σχέση του ζευγαριού.
Σε αυτές τις περιπτώσεις, το άτομο που έχει τη χαμηλή επιθυμία συνήθως νιώθει πίεση να κάνει κάτι, το οποίο ωστόσο δεν επιθυμεί. Σε βάθος χρόνου, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη αίσθηση πίεσης, θυμό ή απόσυρση και επομένως σε μεγαλύτερη μείωση της σεξουαλικής επιθυμίας.
Προκειμένου να μπορεί ένα άτομο να διεγερθεί σεξουαλικά και να έχει ικανοποιητική σεξουαλική λειτουργία, είναι σημαντικό να:
-νιώθει αυτοπεποίθηση
-να μην έχει άγχος
-να έχει νοητικά ή σωματικά ερεθίσματα
-και να μπορεί να συγκεντρώσει την προσοχή του σε σκέψεις ή πράξεις που δημιουργούν σεξουαλική διέγερση.
Οτιδήποτε παρεμβαίνει στα παραπάνω μπορεί να εμποδίσει τη σεξουαλική επαφή. Όταν ένα ή περισσότερα από τα παραπάνω απουσιάζει επίμονα, η αδυναμία σεξουαλικής λειτουργίας μπορεί να γίνει χρόνιο πρόβλημα.
Το ζευγάρι μπορεί να ζητήσει βοήθεια, αν βιώνει επαναλαμβανόμενες αποτυχημένες σεξουαλικές επαφές ή όταν υπάρχει σημαντική διαφωνία για τις σεξουαλικές πρακτικές όπως:
-προβλήματα επίδοσης που αφορούν σε δυσκολία επίτευξης ικανοποιητικής στύσης
-μειωμένη σεξουαλική επιθυμία
-δυσκολία επίτευξης οργασμού
-πρόωρη ή καθυστερημένη εκσπερμάτιση
-πόνο κατά την επαφή
-ή στην περίπτωση όπου ένα ζευγάρι αισθάνεται ότι δεν είναι ικανοποιημένο από τη σεξουαλική του ζωή.
Επειδή η σεξουαλική λειτουργία δεν επηρεάζεται μόνο από τη σχέση μας και από ψυχολογικούς παράγοντες αλλά και από οργανικούς παράγοντες, μία εκτίμηση θα πρέπει να είναι συνδυαστική.

 Ινστιτούτο Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων - onmed.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Αρχίζει αύριο το πανηγύρι της Χώρας

Από 12 έως 18 Οκτωβρίου το πανηγύρι στη Χώρα 

Η Εμποροπανήγυρη θα ανοίξει με την καθιερωμένη Θρησκευτική Τελετή Λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνος και των Αγίων Λειψάνων του Πολιούχου Χώρας Νεομάρτυρα Αγίου Δημητρίου, από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου – Κεντρική Πλατεία – Ναϊδριο Αγίου  Κωνσταντίνου , σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:
  
Ώρα 18:30, Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος  του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσοστόμου εις τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Χώρας.

Ώρα 19:30, Λιτανεία από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου δια των κεντρικών οδών της Χώρας και άφιξη στο Ναϊδριο του Αγίου Κωνσταντίνου στο χώρο της Εμποροπανήγυρης.

ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ - ΚΑΤΡΑΚΥΛΗΣΕ ΤΟ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟ ΣΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 1.000 ΑΠΟ 1.500 ΕΥΡΩ

Γράφει η Δικηγόρος Αθηνών Αναστασία Μήλιου*

Μέχρι πρότινος το ακατάσχετο όριο που εδικαιούτο το φυσικό πρόσωπο να δηλώσει για έναν τραπεζικό λογαριασμό του ήταν το ποσό των 1.500 ευρώ. Μέχρι το ποσό αυτό δεν μπορούσε να γίνει καμία κατάσχεση και το ποσό παρέμενε  στον τραπεζικό του λογαριασμό όσα χρήματα κι αν χρωστούσε.
Με τα νέα μέτρα, το ποσό αυτό μειώθηκε 500 ευρώ και κατρακύλησε στα 1.000 ευρώ για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη. Το νέο ακατάσχετο όριο προστατεύει τους οφειλέτες από κατασχέσεις των μισθών, των επιδομάτων και  των συντάξεων από οφειλές προς το δημόσιο.
Αν και προς το παρόν οι κατασχέσεις γενικότερα έχουν παγώσει λόγο των capitalcontrols τα νέα ακατάσχετα όρια είναι τα εξής:
• το όριο του ακατάσχετου ποσού μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων των οφειλετών του Δημοσίου είναι 1.000 ευρώ από 1.500 ευρώ που ίσχυε με το προηγούμενο καθεστώς
•για ποσά άνω των 1.000 ευρώ και έως 1.500 ευρώ επιτρέπεται η κατάσχεση επί του 50% αυτών π.χ. Αν κάποιος έχει ποσό 1400 ευρώ, μπορεί να κατασχεθεί το 50% του 400 ήτοι τα 200 ευρώ.
•για ποσά άνω των 1.500 ευρώ επιτρέπεται η κατάσχεση επί του συνόλου του υπερβάλλοντος των 1.500 ευρώ ποσού
• το ακατάσχετο ποσό στις καταθέσεις φυσικών προσώπων σε πιστωτικά ιδρύματα για έναν και μοναδικό ατομικό ή κοινό λογαριασμό και σε ένα μόνο πιστωτικό ίδρυμα έχει μειωθεί από1.500 ευρώ σε 1.250 ευρώ μηνιαίως. Δηλαδή πλέον μπορούν να γίνονται κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς με υπόλοιπα μεγαλύτερα των 1.250 ευρώ.
• εξαιρούνται της κατάσχεσης εις χείρας τρίτων οι απαιτήσεις από μισθούς, συντάξεις, καθώς και κάθε είδους ασφαλιστικά βοηθήματα που καταβάλλονται περιοδικά, εφόσον το ποσό αυτών μηνιαίως, αφαιρουμένων των υποχρεωτικών εισφορών, είναι μικρότερο από 1.000 ευρώ.
 Στις περιπτώσεις που υπερβαίνει το ποσό αυτό επιτρέπεται η κατάσχεση για τα χρέη προς το Δημόσιο επί του 50% του υπερβάλλοντος ποσού των 1.000 ευρώ και μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ, ενώ για ποσά άνω των 1.500 ευρώ επιτρέπεται η κατάσχεση επί του συνόλου του υπερβάλλοντος ποσού.
Στην εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι στην περίπτωση που ο οφειλέτης του Δημοσίου λαμβάνει σύνταξη, μισθό ή ασφαλιστικό βοήθημα από δύο ή περισσότερους φορείς, για την επιβολή της κατάσχεσης , λαμβάνεται υπόψη το συνολικό ποσό αυτών. Για τις κατασχέσεις που θα επιβληθούν μετά την έναρξη ισχύος της παραπάνω διάταξης, θα πρέπει στο κατασχετήριο να προσδιορίζεται το ακριβές ποσό που κατάσχεται (όχι ποσοστό), ώστε να εφαρμόζονται οι περιορισμοί που τίθενται στον νόμο, δηλαδή το συνολικό ποσό που απομένει στον οφειλέτη να μην είναι μικρότερο από τα ανωτέρω ρητά καθορισθέντα όρια.
Υπενθυμίζεται ότι για τα φυσικά πρόσωπα που δεν έχουν γνωστοποιήσει τον μοναδικό τραπεζικό λογαριασμό τους στο πληροφοριακό σύστημα της Φορολογικής Διοίκησης, απαιτείται η υποβολή ηλεκτρονικής δήλωσης, με την οποία θα γνωστοποιείται ο μοναδικός ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός. Στην περίπτωση που υπάρχει λογαριασμός περιοδικής πίστωσης μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων θα πρέπει να γνωστοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο ο λογαριασμός αυτός.
 
 Αναστασία Χρ. Μήλιου
 
Δικηγόρος παρ’Εφέταις Αθηνών
Τηλ. 6945-028153
e-mail: natmil@otenet.gr, www.legalaction.gr
fb: Αναστασία Μήλιου

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Θα φέρει γούρι και στον Τζιτζικώστα;

O υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας, Μίλτος Χρυσομάλλης, δε θα μπορούσε να μη στηρίξει την υποψηφιότητα του «επιστήθιου» φίλου του, από τα φοιτητικά τους χρόνια, Απόστολου Τζιτζικώστα.
Δεν είναι λίγες οι φορές, άλλωστε, που ο νεαρός Μακεδόνας πολιτικός βρέθηκε στην πόλη μας για διακοπές φιλοξενούμενος του Μίλτου Χρυσομάλλη, πολύ πριν μάλιστα εκλεγεί περιφερειάρχης.
Φυσικά, οι λόγοι στήριξης δεν αφορούν μόνο στη «φιλία» των δύο, αλλά και στην εμπιστοσύνη στις ικανότητες του Απόστολου Τζιτζικώστα για την ανασυγκρότηση της Νέας Δημοκρατίας...
Μένει να δούμε αν ο Μίλτος Χρυσομάλλης θα φέρει «γούρι» και στον Τζιτζικώστα, όπως είχε κάνει και στην αντίστοιχη διαδικασία το 2009, όταν ήταν από τους πρώτους που είχαν στηρίξει τον Αντώνη Σαμαρά και είχε γυρίσει μαζί του σχεδόν όλη την Ελλάδα.

Κ. Γαζ.

Δείτε πως θα θεραπεύσετε τη βρογχίτιδα και το βήχα μέσα σε 5 μέρες!

Ο επίμονος βήχας μπορεί να σας καταβάλλει. Μερικές φορές ακόμα και τα φάρμακα δεν βοηθούν.
Για να βοηθήσετε λοιπόν το σώμα σας να θεραπευθεί σωστά χωρίς φάρμακα, με φυσικό τρόπο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λαχανόφυλλο και μέλι.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη θεραπεία για κάθε ηλικία και τα μικρά παιδιά και οι ενήλικες.
Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα λάχανο και μέλι.
Η διαδικασία είναι απλή και μπορείτε παρακάτω να διαβάσετε γι΄αυτήν:
Παίρνουμε ένα φύλλο από το λάχανο.
Το βράζουμε σε νερό για μερικά λεπτά μέχρι να γίνει μαλακό και ζεστό.
Απλώνουμε στη μία πλευρά του φύλλου μέλι και το τοποθετούμε στο στήθος με το μέλι στην εσωτερική πλευρά μεταξύ του φύλλου και του στήθους.
Τοποθετούμε νάιλον σακούλες πάνω και τυλίγουμε με μια πετσέτα ή μαντίλι, όπως αναφέρει το periergaa.
Θα πρέπει να το κάνετε πριν πάτε για ύπνο το βράδυ.
Εάν πάσχετε από σοβαρό βήχα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο φύλλα λαχάνου τα οποία τοποθετείτε το ένα πάνω στο άλλο στην πλάτη.
Τα αφαιρούμε το πρωί.
Σκουπίζουμε το δέρμα μας με μια πετσέτα ή ξεπλένουμε.
Αν η βρογχίτιδα μόλις ξεκινά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη θεραπεία και να αισθανθείτε τα αποτελέσματα από την πρώτη χρήση.
Θα πρέπει να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία 5-7 φορές, έτσι ώστε ο βήχας να εξαλειφθεί εντελώς.
Το μέλι θα θερμάνει το λάχανο, αφήνοντας το να μειώσει το βήχα και να αφαιρέσει τις φλεγμονές.
Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καστορέλαιο αντί του μελιού, αν σας αρέσει.
Μερικές φορές, αν δεν έχετε μέλι ή καστορέλαιο και θα πρέπει να έχετε μια θεραπεία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο το λάχανο.
Μπορεί να βοηθήσει, αλλά βοηθά με πιο αργό ρυθμό από όταν χρησιμοποιείται μαζί με το μέλι.

Ο καιρός δρόσισε, ο χειμώνας έρχεται και η ώρα… θα αλλάξει.

Πότε όμως θα συμβεί αυτό;

Η ώρα το χειμώνα, αλλάζει πάντα την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα, το βράδυ του τελευταίου Σαββάτου, ξημερώματα Κυριακής, στις 04:00 ξημερώματα, γυρνάμε το ρολόι μας μία ώρα πίσω, το κάνουμε 03:00.

Αυτό για τη χειμερινή αλλαγή ώρας που συμβαίνει πάντα έτσι κάθε χρόνο, να θυμάστε: τελευταία Κυριακή του Οκτώβρη.

 Φέτος η ώρα θα αλλάξει στις 25 Οκτωβρίου και ώρα 4:00 τα ξημερώματα της Κυριακής. 

Μία ώρα πίσω θα πάμε τα ρολόγια μας και θα δείχνουν 3:00.

Ενδεικτικές προσεχείς χειμερινές αλλαγές ώρας:
 
2015 αλλαγή ώρας: την Κυριακή στις 25 Οκτωβρίου
2016 αλλαγή ώρας: την Κυριακή στις 30 Οκτωβρίου
2017 αλλαγή ώρας: την Κυριακή στις 29 Οκτωβρίου

Κλάδεμα καρποφορίας της ελιάς: Κανόνες για υψηλή παραγωγή

Η ελιά είναι δέντρο που αντιδρά θεματικά σε καλλιεργητικές παρεμβάσεις, όπως το κλάδεμα. 
 
Αρκεί να γίνεται σωστά! 
 
Αν η επέμβαση του κλαδέματος είναι επιτυχής, το δένδρο οδηγείται σε υψηλές αποδόσεις και περιορισμό της παρενιαυτοφορίας, ενώ σε αντίθετη περίπτωση παρατηρούνται προβλήματα που εντέλει ζημιώνουν το εισόδημα του παραγωγού.
Μετά το πέρασμα από την νεαρή ηλικία στην ενήλικη ζωή, το ελαιόδενδρο απαιτεί εφαρμογή κλαδέματος καρποφορίας. 
Με το κλάδεμα αυτό στοχεύουμε στη ρύθμιση της φυσιολογίας του φυτού, ώστε να μεταφερθούν τα φωτοσυνθετικά προϊόντα στους καρπούς. 
Πριν την όποια επέμβαση είναι απαραίτητη η γνώση των οργάνων του δένδρου και του τρόπου που καρποφορεί.
Η ελιά δίνει καρπούς από μικτούς οφθαλμούς μασχαλιαία και σε βλάστηση 2ης χρονιάς, με διαφοροποιήσεις κυρίως στον τρόπο προσανατολισμού της βλάστησης.
 Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, μεταξύ άλλων, η ποικιλία επηρεάζει τη μεθοδολογία κλαδέματος. 
Η συνηθισμένη ελαιοκομική πρακτική μας δείχνει ότι οι μέθοδοι κλαδέματος επηρεάζονται σημαντικά από την τοπική παράδοση και το σχήμα διαμόρφωσης που ακολουθείται κυρίαρχα στην περιοχή.
Στο παρόν άρθρο θα αναφερθούν βήμα προς βήμα τα σημεία στα οποία πρέπει να δώσει έμφαση ο κλαδευτής, πριν πιάσει το κλαδευτικό ψαλίδι.
     Αραιώνουμε ή/και βραχύνουμε τους ετήσιους βλαστούς, εκείνους δηλαδή που πρόκειται να δώσουν καρπούς την επόμενη περίοδο. Η βράχυνση γενικά πρέπει να αποφεύγεται, ενώ αυτό το αραίωμα εφαρμόζεται μόνο όταν έχουμε εξαιρετική ευρωστία του κλάδου.
      Αντίστοιχη εφαρμογή πραγματοποιείται για την διετή βλάστηση, εκείνη δηλαδή που θα καρποφορήσει την τρέχουσα χρονιά.
      Απομάκρυνση των βλαστών που καρποφόρησαν κατά 50%.
      Αφαίρεση όσων βλαστών δεν καρποφόρησαν, ενώ ήταν αναμενόμενο. 
Ο αριθμός των κλαδευόμενων κλαδιών/βλαστών εξαρτάται από το βαθμό γενικής καρποφορίας του δέντρου. Εάν αυτό καρποφόρησε επαρκώς, τότε κόβονται όλοι οι διετείς βλαστοί που δεν έδωσαν καρπό.
      Απομάκρυνση κλαδιών ή βλαστών που είναι ξερά, άρρωστα και κακού προσανατολισμού (π.χ. διασταυρώνονται με άλλα κλαδιά).
Σε κάθε περίπτωση η εφαρμογή του συνόλου ή μέρους των παραπάνω επεμβάσεων θα εξαρτηθεί από την εικόνα του ελαιώνα, τις ικανότητες των κλαδευτών και την εκτίμηση του κόστους κλαδέματος.

Θέλει να κυβερνήσει ή να αυτοκτονήσει η Ν.Δ.;

Κύριε Μεϊμαράκη, καθώς προεκλογικά το αποφύγατε, μπορείτε έστω τώρα να μας πείτε ποιο ισοδύναμο μέτρο θα προτείνατε για να μην εφαρμοστεί ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση; 
Εσείς, κύριε Τζιτζικώστα, που έχετε ταχθεί υπέρ του κλεισίματος των Σκουριών και της ιδιωτικοποίησης του Λιμένος Θεσσαλονίκης, θέλετε να μας εξηγήσετε πώς ακριβώς εννοείτε τις αποκρατικοποιήσεις;
 Ενα παρεμφερές ερώτημα υπάρχει και για σας, κύριε Μητσοτάκη, που διαρκώς μιλάτε για την ανάγκη ενός μικρότερου κράτους. 
Θα μας προσδιορίσετε, επιτέλους, ποιους δημοσίους υπαλλήλους θα διώχνατε και από ποιες υπηρεσίες; 
Εννοείται ότι και για σας υπάρχουν πολλές ερωτήσεις, κύριε Γεωργιάδη. 
Τι γνώμη έχετε για το ενδεχόμενο, π.χ., η Εκκλησία να υποχρεωθεί να παραχωρήσει στην Πολιτεία μικρό έστω μέρος της τεράστιας περιουσίας της για να γίνουν επενδύσεις; Θα θέλαμε, επίσης, να μας πείτε αν
είστε υπέρ ή κατά του συμφώνου συμβίωσης ή ακόμη και του δικαιώματος της υιοθεσίας για τους ομοφυλόφιλους.
Τα ερωτήματα είναι τυχαία. Διότι υπάρχουν ασφαλώς πολύ σοβαρότερα θέματα τα οποία θα όφειλαν να απαντήσουν οι προαναφερθέντες. Ποιες είναι, άραγε, οι προτάσεις τους για το ασφαλιστικό; Να κοπούν ή να μην κοπούν οι συντάξεις των 1.500 ευρώ, όταν όλοι πια έχουμε καταλάβει ότι οι «εναπομείναντες» εργαζόμενοι δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος των συντάξεων; Για το φορολογικό τι προτείνουν όταν 5 εκατομμύρια Ελληνες δηλώνουν ετήσια εισοδήματα κάτω των 12.000 ευρώ; Για τους αγρότες στους οποίους διπλασιάζεται η φορολογία, τι γνώμη έχουν; Και ποιες είναι οι απόψεις τους για μείζονα θεσμικά ζητήματα; Πρέπει ή δεν πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των βουλευτών; Να καταργηθεί ή να παραμείνει το μπόνους των 50 εδρών στον εκλογικό νόμο; Τι θα προτείνουν στη Συνταγματική Αναθεώρηση; Και τι θα κάνουν για την αναγκαία ανανέωση του ίδιου του κόμματός τους, όταν εδώ και χρόνια οι βουλευτικές θέσεις της Ν.Δ. μοιάζουν κληρονομικές;

Ζητώ την κατανόησή σας για την απαρίθμηση των αυτονόητων αυτών ερωτημάτων, αλλά σε αυτά, νομίζω, θα όφειλαν να απαντήσουν οι τέσσερις υποψήφιοι πρωθυπουργοί. Διότι αυτός είναι βέβαια ο στόχος τους διεκδικώντας την ηγεσία της Ν.Δ. Και όμως. Αντί να διεξάγεται μεταξύ τους μια σοβαρή πολιτική συζήτηση για να καταλάβουμε τι ακριβώς θα κάνουν αν βρεθούν στην εξουσία, παρακολουθούμε ένα απίστευτο κουτσομπολιό για το αν στηρίζει ο Καραμανλής τον Μεϊμαράκη ή ο Σαμαράς τον Τζιτζικώστα.

Θέλω να είμαι δίκαιος. Οσα κι αν έχει να καταλογίσει κανείς στον Αδ. Γεωργιάδη και τον Κυρ. Μητσοτάκη, είναι οι μόνοι μέχρι στιγμής που διατυπώνουν ευθαρσώς τις απόψεις τους. 
Οι δυο τους άλλωστε, κατά γενική ομολογία, υπήρξαν εκ των πλέον επιτυχημένων υπουργών της Ν.Δ., καθώς δεν δίστασαν όχι μόνον να συγκρουσθούν με τα συμφέροντα που απομυζούν το Δημόσιο, αλλά κυρίως να παραδεχθούν ότι τις μεταρρυθμίσεις των μνημονίων θα οφείλαμε να τις κάνουμε μόνοι μας πριν μας τις επιβάλουν ατιμωτικά οι δανειστές μας.
Ως εκ τούτου είναι κωμικοτραγικό ότι οι κ. Μητσοτάκης και Γεωργιάδης εμφανίζονται ως αουτσάιντερ, ενώ φυσιολογικώς θα έπρεπε να είναι τα φαβορί για την ηγεσία της Ν.Δ. Και αν ο κ. Μεϊμαράκης έχει το άλλοθι ότι διετύπωσε τις απόψεις του προεκλογικά (που δεν το έπραξε, καθώς το μότο του ήταν «δεν υπόσχομαι τίποτα»), ο κ. Τζιτζικώστας τι ακριβώς πρεσβεύει; Εχει καταλάβει κανείς ποιες είναι οι προτάσεις του νεαρού πολιτικού, πέραν του «προσόντος» του ότι εξελέγη περιφερειάρχης από ένα κοινό που θαύμαζε μέχρι πρότινος τον Παν. Ψωμιάδη;

Υπάρχει όμως και ένα επιπλέον ερώτημα που οφείλει να απαντήσει ειδικώς ο κ. Τζιτζικώστας, καθώς έως το 2019 έχει κώλυμα εκλογιμότητας στην Βουλή. Δεν πρέπει να μας ενημερώσει έστω ποιον θα προτείνει ως επικεφαλής της Κ.Ο. της Ν.Δ.; Οι διαρροές συνεργατών του ότι «για κάθε θέμα θα είναι άλλος ο εκπρόσωπος του Απόστολου», πέραν του ότι είναι φαιδρές, δεν απαντούν στο ποιος θα ηγείται της Ν.Δ. όταν διεξάγεται συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών. 
Σημειωτέον δε ότι αν γίνουν εκλογές, π.χ., το 2017, ο κ. Τζιτζικώστας θα είναι εκτός Βουλής μέχρι το 2021! Κατά τα λοιπά, ουδείς απαντά σε μία ακόμη πιο αυτονόητη ερώτηση. Πόσο λογικό είναι η Ν.Δ. να αναζητεί σήμερα έναν... αντι-Τσίπρα, όταν ο πρωθυπουργός καταγγέλλεται από όλους στη Συγγρού ως αδίστακτος ψεύτης, απύθμενα λαϊκιστής και εντέλει ο πιο αποτυχημένος «ηγέτης» της Μεταπολίτευσης; Αυτό ψάχνει η Ν.Δ;. Ενα ομοίωμα του κ. Τσίπρα ή να διαμορφώσει, επιτέλους, μια συγκροτημένη πολιτική πρόταση, αναγνωρίζοντας έτσι τις διαχρονικές ευθύνες της για το κατάντημα της χώρας;
 
Κ. Ζούλας-Καθημερινή

ΞΕΣΚΟΝΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ Ο.Π.Α-ΕΛΕΚΕ ΓΑΤΣΙΟ ΡΑΚΙΤΖΗΣ -ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

Γράφει: Ο Αιρετικός Μεσσήνιος

Είναι αρκετά και κατ εξακολούθηση τα κρούσματα παρανομιών και έκνομων πράξεων στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και σε φορείς του ελληνικού δημοσίου στους οποίους παραβιάζονται νόμοι διαδικασίες και κανόνες. Σύμφωνα με  έγκυρες πληροφορίες επίσημες καταγγελίες οδήγησαν στην δικαιοσύνη και σε έλεγχο τις διαδικασίες κρίσεις καθηγητών του τμήματος στατιστικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με κατηγορίες για παρέμβαση στην διαδικασία του πρύτανη Κώστα Γάτσιου ,ενώ ο εν λόγο ακαδημαϊκός έχει μπει στο στόχαστρο του επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης Λέανδρου Ρακιτζή που ερευνά επιπλέον επίσης καταγγελίες για φοροδιαφυγή στο ΕΛΚΕ τον ειδικό δηλαδή λογαριασμό του Ο.Π.Α στον οποίο οι καθηγητές οφείλουν να καταθέτουν το 15% από εργασίες τους εκτός πανεπιστημίου. 
Ο Κ. Πρυτανης λοιπόν σύμφωνα με το ρεπορτάζ κατηγορείτε ότι ενεργεί προκλητικά μεροληπτικά στην διαδικασία κρίσης μελών ΔΕΠ για την εξέλιξη η μονιμοποίησης των ημετέρων; 
Ο κ. Γάτσιος σύμφωνα με τις κατηγορίες στις τελευταίες κρίσεις καθηγητών έστειλε την λίστα των επιτυχόντων ως οφείλει βάσει του νόμου εντός διμήνου στο Υπουργείο Παιδείας για να πάρουν ΦΕΚ διορισμού. Δεν έκανε όμως το ίδιο και με την λίστα των αποτυχόντων για την οποία είχε την ίδια υποχρέωση. 
Την κράτησε παράνομα και προωθεί την επανεξέταση των υποψηφίων ,γιατί όπως κατηγορείτε μεταξύ των υποψηφίων υπάρχει και εκλεκτός του .Ο πρύτανης κ. Γάτσιος κατηγορείτε για μεροληπτική και άνιση μεταχείριση μεταξύ των υποψηφίων και ωμη παραβίαση κ. Νίκο Φίλη Υπουργέ Παιδείας, θεμελιωδών διατάξεων περί χρηστής διοίκησης του συντάγματος !!!
Η υπόθεση έχει φτάσει στην δικαιοσύνη που κινεί όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Παράλληλα η εν λόγο υπόθεση που έχει προκαλέσει σάλο στην πανεπιστημιακή κοινότητα ,έγινε αφορμή να επισκεφτεί το Ο.Π.Α και συγκεκριμένα το ΕΛΚΕ κλιμάκιο του επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης Λέανδρου Ρακιτζή, γιατί όπως υποστηρίζεται από τις καταγγελίες και τα πρώτα ευρήματα  ο εν λόγο υποψήφιος καθηγητής πανεπιστήμιου που κόπηκε και ελεώ του κ. Πρύτανη επιχειρείται να μπει παρανόμως στην διαδικασία επανεξέτασης οφείλει στον ειδικό λογαριασμό του ΟΠΑ εισφορές της τάξεως των 100.000 ευρώ!!! 
Ο νέος Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης και με το αισθητήριο και την αξιολόγηση του Δημοσιογράφου οφείλει σε άμεσο χρόνο να σπάσει τα όποια αποστήματα στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα ,εφαρμόζοντας αυστηρά τις νόμιμες διαδικασίες, και στέλνοντας σπίτι τους  όποιους επίορκους, για τους οποίους πολύ κουβέντα γίνεται τελευταία. Εκτός και αν κύριε Φίλη θέλετε να επιβεβαιώσετε τον κ. Ρακιτζη που δηλώνει επίσημα σε συνέντευξη του ότι η διαφθορά είναι διάχυτη στην ελληνική κοινωνία, μας κοστίζει 33 δις ετησίως και δεν καταπολεμάτε γιατί δεν υπάρχει πολιτική βούληση!!!Για να συμπληρώσει ότι η μεγαλύτερη διαφθορά εντοπίζεται σε ψηλά ιστάμενα άτομα ανώτατου εκπαιδευτικού επιπέδου.
 Είπατε τίποτα κ. Φίλη; Μήπως ο κ. Πρυτανης θα μπορούσε να σας εξηγήσει τι γίνεται εκεί στο ΟΠΑ και τον ΕΛΚΕ ως έχει υποχρέωση; Εκτός και αν υπάρχει μορφή ασυλίας που δεν την γνωρίζουμε εμείς οι ταπεινοί, που καλύπτει τον κ. Πρυτανη… για τα όσα τον κατηγορούν.
Γιατί αυτή η ιστορία με τους καθηγητές, τα πτυχία, τις προαγωγές και τα διάφορα έχουν όπως πληροφορήθηκα δημιουργήσει παρεμβάσεις και σε αλλά πανεπιστημιακά ιδρύματα ,μετά από καταγγελίες και είναι έτοιμη μεγάλη ερεύνα σε βάθος .
Για να τελειώνουμε με τους επίορκους και τους μαϊμού στο χώρο της παιδείας.

ΣΟΚ στους αγρότες !!! Διπλασιάζεται αναδρομικά η προκαταβολή φόρου για εισοδήματα του ’14

Μία εξαιρετικά δυσάρεστη έκπληξη περιμένει μέσα στις επόμενες ημέρες εκατοντάδες χιλιάδες φορολογουμένους που έχουν ως κύριο επάγγελμα αυτό του αγρότη, ή δηλώνουν έσοδα που προέρχονται από αγροτική δραστηριότητα, καθώς, όπως προκύπτει με βάση σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, αυξάνεται και μάλιστα αναδρομικά η προκαταβολή φόρου από 27,5% σε 55% για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν μέσα στο 2014.
Πιο συγκεκριμένα, μέσα στις επόμενες ημέρες πρόκειται να ανέβει στο σύστημα TAXIS το ποσό που προκύπτει από την παραπάνω διαφορά φόρου και το οποίο θα πρέπει να καταβληθεί σε 3 ισόποσες δόσεις έως το τέλος του έτους.
Πρόκειται για μία «ψυχρολουσία» επί του συνόλου σχεδόν του αγροτικού πληθυσμού της χώρας, δεδομένου ότι οι αγρότες θεωρούσαν ότι τουλάχιστον για φέτος είχαν ξεμπερδέψει με την φορολογία εισοδήματός τους, καθώς είχαν λάβει τα εκκαθαριστικά τους, ενώ αρκετοί είχαν σπεύσει να τακτοποιήσουν και τις οφειλές τους.
Να σημειώσουμε πως ήδη σε ορισμένους από αυτούς, έχει κοινοποιηθεί η απαίτηση για την πληρωμή επιπλέον φόρου από το κράτος, μέσω νέων εκκαθαριστικών, η αποστολή των οποίων ξεκίνησε στις αρχές της εβδομάδας.
Παράλληλα και σε ότι αφορά το σύστημα TAXIS, να επισημάνουμε πως η πλειονότητα των αγροτών θα αρχίσει να ενημερώνεται από τη Δευτέρα, καθώς το σύστημα –παρά το γεγονός ότι η σχετική διαδικασία έχει ξεκινήσει εδώ και κάποιες μέρες- εξακολουθεί και «ενημερώνεται».
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη απαίτηση αποτελεί ένα από τα βασικά προαπαιτούμενα του μνημονίου, τουλάχιστον στο κομμάτι που αφορά τους απασχολούμενους στη γεωργική παραγωγή της χώρας. Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα μάλιστα η κυβέρνηση πρόκειται να φέρει στη Βουλή και την σχετική νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα έχει αναδρομική ισχύ από 1\1\2014.
Η εν λόγω ρύθμιση θα προβλέπει επίσης προκαταβολής φόρου εισοδήματος 75% για τα κέρδη που προκύπτουν για το 2015 και 100% για τα κέρδη που προκύπτουν από το 2016 και εφεξής. Η σχετική εγκύκλιος με θέμα «Κοινοποίηση διατάξεων του ν.4336/2015 (ΦΕΚ Α’94) που αφορούν σε τροποποίηση του ν.4172/2013 (Κ.Φ.Ε.)» άρχισε ήδη από τις 2 Οκτωβρίου να κοινοποιείται σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
«Με τις νέες διατάξεις ορίζονται οι συντελεστές προκαταβολής φόρου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα που αποκτούν φυσικά πρόσωπα της παρ.1 του άρθρου 69 του ν.4172/2013 ως εξής:i) 55% για τα κέρδη που προκύπτουν στο φορολογικό έτος που αρχίζει από 1.1.2014 έως και 31.12.2014,ii) 75% για τα κέρδη που προκύπτουν στο φορολογικό έτος που αρχίζει από 1.1.2015 έως και 31.12.2015, iii) 100% για τα κέρδη που προκύπτουν στα φορολογικά έτη που αρχίζουν από 1.1.2016 και εφεξής» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εγκύκλιο.
Να προσθέσουμε πως με βάση το 3ο Μνημόνιο που υπέγραψε τον Ιούλιο η κυβέρνηση με τους δανειστές μας, οι αγρότες για τα επόμενα δύο τουλάχιστον χρόνια θα βρεθούν στο επίκεντρο μίας σφοδρής «φοροκαταιγίδας», δεδομένου ότι εκτός της αύξησης της προκαταβολής φόρου, αναμένεται να επιβαρυνθούν περαιτέρω οικονομικά τόσο από την αύξηση του φορολογικού συντελεστή, από το 13% που είναι φέτος στο 20% το 2016, όσο και από τη σταδιακή κατάργηση της επιστροφής φόρου στο πετρέλαιο.

Μήνυμα Άγγελου Χρονά για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Η 10η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας για το 2015, έχει θέμα «Αξιοπρέπεια στην Ψυχική Υγεία».
Η μέρα αυτή έχει ως σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για τα ψυχικά νοσήματα.

Δυστυχώς, τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προβλέπουν πως σε πέντε χρόνια, το 2020, η κλινικά διαπιστωμένη κατάθλιψη θα αποτελεί την δεύτερη αιτία θανάτου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στη χώρα μας ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων πάσχει από ψυχικές ασθένειες αλλά ο φόβος του στιγματισμού δεν του επιτρέπει να ζητήσει την απαιτούμενη βοήθεια από τους γιατρούς.

Οι επιβαρυντικοί παράγοντες στις μέρες μας είναι πολλοί για να παρουσιάσει κανείς ψυχικό νόσημα. 

Η δική μας υποχρέωση ως γιατρών και ως ενεργών πολιτών, και η 10η Οκτωβρίου αποτελεί  αφορμή για μεγαλύτερο ίσως προβληματισμό και δράση,  είναι να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία.

Επίσης θα πρέπει να παρέμβουμε πολύπλευρα μέσω κάθε δυνατής δομής, με προγράμματα πρόληψης, ενημέρωσης και συμβουλευτικής σε όλα τα επίπεδα, ξεκινώντας από την Οικογένεια.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και εγώ προσωπικά είμαστε ανοιχτοί σε κάθε δράση που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα ψυχικής υγείας και προς αυτήν την κατεύθυνση θα δραστηριοποιηθούμε.

Άγγελος Χρονάς
Ειδ.Χειρουργός ΓΝΑ «Ιπποκράτειο»
Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου- Εντεταλμένος για θέματα υγείας στην Π.Ε Μεσσηνίας

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!

Σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το μεσημέρι του Σαββάτου, στις περισσότερες περιοχές της δυτικής, κεντρικής και βόρειας χώρας, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νότιους ανέμους.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι και κυρίως από το απόγευμα του Σαββάτου στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία.

Την Κυριακή τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην Πελοπόννησο, την κεντρική και ανατολική Στερεά, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες την Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη και στο Βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. Από το βράδυ της Κυριακής τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Θυελλώδεις θα είναι οι άνεμοι 7 με 8 μποφόρ και τοπικά 9 στο Ιόνιο το Σάββατο και την Κυριακή στο Αιγαίο.
 
 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ - Μετά την Μύκονο... το Κατάκολο στις κρουαζιέρες

Στην 4η θέση με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα σε επιβάτες κρουαζιέρας αλλά και αφίξεις κρουαζιεροπλοίων για το 2015, είναι το λιμάνι του Κατακόλου, σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Κρουαζιέρας (ΕΕΕΚΦΝ).
Σύμφωνα με την ΕΕΚΦΝ, πάνω από 5,3 εκατομμύρια επιβάτες μετέφεραν τα κρουαζιερόπλοια στα μικρά και μεγάλα λιμάνια και διάσημους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας το 2015, σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία για το 2015, αριθμός αυξημένος κατά 7,9% σε σχέση με πέρυσι.
 Οι συνολικές αφίξεις κρουαζιεροπλοίων αντίστοιχα εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τις 4.150, επίσης αυξημένες, κατά 8,8%.
Το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα είναι το σοβαρότερο θέμα αυτή τη στιγμή στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, καθώς ήδη έχουν υπάρξει κάποιες αλλαγές δρομολογίων, με σημαντικές απώλειες για τη Ρόδο, την Κω, τη Μυτιλήνη,τη Σάμο και τη Σύμη. Η Ενωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας εκτιμά ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί σύντομα και πως κατά την επόμενη σεζόν, η κίνηση στους προορισμούς αυτούς θα επανέλθει στην κανονική της ροή.
Αντίθετα, από την εφαρμογή των capital controls δεν υπήρξαν ακυρώσεις στις αφίξεις επισκεπτών, αλλά κυρίως οικονομικές επιπτώσεις, καθώς τα περισσότερα πλοία κατέληξαν στη γείτονα χώρα για προμήθειες και συναλλαγές πληρωμάτων.
Δείτε τη λίστα
Πειραιάς 1.092.000 επιβάτες και 627 κρουαζιερόπλοια
Σαντορίνη 859.000 επιβάτες και 592 κρουαζιερόπλοια
Μύκονος 747.000 επιβάτες και 540 κρουαζιερόπλοια
Κατάκολο με 639.000 επιβάτες και 256 κρουαζιερόπλοια,
Κέρκυρα με 587.000 επιβάτες και 406 κρουαζιερόπλοια
Ρόδος με 307.000 επιβάτες και 310 κρουαζιερόπλοια
Ηράκλειο με 286.000 επιβάτες και 176 κρουαζιερόπλοια
Πάτμος με 115.000 επιβάτες και 165 κρουαζιερόπλοια
Κεφαλλονιά με 95.000 επιβάτες και 85 κρουαζιερόπλοια και
Βόλος με 63.000 επιβάτες και 58 κρουαζιερόπλοια

Συνελήφθησαν δύο αστυνομικοί που συμμετείχαν σε κύκλωμα με προϊόντα «μαϊμού»


Συνελήφθησαν δύο αστυνομικοί που συμμετείχαν σε κύκλωμα με προϊόντα «μαϊμού»

Δύο αστυνομικοί και τρεις ιδιώτες συνελήφθησαν από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, γιατί συμμετείχαν σε κύκλωμα που πουλούσε προϊόντα «μαϊμού» στο κέντρο της Αθήνας. Μαζί τους συνελήφθησαν και τρεις ιδιώτες, ενώ στην δικογραφία για την υπόθεση συμπεριλαμβάνονται τουλάχιστον άλλα πέντε άτομα.
Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν χρηματικά ποσά και μεγάλος αριθμός απομιμητικών προϊόντων, ενώ με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δύο αστυνομικοί τέθηκαν άμεσα σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης
Οι συλληφθέντες αστυνομικοί είναι αστυφύλακες, ηλικίας 30 και 27 ετών, και οι υπόλοι τρεις 33 και 38 ετών (Έλληνες) καθώς και 32χρονος υπήκοος Αλβανίας.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, κατάχρησης εξουσίας, παραβίασης οικιακού ασύλου κατά συναυτουργία, παράβασης καθήκοντος, ηθικής αυτουργίας σε απλές σωματικές βλάβες, ληστείας κατ' εξακολούθηση, εκβίασης κατά συναυτουργία, αδικήματα σχετικά με την Υπηρεσία, παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα και της κατοχής ναρκωτικών. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη ένας (1) υπήκοος Αλβανίας και τέσσερις (4) υπήκοοι Μπαγκλαντές, οι οποίοι αναζητούνται.
Όπως προέκυψε από την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, οι κατηγορούμενοι συγκρότησαν κύκλωμα εκμετάλλευσης αλλοδαπών.
Ο 33χρονος, μαζί με τον υπήκοο Αλβανίας που αναζητείται, παρείχαν πληροφορίες στον 30χρονο αστυφύλακα, σχετικά με αποθήκες απομιμητικών προϊόντων στο κέντρο της Αθήνας.
Στη συνέχεια, οι δύο αστυφύλακες, εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους, πραγματοποιούσαν ελέγχους στις συγκεκριμένες αποθήκες, χωρίς να κατάσχουν τα απομιμητικά προϊόντα, τα οποία παρέδιδαν στους συνεργούς τους, οι οποίοι τα πουλούσαν σε αλλοδαπούς, που δραστηριοποιούνταν στο εμπόριο τέτοιων προϊόντων.
Τα μέλη του κυκλώματος μοιράζονταν τα χρήματα που έβγαζαν από την παράνομη δραστηριότητα τους. Σε περίπτωση που οι αλλοδαποί, οι οποίοι αγόραζαν τα συγκεκριμένα προϊόντα, δεν ήταν συνεπείς απέναντι στα μέλη του κυκλώματος, ο 38χρονος και ο 32χρονος υπήκοος Αλβανίας αναλάμβαναν, με τη βία, να πάρουν τα χρήματα.
Ενδεικτικά, σύμφωνα με καταγγελία υπηκόου Μπαγκλαντές, το περασμένο καλοκαίρι, μετέβησαν στην αποθήκη του, στο κέντρο της Αθήνας, ο 30χρονος Αστυφύλακας, μαζί με τον 33χρονο ιδιώτη και τον υπήκοο Αλβανίας που αναζητείται, όπου αφού του συστήθηκαν ως αστυνομικοί, του ζήτησαν το χρηματικό ποσό των (5.000) ευρώ, προκειμένου να μην προχωρήσουν στη σύλληψη του και στην κατάσχεση των προϊόντων του.
Σύμφωνα με την καταγγελία, ο υπήκοος Μπαγκλαντές, σε μεταγενέστερη συνάντηση παρέδωσε στους τρεις (3) δράστες το χρηματικό ποσό των (1.000) ευρώ, ως προκαταβολή του συμφωνηθέντος ποσού, ενώ το επόμενο διάστημα μετέβησαν στο κατάστημά του ο 38χρονος και ο 32χρονος και τον γρονθοκόπησαν σε διάφορα σημεία του σώματος, με σκοπό να αποσπάσουν το υπόλοιπο ποσό.
Επιπλέον, στη δικογραφία περιέχονται καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες ο 30χρονος Αστυφύλακας, είτε μόνος του, είτε με τη συνδρομή των συνεργών του, προσέγγιζε αλλοδαπούς σε διάφορες περιοχές του κέντρου της Αθήνας και τους αποσπούσε χρηματικά ποσά και προσωπικά τους αντικείμενα, ενώ καταγγέλλεται και έρευνα σε οικία αλλοδαπού, χωρίς την παρουσία δικαστικού λειτουργού.
Από τις έρευνες που διενήργησε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Στην οικία του 30χρονου Αστυφύλακα, πέντε (5) τηλεφωνικές συσκευές, τρεις (3) κάρτες SIM και μπλοκ με χειρόγραφες σημειώσεις με τηλεφωνικούς αριθμούς και διευθύνσεις κατοικιών και αποθηκών στο κέντρο της Αθήνας.
  • Στην οικία του 27χρονου Αστυφύλακα, (46) πακέτα τσιγάρων χωρίς την ειδική ταινία φορολόγησης, (140) απομιμητικά ρολόγια, (26) αλυσίδες χεριού, (13) αλυσίδες λαιμού και μεγάλος αριθμός θηκών, φορτιστών και καλωδίων USB για κινητά τηλέφωνα.
  • Στην κατοχή του 33χρονου, το χρηματικό ποσό των (6.060) ευρώ, νάιλον συσκευασία, που περιείχε ναρκωτική ουσία, πιθανόν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μεικτού βάρους (1,2) γραμμάρια και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
  • Σε κατάστημα «internet - cafe», ιδιοκτησίας του 33χρονου, στο κέντρο της Αθήνας, ζυγαριά ακριβείας και δύο (2) νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν ναρκωτικά, συνολικού μεικτού βάρους (2,5) γραμμαρίων. Το συγκεκριμένο κατάστημα λειτουργούσε χωρίς την προβλεπόμενη άδεια.
  • Στην οικία του 38χρονου, συσκευή κινητού τηλεφώνου, καθώς και δισκία και φιαλίδια, που περιείχαν άγνωστες ουσίες και θα αποσταλούν για εργαστηριακές εξετάσεις.
  • Στην κατοχή του 32χρονου, τρεις (3) τηλεφωνικές συσκευές και το χρηματικό ποσό των (56.036) ευρώ, ενώ στην οικία και το αυτοκίνητό του, μεταξύ άλλων, σιδερογροθιά, μαχαίρι, νάιλον συσκευασία, ναρκωτική ουσία, πιθανόν κοκαΐνη, μεικτού βάρους (0,2) γραμμάρια, το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ και φιαλίδια με άγνωστες ουσίες.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν χθες (9-10-2015) στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων εξετάζεται η συμμετοχή των εμπλεκομένων και σε άλλες συναφείς πράξεις.
Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι αστυνομικοί τέθηκαν άμεσα σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Απίστευτο μακελειό στην Τουρκία: Τουλάχιστον 30 νεκροί από εκρήξεις στην Αγκυρα


Απίστευτο μακελειό στην Τουρκία: Τουλάχιστον 30 νεκροί από εκρήξεις στην Αγκυρα

Τουλάχιστον 30 νεκροί και 126 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής επίσημος απολογισμός από τη διπλή έκρηξη που συγκλόνισε νωρίτερα σήμερα το κέντρο της Άγκυρας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Η έκρηξη σημείωθηκε έξω από τον μεγαλύτερο σιδηροδρομικό σταθμό της τουρκικής πρωτεύουσας, όπου κόσμος είχε συγκεντρωθεί για να πραγματοποιήσει πορεία υπέρ της ειρήνης, μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Τα αίτια της διπλής αυτής έκρηξης δεν έχουν διευκρινιστεί, αλλά σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους, μπορεί να οφείλεται σε επίθεση αυτοκτονίας.
"Προσπαθούμε να διαπιστώσουμε τα αίτια της έκρηξης και να δώσουμε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της έρευνάς μας το συντομότερο δυνατόν", δήλωσε κυβερνητική πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Μια συγκέντρωση υπέρ της ειρήνης είχε προγραμματιστεί αργότερα σήμερα στο μέρος όπου σημειώθηκε η διπλή έκρηξη, έπειτα από κάλεσμα συνδικάτων και πολιτικών κομμάτων της αριστεράς καθώς και του μεγαλύτερου φιλοκουρδικού κόμματος στη χώρα, του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP).
"Ακούσαμε μια μεγάλη και μια μικρή έκρηξη και επικράτησε πανικός. Στη συνέχεια είδαμε πτώματα να κείτονται στην πλατεία του σταθμού. Μια διαδήλωση υπέρ της ειρήνης μετατράπηκε σε σφαγή. Δεν μπορώ να το καταλάβω", είπε ο 52χρονος Αχμετ Ονεν που έφευγε από το σημείο αυτό μαζί με τη σύζυγό του.
Απίστευτο μακελειό στην Τουρκία: Τουλάχιστον 30 νεκροί από εκρήξεις στην ΑγκυραΗ διπλή αυτή έκρηξη σημειώνεται σχεδόν τρεις μήνες μετά την επίθεση αυτοκτονίας, που οι αρχές απέδωσαν στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, από την οποία 32 υποστηρικτές του κουρδικού ζητήματος έχασαν τη ζωή τους.
Τρομικρατική ενέργεια λέει η αστυνομία
Αξιωματούχοι της τουρκικής κυβέρνησης δήλωσαν ότι η ισχυρή έκρηξη ήταν "τρομοκρατική επίθεση" και εξετάζουν ισχυρισμούς σύμφωνα με τους οποίους βομβιστής αυτοκτονίας ευθύνεται γι αυτήν.
Ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου συγκάλεσε έκτακτο συμβούλιο με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιαλτσίν Ακντογκάν, κυβερνητικούς αξιωματούχους και τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας στις 12.00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος) μετά την πολύνεκρη επίθεση.
«Ανατολή»: Επιθέσεις αυτοκτονίας
Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή» ενδέχεται να πρόκειται για επιχείρηση αυτοκτονίας. Οι πληροφορίες για τον αριθμό των θυμάτων προς το παρόν είναι συγκεχυμένες. Γίνεται λόγος για είκοσι νεκρούς και πολλούς τραυματίες. Οι δύο εκρήξεις σημειώθηκαν με χρονική διαφορά 10-20 δευτερολέπτων.
Οι συγκεντρωμένοι μπροστά από το σταθμό θα έπαιρναν μέρος στη διαδήλωση που είχαν οργανώσει από κοινού η συνομοσπονδία εργαζομένων στο δημόσιο τομέα ΚΕΣΚ, η συνομοσπονδία εργατικών συνδικάτων ΝΤΙΣΚ, η Ένωση Ιατρών Τουρκίας (ΤΤΒ) και η Ένωση Επιμελητηρίων Μηχανικών (ΤΜΜΟΒ) με τίτλο «Σε πείσμα του πολέμου, ειρήνη εδώ και τώρα -Ειρήνη-Ψωμί-Δημοκρατία.

ΤΩΡΑ - ΄Εφθασε η κακοκαιρία στην Μεσσηνία !

Δείτε τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτή την στιγμή στην Μεσσηνία από την κακοκαιρία -εξπρές που διέρχεται από την χώρα μας

Παν.Αλευράς - Χωροταξικός Σχεδιασμός και Αειφόρος Ανάπτυξη Πελοποννήσου

(Εισήγηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο 5-10-2015)

Ο χωροταξικός σχεδιασμός είναι ένα σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης με τη σωστή βέβαια οργάνωση και χωροθέτηση κάθε επενδυτικής δραστηριότητας , λαμβάνοντας υπόψη τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής.
Εξετάζουμε λοιπόν τις επιπτώσεις που θα έχει στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον η υλοποίηση και εφαρμογή του Περιφερειακού πλασίου χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για μια 15 / ετία.
Οφείλω  όμως να επισημάνω ότι:
1)    Είναι ανεπίκαιρο ως προς το πρόγραμμα δράσης. Ταυτίστηκε με το τότε  Π.Ε.Π. 2000-2006 του Γ ΄Κ.Π.Σ. ΚΑΙ ΕΣΠΑ.
2)    Απαιτείται  επικαιροποίηση των στοιχείων σύμφωνα με τα νέα δεδομένα της εθνικής μας οικονομίας  που αφορά την αποεπένδυση την ύφεση, την ανεργία καθώς και την οικονομική και ανθρωπιστική κρίση.
3)    Κρίνεται αναγκαίο να εξετάσει την Πελοπόννησο ενιαία και ολοκληρωμένα ως πόλο ανάπτυξης εθνικής εμβέλειας και όχι διαιρεμένη .  
4)    Εναρμόνιση με Ευρωπαϊκούς και Εθνικούς Στόχους για :
a.    Αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής
b.    Αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης
c.    Προστασία υδάτινων πόρων
d.    Προστασία Βιοποικιλότητας. κλπ
5)    Προσαρμογή στην Στρατηγική «Ευρώπη 2020» Έξυπνη Εξειδίκευση ως απάντηση στην κρίση με έμφαση στη μοναδικότητα και ιδιαιτερότητα  κάθε περιφέρειας.

Οι Στόχοι του χωροταξικού Σχεδιασμού προτείνονται να είναι οι ακόλουθοι:
1)    Αξιοποίηση των συγκρίσιμων πλεονεκτημάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
2)    Βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων με ισόρροπη ανάπτυξη και άρση της απομόνωσης των περιοχών με έμφαση στα ακόλουθα:
a.    Στις υποδομές κοινής ωφέλειας.
b.    Στη  βελτίωση προσπελασιμότητας του ενδοπεριφερειακού δικτύου.
c.    Στη διαφοροποίηση του παραγωγικού προτύπου.
3)    Η προστασία και η αποκατάσταση των φυσικών πόρων όπως του εδάφους, του νερού κ.λ.π.
4)    Η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των τοπικών επιχειρήσεων.
5)    Η ισόρροπη και ολοκληρωμένη στήριξη και στους τρεις (3) πυλώνες Ανάπτυξης που αφορούν την Κοινωνία, την Οικονομία και το Περιβάλλον.
Οι κατευθύνσεις του Χωροταξικού Σχεδιασμού της Πελοποννήσου:
1.Δημιουργία ελκυστικού περιβάλλοντος για επενδύσεις, αλλά με σεβασμό στους κανόνες προστασίας του περιβάλλοντος και με απόλυτο σεβασμό στα δικαιώματα  και τις κατακτήσεις των εργαζομένων
Διαφωνούμε ρητά με τη δημιουργία Ε.Ο.Ζ. στην Πελοπόννησο όπως προτάθηκε από την πλειοψηφία διότι ισχύει ένα ιδιαίτερο νομοθετικό, οικονομικό και διοικητικό καθεστώς. Δηλαδή σε μια Ε.Ο.Ζ. το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας δεν είναι εκείνο που ισχύει για την υπόλοιπη εθνική επικράτεια.
Σε μια Ε.Ο.Ζ. ισχύουν τα ακόλουθα;
·         Η εργατική νομοθεσία αναστέλλεται .
·         Οι αμοιβές των εργαζομένων είναι χαμηλές.
·         Κατάργηση των 8 ωρών και του 5νθήμερου
·         Καταργούνται τα εργατικά σωματεία

2). Η ολοκλήρωση των υποδομών Στρατηγικού Χαρακτήρα.
α) βασικοί οδικοί άξονες
- Ανατολικός άξονας Κόρινθος-Ναύπλιο-Άστρος-Λεωνίδιο-Γύθειο-Οίτυλο-Καρδαμύλη.
-Κεντρικός άξονας Κορίνθου –Τρίπολης-Καλαμάτας
-Δυτικός άξονας Πάτρας-Πύργου-Τσακώνας
β) Αναβάθμιση διεθνούς αερολιμένα Καλαμάτας
γ) Η ανάπτυξη του σιδηροδρομικού δικτύου και του προαστιακού π.χ. προαστιακός:Καλαμάτα-Τ.Ε.Ι.-Μελιγαλάς-Διαβολίτσι-Κυπαρισσία-προαστιακός στον Ισθμό και το Λουτράκι
δ) Λιμενικά έργα για προσέλευση σκαφών και πλοίων μεγάλου μεγέθους (κρουαζερόπλοια)  στην Καλαμάτα, Πύλο, Γύθειο, Ναύπλιο.
Μαρίνες στο Ξυλόκαστρο, Λουτράκι, Ερμιόνη, Ναύπλιο ,Καλαμάτα, Πύλο, Κυπαρισσία, Μονεμβασία.
Σε καμία περίπτωση το λιμάνι της Καλαμάτας δεν πρέπει να μετατραπεί και ως εμπορικό διεθνούς ενδιαφέροντος, συμπληρωματικού του Πειραιά, όπως αναφέρεται στη μελέτη και ισχυρίζεται η Περιφερειακή Αρχή και ο κ. Τατούλης.
3.Αναβάθμιση πρωτογενούς τομέα τόσο στην έρευνα όσο και στην παραγωγική διαδικασία, πιστοποίηση, μεταποίηση και εμπορία.
-  Στην προστασία της αγροτικής γης
-  Στις υποδομές που αφορούν τα εγγειοβελτιωτικά έργα και     αναδασμούς.
- Μεγάλα φράγματα όπως των Φιλιατρών,  Μιναγιώτικο, Κελεφίνας ,     Ασωπού κ.λ.π.
-  Μικρά φράγματα για μείωση του κόστους παραγωγής και εμπλουτισμού του υδροφόρου ορίζοντα.
-  Εφαρμογή σύγχρονων καλλιεργητικών προτύπων με έμφαση στην βιολογική και ολοκληρωμένη καλλιέργεια, παράγοντας επώνυμα προϊόντα με ταυτότητα
- Ίδρυση φορέα διαχείρισης  Π.Ο.Π , Π.Γ.Ε. (Προϊόντων Γεωγραφικής Ένδειξης)
- Προώθηση ειδικών ζωνών βιολογικών καλλιεργειών
-Αναβάθμιση Εργαστηρίου Πιστοποίησης  Ελαιολάδου Καλαμάτας.
-Κτηνοτροφικές ζώνες και όπου ενδείκνυται κτηνοτροφικά πάρκα
-Δημιουργία Δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων
- Θεσμοθέτηση Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής Πελοποννήσου με συμμετοχή του Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου-Επιμελητηρίων-ΓΕΩΤΕΕ-Ινστιτούτων και Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Φορέων.
3. Διαχείριση απορριμμάτων.
Άμεση  εναρμόνιση με το αναθεωρημένο ΕΣΔΑ και ΠΕΣΔΑ σύμφωνα με τις αρχές της αυτάρκειας και της εγγύτητας δηλαδή διαχείριση εντός ορίων της περιοχής που παράγονται (όχι στα ‘φαραωνικά’ εργοστάσια που προωθεί η Περιφερειακή Αρχή).
4.Αποκατάσταση ΧΑΔΑ .
Δυστυχώς έχουμε το θλιβερό προνόμιο από τους 49 ενεργούς ΧΑΔΑ της χώρας οι 20 να είναι στην Πελοπόννησο. Επίσης στο θέμα της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ , η Πελοπόννησος υστερεί χαρακτηριστικά, δεδομένου ότι από τους 159 προς αποκατάσταση ΧΑΔΑ   της Ελλάδας οι 60 βρίσκονται στην Περιφέρειά μας  και από αυτούς οι 18  στη Μεσσηνία.
5.Διαχείριση λυμάτων:
a.    Βιολογικοί Καθαρισμοί.
b.    Απόβλητα ελαιοτριβείων.
c.    Απόβλητα μονάδων μεταποίησης
6.Καθορισμός χρήσεων γης για τους τρεις (3) τομείς της οικονομίας  (Πρωτογενή, Δευτερογενή και Τριτογενή ).
7.Καθορισμός Αιγιαλού και Παραλίας.
8.Αντιμετώπιση άναρχης δόμησης (Ολοκλήρωση Γ.Π.Σ. και ΣΧΟΑΠ) . Ολοκλήρωση Δασικών Χαρτών.
9. Λατομικές ζώνες
10. Φυσικό Αέριο τόσο στη Μεσσηνία όσο και στη Λακωνία.
11. Αντιδιαβρωτική Προστασία ακτών.
12.Πολυμορφική τουριστική ανάπτυξη και αναγνώσιμος τουριστικός προορισμός.
      13.Εκσυγχρονισμός αναβάθμιση Νοσοκομειακών μονάδων κέντρων    υγείας  
14.. Εκσυγχρονισμός και βελτίωση υποδομών ΒΙΠΕ, ιδιαίτερα στον Μελιγαλά που είναι υποβαθμισμένη ,δημιουργώντας πολλαπλά προβλήματα.
15.Εφαρμογή των σχεδίων διαχείρισης των λεκανών απορροής ποταμών των υδατικών διαμερισμάτων :
                                           i.    Ανατολικής
                                          ii.    Βόρειας
                                        iii.    Δυτικής Πελοποννήσου
16.Εκπόνηση Μελετών για τα οικοσυστήματα και σχέδια διαχείρισης .  για τις τοπικές ποικιλίες και διαφύλαξη σπόρων και τοπικών  φυλών  σε  τράπεζα γενετικού υλικού.
17.Δημιουργία φορέων διαχείρισης οικοσυστημάτων .
18.Περιορισμός εκπομπής CO2 με εκμετάλλευση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας όπως τη βιομάζα, το φυσικό αέριο, τις ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά συστήματα

Κλείνοντας θεωρώ ότι με αυτές τις κατευθύνσεις  και διεκδικώντας τις ανάλογες χρηματοδοτήσεις από ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα, θα υπάρχει αειφόρος ανάπτυξη με ανταγωνιστικά προϊόντα και υπηρεσίες.

Καλαμάτα 9-10-15                                                                                         

 Με  τιμή

                                                                                                                         Αλευράς Παναγιώτης
                                                                                            
Περιφερειακός Σύμβουλος
                                                                                               
Πρ.  Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε
                                                                                                      
 Μεσσηνίας

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου