12.2.16

ΒΙΝΤΕΟ - ΑΠΟΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ – «Πνίγηκε» στα χημικά η Αθήνα – Εκτεταμένα επεισόδια στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης – Σπάνε περιπολικό το Δαφνί – 17 ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ !

«Θα βγει ο κόσμος με τα όπλα» φώναζαν πριν απο λίγο οι αγρότες της Κορίνθου που έχουν συγκεντρωθεί στο Χαϊδάρι.

 Ουρες 8 χλμ. στην Αττική Οδό προς αεροδρόμιο. Αγρότες έκλεισαν τον δρόμο στην περιοχή του Μαρκόπουλου.

  Handelsblatt: Ο Τσίπρας χάνει τον έλεγχο

Απολογισμό της ελληνικής πραγματικότητας το τελευταίο διάστημα κάνει η εφημερίδα Handelsblatt, η οποία σημειώνει πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «φαίνεται να χάνει τον έλεγχο».
 «Χάος με τους πρόσφυγες, μαζικές απεργίες, οδοφράγματα, πτώση στο χρηματιστήριο. Ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο Έλληνας πρωθυπουργός πιέζεται από όλες τις πλευρές. Οι δανειστές τον πιέζουν για τις μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, από τις οποίες ενδεχομένως να εξαρτάται το πολιτικό του μέλλον. Ο Τσίπρας φαίνεται να χάνει τον έλεγχο», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ο αρθρογράφος σχολιάζει πως πολλές κινήσεις του μοιάζουν να μην έχουν σχέδιο και συντονισμό ειδικά στην προσφυγική πολιτική: «Την Τρίτη ο Τσίπρας απέκλειε κατηγορηματικά την περιπολία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Την επόμενη ημέρα ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος συμφώνησε με την αποστολή».
Αναφορικά με το ασφαλιστικό γράφει πως «οι αργές διαπραγματεύσεις με τους δανειστές δημιουργούν ανασφάλεια στις αγορές. «Τα καταστροφικά νούμερα στον τομέα των συντάξεων είναι μια από τις αιτίες της ελληνικής κρίσης χρέους. Γι' αυτό η εξυγίανση των ασφαλιστικών ταμείων αποτελεί μια από τις κεντρικές αποστολές της μεταρρύθμισης. Ωστόσο εξελίσσεται σε πρόκληση, στην οποία θα μπορούσε να αποτύχει ο Τσίπρας» συμπληρώνεται στο δημοσίευμα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου