6.2.16

Συνελήφθη αστυνομικός για ψευδή καταγγελία κλοπής των όπλων του όταν έμαθε ότι τον... απολύουν


Συνελήφθη αστυνομικός για ψευδή καταγγελία κλοπής των όπλων του όταν έμαθε ότι τον... απολύουν

Αστυνομικός συνελήφθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, γιατί μαζί με την αδελφή του και ένα φίλο του έστησαν ολόκληρο σενάριο για να «εξαφανίσουν» τα όπλα του, όταν του γνωστοποιήθηκε ότι επρόκειτο να ανακληθεί η πρόσληψη του στην Αστυνομία επειδή είχε καταθέσει πλαστό απολυτήριο Λυκείου.
Πρόκειται για έναν υπαρχιφύλακα 39 ετών, ενώ επίσης συνελήφθησαν η 39χρονη αδελφή του και ο 39χρονος φίλος του που τον βοήθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης και της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, χθες το βράδυ ο υπαρχιφύλακας κατήγγειλε σε Τμήμα Ασφαλείας της Αττικής ότι άγνωστοι δράστες διέρρηξαν την οικία των γονιών του και αφαίρεσαν, μεταξύ άλλων, δύο ιδιωτικά υπηρεσιακά πιστόλια και το δελτίο της υπηρεσιακής του ταυτότητάς. Για το περιστατικό είχε κληθεί αρχικά η Άμεση Δράση, από την 36χρονη αδελφή του υπαρχιφύλακα.

Σημειώνεται ότι χθες είχε διαβιβαστεί στην υπηρεσία του υπαρχιφύλακα η ανάκληση της απόφασης πρόσληψης του στην Ελληνική Αστυνομία, καθώς διαπιστώθηκε ότι είχε καταθέσει παραποιημένο απολυτήριο Λυκείου.

Λόγω της αλληλουχίας των γεγονότων επελήφθη της υπόθεσης η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων και από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ο υπαρχιφύλακας δήλωσε ψευδώς την κλοπή, ενώ με τη συνδρομή του 39χρονου φίλου του, είχε αποκρύψει τα δυο όπλα στο φρεάτιο του ανελκυστήρα της πολυκατοικίας, όπου διαμένει ο φίλος του.

Ο υπαρχιφύλακας υπέδειξε το σημείο, όπου βρέθηκαν άλλο ένα πιστόλι και ένα περίστροφο, πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων και δύο χειροβομβίδες κρότου - λάμψης, τα οποία κατείχε παράνομα.

Επιπλέον, στην κατοχή του και σε έρευνα στην οικία του βρέθηκαν ακόμα και κατασχέθηκαν ένα στιλέτο, ένας πτυσσόμενος σουγιάς, σπρέι πιπεριού και ένα πτυσσόμενο γκλοπ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου