7.1.16

Ξεκίνησαν κινητοποιήσεις οι Αγρότες σε Αχαΐα και Ηλεία

Ζεσταίνουν τα τρακτέρ τους οι αγροτοκτηνοτρόφοι και ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις τόσο στην Αχαία όσο και στην Ηλεία.

Ήδη από σήμερα οι αγρότες της Αιγιάλειας έκαναν την πρώτη τους κινητοποίηση ενώ οι αγρότες της Ηλείας κάνουν κινητοποίηση αύριο Παρασκευή με συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας στις 7 το απόγευμα.
Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου "Μπακόπουλος - Ντρινιας" προς την Διοίκηση της Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Α.Ε. «Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών» (πρώην ΠΕΣ) και επιδόθηκε υπηρεσιακά από του Δ.Σ. του Συλλόγου και τους άλλους αγρότες που παραβρέθηκαν ψήφισμα με τα αιτήματα.
Συγκεκριμένα το ψήφισμα αναφέρει χαρακτηριστικά:
"Κύριοι,
Η επίθεση που δεχόμαστε από Κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση εντείνεται και κλιμακώνεται. Θέλουν την αγροτική παραγωγή και γη στα χέρια λίγων μεγαλοεπιχειρηματιών. Με όπλα το 3ο μνημόνιο που από κοινού ψήφισαν με ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ και με την νέα Κ.Α.Π επιβάλλουν:
-Φορολόγηση από το πρώτο ευρώ του αγροτικού εισοδήματος με συντελεστή 26% και προκαταβολή 100% του φόρου της επόμενης χρονιάς
-Μείωση των επιδοτήσεων μέχρι 60% ως το 2019 και νέες περικοπές στην αγροτική παραγωγή
-Αύξηση στο 23% του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια
-Κατάργηση της επιστροφής φόρου για το αγροτικό  πετρέλαιο και αύξηση στην τιμή του αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος
ΕΝΦΙΑ για σπίτια, αποθήκες , στάβλους, και χωράφια
-Τριπλασιασμό των εισφορών στον ΟΓΑ και κατάργηση του πενιχρού εισοδήματος στους υπερήλικες που δεν είχαν πληρώσει εισφορές
-Πρόσθετη φορολογία για προϊόντα όπως κρασί και τσίπουρο
Για μας τους μικρομεσαίους αγρότες μόνη ρεαλιστική διέξοδος παραμένει ο οργανωμένος αγώνας μας που θα αμφισβητεί αυτόν το δρόμο ανάπτυξης και θα στοχεύει στην ανάπτυξη για την λαϊκή ευημερία και όχι για τα καπιταλιστικά κέρδη.
Στο πλαίσιο αυτό το Δ.Σ. του Συλλόγου μας επιδίδει το παρόν ψήφισμα και διεκδικεί την ικανοποίηση των πιο κάτω αιτημάτων μας εκ μέρους σας:

1. Άμεση εξόφληση των αγροτικών προϊόντων που σας έχουν παραδοθεί
2. Να ορίσετε τιμές σε σταφίδα, λάδι, εσπεριδοειδή που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και εξασφαλίζουν αξιοπρεπή επιβίωση της αγροτικής οικογένειας και συνέχισης της αγροτικής δραστηριότητας
3. Να σταματήσετε  το χαράτσι του ΟΣΔΕ για την ενεργοποίηση  δικαιωμάτων
4. Να επιστρέψετε  τα χρήματα (85 ευρώ) για την πιστοποίηση αγοράς και χρήσης φυτοφαρμάκων
5. Να σταματήσετε τα τοκογλυφικά επιτόκια προς τους παραγωγούς
6. Να σταματήσετε να ζητάτε πληρωμή των παλετοκιβωτίων (55 ευρώ) από τους παραγωγούς με τον εκβιασμό ότι θα τους βγάλετε από την προμήθεια εφοδίων από την ομάδα παραγωγών."


πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου