8.1.16

Η ΕΡΤ της… αριστεράς που πρέπει να ξανακλείσει

Ο Νίκος Συρίγος γράφει στο Onsport.gr για την ΕΡΤ της… αριστεράς, που δεν δείχνει ότι δεν βολεύει την κυβέρνηση. Εμείς σας παρουσιάζουμε αυτούσιο το άρθρο του προκειμένου να βγάλετε τα συμπεράσματά σας και να σχολιάσετε ελεύθερα για τη στάση της δημόσιας τηλεόρασης.

Από το 1922, όταν έγινε ο… συνωστισμός στο λιμάνι, έπρεπε να φτάσουμε στο 2016 για να γιορταστούν ξανά τα Θεοφάνεια στη Σμύρνη. Όσοι έχουν συγγενείς Μικρασιάτες καταλαβαίνουν… Φαντάζομαι κι αυτοί που δεν έχουν αλλά διαθέτουν ακόμη μια κάποια πατριωτική συνείδηση ή απλά μνήμη, αντιλαμβάνονται ότι για τον κοσμάκη που εκδιώχτηκε τότε από τα σπίτια του, που είδε τους συγγενείς του να σφάζονται, που έχει εν πάση περιπτώσει πονέσει από τη σφαγή της Σμύρνης, θα ήταν σημαντικό να δουν την λειτουργία… Κάποιοι ίσως από αυτούς να το είχαν ως τελευταία επιθυμία, λίγο πριν φύγουν από τη ζωή… Άλλοι απλά για να ξυπνήσουν θύμησες… Η ΕΡΤ, η κρατική ΕΡΤ, αυτή που πληρώνεις από την τσέπη σου ΕΣΥ Έλληνα, την Τετάρτη που μας πέρασε, πέταξε… χαρταετό.
Προτίμησε να δείξει LIVE τη φαρσοκωμωδία του Τσίπρα και του Καμίνη στο Κολωνάκι από την-από κάθε άποψη- ιστορική λειτουργία στη Σμύρνη… Το ότι ο ΣΚΑΪ τίμησε το γεγονός και το κάλυψε από την αρχή έως το τέλος του, βαραίνει ακόμη περισσότερο την ΕΡΤ και τα στελέχη της, τον Ταγματάρχη, τον Τσακνή κι όποιον άλλον αποφασίζει στο μαγαζί…
Ξέρουμε, το έχουμε αντιληφθεί εδώ και χρόνια πως δεν θέλετε να θυμάται ο Έλληνας. Σας χαλάει την αισθητική και τα σχέδια να μην ξεχνάμε…
Δεν ήταν «αμέλεια» ότι δεν έδειξαν τον Σταυρό να πέφτει ξανά στα νερά της Σμύρνης έπειτα από 94 χρόνια. 
Ήταν πολιτική απόφαση, μιας ακόμη κυβέρνησης που ξεπουλάει τα ιερά και τα όσια των Ελλήνων. Από τη στιγμή όμως που πληρώνω από την τσέπη μου την ΕΡΤ, προτιμώ από το να γίνει ξανά όργανο προπαγάνδας των εκάστοτε κυβερνήσεων να κλείσει. Αν η κρατική τηλεόρασης της Ελλάδας δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να καλύπτει τις ανάγκες ΟΛΩΝ των Ελλήνων ας ξαναπέσει μαύρο.

Ο Τσακνής πολύ πριν φορέσει το… κουστούμι του κρατικοδίαιτου είχε γράψει ένα τραγουδάκι. Πολύ διδακτικό. «Νοέμβρης 90» θαρρώ πως λέγεται και λέει σε μια στροφή:
«Κουφάλες δεν ξοφλήσαμε
αυτό έχω μόνο να τους πω
τα όνειρα των εραστών δε σβήνουν…»
Ας το θυμάται που και που όταν του βαράνε το ντέφι οι από πάνω.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου