5.2.16

ΔΙΟΡΙΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΛΛΗΤΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 15ΜΕΛΕΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ! Τον έκανε Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΕΟΠΠΕΠ


tripraskara

Ένας ακόμη φίλος του Αλέξη Τσίπρα βρήκε την θέση του στην κυβέρνηση.
Ο λόγος για τον Σταύρο Καραγκούνη που ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να καταφέρει να εκλεγεί και ο οποίος είχε διατελέσει αντιπρόεδρος στο 15μελες στο Πολυκλαδικό Λύκειο Αμπελοκήπων όταν πρόεδρος ήταν ο Αλέξης Τσίπρας αρχές του 1990.
Ο Καραγκούνης είναι κολλητός του και  μαζί με τον πρωθυπουργό πρωτοστάτησε εναντίον της μεταρρύθμισης της ΝΔ και του Βασίλη Κοντογιαννόπουλου διορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ.
Οι δύο άνδρες διατήρησαν την φιλία τους και τα επόμενα χρόνια αφού ο Αλέξης Τσίπρας είχε δώσει το παρών και στη βάφτιση του γιου του Καραγκούνη. Η φιλική τους σχέση μάλιστα ήταν και κατέβηκε υποψήφιος στην Αιτωλοακαρνανία.
Στο παρελθόν είχε διαδραματίσει ρόλο στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής καθώς μετείχε στον τομέα των Διεθνών Σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για τη Λατινική Αμερική. Ο κ. Καραγκούνης σπούδασε στη δεκαετία του ’90 φιλολογία (γερμανική και ισπανική) στο πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης κι αργότερα έγινε μεταφραστής του έργου του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες.
Με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης άλλαξε τη θεσμική ιδιότητα της Τριμελούς Επιτροπής που επέλεξε τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.).
Με τη νέα απόφαση που υπέγραψε ο κ. Φίλης η αξιολόγηση των αιτήσεων των υποψηφίων έγινε από τριμελή επιτροπή η οποία συγκροτήθηκε από:
1) το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, ́Ερευνας και Θρησκευμάτων Γιάννη Παντή , ως Πρόεδρο,
2) το Γενικό Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς Παυσανία Παπαγεωργίου, και
3) τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., Β. Δαγδιλέλη

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου