21.1.16

Πολικές θερμοκρασίες και χιόνια τις επόμενες ημέρες

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού 
  Πολικές θερμοκρασίες αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν σε πολλές περιοχές της χώρας. Χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας , ακόμα και μέσα την Αττική.
Αναλυτικά, από τα ξημερώματα της Παρασκευής θα έχουμε ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας και παροδικές χιονοπτώσεις στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Το φαινόμενο των χιονοπτώσεων θα εντείνεται όσο περνάει η μέρα, μετά το μεσημέρι χιονοπτώσεις και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας. Το βράδυ θα έχουμε χιονοπτώσεις στην Αττική , συγκεκριμένα στην Πάρνηθα. Η θερμοκρασία στην Αττική θα κυμανθεί από 3 έως 8 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη επίσης χαμηλές θερμοκρασίες, 0 έως 5 βαθμούς, και χιονόνερο.
Το Σάββατο λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο. Σημαντικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινα της ηπειρωτικής χώρας, των Κυκλάδων και της Κρήτης καθώς και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στέρεας και της Εύβοιας. Χιόνια και στα βόρεια προάστεια της Αττικής όπως και σε Πάρνηθα και Πεντέλη. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά κατά τόπους ισχυρός κυρίως στα δυτικά και βόρεια.
Την Κυριακή προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινα της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, των Κυκλάδων και της Κρήτης. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα έως και -10 στις ορεινές περιοχές . Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.
Τη Δευτέρα η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα, στις ορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας θα σημειωθούν σημαντικές χιονοπτώσεις. Στην Αττική χαμηλές θερμοκρασίες 3 έως 7 βαθμούς, στη Θεσσαλονίκη βροχές κατά τις πρωϊνές ώρες και θερμοκρασίες έως πέντε βαθμούς. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν ισχυροί έως 7 μποφόρ ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν μεταβλητοί έως 5 μποφόρ. 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου