15.1.16

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ - «Μπλόκα» σε εθνικές οδούς από τους αγρότες


Η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων που συσκέφθηκε χθες το μεσημέρι στο συνεδριακό κέντρο «Νίκος Γερμανός» της Θεσσαλονίκης αποφάσισε νέο συλλαλητήριο στις 28 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της Agrotica


Η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων που συσκέφθηκε χθες το μεσημέρι στο συνεδριακό κέντρο «Νίκος Γερμανός» της Θεσσαλονίκης αποφάσισε νέο συλλαλητήριο στις 28 Ιανουαρίου στη ΘεσΤην κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους με «μπλόκα» στις εθνικές οδούς, σε συνοριακούς σταθμούς, αλλά και λιμάνια αποφάσισαν από την ερχόμενη Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, αγρότες και κτηνοτρόφοι της χώρας.
Η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων που συσκέφθηκε χθες το μεσημέρι στο συνεδριακό κέντρο «Νίκος Γερμανός» της Θεσσαλονίκης αποφάσισε παράλληλα νέο συλλαλητήριο στις 28 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της Agrotica και εφόσον δεν υπάρξει ανταπόκριση στα αιτήματά τους, δεν αποκλείουν νέα κάθοδο στην Αθήνα, με σκοπό να πιεστεί η κυβέρνηση.
Μάλιστα το συντονιστικό κάλεσε τους αγρότες στο μεσοδιάστημα, (από τώρα ως τις 20 Ιανουαρίου), να βγουν στις πλατείες των χωριών με τα τρακτέρ τους. Ήδη χθες πάνω από 700 τρακτέρ έχουν βγει στις πλατείες των χωριών έπειτα από το κάλεσμα Μπούτα για γενικό ξεσηκωμό.
Εν τω μεταξύ σήμερα η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να βγάλουν τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών «και να δώσουν στο πλάι της ενωτικά, μαζικά και μαχητικά τον αγώνα για την επιβίωσή τους ενάντια στο 3ο Μνημόνιο, την άγρια φοροληστεία, τον τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ, τα κάθε είδους χαράτσια και την ΚΑΠ της Ε.Ε. που μειώνει ως 60% τις ενισχύσεις μέχρι το 2019».
Σήμερα θα πραγματοποιηθεί και σύσκεψη αγροτών στον Τύρναβο με θέμα τον συντονισμό δράσεων, ενώ κινητοποιήσεις ξεκινούν από την Κυριακή 17 Ιανουαρίου οι αγρότες Ορεστιάδας. Αργότερα θα κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις με μπλόκο στον κόμβο των Ριζίων του κάθετου άξονα Αρδανίου-Ορμενίου. Μπλόκα ετοιμάζουν να στήσουν από τις 17 Ιανουαρίου και οι αγρότες στη Μεσσηνία, ύστερα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Μεσσήνη. Δυναμικές κινητοποιήσεις αποφάσισαν και οι αγρότες του Νόμου Τρικάλων, ενώ στους δρόμους βρίσκοντα

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου