23.1.16

Ξεκίνησε το Πατρινό καρναβάλι

Με μήνυμα προς τους νέους και τις νέες να μείνουν ασυμβίβαστοι και να διεκδικήσουν ό,τι τους ανήκει, κήρυξε απόψε την έναρξη του πατρινού καρναβαλιού, ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.

Ειδικότερα, ο Κώστας Πελετίδης ανέφερε προς τον κόσμο που είχε κατακλύσει την πλατεία Γεωργίου, παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες: «Το καλύτερο καρναβάλι στην Ελλάδα, ξεκίνησε. Τα τύμπανα της ειρήνης ηχούν απόψε από την Πάτρα γι? όλο τον κόσμο. Αν η μισή καρδιά μου, η καρδιά μας, βρίσκεται εδώ σ? αυτήν την πλατεία, η άλλη μισή χτυπά στο Αιγαίο, εκεί όπου χάνονται καθημερινά παιδικές ψυχούλες εξαιτίας των ιμπεριαλιστών». Και συνέχισε: «Νέες και νέοι, μείνετε ασυμβίβαστοι, διεκδικήστε ό,τι σαν ανήκει, στείλτε το μήνυμα προς κάθε ισχυρό, ότι η ελπίδα είσαστε εσείς, η μόνη γνήσια ελπίδα του λαού για ζωή ολάκερη. Πάμε και πάλι μαζί με αστράτευτο κέφι και ζωντάνια να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες της ζωής, να γλεντήσουμε τη ζωή».
Η φετινή τελετή έναρξης χαρακτηρίστηκε σαν ένα ταξίδι από φωνές, κίνηση, τραγούδια και παραδοσιακά κρουστά, όπου ενώθηκαν η Ελλάδα, η Αφρική, η Βραζιλία, το Μεξικό, η Κούβα και η Ιταλία, και κατέληξαν με την ομάδα κρουστών των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 της Αθήνας «Ηχόδραση».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου