19.2.16

Νέες απευθείας πτήσεις συνδέουν την Καλαμάτα με την Ευρώπη

Εννέα νέες απευθείας πτήσεις από και προς το διεθνές αεροδρόμιο της Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», καθώς και δύο νέες αεροπορικές εταιρείες, αναμένεται να προσελκύσουν ακόμα περισσότερους Ευρωπαίους ταξιδιώτες βελτιώνοντας την προσβασιμότητα στη Μεσσηνία.
Οι νέες πτήσεις ξεκινούν από τον Απρίλιο του 2016. Ειδικότερα:
  • Η British Airways θα πραγματοποιεί δύο πτήσεις την εβδομάδα με δρομολόγια από Λονδίνο – Heathrow κάθε Πέμπτη και Σάββατο.
  • Η Vueling θα εξυπηρετεί 1 πτήση από τη Ρώμη – Fiumicino, Ιταλία κάθε Παρασκευή.
  • Η Aegean Airlines θα εντάξει φέτος έξι νέες πτήσεις από Μιλάνο (Τρίτη), Κοπεγχάγη (Δευτέρα), Μπίλουντ (Δευτέρα), Παρίσι (Τρίτη), Λυών (Τρίτη) και Νάνδη (Σάββατο).
Όπως σημείωνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου της Costa Navarino, η εκτιμώμενη αύξηση των αφίξεων για το 2016 σε σχέση με το 2015 θα αγγίξει το 28%, ενώ οι νέες πτήσεις αναμένεται να μεταφέρουν επιπλέον 25.000 χιλιάδες επισκέπτες στην Πελοπόννησο.
Τονίζεται επίσης ότι η TEMES Α.Ε., φορέας ανάπτυξης της Costa Navarino, συνεργάστηκε με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για να προσελκύσουν το ενδιαφέρον διεθνών αεροπορικών εταιρειών.
Ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της TEMES Α.Ε., Στέφανος Θεοδωρίδης, εκφράζει τη χαρά του που η Aegean «συνεχίζει να εμπιστεύεται τον προορισμό διευρύνοντας το δίκτυο των προορισμών της με την προσθήκη 6 νέων, καθώς και για την συνεργασία μας με αεροπορικές εταιρείες, όπως η British Airways και η Vueling».
«Η Costa Navarino θα συνεχίσει τις προσπάθειες της για την καθιέρωση της Μεσσηνίας ως ενός από τους πιο ποιοτικούς και αναγνωρισμένους προορισμούς της Μεσογείου», προσθέτει.
Το 2014, το διεθνές αεροδρόμιο της Καλαμάτας κατατάχτηκε στη 3η θέση των ταχύτερα αναπτυσσόμενων αεροδρομίων στην Ευρώπη, ανάμεσα σε 300 αεροδρόμια 43 Ευρωπαϊκών πόλεων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου