21.1.16

Θερίζει η γρίπη: Νέο κρούσμα σε παιδί 2 ετών - 60 ασθενείς στη ΜΕΘ


Θερίζει η γρίπη: Νέο κρούσμα σε παιδί 2 ετών - 60 ασθενείς στη ΜΕΘ

Ακόμα ένα παιδί ηλικίας 2 ετών προστέθηκε σήμερα στο κατάλογο των κρουσμάτων του ιού της γρίπης, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων.
Ο σημερινός απολογισμός του ΚΕΕΛΠΝΟ περιλαμβάνει νέα βαριά περιστατικά εποχικής γρίπης, καθώς ακόμα 11 ασθενείς εκδήλωσαν την νόσο στην πιο βαριά μορφή της και εμφάνισαν επιπλοκές.
Συνολικά, 60 ασθενείς με γρίπη νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, με τους ειδικούς να επισημαίνουν ότι πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό νοσηλευομένων σε ΜΕΘ από την αρχή του έτους που ενέσκηψε η επιδημία γρίπη.
Προβληματισμό προκαλεί στους επιστήμονες το γεγονός ότι φέτος ο ιός ΑΗΝ1 είναι πιο επιθετικός, παρότι καλύπτεται από το αντιγριπικό εμβόλιο καθώς κάνει επιπλοκές και σε ανθρώπους κάτω των 60 ετών.
Οι ειδικοί συστήνουν την αυστηρή τήρηση των κανόνων προσωπικής υγιεινής, τον αντιγριπικό εμβολιασμό έστω και τώρα, την άμεση επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό εφόσον τα συμπτώματα της γρίπης είναι έντονα και επιμένουν -και μετά τη συμβουλή του- στην έγκαιρη χρήση αντιικών φαρμάκων προκειμένου να προληφθούν οι επιπλοκές.
Το ΚΕΕΛΠΝΟ παρακολουθεί την εξέλιξη του φαινομένου της εποχικής γρίπης, το οποίο αναμένεται να κορυφωθεί μέσα στον Φεβρουάριο και να διαρκέσει έως και τις πρώτες εβδομάδες του Μαρτίου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου