23.1.16

Πληρώνονται με το ίδιο νόμισμα. Ουδείς οίκτος !

Τις τελευταίες μέρες τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ γνώρισαν από πρώτο χέρι την οργή και την αγανάκτηση συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων. 
 
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αποκλείσθηκε από εξοργισμένους αγρότες και εξήλθε του κτηρίου της νομαρχίας μεταμφιεσμένος σε αστυνομικό, η σύζυγος υφυπουργού του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε στο δικηγορικό γραφείο της «επίσκεψη» ατόμων αγνώστου προελεύσεως, που προξένησαν υλικές φθορές στον χώρο, ενώ ο κ. Λιάκος δύο φορές απέτυχε να συγκαλέσει την επιτροπή για την Παιδεία της οποίας προΐσταται, λόγω εισβολής αντιεξουσιαστών φοιτητών.
Είναι προφανές και σίγουρο πως όσο θα λαμβάνονται φοροεισπρακτικά μέτρα και ο ΣΥΡΙΖΑ θα δείχνει το σκληρό μνημονιακό του πρόσωπο, τόσο θα πολλαπλασιάζονται αυτά τα φαινόμενα. Όσο θα περικόπτει μισθούς και συντάξεις, τόσο θα εκπίπτει από τη συνείδηση των ψηφοφόρων του το αριστερό πρόσημο του.
Και λοιπόν, θα αναρωτηθεί ο αναγνώστης, εγκρίνεις τέτοιες συμπεριφορές; 
Αυτά που αποδοκιμάζαμε, τώρα τα επιδοκιμάζουμε; 
Δεν επιδοκιμάζω, όμως επιχαίρω. 
Και επιχαίρω, γιατί τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εισήγαν αυτές τις τρισάθλιες μεθόδους στην πολιτική ζωή του τόπου και εν πολλοίς χάριν αυτών των μεθόδων αναρριχήθηκαν στην εξουσία. 
Και σήμερα, που ο τροχός της ιστορίας γύρισε, οι θύτες έγιναν θύματα.
Η πολιτική έχει και έναν διαπαιδαγωγητικό χαρακτήρα.
 Πρέπει να καθιστά τους πολιτικούς σοφότερους, γιατί έχει πάρα πολλά «γυρίσματα».
 Η εναλλαγή των ρόλων είναι ένα σύνηθες φαινόμενο, από το οποίο φαίνεται πως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν διδαχθεί ακόμα. 
Γιατί πώς αλλιώς εξηγείται το θράσος τους να ζητούν εποικοδομητικές προτάσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση, αυτοί που επί 3 χρόνια το μόνο που έκαναν ήταν να υβρίζουν και να προπηλακίζουν;
Όταν η μοναδική τους πρόταση ήταν η κατάργηση των μνημονίων σε μία μέρα, με έναν νόμο.
Αυτοί που τώρα τους κυνηγούν είναι κατά βάση αυτοί που πίστεψαν στις πομπώδεις εξαγγελίες τους, στις αμετροεπείς υποσχέσεις τους και στα διάφορα απατηλά προγράμματα. 
Τότε, πριν από 4 χρόνια κυνηγούσαν τους πασόκους και μετά τους σαμαροβενιζέλους, με την υποκίνηση και την προτροπή των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. 
Οι τελευταίοι, όσο και να φωνάζουν, όσο και να διαμαρτύρονται γι΄ αυτά που υφίστανται τώρα, δεν θα βρουν κανέναν να τους συμπαρασταθεί.
Η κατάληξη όλης αυτής της διαφαινόμενης περιόδου έντασης θα είναι θετική για τα πολιτικά μας ήθη, αν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αντιληφθούν πόσο καταστροφική για τον τόπο ήταν η πολιτική τους συμπεριφορά την περίοδο 2011-2014. 
Αν η βία την οποίαν υφίστανται τους κάνει σοφότερους, έτσι ώστε να σταθούν αυτοκριτικά στις μεθόδους δράσης τους.
Διαφορετικά, μόνοι και απροστάτευτοι –ή μάλλον υπό την προστασία των ΜΑΤ και των συρματοπλεγμάτων– θα πορευθούν στον δρόμο της υλοποίησης του αριστερού μνημονίου, της διαπόμπευσης και του εξευτελισμού.
 
 
 Του Σάκη Μουμτζή-liberal.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου