14.11.15

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ - Στη Πύλο θα βρεις το -ίσως- καλύτερο γαλακτομπούρεκο της Μεσσηνίας !


ΔΟΚΙΜΑΤΕ ΤΟ ΕΑΝ ΒΡΕΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ " ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ" ΤΙΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΣΑΣ !!!

"Διάσημα" γαλακτομπούρεκα στην Μεσσηνία υπάρχουν αρκετά αλλά κατά τη γνώμη μου κανένα -μα κανένα- δεν συγκρίνεται με αυτό του "Κρίνου" στην Πύλο !

Το μικρό ζαχαροπλαστείο που παραπέμπει σε παλαιότερες δεκαετίες το συναντάς πάνω στην κεντρική πλατεία της Πύλου 
Η παράδοση και η εμπειρία  των ιδιοκτητών του το έκαναν να αποκτήσει φανατικό κοινό στην ευρύτερη περιοχή
Αν το επισκεφθείς μάλιστα κάποια ημέρα που συμπίπτει με γιορτή θα το εντοπίσεις ευκολότερα από τις ουρές που θα έχουν σχηματιστεί απέξω για να προμηθευτούν -τί άλλο;- το περίφημο και ιδιαίτερο γαλακτομπούρεκό του!
Στο εκλεκτό έδεσμα κυριαρχεί εδώ η πλούσια κρέμα και η ευωδιαστή αίσθηση πορτοκαλιού που δένουν θαυμάσια με το τραγανό φύλλο καταλήγοντας σε ένα εξαίσιο και άκρως απολαυστικό αποτέλεσμα. 
Πολλές φορές δε, τουλάχιστον εγώ αυτό παθαίνω, όταν επισκέπτομαι την πανέμορφη Πύλο και το "κακό " είναι ότι δεν μπορείς να περιοριστείς σε.... ένα μόνο κομμάτι! 

Η εφαρμογή με τη γαλλική σημαία που έχει σαρώσει το Facebook!

Φωτιά έχουν πάρει τα social media από το βράδυ της Παρασκευής μετά την τρομοκρατική επίθεση στην πρωτεύουσα της Γαλλίας.
Το Facebook εκφράζει με τον δικό του τρόπο την συμπαράστασή του στην Γαλλία και τον γαλλικό λαό με μια ειδική εφαρμογή. 
Η εφαρμογή αυτή του Facebook επιτρέπει σε όλους τους χρήστες, να βάλουν στην φωτογραφία του προσωπικού τους προφίλ ένα «φίλτρο» με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας.
Το αποτέλεσμα; 
Μέσα σε λίγα λεπτά το Facebook γέμισε με φωτογραφίες προφίλ εκατομμυρίων χρηστών με τη γαλλική σημαία.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο μήνυμά του το Facebook «Αλλάξτε την εικόνα του προφίλ σας για να υποστηρίξετε τη Γαλλία και τους κατοίκους του Παρισιού».

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ : Χρονοταξιδιώτης που επέστρεψε από το 2137 και το 2749 μας λέει τι θα συμβεί στο μέλλον

Ο Al Bielek συζητάει τι θυμάται από τις 6 εβδομάδες που έζησε στο έτος 2137 και τα 2 χρόνια που πέρασε στο 2749. Ένα πράγμα που θέλω να τονίσω είναι ότι πολλά από τα γεγονότα που περιγράφονται ότι έχουν συμβεί, συμβαίνουν τώρα στο παρόν μας.
 Η προσπάθεια της Νέας Παγκόσμιας Τάξης για κυριαρχία και η καταστροφική κλιματική αλλαγή για να αναφέρουμε μερικά.
Το Project Montauk ήταν μια σειρά από κυβερνητικά έργα των ΗΠΑ που μυστικά διεξήχθησαν στο Camp Hero ή την βάση της Πολεμικής Αεροπορίας του Montauk, στο Long Island για το σκοπό της ανάπτυξης ψυχολογικών τεχνικών πολέμου και εξωτικών ερευνών συμπεριλαμβανομένου του ταξιδιού στο χρόνο. Ο Jacques Vallée περιγράφει το Project Montauk ως τη συνέχεια της ιστορίας για το Πείραμα της Φιλαδέλφειας.
Ο Al περιγράφει τι θυμάται αφού πήδηξε από το USS Eldridge στις 13 Αυγούστου 1943 – Ημερομηνία του πειράματος της Φιλαδέλφειας.
Βρήκε τον εαυτό του με τον αδελφό του, Duncan Cameron, σε νοσοκομείο του μέλλοντος για 6 εβδομάδες, να αναρρώνει από τραυματισμό από ακτινοβολία.
Το ιατρικό σύστημα του μέλλοντος χρησιμοποίησε δονήσεις και θεραπείες με φως.
Οι τηλεοπτικές εκπομπές ήταν εκπαιδευτικά και ενημερωτικά προγράμματα.
Αυτό που παρατήρησε είναι ότι οι αλλαγές της γης προκάλεσαν πολλές γεωγραφικές αλλαγές που ξεκίνησαν στην αρχή του 21ου αιώνα μέχρι το 2025.
Οι ακτές και το εσωτερικό των ΗΠΑ και της Ευρώπης ήταν ριζικά διαφορετικές από ότι είναι τώρα.
Η στάθμη του νερού είχε ανέβει και η Φλόριντα μειώθηκε πολύ μέχρι το Panhandle. Η Ατλάντα, της Τζόρτζια ήταν μόνο 3 μίλια από τον ωκεανό. Ο Μισισιπής έγινε λιμνοθάλασσα εσωτερικής ναυσιπλοΐας. Οι Μεγάλες Λίμνες έγιναν μία μεγάλη λίμνη.
Η Υποδομή των ΗΠΑ είχε καταρρεύσει. Οι ΗΠΑ και ο Καναδάς δεν αναφέρονταν πλέον ως έθνη.
Μια χαλαρή μορφή τοπικού στρατιωτικού νόμου υπήρχε το 2137.
Η Κεντρική κυβέρνηση δεν υπήρχε.
Οι μαγνητικοί πόλοι της Γης άρχισαν να μετατοπίζονται, αλλά σε αυτό το χρονικό διάστημα δημιουργήθηκε μια τεχνητή κατασκευή πόλου για να αποφευχθεί η κατάρρευση και η αντιστροφή των μαγνητικών πόλων. Ως αποτέλεσμα, οι πόλοι δεν αναστράφηκαν.
Ο παγκόσμιος πληθυσμός μειώθηκε στα 300 εκατομμύρια. Ο πληθυσμός των ΗΠΑ ήταν περίπου 50 εκατομμύρια.
Ισχυρίζεται ότι μεταξύ των ετών 1954-2000 η κυβέρνησή μας συνεργάστηκε με εξωγήινους για την απόκτηση τεχνολογίας, μηχανική μοντέλου προς κατασκευή και αντιστρόφως σε όλες τις τεχνολογίες τους.
Τα προβλήματα ξεκίνησαν κατά τα έτη 2003-2005. Η Νέα Παγκόσμια Τάξη καταλάμβανε τον πλανήτη, αλλά, στη συνέχεια, ένας πόλεμος αναπτύχθηκε. Σε κάποιο σημείο ένας πόλεμος ξέσπασε μεταξύ των Ρώσων/Κινέζων εναντίον των ΗΠΑ/Ευρώπη. Ένας αριθμός πόλεων των Η.Π.Α. καταστράφηκαν. Η νέα παγκόσμια τάξη κατέρρευσε.
Η κυβέρνηση έχει την τεχνολογία για τη μείωση της ζημιάς από την ακτινοβολία και τα πυρηνικά απόβλητα μέσα σε λίγες μέρες, ακόμα και τώρα, αλλά αρνείται να το χρησιμοποιήσει για πολιτικούς λόγους. Στο μέλλον, η τεχνολογία χρησιμοποιείται για να καθαρίσει την ακτινοβολία που απέμεινε από τον 3το Παγκόσμιο Πόλεμο.
Στη συνέχεια βρέθηκε,ανεξήγητα, στο έτος 2749 για σχεδόν δύο χρόνια. Μιλάει για το τι έμαθε όταν ήταν εκεί. Στη συνέχεια οδηγήθηκε πίσω στο 2137 για να πάρει τον Duncan, μετά απ’ αυτό και οι δύο λήφθηκαν στο 1983.
Υπήρχαν πόλεις εδάφους και πόλεις πλωτές. Οι πλωτές πόλεις μπορούσαν να μεταφερθούν σε διάφορα μέρη της γης.
Το Συνθετικό Ευφυΐας Σύστημα Υπολογιστή ήταν ένα σύστημα υπολογιστή που έκανε τα πάντα. Δεν υπήρχε καμία κυβέρνηση. Ήταν μια τεράστια πλωτή κρυσταλλική δομή. Τους πήρε συνέντευξη τηλεπαθητικά.
Η δομή της κοινωνίας ήταν απολύτως σοσιαλιστική. Υπήρχε μέριμνα για τις βασικές ανάγκες επιβίωσης για όλους.

Προειδοποίηση ΒΟΜΒΑ: Δείτε ποιες μεγάλες πόλεις της Ευρώπης θα χτυπήσουν οι τζιχαντστές μετά το Παρίσι!

Οπως έγινε γνωστό λίγο μετά τις 02:00 τα ξημερώματα, την 14η Νοεμβρίου, την ευθύνη για τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος!

Μάλιστα, το ISIS απειλεί ότι επόμενοι στόχοι είναι το Λονδίνο και η Ρώμη, κάτι που... σκορπά τον τρόμο πάνω από την Ευρώπη.

Το σχολείο του Κωστή Παλαμά στην Καλαμάτα

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας διοργανώνει Σχολείο σεμιναριακών μαθημάτων τού προγράμματος «Κωστής Παλαμάς» με θέμα την προβολή, διάδοση και αξιοποίηση του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού, διαμέσου των σπουδών επικοινωνίας. 
Το συνολικό εγχείρημα αποσκοπεί να προσφέρει γνώσεις και δεξιότητες σχετικά με την επικοινωνία και τον ελληνικό πολιτισμό και επιπλέον μια κριτική αντίληψη γύρω από τις πολιτισμικές αναζητήσεις και εκδηλώσεις. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ενήλικες των κλάδων τού τουρισμού, του πολιτισμού και της δημοσιογραφίας, καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται για τα εν λόγω πεδία, με απώτερο στόχο την προβολή και προώθηση του εθνικού πολιτιστικού προϊόντος.
  • Το «Σχολείο» του προγράμματος «Κωστής Παλαμάς» θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα (Εργατικό Κέντρο, Πνευματικό Κέντρο) από τις 20 έως τις 23 Νοεμβρίου 2015 με θέμα: «Λαογραφία, Τέχνη και Επικοινωνία».
  • Η δωρεάν συμμετοχή στα σεμιναριακά μαθήματα απαιτεί τη συνεπή παρουσία των εκπαιδευόμενων και την ενεργή συμμετοχή τους στις συζητήσεις που θα διεξαχθούν.
  • Για τη συμπλήρωση των τμημάτων του Σχολείου θα τηρηθεί σειρά χρονικής προτεραιότητας.
  • Μετά το πέρας των ταχύρρυθμων μαθημάτων οι εκπαιδευόμενοι θα λαμβάνουν βεβαιώσεις παρακολούθησης από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
ΠόληΘέμαΗμερομηνία διεξαγωγήςΑίτησηΠρόγραμμαΔελτίο Τύπου
ΚαλαμάταΛαογραφία Τέχνη και Επικοινωνία20/11/2015-23/11/2015ΣυμμετοχήΠροβολήΠροβολή

Je suis Paris: Η Αθήνα «έβαψε» τα κτίριά της στα χρώματα της Γαλλίας

Την συμπαράστασή της στο Παρίσι, εξέφρασε σήμερα η Αθήνα, φωταγωγώνταςτην Ακρόπολη και  το Δημαρχείο στην πλατεία Κοτζιά με τα τρία χρώματα της γαλλικής σημαίας. Ακολουθώντας το παράδειγμα πολλών μεγαλουπόλεων στο εξωτερικό, ο Δήμος Αθηναίων έστειλε το δικό του μήνυμα ειρήνης.«Η Αθήνα συμμετέχει στο παγκόσμιο πένθος. 
Στις 18.00 σβήνει ο εορταστικός φωτισμός και το Δημαρχείο ντύνεται στα χρώματα της Γαλλίας.»
ανακοίνωσε σήμερα μέσα από την ιστοσελίδα του στο twitter ο Δήμος Αθηναίων.
Στο μεταξύ, μεγάλη ήταν η προσέλευση του κόσμου έξω από την γαλλική πρεσβεία, στην οποία η σημαία της κυμάτιζε μεσίστια. Χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν και άφησαν συμβολικά λουλούδια, κάρτες που γράφουν «je suis Paris» και σημειώματα συμπαράστασης στα θύματα…

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ! Δύο κορίτσια 14 και 15 χρονών πυροβόλησαν αστυνομικούς!

Πυροβολισμοί και ανθρωποκυνηγητό διεξήχθη στην Καστοριά ανάμεσα σε αστυνομικούς και σε 5 κακοποιούς μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικες!

Συγκεκριμένα αστυνομικοί της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς έκαναν έρευνες στην ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς και συγκεκριμένα στη Διποταμία Καστοριάς.

Σκοπός των περιπολιών ήταν ο έλεγχος η πρόληψη και η πάταξη της εγκληματικότητας στις απομακρυσμένες περιοχές ελληνοαλβανικής μεθορίου!


Στην περιοχή εντόπισαν 5 αλλοδαπούς (αλβανικής υπηκοότητας) και στη προσπάθειά τους να κάνουν αναγνώριση στα άτομα ξαφνικά δέχτηκαν πυρά!
Αμέσως ανταπέδωσαν και έτσι άρχισε ένας «πόλεμος» με εκατέρωθεν σφαίρες ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί κάποιος!

Εν τέλει έπειτα από ανθρωποκυνηγητό οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν αρχικά τους τρείς, έναν 23χρονο έναν 27χρονο και μια 15χρονη, και λίγη ώρα αργότερα και τα άλλα δύο άτομα της «συμμορίας», ηλικίας 14 και 20 χρονών.

Τελικά έπειτα από έρευνες ανακαλύφθηκε ότι τα 5 άτομα είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση και διέπρατταν ληστείες σε αρκετές περιοχές της Καστοριάς.

Συνεχιζόμενης της έρευνας προέκυψε ότι από τους 5 συλληφθέντες εκείνη που είχαν ανείξει πυρ κατά των αστυνομικών ήταν οι δύο ανήλικες κοπέλες ηλικίας 14 και 15 χρονών!

Οι συλληφθέντες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη κλοπών, χρησιμοποιώντας πάντα την ίδια μεθοδολογία δράσης και έχοντας καθορίσει διακριτούς ρόλους μεταξύ τους. Στο πλαίσιο αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη και διερευνάται η εμπλοκή τους σε υποθέσεις κλοπών.

Επιπλέον σε βάρος του 27χρονου εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης: α) Ένταλμα Σύλληψης του Ανακριτή Καστοριάς, για ναρκωτικά, και β) Ένταλμα Σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, για διακεκριμένες κλοπές.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• ένα πυροβόλο όπλο, πιστόλι κρότου-λάμψης,
• μία γεμιστήρα άνευ φυσιγγίων,
• ένας κάλυκας όπλου κρότου λάμψης,
• το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ και
• πέντε κινητά τηλέφωνα.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καστοριάς, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Από τα Ελληνικά σύνορα « σουρωτήρι » πέρασαν δύο από τους οκτώ μακελάρηδες του Παρισιού

Από τα διάτρητα Ελληνικά σύνορα πέρασαν για να μπουν στην Ευρώπη οι δύο από τους οκτώ (σύμφωνα με όσα ισχύρίζεται το ISIS) μακελάρηδες του Παρισιού.
 
Οι γαλλικές αρχές έστειλαν τα ονόματα δύο υπόπτων του μακελειού στην ΕΛΑΣ προκειμένου να ελεγχθεί αν τα άτομα αυτά έχουν περάσει από τη χώρα μας.
Το ένα άτομο, είναι δράστης των επιθέσεων, ενώ εξετάζεται και η περίπτωση του δεύτερου ατόμου. Ο δράστης είχε περάσει από την Λέρο όπου και είχε στην κατοχή του το συριακό διαβατήριο που βρέθηκε αργότερα στην σορό του.
To ανακοίνωσε επίσημα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Ο κάτοχος του συριακού διαβατηρίου που εντοπίστηκε στο γήπεδο είχε περάσει τα Ελληνικά σύνορα στις 3 Οκτωβρίου, μαζί με ακόμη 70 παράνομους μετανάστες και είχε συλληφθεί. Κατεγράφη και ταυτοποιήθηκε στο hotspot του νησιού. Δύο ημέρες αργότερα έφυγε από τη χώρα μας για να καταλήξει όπως αποδείχθηκε στην Γαλλία.
Η ΕΛΑΣ βρήκε όντως αυτούς τους δύο «μετανάστες» και επιβεβαίωσε την «διάσωση» και προώθησή τους στην Ευρώπη. Για τον έναν από αυτούς υπάρχει η πληροφορία ότι ήρθε «φυτευτός» από την Τουρκία!
Στο Μέγαρο Μαξίμου μέχρι το μεσημέρι βρισκόταν σε εξέλιξη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με τη συμμετοχή του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκο Τόσκα, του διοικητή της ΕΥΠ και του υπουργού Μετανάστευσης Γιάννη Μουζάλα. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ελήφθη η απόφαση για τη λήψη επιπλέον μέτρων ασφαλείας.
Παράλληλα, συσκέψεις γίνονται από το πρωί και στην ΕΛ.ΑΣ. με τη συμμετοχή του Αρχηγού και του διοικητή της Αντιτρομοκρατικής. Κατά τη διάρκεια αυτής της σύσκεψης αποφασίστηκε να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας σε κτίρια τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχους, δηλαδή πρεσβείες και επιχειρήσεις, γαλλικές, ιταλικές και βρετανικές.
Την ίδια ώρα η ΕΥΠ βρίσκεται σε διαρκή επαφή τόσο με τους αστυνομικούς συνδέσμους των προαναφερθέντων χωρών (Γαλλίας, Ιταλία, Μεγάλης Βρετανίας), αλλά και με τις αρχές αντικατασκοπείας όλων των ευρωπαϊκών κρατών.
Επίσης η Αντιτρομοκρατική ερευνά με προσοχή τηλεφωνικές συνδιαλέξεις αλλά και επαφές μέσω διαδικτύου που έχουν άτομα που ζουν στην Αθήνα και κατάγονται από τη Συρία.
Αλλά ποιον να … πρωτοερευνήσουν! Χιλιάδες οι ύποπτοι στην Ελλάδα…

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία 33χρονου που συνελήφθη για αποπλάνηση ανηλίκου

Μετά από σχετική Εισαγγελική Διάταξη

Στη δημοσιότητα, έδωσε σήμερα η εισαγγελία πρωτοδικών Πειραιά, τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες του 33χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη στις 29-10-2015 στο Κερατσίνι, για αποπλάνηση ανηλίκου.
Πρόκειται για τον Κούτσικο Βασίλειο του Λάμπρου και της Μαρίας, γεννηθέντα το 1982 στον Πειραιά.
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας δύο μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων από την εγκληματική του δράση και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των λοιπών ομοειδών εγκλημάτων που πιθανότατα τέλεσε σε βάρος άλλων θυμάτων.
Σημειώνεται ότι ο 33χρονος είχε συλληφθεί στον Πειραιά για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και αποπλάνηση παιδιών κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση.
Ειδικότερα, ο δράστης την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου έκανε ασελγείς πράξεις σε 14χρονη, ενώ στη συνέχεια προσπάθησε να τη δελεάσει, προσφέροντάς της μικρό χρηματικό ποσό για να τον ακολουθήσει στο σπίτι του.
Την επόμενη ημέρα έγινε αντιληπτός στο ίδιο σημείο, από διερχόμενους και προσήχθη από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης.
Από την έρευνα που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, διαπιστώθηκε ότι ο 33χρονος είχε προβεί κατ΄ επανάληψη σε ασελγείς πράξεις και προτάσεις σε βάρος της 14χρονης, καθώς και σε άλλα δύο ανήλικα κορίτσια, ηλικίας 9 και 10 ετών, στην ίδια περιοχή.

ΤΡΟΜΕΡΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : Τί σχέση είχε ένας από τους τρομοκράτες με την Ελλάδα

 ΕΙΧΕ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΡΟ !!!
 
Ένας από τους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στο Stade de France είχε περάσει τον Οκτώβριο από την Ελλάδα και μαζί με άλλους 70 πρόσφυγες είχε ταυτοποιηθεί.

Εντοπίστηκε από τα δακτυλικά του αποτυπώματα, καθώς η Γαλλία ζήτησε από την Ελλάδα να στοιχεία από τα ειδικά μηχανήματα που έχουν σταλεί για να ταυτοποιούνται οι πρόσφυγες που περνούν στην Ευρώπη!

Να φυλάξουν τα σύνορα της Ελλάδας ή να φύγουν

Ενώ η Γαλλία και γενικά ολόκληρη η Ευρώπη συγκλονίζεται από την τραγωδία στο Παρίσι και παίρνει ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ για τη θανάσιµη απειλή της Τζιχάντ, η (κωµικο) τραγική κυβέρνηση ΤΣΙΠΡΑ διαπραγµατεύεται ακόµη για τους µετανάστες! 

Μετά την επικού µεγέθους παραδοχή από τους υπουργούς της ότι µεταξύ αυτών έχουν περάσει στη χώρα µας και ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ, αλλά και τις απύθµενης βλακείας απειλές κάποιων ηγετών µας ότι θα στείλουν στην Ευρώπη µετανάστες-τροµοκράτες, είναι φανερό ότι πρέπει να αναθεωρηθεί πλήρως η µεταναστευτική πολιτική. 

Οταν οι άλλοι Ευρωπαίοι κλείνουν τα ΣΥΝΟΡΑ τους, εµείς θα παζαρεύουµε ακόµη πόσους ξένους θα φέρουµε στην Ελλάδα; 
 
«ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ χωρίς Αυστηρούς ελέγχους!», πρέπει να είναι η απάντηση. 

Κι αν αυτή η κυβέρνηση πιστεύει ότι η χώρα δεν έχει σύνορα, ας βγει στον λαό να του πει ότι θα είναι το επόµενο θύµα κάποιου τρελού τζιχαντιστή που τους ξέφυγε! Να φυλάξουν την Ελλάδα ή να ξεκουµπιστούν οι άσχετοι!

ΥΓ.: Και κοµµένα τα φλερτ µε την κάθε είδους τροµοκρατία, ξένη και ντόπια. Πόσους νεκρούς θέλουν να θρηνήσουµε για να γίνουν άνθρωποι;

 Ετσι «χάζευε» και η ∆ΥΣΗ τον ISIS να αποκεφαλίζει τους πολίτες τους χωρίς να κάνει τίποτα (πλην Πούτιν) και έγινε αυτό που έγινε. Και θα έχει κι άλλα. Κάντε το όπως οι ΗΠΑ µετά την 11/9. Ισοπεδώστε τους.
 
Θέμος Αναστασιάδης-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΜΕ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΤΗΣ !!! Η κόρη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που αναλαμβάνει γενική γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής

Η Έλενα Παπαδοπούλου είναι η νέα γενική γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής και μάλιστα αποτελεί προσωπική επιλογή του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου.
Η Έλενα Παπαδοπούλου θεωρείται ως ένα από τα νέα και ανερχόμενα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είναι οικονομολόγος, με σπουδαίο βιογραφικό.
Ακόμα, έχει μακρόχρονη εμπειρία σε θέματα μακροοικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής, έχει παρουσιάσει μελέτες της σε διεθνή συνέδρια και υπήρξε επιμελήτρια δύο συλλογικών τόμων για το δημόσιο χρέος στην Ευρώπη. Συνεργάστηκε ως ερευνήτρια με το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, ενώ είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου «Νίκος Πουλαντζάς», ιδιότητα με την οποία τη γνωρίζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς συμμετέχει ως ομιλήτρια σε αρκετές κομματικές εκδηλώσεις.
Ωστόσο, αυτό που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι και ουσιαστικά «διαφήμισαν» τα μέσα ενημέρωσης των Τρικάλων είναι ότι η νεαρή επιστήμονας είναι κόρη του τοπικού βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκη Παπαδόπουλου.
Η Έλενα Παπαδοπούλου ήταν συνεργάτιδα του Ευκλείδη Τσακαλώτου από την εποχή που ήταν αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και εργαζόταν στο γραφείο του ως ειδική σύμβουλος Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων.
Επίσης, συμμετείχε και στα Brussels Group ως μέλος της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας.
Μάλιστα, ήταν η μόνη γυναίκα στη συγκεκριμένη «ομάδα κρούσης» της διαπραγματευτικής ομάδας, της οποίας επικεφαλής ήταν ο νυν αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΦΥΓΕΙ !!!Πλάκωσε στο ξύλο μαθήτρια σε λεωφορείο επειδή στεκόταν δίπλα του!

Πλάκωσε στο ξύλο μαθήτρια σε λεωφορείο επειδή στεκόταν δίπλα του!Χαμός σε δρομολόγιο λεωφορείου με φωνές, σπρωξίματα και χαστούκια - Αντιδράσεις για τη στάση που κράτησε ο οδηγός του...
Πανικός επικράτησε στο δρομολόγιο 1 του αστικού λεωφορείου της Λάρισας λίγο πριν τις 14.00 το μεσημέρι της Παρασκευής (13-11-2015) με πρωταγωνιστή έναν επιβάτη που σε παράκρουση άρχισε να χτυπά μαθήτρια που στεκόταν δίπλα του.
Το λεωφορείο εκτελούσε το δρομολόγιο κανονικά παραλαμβάνοντας μεταξύ άλλων επιβατών και κάποιους μαθητές από το 4ο Γυμνάσιο που λίγα λεπτά πριν είχε σχολάσει. Τη συγκεκριμένη ώρα το λεωφορείο ήταν ασφυκτικά γεμάτο αναγκάζοντας πολλούς από τους επιβαίνοντες να στριμωχτούν όρθιοι στον διάδρομο. Στρίβοντας στην κάθοδο της Ιωαννίνων, ένας από αυτούς, υπό την επήρεια ουσιών σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ζήτησε επιτακτικά από μία μαθήτρια του γυμνασίου που στεκόταν δίπλα του, να μετακινηθεί, πράγμα αδύνατο.
Στην άρνηση της νεαρής ο άνδρας όχι μόνο δεν σταμάτησε, αλλά υιοθέτησε επιθετική συμπεριφορά, πιάνοντας την κοπέλα από τα μαλλιά και αρχίζοντας να τη χτυπά με το χέρι του. Όπως είναι λογικό, η έντρομη κοπέλα άρχισε να φωνάζει ζητώντας με δάκρυα στα μάτια από τον άνδρα που ψέλλιζε ασυναρτησίες όσο την χτυπούσε, να σταματήσει. Κάποιοι από τους επιβάτες επενέβησαν ώστε να σταματήσουν τον άνδρα. Κάποιοι από αυτούς ζήτησαν από τον οδηγό να σταματήσει το όχημα για να λήξει το συμβάν πριν χτυπήσει κάποιος.
Στη στάση της Αγίας Τριάδας η έντρομη κοπέλα κατέβηκε μπροστά στην πυροσβεστική, όπου μάλιστα κάποιοι από τους άνδρες του Σώματος έσπευσαν να την βοηθήσουν να ηρεμήσει. Η ένταση όμως συνεχίστηκε και μετά την στάση, με πρωταγωνιστή τον ίδιο άντρα, ο οποίος παρά τις συστάσεις του οδηγού συνέχισε να φωνάζει στους συνεπιβάτες που τον κοιτούσαν άλλοι τρομαγμένοι και άλλοι εξαγριωμένοι με όσα έκανε.
Λίγα λεπτά μετά ο άντρας κατέβηκε από το δρομολόγιο 1 και εξαφανίστηκε στα στενά της Φιλιππούπολης. Το επεισόδιο καταγγέλθηκε στην αστυνομία η οποία τον καταζητεί από το μεσημέρι. Γονείς των παιδιών που ήταν στο λεωφορείο την ώρα εκείνη έθεσαν ζήτημα για την αντίδραση του οδηγού και γιατί δεν σταμάτησε το όχημα αμέσως μόλις αντιλήφθηκε τι συνέβαινε, ώστε να κατέβει ο δράστης.

O υπουργός που απειλούσε με τους τζιχαντιστές τους ευρωπαίους εταίρους

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ: Αυτό ήταν το ΦΡΙΚΤΟ σχέδιο των τζιχαντιστών που ευτυχώς δεν πέτυχε: Θα ανατίναζαν 80.000 κόσμο!

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις από την φρικτή επίθεση των τζιχαντιστών στο κέντρο της Γαλλίας!
Μπορεί οι επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους να άφησαν πίσω τους εκατοντάδες νεκρούς, ωστόσο οι ίδιοι αισθάνονται απογοητευμένοι καθώς δεν πέτυχε το μεγάλο σχέδιο που είχαν ετοιμάσει και θα προβαλλόταν ζωντανά σε όλο τον κόσμο.
Συγκεκριμένα οι τζιχαντιστές ήθελαν να ανατινάξουν το Stade de France την ώρα της φιλικής αναμέτρησης ποδοσφαίρου ανάμεσα στην Γαλλία και την Γερμανία! Έτσι θα έστελναν στον θάνατο 80.000 κόσμο καθώς και τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος βρισκόταν αυτή την ώρα στο Στάδιο.
Πασίγνωστοι ποδοσφαιριστές θα έπεφταν νεκροί, ανάμεσα στους 80.000 θεατές και το πιο σοκαριστικό, ότι θα χτύπημά τους θα μεταδιδόταν ζωντανά σε εκατοντάδες χώρες του πλανήτη, αφού η αναμέτρηση προβαλλόταν σε όλα τα μήκη του κόσμου!

ΚΟΡΙΝΘΟΣ - Μεγάλη συγκέντρωση αγροτών στον Ισθμό



Μεγάλη συγκέντρωση αγροτών σε εξέλιξη στον ΙσθμόΣε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη συγκέντρωση αγροτών της ΠΑΣΥ, από όλη την Πελοπόννησο στον Ισθμό της Κορίνθου και έχουν ανοίξει τα διόδια στο Καλαμάκι.

Αρχικά περισσότερα από τριακόσια άτομα με λεωφορεία και αγροτικά αυτοκίνητα έφτασαν λίγο μετά της 12.00 το μεσημέρι στον Ισθμό, δίπλα στην γέφυρα της παλαιάς εθνικής οδού και διαδηλώνουν ενάντια στην κυβερνητική πολιτική λιτότητας και στην αύξηση της φορολογίας στους αγρότες.
Οι αγροτοκτηνοτρόφοι στην συνέχεια κινήθηκαν από την παλαιά στην νέα εθνική οδό και κατευθύνθηκαν στα διόδια του Ισθμού στο Καλαμάκι, όπου άνοιξαν τις μπάρες σε δύο λωρίδες κυκλοφορίας των διοδίων και περνούν ελεύθερα τα αυτοκίνητα, ενώ σε λίγο θα ξεκινήσουν ομιλίες.
Το μέλος της πανελλαδικής γραμματείας της ΠΑΣΥ και της πανελλαδικής των μπλόκων, Δημήτρης Κολοβός, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημείωσε ότι η σημερινή μαζική συμμετοχή είναι σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική και τόνισε πως «οι μικρομεσαίοι αγρότες της Πελοποννήσου, αντιστέκονται στην κοινή αγροτική πολιτική και στη φοροληστεία που κάνει η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ».
 

Νεκρός ο 22χρονος φοιτητής Νικόλαος Καραπάνος σε τροχαίο στην Πάτρα

Νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμια του αυτοκινήτου που οδηγούσε ο 22χρονος Πατρινός, Νικόλαος Καραπάνος, φοιτητής Ιατρικής.
Πιο συγκεκριμένα, αυτοκίνητο που οδηγούσε 40χρονος, ξέφυγε υπό άγνωστες συνθήκες από την πορεία του και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, όπου κινείτο με το ιχ του ο 22χρονος.
Αποτέλεσμα της σφοδρής μετωπικής σύγκρουσης ο θάνατος του νεαρού και ο ελαφρύς τραυματισμός του συνομίληκου συνεπιβάτη του, επίσης φοιτητή Ιατρικής, o οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Με ελαφρά τραύματα γλίτωσε τα χειρότερα και ο 40χρονος.


πηγή

ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ - ΜΙΚΡΑ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙΔΙΑΖΕΥΓΜΕΝΟΙ, ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΜ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Γράφει η Δικηγόρος Αθηνών Αναστασία Μήλιου*

Στην Ελλάδα της κρίσης και της οικονομικής δυσπραγίας, το τελευταίο διάστημα, νέες διατάξεις, νόμοι και οδηγίες που αφορούν δυσβάσταχτα πρόστιμα από το πουθενά, αρχίζουν και ισχύουν, χωρίς όμως την προηγούμενη απαραίτητη ενημέρωση των πολιτών.

Τα πιο βασικά από αυτά θα προσπαθήσω να αναφέρω προς ενημέρωση των αναγνωστών.
-          Η είσπραξη του ΕΝΦΙΑ δηλαδή του φόρου ακινήτων είναι ένα από τα βασικά έσοδα στα οποία βασίζεται η εκάστοτε κυβέρνηση τα τελευταία έτη.  Όποιος οφείλει ΕΝΦΙΑ του 2014 ή προηγούμενων ετών κινδυνεύει με κατάσχεση/δέσμευση του χρηματικού αυτού ποσού από τον τραπεζικό λογαριασμό που διατηρεί στην Ελλάδα. Η δέσμευση γίνεται απευθείας και ταχύτατα από την Τράπεζα με εντολή της Εφορίας και τα χρήματα εν αγνοία του ιδιοκτήτη-οφειλέτη δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον ιδιοκτήτη μέχρις εξοφλήσεως του οφειλόμενου ποσού. Για να αρθεί η κατάσχεση θα πρέπει να καταβληθεί στην Εφορία ο οφειλόμενος φόρος ή οποιοδήποτε άλλη οφειλή έχει ο ιδιοκτήτης έναντι του Δημοσίου.

-          Κάθε γάμος και λύση γάμου με διαζύγιο, πρέπει να δηλώνεται εντός προθεσμίας ενός μηνός από την τέλεση στην πρώτη περίπτωση και από την λύση στην δεύτερη από τους ενδιαφερόμενους στο Δήμο της περιοχής τους αλλιώς το πρόστιμο είναι μεγάλο. Αυτό ισχύει και για τους κατοίκους εξωτερικού εφόσον ο γάμος τους δηλωθεί σε Ελληνικό Προξενείο του εξωτερικού ή καταχωρηθεί στο Ειδικό Ληξιαρχείο.

-          Κάθε πρόσωπο οφείλει να έχει έναν αριθμό ΑΦΜ στην Εφορία, εφόσον έχει εισοδήματα ή ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα.  Είναι συχνό φαινόμενο  για κάποιον που έχει φύγει πολλά χρόνια από την Ελλάδα, να μην θυμάται ή να μην γνωρίζει ότι έχει ΑΦΜ. Με το πέρασμα των χρόνων, η ύπαρξη του ΑΦΜ του ξεχάστηκε, και τώρα που για κάποιο άλλο λόγο του ζητήθηκε το ΑΦΜ  θεώρησε ότι δεν έχει και έβγαλε νέο. Μέχρι πρότινος αν  διαπιστωνόταν ότι ένα πρόσωπο έχει δύο ΑΦΜ,  τότε απλά διαγραφόταν το πιο πρόσφατο ή αυτό με τις λιγότερες ενέργειες.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, η εύρεση διπλού ΑΦΜ επισύρει πρόστιμο 2.000 ευρώ.  Για το λόγο αυτό, θα πρέπει πάντα πριν ζητήσετε την εκδοση ΑΦΜ στην Εφορία, να γίνεται έλεγχος με όλους τους πιθανούς τρόπους αναγραφής του ονόματός σας στην Εφορία ώστε να είστε σίγουροι ότι δεν υπάρχει άλλο ΑΦΜ στο όνομα μας.

-           Κάθε φορολογούμενος κάτοικος εξωτερικού, οφείλει να δηλώνει στην Εφορία έναν αντίκλητο που είναι κάτοικος Ελλάδος για να ενημερώνεται.
Με νέα εγκύκλιο, σε περίπτωση θανάτου του αντικλήτου ο φορολογούμενος υποχρεούται εντός προθεσμίας μόλις 10 ημερών να ορίσει άλλον αντίκλητο, διαφορετικά θα έχει πολύ μεγάλο πρόστιμο.
Η αλλαγή του αντικλήτου γίνεται με εξουσιοδότηση του φορολογούμενου που θα έχει υπογράψει στο Ελληνικό Προξενείο και θα σταλεί στον αντίκλητο μαζί με αντίγραφο του διαβατηρίου ή της ταυτότητας του πρώτου.

Αναστασία Χρ. Μήλιου
Δικηγόρος παρ’Εφέταις Αθηνών
Τηλ. 6945-028153
e-mail: natmil@otenet.gr, info@legalaction.gr
www.legalaction.gr

ΤΕΛΟΣ στις καλοκαιρινές διακοπές των εκπαιδευτικών !!!

Τους δάσκαλους και τους καθηγητές εκπαιδεύει για…
γραμματείς το κουαρτέτο των δανειστών «κόβοντας» στην ουσία τις πολυήμερες καλοκαιρινές τους διακοπές.


 Οι δανειστές απαιτούν να μπει τέλος στις παρατεταμένες διακοπές των εκπαιδευτικών προκειμένου όπως σημειώνει η εφημερίδα «Αγορά» να προσφέρουν διοικητικές υπηρεσίες στην απονομή της δικαιοσύνης.

Το κουαρτέτο έχει θέσει επιτακτικά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το σενάριο της… νέας καλοκαιρνής ιδιότητας που θέλει να επιβάλει στους εκπαιδευτικούς δεδομένων και των κενών που υπάρχουν στις θέσεις διοικητικού προσωπικού στα δικαστήρια που αποτελούν και την κύρια αιτία της μεγάλης καθυστέρησης στην απονομή της Δικαιοσύνης.

Πατέρας εντόπιζε τα υποψήφια θύματα και η κόρη τα έκλεβε

Σχηματίστηκε δικογραφία

Συνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης στη Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, μια 15χρονη, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία - κακουργηματικού χαρακτήρα - για διάπραξη κλοπών.

Η ίδια κατηγορία βαρύνει και τον 53χρονο πατέρα της, ο οποίος προσήλθε αυθόρμητα στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών και συνελήφθη.

Ειδικότερα, χθες το πρωί η 15χρονη ενεργώντας κατ΄ εντολή του πατέρα της πλησίασε 70χρονο, ο οποίος ήταν πεζός και του αφαίρεσε με τη μέθοδο της απασχόλησης το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, την ταυτότητα του και μία κάρτα ανάληψης μετρητών.

Άμεσα ενεργήθηκαν συντονισμένες αναζητήσεις από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό της 15χρονης σε μικρό χρονικό διάστημα και τη σύλληψη της.

Από την έρευνα που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι καθοδηγητής - ηθικός αυτουργός στην παράνομη δράση της ανήλικης ήταν ο 53χρονος πατέρας της, ο οποίος παρέδωσε στους αστυνομικούς την ταυτότητα και την κάρτα ανάληψης του 70χρονου.

Από την προανάκριση που ακολούθησε προέκυψε ότι η ανήλικη είχε διαπράξει κατ εντολή του πατέρα της, ακόμη δύο κλοπές στη Πάτρα και συγκεκριμένα:

• Στις 6-11-2015 το πρωί, πλησίασε 78χρονη και της αφαίρεσε με αιφνιδιαστική κίνηση μια χρυσή αλυσίδα με σταυρό που φορούσε στο λαιμό της.

• Στις 10-10-2015 το απόγευμα, ενεργώντας από κοινού με συνεργό της πλησίασαν 18χρονη και της αφαίρεσαν από την τσάντα της ένα κινητό τηλέφωνο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

patrastimes.gr

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑΣ - Παρίσι: Συστήνουν στους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους


Παρίσι: Συστήνουν στους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους

Η αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού συνέστησε το βράδυ της Παρασκευής μέσω του επίσημου λογαριασμού της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter στους πολίτες της πρωτεύουσας της Γαλλίας να «αποφεύγουν να βγαίνουν εάν δεν υπάρχει απόλυτη ανάγκη» από τα σπίτια τους μετά τις πολύνεκρες ταυτόχρονες τρομοκρατικές επιθέσεις. Η αστυνομική διεύθυνση της γαλλικής πρωτεύουσας συνέστησε επίσης σε «καταστήματα που είναι ανοικτά για το κοινό να ενισχύσουν την επιτήρηση των εισόδων τους» και να αφήνουν να εισέρχονται σε αυτά όποιον το έχει ανάγκη.
Η δημαρχία του Παρισιού κάλεσε επίσης τους πολίτες της γαλλικής πρωτεύουσας να μείνουν στα σπίτια τους.

Η στιγμή που έσβησαν τα φώτα στον Πύργο του Αιφελ

Μετά από το μακελειό στο Παρίσι, το πιο εμβληματικό σημείο της πόλης σκοτείνιασε.
Τα φώτα στον Πύργο του Αιφελ έσβησαν, στη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στις πολλαπλές επιθέσεις στην γαλλική πρωτεύουσα.

Στο μεταξύ, λίγες ώρες μετά από το μακελειό, ο Πύργος του Αιφελ έγινε το νέο σήμα ειρήνης, το οποίο διαδόθηκε μέσα από τα social media. 

Το Instagram αποδίδει τη δημιουργία του στον χρήστη @jean_jullien και γρήγορα άρχισαν να το αναδημοσιεύουν εκατοντάδες άτομα από όλο τον κόσμο.

Το μακελειό στο Παρίσι μέσα από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Η νύχτα τρόμου που έζησε η Γαλλία, και μαζί της όλος ο κόσμος, δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία της χώρας

«Τρόμος», «Μακελειό», «Πόλεμος στο Παρίσι», είναι κάποιοι από τους τίτλους των σημερινών πρωτοσέλιδων των μεγαλύτερων εφημερίδων της Γαλλίας.
Οι πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο Παρίσι στοίχισαν τη ζωή εκατοντάδων ανθρώπων, με το Ισλαμικό Χαλιφάτο να αναλαμβάνει την ευθύνη και τον πλανήτη να παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα.
Η νύχτα τρόμου που έζησε η Γαλλία, και μαζί της όλος ο κόσμος, δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία της χώρας.
Τουλάχιστον 150 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις και πάνω από 200 έχουν τραυματιστεί, ανάμεσά τους 80 βαριά.

enikos.gr

Νύχτα τρόμου στο Παρίσι - Πάνω από 100 νεκροί από τις τρομοκρατικές επιθέσεις

Πάνω από 100 νεκροί και δεκάδες τραυματίες είναι ο απολογισμός των πολλαπλών τρομοκρατικών επιθέσεων που συγκλόνισαν το βράδυ της Παρασκευής το Παρίσι και την παγκόσμια κοινή γνώμη, περίπου δέκα μήνες μετά τις επιθέσεις τζιχαντιστών εναντίον της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo .

Κατά την «11η Σεπτεμβρίου» της Ευρώπης, ένοπλοι εξτρεμιστές και βομβιστές - καμικάζι εξαπέλυσαν σχεδόν ταυτόχρονες επιθέσεις στο Σταντ ντε Φρανς - την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη ο φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου ανάμεσα στις εθνικές ομάδες της Γαλλίας και της Γερμανίας με 80.000 θεατές- πολυσύχναστων εστιατορίων, μπαρ και του χώρου συναυλιών Μπατακλάν. Συνολικά, έξι ως επτά ταυτόχρονες επιθέσεις διαπράχθηκαν σε διάφορους τομείς της γαλλικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην έρευνα.
Από το πρωτοφανές κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γαλλία, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 120 άνθρωποι, ενώ περισσότεροι από 200 τραυματίστηκαν, 80 βαριά εκ των οποίων βαριά, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό.
Τέσσερις από τους δράστες σκοτώθηκαν στον χώρο συναυλιών Μπατακλάν.  Οι τρεις πυροδότησαν γιλέκα με εκρηκτικά και ο τέταρτος έπεσε νεκρός από πυρά ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων που επενέβησαν. Τρεις βομβιστές-καμικάζι σκοτώθηκαν στην περιοχή του Σταντ ντε Φρανς και άλλος ένας στην λεωφόρο Βολτέρου, κοντά στο Μπατακλάν, στο ανατολικό τμήμα του Παρισιού.
Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης, ωστόσο υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) άφησαν να εννοηθεί σε αναρτήσεις τους στο twitter ότι αυτό τις εξαπέλυσε. «Το χαλιφάτο χτύπησε τον οίκο του σταυρού», αναφέρει ένα από τα μηνύματα που αναρτήθηκαν.

«Πυροβολούσαν στα τυφλά»
Περίπου 1.500 άνθρωποι βρίσκονταν στο συναυλιακό χώρο Μπατακλάν, όταν εισέβαλαν οι ένοπλοι. «Δύο ή τρία άτομα μπήκαν άρχισαν να πυροβολούν με καλάσνικοφ στα τυφλά εναντίον του πλήθους», δήλωσε δημοσιογράφος του ραδιοφωνικού σταθμού Europe 1, που βρισκόταν στην αίθουσα.
«Υπήρχαν πτώματα παντού... Η επίθεση διήρκεσε πάνω από 10 λεπτά. Ήταν εξαιρετικά βίαιο και επικράτησε πανικός», με τον κόσμο να ποδοπατιέται για να σωθεί.
«Πυροβολούσαν μέσα στο πλήθος φωνάζοντας "Αλάχου Άκμπαρ"», διηγείται άλλος αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info. «Τους άκουσα να ξαναγεμίζουν... Συνέχισαν να ρίχνουν στον κόσμο... Πηδούσα πάνω από πτώματα, ήταν εφιάλτης», πρόσθεσε, με τη φωνή του να διακόπτεται από λυγμούς.
Οι δράστες έπεσαν νεκροί από τα πυρά ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων της αστυνομίας που επενέβησαν για να τερματίσουν την κατάσταση ομηρίας.
Τουλάχιστον τρεις εκρήξεις, η μία εκ των οποίων προκλήθηκε από βομβιστή - καμικάζι, σημειώθηκαν κοντά στο Σταντ ντε Φρανς, όπου διεξαγόταν φιλικός αγώνας μεταξύ των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου της Γαλλίας και της Γερμανίας με 80.000 θεατές, περιλαμβανομένου του προέδρου Φρανσουά Ολάντ.
Στο Παρίσι η αστυνομική διεύθυνση κατέγραψε πολλές επιθέσεις ενόπλων, στο Μπισά (10ο διαμέρισμα) και στη Ρι ντε Σαρόν (11ο διαμέρισμα), κοντά στην Πλας ντε λα Ρεπιμπλίκ.
Στη Ρι Μπισά, μέσα στο εστιατόριο Le Petit Cambodge, «όλος ο κόσμος ήταν στο πάτωμα, κανένας δεν κινείτο», σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα. «Ο κόσμος δεν καταλάβαινε τι είχε γίνει. Ένας νεαρός μετέφερε ένα μικρό κορίτσι στα χέρια. Έμοιαζε να είναι νεκρό», πρόσθεσε.
Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Γαλλία
Μπροστά στην έκταση των επιθέσεων, οι αρχές κάλεσαν τους πολίτες της γαλλικής πρωτεύουσας να αποφεύγουν να βγαίνουν από τα σπίτια τους εκτός αν είναι απόλυτη ανάγκη, ενώ στα νοσοκομεία του Παρισιού κηρύχθηκε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ανέφερε ότι κηρύσσεται κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, επανέρχονται οι έλεγχοι στα σύνορα και ζήτησε να σταλούν ενισχύσεις από τις ένοπλες δυνάμεις, άλλοι 1.500 άνδρες, που προστίθενται στους 7.000 στρατιωτικούς που είναι μόνιμα ανεπτυγμένοι εντός της Γαλλίας για αποστολές ασφαλείας μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Ιανουαρίου. «Είναι φρίκη», είπε ο Ολάντ, καταγγέλλοντας τις «τρομοκρατικές ενέργειες χωρίς προηγούμενο» που διαπράχθηκαν.
«Γνωρίζουμε από πού προήλθαν αυτές οι επιθέσεις», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος χωρίς να κατονομάσει κάποια οργάνωση. «Υπάρχουν πράγματι καλοί λόγοι να φοβόμαστε», πρόσθεσε.
Ολάντ: Αγώνας κατά της τρομοκρατίας
Ο Ολάντ, ο οποίος ακύρωσε το ταξίδι που προγραμμάτιζε να κάνει την Κυριακή στην Τουρκία για την ετήσια σύνοδο των ηγετών των κρατών μελών της G20, μετέβη αμέσως μετά τη λήξη της κρίσης στο Μπατακλάν, όπου διεμήνυσε ότι η κυβέρνησή του θα διεξαγάγει έναν «αδυσώπητο» αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας και των δραστών των χθεσινοβραδινών επιθέσεων.
Στο υπουργείο Εσωτερικών συγκροτήθηκε ομάδα για την αντιμετώπιση της κρίσης, ενώ συγκλήθηκε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο το πρωί. Η διεύθυνση της εισαγγελίας που είναι αρμόδια για υποθέσεις τρομοκρατίας άρχισε να διεξάγει έρευνα.
Το Γαλλικό Συμβούλιο Μουσουλμανικής Πίστης (Conseil français du culte musulman, CFCM) καταδίκασε τις «ειδεχθείς και ταπεινωτικές επιθέσεις» και κάλεσε τους «μουσουλμάνους της Γαλλίας να προσευχηθούν η Γαλλία να μπορέσει να αντιμετωπίσει αυτή την φρικτή δοκιμασία με ηρεμία και αξιοπρέπεια».

Μηνύματα συμπαράστασης από όλο τον κόσμο
Δηλώσεις καταδίκης και αλληλεγγύης έφθασαν πολύ γρήγορα από όλο τον κόσμο. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα υποσχέθηκε ότι η κυβέρνησή του θα βοηθήσει τη Γαλλία να «προσαγάγει τους τρομοκράτες ενώπιον της δικαιοσύνης», το Κρεμλίνο καταδίκασε τις «απάνθρωπες» επιθέσεις, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε «συγκλονισμένη» από τις «προφανώς τρομοκρατικές» επιθέσεις, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου διαβεβαίωσε τη Γαλλία ότι την υποστηρίζει στον «κοινό πόλεμο» εναντίον της τρομοκρατίας.
Οι χθεσινές επιθέσεις καταγράφηκαν δέκα μήνες μετά τις επιθέσεις τζιχαντιστών εναντίον της σατιρικής εφημερίδας Σαρλί Εμπντό και ενός εβραϊκού πολυκαταστήματος στο Παρίσι με 17 νεκρούς. Εκείνες τις επιθέσεις είχαν διαδεχθεί και άλλες, ή απόπειρες για επιθέσεις.
Η πιο πρόσφατη είχε γίνει την 21η Αυγούστου σε ένα τρένο υψηλής ταχύτητας Thalys που εκτελούσε δρομολόγιο από το Άμστερνταμ στο Παρίσι. Το μακελειό σε εκείνη την περίπτωση είχε αποφευχθεί χάρη στην επέμβαση επιβατών, περιλαμβανομένων Αμερικανών στρατιωτών που έκαναν διακοπές, που κατάφεραν να εξουδετερώσουν έναν άνδρα οπλισμένο με ένα Καλάσνικοφ και ένα πιστόλι. Δύο άνθρωποι είχαν τραυματιστεί. Ο δράστης, ο Αγιούμπ ελ Χαζανί, ένας νεαρός Μαροκινός γνωστός στις γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών, είχε συλληφθεί.
Μετά τις επιθέσεις του Ιανουαρίου, βάσει του σχεδίου εθνικής ασφαλείας Vigipirate της Γαλλίας το επίπεδο ασφαλείας στην περιοχή του Παρισιού παρέμενε στο ύψιστο επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου, μια αποστολή εσωτερικής ασφάλειας έχει ανατεθεί στον γαλλικό στρατό.
Η Γαλλία συμμετέχει εδώ και πάνω από δύο χρόνια στον συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που δρα εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στο Ιράκ. Τον Οκτώβριο, η γαλλική Πολεμική Αεροπορία άρχισε να διεξάγει πλήγματα εναντίον στόχων του ΙΚ και στη Συρία.
Το Παρίσι είχε ανακοινώσει την 5η Νοεμβρίου ότι τον Δεκέμβριο θα πλεύσει εκ νέου στον Κόλπο το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle, κίνηση που ακολούθησε την αμερικανική απόφαση να κλιμακωθούν οι συμμαχικοί βομβαρδισμοί στη Συρία.


Παρίσι: Νεκροί οκτώ δράστες των επιθέσεων

Οκτώ τρομοκράτες σκοτώθηκαν χθες το βράδυ στις επιθέσεις στο Παρίσι. Επτά από αυτούς πυροδότησαν γιλέκα με εκρηκτικά που είχαν φορέσει, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας.

Τέσσερις από τους δράστες σκοτώθηκαν στον χώρο συναυλιών Μπατακλάν. Οι τρεις πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι και ο τέταρτος έπεσε νεκρός από πυρά ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων που επενέβησαν.
Τρεις βομβιστές αυτοκτονίας σκοτώθηκαν στην περιοχή του Σταντ ντε Φρανς και άλλος ένας στην λεωφόρο Βολτέρου, κοντά στο Μπατακλάν, στο ανατολικό τμήμα του Παρισιού, διευκρίνισε η πηγή προκείμενη στην έρευνα.
Ο εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολέν ότι η έρευνα θα επιτρέψει να προσδιοριστεί εάν υπάρχουν ακόμη συνεργοί των τρομοκρατών οι οποίοι παραμένουν ασύλληπτοι.
Η γαλλική δικαιοσύνη διεξάγει έρευνα για «δολοφονίες που σχετίζονται με τρομοκρατική οργάνωση» και «σύσταση και συμμορία», διευκρίνισε.
Πηγές στην γαλλική αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν νωρίτερα ότι οι δράστες φώναζαν συνθήματα όπως «Αλλάχου Άκμπαρ» όταν άνοιξαν πυρ με αυτόματα εναντίον του πλήθους, ενώ έκαναν σαφές ότι η επίθεσή τους γίνεται σε αντίποινα για τη γαλλική συμμετοχή στις επιχειρήσεις στη Συρία.
Δεν έχει υπάρξει επαληθεύσιμη ανάληψη της ευθύνης για τις επιθέσεις μέχρι στιγμής. Ωστόσο υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) άφησαν να εννοηθεί σε αναρτήσεις τους στο Twitter ότι αυτό τις εξαπέλυσε. «Το χαλιφάτο χτύπησε τον οίκο του σταυρού», αναφέρει ένα από τα μηνύματα που αναρτήθηκαν.

ΟΔΕΥΟΥΜΕ προς την τελική πράξη του δράματος...

Αν πιστεύετε ότι με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα έχουμε δει όλα, περιμένετε να δείτε και την Οικουμενική που ετοιμάζονται να μας σερβίρουν. 
 
Τεχνοκράτες, τραπεζίτες και δικαστές σε συσκευασία δώρου με ευρωπαϊκό περιτύλιγμα. Πρόκειται για μία κυβέρνηση που είναι καταδικασμένη να αποτύχει και η οποία θα μας οδηγήσει στην δραχμή. 
Το τέλειο «ξέπλυμα» για το διεφθαρμένο σύστημα της μεταπολίτευσης…
Τα νούμερα δεν βγαίνουν. 
Ανάποδα να μας γυρίσουν όλους, δεν πρόκειται να βρουν  τα λεφτά που λείπουν από τα δημόσια ταμεία. 
Οι υπερβολικοί φόροι θα σκοτώσουν και τα τελευταία υγιή κύτταρα του επιχειρηματικού κόσμου που προσπαθούν να παραμείνουν ζωντανά στην ημιθανή ελληνική αγορά. 
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πέσει επειδή δήθεν υπάρχει κάποια σοβαρή αντιπρόταση στην αντιπολίτευση, αλλά επειδή η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει να μην κυβερνάται.
Αλέξης Τσίπρας και Βαγγέλης Μεϊμαράκης φαίνεται να
έχουν βρει έναν κώδικα επικοινωνίας. 
Είναι οι τελευταίοι ιππότες της μεταπολίτευσης, οι τελευταίοι υπερασπιστές της αυτοκρατορίας των κρατιστών. Η κυβέρνηση της Εθνικής Ενότητας θα γίνει με την δική τους συμμετοχή και με τις ευλογίες των Γερμανών.
Η επιμονή των τελευταίων για μία κυβέρνηση που θα καθοδηγείται από… δικαστή και με την συνδρομή τεχνοκρατών οικονομολόγων (σαν να λέμε με θητεία στον τραπεζικό χώρο) είναι ανεξήγητη και οπωσδήποτε ανιστόρητη και επικίνδυνη από κάθε άποψη. Ο συνδυασμός είναι εκρηκτικός και μας υπόσχεται ένα ατύχημα αντάξιο της μικρασιατικής καταστροφής! Από τη μία υπάρχει ένα πολιτικό σύστημα που θέλει να μας οδηγήσει στην δραχμή και ντρέπεται να το ομολογήσει και από την άλλη ένα ευρωπαϊκό σύστημα που νομίζει ότι με έναν  δικαστή θα βάλει μυαλό στους… Έλληνες! Μιλάμε για την πλέον ετερόκλητη συμμαχία που θα έχει ως αποτέλεσμα το απόλυτο χάος.
Αυτή την στιγμή παίζεται ένα άθλιο παιγνίδι σε βάρος της χώρας με στόχο να επιβιώσει το παλαιό πολιτικό σύστημα, ανεξάρτητα αν αυτό αυτοπροσδιορίζεται ως «νέο» για τις ανάγκες της σκηνοθεσίας. 
Ο δρόμος αυτός οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην δραχμή και στην εγκαθίδρυση ενός κράτους προτεκτοράτου που θα «σκοτώσει» τις ελπίδες του Έθνους για επιβίωση με ισότιμους όρους στην Ευρώπη ή ακόμη και σε αυτά τα Βαλκάνια για τις επόμενες δεκαετίες. 
Η Ελλάδα από πρωταγωνίστρια των εξελίξεων στην Νοτιοανατολική Ευρώπη θα μετατραπεί σε παρία της περιοχής, με σαφή κίνδυνο σε όλα τα ανοικτά εθνικά μέτωπα.
Ο μοναδικός τρόπος αποτροπής των άθλιων σχεδίων της διαπλοκής είναι η ανάδειξη μιας πραγματικά μεταρρυθμιστικής και πατριωτικής κυβέρνησης. 
Οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο είναι απειροελάχιστες, σχεδόν μηδενικές. 
Κατά πως φαίνεται είμαστε καταδικασμένοι να πιούμε το πικρό αυτό ποτήρι μέχρι το τέλος, μέχρι την τελευταία σταγόνα. Και στην συνέχεια να δοξάσουμε όσους προσπαθήσουν να στήσουν την νέα αυτοκρατορία τους πάνω στα συντρίμμια αυτής της χώρας!
 
Θανάσης Μαυρίδης-liberal.gr

Δασκάλα έκλεβε συναδέλφους της μέσα στο σχολείο!

Στα πορτοφόλια των συναδέλφων της βρήκε τα… ισοδύναμα για να «ρεφάρει» την περικοπή του μισθού της μια 42χρονη δασκάλα στη Στυλίδα!

 Εδώ και πάνω από ένα χρόνο, έβαζε «χέρι» στα προσωπικά τους αντικείμενα και έκλεβε τα χρήματα που έβρισκε!

Η «μακρυχέρα» εκπαιδευτικός είχε διαπράξει τουλάχιστον 17 κλοπές από τον Οκτώβριο του 2014 και είχε «ξαλαφρώσει» τους υπόλοιπους δασκάλους από 1.070 ευρώ συνολικά! Οι αλλεπάλληλες κλοπές, ανάγκασαν τα θύματα να καταφύγουν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, οι άνδρες του οποίου προσημείωσαν χαρτονομίσματα των 20 ευρώ, τους τα έδωσαν και άρχισαν να παρακολουθούν διακριτικά το σχολείο.
Μόλις η 42χρονη άρπαξε 40 ευρώ από μια εργαζόμενη στο σχολείο, την συνέλαβαν και βρήκαν τα δύο προσημειωμένα χαρτονομίσματα στην κατοχή της. Κατά την προανάκριση εξιχνιάστηκαν και οι υπόλοιπες κλοπές, ενώ ερευνάται αν έχει διαπράξει και άλλες.
 Στο μεταξύ, η δασκάλα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας κατηγορούμενη για διακεκριμένες κλοπές σε βαθμό κακουργήματος.

Βρήκαν από το Google Maps πτώμα άνδρα που αγνοείτο για 9 χρόνια !

Το πτώμα ενός άνδρα ο οποίος αγνοείτο για σχεδόν μια δεκαετία εντοπίστηκε την Παρασκευή μέσα σε μία λίμνη στις ΗΠΑ.
 
Όσο περίεργο και αν ακούγεται ήταν ορατό όλα αυτά τα χρόνια μέσα από την υπηρεσία της Google, Google Maps.
 
 
Το πτώμα του νεκρού άνδρα εντόπισε ο Β. Houseman ο οποίος έκανε περίπατο στην περιοχή και κατόπιν ήταν έτοιμος να στολίσει ένα χριστιουγενάτικο δέντρο.
 
«Και ξαφνικά είδα μέσα στη λίμνη και είπα: Ωχ υπάρχει ένα αυτοκίνητο εκεί μέσα» είπε μιλώντας στην αμερικανική τηλεόραση.

Ο παππούς του Αλέξη, το Φανάρι και το Μπαμπαεσκί

Ήταν μια λεπτομέρεια που ελάχιστοι γνώριζαν! 
 Την επιθυμία του να επισκεφτεί το σπίτι του παππού του στο Φανάρι, φαίνεται ότι θα εκπληρώσει την ερχόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στην Τουρκία.

Λίγο πριν τις τελευταίες  εκλογές ο Έλληνας πρωθυπουργός, μιλώντας με τον ανταποκριτή της Hurriyet στην Αθήνα κ. Γιώργο Κιρμπάκη, του είχε πει ότι σε περίπτωση που κερδίσει στις εκλογές, θα επισκεφθεί την Τουρκία, τονίζοντας ότι ο παππούς του γεννήθηκε στο Φανάρι και η γιαγιά του στο Μπαμπαεσκί.

Έτσι, το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην γειτονική χώρα, πέρα από τις διμερείς επαφές, αποκτά και ένα πιο προσωπικό χαρακτήρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα επιδιώξει να επισκεφτεί το σπίτι του παππού του, που βρίσκεται στο Φανάρι.

Αμέσως μετά την εκλογή του τον Ιανουάριο του 2015, πολλά ήταν τα τουρκικά media που ανέφεραν ότι ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, έχει τουρκική καταγωγή.

Ο Νεβζάτ Τσολάκ, επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης Αδριανούπολης του κόμματος Ελευθερίας και Αλληλεγγύης (ÖDP) είχε εκμυστηρευτεί σε τουρκικά Μέσα μια προσωπική συζήτηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, στο περιθώριο μιας κοινής εκδήλωσης του ÖDP και του ΣΥΡΙΖΑ, το 2010 στην Αδριανούπολη.

Σύμφωνα με τον Τσολάκ και όπως έγραψε τον περασμένο Ιανουάριο η τουρκική εφημερίδα Sabah στην αγγλική της έκδοση, ο Αλέξης Τσίπρας του ΣΥΡΙΖΑ «είναι εγγονός μίας οικογένειας που είχε μετακομίσει στην Ελλάδα από τη βορειοδυτική επαρχία της Τουρκίας Κιρκλαρέλι».

«Στην Αδριανούπολη νιώθω σαν στο σπίτι μου», φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός στον Νεβζάτ Τσολάκ, εξηγώντας του ότι η οικογένειά του κατάγεται από το Μπαμπαεσκί, ένα χωριό που ανήκει στην επαρχία Κιρκλαρελί, δηλαδή την περιοχή της Ανατολικής Θράκης που κατά τα βυζαντινά χρόνια ονομαζόταν «Σαράντα Εκκλησιές».

Στα σχετικά άρθρα που δημοσιεύτηκαν σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες της γείτονος χώρας, διευκρινίζεται ότι το πότε ακριβώς οι πρόγονοι του σημερινού Έλληνα πρωθυπουργού μετανάστευσαν από την Τουρκία στην Ελλάδα παραμένει ασαφές. Η ανταλλαγή πληθυσμών ανάμεσα στις δύο χώρες ορίστηκε από τη Συνθήκη της Λωζάννης το 1923.

Σημειώνεται πως το Κιρκλαρελί, γνωστό στην ελληνική βιβλιογραφία ως Σαράντα Εκκλησιές, είναι πόλη της Τουρκίας, πρωτεύουσα της ομώνυμης (μεγαλύτερης) επαρχίας του ομώνυμου νομού, στην βορειο-Ανατολική Θράκη, επί της Ευρωπαϊκής Τουρκίας, ανατολικά της Αδριανούπολης.

Πιθανολογείται ότι βρίσκεται στη θέση που ήταν κατά τη αρχαιότητα η ελληνική πόλη «Καρπούδαιμον», όπως αναφέρει ο Πτολεμαίος. Ο πληθυσμός της αριθμεί περίπου 53.000 κατοίκους, με σημαντικό ποσοστό τσιγγάνων, οι οποίοι υπολογίζονται μεταξύ 15.000 και 25.000.

Αρχικά οι Τούρκοι ονόμασαν τη πόλη Κιρκ-Κλισέ (= Σαράντα Εκκλησίες), πιθανόν από κάποια εκκλησία που υπήρχε στη περιοχή. Πιθανολογείται όμως, πως όταν καταλήφθηκε από τους Οθωμανούς το 1372, ονομάσθηκε Κιρ-Κλισέ (=Εκκλησία εξοχική). Έτσι από τις διασωθείσες παραδόσεις από παρανόηση ή παράφραση το κιρ-κλισέ μεταβλήθηκε σε κιρκ-κλισέ με απόδοση διαφορετικής έννοιας.

Κατά τον 17ο αιώνα το, μέχρι τότε, χωριό άρχισε να αναπτύσσεται με ταχύτητα από πολυάριθμους έποικους Εβραίους και Σπαχήδες στρατιωτικούς, προερχόμενους από τη Βεσσαραβία. Στη συνέχεια προστέθηκαν σ΄ αυτούς Έλληνες και Τούρκοι από τις γύρω περιοχές. Η ελληνική κοινότητα που δημιουργήθηκε έφθασε τους 10.000 διατηρώντας και ημιγυμνάσιο.

Πριν το 1918 οι Σαράντα Εκκλησιές αποτελούσαν Σαντζάκιο (επαρχία), που ανήκε στο Βιλαέτι (νομό) της Αδριανούπολης, και κατά την ελληνική διοίκηση που ακολούθησε αποτέλεσε πρωτεύουσα ιδίου ομώνυμου νομού.

Περίπου 1,5 εκατ.  Έλληνες από την Ανατολία και 500.000 μουσουλμάνοι από την Ελλάδα αντάλλαξαν μεταξύ τους πατρίδες. 

13.11.15

ΤΩΡΑ !!! ΛΟΥΤΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ - Πυροβολισμοί και εκρήξεις στο Παρίσι

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Παρίσι, μετά από πολλαπλές επιθέσεις στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας. Δύο εκρήξεις έξω από το Stade de France, όπου διεξαγόταν ο ποδοσφαιρικός αγώνας Γαλλίας - Γερμανίας.
Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε ο πρόεδρος Ολάντ.


Πάνω από 18 οι νεκροί σύμφωνα με τη γαλλική αστυνομία.
TWITTER/@NewsFixDFW
Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και επτά τραυματίστηκαν σε εστιατόριο στο Παρίσι, μετά από ανταλλαγή πυρών αργά το βράδυ της Παρασκευής, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο το τηλεοπτικό δίκτυο BSM.
Μάρτυρες κάνουν λόγο και για τρίτο νεκρό, ενώ το CNN μεταδίδει πληροφορίες για «πολλά θύματα».
Παράλληλα, σύμφωνα με το Associated Press, ακούστηκαν δύο εκρήξεις έξω από το Stade de France, όπου διεξαγόταν ο ποδοσφαιρικός αγώνας Γαλλίας - Γερμανίας.

ΒΙΝΤΕΟ - Απίστευτο: Ψυχικός προέβλεψε κατά γράμμα ό,τι συνέβη από το 1987 μέχρι το 2015! Τυχαίο ή... κάτι άλλο;

Τα είδε και προειδοποίησε…

Την πτώση της Σοβιετική ένωσης, το Τσέρνομπιλ, τη νόσο των τρελών αγελάδων, τους Δίδυμους πύργους μέχρι και την εκλογή Ομπάμα προβλέπει καταξιωμένος ψυχικός (κάτι σαν μέντιουμ), 30 χρόνια πίσω…
Κανείς μέχρι σήμερα, όπως αναφέρει το xorisorianews, δε μπόρεσε να εξηγήσει πως κατάφερε να προβλέψει με τέτοια ακρίβεια τα γεγονότα.
Είναι τυχαίο ή… κάτι άλλο;

Δείτε το βίντεο:

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου