28.1.16

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ AGROTICA!!! Αγρότες «κατέλαβαν» τη Θεσσαλονίκη - Οργή για το Ασφαλιστικό και επεισόδια

Σοβαρά επεισόδια παρ' ολίγον να λάβουν χώρα από χιλιάδες οργισμένους αγρότες που συγκεντρώθηκαν στη Θεσσαλονίκη για να διαμαρτυρηθούν. 
Το γεγονός ότι είχε οριστεί για τις έξι το απόγευμα η τελετή εγκαινίων της έκθεσης Agrotica από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, εξόργισε ακόμη περισσότερο τους αγρότες οι οποίοι μάλιστα προσπάθησαν να εισβάλλουν στο Βελλίδειο, εμποδίστηκαν από αστυνομικούς ενώ έγινε και χρήση χημικών.
Μετά από μικροεντάση, η Helexpo αποφάσισε να ακυρώσει τα εγκαίνια, στα οποία θα παρευρισκόταν και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.
Λίγο μετά τις 18:00, ομάδα αγροτών προσπάθησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό γύρω από το εκθεσιακό κέντρο και να εισέλθουν στο χώρο. Οι αστυνομικοί τους απώθησαν με χημικά αλλά τα πνεύματα ηρέμησαν γρήγορα.
Οι αγρότες της Θεσσαλονίκης διαμήνυαν ότι θα έκαναν εκείνοι τα εγκαίνια της έκθεσης και όχι ο υπουργός και είχαν απήυθυνει κάλεσμα σε συναδέλφους τους από ολόκληρη την Ελλάδα να δώσουν το «παρών» σε αυτό το συλλαλητήριο. Στο πλευρό των αγροτών βρίσκονται και κτηνοτρόφοι, αλιείς, παραγωγοί λαϊκών αγορών και ανθοκόμοι.
Οι εξαγριωμένοι αγρότες, που τις τελευταίες ημέρες έχουν σκληρύνει τη στάση τους, παραμένουν έξω από το συνεδριακό κέντρο Βελλίδης και έχουν πλημμυρίσει την πλατεία ΧΑΝΘ.
Ορισμένοι από τους αγρότες έχουν κολλήσει πωλητήρια στα τρακτέρ τους ενώ κάποιοι άλλοι ανάρτησαν πανό που γράφουν «Μας στέλνετε στη Βουλγαρία». Μπροστά στο Λευκό Πύργο, οι αγρότες έχουν στήσει ένα σκιάχτρο από το λαιμό του οποίου κρέμεται η ένα χαρτόνι που γράφει: «Δεν θα γίνουμε σκιάχτρο στη γη μας».
Οι αγρότες, που αρνούνται να συναντήσουν τον πρωθυπουργό, ζητούν την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου πριν ξεκινήσει οποιοσδήποτε διάλογος.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της Helexpo 
«Θεσσαλονίκη 28 Ιανουαρίου 2016
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η ΔΕΘ – HELEXPO θέλοντας να διασφαλίσει το γεγονός ότι η AGROTICA είναι μια γιορτή του πρωτογενούς τομέα, μια συνάντηση του αγροτικού κόσμου και μια κορυφαία εκδήλωση για την πόλη της Θεσσαλονίκης, λαμβάνοντας υπόψη τις κινητοποιήσεις των αγροτών και σεβόμενη την επιλογή τους να διαμαρτυρηθούν για τα αιτήματα τους την πρώτη ημέρα λειτουργίας της έκθεσης, αποφάσισε προκειμένου να μην υπάρξουν εντάσεις και να διατηρηθεί το επιχειρηματικό αλλά και γιορτινό κλίμα της μεγαλύτερης των τελευταίων ετών AGROTICA να ματαιώσει την τελετή των εγκαινίων που είχε προγραμματιστεί για σήμερα Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 19:00 στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης.
Η Διοίκηση της ΔΕΘ – HELEXPO θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου που ήρθε στην πόλη μας για να εγκαινιάσει την έκθεση, καθώς επίσης και να ζητήσει συγνώμη από τους προσκεκλημένους για την αναστάτωση.
Προσκαλούμε τον αγροτικό κόσμο να συμμετέχει στην μεγάλη γιορτή του πρωτογενούς τομέα στην 26η AGROTICA η οποία θα λειτουργεί καθημερινά μέχρι και την Κυριακή 31/01/2016.»

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου