31.10.15

Θλίψη και πένθος για τη δημοσιογράφο Ράνια Καρατζαφέρη !!!

Η δημοσιογράφος έχασε τη μητέρα της μετά από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. 
Η Ράνια Καρατζαφέρη, πρώην σύζυγος του Σπύρου Καρατζαφέρη δημοσίευσε πριν από λίγο στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram  την παρακάτω φωτογραφία με την αγαπημένη της μητέρα.

/

Δεκάδες φίλοι της δημοσιογράφου εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στη Ράνια για την μεγάλη απώλειά της. Η Ράνια μέσα από το προφίλ της μοιραζόταν με τους διαδικτυακούς φίλους της τα συναισθήματά της μέσα από το νοσοκομείο όπου βρισκόταν η μητέρα της και έδινε τη μάχη για τη ζωή.
/
Ούτε εκείνος φεύγει απ\' τη σκέψη της, ούτε εκείνη απ\' τη δική του... Μ\' αυτό το κουκλάκι θέλησε ο Νικόλας μου να είναι πάντα δίπλα στη γιαγιάκα του, όπως ήταν κι αυτή όλα αυτά τα χρόνια... Συγκλονιστική μάνα, συγκλονιστικός γιος.. έγραψε πριν λίγες μέρες για το γιο και τη μητέρα της συγκινώντας τους πάντες...

  ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΜΑΣ ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ  ΡΑΝΙΑ
  
Β.Μ

Αγροτικές επιδοτήσεις - Πάμε για ….Πάσχα και βλέπουμε !!!

-Σκεφθείτε μόνο αυτό τον εμπαιγμό των αγροτών να τον έκαναν οι …Γερμανοτσολιάδες των …Σαμαρο -Βενιζέλων ... θα είχε καεί η Ελλάδα !!!


-Ελπίδες μόνο από τους ελεγκτές της Τρόικας !!!

Μπήκαμε αισίως στον Νοέμβρη και υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε οι αγρότες να ετοιμάζονται να πάρουν την προκαταβολή της επιδότησης του 2015.
Ωστόσο, τίποτα δεν προμηνύει ότι η πρώτη πληρωμή των επιδοτήσεων της νέας ΚΑΠ θα γίνει σύντομα.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου στην ομιλία του στη Βουλή μίλησε για πληρωμές εντός του Νοεμβρίου της προκαταβολής της βασικής επιδότησης του 2015 αλλά και για κλείσιμο όλων των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν από το 2012 ως σήμερα. Πρόκειται είτε για υπεραισιόδοξες εκτιμήσεις είτε για παραπλάνηση  των αγροτών από την πολιτική  ηγεσία του Υπουργείου και  τα αρμόδια στελέχη, με αποτέλεσμα η βούληση να κλείσουν οι εκκρεμότητες και να οριστικοποιηθούν τα νέα δικαιώματα των αγροτών να μεταφράζεται σε πεποίθηση πως όντως θα συμβούν τα παραπάνω.
Οι πιο αισιόδοξοι μελετητές αναφέρουν ότι η οριστικοποίηση των δικαιωμάτων δε θα γίνει πριν από το Πάσχα.
Σε πρόσφατη συζήτηση που είχαν μελετητές με ανώτερα στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την πορεία του θέματος, ειπώθηκαν τα εξής:
«Έτσι όπως πάτε δε θα πληρωθούν οι επιδοτήσεις και τα τρακτέρ θα βγουν στους δρόμους. Φαίνεται ότι είναι αναπόφευκτο να βγουν τα τρακτέρ τους δρόμους το φετινό χειμώνα».
Οι πιο απαισιόδοξοι πιστεύουν ότι θα φθάσουμε τον ερχόμενο Ιούνη και οι επιδοτήσεις δε θα έχουν πληρωθεί.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα τού πώς έχουν τα πράγματα είναι ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν βγει τα προσωρινά δικαιώματα επιδότησης.
Ο κ. Αποστόλου είχε δηλώσει στη Βουλή στις αρχές του καλοκαιριού ότι τα προσωρινά δικαιώματα επιδότησης θα είχαν προσδιοριστεί ως το τέλος του Αυγούστου.
 Κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι τώρα.
Επίσης, σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, η κατανομή των δημόσιων βοσκοτόπων θα γίνει από μια επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων, των Περιφερειών και των Δήμων.
Η Επιτροπή αυτή δεν έχει συσταθεί και δεν έχει ξεκινήσει ακόμη το έργο της.
Κι είναι αδύνατο να ξεκινήσει η λειτουργία της αν δε λάβει σαφείς οδηγίες για το πώς θα λειτουργήσει.
Η αδυναμία έκδοσης των οδηγιών δεν είναι τεχνικό ζήτημα, αλλά πολιτικό.
Και αυτό γιατί, από τη στιγμή που θα ξεκινήσουν να λειτουργούν οι επιτροπές, οι κτηνοτρόφοι θα μάθουν ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν επιδοτήσεις.
Κι αυτό θα προκαλέσει εκτεταμένες αντιδράσεις.

Στην πραγματικότητα, το Υπουργείο δείχνει να κινείται αυτήν τη στιγμή ανάμεσα σε διάφορα σενάρια για να αντιμετωπίσει προσωρινά το θέμα, χωρίς να ξέρει ποιο να επιλέξει.
Διότι πέραν όλων των άλλων έχει από πάνω του τη δαμόκλειο σπάθη των ελεγκτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που έχουν πάψει να δείχνουν πια οποιαδήποτε ανοχή.
Γόρδιος δεσμός οι εκκρεμότητες
Τεραστίων διαστάσεων πρόβλημα είναι και οι διάφορες εκκρεμότητες που υπάρχουν με τα διάφορα επιμέρους καθεστώτα επιδότησης, όπως βιολογικής γεωργίας, βιολογικής κτηνοτροφίας, νιτρορύπανσης, δασωδών εκτάσεων κ.λπ.
Διόλου τυχαίο δεν είναι ότι στα τέλη του 2015 δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι πληρωμές της βιολογικής γεωργίας του 2012.
 Μαθαίνουμε ότι σε πολλές περιοχές της χώρας πίνακες πληρωμής που είχαν αναρτηθεί από τις κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας ανακαλούνται για επανεξέταση.
Διευκρινίζουμε εδώ ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ είναι ο φορέας που οριστικοποιεί τις πληρωμές όλων των επιδοτήσεων.
Οι κατά τα τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας έχουν έναν ενδιάμεσο ρόλο στη διαχείριση των επιδοτήσεων των λεγόμενων αγροπεριβαλλοντικών προγραμμάτων.
Η λύση
Το πρόβλημα αποκτά τεράστιες διαστάσεις, γιατί όσο καθυστερούν οι πληρωμές τόσο μεγαλώνει το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι αγρότες όλης της χώρας.
Είναι δε ορατός ο κίνδυνος σε πολλούς κλάδους να καταγραφεί μείωση της παραγωγής μόνο και μόνο από την αδυναμία των αγροτών να καλύψουν το κόστος των εφοδίων (ζωοτροφών, λιπασμάτων, φυτοφαρμάκων κ.λπ.).
Η λύση στο πρόβλημα θα ήταν να πληρωθεί η προκαταβολή των επιδοτήσεων του 2015 με βάση τις πληρωμές του 2014.
 Αυτό σημαίνει πως από τη μία η πλειοψηφία των αγροτών θα πάρει μια σημαντική οικονομική ενίσχυση και θα μπορέσει να λειτουργήσει η παραγωγική διαδικασία και από την άλλη η κυβέρνηση πως θα κερδίσει πολύτιμο χρόνο για να λύσει τα διάφορα προβλήματα.
Στη συνέχεια, θα γίνουν κανονικά οι πληρωμές κι όσοι παραγωγοί έλαβαν επιδοτήσεις μεγαλύτερες απ’ αυτές που δικαιούνταν θα τις επιστρέψουν πίσω ως  αχρεωστήτως καταβληθείσες.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΑΜΟΚ !!! «Xαράτσι» και για την κατάθεση πινακίδων και για την ακινησία;

Στο να επιβάλλει και «χαράτσι» για όσους καταθέσουν πινακίδες, καθώς και τέλος ακινησίας, προσανατολίζεται η κυβέρνηση. 
H σκέψη είναι να επιβληθεί ένα ποσό ύψους 50 ευρώ για την κατάθεση των πινακίδων και ως 100 ευρώ για τα οχήματα που είναι σε ακινησία.

Tην ίδια ώρα, περισσότερα από 920.000 αυτοκίνητα κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους χωρίς οι ιδιοκτήτες τους να έχουν καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας από ένα έως και 5 χρόνια και πλέον έχουν εισέλθει στο στόχαστρο του Yπουργείου Oικονομικών, ώστε να αντληθούν άμεσα έσοδα και να μην επιβαρυνθούν οι ιδιοκτήτες IX που είναι συνεπείς και καταβάλλουν τα τέλη κάθε χρόνο.

Mάλιστα οι απώλειες που έχουν δημιουργήσει στα δημόσια έσοδα οι 920.000 ιδιοκτήτες IX που δεν καταβάλλουν τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας, σύμφωνα με το πλέον ευνοϊκό σενάριο που προβλέπει την απώλεια μόλις 120 ευρώ ανά όχημα (αφορά τέλη για IX με κυβισμό έως 1.071 κ.εκ.), ανέρχονται σε 110,4 εκατ. ευρώ, χωρίς να έχουν υπολογιστεί με το διπλάσιο ποσό των 240 ευρώ που επιβάλλεται για εκπρόθεσμη εξόφληση, καθώς τότε θα ανέρχονταν σε 220,8 εκατ. ευρώ!

Bέβαια είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς πως δεν κυκλοφορούν παράνομα μόνο αυτοκίνητα με κινητήρες έως 1.071 κ.εκ. αλλά και 1,4 και 1,6 και 2λιτρα, ή ακόμη και μεγαλύτερου κυβισμού.

Oπότε, αν ο μέσος όρος οφειλής ανά όχημα ανέρχεται σε 200 ευρώ, τότε οι απώλειες στα έσοδα εκτοξεύονται σε 184 εκατ. ευρώ, ενώ αν υπολογιστούν οι απώλειες με διπλάσιο το ποσό οφειλής ανά όχημα εξαιτίας της εκπρόθεσμης καταβολής, τότε οι απώλειες αγγίζουν τα 368 εκατ. ευρώ!

ΒΙΝΤΕΟ - Παγκόσμιο δέος από την εμφάνιση της Παναγίας μπροστά σε 250.000 αυτόπτες μάρτυρες!!!

Δεν πρέπει να πιστεύουμε ό,τι μας σερβίρουν, όταν όμως υπάρχουν καταγεγραμένα γεγονότα… εκεί σηκώνεις τα χέρια ψηλά!

Tο ξέρουμε ότι είναι δύσκολο για κάποιους να δεχθούν κάτι το... εξωπραγματικό. Όμως δεν είναι δυσκολότερο να απορρίψουμε έτσι απλά 250.000 αυτόπτες μάρτυρες; Βέβαια, καλό είναι να μην πιστεύουμε ό,τι μας σερβίρουν, διότι υπάρχουν και οι επιτήδειοι, όπως αναφέρει το newsorama.

Όταν όμως υπάρχουν καταγεγραμένα γεγονότα… εκεί σηκώνεις τα χέρια ψηλά. Στη ζωή μας άλλωστε δεν μπορείς να εξηγήσεις τα πάντα!

Το γεγονός της Zeitun στην Αίγυπτο έχει καταγραφεί ιστορικά και έχει κάνει το γύρο του κόσμου.

ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ !!! Θερμομετρητές: Ποιοι πρέπει να τους εγκαταστήσουν υποχρεωτικά

Θερμομετρητές: Ποιοι πρέπει να τους εγκαταστήσουν υποχρεωτικάΝέα έξοδα περιμένουν χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι μέχρι και το τέλος του χρόνου θα πρέπει να εφαρμόσουν την κοινοτική Οδηγία για την ενεργειακή εξοικονόμηση στα κτίρια συμπεριελήφθη στο νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα, το οποίο και κατατέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή.

Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι θα αναβαθμισθούν ενεργειακά χιλιάδες «σπάταλα» κτίρια του Δημοσίου νοσοκομεία, σχολεία, κολυμβητήρια, δημοτικά ακίνητα, αντλιοστάσια, ηλεκτροφωτισμός οδών κ.λπ.
Το μέτρο που αφορά μαζικά τους ιδιοκτήτες ακινήτων έχει να κάνει με την εγκατάσταση μετρητών θερμίδων.Συγκεκριμένα γίνεται υποχρεωτική καθιέρωση από το 2016 η εγκατάσταση θερμιδομετρητών σε διαμερίσματα πολυκατοικιών που έχουν κεντρική θέρμανση και εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό, μετρητών θερμότητας σε κάθε θερμαντικό σώμα.
Συγκεκριμένα, σε πολυκατοικίες με κεντρική θέρμανση, θα εγκατασταθούν υποχρεωτικά ατομικοί μετρητές κατανάλωσης ως την 31η Δεκεμβρίου 2016 για τη μέτρηση της κατανάλωσης για θέρμανση ή για ζεστό νερό, εφόσον αυτό είναι τεχνικά εφικτό και οικονομικώς αποδοτικό.
Αν η χρήση ατομικών μετρητών δεν είναι τεχνικά εφικτή ή οικονομικώς αποδοτική, τότε πρέπει να εγκατασταθούν ατομικοί κατανεμητές κόστους θερμότητας για τη μέτρηση της κατανάλωσης θερμότητας σε κάθε θερμαντικό σώμα, εκτός και αν η εγκατάσταση των εν λόγω κατανεμητών κόστους θερμότητας δεν είναι οικονομικώς αποδοτική. Σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι δυνατόν να αναζητούνται εναλλακτικές, οικονομικώς αποδοτικές μέθοδοι για τη μέτρηση της κατανάλωσης θερμότητας.
Τα παραπάνω σημαίνουν νέα επιβάρυνση για τους καταναλωτές, ωστόσο οι δαπάνες για την εγκατάσταση των μετρητών αυτών, μπορεί να θεωρηθούν επιλέξιμες δηλαδή να επιδοτηθούν μέσα από κοινοτικά προγράμματα.


tribune.gr 

Έρχεται όντως ο πιο βαρύς χειμώνας των τελευταίων ετών; Τί θα συμβεί Δεκέμβριο, Ιανουάριο και Φεβρουάριο

Ο χειμώνας είναι προ των πυλών! 

Και ήδη αρκετοί μετεωρολόγοι εκφράζουν φοβίες πως θα είναι... βαρύς κι ασήκωτος, ίσως ο χειρότερος των τελευταίων ετών! Διαβάστε την πρόβλεψη για το τρίμηνο Δεκεμβρίου - Φεβρουαρίου. 

Οι μετεωρολόγοι είναι πάντοτε άκρως επιφυλακτικοί όσον αφορά σε μακροπρόθεσμες καιρικές προβλέψεις, ειδικά αν μιλάμε για βάθος τετραμήνου. 
Ωστόσο οι στατιστικές αναλύσεις δείχνουν πως ο φετινός χειμώνας θα είναι ιδιαίτερα βαρύς!

Αναλυτικά η πρόβλεψη για το τρίμηνο Δεκεμβρίου - Φεβρουαρίου:

Δεκέμβριος 2015: Ο μήνας ξεκινάει με χαμηλότερες για την εποχή θερμοκρασίες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και πιθανότητα για χιονοπτώσεις ακόμα και ημιορεινές/ημιπεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Άνοδος της θερμορκασίας στα μέσα του μήνα με ισχυρές κατά τόπους βροχές και χιόνια στα ορεινά. Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας την περίοδο των Χριστουγέννων με χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια.

Ιανουάριος 2016: Ο μήνας ξεκινάει με έντονα κατά τόπους φαινόμενα στην δυτική και κεντρική Ελλάδα. Βελτίωση του καιρού στην συνέχεια και μέχρι το τελευταία δεκαήμερο όπου αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπττώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας. Σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας στα τέλη του μήνα στα δυτικά και νότια με ισχυρές κατά τόπους βροχές, πτώση της θερμοκρασίας στα βόρεια και χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές.

Φεβρουάριος 2016: Ο μήνας ξεκινάει με σημαντική πτώση της θερμορκασίας και προσήνεμο χιονιά. Άνοδος της θερμοκρασίας στην συνέχεια στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας εκτός από τα βόρεια όπου αναμένονται χιονοπτώσεις. Νέα σημαντική πτώση της θερμοκρασίας την περίοδο 20 έως 25 Φεβρουαρίου με προσήνεμο χιονιά. Βελτίωση του καιρού στα τέλη του μήνα και σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας.


Πηγή: youweather.com

Η Φώφη με την όμορφη κόρη της!

Η πρώτη φωτογραφία της προέδρου του ΠΑΣΟΚ με ένα από τα παιδιά της

Είναι η πρώτη φορά που δημοσιεύει φωτογραφία με κάποιο από τα παιδιά της. 

H Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, θέλησε να αναρτήσει στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook μια selfie φωτογραφία που τράβηξε με τη 18 χρονη κόρη της. 

Κι εδώ που τα λέμε είναι κούκλα!

Ψηφίζεις Βαγγέλα σου βγαίνει πάλι Αλέξης!

Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει σα τρελός και πάλι τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη αντίπαλο. 
 
Του έχει ρίξει πρόσφατα στο κεφάλι 8 μονάδες διαφορά, τον έχει βάλει να υπογράψει όλα
τα μέτρα -άρα πως να κάνει αντιπολίτευση- και πάνω από όλα η εικόνα ενός "παλαίμαχου της πολιτικής τον βολεύει για να τον ισοπεδώνει απλά και μόνο με το επιχείρημα παλιός vs νέος.

Δεν είναι εξάλλου δύσκολο να καταλάβει κανείς την ανυπαρξία της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή αφού την ώρα που η κυβέρνηση περνάει τα πιο δύσκολα μέτρα του Μνημονίου, ο Βαγγέλας τρέχει στα βουνά και τα λαγκάδια ψάχνοντας ψήφους. 


Όπως επισημαίνουν και ΤΑ ΝΕΑ στο εξώφυλλό τους και στο ρεπορτάζ που έχουν "στο Μαξίμου είναι κοινό μυστικό πως ο Πρωθυπουργός θα προτιμούσε να έχει απέναντί του στα έδρανά της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη".

Παράλληλα, επισημαίνει με νόημα ότι είναι "προτιμότερο για το Μαξίμου να έχει απέναντί του έναν αρχηγό που ψήφισε το περασμένο καλοκαίρι το Μνημόνιο, και όχι ένα άλλο πρόσωπο που εύκολα μπορεί να απορρίψει πτυχές της Νέας Συμφωνίας με το αιτιολογικό πως δεν ήταν εκείνος υπεύθυνος για ό,τι ψηφίστε από το κόμμα του".

Μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ, το Μαξίμου είναι έτοιμο να καλύψει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ακόμη και για το ζήτημα της εμπλοκής του στο θέμα των εξοπλισμών, προκειμένου να μην έχει ούτε "πληγή" κατά τη διάρκεια της εσωκομματικής διαδικασίας.

O Αλέξης Τσίπρας δε θέλει ανανέωση κύριοι.

Φάρμακο για τον καρκίνο των ωοθηκών καταπολεμά τους όγκους του προστάτη

Το φάρμακο λέγεται ολαπαρίμπη (olaparib) και είναι το πρώτο που έχει εγκριθεί για την αντιμετώπιση κληρονομούμενων μεταλλάξεων που προκαλούν καρκίνο 

Ένα φάρμακο που καταπολεμά τον κληρονομούμενο καρκίνο των ωοθηκών μπορεί να είναι αποτελεσματικό και για έναν στους τρεις πάσχοντες από προχωρημένο καρκίνο του προστάτη, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Το φάρμακο λέγεται ολαπαρίμπη (olaparib) και είναι το πρώτο που έχει εγκριθεί για την αντιμετώπιση κληρονομούμενων μεταλλάξεων που προκαλούν καρκίνο (αφορούν τα ογκογονίδια BRCA).
Στη νέα μελέτη, η οποία δημοσιεύεται στην «Ιατρική Επιθεώρηση της Νέας Αγγλίας» (NEJM), το ένα τρίτο των 49 ασθενών που συμμετείχαν ανταποκρίθηκαν στο φάρμακο. Οι όγκοι τους έπαψαν να αναπτύσσονται, ο αριθμός των καρκινικών κυττάρων που κυκλοφορούσαν στο αίμα τους μειώθηκε και οι απεικονιστικές εξετάσεις τους έδειξαν βελτίωση.
Επιπλέον, τα επίπεδα του ειδικού προστατικού αντιγόνου (PSA) στο αίμα τους - μία ένδειξη της πορείας του προστατικού καρκίνου - μειώθηκαν κατά έως και 96%.
Ο επικεφαλής ερευνητής δρ Γιόχαν ντε Μπόνο, καθηγητής Πειραματικής Ογκολογίας και επικεφαλής του Τομέος Κλινικών Μελετών στο Ινστιτούτο Έρευνας του Καρκίνου (ICR) στο Λονδίνο, χαρακτήρισε τα ευρήματα αυτά «σημαντικό βήμα προόδου» για τη θεραπεία του προστατικού καρκίνου.
Και πρόσθεσε: «Τα στοιχεία μας υποδηλώνουν ότι η ολαπαρίμπη είναι ιδιαιτέρως αποτελεσματική στην αντιμετώπιση ανδρώνμε διαταραχές των μηχανισμών επιδιόρθωσης του DNA στους όγκους τους.
»Αποδεικνύουν επίσης ότι είναι εφικτό να ανιχνεύουμε τους προστατικούς καρκίνους με συγκεκριμένες μεταλλαγές, ούτως ώστε να παρέχουμε στους ασθενείς μας την κατάλληλη γι’ αυτούς θεραπείας.
»Ελπίζω ότι δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να χρησιμοποιήσουμε την ολαπαρίμπη στην καθημερινή αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη».
Όπως γράφουν στην NEJM ο δρ ντε Μπόνο και οι συνεργάτες του, από τους 49 ασθενείς οι 16 είχαν ανιχνεύσιμες μεταλλαγές στα γονίδια που παίζουν ρόλο στην επιδιόρθωση του DNA και στα οποία συμπεριλαμβάνονται τα BRCA1 και BRCA2 (σ.σ. είναι τα ίδια γονίδια που ενοχοποιούνται και για τον κληρονομούμενο καρκίνο του μαστού).
Από τους 16 ασθενείς, οι 14 ανταποκρίθηκαν καλά στην αγωγή με την ολαπαρίμπη.
Οι ερευνητές προγραμματίζουν τώρα δεύτερη μελέτη, στην οποία θα συμμετάσχουν μόνον άνδρες με μεταλλαγές στα συγκεκριμένα γονίδια.
Εάν και αυτή έχει θετικά αποτελέσματα, η ολαπαρίμπη θα μπορούσε να αποτελέσει νέα θεραπευτική επιλογή για τους άνδρες με γενετικώς καθοριζόμενο, προχωρημένο καρκίνο προστάτη.
Σημειώνεται ότι η ολαπαρίμπη είναι ένα φάρμακο ήδη εγκεκριμένο για τις γυναίκες, καθώς εγκρίθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο για την αντιμετώπιση του καρκίνου των ωοθηκών, των σαλπίγγων και του περιτοναίου σε γυναίκες με τις συγκεκριμένες γονιδιακές μεταλλαγές.
Μελετάται επίσης για την αντιμετώπιση και άλλων καρκίνων που σχετίζονται με αυτές τις μεταλλαγές, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται ο καρκίνος του μαστού.

ΤΑ ΝΕΑ

ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ !!! Κι όμως… τον κυνηγά η Εφορία για οφειλή 0,01 ευρώ

Ο ίδιος γνώριζε πως δεν χρωστά στην εφορία και πως οι υποχρεώσεις του είναι τακτοποιημένες, όμως η φορολογική διοίκηση, είχε άλλη άποψη. Το σύστημα της ΓΓΠΣ φανέρωνε πως υπάρχει από τον περσινό ΕΝΦΙΑ… η σημαντική ληξιπρόθεσμη οφειλή του ενός λεπτού του ευρώ!

Και ο Λαρισαίος φορολογούμενος, συνταξιούχος εν προκειμένω, αναλογιζόμενος τη δυστοκία του Δημοσίου στην είσπραξη εσόδων και πολύ περισσότερο τις οικονομική κατάσταση της χώρας, έσπευσε την επομένη στην τράπεζα για την αποπληρωμή του απεχθούς και επονείδιστου αυτού χρέους. Άλλωστε την προοπτική της διαγραφής, την είχε βγάλει από το μυαλό του.
larisa
Κατέβαλε το αντίτιμο των εισιτηρίων της αστικής συγκοινωνίας, μιας και η τράπεζα έπεφτε πολύ μακριά από το σπίτι του, στήθηκε στην “ουρά” του ταμείου και βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη του… ξεχρέωσε.
 Έστω και αν το 1 λεπτό, του “στοίχισε”… συγκριτικά πολύ περισσότερα, έστω και αν ουδέποτε κατάλαβε πώς προέκυψε η οφειλή, προφανώς υπόλοιπο κάποιας συναλλαγής.
Αυτός το χρέος του, ως νομοταγής πολίτης το έκανε…
Απάντηση στο ερώτημα, πόσο στοίχισε στο ελληνικό δημόσιο το χαρτί της εκτύπωσης και η αποστολή του ειδοποιητηρίου, για τέτοιου είδους οφειλές, δεν χρειάζεται.
Τα περί γραφειοκρατίας και κρατικού μηχανισμού είναι γνωστά.

«Καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια»...

Είχε δοξαστεί πολύ από διάφορους αγράμματους Αριστερούς ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος για τις ανοησίες περί βίας που εξέθεσε στην εκπομπή «Ανατροπή» (14.10.2014).

«Με ήρεμο και νηφάλιο ύφος, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου κ. Κατρούγκαλος ανέλυσε στην εκπομπή “Ανατροπή” την έννοια του όρου “βία”, επισημαίνοντας τον εννοιολογικό αχταρμά στον οποίο καταφεύγουν όσοι εξισώνουν τη φασιστική βία με το δικαίωμα των πολιτών να αντιστέκονται στην καταπίεση της εξουσίας», έγραφε ένας από τους ενημερωτικούς βραχίονες του ΣΥΡΙΖΑ left.gr.


«Oταν χρησιμοποιούμε τον όρο “βία” γι’ αυτό που γίνεται στο πανεπιστήμιο ή όταν έχουμε μία μαχητική διαδήλωση, εκεί κάνουμε μία ιδεολογική αλχημεία. Βαφτίζουμε “βία” την
έκφραση ενός δικαιώματος, δηλαδή το να αντιστεκόμαστε στην καταπίεση», έλεγε τότε ο καθηγητής και συμπλήρωνε: «Yπάρχουν πράγματα σήμερα που με βάση την τυπική νομιμότητα αποτελούν πλημμελήματα. 

Η κατάληψη είναι ένα από αυτά. Εγώ προσωπικά θα θεωρήσω δικαιολογημένη πράξη πολιτικής συμπεριφοράς την κατάληψη ενός δημόσιου κτιρίου ή τη διάλυση μεμονωμένα ενός συμβουλίου διοίκησης ΑΕΙ».

Στην ερώτηση του κ. Θεόδωρου Πάγκαλου «Εχω το δικαίωμα εγώ να έρθω στο πανεπιστήμιό σας και να εκφράσω τις απόψεις μου υπέρ της υφισταμένης πολιτικής που ασκείται από την κυβέρνηση της χώρας;», ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε: «Βεβαίως έχετε το δικαίωμα. Αν θα σας γιουχαΐσουν καθώς θα έρχεστε... 


Οποιος εκτίθεται στην πολιτική θα πρέπει να απολαμβάνει του έπαινου όταν του χρειάζεται, του ψόγου, ακόμη και της καζούρας, όπως σας αξίζει κι εσάς, κ. Πάγκαλε, ως εκπρόσωπο του συστήματος...».

Δύο χρόνια μετά ο υπουργός Εργασίας έφυγε άρον άρον από προγραμματισμένη ομιλία στην Καλαμάτα. 


 «Μέλη του ΠΑΜΕ απέκλεισαν το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας –όπου θα γινόταν η σύσκεψη με τους εκπροσώπους σωματείων– και φωνάζοντας συνθήματα ουσιαστικά ακύρωσαν τη σύσκεψη και ανάγκασαν τον υπουργό να αποχωρήσει εσπευσμένα από το χώρο. Τελικά, μετά από αρκετή ώρα διαμαρτυριών, ο υπουργός Εργασίας αποχώρησε και πήγε σε ξενοδοχείο της πόλης για να συναντηθεί με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ».

Eτσι λοιπόν δικαιώνεται ο Χαρίλαος Φλωράκης που έλεγε ότι «όποιος ουρεί στη θάλασσα το βρίσκει στο αλάτι», κι ο ελληνικός λαός που έλεγε «καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια»...

 
Π. Μανδραβέλης-Καθημερινή

ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ !!! Ζητάνε από γιαγιά 92 χρονών να κατέβει στην πόλη για να πληρώσει....

Δεν πίστευαν στα μάτια τους από αυτό που είδαν μία 92χρονη και ο σύζυγός της από τη Δάφνη του Δήμου Ήλιδας όταν πήραν στα χέρια τους τον ΕΝΦΙΑ .

Σύμφωνα με το σχετικό έντυπο, η 92χρονη καλείται να καταβάλει το ποσό του …1,40 ευρώ . 


Το ποσό είναι αστείο και αυτό είναι που έχει εξοργίσει το ζευγάρι των ηλικιωμένων τον Βασίλη Προκόπη και την σύζυγό του Αγγελική είναι ότι περισσότερα τα χρήματα που θα αναγκαστούν να ξοδέψουν για να μεταβούν στην τράπεζα ή τα ΕΛΤΑ της Αμαλιάδας για να πληρώσουν το σχετικό φόρο χωρίς να ληφθεί υπόψην η ταλαιπωρία τους.
«Θα έπρεπε να ντρέπονται, αυτό δεν είναι κράτος. Είναι αδιανόητο να καλούν μία γυναίκα 92 ετών να πληρώσει 1,40 ευρώ. Αυτά περιμένει το κράτος για να ορθοποδήσει, έτσι θα βγούμε από την κρίση; Από τη μία μας κόβουν τις συντάξεις και από την άλλη προσπαθούν να βγάλουν από τη μύγα ξίγκι από τους χαμηλοσυνταξιούχους. Για να μετακινηθούμε στην Αμαλιάδα για να εξοφλήσουμε τον ΕΝΦΙΑ θέλουμε πολύ περισσότερα χρήματα. Και από την άλλη, θέλουν να βάλουν μία γυναίκα 92 χρονών να περιμένει στην ουρά; Είναι απαράδεκτα πράγματα αυτά» ξεσπά ο κ. Προκόπης.

ΑΘΑΝΑΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ : Μπήκε σε διαγωνισμό με πλαστό πιστοποιητικό και ζητά επαναπρόσληψη!


Απίστευτο θράσος: Μπήκε σε διαγωνισμό με πλαστό πιστοποιητικό και ζητά επαναπρόσληψη!

Μια απίστευτη ιστορία για το ελληνικο δημόσιο αποκαλύπτει στο Εθνος ο γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης. Αποπέμφθηκε από το Δημόσιο λόγω πλαστού πιστοποιητικού σπουδών και με επιστολή του στον γενικό επιθεωρητή παραδέχεται την πλαστογραφία και ζητά την επαναπρόσληψή του γιατί -όπως υποστηρίζει- το απολυτήριο λυκείου δεν είναι απαραίτητο για την ειδικότητα του... οδηγού. Ο 60χρονος Ε.Σ. απέστειλε επιστολή-καταγγελία στον Λ. Ρακιντζή ζητώντας τη βοήθεια του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για να αποκατασταθεί η αδικία της... απόλυσής του.
Οπως περιγράφει στην επιστολή, το 2004 συμμετείχε σε διαγωνισμό δήμου της Αττικής ο οποίος ζητούσε 22 οδηγούς λεωφορείων και όπου εκτός της εμπειρίας απαιτούνταν και απολυτήριο λυκείου. «Επειδή εγώ δεν κατείχα τέτοιον τίτλο και λόγω του ότι θεώρησα άδικο, για μια τέτοια θέση ευθύνης, οδηγός λεωφορείων γαρ, όπου η ίδια η θέση απαιτούσε αυξημένα προσόντα που αφορούσαν αυτήν την ίδια την οδήγηση, με μεταφορά ανθρώπων και όχι αντικειμένων και θα έπρεπε κατ' εμέ σαν πρώτο και κύριο προσόν να είναι η εμπειρία και όχι ένας τίτλος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και εγώ διέθετα αυξημένη εμπειρία, αλλά και γνωρίζοντας επίσης ότι η άιτησή μου δεν θα ήταν ανάμεσα στους επιτυχόντες λόγω μη ύπαρξης αυτού του τίτλου, θεώρησα ότι έπρεπε να προβάλω κατά κάποιο τρόπο, αυτήν μου την αντίρρηση... κατέθεσα μία φωτοτυπία ενός παραποιημένου τίτλου που όμως ούτε πρωτότυπος ήταν ούτε και επικυρωμένος, βέβαιος ότι θα τεθώ εκτός διαδικασίας...» αναφέρει σε μακροσκελέστατη πρόταση της επιστολής.
Ευθύνες
Υστερα από δύο χρόνια τον ειδοποιούν ότι «πέρασε» στον διαγωνισμό και τον καλούν να αναλάβει υπηρεσία. «Αποδέχτηκα τον διορισμό, έχοντας ξεχάσει, αφού είχαν περάσει ήδη δύο έτη, την ύπαρξη του παραποιημένου και μη επικυρωμένου δικαιολογητικού που ούτως ή άλλως δεν θα έπρεπε να είχε ληφθεί υπόψη» αναφέρει ο Ε.Σ. ρίχνοντας ούτε λίγο ούτε πολύ την ευθύνη στις υπηρεσίες για την αποδοχή του πλαστού εγγράφου. Κατηγορεί δε τις υπηρεσίες ότι έπειτα από καιρό πραγματοποίησαν έλεγχο στη σχολική μονάδα από την οποία δήλωσε ότι αποφοίτησε. «...εάν είχε τεθεί η αίτησή μου εκτός διαδικασίας» αναφέρει στο σκεπτικό του ο πρώην δημοτικός υπάλληλος, «όπως έπρεπε να είχε γίνει, αφού το το συγκεκριμένο έγγραφο δεν ήταν επικυρωμένο, δεν θα υφίστατο το αδίκημα της πλαστογραφίας που στο μεταξύ και εάν υφίστατο, θα είχε παραγραφεί λόγω παρέλευσης μεγάλου χρονικού ορίου».

 Εθνος

«Χρονοταξιδιώτης» υποστηρίζει ότι ο Ομπάμα πήγε στον Άρη το 1981 ως πρέσβης της Γης

Όταν ο Μπάρακ Ομπάμα ήταν 19 ετών στάλθηκε ως απεσταλμένος της Γης στον Άρη, υποστηρίζουν ο Άντριου Μπασιάγκο (Andrew D. Basiago) και ο Γουίλιαμ Στίλινγκς (William Stillings), δύο άνδρες που συστήνονται ως χρονοταξιδιώτες σε απόρρητα πειράματα των ΗΠΑ.

Οι δύο «χρονοταξιδιώτες» ισχυρίζονται ότι ο πρόεδρος Ομπάμα στα νιάτα του συμμετείχε σε μια άκρως απόρρητη αποστολή της DARPA.
Η DARPA είναι μια υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών υπεύθυνη για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών για τον στρατό των ΗΠΑ.
Όπως λένε οι Μπασιάγκο και Στίλινγκς, στρατολογήθηκαν μαζί με τον Μπάρακ Ομπάμα και τη σημερινή επικεφαλής της DARPA, Ρετζίνα Ντάγκαν.
Αποστολή τους ήταν να ταξιδέψουν μέχρι τον Άρη ως πρέσβεις στους Αριανούς.
Η μεταφορά στον Άρη δεν γινόταν με διαστημόπλοιο αλλά μέσα από ένα χώρο που λεγόταν «δωμάτιο άλματος», κάτι σαν αστρική πύλη δηλαδή.
Ο Μπάρακ Ομπάμα, λένε οι ίδιοι, πήγε στον Άρη δύο φορές μεταξύ του 1981 και του 1983.
Ο Μπασιάγκο γενικώς λέει διάφορες περίεργες ιστορίες.
Υποστηρίζει ότι ο ίδιος έχει συμμετάσχει σε πολλά περίεργα πειράματα από την εποχή που ήταν παιδί.
Σε μια φωτογραφία από τον αμερικανικό εμφύλιο, ισχυρίζεται ότι εικονίζεται ο ίδιος σε παιδική ηλικία, όταν τον τηλεμετέφεραν πίσω στον χρόνο.
fotografia
Σε αυτή τη φωτογραφία ο Άντριου Μπασιάγκο λέει ότι είναι το παιδί.

Σύμφωνα με την ιστορία του, στις αρχές της δεκαετίας του 1970 συμμετείχε, αν και παιδί, στο άκρως απόρρητο πείραμα της DARPA για το ταξίδι στον χρόνο, με την κωδική ονομασία «Πρόγραμμα Πήγασος».
Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 19 Νοεμβρίου του 1863 στο Γκέτισμπουργκ και σύμφωνα με τον Μπασιάγκο αποτελεί απόδειξη του ταξιδιού που ισχυρίζεται ότι έκανε πίσω στον χρόνο.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΟΚ: Οι τζιχαντιστές αναλαμβάνουν την ευθύνη για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους στο Σινά!

Δεν υπάρχουν επιζώντες από τη συντριβή του αεροσκάφους της ρωσικής εταιρείας Kogalymavia στην Χερσόνησο του Σινά, όπως ανακοίνωσαν το μεσημέρι του Σαββάτου οι Αιγυπτιακές αρχές.
Και τα 224 άτομα τα οποία επέβαιναν στο αεροπλάνο ανασύρθηκαν νεκρά και έτσι έσβηναν οι ελπίδες για εντοπισμό επιζώντων στα συντρίμμια του αεροπλάνου, το οποίο σύμφωνα με αξιωματούχους φέρεται να συνετρίβη λόγω τεχνικής βλάβης.

Σοκ προκαλούν και οι αναφορές των διασωστών οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο της συντριβής και σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους αποκάλυψαν ότι βρίσκουν πτώματα σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων! Δυνάμεις ασφαλείας της Αιγύπτου που βρίσκονται στο Νότιο Σινά είπαν στο πρακτορείο Reuters πως μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 150 πτώματα, σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων από το σημείο της συντριβής.

Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές. Από την πρώτη στιγμή, πολλοί εξέφραζαν τις ενστάσεις τους σχετικά με τους ισχυρισμούς αιγυπτίων αξιωματούχων πως δεν υπάρχει κάποια ένδειξη κατάρριψης του μοιραίου αεροσκάφους.
Ωστόσο, οι καλά γνωρίζοντες τόνιζαν πως στην συγκεκριμένη περιοχή του Σινά, στην Αίγυπτο,η δράση των τζιχαντιστών ήταν κάτι περισσότερο από ενεργή, αφού πηγές ανέφεραν πως στην περιοχή έκαναν κουμάντο οι φανατικοί μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Όλα αυτά μέχρι να γίνει ένα εφιαλτικό "τιτίβισμα".
Με ανάρτησή του στο Twitter, το Ισλαμικό Κράτος στην Αίγυπτο υποστηρίζει ότι κατέρριψε το ρωσικό αεροσκάφος που κατέπεσε σήμερα στη χερσόνησο του Σινά, λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Σαρμ ελ Σέιχ.
"Οι στρατιώτες του Χαλιφάτου πέτυχαν να καταρρίψουν ένα ρωσικό αεροσκάφος στην επαρχία του Σινά, που μετέφερε περισσότερους από 220 Ρώσους σταυροφόρους οι οποίοι σκοτώθηκαν όλοι" ανέφερε το μήνυμα της τζιχαντιστικής οργάνωσης.
Η οποία μάλιστα ισχυρίζεται ότι προχώρησε στην ενέργεια αυτή σε "αντίποινα" για τη ρωσική επέμβαση στη Συρία.
Την ανάληψη της ευθύνης εκ μέρους του παρακλαδιού του ΙΚ στην Αίγυπτο μετέδωσε και ο ιστόποτος Aamaq ο οποίος χρησιμοποιείται ως ημιεπίσημο "πρακτορείο" των τζιχαντιστών.

Οδύνη στη Ρωσία! Κόπηκε στα δύο το μοιραίο ρώσικο Airbus

Νεκροί και οι 224 επιβαίνοντες  - Στο Airbus επέβαιναν 17 παιδιά - 120 από τους επιβάτες βρέθηκαν «ανέπαφοι» και ήταν ακόμη δεμένοι με τις ζώνες στα καθίσματά τους
 - Έπεφτε με ταχύτητα 1.700μ./λεπτό
 - Η εταιρεία Kogalymavia ανακοίνωσε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις για «ανθρώπινο λάθος» 
- Βρέθηκε το μαύρο κουτί - Διασώστες έλεγαν πως άκουγαν φωνές και βογκητά παγιδευμένων ανθρώπων
 - Συγκλονίζουν οι συγγενείς των θυμάτων
Ένα ρωσικό αεροσκάφος της εταιρείας Kogalymavia με 224 επιβαίνοντες το οποίο είχε απογειωθεί από το Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου συνετρίβη το πρωί του Σαββάτου σε ορεινή περιοχή στο κέντρο της Χερσονήσου του Σινά.
Δεν υπάρχουν επιζώντες από τη συντριβή του αεροσκάφους της ρωσικής εταιρείας Kogalymavia στην Χερσόνησο του Σινά, όπως ανακοίνωσαν το μεσημέρι του Σαββάτου οι Αιγυπτιακές αρχές.
Και τα 224 άτομα τα οποία επέβαιναν στο αεροπλάνο ανασύρθηκαν νεκρά και έτσι έσβηναν οι ελπίδες για εντοπισμό επιζώντων στα συντρίμμια του αεροπλάνου.
Αιγύπτιος αξιωματικός ασφαλείας, ο οποίος έσπευσε στο σημείο της συντριβής, είπε νωρίτερα στο πρακτορείο Reuters ότι διασώστες άκουσαν φωνές και βογκητά παγιδευμένων επιβατών από ένα τμήμα του επιβατικού αεροσκάφους, στο οποίο επέβαιναν πολλές οικογένειες από τη Ρωσία που είχαν ταξιδέψει στην Αίγυπτο για να απολαύσουν τις διακοπές τους στο τουριστικό θέρετρο Σαρμ Ελ Σέιχ.
Δυστυχώς, όμως, οι πληροφορίες αυτές δεν επιβεβαιώθηκαν, βυθίζοντας στη θλίψη τους συγγενείς των άτυχων επιβατών, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο αεροδρόμιο Αγίας Πετρούπολης προκειμένου να μάθουν τι συνέβη στα αγαπημένα τους πρόσωπα.
Ήταν δεμένοι ακόμη με τις ζώνες στα καθίσματά τους
Στο αεροσκάφος επέβαιναν συνολικά 224 άτομα, ανάμεσά τους 17 παιδιά, ηλικίας από 2 έως 17 ετών, ενώ όπως μετέδωσε με το Russia Today, στους επιβαίνοντες συγκαταλέγονται επίσης 67 άνδρες και 138 γυναίκες. Από τους 217 επιβάτες, οι 214 ήταν Ρώσοι, ενώ υπήρχαν και τρεις Ουκρανοί.
Σύμφωνα με Αιγύπτιο αξιωματικό, το αεροσκάφος κόπηκε στα δύο, ενώ συγκλονίζει η αποκάλυψη ότι τουλάχιστον 120 από τους επιβάτες εντοπίστηκαν «ανέπαφοι» και ήταν δεμένοι ακόμη με τις ζώνες στα καθίσματά τους.
«Βλέπω μία τραγική σκηνή. Πολλοί νεκροί στο έδαφος και πολλοί νεκροί που είναι ακόμα δεμένοι στο κάθισμά τους.
Το αεροσκάφος κόπηκε στα δύο, ένα μικρό τμήμα της ουράς που κάηκε και ένα μεγαλύτερο που συνετρίβη σε βράχο. Έχουμε ανασύρει τουλάχιστον 100 πτώματα και οι υπόλοιποι είναι ακόμα μέσα στο αεροπλάνο», ανέφερε νωρίτερα σε ΜΜΕ μέλος των σωστικών συνεργείων.
 
Έπεφτε με ταχύτητα 1.700μ./λεπτό!
Δεν είναι ακόμη γνωστό αν το αεροσκάφος άλλαξε τελικά πορεία, ωστόσο, σύμφωνα με την αιγυπτιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, βρισκόταν στα 31.000 πόδια όταν χάθηκε από τα ραντάρ.
Ο Μίκαηλ Ρόμπερτσον του Flight Radar 24, που παρατηρεί την πορεία των αεροσκαφών, είπε στο BBC πως η πτήση ξεκίνησε «κανονικά» πριν «πάει κάτι στραβά». Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Έπειτα από 23 λεπτά έπεσε στα 30.000 πόδια και ξαφνικά άρχισε να μειώνει ταχύτητα. Πέρασε από τους 400 κόμβους στους 62 και ξαφνικά άρχισε να χάνει ύψος πολύ γρήγορα. Ύστερα από περίπου 20 δευτερόλεπτα χάσαμε το σήμα του αεροσκάφους».
Δεν υπάρχουν ενδείξεις για «ανθρώπινο λάθος», λέει η εταιρεία
Πάντως, η εταιρεία στην οποία ανήκε το αεροσκάφος ανακοίνωσε το μεσημέρι του Σαββάτου πως δεν υπάρχουν ενδείξεις για «ανθρώπινο λάθος» πίσω από την τραγωδία.
Παράλληλα, η Οξάνα Γκολόβινα, εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας, έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα ενός από τους κυβερνήτες. Πρόκειται για τον Βαλερί Νέμοφ, ο οποίος είχε καταγράψει περισσότερες από 12.000 ώρες πτήσης.
«Το προσωπικό μας είχε εμπειρία, ο πιλότος μας είχε μεγάλη εμπειρία και έτσι δεν ξέρουμε τι προκάλεσε τη συντριβή», δήλωσε η εκπρόσωπος.

Συγκλονίζουν οι συγγενείς των θυμάτων
«Περιμένω τους γονείς μου. Τους μίλησα στο τηλέφωνο αφού είχαν ήδη επιβιβαστεί στο αεροπλάνο και μετά άκουσα τις ειδήσεις...» λέει με λυγμούς η Έλα Σμίρνοβα, μια 25χρονη γυναίκα. «Θα συνεχίσω να ελπίζω ότι είναι ζωντανοί όμως μάλλον δεν θα τους ξαναδώ ποτέ» ξεσπάει, περιτριγυρισμένη από άλλους συγγενείς επιβατών που αδυνατούν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους.
Οι ρωσικές αρχές ναύλωσαν λεωφορεία για να μεταφέρουν τις οικογένειες των επιβατών σε ένα κοντινό ξενοδοχείο ενώ, για προληπτικούς λόγους, έστειλαν στο αεροδρόμιο και ασθενοφόρα.
«Δεν καταλαβαίνω τι έγινε» λέει η 20χρονη Άννα ενώ την οδηγούν σε μια άκρη δύο υπάλληλοι των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών.
Η Ιρίνα Σεμιόνοβα, 35 ετών, πήγε στο Πούλκοβο για να μάθει περισσότερα για τη φίλη της, Νατάσα. «Κι εγώ, μόλις γύρισα από το Σαρμ ελ Σέιχ. Γνωριστήκαμε στο ξενοδοχείο όπου έκανε διακοπές με μια φίλη της. Επικοινωνήσαμε για τελευταία φορά όταν βρισκόταν στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών του αεροδρομίου του Σαρμ ελ Σέιχ. Μου είπε ότι θα μου αγοράσει ένα άρωμα» αφηγείται, δείχνοντας στο κινητό τηλέφωνό της μια φωτογραφία της ξένοιαστης φίλης της, με μαγιό και γυαλιά ηλίου.
Ημέρα πένθους κήρυξε την 1η Νοεμβρίου ο Πούτιν
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, εξέφρασε τη θλίψη του για τα θύματα και έδωσε εντολή να διενεργηθεί έρευνα σχετικά με τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας.
Μάλιστα, κήρυξε την 1η Νοεμβρίου ημέρα πένθους, έπειτα από τη σημερινή αεροπορική τραγωδία.

Την "ατομική βόμβα" του Αρχαίου κόσμου είχαν ανακαλύψει οι Σπαρτιάτες!

Τι αποκάλυψε Αμερικανός επιστήμονας

Επηρεασμένος από την ανδρεία των αρχαίων Σπαρτιατών αλλά και για να μελετήσει τα όπλα που χρησιμοποιούσε αυτός ο πολεμικός λαός της αρχαίας Ελλάδας, ο Αμερικανός πυρηνικός φυσικός και καθηγητής μεταλλουργίας δρ. Λάιλ Μπόρστ, το 1961, επισκέφθηκε τη Σπάρτη.
Ζήτησε λοιπόν από τους εκεί αρχαιολόγους να δει δείγματα οβολών από το Ηραίον (ναό – θησαυροφυλάκιο της αρχαίας Σπάρτης) του 670 π.χ και αφού τα ανέλυσε απεφάνθη πως οι Σπαρτιάτες δεν είχαν απλώς σίδερο αλλά ατσάλι!
Δηλαδή ένα κράμα σιδήρου και άνθρακα με περιεκτικότητα σε άνθρακα μεταξύ 0,2 και 0,8%. Κατά την δήλωση του στους New York Times, αυτό ισοδυναμούσε με  την κατοχή ατομικής βόμβας για τα μέτρα της εποχής
Αυτό εξηγεί επιστημονικά, πέρα από την αποδεδειγμένη ανδρεία που υπέδειξαν ο Λεωνίδας και οι 300 Σπαρτιάτες του στη μάχη των Θερμοπυλών και πέρα από την επιλογή του τέλειου στρατηγικού σημείου της μάχης, το πώς 300 άνδρες αποδεκάτισαν έναν στρατό Περσών, Μήδων και Σακών που αριθμούσαν τις 50.000 πάνοπλων αδρών, συμπεριλαμβανομένων και των πλέον επίλεκτων ταγμάτων των Περσών των αθανάτων, πριν πέσουν όλοι από τα βέλη των τοξοτών μετά απ΄ την προδοσία του Εφιάλτη.
Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται (και μέσα από την επιστήμη) το πόσο προηγμένη τεχνολογία διέθεταν οι αρχαίοι Έλληνες.
Φανταστείτε τώρα με πόση ευκολία μπορούσαν τα ατσάλινα ξίφη των Σπαρτιατών να διαπεράσουν τις χάλκινες και σιδερένιες πανοπλίες των Περσών και ακόμα πόσο φόβο θα προκάλεσε στους Πέρσες το γεγονός πως στα δικά ξίφη τους οι Σπαρτιάτικές πανοπλίες έμεναν ανεπηρέαστες.

Ηλικιωμένη επιτέθηκε με το μπαστούνι της στους ελεγκτές του ΙΚΑ

Σε παζάρι της Ναυπάκτου 

Φραστική επίθεση δέχτηκε κλιμάκιο της επιθεώρησης εργασίας από μικροπωλητές σε παζάρι της Ναυπάκτου.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Nafpaktianews.gr  όταν πολίτες διαπίστωσαν ότι πραγματοποιούνται έλεγχοι, επιτεθήκαν φραστικά προς τους υπαλλήλους φωνάζοντας ότι δεν έχουν δουλειά να ελέγχουν φτωχούς ανθρώπους.
Στη συνέχεια, μια ηλικιωμένη γυναίκα, προσπάθησε να χτυπήσει τους ελεγκτές με το μπαστούνι της, λέγοντας πως το παιδί της είναι άνεργο και ότι θα έπρεπε να τους αφήσουν να δουλέψουν .
Με την παρέμβαση όμως  της αστυνομίας και του σωματείου Μικροπωλητών της εμποροπανήγυρης, τα πνεύματα ηρέμησαν, ενώ οι σχετικοί έλεγχοι συνεχίστηκαν κανονικά.

ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ... ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ! «Κόκκινα» στεγαστικά δάνεια: Εξόφληση σε 80 χρόνια, ανταλλαγή με μικρότερο σπίτι, ενοίκιο αντί δόσης


«Κόκκινα» στεγαστικά δάνεια: Εξόφληση σε 80 χρόνια, ανταλλαγή με μικρότερο σπίτι, ενοίκιο αντί δόσης

Σε συνεχείς διαβουλεύσεις βρίσκονται τα επιτελεία των τραπεζών τους τελευταίους μήνες, με αντικείμενο τα «κόκκινα» δάνεια και ιδιαίτερα τα στεγαστικά.Στόχος τους είναι όχι μόνο να περιορίσουν τις οποίες ζημίες θα μπορούσαν να υποστούν από τις επικείμενες αλλαγές, αλλά ει δυνατόν να αποκομίσουν και κέρδη υιοθετώντας μέτρα για τη διαχείρισή τους.
Στόχος τους, σε κάθε περίπτωση, είναι να περιορίσουν στο ελάχιστον τους πλειστηριασμούς, αντιπροτείνοντας λύσεις που και δεν θα αφήσουν τους δανειολήπτες χωρίς κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους, αλλά θα εγγυώνται και την αποπληρωμή των δανείων, ακόμη και με... εναλλακτικές λύσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες στις διαβουλεύσεις αυτές, στις οποίες φέρονται να έχουν λάβει μέρος και ξένες εταιρείες με ιδιαίτερη εμπειρία σε ανάλογες περιστάσεις, προκρίνονται τέσσερα σενάρια: Η ανταλλαγή σπιτιού με άλλο μικρότερης αξίας, η χρονική επέκταση του δανείου, η ρήτρα κληρονομικότητας και η καταβολή ενοικίου στην τράπεζα.
Αναλυτικά τα 4 σέναρια προβλέπουν:
1) Ανταλλαγή με μικρότερης αξίας σπίτι: Στην πράξη, οι δανειολήπτες θα αποφεύγουν τον πλειστηριασμό και την έξωση με την υποχρέωση να μετακομίσουν σε σπίτι μικρότερης αξίας, εγκαταλείποντας αυτό πο αρχικά είχαν αγοράσει.  Συμφωνώντας με την ανταλλαγή θα κερδίζουν τη διαγραφή του χρέους, ή έστω μέρους αυτού, ανάλογα με το ποσό του δανείου που έχουν ήδη αποπληρώσει και την αξία του νέου ακινήτου.  «Κόλλημα» για την επιλογή αυτή δημιουργεί η υπαγωγή χιλιάδων δανειοληπτών στο νόμο Κατσέλη, καθώς θα απαιτηθούν ακόμη και πάνω από 10 χρόνια μέχρι να εκδικαστούν οι υποθέσεις τους.
2) Επέκταση του δανείου έως και τα 80 χρόνια: Επεκτείνοντας το δάνειο έως τα 80 έτη των δανειοληπτών, έναντι 75 που ισχύει σήμερα, εκτιμάται ότι θα μειωθούν οι δόσεις των δανείων, ενώ θα αυξηθεί και η δυνατότητα των νέων σε ηλικία σήμερα δανειοληπτών για να τα αποπληρώσουν.
3) Ρήτρα κληρονομικότητας: Στην πράξη, η διάρκεια των δανείων επεκτείνεται σε τέτοιο βαθμό που θα πληρώνουν ακόμη και οι... κληρονόμοι. Το θετικό είναι οτι η λύση αυτή συνεπάγεται ακόμη μικρότερη δόση. Πρόκειται βέβαια για λύση που απαιτεί αρχικά τη σύμφωνη γνώμη των κληρονόμων, η οποίοι και θα κάνουν αποδοχή κληρονομιάς.
4) Ενοίκιο αντί δόσης...: Στην περίπτωση αυτή, τα σπίτια όσων αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους θα περιέρχονται στην ιδιοκτησία των τραπεζών. Οι δανειλήπτες θα μπορούν ωστόσο να συνεχίσουν να ζουν σε αυτά, πληρώνοντας ενοίκιο στην τράπεζα.

«Τόσα ξερει, τόσα μολογάει»....

«Oι λέξεις μου είναι ο κόσμος μου» έλεγε ένας φιλόσοφος. 

«Τόσα ξερει, τόσα μολογάει» έλεγε η γιαγιά μου.
 
Και οι δύο αυτές φράσεις μου έρχονται ταυτοχρόνως στο νου καθε φορά που ακούω τον Πρωθυπουργό να μιλάει.
 (Δεν λέω «μας», γιατί κατά δήλωση υπουργών του, είναι Πρωθυπουργός μόνο όσων τον ψήφισαν.) 
Πριν καταθέσω κάποιες δικές μου παρατηρήσεις σ’αυτό το Παρατηρητήριο, θα’θελα να σταθώ και να διευκρινίσω δύο απλά πράγματα , που θα έπρεπε να είναι δεδομένα αλλά δεν είναι. Έτσι, θα μπορέσουμε να συνεννοηθούμε τουλάχιστον μεταξύ μας, εγώ που σας μιλάω και σεις που με διαβάζετε.
1. Το εύρος και το βάθος του Λεξιλογίου μας, δηλαδή το πλήθος των λέξεων που γνωρίζουμε και το πλήθος των σημασιών που έχει κάθε μία απ’αυτές ξεχωριστά, είναι
πράγματα επίκτητα, δηλαδή μαθαίνονται. Σε ό,τι αφορά τη μητρική μας Γλώσσα, η μάθηση ξεκινάει με τη γέννηση, πρώτα από την οικογένεια, μετά απ’το σχολείο και τις κοινωνικές μας συναναστροφές αλλά το μεγαλύτερο και σημαντικότερο μέρος της κατακτιέται με το προσωπικό μας διάβασμα, με τη μελέτη και την προσήλωσή μας στα βιβλία.

2. Η διατύπωση, η δομημένη εκφώνηση της Γλώσσας μας, η λαλιά μας, είναι άλλο ζήτημα. Εδώ δεν επαρκεί το λεξιλόγιο και η γνώση των σημασιών. Η συγκρότηση του μυαλού μας και η ψυχική μας κατάσταση συμμετέχουν καθοριστικά για να σχηματίσουμε νοητικα και κατόπιν να εκφωνήσουμε μια λογική φράση, μια φράση με ειρμό, κατανοητή από τους ακροατές ή αναγνώστες μας και αποδεκτή. Οι πνευματικές και ψυχικές διαταραχές καταστρέφουν το λογικό ειρμό και διαταράσσουν την ικανότητά μας να επιλέξουμε τη σωστή λέξη και να την τοποθετήσουμε στο κατάλληλο γλωσσικό περιβάλλον, ώστε να αποκτήσει νόημα. Συχνά, αδυνατούμε να τοποθετήσουμε στις κατάλληλες λέξεις αυτό που πραγματικά θέλουμε να πούμε και ξαστοχούμε. Άλλοτε πάλι, δεν ξέρουμε τι ακριβώς θέλουμε να πούμε και πάλι ξαστοχούμε στην επιλογή της αλυσίδας των λέξεων…Και άλλοτε, απλώς βάζουμε στη σειρά λέξεις που ως σύνολο είναι κενές από οποιοδήποτε περιεχόμενο…
Σε ό,τι πάλι αφορά τις Ξένες Γλώσσες, η εκμάθησή τους σχετίζεται στο μεγαλύτερο μέρος της με τα ειδικά βιβλία, το διάβασμα ξενόγλωσσης Λογοτεχνιας, τη συζήτηση, την ενασχόληση με τον κινηματογράφο και τη μουσική (η κόρη φίλης τελειοποίησε τα Αγγλικά της μεταφράζοντας τους στίχους του Τζιμ Μόρισον…) και συμπληρώνεται με τα ταξίδια στις χώρες όπου αυτές μιλιούνται.
Έχοντας αυτά ως δεδομένα λοιπόν, και παρατηρώντας προσεκτικά τον λόγο του Πρωθυπουργού το τελευταίο διάστημα και ειδικότερα από την εποχή του Δημοψηφισματος του ΟΧΙ-ΝΑΙ και μετά, έχω να καταθέσω ότι ο άνθρωπος αυτός πάσχει και ως προς τους δύο τομείς και έτσι προκύπτει φυσιολογικά το συμπέρασμα ότι στην περίπτωσή του δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις που έθεσα παραπάνω. Με άλλα λόγια, δεν έχει ούτε γνώσεις ούτε σχέση με το βιβλίο ούτε πνευματική συγκρότηση ούτε ψυχική ισορροπία.
Θα διαλέξω από τα πιο πρόσφατα παραδείγματα προβληματικών δημοσίων εμφανίσεών του, μόνο τέσσερεις φράσεις-κλειδιά, που μπορούν να αποκαλύψουν και να στηρίξουν αυτά που ισχυρίζομαι: 
-«Η Ευρώπη απλώνεται από τον Ατλαντικό μέχρι τον Ειρηνικό.» 
-«Το Ευρωπαϊκό Όραμα ξεκίνησε με την πτώση του τείχους του Βερολίνου» -«Είναι πολύ συμπαθή τα νεκρά παιδια.» 
-«Αυτό σας εκτίθει.»
Η πρώτη αποκαλύπτει το έλλειμμα γνώσεων. Η Γεωγραφία και η Ιστορία της Ευρώπης είναι άγνωστες στον Πρωθυπουργό. Και επειδή του είναι άγνωστες, οικειοποιείται και χρησιμοποιεί ανεπεξέργαστο τον προπαγανδιστικό λόγο της Ρωσίας, πιστεύοντας ότι έτσι θα «κτυπήσει» την ΕΕ! Φυσικά, επειδή δεν έχει την πνευματική επάρκεια να αντιληφθει τι ακριβώς λέει, δεν αντιλαμβάνεται και ότι γελοιοποιείται…
Η δεύτερη φράση αφήνει άναυδο τον δέκτη της για την πλήρη άγνοια της Πολιτικής Ιστορίας της Ευρώπης σε έναν τομέα που αφορά την ίδια την επιβίωση της χώρας μας. Αναρωτιέται κανείς πώς είναι δυνατόν ένας Πρωθυπουργός να λέει τέτοιες στρεβλές, τέτοιες ανιστόρητες, τέτοιες αποκαλυπτικές μιας τεράστιας άγνοιας, φράσεις.
Στην τρίτη φράση όμως, κρύβεται, κατά τη γνώμη μου, το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Πρωθυπουργός. Πέρα από την ελλειπή παιδεία, εδώ είμαστε αντιμέτωποι με πλήρη σύγχυση εννοιών. Αυτος που εκστομίζει μια τέτοια φράση, ούτε τις σημασίες των λέξεων γνωρίζει ούτε το περιβάλλον στο οποίο μπορεί να χρησιμοποιήσει την κάθε μία απ’αυτές -το επίθετο «συμπαθής» για παράδειγμα- ούτε κι έχει συναίσθηση του ποιο ακριβώς νόημα εξάγεται από το συνδυασμό του «συμπαθής» με τα «νεκρά παιδιά». 
Της φρίκης που ένιωσαν όλοι οι νοήμονες άνθρωποι όταν τον άκουσαν. Είναι βέβαιο ότι ο ίδιος θα απορεί με την κατακραυγή που ακολούθησε αυτήν ειδικά τη φράση του…
 Επειδή όμως, κάθε φράση που λέμε, αντικατοπτρίζει και την πνευματικη μας συγκρότηση, στην περίπτωση αυτή μπορούμε να μιλήσουμε καθαρά για πνευματική σύγχυση. Αν τα δύο πρώτα παραδείγματα δείχνουν ελλειπή μόρφωση -απαράδεκτη έτσι κι αλλιώς, για Πρωθυπουργο σύγχρονης ευρωπαϊκής χώρας- αυτό εδώ υποδηλώνει άλλο, σοβαρότερο πρόβλημα… 
Το τελευταίο παράδειγμα είναι ένας κλασσικός βαρβαρισμός, που συνηθιζεται στις μικρές τάξεις της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά είναι αδιανόητος για μορφωμένο άνθρωπο. Ακόμα κι αν κάποιος δεν έχει διδαχθεί την συζυγία των ρημάτων εις -μι, η αίσθηση που έχει για τη Γλώσσα του και το προσωπικό του διάβασμα, τον οδηγούν στη σωστή χρήση του όρου ή σε μια άλλη εναλλακτική επιλογή. 
Πρόκειται για λανθασμένη χρήση της Γραμματικής σε βαθμό κακουργήματος, που προκαλέι μόνο γέλιο. Και, φυσικά, αποκαλυπτει κι αυτή με τη σειρά της, την άγνοια και την έλλειψη προσωπικής καλλιέργειας και κριτηρίου…
Αφησα τελευταία την ανύπαρκτη σχέση του Πρωθυπουργου με τις ξενες γλώσσες, γεγονός που έγινε αφορμή γελοιοποίησης του ίδιου αλλά δι’αυτού και της χώρα της οποίας είναι εκπρόσωπος, σε αμέτρητες περιπτώσεις, άλλες αστείες και άλλες εξοργιστικές. 
Ο «Παγωμένος Πόλεμος» εχει γίνει ανέκδοτο και θα παραμείνει ως τέτοιο στην παρα-ιστορία της χώρας…Η πιο εξευτελιστική περίπτωση όμως, αλλά και η πιο σοβαρή είναι, κατά τη γνώμη μου, η πρόσφατη απίστευτη δημόσια εμφάνισή του στην Αμερική, στη συζήτηση με τον Κλίντον. Ο άνθρωπος δεν καταλάβαινε τίποτα! Η εκπρόσωπος της ελληνικής πλουτοκρατίας, η μεγάλη φίλη της πρώτη και δεύτερη φορά αριστεράς, τον έριξε, αδύναμο, άσχετο, άοπλο, χαζοχαρούμενο και κενό, στην αρένα, όπου και τον κατασπάραξε η ίδια του η ανεπάρκεια. Μόνο ντροπή ένιωσε ο Έλληνας γνώστης της Αγγλικής, που παρακολούθησε αυτό το διασυρμό του εκπροσώπου της χωρας…
Αλλά θα σταματήσω εδώ, γιατί, πραγματικά, δεν μου είναι καθόλου ευχάριστο να συνεχίσω την αποδόμηση του Πρωθυπουργού της χώρας μου. Ενα γεγονός όμως, με κάνει να μην αισθάνομαι καμιά ενοχή για τη δημόσια διατύπωση της γνώμης μου για ένα τόσο στενάχωρο θέμα: το ότι φρόντισε και φροντίζει ο ίδιος καθημερινα να αποδομεί τον εαυτό του με κάθε τρόπο. 
Πάντως, αυτό που μου μένει σαν γεύση κλείνοντας, είναι η πίκρα για την τραγική μοίρα της χώρας μου, συνέπεια των επιλογών των πολιτών της και των κριτηρίων τους…
 
παρατηρητήριο(fb)

ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ - ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΟΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ

Γράφει η δικηγόρος Αθηνών Αναστασία Μήλιου*

Ποιά όρια ηλικίας αυξάνονται στο Δημόσιο και ποιοί μπορούν να αποχωρήσουν από το 55ο έτος της με μειωμένη σύνταξη.
Με τα νέα όρια ηλικίας, που είναι σε ισχύ από τις 19 Αυγούστου, η κοντινότερη ηλικία εξόδου στην σύνταξη διαμορφώνεται για το 2015 στο 56ο έτος και 6 μήνες, για όσους συμπληρώνουν το 55ο έτος της ηλικίας τους μετά την έναρξη ισχύος του νέου νόμου.
Από την άλλη, όσοι έχουν ήδη συμπληρώσει την ηλικία εξόδου (των 60, 58, 55, 52 ή και 50 ετών) πριν από την έναρξη ισχύος του νέου νόμου, διατηρούν το δικαίωμα να αποχωρήσουν, χωρίς να έχουν αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης.
Θα υπάρχει όμως αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης, αν υποβάλουν αίτηση μετά την 1/9/2015, ενώ σε περίπτωση πρόωρης αποχώρησης με μειωμένη σύνταξη, θα έχουν επιπλέον ποινή 10% στο ποσό, που θα πάρουν.
Τα όρια ηλικίας, που ισχύουν για τους ασφαλισμένους μετά το 1993, θα εφαρμοστούν και για τους παλαιούς ασφαλισμένους μέχρι το 1992, με σταδιακή αύξηση κάθε χρόνο έως το 2022 που η πλήρης σύνταξη θα δίνεται στο 67ο έτος ή στα 62 με 40 έτη εργασίας. Για την μειωμένη σύνταξη τα όρια αυξάνονται επίσης και σταματούν στο 62ο έτος.
Οι αλλαγές ισχύουν για όσους έκαναν έναρξη  ασφάλισης έως την 31/12/1992 και συμπλήρωσαν ή συμπληρώνουν με αναγνωρίσεις πλασματικών ετών τον απαιτούμενο συντάξιμο χρόνο μέχρι την 31/12/2012, ενώ συμπληρώνουν την ηλικία συνταξιοδότησης μετά τις 19/8/2015.
Όσοι ασφαλίστηκαν μετά την  1/1/1993, δεν μπορούν να αποχωρήσουν πριν από τα 62 τους για μειωμένη σύνταξη και σε κάθε περίπτωση το όριο για πλήρη σύνταξη είναι το 67ο έτος της ηλικίας τους, εκτός και αν έχουν 40 χρόνια ασφάλισης, οπότε παίρνουν πλήρη σύνταξη στα 62 τους.
Στην συνέχεια θα δούμε ποια όρια ηλικίας αυξάνονται και ποιοί μπορούν να αποχωρήσουν από τα 55 τους με μειωμένη σύνταξη
-Ασφαλισμένοι με συμπληρωμένα  25 έτη εργασίας το 2010
1. Οι γυναίκες με ανήλικο τέκνο και 25ετία εργασίας ως το 2010, μπορούν να αποχωρήσουν στα 50 τους, παίρνοντας πλήρη σύνταξη, εφόσον συμπλήρωσαν την ηλικία αυτή μέχρι τις 18/8/2015.
Αν, όμως, συμπληρώνουν το 50ό έτος μετά τις 19/8/2015, τότε το όριο ηλικίας αυξάνεται κατά 5 έτη και πάει στο 55ο.
Όσες συμπληρώνουν το 50ό έτος μέσα στο 2016, θα επιβαρυνθούν  1 έτος και 9 μήνες, δηλαδή θα συνταξιοδοτηθουν στα 56 και 9 μήνες.
Όσες συμπληρώνουν το 50ό έτος το 2017 θα συνταξιοδοτηθούν στα 58 και 5 μήνες, ακολουθώντας κάθε έτος το νέο όριο ηλικίας, που ισχύει με την συμπλήρωση του 50ού έτους.
2. Άνδρες και γυναίκες με 25ετία ως το 2010, διορισμένοι είτε πριν, είτε μετά το 1983, μπορούν να αποχωρήσουν με μειωμένη σύνταξη στο 60ο και το 55ο έτος της ηλικίας τους αντίστοιχα, αρκεί να έχουν συμπληρώσει τις ηλικίες αυτές πριν από τις 19/8/2015. Συνεπώς γυναίκα, που ήταν 55 ετών το 2014 με 25 χρόνια εργασίας ως το 2010, μπορεί να αποχωρήσει με μειωμένη σύνταξη και μετά τις 19/8/2015, χωρίς να την πιάσουν τα νέα όρια ηλικίας, γιατί συμπλήρωσε και την ηλικία και τα χρόνια υπηρεσίας πριν από τις αλλαγές.
Για εκείνην όμως που θα συμπληρώσει το 55ο έτος μετά τις 19 Αυγούστου αλλά εντός του 2015, θα συνταξιοδοτηθεί στα 56 και 6 μήνες.
Αν συμπληρώνει το 55ο έτος της ηλικίας της το 2016, θα συνταξιοδοτηθεί στα 58 της χρόνια.
 Αν συμπληρώσει το 55ο έτος το 2019, θα μπορεί να συνταξιοδοτηθεί όταν γίνει  61 ετών και 10 μηνών και μάλιστα θα πάρει μειωμένη σύνταξη, εφόσον δεν συμπληρώνει συντάξιμο χρόνο 35 ή 40 ετών για να φύγει στα 62 της.
Για τους άνδρες, που έχουν 25ετία ως το 2010, αλλά κλείνουν το 60ο έτος μετά τις 19 Αυγούστου, θα συνταξιοδοτηθούν στο 60ο έτος και 11 μήνες, ενώ για όσους κλείνουν τα 60 τους το 2016, θα συνταξιοδοτηθούν στα 61 και 9 μήνες με μειωμένη σύνταξη.
-Άνδρες, γυναίκες και γονείς με ανήλικο, που συμπληρώνουν 25ετία το 2011 και το 2012.
1. Γυναίκα ή άνδρας που διορίστηκε πριν από το 1993 και συμπλήρωσε 25 χρόνια το 2011, με ανήλικο παιδί θα μπορούσε να συνταξιοδοτηθεί, όταν συμπλήρωνε την ηλικία των 52 ετών.
Όσοι συμπληρώνουν το 52ο έτος από τις 19/8/2015 μέχρι 31/12/2015, θα συνταξιοδοτηθούν, όταν κλείσουν το 55ο έτος.
Όσοι συμπληρώνουν τα 52 τους το 2016, θα συνταξιοδοτηθούν στα 56 και 9 μήνες,
Όσοι συμπληρώσουν τα 52 τους το 2017 θα συνταξιοδοτηθούν στα 58 και 5 μήνες,
Όσοι συμπληρώσουν τα 52 τους το 2018 το όριο αυξάνεται στα 60 και 2 μήνες,
Όσοι συμπληρώσουν τα 52 το 2022, θα συνταξιοδοτηθούν στα 67 τους χρονια, εκτός κι αν στα 62 τους έχουν 40 χρόνια υπηρεσίας ώστε να συνταξιοδοτηθούν νωρίτερα.
2. Ανδρες και γυναίκες που είχαν 25ετία το 2011 ή το 2012 χωρίς ανήλικο τέκνο έχουν την δυνατότητα να αποχωρήσουν με μειωμένη σύνταξη  με το όριο ηλικίας, που θα ισχύει όταν γίνουν 56 ή 58 ετών ή αν θα αποχωρήσουν με πλήρη σύνταξη, με το όριο ηλικίας, που θα ισχύει, όταν συμπληρώσουν το 61ο ή το 63ο έτος.
Ετσι, αν μια γυναίκα είχε 25ετία το 2011 και συμπληρώνει τα 56 της, που θα έπαιρνε μειωμένη σύνταξη από τις 19/8/2015 μέχρι 31/12/2015, θα έχει αύξηση του ορίου ηλικίας και θα πάρει μειωμένη σύνταξη στα 57 και 5 μήνες. Αν πιάνει τα 56 της το 2016, θα βγει στην σύνταξη στα 58 και 9 μήνες, ενώ αν συμπληρώνει το 56ο έτος της ηλικίας της το 2018, θα βγει με μειωμένη πάντα σύνταξη στα 61 και 6 μήνες.

               ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ  ΧΡ.  ΜΗΛΙΟΥ
               ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΡ’ΕΦΕΤΑΙΣ ΑΘΗΝΩΝ
           ΛΕΩΦ. ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 403, ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ      
             Τηλ. 213-0338950,  6945-028153
    e-mail: natmil@otenet.gr, info@legalaction.gr
   www.legalaction.gr, fb: Αναστασία Μήλιου

ΕΙΧΕ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΓΙΑ ΤΗ ΡΩΣΙΑ - Συνετρίβη ρωσικό Airbus A-321 με 224 επιβαίνοντες


Συνετρίβη ρωσικό Airbus A-321 με 224 επιβαίνοντες

Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής, αεροσκάφος της εταιρείας Kogalymavia και εκτελούσε την πτήση 7K9268, από το τουριστικό θέρετρο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου προς την Αγία Πετρούπολη, συνετρίβη στο Σινά.
Την είδηση επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου.
Σε ανακοίνωση του αιγυπτιακού πρωθυπουργικού γραφείου διευκρινίζεται ότι ο Σερίφ Ισμαήλ συγκάλεσε επιτροπή αντιμετώπισης κρίσεων για να διαχειριστεί το θέμα της συντριβής του αεροπλάνου.
Λίγο νωρίτερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA είχε μεταδώσει επικαλούμενο πηγή της ρωσικής αρχής πολιτικής αεροπορίας ότι το αεροπλάνο, που είχε αναχωρήσει από το Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου με προορισμό την Αγία Πετρούπολη, εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ στον κυπριακό εναέριο χώρο.
Η ίδια πηγή είχε δηλώσει ότι πρόκειται για ένα αεροπλάνο Airbus A-321, με 224 επιβαίνοντες -επιβάτες και πλήρωμα- της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας Kogalymavia.
Οι αιγυπτιακές αρχές ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας έχασαν την επαφή με το επιβατικό αεροπλάνο λίγο μετά την απογείωσή του από το Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου, στην Ερυθρά Θάλασσα.
Το αεροπλάνο μετέφερε κυρίως Ρώσους τουρίστες.
Πηγές της ασφάλειας στην χερσόνησο του Σινά επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες ότι χάθηκε η επαφή με αεροπλάνο.
Ωστόσο λίγο αργότερα ο επικεφαλής της αιγυπτιακής υπηρεσίας που είναι αρμόδια για τα αεροπορικά δυστυχήματα δήλωσε ότι το αεροπλάνο με το οποίο χάθηκε η επαφή κατά το ταξίδι του προς την Ρωσία εξήλθε με ασφάλεια από τον αιγυπτιακό εναέριο χώρο και είχε επαφή με τις τουρκικές αρχές ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας.
"Η (...) ρωσική αεροπορική εταιρεία μας είπε ότι το ρωσικό αεροπλάνο με το οποίο χάσαμε την επαφή είναι ασφαλές και ότι ήρθε σε επαφή με τις τουρκικές αρχές ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας και ότι διέρχεται τώρα από τον τουρκικό εναέριο χώρο", είχε δηλώσει νωρίτερα ο Αϊμάν αλ Μουκάνταμ, επικεφαλής της κεντρικής αρχής της Αιγύπτου που είναι αρμόδια για τα αεροπορικά δυστυχήματα.

Κάποτε ήταν γιορτή σήμερα είναι...ανέκδοτο!

31 Οκτωβρίου …Παγκόσμια ημέρα αποταμίευσης !

Μπορεί σήμερα η αποταμίευση να μοιάζει με...ανέκδοτο, αλλά κάποτε στην Ελλάδα τούτη η μέρα ήταν μέρα πραγματικής γιορτής. Σήμερα  λόγω της οικονομικής κατάστασης των Ελλήνων η μέρα τούτη γιορτάζεται ακόμη,ίσως,σε σχολεία σε ανάμνηση άλλων εποχών. Έχει όμως ένα ιστορικό υπόβαθρο και έναν μύθο που μας εξηγεί πως ξεκίνησε ο εορτασμός της και γιατί  οι πρώτοι κουμπαράδες  ήταν τα πασίγνωστα γουρουνάκια !
Στις 31 Οκτωβρίου του 1924, ιδρύθηκε το Διεθνές Ινστιτούτο Ταχυδρομικών Ταμιευτηρίων στο Μιλάνο. Σε συνέδριο που πρωτοστατούσε ο Ιταλός καθηγητής Filippo Ravizza κήρυξε αυτήν την ημέρα σαν "Διεθνής Ημέρα Εξοικονόμησης ή Αποταμίευσης ή Λιτότητας " με σκοπό την προώθηση αποταμίευσης σε όλον τον κόσμο. Έτσι στην προσπάθεια τους αυτή αποφάσισαν και ζήτησαν την βοήθεια των σχολείων , της Εκκλησίας ,καθώς και πολλών σωματείων πολιτιστικών, αθλητικών, επαγγελματικών, και ενώσεων  γυναικών. Ο επίσημος εορτασμός ξεκίνησε από την επόμενη  χρόνια, 1925, την τελευταία  μέρα του Οκτωβρίου σε ανάμνηση του συνεδρίου.
Οι εκπρόσωποι των 29 χωρών ήθελαν να φέρουν στη συνείδηση των ανθρώπων,  την εξοικονόμηση χρημάτων σε παγκόσμια κλίμακα  και την σημαντικότητα για  την οικονομία  η ατομική συνεισφορά. 
Η ιδέα της Παγκόσμιας Ημέρας Αποταμίευσης   δεν γεννήθηκε από το τίποτα. Υπήρξαν μερικά παραδείγματα των ημερών που είχαν δεσμευτεί για την ιδέα της εξοικονόμησης χρημάτων, προκειμένου οι άνθρωποι να αποκτήσουν ένα υψηλότερο επίπεδο της ζωής και να εξασφαλιστεί και η  οικονομία. Λίγο παλαιότερα στην Ισπανία,  η πρώτη Εθνική Ημέρα Λιτότητας γιορτάστηκε το 1921.  Σε άλλες χώρες, όπως η Γερμανία, η εμπιστοσύνη των λαών στην εξοικονόμηση έπρεπε να αποκατασταθεί δεδομένου ότι πολλοί από αυτούς είχαν χάσει τις αποταμιεύσεις τους στη γερμανική νομισματική μεταρρύθμιση του 1923.
Στην Ελλάδα η ημέρα αυτή άρχισε να εορτάζεται από το 1936.
Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η «Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης »  συνεχίστηκε και έφτασε στο απόγειο της δημοτικότητάς της  κατά τα έτη μεταξύ 1955 και 1970. Έγινε μια πραγματική παράδοση σε ορισμένες χώρες. Και φυσικά απόκτησαν και τα σύμβολά τους.  Στην Αυστρία, για παράδειγμα, η επίσημη μασκότ της εξοικονόμησης, η λεγόμενη «Sparefroh» έφτασε σε τέτοια δημοτικότητα που δόθηκε  από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το όνομα ενός δρόμου για χάριν της. Στη δεκαετία του 1970, η «Sparefroh-Journal», έγινε ένα εκπαιδευτικό περιοδικό για τους νεότερους ανθρώπους που κατέληξε σε κυκλοφορία 400.000 αντιτύπων.
Το δικό μας πασίγνωστο γουρουνάκι γεννήθηκε σαν ιδέα επειδή από πάντα ήταν  σύμβολο αφθονίας και ευημερίας, ιδιαίτερα στην Ευρώπη. Πριν από τη βιομηχανική επανάσταση, οι αγροτικές οικογένειες στην Αγγλία, στη Γαλλία ή στη Γερμανία είχαν τη συνήθεια να κρατούν κατά μέρος ένα γουρουνάκι, για να μπορούν να το πουλήσουν σε περίπτωση οικονομικής ανάγκης. Έτσι οι πρώτοι κουμπαράδες απέκτησαν το σχήμα του γουρουνιού για να συμβολίσουν το προνοητικό πνεύμα εγκράτειας και αποταμίευσης.
Από την αρχαιότητα, τα γουρούνια ήταν ιδιαίτερα αγαπητά , αν και  στις διαβόητες δίκες ζώων, τον Μεσαίωνα, εννιά στις δέκα φορές κατηγορούμενος ήταν γουρούνι. Κατά τον Μεσαίωνα επικρατούσε η αντίληψη ότι, αν έχεις στην κατοχή σου ένα γουρούνι (σύμβολο γονιμότητας, δύναμης και ταχύτητας), δεν θα πεινάσεις ποτέ.
Ωστόσο, εικάζεται ότι οι πήλινοι κουμπαράδες-γουρουνάκια έκαναν την εμφάνισή τους –μάλλον κατά λάθος- αρκετά αργότερα, στην Αγγλία, γύρω στα τέλη του 18ου αιώνα. Τότε, κατασκευάζονταν από πηλό κάποια δοχεία με την ονομασία pygg jars. Όταν λοιπόν ζητήθηκε από κάποιον τεχνίτη να κατασκευάσει ένα pygg jar, αυτός, λόγω ομοηχίας με τη λέξη «pig», δημιούργησε έναν κουμπαρά-γουρουνάκι.
Στην Ελλάδα ο κουμπαράς πρωτοεμφανίζεται από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο τον Αύγουστο του 1934 και πολύ γρήγορα γίνεται το αγαπημένο σύμβολο της παιδικής αποταμίευσης. Οι πρώτοι κουμπαράδες ήταν μεγάλοι και είχαν παραλληλόγραμμο σχήμα, ενώ οι μικροί κουμπαράδες είχαν σχήμα κυλινδρικό και αργότερα καθιερώθηκε και το οβάλ σχήμα. Η τιμή πώλησής τους το 1934 ήταν 70δρχ. για τον μεγάλο και 50δρχ. για τον μικρό.
Σήμερα το επίκεντρο των τραπεζών που οργανώνουν την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης είναι στις αναπτυσσόμενες χώρες, όπου πολλοί άνθρωποι δεν έχουν τραπεζικό λογαριασμό. Το Ταμιευτήριο  στις τράπεζες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της αποταμίευσης στις χώρες αυτές με ορισμένες εκστρατείες και πρωτοβουλίες, όπως η συνεργασία με μη κυβερνητικές οργανώσεις, προκειμένου να διπλασιάσει τον αριθμό των αποταμιεύσεων λογαριασμών που τηρούνται από τους φτωχούς.


ΠΗΓΕΣ:
Wikipedia.org
portalangop.co.ao
cretalive

Ψάχνουν δωρητή σπέρματος μέσω Facebook...

Θα πρέπει να είναι έξυπνος, μάγκας και υγιής» θέτουν ως όρο η Άσλεϊ Χάμπγκουντ και η Άλι Γουίλιαμς 

H Άσλεϊ Χάμπγκουντ και η Άλι Γουίλιαμς είναι ένα αγαπημένο ζευγάρι που αποφάσισαν να διευρύνουν την οικογένειά τους.
 Για να αποκτήσουν όμως απογόνους, χρειάζονται κάτι που δεν έχουν: σπερματοζωάρια.
Οι δύο ομοφυλόφιλες από το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας δεν θέλουν να χάνουν καιρό γι' αυτό και αποφάσισαν να δημοσιοποιήσουν μέσω Facebook τα προσόντα που θα πρέπει να έχει ο άνδρας που θα τους δώσει τα σπερματοζωάριά του.
Ο ιδανικός δωρητής σπέρματος για την Άσλει και την Άλι πρέπει να πληροί τις ακόλουθες προυποθέσεις:
- να είναι έξυπνος, ένας cool μάγκας,
- να είναι ψηλότερος απ΄αυτές,
- να μην αναλάβει το ρόλο του μπαμπά αλλά να είναι παρών σε γιορτές, γενέθλια και άλλες εκδηλώσεις που αφορούν το παιδί
- να είναι υγιής.

Οι δύο ομοφυλόφιλες   υποστηρίζουν επίσης ότι δεν τους ενδιαφέρει αν το μωρό θα είναι αγόρι ή κορίτσι, λευκό ή μαύρο, αφού,  ότι κι αν είναι, θα το αγαπούν για πάντα...

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα "Telegraph", οι δύο γυναίκες επέλεξαν το Facebook για να βρουν τον ιδανικό δωρητή σπέρματος αφού στην πατρίδα τους θα πρέπει να περιμένουν μήνες. Όπως οι ίδιες εξηγούν, βρίσκονται στη λίστα για δωρητή σπέρματος, ωστόσο, μέχρι να έρθει η σειρά τους θα πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον 18 μήνες και να επιλέξουν ανάμεσα σε τρεις δωρητές, αν είναι τυχερές.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου