2.2.16

ΣΑΛΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ! Aπαγόρευση του βαπτίσματος των νηπίων από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο!


1631919

Πανικός έχει προκληθεί στο διαδίκτυο τις τελευταίες μέρες με ένα δημοσίευμα που λέει ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απαγορεύει από το Μάρτιο του 2016 το …θρησκευτικό βάπτισμα των νηπίων! Πολλές ιστοσελίδες αναμετέδωσαν την επίμαχη είδηση.
Σύμφωνα λοιπόν με το ekklisiaonline.gr που μετέδωσε πρώτο το δημοσίευμα μετά από καταγγελία, το Ευρωπαϊκό δικαστήριο ψήφισε την …κατάργηση του θρησκευτικού βαπτίσματος των νηπίων από το Μάρτιο του 2016, θεωρώντας το αντίθετο προς το ευρωπαϊκό δίκαιο και θα θεωρείται ποινικό αδίκημα!
Σύμφωνα με ένα δημοσίευμα μιας ιταλικής ιστοσελίδας (ilgiomale.it), τα κίνητρα για αυτή την σκανδαλώδη απόφαση είναι τα εξής:
«Ο νηπιοβαπτισμός παραβιάζει το άρθρο 16 της Σύμβασης σε συνδυασμό με το άρθρο 22, το οποίο αναφέρει ότι τα βρέφη, δεν μπορούν να κατανοήσουν και να ενεργούν σύμφωνα με την ελεύθερη βούληση προκειμένου να αποδεχθούν μια συγκεκριμένη πίστη. Το βάπτισμα θα πρέπει να είναι μια πράξη συνειδητή αντί να επιβάλλεται από θρησκευτικές οργανώσεις. Η εκτέλεση αυτού του Ιερού Μυστηρίου θέτει σε κίνδυνο τα θεμελιώδη δικαιώματα του παιδιού σύμφωνα με το άρθρο 3 της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, η οποία κυρώθηκε στις 25 Μαΐου 1992. Το δικαίωμα αυτό εγγυάται την προσωπική ελευθερία.»
Η είδηση όπως είναι φυσικό έκανε τον γύρο των κοινωνικών μέσων δικτύωσης προκαλώντας έντονες αντιδράσεις, αν και το ekklisiaonline.gr επισήμανε ότι μεταφέρει την είδηση με πάσα επιφύλαξη.
Κάνοντας έτσι ένα μικρό ψάξιμο, βρήκαμε ότι η είδηση δεν είναι αληθινή. Η ιταλική ιστοσελίδα που έδωσε πρώτο την είδηση είναι σατιρική και όπως λένε οι διαχειριστές της τα άρθρα που δημοσιεύει είναι ψεύτικα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου