26.2.16

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ

 Δημοσκόπηση από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας που παρουσιάστηκε απόψε από τον ΣΚΑΙ δείχνει ακόμη πιο ανατρεπτικά αποτελέσματα για την κατάσταση που διαμορφώνεται στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Με 6,5 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έρχεται πρώτο με 24% ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 17,5%.
Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 6% , τέταρτο το ΚΚΕ με 5,5% ενώ εκτός «δημοσκοπικής Βουλής» μένουν το Ποτάμι και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που συγκεντρώνουν 2 και 2,5 ποσοστιαίες μονάδες αντίστοιχα. Παρόλο που Ένωση Κεντρώων και Δημοκρατική Συμπαράσταση ισοψηφούν στην πέμπτη θέση με 4,5%, πρώτος σε δημοτικότητα πολιτικός ηγέτης προκρίνεται ο Βασίλης Λεβέντης, με το 27% των ερωτηθέντων να έχει θετική ή πολύ θετική άποψη για αυτόν. Ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 25,5% ενώ ο Αλέξης Τσίπρας έρχεται τρίτος στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων, συγκεντρώνοντας 23%.
Δυσαρεστημένη από τις επιδόσεις της κυβέρνησης φαίνεται πως είναι όχι μόνο η πλειοψηφία των ερωτηθέντων κατά 87% αλλά ακόμα και η ίδια η εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 74%. Εξίσου απαισιόδοξη παρουσιάζεται η κοινή γνώμη και ως προς την οικονομική προοπτική της χώρας, με το 80,5% να μην πιστεύει πως η κυβέρνηση θα καταφέρει να βγάλει την Ελλάδα από το μνημόνιο μέχρι το τέλος της τετραετίας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου