22.1.16

ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ : 21 νεκροί σε δυο ναυάγια, οι 8 παιδιά

Νέα τραγωδία με θύματα πρόσφυγες και μετανάστες σημειώθηκε στο Αιγαίο. Ανάμεσά τους τουλάχιστον οκτώ μικρά παιδιά. Το πρώτο ναυάγιο σημειώθηκε ανοιχτά από το Φαρμακονήσι με 7 νεκρούς και το δεύτερο στη θαλάσσια περιοχή της Καλόλιμνου με 14 θύματα.
Έξι παιδιά και μια γυναίκα είναι ο τραγικός απολογισμός του ναυαγίου στο Φαρμακονήσι. Ξύλινη βάρκα που τους μετέφερε από την Τουρκία στην Ελλάδα προσέκρουσε τη νύχτα στα βράχια στα ανατολικά των ακτών του Φαρμοκονησίου και βυθίστηκε. Στο σαπιοκάραβο βρίσκονταν 48 άνθρωποι.
Στη θαλάσσια περιοχή έσπευσε άμεσα πλωτό σκάφος του λιμενικού όπου κατάφερε να διασώσει ένα κορίτσι, ενώ οι υπόλοιποι 40 πρόσφυγες είχαν καταφέρει να βρουν μόνοι τους στη στεριά. Δεν έγινε το ίδιο για έξι παιδάκια και μια γυναίκα δυστυχώς.
Σε εξέλιξη είναι και έρευνες από ελικόπτερο Super Puma, τρία πλωτά του λιμενικού και ιδιωτικά σκάφη στη θαλάσσια περιοχή της Καλόλιμνου μετά τη βύθιση ιστιοφόρου που μετέφερε άγνωστο, μέχρι στιγμής, αριθμό μεταναστών και προσφύγων.
Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής 14 νεκροί, μεταξύ των οποίων τρείς άνδρες, τρεις γυναίκες και δυο παιδιά. Έχουν διασωθεί 26 άνθρωποι, ενώ αγνοείται άγνωστος αριθμός μεταναστών και προσφύγων, καθώς πολλοί από τους διασωθέντες ανέφεραν στα στελέχη του λιμενικού συγκεχυμένες πληροφορίες, ότι στο ιστιοφόρο επέβαιναν περίπου 70 με 100 άτομα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου