1.1.16

Με πυροτεχνήματα, αλλά και μέτρα ασφαλείας, υποδέχτηκε ο κόσμος το 2016


Με πυροτεχνήματα, αλλά και μέτρα ασφαλείας, υποδέχτηκε ο κόσμος το 2016

Με τη γιορτή  των πυροτεχνημάτων στον Κόλπο του Σίδνεϊ υποδέχθηκαν στην Αυστραλία το νέο έτος, ενώ ακολούθησε  - σε όλον τον κόσμο - σειρά εορταστικών εκδηλώσεων στη σκιά της παγκόσμιας τρομοκρατικής απειλής. Στην Ασία, στη Μέση Ανατολή, στην Αφρική, στην  Ευρώπη και, εν τέλει, στην Αμερική, πλήθη κατέβηκαν στους δρόμους για να γιορτάσουν τα μεσάνυκτα με πυροτεχνήματα και συναυλίες την έλευση του 2016.
Αναμφίβολα, η πιο βαριά σκιά της τζιχαντιστικής απειλής πέφτει στην  Ευρώπη.
Στο Παρίσι, υπό τη σκιά των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου, η καθιερωμένη υποδοχή του Νέου Ετους έγινε  στην Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, χωρίς πυροτεχνήματα και με αυξημένα μέτρα ασφαλείας. Περισσότεροι από 100.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες κινητοποιήθηκαν για τις εκδηλώσεις.
Στη Μόσχα, η εμβληματική Κόκκινη Πλατεία, παραδοσιακός τόπος υποδοχής του Νέου Έτους, θα είναι είναι κλειστή στο κοινό την ώρα του ρεβεγιόν, εξαιτίας του φόβου των επιθέσεων.
Στη Μαδρίτη, η αστυνομία περιόρισε στις 25.000 το πλήθος που θα συγκεντρωθεί στην Πουέρτα ντελ Σολ.
Η αστυνομία στο Μόναχο εκκένωσε δύο σταθμούς τραίνων την Πέμπτη βράδι, μετά από ενδείξεις μιας προσχεδιασμένης επίθεσης, σύμφωνα με μήνυμά της στον στον κοινωνικό ιστότοπο Tweet ενώ προειδοποίησε τους πολίτες να αποφύγουν ανοιχτές συγκεντρώσεις και σταθμούς τραίνων.
Στο Βέλγιο, η αστυνομία συνέλαβε έξι άτομα που οδηγήθηκαν στους ανακριτές, ενώ οι αρχές της χώρας ματαίωσαν το παραδοσιακό σόου με τα πυροτεχνήματα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, επικαλούμενες  φόβους για μια επίθεση.
Στο Τάιμς Σκουέρ της Νέας Υόρκης, πάνω από ένα εκατομμύριο άτομα συγκεντρώθηκαν κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αργά την Πέμπτη, για να γιορτάσουν την έλευση του 2016.
Περίπου 6.000 αστυνομικοί (ένστολοι και με πολιτικά), 500 παραπάνω από τις περσινή εκδήλωση, υπέβαλλαν τους επισκέπτες σε  αυστηρούς ελέγχους. Πάνω από 100 εκατομμύρια αμερικανών και 1 εκατομμύριο άτομα παγκόσμια αναμένονταν να παρακολουθήσουν το γεγονός από την τηλεόραση.
Στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης 530 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Πόλης της Νέας Υόρκης, ένας 25χρονος συνελήφθηκε τη Τετάρτη με την κατηγορία ότι σχεδίαζε επίθεση σε εστιατόριο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και ότι προσπάθησε να δώσει υλική υποστήριξη στο Ισλαμικό Κράτος, είπε το υπουργείο Δικαιοσύνης χθες. Η πόλη ακύρωσε μια επίδειξη πυροτεχνημάτων χωρίς να δώσει εξήγηση.
Στο Κάιρο, όπου ο στόχος είναι η επιστροφή των τουριστών, μεγάλες εορταστικές εκδηλώσεις  πραγματοποιήθηκαν μπροστά από τις Πυραμίδες, ενώ στη Τουρκία οι δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται σε ύψιστη επιφυλακή, και  συνελήφθησαν δύο άτομα που θεωρούνται μέλη του Ισλαμικού Κράτους και σχεδίαζαν διπλή επίθεση στην Αγκυρα.
Στο Ντουμπάι, γύρω στα 14 άτομα τραυματίστηκαν ελαφριά, σύμφωνα με τις αρχές, και 60 σύμφωνα με ιατρικό προσωπικό επειγόντων περιστατικών (συμπεριλαμβανόμενων και αναπνευστικών προβλημάτων λόγω του καπνού), όταν ένας 63όροφος ουρανοξύστης τυλίχτηκε στις φλόγες χθες βράδι. Οι αρχές δεν ματαίωσαν τα πυροτεχνήματα σε ουρανοξύστη λίγα εκατοστά μέτρων παραπέρα, λέγοντας νωρίς σήμερα ότι η φωτιά ήταν 90% υπό έλεγχο. Τα αίτια δεν είναι γνωστά, αλλά αξιωματούχοι της πόλης είπαν ότι η φωτιά ξεκίνησε στον 20ο όροφο, στο εξωτερικό του κτιρίου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου