28.1.16

H CIA αποκαλύπτει αρχεία για τα UFO (;) Και ως συνήθως υπάρχει ελληνικός... δάκτυλος

H CIA αποκαλύπτει αρχεία για τα UFO (;) Και ως συνήθως υπάρχει ελληνικός... δάκτυλοςΑν είστε φανατικοί της σειράς «X-Files» και των θεωρειών συνωμοσίας για την ύπαρξη των UFO το άνοιγμα των αρχείων της CIA σχετικά με το θέμα θα προκαλέσει σωρεία συζητήσεων, ιδίως όταν μέσα σε όλα αυτά υπάρχει και ένα... ελληνικό μυστικό
Χαράς ευαγγέλια για όσους αναζητούν στοιχεία αλλά και μαρτυρίες από «αυτόπτες» μάρτυρες της παρουσίας των UFO. Η CIA ανακοίνωσε ότι αποχαρακτηρίζει ένα μεγάλο πλήθος από τις αναφορές που είχε για την εμφάνιση τέτοιων αντικειμένων, τα λεγόμενα και X-Files, τα οποία είναι πια διαθέσιμα σε όλο το κοινό.

Πρόκειται για περιστατικά που εντοπίζονται κυρίως στην δεκαετία του 1940 και 1950 όπου γίνονται και οι πρώτες αναφορές για την παρουσία των ΑΤΙΑ. Τα έγγραφα βρίθουν από εντυπωσιακές περιγραφές παράξενων αντικειμένων από ανθρώπους που βρέθηκαν στην κατάλληλη ώρα την πιο κατάλληλη στιγμή, αυξάνοντας τον μύθο για την ύπαρξη εξωγήινων που επισκέπτονται τον πλανήτη μας.

Μέσα στα πρώτα αρχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η Αμερικάνικη Υπηρεσία Πληροφοριών είναι και μία με ένα παράξενο ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς όπως φαίνεται στο αρχείο, η καταγραφή προέρχεται από δημοσίευμα της ελληνικής εφημερίδας «Καθημερινή», ήταν γραμμένο στα ελληνικά και έγινε το 1952.
Το περιστατικό αφορούσε πάντως έναν Γερμανό και την μικρή του κόρη ο οποίος είχε μία πολύ στενή σχέση με ένα τέτοιο ιπτάμενο αντικείμενο, και μάλλον ανήκει στις περιπτώσεις που υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για την πιστότητα των μαρτυριών.

Όπως και να έχει το θέμα της ύπαρξης ή όχι των UFO θα συνεχίσει να απασχολεί όλους, είτε βρίσκονται από την πλευρά του Μόλντερ είτε από την πλευρά της Σκάλι (οι οποίοι μάλιστα θα επανέλθουν με νέα επεισόδια της σειράς).

Για όσους θέλουν να εντρυφήσουν ακόμα περισσότερο στο αρχείο των αναφορών που έχουν καταχωρηθεί στην CIA μπορούν να ρίξουν μια ματιά εδώ. Καλό διάβασμα και... καλά ξεμπερδέματα για το τι είναι αλήθεια και τι είναι φαντασιοπληξία…

Πρώτο Θέμα

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου