8.1.16

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ - ΣΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΤΟΥ ΠΠΝΠ: Έβαλαν οξυζενέ αντί για ορό σε ασθενή! Νεαρός ειδικευόμενος ιατρός μπέρδεψε τα μπουκάλια και χορήγησε Η2Ο2

Μόνο ξύλο δεν …έπεσε στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου του Ρίου πριν από λίγες ημέρες όταν σε ηλικιωμένη ασθενή έριξαν… οξυζενέ αντί για ορό!

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη λίγα 24ωρα πριν τα Χριστούγεννα σε 63χρονη γυναίκα που εισήχθη εσπευσμένα στο νοσηλευτικό ίδρυμα έχοντας καταρρεύσει πριν από μερικές ώρες στο σπίτι της χωρίς να ήταν ως εκείνη την ώρα γνωστή η αιτία του κακού. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο τμήμα των επειγόντων περιστατικών και εισήχθη με το φορείο στο τμήμα ανάνηψης. Και εκεί άρχισαν οι εξετάσεις και η προσπάθεια των γιατρών να συνέλθει η ηλικιωμένη γυναίκα. Όμως όταν ένας νεαρός ειδικευόμενος ιατρός πήρε εντολή να της χορηγήσει ορό προφανώς μπέρδεψε τα υγρά που έπρεπε να βάλει. Και αντί για τον ορό τοποθέτησε οξυζενέ το οποίο άρχισε να δέχεται στον οργανισμό της η ασθενής. Το απίστευτο λάθος εντοπίστηκε ευτυχώς γρήγορα από έμπειρο γιατρό ο οποίος πέρασε από τον θάλαμο και μπήκε για να ελέγξει την κατάσταση και των άλλων ασθενών. Παρατήρησε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με το πλαστικό μπουκάλι που κρεμιόταν πάνω από την ηλικιωμένη και όταν πλησίασε διαπίστωσε ότι επρόκειτο για το… οξυζενέ! Έβαλε αμέσως τις φωνές και στο χώρο επικράτησε πανδαιμόνιο. Τράβηξε γρήγορα το καλώδιο από το χέρι της ασθενούς και πέταξε το μπουκάλι αναζητώντας φανερά εκνευρισμένος τον υπαίτιο της απίστευτης γκάφας, ενώ ταυτόχρονα έδωσε οδηγία σε νοσηλεύτρια να κάνει την απαιτούμενη αντικατάσταση και να χορηγήσει κανονικό ορό στη γυναίκα.
Επικράτησε ένταση στον θάλαμο
Στο χώρο επικράτησε γενικός χαμός από τους εξοργισμένους συγγενείς οι οποίοι άρχισαν να αναζητούν τον ειδικευόμενο για να τον κατσαδιάσουν! Εκείνος όμως είχε γίνει άφαντος και κανείς δεν ήξερε τίποτα. Ούτε πού βρίσκεται, ούτε καν ποιος ήταν. Αλλά και ο μεγαλογιατρός που εντόπισε το λάθος ζήτησε να πληροφορηθεί για την ταυτότητα του νεαρού επιστήμονα αλλά χωρίς επιτυχία αφού άπαντες οι συνάδελφοί του, του δήλωναν πως με τον χαμό που γινόταν εκείνη τη στιγμή εκεί με δεκάδες άλλους ασθενείς δεν είχαν δει ποιος ακριβώς έκανε την ενέργεια.
Συνήλθε η ασθενής
Ευτυχώς όμως, η ηλικιωμένη ασθενής άρχισε στο μεταξύ να συνέρχεται με αποτέλεσμα τα πνεύματα να ηρεμήσουν, ιδίως των συγγενών της που έπαψαν να ασχολούνται πια με την αναζήτηση του γκαφατζή ειδικευόμενου.

πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου