20.2.16

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Έρχονται «βαριά» πρόστιμα για τα ανασφάλιστα οχήματα

Λίγες ημέρες απέμειναν για τους οδηγούς των ανασφάλιστων αυτοκινήτων προκειμένου να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες τους, αφού σε διαφορετική περίπτωση τα πρόστιμα θα είναι «τσουχτερά».

Μεγάλα πρόστιμα έρχονται για τους οδηγούς που δεν θα ασφαλίσουν τα αυτοκίνητά τους μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, καθώς σύμφωνα με τις νέες οδηγίες από το υπουργείο Οικονομικών, όσοι δεν αποφασίσουν έγκαιρα ασφάλιση του οχήματός τους, θα λάβουν… ραβασάκι εκατοντάδων ευρώ, ενώ θα στερηθούν και την άδεια κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, οι διασταυρώσεις από τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων για όσους κυκλοφορούν στους δρόμους χωρίς ασφάλεια έχουν ολοκληρωθεί και έως το τέλος του μήνα αναμένονται να αποσταλούν τα πρώτα ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια.

Παράλληλα, η Τροχαία βρίσκεται επί ποδός με συνεχείς ελέγχους στους δρόμους, προκειμένου να αποτρέψει το φαινόμενο, που έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα, τόσο από την απώλεια εσόδων στο κράτος, όσο και στις εμπλοκές που δημιουργούνται σε περίπτωση ατυχημάτων.

Ποιες είναι οι κυρώσεις

Βαριές είναι οι ποινές για όσους οδηγούς δεν προχωρήσουν άμεσα σε ασφάλιση του οχήματος τους.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η νομοθεσία, ο οδηγός ανασφάλιστου οχήματος χάνει την άδεια οδήγησης για έξι μήνες, ενώ για το ίδιο χρονικό διάστημα αφαιρούνται και οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας.

Ακόμα πιο χρονοβόρα είναι η διαδικασία σε περίπτωση ατυχήματος. Σε αυτή την περίπτωση προβλέπεται η αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια ή για ακόμα και για τρία σε περίπτωση υποτροπής.

Φυσικά υπάρχει και χρηματικό πρόστιμο υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου, με πράξη της Αστυνομικής Αρχής, το οποίο είναι 500 ευρώ για τα επιβατικά και 250 ευρώ για τα δίκυκλα.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι οδηγοί στρέφονται όλο και περισσότερο στην online ασφάλιση, η οποία προσφέρει οικονομικές και άμεσες λύσεις για την ασφάλιση του οχήματός τους, μόνο με ένα κλικ, ενώ αποτρέπει το φόβο τσουχτερών προστίμων και αφαίρεσης άδειας και πινακίδων.

Έχοντας το πλεονέκτημα της άμεσης και γρήγορης διαδικασίας, αλλά και με τα ελκυστικά πακέτα που προσφέρει για όλες τις κατηγορίες οχημάτων, η online ασφάλιση αυξάνεται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια και συνιστά στην κυριολεξία… δικλείδα ασφαλείας για τον οδηγό.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου