21.11.15

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις εκλογές στη ΝΔ

Εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου της ΝΔ διεξάγονται αύριο Κυριακή 22 Νοεμβρίου. Εκλογικά κέντρα και τμήματα όπου μπορούν όσοι το επιθυμούν να ψηφίσουν θα υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα και σε χώρες της Ε.Ε.
Τις διευθύνσεις των εκλογικών κέντρων και τμημάτων μπορεί κανείς να τις βρει στην ιστοσελίδα της ΝΔ www.nd.gr.
Η ψηφοφορία θα διαρκέσει από τις 07.00 το πρωί έως της 19.00 το απόγευμα της Κυριακή και δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του Κόμματος, τα οποία είτε είναι εγγεγραμμένα και επαναβεβαιώνουν την εγγραφή τους κατά την ημέρα διενέργειας της εκλογής ,είτε εγγράφονται την ημέρα διενέργειας της εκλογής, με την καταχώρησή τους στη νέα ηλεκτρονική βάση δεδομένων του Κόμματος, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 του Καταστατικού, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, εφόσον είναι εγγεγραμμένα στους τελευταίους εκλογικούς καταλόγους των εθνικών εκλογών, που έχουν καταρτισθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Στην εκλογή συμμετέχουν και Έλληνες στο γένος απόδημοι - ανεξαρτήτως αν έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια - οι οποίοι κατοικούν στη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, τη Σουηδία, την Ιταλία, την Αυστρία και την Κύπρο, εφόσον έχουν αποκτήσει την ιδιότητα του μέλους του Κόμματος έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2015. Στην εκλογή συμμετέχουν και όσοι εγγραφούν μέλη την ημέρα διενέργειας των εκλογών εφόσον είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του Υπουργείου Εσωτερικών.
Το αντίτιμο της συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία έχει οριστεί στα 3 ευρώ για όλους.
Οι υποψήφιοι είναι τέσσερις. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο 'Αδωνις Γεωργιάδης και ο Απόστολος Τζιτζικώστας.
Για την εκλογή αρχηγού από την πρώτη Κυριακή απαιτείται, σύμφωνα με το καταστατικό, ένας εκ των υποψηφίων να καταφέρει να συγκεντρώσει το 50+1% των ψήφων.
Σε διαφορετική περίπτωση θα πραγματοποιηθεί δεύτερος γύρος την επόμενη Κυριακή 29 Νοεμβρίου μεταξύ των δύο πρώτων σε ψήφους υποψηφίων.
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στην Αθήνα μετά την επιστροφή του από την Κρήτη αύριο το μεσημέρι.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ψηφίσει στις 10.30 στο 1ο Γυμνάσιο-Λύκειο Κηφισιάς, οδός Λεβίδου 42.
Ο 'Αδωνις Γεωργιάδης θα ψηφίσει στις 09.00 στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, στη συμβολή των οδών Δωδεκανήσου και Αγίου Βασιλείου.
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στις 09.30 στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι.Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη.

ΚΛΑΨΤΕ ΑΝΟΗΤΟΙ! ΚΛΑΨΤΕ!

 Ο ελληνικός τραπεζικός κλάδος διασύρθηκε - Ιστορικό ρεκόρ απαξίωσης
Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο τραπεζικής απαξίωσης.
Ακόμη και στις ΗΠΑ με την Citigroup ή τις Ιρλανδικές τράπεζες όπου στην κυριολεξία

κατακρημνίστηκαν χρηματιστηριακά, κρατήθηκαν τα προσχήματα.
Στην Ελλάδα αυτό που συνέβη δεν έχει προηγούμενο, ξεπουλήθηκαν οι ελληνικές τράπεζες στις πιο εξευτελιστικές τιμές στην ιστορία τους.
Με βάση τις προσφορές που υποβλήθηκαν στα βιβλία προσφορών οι ξένοι επενδυτές αποτίμησαν τις ελληνικές τράπεζες στις εξής εξευτελιστικές τιμές.
Την Eurobank την αποτίμησαν με χρηματιστηριακούς όρους στα 147 εκατ παρ΄ ότι διέθετε προ ανακεφαλαιοποίησης 3 δισεκ. κεφάλαια.
Την Πειραιώς την αποτίμησαν με χρηματιστηριακούς όρους στα 18 εκατ παρ΄ ότι διέθετε προ ανακεφαλαιοποίησης 5,6 δισεκ. κεφάλαια.
Την Εθνική την αποτίμησαν με χρηματιστηριακούς όρους στα 105 εκατ παρ΄ ότι διέθετε προ ανακεφαλαιοποίησης 4 δισεκ. κεφάλαια.
Την Alpha bank την αποτίμησαν με χρηματιστηριακούς όρους στα 500 εκατ παρ΄ ότι διέθετε προ ανακεφαλαιοποίησης 6,2 δισεκ. κεφάλαια.

Οι 7 λόγοι του απόλυτου διασυρμού

1)Μηδενίστηκαν οι αξίες των ελληνικών τραπεζών.
Να αναλογιστείτε ότι στο χρηματιστήριο οι τράπεζες αξίζουν 2,8 δισεκ. ευρώ και η προσφορές που υπέβαλλαν οι ξένοι στα βιβλία προσφορών αποτίμησαν τις ελληνικές τράπεζες στα 750-800 εκατ.
Δηλαδή αποτίμησαν οι ξένοι επενδυτές 345 δισεκ. ενεργητικό ή 215 δισεκ. σταθμισμένο ενεργητικό με… 750 εκατ ευρώ.
Υπάρχουν και χειρότερα.

2)Οι τράπεζες διαθέτουν ήδη 18 δισεκ. κεφάλαια και θα αποκτήσουν με το πέρας της ανακεφαλαιοποίησης άλλα 14 δισεκ. συνολικά 32-33 δισεκ. ευρώ κεφάλαια.
Οι ξένοι με τις προσφορές που υπέβαλλαν στα βιβλία προσφορών ουσιαστικά τους χαρίστηκαν τα 18 δισεκ. κεφάλαια των τραπεζών.
Υπάρχουν και χειρότερα.

3)Ως παράδειγμα αναφέρεται ότι η Πειραιώς με 86 δισεκ. ενεργητικό αποτιμήθηκε με όρους προσφορών στο book building στην τιμή των 18 εκατ απίστευτο αλλά αληθινό ή η Eurobank 147 εκατ.
Υπάρχουν και χειρότερα.

4)Οι έλληνες επενδυτές καταστράφηκαν στην κυριολεξία τα έχασαν όλα, οι έλληνες μέτοχοι μηδενίστηκαν, οι παλαιοί παραδοσιακοί μέτοχοι μηδενίστηκαν.
Οι ελληνικές τράπεζες άλλαξαν στην κυριολεξία χέρια και ξεπουλήθηκαν σε διεθνείς επενδυτές.
Αυτός είναι διασυρμός.
Υπάρχουν και χειρότερα.

5)Οι ξένοι επενδυτές δεν πήραν μόνο 18 δισεκ. δωρεάν κεφάλαια απαίτησαν μέσω των εξευτελιστικών τιμών στα βιβλία προσφορών να κερδίσουν όλο το discount μεταξύ της τιμής στο βιβλίο προσφορών και στην τιμή στο χρηματιστήριο.
Ας δώσουμε ένα παράδειγμα.
Η τιμή της Eurobank στο βιβλίο προσφορών είναι περίπου 0,0125 ευρώ και η τιμή στο ταμπλό του χρηματιστηρίου 0,024 ευρώ.
Αυτό ξέρετε τι σημαίνει ότι οι ξένοι κερδίζουν και την διαφορά τιμής στο βιβλίο με τιμής στο χρηματιστήριο.
Υπάρχουν και χειρότερα

6)Ο καπιταλισμός δεν είναι για τους μικρούς και η αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι στηρίζει τα διεθνή funds – δήθεν δίνει αγώνα για την πρώτη κατοικία – αλλά ισοπεδώνει και περιθωριοποιεί τον μικρομέτοχο.
Με εξαίρεση την Εθνική που θα ανοίξει το βιβλίο προσφορών και για μικρομετόχους ουσιαστικά το σύστημα απέκλεισε το διαχρονικό στήριγμα του ελληνικού banking.
Το 2006-2007 στις ελληνικές τράπεζες που είχαν κεφαλαιοποίηση στο χρηματιστήριο 68-72 δισεκ. ευρώ οι ιδιώτες κατείχαν το 44% του μετοχικού κεφαλαίου των ελληνικών τραπεζών.
Υπάρχουν και χειρότερα

7)Όλοι κόπτονται για τον έλληνα φορολογούμενο πολίτη.
Ανοησίες τον έχουν για το καλάθι των αχρήστων.
Οι έλληνες φορολογούμενοι πολίτες δανείστηκαν 40 δισεκ. για να ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες ποια είναι η σημερινή αξία αυτών των 40 δισεκ. του ΤΧΣ;
Η πραγματική αξία είναι περίπου 1,5 δισεκ. ευρώ στο καλύτερο σενάριο.
Άρα ούτε ο στόχος του ΔΝΤ ότι θα ανακτηθούν 15-16 δισεκ. της ανακεφαλαιοποίησης επιτεύχθηκε και το ακόμη χειρότερο τα κεφάλαια αυτά χάθηκαν στην κυριολεξία.
Συνολικά 40 δισεκ. χάθηκαν.

Δεν υποτιμούμε σε καμία περίπτωση την υπερπροσπάθεια των διοικήσεων των ελληνικών τραπεζών αλλά η ανακεφαλαιοποίηση ήταν εθνικό θέμα.
Ο τρόπος με τον οποίο έγινε αυτή η ανακεφαλαιοποίηση είναι ότι πιο προσβλητικό και εξευτελιστικό έχει συμβεί.
Οι πάντες έχασαν ή για να είμαστε ακριβείς έχασαν οι πάντες πλην των διεθνών funds.
Βέβαια θα πείτε και ορθά υπέστησαν τεράστιες πραγματικές και λογιστικές υποαξίες καθώς είχαν τοποθετήσει 8,3 δισεκ. το 2014 και αυτά σχεδόν έχουν μηδενίσει.
Ναι αλλά η κυβέρνηση μερίμνησε ώστε να δοθεί μια τεράστια ευκαιρία στον επενδυτή των 8,3 δισεκ. του 2014 να ανακτήσει ότι έχασε και αναφερόμαστε στα διεθνή funds.
Τον έλληνα φορολογούμενο πολίτη του φορτώσαμε πρόβλημα 40 δισεκ. που αξίζει μηδέν και κατά τα άλλα η αριστερή διακυβέρνηση δίνει αγώνα για τον φορολογούμενο πολίτη.
Πραγματική και αξιοθρήνητη τραγωδία.

bankingnews.gr

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΦΗΓΗΣΗ - Δεκαπέντε Τούρκοι προσπάθησαν να βιάσουν πασίγνωστο Ελληνα δημοσιογράφο


Δεκαπέντε Τούρκοι προσπάθησαν να βιάσουν πασίγνωστο Ελληνα δημοσιογράφο


Στην εκπομπή Αποκαλυπτικά μίλησε ο Κώστας Χαρδαβέλλας αποκαλύπτοντας ένα απίστευτο περιστατικό που έτυχε πριν από πολλά χρόνια. 
Σε αποστολή στο Ιράν κι ενώ βρισκόταν σε τουρκικό έδαφος, ο δημοσιογράφος παραλίγο να πέσει θύμα βιασμού από 15 Τούρκους! Ο ίδιος αφηγείται σήμερα:
«Κάποια στιγμή κόντεψαν να με βιάσουν, όσο και αν ακούγεται τρελό. Ήταν μια αποστολή που έκανα στην Τεχεράνη το 1979 -ήμουν στα ΝΕΑ. Την τελευταία νύχτα πριν μπούμε στο Ιράν, ήμουν στην Τουρκία την πολύ άγρια μέσα σε κάτι βουνά. Τελείωνε η βενζίνη και δεν υπήρχε βενζινάδικο να βάλω. Κάποια στιγμή μέσα στην αγωνία μου -θα με τρώγανε οι λύκοι, είχε και 20 βαθμούς υπό το μηδέν, ήταν πολύ κοντά στη Ρωσία το μέρος που βρισκόμουν- βλέπω ένα φωτάκι στον ορίζοντα.
Πάω εκεί, είναι μια παράγκα, ανοίγουν την πόρτα και είναι 15 αγριότουρκοι με μια σόμπα στη μέση με ξύλα και είχαν κάτι κάστανα επάνω θυμάμαι. Μπαίνω εγώ σαν να είχα κατέβει από τον Άρη με έναν κόκκινο σκούφο, ένα τζάκετ με κάτι γούνες, κάτι γάντια... Αρχίζουν να με ρωτάνε από που είμαι, ενώ παράλληλ βλέπω δύο οι οποίοι είχαν πάρει κάτι κάστανα και ερχόντουσαν να μου τα προσφέρουνε αλλά χαϊδεύοντας με κιόλας.
Αυτοί ανέβαιναν εκεί από τον Αύγουστο μόνοι τους κι επέστρεφαν στα σπίτια τους τον Ιούνιο. Φαντάζεστε τι γινόταν εκεί πέρα, αγριεμένο το μάτι τους. Και κατάλαβα ότι πίσω από αυτά που μου έλεγαν είχαν μια τέτοια διάθεση. Θυμήθηκα ότι ήμουν σε μια περιοχή Κούρδων, που τότε οι Κούρδου αγαπούσαν πολύ τους Έλληνες και λέω θα πω ότι είμαι Έλληνας και ότι γίνει. Η λέξη Έλληνας λειτούργησε καταλυτικά σε αυτούς τους ανθρώπους».

ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ; Οι λόγοι που οδηγούν σε διάλυση την κυβέρνηση Τσίπρα!

Αστάθεια και σύνδρομα διάλυσης παρουσιάζει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με παραιτήσεις και αρνήσεις βουλευτών να ακολουθήσουν άλλο την πολιτική ακραίων μέτρων λιτότητας, βαριάς φορολογίας και κοινωνικής υποβάθμισης!
Καθημερινά, επαγγελματικές ομάδες βρίσκονται στο δρόμο και διαδηλώνουν, με την ανοχή τους να έχει τερματιστεί και να φτάνουν σε σημείο σύγκρουσης με τις δυνάμεις καταστολής της... πρώτης φοράς αριστερά.
Συνδικάτα και εξωκοινοβουλευτικά κόμματα, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας δυναμώνουν και αποτελούν την βάση απεργιακών κοινητοποιήσεων και δράσεων, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να βιώνει εδώ και καιρό την αντίφαση της πολιτικής του, σε σχέση με την ιδεολογία του και τις θεωρητικές του βάσεις.
Κρίνεται απολύτως λογικό και ενδεχομένως άμμεσα απαραίτητο, η κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας να αναζητήσουν εκ νέου τη λαϊκή εντολή μέσω εκλογών, προκειμένου να λάβουν το "οκ" από το λαό για την νέα σειρά μέτρων που βρίσκεται ήδη σε εφαρμογή.
Αν, πάντως, η κυβέρνηση Σύριζα συνεχίζει να κλείνει τα μάτια σε λαϊκές αντιδράσεις, κοινωνική ανέχεια και οικονομική διάλυση και προτιμά να τα υπερκαλύπτει με αστυνομική καταστολή και ανθρωπιστική αδιαφορία, τότε αντιπολιτευτικές δυνάμεις είναι έτοιμες στην πρώτη ευκαιρία να διεκδικήσουν τη δική τους ευκαιρία για διακυβέρνηση.
Με τον έναν τρόπο ή τον άλλο, οι εκλογές είναι ένα σενάριο πιθανό και ίσως το πλέον ορθό πολιτικά, με τη δημοκρατία -έστω και τσακισμένη- να δίνει ξανά τη λύση στα αξεπέραστα προβλήματα του παρόντος.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ ! Σοβαρά επεισόδια, τραυματισμοί, χάος και αναβολή του ντέρμπι

Μια ακόμη μαύρη σελίδα γράφτηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα σε αναμέτρηση του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.
 Πολύ σοβαρά επεισόδια, ένας σοβαρός τραυματισμός ανώτερου αξιωματικού της Αστυνομίας, τραυματισμοί άλλων και διακοπή του αγώνα συνθέτουν την εικόνα της ζούγκλας που στήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο γήπεδο της Λεωφόρου
Το ντέρμπι που όλοι περίμενα δεν άρχισε ποτέ για λόγους ασφαλείας, ενώ και μετά την ανακοίνωση της αναβολής του το γήπεδο της Λεωφόρου μετατράπηκε σε πεδίο μάχης.
Αναβλήθηκε το ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού - Σοβαρά επεισόδια Η ένταση ξεκίνησε γύρω στις 17.30 έξω από την θύρα 13, όταν οπαδοί των «πρασίνων» συνεπλάκησαν με τις αστυνομικές δυνάμεις, όταν αντέδρασαν στις εντολές της αστυνομίας να μπουν ανα τμήματα στη συγκεκριμένη θύρα του γηπέδου.

Ζούγκλα στη Λεωφόρο - Σοβαρά επεισόδια, τραυματισμοί, χάος και αναβολή του ντέρμπι

Τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν με τους αστυνομικούς να ρίχνουν δακρυγόνα και τους οπαδούς του Παναθηναϊκού να απαντούν πετώντας τους πέτρες, σίδερα και γενικά ό,τι έβρισκαν μπροστά τους.

Ζούγκλα στη Λεωφόρο - Σοβαρά επεισόδια, τραυματισμοί, χάος και αναβολή του ντέρμπι
Αν και η κατάσταση ηρέμησε λίγο αργότερα, αφού η ατμόσφαιρα είχε ήδη γίνει αποπνικτική, σύμφωνα με την αστυνομία η ένταση συνεχίστηκε με νεαρούς οπαδούς να ανάβουν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων γύρω από το γήπεδο της Λεωφόρου, ενώ κατά διαστήματα σημειώνονται αψιμαχίες με τις αστυνομικές δυνάμεις.
Αναβλήθηκε το ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού - Σοβαρά επεισόδια
Ωστόσο το καθοριστικό συμβάν που φέρεται να επηρέασε την απόφαση των διαιτητών ήταν η ρίψη δύο φωτοβολίδων στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου, λίγα λεπτά μετά την είσοδο των παικτών του Ολυμπιακού (18:15), η μία εκ των οποίων πέτυχε στο πόδι τον παίχτη των ερυθρόλευκων Άλφρεντ Φινμπόγκασον ενώ ελαφρά τραυματίστηκε και ο Μιλιβόγεβιτς.
Αναβλήθηκε το ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού - Σοβαρά επεισόδια
Μετά τις διαβουλεύσεις που ακολούθησαν από το διαιτητικό team, αποφασίστηκε η αναβολή του αγώνα «για λόγους ασφαλείας», μια απόφαση που και πάλι εξόργισε τους οπαδούς με αποτέλεσμα το εσωτερικό του γηπέδου να μετατραπεί σε πεδίο μάχης, με αστυνομικούς και ανεγκέφαλους οπαδούς να δίνουν μάχη σώμα με σώμα. Μόλις οι οπαδοί του Παναθηναϊκού αντιλήφθηκαν πως το παιχνίδι δεν θα διεξαχθεί, έβρισαν τον Κοντονή, έβρισαν τον Ολυμπιακό και μέσα σε λίγα λεπτά εισέβαλαν εξαγριωμένοι στον αγωνιστικό χώρο. Περίπου 200 κουκουλοφόροι έκαναν ντου και προσπάθησαν να μπουν στην φυσούνα. Πετάνε πέτρες, ξύλα, καθίσματα, φωτοβολίδες και ό,τι βρουν. Τα ΜΑΤ επεμβαίνουν και επικρατεί σκηνικό πολέμου! Ο πάγκος των φιλοξενούμενων έχει πάρει φωτιά! To ειρωνικό είναι πως στους ηλεκτρονικούς πίνακες περνάει το μήνυμα: «Η βία δεν είναι παιχνίδι»!

ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ - ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΗ-ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ ΠΩΛΗΣΕΩΣ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Γράφει η δικηγόρος Αναστασία Χρ. Μήλιου*

Ο αγοραστής, στις περιπτώσεις που υφίσταται ευθύνη του πωλητή για πραγματικό ελάττωμα ή για έλλειψη συνομολογηθείσης ιδιότητος, δικαιούται, κατ’επιλογήν του διαζευκτικώς:
α) είτε να απαιτήσει χωρίς επιβάρυνσή του τη διόρθωση ή την αντικατάσταση του πράγματος με άλλο απαλλαγμένο από ελαττώματα ή που φέρει την συνομολογηθείσα ιδιότητα, εκτός εάν μια τέτοια ενέργεια είναι αδύνατη ή απαιτεί δυσανάλογες δαπάνες,
β) είτε να απαιτήσει τη μείωση του τιμήματος,
γ) είτε να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση, εκτός εάν πρόκειται για επουσιώδες πραγματικό ελάττωμα.
 Ως "πραγματικό ελάττωμα" χαρακτηρίζεται η ατέλεια του πράγματος που αφορά στην ιδιοσυγκρασία ή την κατάσταση του πωληθέντος πράγματος κατά τον κρίσιμο χρόνο της μεταθέσεως του κινδύνου στον αγοραστή και έχει αρνητική επίδραση πάνω στην αξία ή τη χρησιμότητά του. Η προς το χειρότερο δηλαδή παρέκκλιση του πράγματος από την ομαλή αυτού κατάσταση, η οποία οφείλεται κατά κανόνα στον ατελή τρόπο κατασκευής ή συσκευασίας, καθώς και στη χρησιμοποίηση κακής ποιότητας υλικών και η παρέκκλιση αυτή έχει ως συνέπεια, ανεξάρτητα από την αιτία που την προκαλεί, την αρνητική επίδραση επί της αξίας του πράγματος ή της χρησιμότητας αυτού ενόψει των συμφωνηθέντων με τη σχετική σύμβαση πωλήσεως, ανεξάρτητα από το αν ήταν φανερά ή όχι, ή εάν τα γνώριζε ή όχι ο πωλητής.
Τα ανωτέρω δικαιώματα και αξιώσεις του αγοραστή δεν μπορούν να ασκηθούν σωρευτικά, αλλά ο αγοραστής έχει το εκλεκτικό δικαίωμα να επιλέξει μία από αυτές και να την ασκήσει γιατί η επιλογή, που θα γίνει μία φορά είναι αμετάκλητη.
Ειδικώς, όμως, καθόσον αφορά στην αξίωση διόρθωσης, ο αγοραστής εξακολουθεί να έχει δικαίωμα υπαναχώρησης ή μείωσης του τιμήματος, στην περίπτωση που η διόρθωση έλαβε μεν χώρα, το ελάττωμα, όμως, παρέμεινε. Και τούτο γιατί η αξίωση διόρθωσης παρέχει μία επιπλέον δυνατότητα στον πωλητή, πριν από την άσκηση των λοιπών δραστικότερων δικαιωμάτων από μέρους του αγοραστή, να εκπληρώσει προσηκόντως τη σύμβαση, διορθώνοντας το ελάττωμα. Όταν, όμως, η διόρθωση αυτή αποβαίνει ατελέσφορη ή αποδεικνύεται αδύνατη ή αναποτελεσματική, τότε η στέρηση του αγοραστή από τη δυνατότητα άσκησης των λοιπών δικαιωμάτων του, θα κατέληγε σε μία αντίθετη προς το σκοπό του νόμου, αδυναμία ικανοποίησης του.
Περαιτέρω το δικαίωμα υπαναχώρησης από τη σύμβαση ή όπως ονομαζόταν παλαιότερα δικαίωμα αναστροφής της πώλησης, ασκείται:
-κατ’αρχήν άτυπα, με μονομερή δήλωση του δικαιούχου προς τον αντισυμβαλλόμενο,
αλλά και
-με εξώδικη δήλωση,
-αγωγή,
-ανταγωγή,
-ένσταση,
αλλά και
-με συμφωνία των μερών.
 Ενεργεί αναδρομικά και επιφέρει απόσβεση των αμοιβαίων υποχρεώσεων εξαρχής.
Δηλαδή, η σύμβαση της πώλησης ανατρέπεται αναδρομικά, ο πωλητής επιστρέφει το τίμημα με τόκο, από το χρόνο καταβολής του, τα έξοδα της πώλησης, καθώς και ότι ο αγοραστής δαπάνησε για το πράγμα.
Ωστόσο, είναι αυτονόητο, ότι για να χωρήσει και λειτουργήσει η υπαναχώρηση αυτή, η οποία ανατρέπει τη σύμβαση εξ υπαρχής, πρέπει να πρόκειται για ουσιώδες πραγματικό ελάττωμα και όχι επουσιώδες, καθόσον στην τελευταία περίπτωση το δικαστήριο μπορεί μολονότι ο αγοραστής άσκησε αγωγή για αναστροφή της καταρτισθείσης πωλήσεως, να επιδικάσει μόνον μείωση του τιμήματος, εάν κρίνει πως οι περιστάσεις δεν δικαιολογούν την αναστροφή βάσει των αντικειμενικών κριτηρίων της καλής πίστεως και των συναλλακτικών ηθών. Προς τούτο το δικαστήριο εξετάζει εάν το πράγμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον αγοραστή για την κατά προορισμόν χρήση του και εάν η από την αναστροφή της πωλήσεως επερχόμενη ζημία στον πωλητή είναι δυσανάλογη προς την ωφέλεια του αγοραστή από την αναστροφή.  Όταν το τίμημα συμπίπτει με την αγοραία αξία του πωληθέντος πράγματος, το τίμημα μειώνεται κατά τη διαφορά μεταξύ της αγοραίας αξίας του ελαττωματικού και του υγιούς πράγματος.
Στην κατωτερω περιγραφομενη περίπτωση το δικαστήριο δεν δέχτηκε αναστροφή της πώλησης αλλά μείωση του τιμήματος παρ’ότι δέχτηκε ότι το καινούργιο αυτοκίνητο παρουσίαζε πραγματικό ελάττωμα από την αρχή και ότι αυτό δεν επισκευάστηκε και τούτο διοτι από τα πραγματικά περιστατικά αποδείχθηκε ότι τελικά και με το ελάττωμα, το αυτοκίνητο εκινείτο και δεν ήταν επικίνδυνο για την ασφάλεια των επιβατών. Ειδικώτερα:
Δυνάμει συμβάσεως πωλήσεως, που καταρτίσθηκε μεταξύ των διαδίκων το 2008, η εναγομένη εισαγωγέας της "A. PEUGEOT. S.A", πώλησε στους ενάγοντες,  καινούργιο επιβατηγό αυτοκίνητο, PEUGEOT 308, πεντάθυρο, κυβισμού 1.598 cc, αντί τιμήματος 20.590 ευρώ. Έναν περίπου μήνα μετά την παραλαβή του, το πωληθέν αυτοκίνητο εμφάνισε προβλήματα. Συγκεκριμένα ακούγονταν ένας αεροδυναμικός θόρυβος από το δεξιό πίσω παράθυρο, δυνατό τρίξιμο (κροτάλισμα) από τον κινητήρα, θόρυβος από το πίσω μέρος αυτού και από το δοχείο καυσίμων, οι ταχύτητες άλλαζαν με δυσκολία από τη μεγαλύτερη στη μικρότερη και το ορυκτέλαιο του κιβωτίου ταχυτήτων ήταν πολύ σκούρο. Οι ενάγοντες γνωστοποίησαν στον αντιπρόσωπο της εναγομένης, τα ως άνω προβλήματα και το αυτοκίνητο εισήχθη για έλεγχο σε συνεργαζόμενο με την εναγομένη και εξουσιοδοτημένο για την επισκευή αυτοκινήτων μάρκας PEUGEOT, συνεργείο πέντε φορές, σε χρονικό διάστημα 3 μηνών. Από τα παραπάνω πραγματικά ελαττώματα του αυτοκινήτου επιδιορθώθηκε μόνο αυτό του θορύβου από το δεξιό πίσω παράθυρο, ενώ τα λοιπά δεν επιδιορθώθηκαν. Η ύπαρξη των ως άνω ελαττωμάτων αποδεικνύεται από έγγραφες εντολές εργασίας του συνεργείου με τις κάτω από αυτές παρατηρήσεις. Μετά και την τελευταία είσοδο του αυτοκινήτου στο ανωτέρω συνεργείο, κατά την οποία και πάλι δεν κατέστη δυνατόν να εξακριβωθεί η αιτία των ως άνω θορύβων και να επιδιορθωθούν τα παραπάνω ελαττώματα, οι ενάγοντες απηύθυναν προς την εναγομένη εξώδικη δήλωση αναστροφής πωλήσεως, με την οποία, αφού ανέφεραν τα προβλήματα στη λειτουργία του αυτοκινήτου, άσκησαν το δικαίωμα της αναστροφής της σύμβασης πωλήσεως και ζήτησαν την επιστροφή του καταβληθέντος τιμήματος, προσφερόμενοι στην παράδοση του αυτοκινήτου, άλλως ζήτησαν την αντικατάστασή του με άλλο καινούργιο. Στις 6-3-2009 οι ενάγοντες προέβησαν σε δήλωση ακινησίας του ως άνω αυτοκινήτου και κατέθεσαν τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας αυτού. Ακολούθως στις 12-4-2010 προέβησαν σε άρση της ακινησίας του ως άνω αυτοκινήτου και έκτοτε το κυκλοφορούν, έχοντας πραγματοποιήσει έως την 25-10-2012 45.257 χλμ. Κατά το διάστημα αυτό και συγκεκριμένα στις 19-4-2010, 27-4-2010, 6-5-2010, 2-6-2010, 7-6-2010, 7-7-2010, 27-7-2010 και 2-10-2010 οι ενάγοντες οδήγησαν το αυτοκίνητο στο παραπάνω συνεργείο, επειδή τα προαναφερόμενα προβλήματα λειτουργίας του παρέμεναν και συγκεκριμένα ακούγονταν θόρυβοι από τον κινητήρα, το δοχείο καυσίμων και το πίσω μέρος του αυτοκινήτου, η αλλαγή των ταχυτήτων γινόταν με δυσκολία και το ορυκτέλαιο του κιβωτίου ταχυτήτων ήταν πολύ σκούρο, όπως τούτο προκύπτει και από έγγραφες εντολές εργασίας του συνεργείου.  Τα ως άνω προβλήματα στη λειτουργία του αυτοκινήτου και συγκεκριμένα οι θόρυβοι από τον κινητήρα, το δοχείο καυσίμων και το πίσω μέρος του αυτοκινήτου, η δυσκολία αλλαγής των ταχυτήτων και η αλλοίωση του ορυκτελαίου του κιβωτίου ταχυτήτων, συνιστούν πραγματικά ελαττώματα, το οποία υπήρχαν στο ως άνω αυτοκίνητο κατά το χρόνο μεταθέσεως του κινδύνου στους ενάγοντες. Τα εν λόγω ελαττώματα δεν επιδιορθώθηκαν. Όμως τα ως άνω ελαττώματα, τα οποία εκδηλώθηκαν μετά την αγορά του αυτοκινήτου δεν αναιρούν (εκμηδενίζουν) την αξία και χρησιμότητα του αυτοκινήτου, αφού αυτό χρησιμοποιείται από τους ενάγοντες, οι οποίοι έχουν διανύσει ικανό αριθμό χιλιομέτρων, γεγονός που αποδεικνύει ότι δεν είναι επικίνδυνο για την ασφάλεια των επιβαινόντων σε αυτό. Τα ως άνω πραγματικά ελαττώματα του αυτοκινήτου των εναγόντων δεν δημιουργούν πρόβλημα ανασφαλούς οδήγησης, ούτε εγκυμονούν κινδύνους ατυχήματος. Ενόψει τούτων αλλά και του γεγονότος ότι η ζημία, η οποία θα επέλθει στην εναγομένη πωλήτρια εταιρία από την υπαναχώρηση από την επίδικη σύμβαση πωλήσεως θα είναι πολύ μεγαλύτερη από την ωφέλεια που θα προκύψει για τους ενάγοντες αγοραστές, καθόσον οι τελευταίοι κατά το ως άνω χρονικό διάστημα έχουν πραγματοποιήσει με το εν λόγω αυτοκίνητο για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους τουλάχιστον 45.257 χιλιόμετρα, το Δικαστήριο κρίνει ότι πρέπει να χωρήσει μείωση του τιμήματος, μολονότι οι ενάγοντες άσκησαν αγωγή περί υπαναχώρησης, γιατί από τα προεκτεθέντα περιστατικά, ενόψει της φύσεως των ελαττωμάτων, λαμβανομένων υπόψη των γενικών αρχών της καλής πίστεως και των συναλλακτικών ηθών, δεν δικαιολογείται η υπαναχώρηση από τη σύμβαση πωλήσεως. Κατά τον ως άνω χρόνο παραδόσεως στους ενάγοντες του πωληθέντος αυτοκινήτου η αγοραία αξία αυτού χωρίς το παραπάνω ελάττωμα ήταν ίση προς το συμφωνηθέν τίμημα των 20.590 ευρώ. Κατά τον ίδιο χρόνο η αξία του με το προαναφερθέν ελάττωμα ανήρχετο σε 12.590 ευρώ, ενόψει του ότι η εμπορική του αξία μειώνεται εξαιτίας των ανωτέρω ελαττωμάτων. Έτσι, η μείωση του συμφωνηθέντος τιμήματος ανέρχεται στο ποσό των 8.000 ευρώ, το οποίο, εφόσον έχει καταβληθεί στην ως άνω εναγομένη, οφείλει αυτή να το επιστρέψει στους ενάγοντες, αφού κατά το ποσό αυτό έγινε αδικαιολόγητα και χωρίς νόμιμη αιτία πλουσιότερη σε βάρος της περιουσίας των τελευταίων.

Αναστασία Χρ. Μήλιου 
Δικηγόρος παρ’Εφέταις Αθηνών
Τηλ. 6945-028153
e-mail: natmil@otenet.gr, www.legalaction.gr
fb: Αναστασία Μήλιου

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΕΦΘΗΚΕ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΠΟΡΩΝ ΣΤΟ ΕΣΥ

Σε μία κατάμεστη αίθουσα 350 ατόμων και στη πλειοψηφία τους στελέχη της Υγείας από όλες τις Υγειονομικές Περιφέρειες και τα Νοσοκομεία της Χώρας, πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 20 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο  ELITE RESORT,  η ημερίδα του Νοσοκομείου Καλαμάτας με τίτλο: « Ενεργειακή Εξοικονόμηση στα  Νοσοκομεία-Οικονομία Πόρων στο ΕΣΥ- Προστασία και Σεβασμός στο Περιβάλλον»
Στόχος της ημερίδας ήταν να παρουσιαστούν στα στελέχη του χώρου της Υγείας που προέρχονταν από τα άλλα  Νοσοκομεία της Χώρας όλες οι βέλτιστες πρακτικές που έχει ακολουθήσει
τα τελευταία χρόνια το Νοσοκομείο Καλαμάτας στο θέμα της εξοικονόμησης ενέργειας  και να τονιστεί ότι τρόποι εξοικονόμησης πόρων και ισοδύναμα μπορεί να υπάρχουν και πέρα από την λογική των οριζόντιων περικοπών.
Συντονίστρια του 1ου μέρους της Ημερίδας ήταν η δημοσιογράφος Υγείας κ.Βασιλική Αγγουρίδου. Τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας κ.Αναστάσιος Βλαχοδημητρόπουλος και κ.Σοφία Κορακοβούνη, αλλά και εξωτερικοί συνεργάτες-μελετητές κ.Απόστολος Ευθυμιάδης και κ.Κωνσταντίνος Μουρτζανός παρουσίασαν τις  παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης και το έργο
της παραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσεως.
Ειδικότερα στο τέλος του 2ου μέρους, ο μελετητής Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος-Μηχανικός κ.Απόστολος Ευθυμιάδης προχώρησε  στην ενεργειακή αποτίμηση όλων των ανωτέρω παρεμβάσεων τοποθετώντας το ποσοστό εξοικονόμησης και -με την ολοκλήρωση των τρεχουσών εργασιών- στο ποσοστό του 45%.
Στην ημερίδα εισηγήσεις για το πώς θα κινηθούν οι διαδικασίες στη νέα προγραμματική περίοδο και πως θα τρέξει το νέο αναπτυξιακό πλαίσιο έκαναν οι κ.Νίκος Μαμαλούγκας, Προστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Επιχειρησιακού
Προγράμματος Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη ΕΠΠΕΡΑΑ και κ.Αντώνης Ψαράκης, Αναπληρωτής Προιστάμενος της ΕΔΑ Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Την Ημερίδα τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μεσσηνίας κ.κ Χρυσόστομος, οι Βουλευτές του Νομού κ.Παναγιώτα Κοζομπόλη και κ.Πέτρος Κωνσταντινέας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ.Πέτρος Τατούλης, οι Υποδιοικητές της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ.Μιλτιάδης Ζαμπάρας και κ.Δημήτρης Κωστακιώτης, ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ κ.Νίκος Καρβούνης, οι Διοικητές των Νοσοκομείων Σισμανογλείου
κ.Μάγδα Τσαγδή και Κορίνθου κ.Γιάννης Άρχοντας, ο Αντιπεριφεριάρχης Πελοποννήσου κ.Περικλής Μαντάς, οι Αντιδήμαρχοι Καλαμάτας κ.Παναγιώτης Γιαννόπουλος και κ.Δημήτριος Βεργόπουλος, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας κ.Μιχάλης Μιχαήλ, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και πλήθος εκπροσώπων κοινωνικών-επιστημονικών και συνδικαλιστικών φορέων.
Με το τέλος της Ημερίδας ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας κ.Γιώργος Μπέζος δήλωσε:
«Είμαστε απολύτως ικανοποιημένοι από την συμμετοχή και το ενδιαφέρον που υπήρξε για την ημερίδα. Ένας αριθμός 250 στελεχών της Υγείας από πολλά Νοσοκομεία της Χώρας ανταποκρίθηκαν και ήρθαν να παρακολουθήσουν τη θεματολογία και το πρόγραμμα της Ημερίδας.
Αυτός ήταν και ο κυρίαρχος στόχος μας. Δεν επιθυμούσαμε χειροκροτήματα και επαινετικά λόγια. Θέλαμε μόνο την συμμετοχή τους και την προσοχή τους για να τους παρουσιάσουμε αυτές τις μικρές βέλτιστες πρακτικές που έχουμε ακολουθήσει στο Νοσοκομείο μας και να τους πούμε καθαρά ότι είμαστε δίπλα τους να συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις έτσι ώστε αυτά τα μικρά βήματα προόδου και εξοικονόμησης πόρων να επιτευχθούν και σε άλλα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της Χώρας μας. Και νομίζω ότι αυτό το πετύχαμε σε μεγάλο βαθμό. Θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς που μας τίμησαν με την παρουσία τους και τέλος να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου για την πραγματικά άρτια οργάνωση».

5 σπιτικά γιατροσόφια για πάσα νόσο

- Πονάει ο λαιμός σας; 
-Έχετε το στομάχι σας; 

Η γιαγιά έχει πάντα μία μυστική συνταγή για να σας κάνει να νιώσετε καλύτερα, η οποία πιάνει πάντοτε!

Εμείς μαζέψαμε 5 σπιτικά γιατροσόφια, όπως τα προτείνουν οι γιαγιάδες όλης της Ελλάδας και σας τα παρουσιάζουμε.

Κοτόσουπα για το κρύωμα
Τίποτα δεν μπορεί να σας κάνει να νιώσετε καλύτερα, όταν είστε άρρωστοι, από μία σπιτική κοτόσουπα. Η σούπα είναι ένα φαγητό που «κατεβαίνει» εύκολα αν πονάει ο λαιμός σας και ταυτόχρονα ανακουφίζει τον ερεθισμό της περιοχής. Επιπλέον, το αλάτι και το λεμόνι που περιέχει, βοηθούν να σκοτωθούν τα μικρόβια και το νερό σας κρατάει ενυδατωμένους. Εάν βάλετε και λίγο καρότο και λαχανικά μέσα θα σας εφοδιάσει και με όλα τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεστε για να αναρρώσετε.

Τονωτικό ρόφημα για τον πονόλαιμο
Φέτος ο καιρός δεν μας έχει κάνει την χάρη, αφού δηλώνει αναποφάσιστος, με αποτέλεσμα να έχουμε συχνά πονόλαιμο. Για να τον αντιμετωπίσετε, βάλτε σε ένα κατσαρολάκι χυμό από δύο πορτοκάλια και ένα λεμόνι, μπόλικη κανέλα, 2 κουταλιές της σούπας μέλι και 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ και βάλτε το να ζεσταθεί. Λίγο πριν πάρει βράση, βγάλτε το από το μάτι και πιείτε το. Όχι μόνο θα σας ανακουφίσει από τον πονόλαιμο, αλλά και θα σας γεμίσει με ενέργεια και βιταμίνες.

Μέλι για τον λαιμό και τον βήχα
Ο βήχας και ο ερεθισμένος λαιμός είναι ο χειρότερος συνδυασμός, αφού κάθε φορά που βήχετε το λαιμός σας γίνεται χειρότερος. Αντί να αρχίσετε να καταναλώνετε φάρμακα, καραμέλες και σιρόπια, μπορείτε να φάτε λίγο μέλι. Ακόμα καλύτερα, μπορείτε να βάλετε μία κουταλιά μέλι στο ζεστό σας τσάι ή στο γάλα σας. Το μέλι καταπραΰνει και μαλακώνει τον λαιμό.

Λαπάς για το στομάχι
Εάν νιώθετε τις στομαχικές διαταραχές να σας «χτυπούν την πόρτα», ο παραδοσιακός λαπάς θα σας σώσει. Όπως και στην κοτόσουπα, έτσι και στον λαπά, το αλάτι και το λεμόνι λειτουργούν καταπραϋντικά. Βράστε ρύζι καρολίνα και λίγο πριν το βγάλετε από την φωτιά, ρίξτε μπόλικο αλάτι και λεμόνι και θα έχετε μπροστά σας έναν νοστιμότατο λαπά.

Δυόσμος για τον εμετό
Δεν είναι λίγα τα ελληνικά βότανα που έχουν ευεργετικές ιδιότητες και ο δυόσμος είναι ένα από αυτά. Για την ακρίβεια, ο δυόσμος είναι χωνευτικός και βοηθά στην αποτροπή του εμετού.
Αρκεί να βάλετε 6 γραμμάρια, μέσα σε βραστό νερό και να τον πιείτε, το μεσημέρι και το βράδυ, μετά από κάθε γεύμα.
Εκτός από το στομάχι σας, θα σας βοηθήσει να έχετε και καθαρή αναπνοή.

 huffingtonpost.gr

Μάθετε ποιός από τους γείτονες σας κλέβει την ...Wi-Fi σύνδεσή σας !

Υποψιάζεστε ότι κάποιος γείτονας σας χρησιμοποιεί χωρίς τη συγκατάθεση σας την Wi-Fi σύνδεσή σας: 
 
Δεν γνωρίζεται να μπείτε στο router σας για να δείτε αφού αυτά είναι ψιλά γράμματα για σας;

Υπάρχει λύση. Θα σας παρουσιάσουμε έναν εύκολο τρόπο για να ελέγχετε ποιοι χρησιμοποιούν «παράνομα» το ασύρματό σας δίκτυο. 
Πρόκειται για την εφαρμογή «Wireless Network Watcher», η οποία σας ειδοποιεί κάθε φορά που κάποιος συνδέετε στο δίκτυο σας.

Ακολουθείστε τα παρακάτω απλά βήματα...

1. Κατεβάστε το Wireless Network Watcher ( κατεβάστε από εδώ)

2. Εγκαταστήστε το στον υπολογιστή σας

3. Τη πρώτη φορά που θα ανοίξετε την εφαρμογή, πρέπει να τη ρυθμίσετε για να σας ειδοποιεί κάθε φορά που κάποιος χρησιμοποιεί το δίκτυο σας. 
 Πατήστε στο «Options» και επιλέξτε το «Beep On New Device» και μετά το «Background Scan».

4. Στη συνέχεια, πατήστε το «Start Scanning» ή απλά πατήστε το πλήκτρο F5. Θα μάθετε αμέσως ποιος χρησιμοποιεί τη σύνδεση σας χωρίς τη συγκατάθεση σας.

Από Δευτέρα οι αιτήσεις για υπαγωγή στη δράση: «Ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης»

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν την αίτηση ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα του ΟΑΕΔ

Ξεκινάει τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου η υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στη δράση «Ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης», με την οποία πέφτει η αυλαία των προγραμμάτων ΕΣΠΑ της περιόδου 2007-13.
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα του ΟΑΕΔ την αίτηση υπαγωγής τους στο πρόγραμμα από:
- Τη Δευτέρα 23/11 για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, με έδρα στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Κρήτης, Βορείου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων.
- Την Τρίτη 8/12 για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, με έδρα στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας.
Η πρόσκληση έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ. Το πρόγραμμα στοχεύει στη στήριξη 12.700 εργαζόμενων και ελεύθερων επαγγελματιών.
Ειδικότερα, το πρόγραμμα απευθύνεται:
(α) Σε νέους ελεύθερους επαγγελματίες, πρώην ανέργους, που έκαναν έναρξη επαγγέλματος από την 1/1/2014 και
(β) σε ιδιωτικές επιχειρήσεις ή συνεταιρισμούς που πραγματοποίησαν καθαρή αύξηση των θέσεων εργασίας τους, μετά την 1/1/2015, προσλαμβάνοντας έναν ή περισσότερους ανέργους.

Νέα ιστοσελίδα στην υπηρεσία του καταναλωτή

Νέα ιστοσελίδα στην υπηρεσία του καταναλωτή έθεσε σε λειτουργία το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Ελλάδας, στη διεύθυνση www.eccgreece.gr
Οι καταναλωτές που προμηθεύονται προϊόντα και υπηρεσίες από επιχειρήσεις εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Νορβηγίας και της Ισλανδίας.

Έτσι, έχουν πλέον τη δική τους ιστοσελίδα, μέσα από την οποία μπορούν να ενημερώνονται για τα δικαιώματά τους και για το πώς θα πραγματοποιούν ασφαλείς διασυνοριακές συναλλαγές.

Επίσης στη διεύθυνση www.eccgreece.gr ο καταναλωτής θέτει ερωτήματα και ζητά βοήθεια και υποστήριξη, όταν υπάρχει πρόβλημα και υποβάλλει ηλεκτρονικά το αίτημά του για εξωδικαστική, συναινετική επίλυση της καταναλωτικής του διαφοράς.

Η δημιουργία της ιστοσελίδας, η οποία συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μειώνει τον χρόνο διαχείρισης της αναφοράς ή του ερωτήματος του καταναλωτή σε ποσοστό πάνω από 24% και, άρα, εξυπηρετείται αυτός καλύτερα.

Παράλληλα με το νέο ιστότοπο, οι καταναλωτές μπορούν να ενημερώνονται για τα δικαιώματα τους, καθώς και για καταναλωτικά θέματα επικαιρότητας από τις ιστοσελίδες που διατηρεί το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Ελλάδας στα κοινωνικά δίκτυα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Έχετε αυτό το φυτό στο σπίτι σας; – Πετάξτε το τώρα!

Αυτό το φυτό που βλέπετε στην φωτογραφία σίγουρα το… έχετε δει σε κάποια γλάστρα στο σπίτι ενός γνωστού, ή ακόμα και στο σπίτι σας…
Η επιστημονική του ονομασία είναι «Diffenbachia» (Ντιφενμπάχια) και σύμφωνα με το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Δηλητηριάσεων, αυτό που ελάχιστοι γνωρίζουν είναι ότι αυτό το φυτό μπορεί να αποδειχτεί θανατηφόρο για τους ανθρώπους και ειδικά για τα μικρά παιδιά!
Η Ντιφενμπάχια είναι ένα είδος εσωτερικού φυτού σπίτι με μεγάλα, πολύχρωμα φύλλα. Είναι πολύ τοξικό και η δηλητηρίαση στον άνθρωπο μπορεί να προκύψει αν μασουλήσει κανείς τα φύλλα, ον μίσχο ή και τη ρίζα του φυτού. Γι’ αυτό και τα μικρά παιδιά διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο, αφού συνηθίζουν να βάζουν στο στόμα τους «ό,τι βρουν μπροστά τους».
 Δηλητηριώδες συστατικό
-Οξαλικό οξύ
-Ασπαραγίνη (μια πρωτεΐνη που βρίσκεται σε αυτό το φυτό)
Συμπτώματα τοξικής δηλητηρίασης από Ντιφενμπάχια
-Κάψιμο στο στόμα ή στο λαιμό
-Βλάβη στον κερατοειδή χιτώνα του οφθαλμού
-Διάρροια
-Πόνος στο μάτι
-Βραχνή φωνή
-Ναυτία ή εμετός
-Πρήξιμο και φλύκταινες στο στόμα ή τη γλώσσα
-Φουσκάλες και οίδημα στο στόμα που μπορεί να είναι αρκετά σοβαρό ώστε να εμποδίζει την κανονική ομιλία, την εισπνοή και την κατάποση.
Τι να κάνετε στο σπίτι σε περίπτωση δηλητηρίασης από Ντιφενμπάχια
Σκουπίστε το στόμα με ένα κρύο, υγρό πανί. Ξεπλύνετε καλά τα μάτια και το δέρμα του προσώπου, αν αγγίξατε χυμούς από το φυτό και μετά το πρόσωπό σας. Δώστε στον ασθενή να πιει γάλα. Καλέστε το Κέντρο Δηλητηριάσεων για περισσότερη καθοδήγηση.
 Πριν από την κλήση έκτακτης ανάγκης φροντίστε να γνωρίζετε τις ακόλουθες πληροφορίες:
-Ηλικία, σωματικό βάρος και γενική κατάσταση του ασθενούς
-Τα μέρη του φυτού που έφαγε
-Το πότε συνέβη αυτό
-Πόση ποσότητα κατάπιε
 Πρόγνωση
Εάν η επαφή με το στόμα του ασθενούς δεν είναι εκτεταμένη, τα συμπτώματα συνήθως υποχωρούν μέσα σε λίγες ημέρες. Για τους ασθενείς που έχουν σοβαρή επαφή με το φυτό, απαιτείται μεγαλύτερος χρόνος αποκατάστασης.
 Πρόληψη
Μην αγγίζετε και μην τρώτε ποτέ οποιοδήποτε φυτό με το οποίο δεν είστε εξοικειωμένοι. Να πλένετε καλά τα χέρια σας πάντα μετά από εργασία στον κήπο.

Μείνε μακρυά τους! Αυτά είναι τα Top-5 κινητά τηλέφωνα με την υψηλότερη ακτινοβολία

Οι περισσότεροι από εμάς αγνοούν το εγχειρίδιο οδηγιών και συνήθως βρίσκεται ξεχασμένο σε κάποιο συρτάρι.

Η ειρωνεία είναι, αν διαβάζαμε τις οδηγίες δε θα χρησιμοποιούσαμε ξανά το κινητό με τον ίδιο τρόπο.

Για παράδειγμα, οι οδηγίες για την ασφάλεια που συνοδεύουν το κινητό γράφουν (με ψιλά γράμματα):

“Για τη συμμόρφωση στην έκθεση σε ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων απαιτείται ελάχιστη απόσταση 1,5 cm ανάμεσα στο σώμα του χρήστη και το ακουστικό, συμπεριλαμβανομένης της κεραίας.”

Στην πρώτη εικόνα, μια θερμογραφική απεικόνιση χωρίς καμιά έκθεση σε επιβλαβή ακτινοβολία κινητού. Στην δεύτερη εικόνα, μια θερμογραφική απεικόνιση μετά από μια 15λεπτη κλήση με κινητό. Οι κίτρινες και κόκκινες περιοχές δείχνουν τις θερμικές συνέπειες που προκαλούν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία.

Η επιδημιολόγος Devra Davis του Πανεπιστημίου Πίτσμπουργκ προτείνει να διατηρείται ένα κινητό τηλέφωνο όχι πολύ κοντά στο κεφάλι ή το σώμα, χρησιμοποιώντας ενσύρματα ακουστικά ή το μεγάφωνο του τηλεφώνου. Τα παιδιά θα πρέπει να γράφουν μηνύματα αντί να κάνουν κάνουν κλήσεις, και οι έγκυες γυναίκες θα πρέπει να κρατάνε τα τηλέφωνα μακριά από την κοιλιά.

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για το τοπ 5 με τα κινητά τηλέφωνα που παράγουν τη μεγαλύτερη ποσότητα ακτινοβολίας:
fanpage

Καυτό ειδύλλιο διεθνή παίκτη με παρουσιάστρια!

Μεγάλο σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στην Κύπρο και έχουν βουίξει όλες η σκανδαλοθηρικές εφημερίδες από το γεγονός ότι η Χριστιάνα Αριστοτέλους, η διάσημη Κύπρια τηλεπαρουσιάστρια που πρόσφατα την είδαμε να παρουσιάζει τα καλλιστεία, διατηρεί δεσμό το τελευταίο διάστημα με γνωστό ποδοσφαιριστή.
Πρόκειται για τον Γιώργο Εφραίμ, διεθνή ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ, ο οποίος είναι ιδιαίτερα ανεβασμένος το τελευταίο διάστημα και γίνεται αντικείμενο αποθέωσης από τους φιλάθλους της ομάδας.

Ζητούνται άνδρες για χωριό 600 γυναικών! Ποιοι είναι οι... σκληροί όροι;

Ο πληθυσμός της πόλης αποτελείται μόνο από γυναίκες οι οποίες σε μια προσπάθεια να σπάσουν την μοναξιά τους
αποφάσισαν να αναζητήσουν άνδρες πρόθυμους να ζήσουν με τους γυναικείους όρους.

 
Πρόκειται για την πόλη Noiva do Cordeiro, που βρίσκεται στη Βραζιλία και στην οποία ζουν αποκλειστικά περίπου 600 γυναίκες εκ των οποίων οι περισσότερες είναι ηλικίας μεταξύ 20 – 35 ετών.


Όσοι άνδρες εκφράσουν τη θέληση να μείνουν μαζί τους θα πρέπει να δουλεύουν εκτός της πόλης και να επιστρέφουν στο σπίτι μόνο κάθε Σαββατοκύριακο.


Κατά καιρούς πολλοί άντρες προσπάθησαν να παρέμβουν με τους δικούς τους όρους σε αυτόν τον τρόπο ζωής γεγονός που έκανε τις γυναίκες της Noiva do Cordeiro να υιοθετήσουν μία ακόμη πιο σκληρή πολιτική διαμονής των ανδρών στην πόλη.

ΒΙΝΤΕΟ - ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ! Τον δάγκωσε καρχαρίας και εκείνος επέστρεψε τον σκότωσε και τον έφαγε

Ένας νεαρός που είχε πέσει θύμα ενός καρχαρία, ισχυρίζεται ότι πήρε την εκδίκησή του, όταν κατάφερε όχι μόνο να τον πιάσει, αλλά και να τον καταναλώσει!
Ο 28χρονος Allen Engelman, ψαράς από τη Φλόριντα των ΗΠΑ, δέχτηκε επίθεση από έναν καρχαρία όταν έκανε σερφ ανοιχτά των ακτών του νησιού Singer. Από την επίθεση «γλίτωσε» με μόνο 15 ράμματα – αν αναλογιστεί κανείς ότι θα μπορούσε να αποβεί και μοιραία η «συνάντηση».
Ο νεαρός όμως, αντί να μακαρίζει τη τύχη του, πήρε την κατάσταση στα χέρια του και επέστρεψε την επόμενη ημέρα, έχοντας μαζί τον 5χρονο γιο του, όπου και κατάφερε να ψαρέψει τον εν λόγω καρχαρία. Ακολούθως, τον μετέφερε στο σπίτι του όπου τον έκοψε σε φιλέτα και τον έφαγε.
Ο Engelman πιστεύει ότι έπιασε τον ίδιο καρχαρία που του είχε επιτεθεί, καθώς όπως είπε και στο Sun Sentinel, τον αναγνώρισε από κάποια σημάδια στο πτερύγιο. «Έφτασα πολύ κοντά του, μου άρπαξε το δεξί χέρι και ταυτόχρονα πάλευα να απελευθερωθώ. Βρισκόμουν πάνω στη σανίδα του σερφ όταν τελικά με άφησε», δήλωσε ο 28χρονος. «Τώρα που τον έχω πιάσει, τον έχω φιλετάρει και θα τον καταναλώνω».

ΑΝ ΣΕ ΘΕΛΕΙ !!! Αγρότης βρήκε 4.000 ρωμαϊκά νομίσματα στη φωλιά ενός τυφλοπόντικα

ΈΣΚΑΒΕ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΟΠΟΝΤΙΚΑ !!!
Έναν πραγματικό θησαυρό ανακάλυψε, κατά τύχη στον δενδρόκηπό του, ένας άνδρας στην Ελβετία.
Όπως αποδείχτηκε, επρόκειτο για ένα θησαυρό από νομίσματα της ρωμαϊκής εποχής, ο κάτοχος των οποίων τα είχε θάψει πριν από περίπου 1.700 χρόνια.
Σύμφωνα με την εφορία αρχαιοτήτων του καντονιού Άαργκαου, πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους νομισματικούς θησαυρούς που έχουν βρεθεί ποτέ στην Ελβετία, καθώς αποτελείται από περισσότερα από 4.000 νομίσματα συνολικού βάρους 15 κιλών.
Η ανακάλυψη έγινε στην πόλη Ούκεν.


Στην αγορά το πρώτο γενετικά τροποποιημένο προϊόν!

Στην αγορά το πρώτο γενετικά τροποποιημένο προϊόν!Στην αμερικανική αγορά το πρώτο μεταλλαγμένο προϊόν - Τροποποιημένος σολομός χωρίς σήμανση   

Το πρώτο παγκοσμίως μεταλλαγμένο προϊόν για βρώση από την κατηγορία ζώων και ψαριών που θα μπει στο τραπέζι των καταναλωτών θα είναι ένας σολομός του Ατλαντικού, ο οποίος μόλις πήρε τη σχετική άδεια από την αρμόδια εποπτική Αρχή των ΗΠΑ, την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Μάλιστα ο γενετικά τροποποιημένος σολομός δεν θα φέρει υποχρεωτικά σχετική σήμανση στη συσκευασία του, οπότε δεν θα μπορούν να τον ξεχωρίσουν οι αγοραστές από τον κανονικό σολομό.
Η FDA έδωσε την έγκριση στο πρώτο γενετικά τροποποιημένο ζώο για ανθρώπινη κατανάλωση με το σκεπτικό ότι είναι ασφαλές για να το φάνε οι καταναλωτές, ενώ θεωρεί περιττή την υποχρεωτική σήμανση, επειδή ο μεταλλαγμένος σολομός έχει ίδια θρεπτική αξία με τον φυσικό.
Η εταιρεία βιοτεχνολογίας που έκανε την γενετική τροποποίηση στον σολομό, η AquaBounty Technologies της Μασαχουσέτης, είχε υποβάλει τη σχετική αίτηση για έγκριση πριν από σχεδόν 20 χρόνια, σύμφωνα με το BBC, το Reuters και τους Νew York Times. Παρά την άδεια, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις και άλλοι αντίπαλοι των μεταλλαγμένων επιμένουν πως οι καταναλωτές δεν θα έχουν όρεξη να φάνε μεταλλαγμένα ψάρια, τα οποία επιπλέον, όπως φοβούνται, μπορεί να αποτελούν κίνδυνο για άλλα ψάρια, αν δραπετεύσουν στις ανοιχτές θάλασσες.
Η FDA δήλωσε ότι, μετά από ενδελεχή μελέτη του θέματος και αξιολόγηση των διαθέσιμων στοιχείων, κατέληξε ότι ο σολομός με την εμπορική ονομασία "AquAdvantage Salmon" πληρεί τις απαιτήσεις ασφάλειας και μπορεί να καταναλωθεί χωρίς φόβο. Όμως - ίσως για καλό και για κακό- η Αρχή όρισε ότι η εκτροφή του μεταλλαγμένου σολομού θα γίνεται σε δεξαμενές στην ξηρά και όχι σε θαλάσσιες ιχθυοκαλλιέργειες και μάλιστα όχι στις ΗΠΑ, αλλά σε μόνο δύο εγκαταστάσεις σε γειτονικές χώρες, στον Καναδά και στον Παναμά.
Ως πρόσθετο μέτρο ασφαλείας, η FDA επέβαλε ο διαγονιδιακός σολομός, που θα είναι μόνο θηλυκός, να είναι στείρος, ώστε να μην μπορεί να ζευγαρώσει με άλλα ψάρια «στην απίθανη περίπτωση που ξεφύγει». Η γενετική τροποποίηση αφορά κυρίως δύο γονίδια, τα οποία επιτρέπουν στον σολομό να αναπτύσσεται πολύ ταχύτερα, πράγμα που αποφέρει προφανή εξοικονόμηση δαπανών (π.χ. σε ιχθυοτροφές) και άλλα οικονομικά οφέλη για τους εκτροφείς.
Ο σολομός φθάνει σε πλήρη ανάπτυξη σε 18 μήνες αντί σε τρία έτη.
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας AquaBounty δρ Ρον Στότις δήλωσε ότι ο σολομός «αλλάζει τους κανόνες του παιγνιδιού, καθώς φέρνει στους καταναλωτές υγιή και θρεπτική τροφή, με περιβαλλοντικά υπεύθυνο τρόπο, χωρίς να βλάπτει τους ωκεανούς και τα άλλα θαλάσσια οικοσυστήματα». Πάνω από 80 γενετιστές και άλλοι επιστήμονες είχαν ζητήσει πέρυσι με επιστολή τους από τον πρόεδρο Ομπάμα να εγκρίνει τον τροποποιημένο σολομό, επιχειρηματολογώντας ότι, εκτός από το ότι είναι ασφαλής για την υγεία, θα αποτελέσει μια απάντηση στην μη βιώσιμη υπεραλίευση των ωκεανών.
Είναι άγνωστο κατά πόσο τα καταστήματα θα θέλουν να πωλούν τον εν λόγω σολομό και, κυρίως, κατά πόσο οι καταναλωτές θα είναι πρόθυμοι να τον αγοράσουν. Παραμένει επίσης ααφές πόσο χρόνος θα χρειαστεί, εωσότου παραχθούν επαρκείς ποσότητες του σολομού, ώστε να διατεθεί στην αγορά μαζικά.
Οι ειδικοί προβλέπουν ότι η διαδικασία θα πάρει μια διετία περίπου. Από την άλλη, η έγκριση των ΗΠΑ αναμένεται να ενθαρρύνει άλλες εταιρείες βιοτεχνολογίας να προχωρήσουν σε ανάλογες τροποποιήσεις ζώων και ψαριών. Είναι άγνωστο εξάλλου πώς θα αντιδράσει η αρμόδια Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA), αν της υποβληθεί αίτημα για χορήγηση άδειας στον αμερικανικό σολομό.


 Πηγή: LIFO

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Ας γνωρίσουμε την Κλαούντια Ντελμέρ !


ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΗ ΦΙΛΗ ΚΛΑΟΥΝΤΙΑ ΝΤΕΛΜΕΡ

– Από την Νέα Υόρκη στην  Μεσσηνία !

-Η φωνή της ,μας «πλημμυρίζει » Μεσόγειο


Σήμερα μας ταξιδεύει μουσικά, η Κλαούντια Ντελμέρ, μια εντελώς ξεχωριστή προσωπικότητα που λατρεύει και ζεί  στην Μεσσηνία .

Γεννήθηκε στην Ισπανία από Ιταλό πατέρα και Πολωνή μητέρα.

Έζησε αρκετά χρόνια στη Νέα Υόρκη όπου σπούδασε και ξεκίνησε την καριέρα της στην μουσική. Γοητεύτηκε από την ελληνική μουσική, εμπιστεύτηκε το ένστικτο της και ήρθε στη χώρα μας όπου συνεργάζεται με τον Μίμη Πλέσσα.

Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Μεσσηνία.

 Αγάπησε την Μεσσηνία σαν ιδιαίτερη της πατρίδα  ενώ με στοχευμένες ενέργειες προσπαθεί να αναδείξει την πλούσια παράδοση (μουσική, γαστρονομικη κ.α.) της περιοχής  μας για την οποία γνωρίζει πολλά περισσότερα απ’ ότι ο μέσος έλληνας.

Μιλάει άπταιστα Ελληνικά ενώ γνωρίζει επτά γλώσσες

Η Klaudia Delmer έχει τραγουδήσει :

Όπερα: Τον Orfeo στο "Orfeo ed Euridice" του Gluck, τον Paride στο "Paride ed

Elena" του Gluck, την νύμφη στο "Daphne" του Marco da Gagliano, την Dido στο "Dido and Aeneas" τον Purcell, την Cornelia αλλά και τον Sesto στο "Julius Ceasar" τον Handel, την Lola στην "Cavaleria Rusticana" του Mascagni, την Berta στον "Barbiere di Seviglia" του Rossini, την Olga στο "Eugene Oniegin" του Tchaikovsky και την Clarina στο "Il campanello di notte" του Donizzetti. Musίcal: Την Dulcinea στο "Μan of la Mancha". Έργα για φωνή και ορχήστρα: "Shehrazade" του Ravel, "Εl amor brujo" του de Falla, "Άξιον Εστί" του Θεοδωράκη, "Les nuits d' ete" του Berlioz.

Επίσης έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ τραγουδιού.

Στην Ελλάδα έχει εμφανιστεί στη Λυρική Σκηνή σε όπερες και μιούζικαλ με σκηνοθέτες τους: Γιάννη Καραχισαρίδη, Χριστόφορο Χριστοφή, Βασίλη Νικολαϊδη.

Έχει συνεργαστεί με την Συμφωνική Ορχήστρα και την Ορχήστρα Σύγχρονης μουσικής της ΕΡΤ και με το Σύνολο Σύγχρονης Μουσικής του Θεόδωρου Αντωνίου.

Έχει δημιουργήσει δύο προσωπικά άλμπουμ τα :

- «Ainola» στα ελληνικά (στίχοι: Μιχάλης Μπουρμπούλης), Ισπανικά (στίχοι: Αντωνία Gala) και Ιταλικά (στίχοι: Klaudia Delmer) ,με τη μουσική του Νίκου Ξυδάκη και του Βαγγέλη Φάμπα

- «La Mar-Δρόμοι της θάλασσας» με  στίχους από  Έλληνες και Ισπανούς  ποιητές  και πρωτότυπη μουσική του Μίμη Πλέσσα

 'Εχει συμμετάσχει στους δίσκους: "1922, From Asia to Europe" του Μιχάλη

Νικολούδη (1999), "Gypsies Bar" (1999), "Τα πιο μεγάλα πράγματα τα έζησα μικρός" του Γ. Αλουπογιάννη & 4 Εποχών (2000), "Γράμματα στην πατρίδα" των Nor Dar (2000).

Είναι Καλλιτεχνικός διευθυντής του « Φεστιβάλ  Ίκαρος  » για τον Διάλογο μεταξύ των Πολιτισμών (www.icarusfestival.com ) από το 2006 μέχρι  και σήμερα στο νησί της Ικαρίας ... ένα φεστιβάλ που περιλαμβάνει μουσική, χορό, εικαστικές τέχνες, τον κινηματογράφο και τα σεμινάρια .

Λόγω του ότι ζεί και εργάζεται στην Μεσσηνία το βάρος του Φεστιβάλ σηκώνει ο συνεργάτης της  ,συνθέτης  Βαγγέλης Φάμπας

Στην Νέα Υόρκη σπούδασε μουσική στο Mannes College of Music ενώ έχει κερδίσει διαγωνισμούς τραγουδιού  όπως  στη Ρόζα Ponselle και στο Lincoln Centre  της Νέας Υόρκης

Ενώ ταυτόχρονα  ‘εχει κάνει την μουσική επένδυση σε αρκετές ταινίες

Είναι παντρεμένη με  (συμπατριώτη μας ) Μεσσήνιο  και έχουν τρία παιδιά

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ !!! Η ΔΕΗ του έκοψε το ρεύμα και κάηκε ζωντανός στην προσπάθειά να ζεσταθεί

ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΑ ...ΤΡΟΦΕΙΑ ΤΩΝ ΦΩΤΟΠΟΥΛΩΝ !!!

Ο ηλικιωμένος, σύμφωνα με τους γείτονές του, ήταν πολύ φτωχός και ζούσε μόνος… 

Ήταν τόσο φτωχός που αδυνατούσε να πληρώσει τους λογαριασμούς του στην ΔΕΗ.

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με πληροφορίες του press-gr.com και σε αυτή την περίπτωση η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στον ηλικιωμένο αυτόν άνδρα, με αποτέλεσμα ο 86χρονος να στραφεί στη μόνη λύση που του είχε μείνει.. 
Στα κεριά για να έχει φως και στο μαγκάλι για να έχει στοιχειώδη θέρμανση. Αυτά τα μέσα πιθανόν ευθύνονται για την φωτιά που ξέσπασε στο παλιό πετρόκτιστο σπίτι του χθες στις 9 το βράδυ, με αποτέλεσμα σύντομα να εξαπλωθεί η φωτιά από άκρη σε άκρη και ο άτυχος ηλικιωμένος να απανθρακωθεί πάνω στο κρεβάτι του.
Σύμφωνα με το press-gr.com ,στο σημείο έφτασε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής που έσβησε τη φωτιά, όμως ήταν ήδη αργά για τον ηλικιωμένο, ο οποίος ήταν αδύνατον να αναγνωριστεί ακόμα και το φύλο του από την κατάσταση την οποία βρέθηκε από τους πυροσβέστες και η ταυτοποίησή του έγινε από γείτονες που ανέφεραν στους πυροσβέστες ποιος κατοικούσε σε αυτό το φτωχόσπιτο…
Έρευνα για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια της τραγωδίας διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής.

ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ 11-18 ΕΤΩΝ - Ευρωπαϊκός μαθητικός διαγωνισμός δημιουργίας βίντεο σχετικά με τη νανοτεχνολογία


Ευρωπαϊκός μαθητικός διαγωνισμός δημιουργίας βίντεο σχετικά με τη νανοτεχνολογία

Έναν πανευρωπαϊκό διαγωνισμό βίντεο για μαθητές ηλικίας 11-18 ετών συνδιοργανώνουν το ευρωπαϊκό έργο NanoDiode και η Ευρωπαϊκή Ένωση Ομοσπονδιών Δημοσιογράφων Επιστήμης (EUSJA).       Οι μαθητές καλούνται να παίξουν το ρόλο των δημοσιογράφων και να παράγουν ένα βίντεο με επίκεντρο τη νανοτεχνολογία, αναζητώντας απαντήσεις σε ερωτήματα όπως τι είναι η νανοτεχνολογία, ποια προϊόντα νανοτεχνολογίας γνωρίζετε ή χρησιμοποιείτε και ποιες εφαρμογές της θα θέλατε ή δεν θα θέλατε να δείτε στο μέλλον.
      Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές ή ομάδες μαθητών από όλα τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την Ευρώπη -και φυσικά από την Ελλάδα. Το βίντεο πρέπει να είναι διάρκειας δύο έως δέκα λεπτών στην αγγλική γλώσσα (ή με αγγλικούς υπότιτλους), συνοδευόμενο από μια σύντομη περιγραφή στα αγγλικά.
      Τα βίντεο μπορούν να περιλαμβάνουν αφήγηση, συνεντεύξεις, ομιλίες, κινούμενα σχέδια, κόμικς, τραγούδια κ.λπ. Οι μαθητές θα μπορούσαν να μιλήσουν με επιστήμονες, κατασκευαστές νανο-προϊόντων, εκπρόσωπους μη κυβερνητικών οργανώσεων, συγγενείς, φίλους, συμμαθητές και καθηγητές τους.
      Όλα τα βίντεο θα πρέπει να παραδοθούν έως το τέλος Δεκεμβρίου. Θα αναρτηθούν στο κανάλι YouΤube του NanoDiode και στη σελίδα του NanoDiode στο Facebook, όπου θα ψηφιστούν από το κοινό έως τις 31 Δεκεμβρίου.
      Τον Ιανουάριο του 2016, μία επιτροπή, αποτελούμενη από τους εταίρους του NanoDiode, θα επιλέξει τα καλύτερα βίντεο, λαμβάνοντας υπόψη τις ψήφους του κοινού (50% κριτική επιτροπή - 50% κοινό). Οι παραγωγοί των καλύτερων βίντεο θα βραβευθούν με μία επίσκεψη σε ένα εργαστήριο νανοτεχνολογίας ενός εταίρου του NanoDiode.
        Για περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση: http://www.nanodiode.eu/activities/video-contest/.
      Η νανοτεχνολογία
      Η νανοτεχνολογία βρίσκεται πια σχεδόν παντού γύρω μας. Εφαρμογές και πρωτοποριακά υλικά σε διαστάσεις τόσο μικρές που δεν φαίνονται με γυμνό μάτι, βρίσκουν εφαρμογή σε ιατρική, ηλεκτρονική, παραγωγή ενέργειας, καταναλωτικά προϊόντα και άλλα πολλά. Μεταξύ άλλων:
      * Στην ιατρική, νανοσωματίδια σε μέγεθος μορίων παρέχουν φάρμακα σε ασθενή κύτταρα στο σώμα μας.
      * Η νανοτεχνολογία βελτιώνει τις δυνατότητες των ηλεκτρονικών συσκευών, μειώνοντας το βάρος τους και την κατανάλωση ενέργειας.
      * Με τη χρήση νανοτεχνολογίας δημιουργούνται ελαφρύτερες και μεγαλύτερης διάρκειας κυψέλες καυσίμου.
      * Η νανοτεχνολογία χρησιμοποιείται για να μειώσει το κόστος των καταλυτών που χρησιμοποιούνται σε κυψέλες καυσίμου για την παραγωγή ιόντων υδρογόνου.
      * Νανοϋλικά βελτιώνουν τις γεύσεις των τροφίμων, την ασφάλεια και την ποιότητά τους.
      * Νανοσωλήνες ενισχύουν και ενδυναμώνουν τις κατασκευές.
      * Πρωτοποριακά υφάσματα με νανοϋλικά ήδη κυκλοφορούν. Μεταξύ άλλων, δημιουργούνται ρούχα που απωθούν το νερό.
      Όμως οι χρήσεις της νανοτεχνολογίας ενέχουν και κινδύνους. Γι' αυτό, η κοινωνία, ξεκινώντας από τους μαθητές, πρέπει να προβληματισθεί πάνω στο ερώτημα: «Τι είδους νανοτεχνολογία θέλουμε;»

SOS! Πάνω από τα μισά είδη δέντρων του Αμαζονίου απειλούνται με εξαφάνιση


SOS! Πάνω από τα μισά είδη δέντρων του Αμαζονίου απειλούνται με εξαφάνιση

Στην περιοχή του Αμαζονίου βρίσκονται πολλά από τα πιο σπάνια είδη δένδρων του κόσμου και τα μισά και πλέον από αυτά κινδυνεύουν με εξαφάνιση λόγω της αποψίλωσης των δασών για γεωργικές καλλιέργειες, κτηνοτροφία και άλλους σκοπούς, προειδοποιούν επιστήμονες.
 
Διεθνής μελέτη που δημοσιεύθηκε σήμερα στο επιστημονικό περιοδικό Science Advances επισημαίνει πως εάν οι τάσεις που καταγράφονται συνεχιστούν, από το 36% ως το 57% των 15.000 ειδών δέντρων του Αμαζονίου ενδέχεται να χαρακτηριστούν απειλούμενα με εξαφάνιση βάσει των κριτηρίων της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης και των Φυσικών Πόρων.
Η μελέτη αφορά μια περιοχή έκτασης 5,5 εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων στο έδαφος της Βραζιλίας, του Περού, της Κολομβίας, της Βενεζουέλας, του Ισημερινού, της Βολιβίας, της Γουιάνας, του Σουρινάμ και της Γαλλικής Γουιάνας. Οι ερευνητές ανέλυσαν απογραφές των δασικών περιοχών του Αμαζονίου και δεδομένα σχετικά με τις περιοχές όπου βρίσκεται σε εξέλιξη ή πρόκειται να γίνει αποψίλωση.
«Πολλά είδη που υποδεικνύουμε πως μπορεί να θεωρηθούν απειλούμενα χρησιμοποιούνται από τους κατοίκους του Αμαζονίου σε καθημερινή βάση, και πολλά άλλα έχουν κρίσιμη σημασία για τις οικονομίες» του οικοσυστήματος αυτού, επισήμανε ο Νάιτζελ Πίτμαν, επιστήμονας του Field Museum στο Σικάγο.
Πρόκειται για δέντρα από τα οποία συλλέγονται φρούτα ασαΐ, βραζιλιάνικα φιστίκια ή καρδιά φοίνικα, πολύτιμα είδη ξυλείας, από τα οποία συλλέγονται διάφορα ακόμη φρούτα, παράγονται φάρμακα και απαραίτητα έλαια, μεταξύ άλλων, εξήγησε ο Πίτμαν. Τα δέντρα αυτά έχουν επίσης μεγάλη σημασία για τα οικοσυστήματα διότι εμποδίζουν την διάβρωση του εδάφους και ρυθμίζουν το κλίμα, πρόσθεσε ο ίδιος.
«Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την αποψίλωση των δασών του Αμαζονίου επί δεκαετίες και οι προβλέψεις καταδεικνύουν ότι η καταστροφή των δασών θα συνεχιστεί στο ορατό μέλλον», εκτίμησε ο Χανς τερ Στέεχε του Κέντρου Βιοποικιλότητας Naturalis της Ολλανδίας. «Τα καλά νέα είναι πως τα τελευταία δέκα χρόνια ο ρυθμός καταστροφής των δασών στον Αμαζόνιο έχει πέσει δραματικά».
Τα δάση του Αμαζονίου συρρικνώνονται από τη δεκαετία του 1950, καθώς οι άνθρωποι υλοτομούν τα δέντρα ή αποψιλώνουν περιοχές για γεωργικές καλλιέργειες, κτηνοτροφία και αστική ανάπτυξη. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κάποια αξιόπιστη εκτίμηση για το πόσα είδη δέντρων απειλούνται.
«Ναι, οι προκλήσεις είναι τεράστιες, αλλά είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι πάνω από το 85% των δασών στην ευρύτερη περιοχή του Αμαζονίου υπάρχουν ακόμη», είπε ο Πίτμαν.
Οι ερευνητές θεωρούν ότι τα εθνικά πάρκα, οι προστατευόμενες περιοχές και τα εδάφη όπου ζουν φυλές ιθαγενών, εάν προστατευθούν επαρκώς, θα προστατεύσουν τα περισσότερα από τα είδη δένδρων που απειλούνται. Προηγούμενες έρευνες είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα πως τα δάση στον Αμαζόνιο έχουν σμικρυνθεί κατά 12% και αναμένεται να συρρικνωθούν κατά 28% ακόμη ως το 2050.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ - Ο γάμος της χρονιάς! 85χρονη παντρεύτηκε 33χρονο !

(η φωτο δεν εχει σχεση με το γεγονός)
Ο έρως χρόνια δεν κοιτά, αυτό είναι το μόνο σίγουρο σε αυτή τη περίπτωση. 

Η είδηση μας έρχεται από την Κεφαλονιά και όπως διαβάζουμε στο τοπικό πόρταλ kefaloniapress.gr, εκεί έλαβε χώρα ο γάμος μιας 85χρονης και ενός 33χρονου.

Η ένωση έγινε στο Δημαρχιακό Μέγαρο και όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, το ζευγάρι είναι από πολύ γνωστές οικογένειες του νησιού. 
Πάντως, γράφει το άρθρο, δεν πρόκειται για έρωτα με την πρώτη ματιά. 

Η ίδια η νύφη -η οποία χαίρει άκρας υγείας και πνευματικής διαύγειας - εκμυστηρεύτηκε σε φίλες της ότι ο νεαρός την «πολιορκούσε» έξι μήνες, ώσπου τελικά είπε το «ναι».

Το ζευγάρι διαμένει σε διαμέρισμα στο Αργοστόλι και αυτό το διάστημα απολαμβάνει το μήνα του μέλιτος.

ΔΕΙΤΕ  ΕΔΩ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ 

Καλημέρα από τον ΚΥΡ


Eκατοντάδες αρχεία πορνογραφίας ανηλίκων στην κατοχή 40χρονου

Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενεργήθηκε ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων της υπόθεσης
Εκατοντάδες αρχεία με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, που αναπαριστούσαν παιδιά κάτω των δεκαπέντε ετών σε σεξουαλικές πράξεις μεταξύ τους και με ενήλικες, είχε στην κατοχή του 40χρονος παιδόφιλος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε αντίστοιχη δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από διαδικτυακό έλεγχο σε δίκτυο διαμοιρασμού αρχείων, για κατοχή και διακίνηση υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.
Στο πλαίσιο αυτό, καταγράφηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη ατόμων, που κατείχαν και διαμοίραζαν συγκεκριμένο αρχείο υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.
Από τον έλεγχο, προέκυψε ηλεκτρονικό ίχνος που ανήκει σε χρήστη εντός της Ελλάδας.
Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενεργήθηκε ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων της υπόθεσης, ενώ εκδόθηκε διάταξη και βούλευμα από την αρμόδια Εισαγγελική Αρχή για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Από την έρευνα και την ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών ταυτοποιήθηκε ο κάτοχος της επίμαχης σύνδεσης διαδικτύου.
Στη συνέχεια, κλιμάκιο αστυνομικών πραγματοποίησε αιφνιδιαστική έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 40χρονου στην Αθήνα. Από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά μέσα του που κατείχε, διαπιστώθηκε η κατοχή εκατοντάδων (1.170) αρχείων με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων. Παράλληλα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι οποίοι θα αποσταλούν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.
Ο δράστης, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγείται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

20.11.15

ΠΑΣΟΚ σε Τσίπρα: Για κοίτα ποιος μιλάει για συνεννόηση

Ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να πιστεύει ότι οι Έλληνες έχουν υποστεί την ίδια μετάλλαξη με εκείνον και έχουν ξεχάσει τα έργα και τις ημέρες του από το 2009 μέχρι τον Ιανουάριο του 2015. 
Σήμερα, από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:   
Σήμερα ο κ. Τσίπρας ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας επέκρινε τα πολιτικά κόμματα και θυμήθηκε υποκριτικά και προσχηματικά ότι είναι αναγκαία «μια στοιχειώδης πολιτική συνεννόηση».   Κοίτα ποιος μιλάει. Ο άνθρωπος που για 5 χρόνια δίχαζε τον Ελληνικό λαό και δηλητηρίαζε την πολιτική ζωή της χώρας. Ο Πρωθυπουργός που
πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων το κεκτημένο μιας πρωτοφανούς εθνικής πολιτικής και κοινωνικής συναίνεσης, η οποία έσωσε την χώρα από το grexit.   Εξάλλου, θυμίζουμε στον κ. Τσίπρα ότι η συνεννόηση προϋποθέτει πολιτική αξιοπιστία, την οποία αποδεδειγμένα έχει απολέσει.
 
 

ΦΩΤΟ - Έλληνες celebrities φωτογραφίζονται γυμνοί για φιλανθρωπικό σκοπό

Οι διάσημοι που αποδέχθηκαν και φέτος την πρόταση γνωστού περιοδικού είναι ηθοποιοί, τραγουδιστές, παρουσιαστές, μοντέλα και αθλητές
Όπως κάθε Δεκέμβριο, έτσι και φέτος, το περιοδικό «Down Town» Κύπρου ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το τεύχος στο οποίο 50 celebrities, Έλληνες και Κύπριοι φωτογραφίζονται γυμνοί για φιλανθρωπικό σκοπό. Κάποιες εικόνες δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα και σας τις παρουσιάζουμε για να πάρετε μία μικρή γεύση από το κόνσεπτ της φωτογράφισης.
Η παρουσιάστρια Βίκυ Χατζηβασιλείου
Το μοντέλο Εύη Αδάμ
Ο παρουσιαστής Σάββας Πούμπουρας
Οι διάσημοι που αποδέχθηκαν και φέτος την πρόταση του περιοδικού είναι ηθοποιοί, τραγουδιστές, παρουσιαστές, μοντέλα, αθλητές και... γδύθηκαν με σκοπό να στηρίξουν το «Ίδρυμα Σοφία Για τα Παιδιά» και το πρόγραμμα σίτισης των σχολείων της Κύπρου.
Να σημειώσουμε ότι αναμένεται και η επανακυκλοφορία του ελληνικού Down Town, στο οποίο, όπως αποκάλυψε η Ραχήλ Μακρή, στην εκπομπή «Πρώτη Φορά ΟΛΑ», με τον Θέμο Αναστασιάδη, διάσημοι φωτογραφίζονται γυμνοί για να ενισχύσουν την καμπάνια κατά του Aids.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου